Löytyykö tietokone-experttejä?

  • 2 869 024
  • 19 233

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Herra Pilli.

Onko D: asema oma fyysinen asemansa vai kovalevyn osio? Jos on oma fyysinen asemansa löytääkö BIOSkaan sitä enää (eli näkyykö käynnistyksessä löytyvän)?

Onko koneessa muita "muutoksia" kuin tuo D aseman katoaminen?
 

Mr Pilli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit
Viestin lähetti Ruutiveijari
Herra Pilli.

Onko D: asema oma fyysinen asemansa vai kovalevyn osio? Jos on oma fyysinen asemansa löytääkö BIOSkaan sitä enää (eli näkyykö käynnistyksessä löytyvän)?

Onko koneessa muita "muutoksia" kuin tuo D aseman katoaminen?

siis D-asema on cd-asema, ja kiitos vaivannäöstäsi, soitin jo pari puhelua ja BIOSsi oli hukannut jostain syystä tiedot?? No nyt toimii.
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti Mr Pilli
siis D-asema on cd-asema, ja kiitos vaivannäöstäsi, soitin jo pari puhelua ja BIOSsi oli hukannut jostain syystä tiedot?? No nyt toimii.
Näin tämän pitääkin mennä. Vaikutin ensimmäistä kertaa ammattilaiselta koska en vielä ehtinyt neuvomaan väärin.

Onneksi selvisi.
 

tiikeri

Jäsen
Minulla on Elisan ADSL ja olisin kysäissyt erästä asiaa. Eli onko jotenkin mahdollista muuttaa omaa IP-osoitetta? Tuo nykyinen osoite on kiinteä, eli pysyy aina samana. Ilmeisesti mikään uudelleen asennus tms. ei tähän auta? Entä pystyykö jollain palomuuriohjelmalla esim. ZoneAlarmin avulla piilottamaan oman IP-osoitteen?
 
Viimeksi muokattu:

SergeiBautin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Riippuu mistä sen haluat piilottaa. Oman operaattorisi reitittimeltä tai vastaavalta laitteelta et sitä voi piilottaa, sillä silloin loppuu liikennöintisikin. Mutta surffailun peittävä softakikkare varmaan jostain löytyykin.
 

wirtanen17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Kalannin Pallo -65, Jääkotkat
Avun tarpeessa, voisiko joku auttaa??

Tietokonenörtit apuaa!! Miten saisin joukkueeni sivuille tehtyä tämän tapaisen Foorumin?? Ja maksaisiko se mitään?? Olisi hywä saada se ilmaiseksi.. Toivon mahdollisimman nopeita vastauksia..
 

wirtanen17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Kalannin Pallo -65, Jääkotkat
Thank you!

Kiitosh, mutta voisitko neuvoa miten jatkan phpBB:n etusivulta?? vähän enemmänkin kuin mihin painan seuraavaxi.. ;)
-Amatööri-
 

Fläppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Koitappa wirtanen ensin vaikka tsekkailla jos sun kysymyksille vois olla sopiva ketju jo valmiiks (esim. tietokonenörtit apua -> http://www.jatkoaika.com/keskustelu/showthread.php?s=&threadid=10450&highlight=tietokone) ja sitten jos on pakko avata ketju, niin koita vähän panostaa noihin otsikoihin. Otsikosta ois ihan hyvä käydä jo asia selväksi.

Ja voi olla, että tarvitaan aika pitkä ohjeistus, jos et pääse tosta etusivulta mihinkään. Toisaalta voithan olla jälleen yksi FF:n hullunhauska "soluttautuja". Hehe...
 

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En ole tällaisia ohjelmia ikinä käyttänyt, mutta vilkaisin ihan mielenkiinnosta sinne phpBB-sivulle.

Koetappas vaikkapa ladata se phpBB-ohjelma sieltä download-otsakkeen alta, tai mene demo-otsikon alle ja nappaa demo kovalevyllesi ja koeta ohjelmaa koneessasi.

Onkohan tämä ohjelma nyt sitten sharewarea, eli täysin toimivan version saa maksamalla jotain.

Jos ohjeita haluat nettisivun ylläpidosta, kannattaisiko ottaa yhteyttä vaikkapa Jääkotkien nettisivujen ylläpitäjään?
 

vieri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Inter, Gli Azzurri, Avs, Bears, Jokerit
Viestin lähetti Kotkafani
Onkohan tämä ohjelma nyt sitten sharewarea, eli täysin toimivan version saa maksamalla jotain.
Kyllä toi ihan ilmainen juttu on. phpBB is released free of charge.

Täältä vaan kopioimaan -> http://www.phpbb.com/downloads.php

Ja täällä löytyy kaikki mahdolliset ohjeet mitä tarvitset päästäksesi alkuun -> http://www.phpbb.com/documents.php?mode=install -> http://www.phpbb.com/guide/phpBB_Users_Guide.html

On vähän liian monimutkaista/aikaa vievää alkaa noita selostamaan.

Ciao,
Tommi
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Jos tämmöiset asiat ovat liian vaikeita ja tietoteknisen/internetosaamisen ulkopuolella, kannattaa varmaan harkita vielä kahdesti ennen kuin laittaa palstoja pystyyn...
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti tiikeri
Minulla on Elisan ADSL ja olisin kysäissyt erästä asiaa. Eli onko jotenkin mahdollista muuttaa omaa IP-osoitetta? Tuo nykyinen osoite on kiinteä, eli pysyy aina samana. ... ?

Tietääkseni Elisalla on käytössä sisäverkon dynaamiset IP:t ja se toiminee about seuraavanlaisesti.

Verkossa on siis DHCP (Dynamic Host Configuraion Protocol). Lisäksi verkon "ulkorajalla" on NAT (Network Address Translator).

Kun koneesi käynnistyy, se alkaa automaattisesti etsiä lähintä DHCP palvelinta ja lähettää sille oman MAC (Medium Acces Control) osoitteensa. (Yksilöllinen verkkokortin tunnus). Tämä DHCP-palvelin sitten kertoo koneellesi kaikki verkkoyhteyteen liittyvät tiedot mm. IP-osoitteen.

Tällä DHCP palvelimella on kuitenkin taulukko sen luona vierailleista MAC-osoitteista ja se pyrkii antamaan saman IP:n aina samalle koneelle. Tässä tapauksessa se vielä onnistuu hyvin, koska noita sisäverkon osoitteita on käytössä merkittävästi enemmän kuin Elisalla on asiakkaita.

Voit uudistaa tuon kyselyn kirjoittamalla Windowssin komentorivillä: ipconfig /renew, mutta kuten sanoin ei sen pitäisi mitään muuttaa. Tosin palvelimelle voitanee määritellä myös taipumus muuttaa tuota osoitetta, mutta Soneralla ei ainakaan ole näin, mutta siellä on tosin myös julkiset osoitteet eikä NATtia.

Saamasi tiedot näet: ipconfig /all

Toisaalta tuo NAT taasen kääntää DHCP palvelimesi antaman ip:n julkiseksi, jota et edes omalta koneeltasi näe. Näet sen menemälle webbisivulle joka näyttää ip:si kuten: http://checkip.dyndns.org/ ja tietenkään en osaa sanoa onko tuolla NATilla taipumusta pitää ip samana?

Varmasti saan IP:si vaihdettua vaihtamalla verkkokortin, johon tuo MAC osoite on taottu kiinni.

Lopuksi vielä huomautus että vastaukseni perustuu osin mutu meininkiin, mutta on pääpiirteittäin oikea, ehkä jopa kokonaan.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Viestin lähetti jussi_j
tietenkään en osaa sanoa onko tuolla NATilla taipumusta pitää ip samana?

No sehän tässä NATissa just mättää että näyttää eri osoitteen sisään kuin ulos eli vaikka tuhersin ja ahersin omalle koneelleeni sekä ftp- että http-palvelinohjelmat (Apache+PHP sekä FTP Serv-U) niin eihän niistä ole mitään v***un hyötyä kun tämä Elisa adsl Premium käyttää NATia. Eli kun teen vaikka kotisivut tai pistän matskua FTP:lle kotikoneelleni niin sinne pääsee vain kotini lähiverkosta koska ulospäin IP on eri. Ilmeisesti ainoa Elisan liittymävaihtohehdoista jossa näin on. Kysyin Elisalta kustannuksia jos vaihtaa uudempaan Elisan liittymään joka ei käytä NATia ja sieltä tuli sellaisia lukuja että ei hyvää päivää.

Mutta onneksi tuohon purkkiin pääsee kuulemma käsiksi telnetillä ja voi itse jotenkin konffata sen mutta en ole vielä ehtinyt perehtyä siihen.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Viestin lähetti InSideHockey
Mutta onneksi tuohon purkkiin pääsee kuulemma käsiksi telnetillä ja voi itse jotenkin konffata sen mutta en ole vielä ehtinyt perehtyä siihen.

En nyt ymmärrä, mitä tuolla purkilla tarkoitat. Elisan ADSL:ssä sinulla on oma 10-verkossa oleva aliverkko, jossa on viisi IP-osoitetta. Yksi menee ADSL-purkille, ja loput tuo ADSL-purkki jakaa sinulle (se on DHCP-palvelin). Muuttumattoman IP-osoitteen saa yhdelle koneelle 25e:lla kuukaudessa, joka ei todellakaan ole halpa hinta. Servereiden pito ei taida olla sallittua, mutta kai siellä jotain palveluja voi pitää pystyssä, jos liikenne ei mene mauttomuuksiin asti. Tuo muuttumaton IP-osoite on tarkoitettu lähinnä muutamia VPN-softia varten, jotka eivät pidä NATista.
 

Axel K.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti sopuli
En nyt ymmärrä, mitä tuolla purkilla tarkoitat. Elisan ADSL:ssä sinulla on oma 10-verkossa oleva aliverkko, jossa on viisi IP-osoitetta. Yksi menee ADSL-purkille, ja loput tuo adsl-purkki jakaa sinulle (se on DHCP-palvelin). Muuttumattoman IP-osoitteen saa yhdelle koneelle 25e:lla kuukaudessa, joka ei todellakaan ole halpa hinta. Servereiden pito ei taida olla sallittua, mutta kai siellä jotain palveluja voi pitää pystyssä, jos liikenne ei mene mauttomuuksiin asti. Tuo muuttumaton IP-osoite on tarkoitettu lähinnä muutamia VPN-softia varten, jotka eivät pidä NATista.

Nyt en täysin ymmärrä. Mikäli tuo purkki eli ilmeisesti tässä tapauksessa ADSL-modeemi/reititin "nattaa" niin silloinhan sen "purkin" toiselle puolelle tulee julkinen IP? Vai onko onko ADSL-modeemille/reitittimellekkin tuleva osoite jo muunnettu? Mihin tällöin edes tarvitaan osoitemuunnosta tuossa modeemissa/reitittimessä? Vai saako Elisalta vain yhden jo muunnetun osoitteen joka tarvitsee vielä kerran jakaa, jotta kotona saadaan useampi kone verkkoon? Itse uskoisin, että tämä on vaan Elisan tapa saada useampi osoite asiakkaan käyttöön ja purkille tulee julkinen, ehkä kuitenkin dynaaminen ip. Soneran liittymässä se DHCP-palvelin on tuolla jossain ja siellä jossain ne osoitteetkin minulle jaetaan eli 5 dynaamista julkista IP:tä. Serveriä voi myöskin pitää. Ilmeisesti Elisalta ei saa kuin yhden, joka "purkissa" jaetaan usealle koneelle tarvittaessa.

Mikäli se on vain tuo "purkki" joka "nattaa" niin silloinhan sen voi vaihtaa "tavalliseen" ADSL-modeemiin tai disabloida sen osoitteenmuunnoksen ja päästää kaiken liikenteen suoraan läpi koneelle.

Suosittelen tutkimaan Elisan ohjeistoa vielä kerran.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Elisan asiakkaalla on siis kaksi IP:tä, julkinen ja sisäinen. Jos joku vielä ADSL purkillaan pitään NAT muunnosta päällä niin sitten on kolme. Sonerallakin oli aiemmin vastaava systeemi, mutta he luopuivat siitä ajat sitten.

Tuon ulkoisen ip:n näkee menemällä jollekin webbisivulle, mikä näyttää sen (linkki edellisessä viestissäni). Oma tietämättömyyteni koski sitä, pysyykö tuo samana noin keskimäärin.

Ainakin Soneran verkossa liikenne omaan koneeseen onnistui, kun vain selvitti tuon ip-osoitteen tuollaiselta sivulta. Toimin tuohon aikaan siten, että minulla oli käytössä windows makro-ohjelma, joka koneen käynnistyessä surffaili tuolle sivulle, painoi [ctrl]+A, [ctrl]+C, avasi mailiohjelman, [ctrl]+V ja lähetti sen mulle mailiin. Näin siis kun ennen töihin lähtöä törkkäsin koneen käyntiin, pystyin duunista käymään käsiksi omaan koneeseen, kun vielä oli käytössä PC-anywhere ohjelma.

Nyt Soneralla on dynaaminen osoite, joka ei ole vaihtunut mulla ikinä, eli yli vuoteen.

Elisa on muuten firmana niin onneton paska, etten ikinä osta sieltä mitään. Radiolinjankin GSM verkko on teknisesti 5 vuotta Soneran vastaavaa jäljessä. Lisäksi firman palvelu on neuvostoliittolaiselta haiskahtavaa. Olen tasan yhden kerran saanyt sieltä hyvää palvelua, silloin kun lopetin puhelinliittymäni 3 vuotta sitten.
 

jone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tämä ei ole oikeastaan, mutta ihmetyksen aihe kuitenkin. Jatkoajan keskustelu-alueelle tultaessa mulla näkyy jostain syystä erittäin harvoin oma nimimerkki keskustelun etusivulla. Nimimerkit Tähtirinnat ja Sistis ovat vakiovieraita ja pari kertaa joku muukin nimimerkki, jota en nyt tähän muista, on vieraillut keskustelun etusivulla. Kuitenkin, jos lähetän viestin, tulee viesti omalla nimimerkilläni. Samoin käyttäjätiedot ovat oman nimimerkin, mutta kummallisesti etusivulla näkyy muita nimimerkkejä usein. Kukaan muu ei käytä konettani, vaan olen ainoa jatkoajan käyttäjä tällä koneella. Käytän siis cookieita jatkoajan keskustelu-sivuille.

Onkohan kenelläkään muulla tullut vastaan vastaavanlainen omituisuus?
 

jonkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, McLaren.
Midi-Usb Kaapeli

Tietääkö joku onko olemassa johtoa jonka toinen pää menee syntikan midiout:iin ja toinen tietokoneen USB-väylään? Tiedän että on olemassa midikaapeli joka menee peliporttiin mutta koneeni peliportti ei jostain syystä ota vastaan midiä. Niin peliporttini, kuin myös kaikki audioliitännät menevät emolevyyn (kai integroitu äänikortti tms.). Myöskään uuden peliportti-kortin tai äänikortin asennus ei liene mahdollista koska vapaita korttipaikkoja ei ole.

Jos tuollaista midi-usb-kaapelia ei ole olemassa niin onko jotain muuta tapaa liittää midisyntikka tietokoneeseen?

Olisin äärimmäisen kiitollinen vastauksesta.
 

ace

Jäsen
Internet-selaimeni lakkasi hyväksymästä osoiteen pelkän www-alun, ja nyt joudun kirjoittamaan osoitteeseen aina http:// alkuun. Johtuukohan tämä jostain asetuksesta joka on mennyt pois päältä/päälle, vai onko kyse jostain vakavammasta?
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Re: Midi-Usb Kaapeli

Viestin lähetti jonkki
Tietääkö joku onko olemassa johtoa jonka toinen pää menee syntikan midiout:iin ja toinen tietokoneen USB-väylään?

Onhan noita, mutta tarvitset tällaisen laitteen, pelkkä piuha ei riitä. Itselläni oli USB Midiman Midisport-merkkinen laite kannettavan ja sähköpianon välillä:

http://www.midiman.net/products/midiman/USB1x1.php

Jos tarvitset enemmän portteja niin sitten vaikka

http://www.midiman.net/products/midiman/USB2x2.php

Suomessa myy ainakin Helsingin Musiikki.
 
Viimeksi muokattu:

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Viestin lähetti ace
Internet-selaimeni lakkasi hyväksymästä osoiteen pelkän www-alun, ja nyt joudun kirjoittamaan osoitteeseen aina http:// alkuun. Johtuukohan tämä jostain asetuksesta joka on mennyt pois päältä/päälle, vai onko kyse jostain vakavammasta?
Asetuksista löytyy. joku "Accept simple urls" tjsp... suomenkielisessä explorerissa taitaa olla Työkalut/Internet-asetukset/Lisäasetukset/Näytä URL-osoitteet helpossa muodossa..

En tiedä varmaksi, käytän operaa ja ei ole itselle tullut eteen, mutta kuulostaisi loogilliselta vaihtoehdolta =)
 

ace

Jäsen
Viestin lähetti vilpertti
Asetuksista löytyy. joku "Accept simple urls" tjsp... suomenkielisessä explorerissa taitaa olla Työkalut/Internet-asetukset/Lisäasetukset/Näytä URL-osoitteet helpossa muodossa..

En tiedä varmaksi, käytän operaa ja ei ole itselle tullut eteen, mutta kuulostaisi loogilliselta vaihtoehdolta =)


Tuo asetus oli kyllä pois päältä, mutta ei se asiaan kuitenkaan auttanut. Onko muita ehdotuksia?
 

masahiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK,HIFK,Juventus,
Liverpool
Tiedostan kyllä,että vika ei varmasti ole kummoinen,mutta ei tällainen "pappa" oikein tajua mistä se voisi johtua.Nimittäin en saa enää ilmoitusta sähköpostiini,jos joku vastaa tilaamaani viestiketjuun.Asetuksissa pitäis olla kaikki kohdallaan.Voisiko se johtua esim. suojaustasosta?En ole ihan varma ajoittuuko tuo ongelma just siihen vaiheeseen,kun virustorjunta ja palomuuri päivitettiin.Niitäkään en tee itse,vaan F-Secure hoitaa kaiken automaattisesti.
ps.en todellakaan ole mikään ekspertti tällä saralla.;o)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös