Löytyykö tietokone-experttejä?

  • 2 860 359
  • 19 216

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Elikkäs koneella oli taas tällainen browser hijacker.

Poistin sen CWShredderillä ja kaikki vaikutti taas aivan normaalilta mutta kun seuraavan kerran yhdistin nettiin niin modeemi oli vaiennut,eli siis toimii muuten muttei pidä mitään ääntä yhdistettäessä. Että missäköhän olisi vikaa?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sain kuin sainkin tuon SpyBotin silloin pelaamaan, vaikka WIN95:n kanssa olikin vähän onkelmia. Ja siivosinkin sitten koneen. Liiankinko hyvin?

Explorer kun on ollut vähän aikaa avoinna, niin avaa erikoisen ikkunan:

180search Assistant Alert

WARNING

The system has detected that a third-party application has removed 180search Assistant Alert, possibly without your consent. This may cause some programs not to run as expected. Please choose an option below.

- Re-install 180search...

- Leave 180search uninstalled and clean up any (...) that remain.

- Remind me later.


Vai pitääkö putsailla uudemman kerran? Tuota Ad-Awarea en saanut pelittämään.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tack, pitää kokeilla ajan kanssa josko tuon osaisi tehdä.
 

Nahkaparturi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiseeraan TuToa
Minulla on Neron poltto-ohjelma ja ajattelin tehdä omista CD-levyistäni MP-3-kokoelmia. Pari CD:tä onnistuikin hienosti, mutta sitten ohjelma alkoi herjata, että nyt on 'limitit' loppu tjsp. Pyysi vierailemaan Neron kotisivuilla, josta saa tilattua jonkin lisähärpäkkeen 20€urolla.

Eli, luulin ostaneeni täydellisen version Nero Burning romista, mutta eipä se taida ollakaan...? Onko muille käynyt samoin ja onkohan jotain tehtävissä? Tavalliset audio-levyt ohjelma polttaa moitteetta, samoin ne tiedostot, jotka ovat jo mp-3-muodossa, muunto audiosta mp-3:een ei vain onnistu.
 

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nahkaparturi:
Katohan. Tuo mp3-konvertteri näemmä onkin Nerossa erillinen osanen, josta pitää maksaa erikseen 20€.

En kyllä henk.kohtaisesti lähtisi tuota ostamaan, koska CDEx hoitaa ainakin omat konvertointitarpeeni mainiosti, ja ilmaiseksi.
 

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nahkaparturi:
http://cdexos.sourceforge.net/

Ihmetyttää muuten todella paljon tuo Neron maksullinen plug-in. Luulisi nyt herranjestas ettei tuo voi olla niin paljon parempi kuin nämä ilmaissoftat, että siitä kannattaisi pariakymppiä pyytää. Tosin en osaa sanoa miten paljon parempi tuo mp3pro-systeemi on. Minun tukkoiselle sävelkorvalleni tuo tavallinen mp3-formaatti on aivan riittävä.
 

Pateettinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Viestin lähetti Andrej
En kyllä henk.kohtaisesti lähtisi tuota ostamaan, koska CDEx hoitaa ainakin omat konvertointitarpeeni mainiosti, ja ilmaiseksi.

Tutustumisen arvoinen softa on myös EAC, vieläpä hyvinkin edullinen (Cardware). Viallisistakin (lue: kopiosuojatut) levyistä saa backupit:
http://www.exactaudiocopy.de/index.html
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Andrej
Tosin en osaa sanoa miten paljon parempi tuo mp3pro-systeemi on. Minun tukkoiselle sävelkorvalleni tuo tavallinen mp3-formaatti on aivan riittävä.
Kokemuksesta voin sanoa, ettei ainakaan vielä kannata pakata levyjään mp3pro-formaattiin. mp3pro:ta tukevat laitteet ovat kuitenkin vielä harvassa, formaatin tilanne näyttää itse asiassa aika pahalta. Se ei ole oikein saavuttanut riittävää suosiota, ja näyttää jäävän väliinputoajaksi. Teoriassahan mp3pro:n pitäisi pudottaa tiedostokoko lähes puoleen, eli ehkä 160 kbps mp3 vastaisi n. 96 kbps mp3pro:ta äänenlaadultaan. Tietysti, jos on puutetta tilasta ja kuuntelee musiikkia mp3pro:ta tukevalla soittimella (esim. Winamp, johon saatavissa mp3pro-plugin), voi mp3pro olla paikallaan. Se ei kuitenkaan taida soveltua niille, jotka hakevat CD-tasoista ääntä.

Miten muuten muut koodekit, onko esim. Ogg Vorbis tai joku muu tutustumisen arvoinen? Entäpä FLAC, joka käsittääkseni on häviötön?
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Mitenkäs saisin outlook Expressin lähettämään nyyssiviestit kun send/receiveä naputtaessa se ensin päättää katsoa onko sähköpostitilille tullut uusia viestejä, mutta ei tietenkään saa mitään vastinetta kun HY:n sähköpostit on alhaalla koko viikonlopun.

Jotenkin pitäisi saada muutettua sitä task-listia, että se ensin lähettäisi viestit ja vasta sitten alkaisi jumittamaan sähköpostin kanssa.

Hieno bonus kanssa tämä sähköpostin totaalikuolema, eivät Atk-osastolla jaksaneet mitenkään mainita asiasta muuten kuin webmailin loggaus-sivulla, jota en tietenkään käytä kun luen posteja imappina outlookin kautta (ja käytän welhon smtp-palvelinta viestien lähettämiseen).
 

rellu

Jäsen
Suosikkijoukkue
sm-sarja/SM-liiga/Liiga 1957 -
varjolle: Eipä taida auttaa ja lienet kokeillutkin, mutta ehdotan kuitenkin..

Onko Työkalut -> Asetukset -> Yleiset -kohdassa "siirry käynnistettäessä Saapuneet kansioon" sulla kruksi? Josko sen kruksin poisto viivästyttäisi noiden uusien viestin hakua ja saisit news-postauksen lähtemään?
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
rellu:
Joo ei auta.

Poistin sähköpostitilin ja silloin viestit lähtivät, nyt pitää vain toivoa, että sähköpostitilin uudelleenasennus toimii..koska HY:n serverit on alhaalla en saa tietää tuota ennen maanantaita
 

Tenho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Viestin lähetti Lawless
Miten muuten muut koodekit, onko esim. Ogg Vorbis tai joku muu tutustumisen arvoinen? Entäpä FLAC, joka käsittääkseni on häviötön?
Ogg Vorbis on oikein mainio muoto.

<avautuminen>
Avautumista, josta ei tarvitse muiden avautua minulle:
Nämä "alle 192 kbps mp3:set ovat hirveätä paskaa, josta täydellliset korvani poimivat hirveitä erheitä"-tyypit pitäisikin saada työntämään paskat mp3:sensa oggeiksi. Minkä takia, jos kerta on niin täydellinen kuulo, ei pistetä samantien johonkin yksinkertaisesti parempaan formaattiin kuin MP3. Noh, minäpä kerron. Kyse on ns. virtuaalipippelin kasvatuksesta. Onhan se komeata kertoa kuinka omat mp3:set on ihan huikeita virtoja. Ja tietenkin pitää muistuttaa kuinka "selvästi ääni näissä sun 160 kbps mp3:ssasi on yhtä mössöä."

Ja jos ei ole varaa tehdä hommia kunnolla esim. sillä tekosyyllä että "pitää saada nämä kannettavaan mp3-soittimeen", niin miksei niitä kappaleita sitten enkoodata sillä parhaalla mahdollisella enkooderilla (vaikkei ne erot kovin hirveät ole, niin kyllähän tosi hifistin korva ne erottaa).
Tai sitten tosiaan vaihtaisivat samantien pakkaamattomaan muotoon.

AMATÖÖRIT! Ette vaan osaa! MP3-hifistelijät hiuksista sinne jonnekin.
</avautuminen>
 
Viimeksi muokattu:

Axel K.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti HN
Koneeni alkoi äsken aivan yhtäkkiä ulista kuin ambulanssi: "Pii-paa-pii-paa-pii-paa". Tätä kesti usean minuutin ajan, kunnes se vain loppui. Kaiuttimien volyymi oli nollalla, joten ääni tuli keskusyksiköstä. Mistähän helvetistä tässä oli kyse?

Lämpötila, luulisin. VAimonkin kone muistaakseni teki tuota joskus.
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti HN
Koneeni alkoi äsken aivan yhtäkkiä ulista kuin ambulanssi: "Pii-paa-pii-paa-pii-paa". Tätä kesti usean minuutin ajan, kunnes se vain loppui. Kaiuttimien volyymi oli nollalla, joten ääni tuli keskusyksiköstä. Mistähän helvetistä tässä oli kyse?
Kurkkaa BIOSsiin (DEL tai F11/F12 käynnistyksen yhteydessä heti alussa) ja sieltä jonkin kohdan alta lämmöt. Koneen iästä riippuen pitäisi moinen löytyä.

Sieltä sitten tiedot kertoo, että käykö kone kuumana ja mitkä on määritelty raja-arvoiksi. Raja-arvojen ylittyessä kone joko huutaa, sammuu tai ilmoittaa käyttäjälle muuten malariastaan.
 

rellu

Jäsen
Suosikkijoukkue
sm-sarja/SM-liiga/Liiga 1957 -
Reilu pari kuukautta sitten tuskailin tällä palstalla autosearch - nimisen kotisivukaapparin kanssa. Sitä eivät saaneet poistettua kokonaan (löysivät, mutta..) Spybot S&D, Ad-aware, CWSHedder eikä edes HiJackThis. Historian löytää halutessaan huhtikuun lopun keskisteluista, mutta lopultahan ratkaisu löytyi jonkun ulkomaisen keskustelupalstan kautta Australista.

Tuon jälken vasta asensin koneelleni kaappareiden torjuntaan SpywareBlasterin, joka sittemmin teki kaikki em. poisto-ohjelmat työttömiksi. Hyvä niin, mutta...

Kirjoitin tuolloin myös vakavasta harkinnasta siirtyä pois IE-selaimesta. Harkinnassa oli lähinnä Opera ja Huerzo antoi rohkaisevia vinkkejä ja tietoja minulle, maallikolle. Hän myös heitti pallon:

Viestin lähetti Huerzo
Olisi mielenkiintoista kuulla, kuinka vaihdos onnistuu...

Nyt vastaan. Kokeilin Operaa ja kokeilin Mozilla Firefoxia. Päädyin Mozilla Firefox 0.9.1 käyttöön. En osaa selittää miksi, mutta se vaan mallasi minun käteeni paremmin. En halua aloittaa mitään eipäs-juupas -selaimen paremmuuskeskustelua (jota on kylästymiseen saakka mm. suomi24 -keskustelupalstalla. Joku tykkää äidistä ja toinen tyttärestä.

Käytän IE6.0 ja Firefoxia rinnan. Jälkimmäinen on nopeampi. Toistaiseksi (noin 1 kk) kaikki tarvitsemani sivut ovat auenneet hyvin. Exploderia tarvitsen vain Win-/XP:n päivitykseen.

Korostan, että Exploderinkaan kanssa (kera Elisan Tietoturvapalvelun, Win-päivitysten ja SpywareBlasterin) ei ole ollut mitään vaikeuksia tuon huhtikuisen jälkeen. En täysin tyrmää siis IE:ia. Surffailen välillä IE:lläkin (uhkarohkea kokeilu :)) ns. epämääräisillä sivuillakin, mitään örkkejä ei ole ilmaantunut , nähdäkseni VakoojaLaastari toimii. Päivitän varmuuden vuoksi SpyBotin ja Ad-awarenkin säännöllisesti (CWShredderin viimeiseksi jäävä päivityshän tuli pari viikkoa sitten).

Sitten tulee kysymys (vaikkei ongelmaa olekaan). SpywareBlasterissa on IE:n rinnalla valinta myös Mozillan uhkien torjuntaan. SpywareBlaster ilmoittaa minulle, ettei koneessani ole Mozillan selainta. En löydä paikkaa tai tapaa millä saisi sen tunnistamaan myös tämän. Asensin Blasterin uudelleenkin Mozillan asentamisen jälkeen toivoen sen löytävän uuden selaimen. Mutta ei. Anyone who knows?

Ja toinen kysymys. Vaikka en kokenut tarvetta rekisterin puhdistukseen, latasin EasyCleanerin. Tarkistin sillä rekisterit ja se löytää 72 vaillista rekisteriä. Mikään ei minusta näytä pahalta (siellä on winzipiä yms) ja kaikki ohjeet kertovat, että kaikki mitä EasyCleaner löytää voi poistaa. Ja onhan siinä poistettujen tallennus- ja palautusmahdollisuuskin. Jotenkin vaan tuon pitkän listan poistaminen tökkii maalikkoa, onko kokemuksia?

EasyCleanerin duplikaattien poistoon en uskaltanut mennä, siitähän varoittaa meitä maallikoita jo itse ohjelmakin.
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti rellu

Ja toinen kysymys. Vaikka en kokenut tarvetta rekisterin puhdistukseen, latasin EasyCleanerin. Tarkistin sillä rekisterit ja se löytää 72 vaillista rekisteriä. Mikään ei minusta näytä pahalta (siellä on winzipiä yms) ja kaikki ohjeet kertovat, että kaikki mitä EasyCleaner löytää voi poistaa. Ja onhan siinä poistettujen tallennus- ja palautusmahdollisuuskin. Jotenkin vaan tuon pitkän listan poistaminen tökkii maalikkoa, onko kokemuksia?

Ainakin itse olen puhdistellut rekisteriä säännöllisin väliajoin ja poistanut kaikki cleanerin ehdottamat asiat ja hyvin on kone toiminut senkin jälkeen. Itse käytän kanssa RegCleaner:ia
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Rellu:
Useimmat Regcleaner ja EasyCleaner ohjelmien poistettavaksi ehdottamat rekisteri-merkinnät ovat ovat esim. Winzip'in merkintöjä siitä mitä paketteja ko. ohjelmalla on viimeksi avattu. Eli täysin turvallisia poistettavaksi.

Itse käytän RegSupreme'a .

- Tinke-80
 

rellu

Jäsen
Suosikkijoukkue
sm-sarja/SM-liiga/Liiga 1957 -
Viestin lähetti rellu
Sitten tulee kysymys (vaikkei ongelmaa olekaan). SpywareBlasterissa on IE:n rinnalla valinta myös Mozillan uhkien torjuntaan. SpywareBlaster ilmoittaa minulle, ettei koneessani ole Mozillan selainta. En löydä paikkaa tai tapaa millä saisi sen tunnistamaan myös tämän. Asensin Blasterin uudelleenkin Mozillan asentamisen jälkeen toivoen sen löytävän uuden selaimen. Mutta ei. Anyone who knows?

Tähän löytyi vastaus SpywareBlasterin tuesta. SpywareBlaster 3.1 ei osaa hakea Firefoxia siletä mihin uusi 0.9.1 -versio asettuu. SpywareBlasterista tulee heinäkuussa versio 3.2, jossa Firefoxin tunnistamattomuus poistuu.

Kiitos rekisterijuttuun jo vastanneille.
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Mulla rupesi eilen kone mystisesti sammuilemaan itsestään. Epäilin lämpöjä ja asensin Asus Proben. Heti, kun sain tämän päälle niin tulee ilmoitus, että CPU Fan on liian pieni. Mitä tämä meinaa ja miten sen korjaan?
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Kysymystä kysymyksen perään...

Noniin, täällä te mogulit olette ennenkin osanneet vastata
kysymyksiin niin esitän seuraavanlaisen kysymyksen, koska nämä
asiat eivät vielä ole kovin selvillä minulle:

Eli; mitä/minkälaisen piuhan tarvitsen että näen televisiostani
tietokoneen näytön. Mitä maksaa?

Tarkoitus olisi siis tämä, että kun talouteen putkahti uusi (32"
laajakuva) televisio ja tietokoneella on leffoja jota haluaisin
katsoa siitä, niin miten toimia?

Näytönohjain on Radeon 9600 Pro. Mitä tapahtuu kuvan
laadulle?
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joku aika sitten tuli virus, jonka Norton torjui. Norton jäi tämän jälkeen kuitenkin jotenkin jumiin ja jyskytti täydellä prosessoriteholla eikä kone kyennyt pyörittämään mitään muuta. Noh, poistin Nortonin ja asensin tilalle toisen palomuurin ja virustorjuntaohjelman ja jo alkoi taas hommat toimia. Jotenkin kuitenkin skannerin ajuriin oli tullut samassa rytäkässä joku vika, joten yritin asentaa ajurit uusiksi. Nyt Epsonin Smart panel ei käynnisty, vaan se valittaa jonkun xxx.dll fileen puuttuvan. Mistä on kyse ja mikä nyt neuvoksi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös