La 15.9.2007 Kärpät-SaiPa

  • 14 589
  • 54

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Vittu että vituttaa. SaiPa vei kahta ensimmäistä erää vieden pelin vastustamattomasti kolmeen nollaan. Käsittämättömällä persemeniningillä höystetty Kärppäjengi saa vetää vitut päähän koko porukka pois lukien Paakkolanvaara ja ehkä Kuusela. Nämä kaverit sentään yrittävät.

Haistakaa paska. Siirryn saunaosastolle. Materiaali ja henki my ass!

SaiPalle täältä kuitenkin läpytykset, näitä tarvitaan.
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Kunhan aikani kuluksi turinoin kun "henki vastaan materia" aiheutti niin monelle kirjoittajalle ylimääräisiä sydämen tykytyksiä. Pahoitteluni siitä. Luulin kaikkien ymmärtävän tuon ilmaisun.
Toki, välillä vain tuntuu niin jotenkin kiinnipääsemättömälle ilmaisulle että joskus on pakko jo puuttua tuohon jo kliseeksi muodostuneeseen asetelmakuvaukseen. Ihan huumorilla vain...

Mutta odotukseni palkittiin ja kolme pinnaa kohti Lappeenrantaa. Meinasin jo kirjoittaa odotuksieni lisäksi että voitto varsinaisella peliajalla, mutta ajattelin sitten säästää pari oululaista pullaan tukehtumiselta ja olisin toki tyytynyt JA-voittoonkin, mutta parempi meikäläisittäin näin.

Aivan unelmastartti liigaan; tätä tuo jälleen hieman uudistunut joukkue tarvitsi kipeästi. Onnistumiset ruokkivat onnistumisia ja uskon että tästä vielä kasvaa paljon ennakkospekulaatioita parempi lopputulos, eikä vähiten siksi että heti kauden alussa saadaan näitä yllättäviä pisteitä ennakko-odotusten vastaisesti. Odotellaan kuinka SaiPa taas konttaa kun lähdetään otteluun ennakkosuosikkina, mutta juuri nyt on toki aihetta iloon.
 
Saipa jyräsi

Yllätyshän sieltä pamahti. Lyhyesti sanottuna Saipa luisteli ja taisteli Kärpät nurin. Saipa hallitsi aika selkeästi kahta erää ja vaikka Kärpät saikin muutaman maalipaikan, tai puolittaisen, niin tuntui siltä, ettei Kärpät pääse kiekon kanssa punaviivan yli. Aika hassu taktinen puoli myös, että Saipa kuljetti kiekon ylivoimilla vuoren varmasti kiekon alueelle ja Kärpät pyrki roiskaisemaan kiekon päätyyn. Ei mene ihan aina näin päin.

Kärpät lähti otteluun rennon näköisesti.. niin rennon näköisesti, että vaikuttivat jo olevan 4-0 johdossa. Saipa vastoin luuloani lähti pelaamaan omaa peliään pienen alkuhermostelun jälkeen. Oikeastaan Saipa otti toisen kärppäjäähyn jälkeen otteen itselleen. Toisen jäähyn jälkeen olikin 2 erää yhteen soittoon saman näköistä. Tapetun jäähyn jälkeen Kärpät alkoivat pelaamaan tyyliin "menkäähän nyt siihen kilpikonnaan, että päästään hyökkäämään". Sen sijaan Saipa karvasi hyvällä jalalla ja lähti joka paikasta välittömästi ylöspäin täyttä höökiä kiekon saatuaan. Mailaa puristanut Kärppälauma ihmettelikin sitten, että eihän tämän näin pitäisi mennä.

Saipan 2 ensimmäistä maalia olivat upeita, vaikka ensimmäistä leimasikin puolustuksen täydellinen koomailu. Toinen maali olikin sitten allekirjoittaneen lempimaalin näköinen eli suorasta luistelusta hirveä lämäri b-pisteen yläkaarelta. Upea kuti. Pakko oli taputtaa vaikkei mieli tehnyt.

Kärpät saivat kolmannen erän alun jälkeen kupletin juonesta kiinni ja loivatkin hyviä paikkoja loppuun asti. Saipan joukkue auttoi maalivahtiaan kuitenkin erinomaisesti ja selvisivät vyörytyksestä.

Seuraavaksi yksittäisiä hajahuomioita..

Aarnion taklaus oli upea niitti ja se hieman viestitti, että liiga haluaa sallia taklauksia, vaikka niissä tapahtuisikin loukkaantuminen. Saipan pelaaja katseli jalkoihinsa ja suojeli kiekko, kun Aarnio luisteli yli. Ei jäänyt mieleen, että yksikään Saipan pelaajista olisi kovin protestoinut tilannetta tai vaatinut jäähyä. Aarnio myös jäi kentälle seuraavaan vaihtoon eikä kukaan sen kummemmin käynyt kopistelemassa eli voisi päätellä, että taklaus oli puhdas. Hidastuksesta näin näytti ainakin olevan.

Toisaalta sitten Karalahti heitettiin ulos varmaankin Aarnion taklauksen takia. Tuntui siltä, että tuomarit alkoivat aristelemaan tilannetta, että kaksi loukkaantumista tulee taklauksista. Ensin näytti viittomat päähän kohdistunutta taklausta (saatoin sekoittaa käsimerkin), mutta se vaihtui ilmeistesti laitataklaukseen. Päähän kohdistunut se ei voinut olla, sillä taklattu otti taklausta vastaan hypäten laidalle, kuten monet tekevät. Ei edes Jere yletä päähän sieltä. Laitataklaukselta se ei myöskään näyttänyt, koska pelaaja oli laidassa kiinni ja kiekollinen. Selkääntaklaus se ei myöskään voinut olla, koska pelaaja huomasi taklauksen tulevan ja valitsi mieleisen asentonsa vastaanottaakseen taklauksen. Tilanteessa kuitenkin oli toinen taklaaja samaan aikaa, mutta sen ei pitäisi olla kriteeri. Olen nähnyt HIFKltä joka ikisessä pelissä ainakin yhden tilanteen, missä 2 miestä ajaa yhden laitaan eikä niistä ole jäähyjä tullut koskaan. Joten se 2 miestä taklaamassa ei voi olla peruste jäähylle. Tilanne vaikutti tosiaan kumulatiiviselta rangaistukselta, mikä ei kuitenkaan ole mitään uutta liigassa. Myöskään se ei ole, että ulosajo seuraa, jos loukkaantuminen sattuu. Ihme ettei Aarnio lentänyt pihalle.

Kärppien rankkari. Saipan ulkomaalaisvahvistus protestoi kovasti tilannetta ja koitti selittää (käsimerkeistä päätellen), että yritti jokin osui käteen, että se osui sitten kiekkoon. Tai sitten yritti selittää, kuinka ei sulkenut kiekkoa vaan yritti ohjata. En muista mitä sääntökirja sanoo siitä tarkalleen, mutta sattui olemaan itsellä aitiopaikka nähdä kiekko ja se, kuinka pelaaja yritti sulkea kädellä kiekkoa. Toisella tuomarilla oli vielä parempi paikka. Aivan oikea tuomio, joskin noita harvemmin vihelletään.

Kaksi tuomaria on turhaa liigassa ja näillä sääntötulkinnoilla. Yksi tuomari olisi ajanut saman asian. Edelleen ei vihelletty mitään kiekottoman estämisiä tai kahvauksia. Pitääkö silloin ihmetellä kun näin tapahtuu? Myöskään rikkeitä ei vihelletty, ellei rikottu kaatunut tai pitänyt jotain paikkaa kiinni. Aika hassuja tulkintoja nekin.

Saipan Nikoforuk(?) oli kyllä jäätävä. Huikeita kahvitteluja ja komea maali lujalla lyöntilaukauksella. Näyttäisi olevan lottovoitto Saipalle, kunhan jatkaa samaan malliin. Ja miksei jatkaisi?

Kratena oli taas hyvällä pelipäällä. Yksi Kärppien valopilkuista.

Mikkolalla oli totaalisen musta päivä. Valmentajan pitäisi lukea tällaiset ja jakaa peliaikaa sen mukaan. Selitykseksi ei kelpaa, että pakkipareja ei rikota helpolla kesken pelin, koska pakkipareja on sekoitettu pitkin pelejä tähän mennessä. Mikkola pelasi onnistumiset Blues-pelissä :D
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Onnea Lappeenrantaan hienosta voitosta !

SaiPa ei todellakaan lähtenyt kyttäilemään vaan taisteli koko ajan ja joka kiekosta. Todella "miellyttävää" katseltavaa (paitsi Kärppä-kannattajan silmin).. Kärpät oli välillä todella pahasti alakynnessä. En tiedä, mutta tuntui että Kärppälaumakin taisi olla vähän ihmeissään, millä asenteella vierasjoukkue painoi päälle.

Eihän tuon toisaalta pitänyt olla mikään yllätys, kun vuosi sitten nähtiin myös yhtä nälkäinen ja taisteleva nippu jäällä kuin tänään. Selitykset voi siis loppua tähän. Saipa oli todellakin tänään parempi ja selvästi. Pienet propsit kuitenkin kotijoukkueellekin loppukiristä. Tuntui ettei sitä saada ollenkaan.

SaiPalla on hyvä henki päällä, toivottavasti lento kestää pitkään, sillä tuollaista taistelevaa duunarikiekkoa on mukava katsoa!
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Veikkaan, että paljon maaleja tehdään. Ja jos näin käy, näkisin Kärppien olevan se joukkue, joka on vahvoilla. Ratkaisijoita löytyy aivan huikea määrä verrattuna SaiPaan.

SaiPan mahdollisuudet ovat juurikin mainituissa viisikkopelissä ja todella kurinalaisessa puolustuksessa. Vastahyökkäykset pitää päättää maaliin. Ehkä vaatisi hieman Kärppien avustusta henkisellä puolella... En kyllä usko Kärppien sortuvan ylimielisyyteen, harvemmin on ollut Kärppien tapaista näissä "selvissäkään" peleissä.

Kaikki on jääkiekossa mahdollista, mutta veikkaan silti yltiöoptimistista 7-2-voittoa tänään(Hyvönen 2, Kuusela 2, Pesonen, Kratena, Lehtonen).
No eipä juuri enemmän vikaan voisi veikkaus mennä:D SaiPa tuli otteluun todella hyvällä asenteella ja piti kuin pitikin johtonsa loppuun asti. Ansaittu voitto.

Kärpiltä varsinaista perseilyä, toivottavasti kyseessä oli pelkkä asennevamma. No, jääkiekko on jääkiekkoa, ja toivottavasti SM-liiga säilyttää vastaisuudessakin sellaisen tason, että voitto kenelle tahansa kenestä tahansa on aina mahdollinen.

Nyt kävi näin. Ässät-peliin uudella ilmeellä ja toivottavasti tappiosta vihastuneena!
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Turhaan sinä theref anteeksi pyytelet ja pahoittelet.
Tälläinen tappio on Kärpille oikein, kestää tuo Oululainen ylimielisyyssaaste vähän aisoissa, välillä tuntuu, että se on jo ongelmajätettä kun oululaiset työkaverit välillä kuittailee pienen rahan joukkueesta.
Arvatkaa kuka laittaa kohtuullisen nälvivän meilin Oulun suuntaan kun menen maanantaina seitsemältä töihin. Siitäpä saavat!
 

shack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Flames
Yllätyshän sieltä pamahti. Lyhyesti sanottuna Saipa luisteli ja taisteli Kärpät nurin. Saipa hallitsi aika selkeästi kahta erää ja vaikka Kärpät saikin muutaman maalipaikan, tai puolittaisen, niin tuntui siltä, ettei Kärpät pääse kiekon kanssa punaviivan yli. Aika hassu taktinen puoli myös, että Saipa kuljetti kiekon ylivoimilla vuoren varmasti kiekon alueelle ja Kärpät pyrki roiskaisemaan kiekon päätyyn. Ei mene ihan aina näin päin.

Kärpät lähti otteluun rennon näköisesti.. niin rennon näköisesti, että vaikuttivat jo olevan 4-0 johdossa. Saipa vastoin luuloani lähti pelaamaan omaa peliään pienen alkuhermostelun jälkeen. Oikeastaan Saipa otti toisen kärppäjäähyn jälkeen otteen itselleen. Toisen jäähyn jälkeen olikin 2 erää yhteen soittoon saman näköistä. Tapetun jäähyn jälkeen Kärpät alkoivat pelaamaan tyyliin "menkäähän nyt siihen kilpikonnaan, että päästään hyökkäämään". Sen sijaan Saipa karvasi hyvällä jalalla ja lähti joka paikasta välittömästi ylöspäin täyttä höökiä kiekon saatuaan. Mailaa puristanut Kärppälauma ihmettelikin sitten, että eihän tämän näin pitäisi mennä.

Saipan 2 ensimmäistä maalia olivat upeita, vaikka ensimmäistä leimasikin puolustuksen täydellinen koomailu. Toinen maali olikin sitten allekirjoittaneen lempimaalin näköinen eli suorasta luistelusta hirveä lämäri b-pisteen yläkaarelta. Upea kuti. Pakko oli taputtaa vaikkei mieli tehnyt.

Kärpät saivat kolmannen erän alun jälkeen kupletin juonesta kiinni ja loivatkin hyviä paikkoja loppuun asti. Saipan joukkue auttoi maalivahtiaan kuitenkin erinomaisesti ja selvisivät vyörytyksestä.

Seuraavaksi yksittäisiä hajahuomioita..

Aarnion taklaus oli upea niitti ja se hieman viestitti, että liiga haluaa sallia taklauksia, vaikka niissä tapahtuisikin loukkaantuminen. Saipan pelaaja katseli jalkoihinsa ja suojeli kiekko, kun Aarnio luisteli yli. Ei jäänyt mieleen, että yksikään Saipan pelaajista olisi kovin protestoinut tilannetta tai vaatinut jäähyä. Aarnio myös jäi kentälle seuraavaan vaihtoon eikä kukaan sen kummemmin käynyt kopistelemassa eli voisi päätellä, että taklaus oli puhdas. Hidastuksesta näin näytti ainakin olevan.

Toisaalta sitten Karalahti heitettiin ulos varmaankin Aarnion taklauksen takia. Tuntui siltä, että tuomarit alkoivat aristelemaan tilannetta, että kaksi loukkaantumista tulee taklauksista. Ensin näytti viittomat päähän kohdistunutta taklausta (saatoin sekoittaa käsimerkin), mutta se vaihtui ilmeistesti laitataklaukseen. Päähän kohdistunut se ei voinut olla, sillä taklattu otti taklausta vastaan hypäten laidalle, kuten monet tekevät. Ei edes Jere yletä päähän sieltä. Laitataklaukselta se ei myöskään näyttänyt, koska pelaaja oli laidassa kiinni ja kiekollinen. Selkääntaklaus se ei myöskään voinut olla, koska pelaaja huomasi taklauksen tulevan ja valitsi mieleisen asentonsa vastaanottaakseen taklauksen. Tilanteessa kuitenkin oli toinen taklaaja samaan aikaa, mutta sen ei pitäisi olla kriteeri. Olen nähnyt HIFKltä joka ikisessä pelissä ainakin yhden tilanteen, missä 2 miestä ajaa yhden laitaan eikä niistä ole jäähyjä tullut koskaan. Joten se 2 miestä taklaamassa ei voi olla peruste jäähylle. Tilanne vaikutti tosiaan kumulatiiviselta rangaistukselta, mikä ei kuitenkaan ole mitään uutta liigassa. Myöskään se ei ole, että ulosajo seuraa, jos loukkaantuminen sattuu. Ihme ettei Aarnio lentänyt pihalle.

Kärppien rankkari. Saipan ulkomaalaisvahvistus protestoi kovasti tilannetta ja koitti selittää (käsimerkeistä päätellen), että yritti jokin osui käteen, että se osui sitten kiekkoon. Tai sitten yritti selittää, kuinka ei sulkenut kiekkoa vaan yritti ohjata. En muista mitä sääntökirja sanoo siitä tarkalleen, mutta sattui olemaan itsellä aitiopaikka nähdä kiekko ja se, kuinka pelaaja yritti sulkea kädellä kiekkoa. Toisella tuomarilla oli vielä parempi paikka. Aivan oikea tuomio, joskin noita harvemmin vihelletään.

Kaksi tuomaria on turhaa liigassa ja näillä sääntötulkinnoilla. Yksi tuomari olisi ajanut saman asian. Edelleen ei vihelletty mitään kiekottoman estämisiä tai kahvauksia. Pitääkö silloin ihmetellä kun näin tapahtuu? Myöskään rikkeitä ei vihelletty, ellei rikottu kaatunut tai pitänyt jotain paikkaa kiinni. Aika hassuja tulkintoja nekin.

Saipan Nikoforuk(?) oli kyllä jäätävä. Huikeita kahvitteluja ja komea maali lujalla lyöntilaukauksella. Näyttäisi olevan lottovoitto Saipalle, kunhan jatkaa samaan malliin. Ja miksei jatkaisi?

Kratena oli taas hyvällä pelipäällä. Yksi Kärppien valopilkuista.

Mikkolalla oli totaalisen musta päivä. Valmentajan pitäisi lukea tällaiset ja jakaa peliaikaa sen mukaan. Selitykseksi ei kelpaa, että pakkipareja ei rikota helpolla kesken pelin, koska pakkipareja on sekoitettu pitkin pelejä tähän mennessä. Mikkola pelasi onnistumiset Blues-pelissä :D

Kiitos kattavasta analyysista, urkkiruudusta on turha odottaa näitä saipa pelejä.
 

meetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät ja muut Oulun urheiluseurat.
Vituttaa...

Tämän illan peli oli niin laiskaa pelaamista,että huh huh.Teki mieli lähteä 0-3 tilanteessa pois,mutta rahan edestä oli katsottava.
Päätöserässä,kun Kratena teki 1-3 osuman sen jälkeen Kärpät alkoi jo pelaamaan,mutta sekin oli vain pitkä päätyyn ja perään.
Peli oli hyvin lähellä mennä jatkoajalle,mutta Paakkolanvaara sai vielä ryssittyä,vaikka maali oli tyhjänä.

Huomion tein siihen,että Kärpät ei pystynyt toteuttamaan peliä pakki-pakki syötöllä,eikä peliä käyty keskustan kautta laitureille,kuin muutaman hassun kerran.Muuten peli oli vain kiekon laittamista päätyyn,mutta onko siitä mitään hyötyä jos kukaan ei mene ajoissa kulmaan perään.

Mutta suurin syy tappioon oli kuitenkin asenne-vamma,joka näkyi kaikkien otteissa,paitsi Tarkki joka piti Kärppiä hyvin pystyssä.

Noh,toivottavasti tämä tappio herätti joukkueen ja seuraavan kerran asenne kuntoon,niin kyllä se voitto sieltä tullee normi-suoritukselta.

Ainoat plussat Kärppien pelistä oli Aarnion ja Karalahden taklaukset ja Kratenan taituruus(rannari ylä-pörsään...)
 
Hieman on Oulun suunnalla vielä kotiläksyjä tekemättä, tervakaupunki joutui juomaan sitä ihteään. Sputnikkien urakka oli kieltämättä kova, ja pakisto joutui koville 3. erässä Tuomisen tärskyn ja ehkäpä Rönnberginkin paikkauksen vuoksi. Tuominen huilannee ainakin viikon. Ehkä Jerekin.

En jaksa uskoa, että Jere saa lisäpenalttia enää. En ole jaksanut vielä varmistaa, oliko kyseessä pr vai or, mutta jos oli or niin ei varmasti tule automaagisen lisäksi muuta. Ja Tuomistahan ajoi Aarnio. Varmaan tiesitkin, kunhan varmistan, koska kirjoitus tuli jatkumona.

Mutta taas ennakkopapereilla voi pyyhkiä... Ja suurinumeroisilla tulosvedoilla. Yhdistelmä 3-4 on monesti pelatuimpia, mutta ehkä ei tänään. SaiPalle ilman muuta taisteluvoitto, mutta voitto kuin voitto ja 3 p.

Ennemminkin ennakopapereilla voi TÄLLÄ KERTAA pyyhkiä sitä itseään. Jos laitat ennakkoasetelmat ja miten pelit ovat päättyneet tilastoon niin huomaat takuu varmasti, että selkeät ennakkosuosikit voittavat enemmän pelejä kuin altavastaajat. Saipalle kuitenkin taisteluvoitto ja 3 p.

P.S. Mälkiä teki juuri kuten Aravirran olisi pitänyt tehdä helsingissä.. kun alkoi omiin kolista niin aikalisä. Tämän jälkeen jokainen aloitus alkoi polvilleen heittäytyvällä pelaajalla, joka alkoi sulkemaan kiekkoa. Viimeisen minuutin aikana suljettiin kiekko joka kohdassa kenttää, jos vain oli mahdollisuus vastustajan se saada. Ei kovin kaunista, mutta toimi kuin junan vessa. Tämä oli siis pelin loppuhetkillä, kun pari minuuttia oli jäljellä. Sulkemisjäähyn olen nähnyt vihellettävän sm-liigassa yhden kerran, joten ei suurta huolta sen suhteen. Ja ihan lopussa sillä ei ole enää sen vertaa merkitystä, koska kello kuluu.
 

temmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
kärpät
Ihan aiheesta onnittelut itään! Tästä näyttää tulevan jo perinne.

Kyllä kusipää kiekko puri tänään hyvin. Armotonta työntekoa jatkuvasti.
Vaikka Kärppäläinen sattui joskus hassuttamaan jonkun sputnikin, oli kimpussa heti pari uutta.
Tainnut Mälli taas satsata kauden alkuun? Jospa se nyt kantaisi hieman pidemmälle, vaikka hieman epäilen koska pelityyli on todella raskas.

Tämä nikiforuk tai jotain näytti kyllä aikasta pelimieheltä. Hyvä hyökkäyspäässä ja ei mikään sukka omassakaan päässä vaikka kokoa on sen teidän entisen #11 verran. Iloa teille tästä varmaan pitkään.

Kärpistä ei hirveästi onnistujia löytynyt. Paakkiksen kenttä ansaitsee jotain kehuja ei muut.
Valmistautuminen oli mennyt kyllä ihan penkin alle, minkä Jalonen ottikin aiheesta omaan piikkiinsä.

kahden tuomarin systeemiä olen odottanut kuin kuuta nousevaa, mutta ainakin tämä jätti minut miettimmään.
Torstain pelin puhaltanut Sinkkonen oli suorastaan loistava yksinään verrattuna Tatuun ja Jyriin.
Onhan tämä pieni otanta, mutta kyllä ero oli suuri yhden tuomarin hyväksi.
Reeniähän ne tuomaritkin tarvitsevat kahden pääjehun systeemiin, ei pidä vielä täysin lytätä.

Tarkki vs Tarkki 1-1
 

Mwandishi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärpistä ei hirveästi onnistujia löytynyt. Paakkiksen kenttä ansaitsee jotain kehuja ei muut.
Valmistautuminen oli mennyt kyllä ihan penkin alle, minkä Jalonen ottikin aiheesta omaan piikkiinsä.

Ei se Paakkiksenkaan kenttä ennen kolmatta erää esittänyt mitään. Vertala taisi olla joukkueesta ainoa, jota pelaaminen edes vähän kiinnosti.


kahden tuomarin systeemiä olen odottanut kuin kuuta nousevaa, mutta ainakin tämä jätti minut miettimmään.
Torstain pelin puhaltanut Sinkkonen oli suorastaan loistava yksinään verrattuna Tatuun ja Jyriin.
Onhan tämä pieni otanta, mutta kyllä ero oli suuri yhden tuomarin hyväksi.
Reeniähän ne tuomaritkin tarvitsevat kahden pääjehun systeemiin, ei pidä vielä täysin lytätä.

Jep, ei todellakaan vakuuttanut - molemmat tuntuivat luottavan siihen, että kyllä toinen viheltää.. ja viimeinenkin uskottavuus Rönnin pelinäkemykseen karisi siinä Karalahden ulosajossa.

Saipalle ansaitut pisteet, tosin tuomarivirheet jättivät jopa paskemman fiiliksen kuin mitä kotijoukkueen asenne.
 

Kumikaksonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täältäkin suunnasta onnittelut Lappeenrantaan hienosta voitosta! Todella miellyttävän näköistä ja ennenkaikkea taistelevaa peliä, josta osoituksena noin 50 minuutin totaalinen hallinta kiekollisessa pelissä. Jos ei Kärpät hävinnyt kaikkia ykköskiekkoja hyökkäyspäässä niin ainakin viimeistään kakkoskiekoissa oli Saipalainen ensimmäisenä. Plussaa vielä siitä, että kahdella uskallettiin karvata selvässä johtoasemassakin, eikä jääty kilpikonnaan odottamaan vastustajan liikettä. Toivottavasti tämä alkulento säilyy siellä päin pidempäänkin, sillä tuollaista jengiä on varmasti ilo kannattaa.

No, se siitä mielistelystä ja jotain muuta seuraavaksi. Karalahden ulosajo oli mielestäni aiheeton, mutta Aarnion tilanne oli selvä hyppytaklaus vastapalloon. Ehkä siinä Jeren tilanteessa tosiaan kuitattiin tuota Aarnion tilannetta, josta ei edes jäähyä tullut. Tosin arvottiinhan se Jerenkin tilanne vasta sitten kun veri oli virrannut kentälle. Taisi Mälkiä puhuakin tästä Aarnion taklauksesta lehdistötilaisuudessa, kun otti puheeksi raportin tekemisen jonnekin ylemmälle taholle? No, ihan sama, toivottavasti ei käynyt pahemmin kummallekaan uhrille. Kärpät oli siis todella saamaton pari erää ja ainoastaan Paakkolanvaaran viisikko sai jotain aikaan senkään jälkeen. Hyvä että muistutus asenteen tärkeydestä tulee jo näin alkukaudesta, vaikkei sen piikkiin voikaan tappiota täysin laittaa. Saipa oli mielestäni tänään hyvä, jos ei peräti loistava.
 

filmirulla

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jep, ei todellakaan vakuuttanut - molemmat tuntuivat luottavan siihen, että kyllä toinen viheltää.. ja viimeinenkin uskottavuus Rönnin pelinäkemykseen karisi siinä Karalahden ulosajossa.

Näin aluksi minun pitää sanoa, että enhän minä tuosta pelistä mitään tiedä enkä mistään muustakaan pelistä mutta sen sanon, että kaksi tuomaria ei vaan toimi tässä liigassa ikinä! Miten se voi toimia jos yhdessäkin tuomarissa on paljon vikaa! Tulee nimittäin paljon näkymään sellaisia tilanteita joissa toinen dumari levittää ihan vieressä kädet ja sit taas toiselta puolen kenttää toinen viirupaita sitten viheltää. Voin sanoa, että nautinto on siinä hommassa kaukana.
 

D - fence

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, kiekkoon osuva pakki, hampaaton kanadalaine
pari nopeaa

Ketäs Saipan pelaajia sitten ajeltiin ja loukkaantuivatko miehet? Mites uusi vahvistuksemme Hacker pelasi?
 

teeveemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ketäs Saipan pelaajia sitten ajeltiin ja loukkaantuivatko miehet? Mites uusi vahvistuksemme Hacker pelasi?

Aarnio ajeli Tuomisen Jonia. Joutui jättämään pelin kesken ja aivotärähdyshän sieltä tuli. Pelaa varmaan jo seuraavassa matsissa.

Karalahti taklasi Rönnbergiä ja naama auki. Tuli vielä sen jälkeen kentälle.

Joku paikalla olija saa sitten arvostella Hackerin peliesitykset, Kiitos.
 
Ketäs Saipan pelaajia sitten ajeltiin ja loukkaantuivatko miehet? Mites uusi vahvistuksemme Hacker pelasi?

Aarnio osui avojäällä Tuomaista keskelle rintaa ja mies ulos. Karalahti taklasi toisena miehenä Rönnbergiin ilmeisesti, mutta rangaistus tuli, kun mies kolautti päänsä pleksiin. Tässä taklattava hyppäsi seinälle ottamaan taklausta vastaan, joten huono tuuri eikä mikään puolen kentä vauhdilla tehty ryntäys.

Hacker oli todella näkymätön. Saipasta on Nikiforukin lisäksi hankala nostaa ketään esille, koska kaikki tikkasivat kuin polkusingerit. Eli Saipa liikkui joukkueena todella vikkelästi. Pelityylinä tuo on todella kuluttava ja jos ei natsaa kohdilleen, on lopputulos varmasti karmaiseva. Nyt kyse ei ollut siitä, vaan askelmerkit tuntuivat sopivan läpi ottelun koko ajan yhteen.

EDIT: siis askelmerkit olivat siten kohillaan, että siinä vaiheessa kun lähin kärppäpelaaja katsoi vielä, mihin suuntaan kiekko menee, oli Saipa pelaaja jo luistellut sinne. Molemmissa päissä.
 

Mokela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Saipa sitten päätti nöyryyttää illan isäntiä perinteiseen kaudenavaustapaansa. Tekee hyvää. Toivottavasti Saipan vire kestää tänä vuonna pidempään kuin aikaisempina vuosina.

Kärppärosteri on kyllä nyt helvetin hyvä sekoitus taitoa ja fysiikkaa. Taklaus-ja kamppailuvoimaa löytyy aiempaa enemmän. Heti kun loppuu tuo leijuminen ja lisätään asennetta niin jälki tulee olemaan komeaa katseltavaa.

Onnittelut Saipalle!
 

ahal

Jäsen
Hacker oli todella näkymätön. Saipasta on Nikiforukin lisäksi hankala nostaa ketään esille, koska kaikki tikkasivat kuin polkusingerit. Eli Saipa liikkui joukkueena todella vikkelästi. Pelityylinä tuo on todella kuluttava ja jos ei natsaa kohdilleen, on lopputulos varmasti karmaiseva. Nyt kyse ei ollut siitä, vaan askelmerkit tuntuivat sopivan läpi ottelun koko ajan yhteen.

EDIT: siis askelmerkit olivat siten kohillaan, että siinä vaiheessa kun lähin kärppäpelaaja katsoi vielä, mihin suuntaan kiekko menee, oli Saipa pelaaja jo luistellut sinne. Molemmissa päissä.
Taisi DH:lle iskeä jet lagi parahiksi pohjoisen reissulle... Toivotaan että vain se. Toinen vaihtoehto, se huonompi, on tämä Kavanagh-tyyppinen esiintyminen. Tämä on hunajaa korville, että "kaikki tikkasivat kuin ompelukoneet". Kuluttavaa se on, ei pidä kieltää. Mutta kyllä kärpilläkin yleensä liikettä riittää ja tulosta tulee. Mutta kun vastassa on kaksi samantyylistä porukkaa, silloin ne henkimaailman asiat yleensä ratkaisevat. Tänään henki oli vahvempi keltaisessa paidassa.
 
Taisi DH:lle iskeä jet lagi parahiksi pohjoisen reissulle... Toivotaan että vain se. Toinen vaihtoehto, se huonompi, on tämä Kavanagh-tyyppinen esiintyminen. Tämä on hunajaa korville, että "kaikki tikkasivat kuin ompelukoneet". Kuluttavaa se on, ei pidä kieltää. Mutta kyllä kärpilläkin yleensä liikettä riittää ja tulosta tulee. Mutta kun vastassa on kaksi samantyylistä porukkaa, silloin ne henkimaailman asiat yleensä ratkaisevat. Tänään henki oli vahvempi keltaisessa paidassa.

Ja en sinänsä tarkoittanut, ettäkö olisi ollut jotenkin huono. Ei vain erottunut joukosta, ainakaan minulle. Liigan dominoijaa tuskin kukaan odottaakaan, joten voi olla ettei kaveria huomaa, ellei seuraa ja silti voi jälki olla hyvää. Eiköhän tulevat pelit suunnan näytä. Keltaisessa paidassa oli vahvempi tai oikeampi henki tänään. Toiset voittivat peliä ja toiset olivat voittaneet sen etukäteen ja sitten kun huomasivat, että perhana eihän nuo suostukaan häviämään, oli ote jo niin vahvasti keltaisilla, että sitä ei pystytty kääntämään. Lopussa kääntyi, mutta niin käy kaikissa matseissa, koska johtoasemassa aletaan aina suojelemaan omaa maalia.
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kaikki sanottu, mutta sanotaan nyt jotain epätäsmällistä.

Valmistautuminen. Et pysty olemaan millään pelin ytimessä, mikäli henkinen valmiustila iltaan on puolittainen. Vastuu on toki valmennuksen, mutta myös osaavan yksilöpelaajan. Heidän yhdessä pitää huolehtia siitä, että henkinen valmistautuminen peli-iltoihin menee nappiin.

Tunnepelaaminen oli muutenkin vaisu sen reilut kaksi erää, eli riittävästi. Kärppien pelilliseksi vahvuudeksi lukisin kuitenkin kurssin kääntymisen kolmanteen erään. On yleensä erittäin vaikeaa nousta tilanteesta, jossa joukkue on myöhästyy ja epäonnistuu noinkin totaalisesti psykologisesta valmistautumisesta juhlailtaan.

Ehkä tämä kasvattaa edelleen pelaajien ja valmennusjohdon kesken sitä sisäistä nöyryyttä, jota peräänkuulutan joukkueelta kokoajan.

SaiPalta hyvä ja kova peli. Tapa, jolla Mälkiä peluuttaa joukkuettaan, tuottaa Kärpille aina tietynlaista vaikeutta. Niin tänäänkin. Liikkuva joukkue, joka jakaa painetta todella ylhäältä ajoittain jopa kolmella miehellä. Tämä tuotti tuskaa hitaalla ykkössyötöllä operoineelle Kärpille. Lappeenrantaisryhmä ei edes ylipelannut, vaikka riskit siihen ovat todella isot - SaiPa pelasi kurinalaisen järkevästi.

Heikki Mälkiän pelitapa on peruja viime kaudelta ja se on joukkuetta kuluttava, vaikkakin onnistuessaan erittäin tuloksekas. Niinkuin näkyy. Toivottavasti joukkuetta ei vaivaa tällä kaudella ydinpelaajien loukkaantumiset, vaan SaiPa pystyisi sorvaamaan liigalle yllätysmausteen. Pelitapana tuote on toimiva voittoihin, mutta kärsiikö pelaajisto liikaa Mälkiän halusta pelata taklausinnokasta jääkiekkoa?
 
Viimeksi muokattu:

nikarena

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa!, Suomi, Lappeenrantalset joukkueet
Tähän väliin pieneä off-topiccina todettakoon, että missä ihmeessä ovat ne ylimieliset Kärppäfanit, joita aina Jatkoajassa haukutaan? Saisivat kaikki haukkujat lukea tämän ketjun!

Toivottavasti taklauksista saadaan jotkut videot nettiin, jotta näitä voisi spekuloida hieman paremmin.

Jännä että samaan aikaan tuntuu hyvältä, että suosikkijoukkueen valmentajana toimii Heikki Mälkiä, mutta samaan aikaan se vituttaa todella suuresti. Mitä enemmän liikettä kehutaan, sitä todennäköisemmin se loppuu tammikuulle tultaessa.

Voisi ennustaa ensi keskiviikon SaiPa-HIFK -otteluun suurta yleisömäärää. Sinne siis!
 

Carlos

Jäsen
Hehheh, Karalahti-effect alkaa toimia. :-) Kärppäfaneille tiedoksi että näitä huono joukkueen lataus / OR -otteluita tulee vielä paljon lisää. Äijien äijä nääs.
 

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
Tähän väliin pieneä off-topiccina todettakoon, että missä ihmeessä ovat ne ylimieliset Kärppäfanit, joita aina Jatkoajassa haukutaan?!

Sori, oon kuumeessa. No ei, SaiPalta radiosta kuultuna varsin kypsä ja tasapainoinen esitys. Ikäviä nämä loukkaantumiset, ja Aarniosta edelleen sanon, että ne jalat sinne maahan. Ei voi joka kerta hypätä, että saa lisävoimaa taklaukseen. Aivan hyödytön kaveri omalle joukkueelle. Parempiakin roolipelaajia saattaisi olla neloseen tarjolla, esim. Nivalan Cowboy.

No draamaa ja rytinää oli, loppu lie oli sen verran huikea, että korvasi surkean alun. No käsi ylös rehellisesti, kuinka moni oli jo baarissa sen Immosen 2-4-osuman jälkeen?=)

Tarkkien taistelun voitti Iiro, moniko meni Tuomaksen piikkiin? Oisko Tammikuussa vaihdon paikka, eli oliko niin jäätävä miltä kuulosti tämä Iiro?
 
Hehheh, Karalahti-effect alkaa toimia. :-) Kärppäfaneille tiedoksi että näitä huono joukkueen lataus / OR -otteluita tulee vielä paljon lisää. Äijien äijä nääs.

Mutta tässä olet väärässä. Karalahti oli taas kerran joukkueen parhaimmistoa jäällä ollessaan. Ei ollut mitään tekemistä joukkueen latauksessa ja Karalahden latauksessa vaan jamppa suoritti kuten harjoituspelit ja blues peli antoi ymmärtää.

OR-iä tulee vastakin, ei siinä ole epäselvää. Liigassa tulee jokaiselle kovalle taklaajalle välillä ORrää, vaikka I. Pikkaraisen saldoa tosin en muista.


Latauksesta en tiedä sinänsä mitään, mutta hyökkääjät oman maalin takana kiekollisena olivat siinä uskossa, että Saipa pelaisi kilpikonnaa ja kunnioittaisivat nimiä. Kohta olikin karvaaja ottamassa kiekkoa pois.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hurraa! Hienoa on olla lappeenrantalainen näillä hetkin. SaiPa, miten meni, mutta kärkijoukossa ollaan liigassa nyt ja se meinaa jos joku. Puolestani olette valmis haistamaan, sen mikä tarvis on...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös