Löytyykö tietokone-experttejä?

  • 2 859 707
  • 19 216

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Oi arvoisat jatkoajan IT-gurut.

Olen tavoittelemassa kotia jossa ei olisi fyysistä mediaa, joten tarkoituksenani olisi siirtää nuo lukuisat DVD-levyt e-mediaksi.

Mikä on paras tapa (ja miten), kääntää noita DVD-levyjä DivX-muotoon ja siten, että se ottaisi samalla ne tekstit talteen, jotta voin katsoa näitä leffoja esim telkkarilta ulkoisen kovalevyn kautta?

Mitä softia suosittelet, miten sitä tulisi käyttää, suositut parametrit jne...

Tack och pockar.

Ensinnäkin DivX-muoto kannattaa heti unohtaa. HTPC (home theater PC) ja NAS on hyvä yhdistelmä. Toki kannattaa miettiä ajan ja vaivan määrää jos ja kun DVD-kokoelma on +100 levyä että kannattaako niitä muuttaa esim .mkv + h.264 muotoon vai rippaako ne vain NAS:lle kokonaisena. DVDn jos kokonaisena siirtää kovolle niin etuna on tietenkin kuvan- ja äänenlaadun säilyminen alkuperäisellä tasolla. Miinuksena on toki tiedoston koko... 4,5 GB - 9 GB vie koko DVDn kopioiminen kovalevylle. Onneksi on todella helppokäyttöisiä ohjelmia joilla saa poistettua esim extrat, ylimääräiset ääniraidat ja muut paljon tilaa vievät asiat DVD-levyltä. Toki tämä säästää vain maksimissaan n. 1GB DVDn viemästä tilasta. XBMC osaa vieläpä toistaa suoraan DVDt image-tiedostoista. Toki jos haluaa säästää kovalevytilassa niin tekee mkv+h.264 tiedostoja.

Jos valitset mkv+h.264 vaihtoehdon niin voisin pari neuvoa/vinkkiä antaa.

-Tinke-80
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Jos valitset mkv+h.264 vaihtoehdon niin voisin pari neuvoa/vinkkiä antaa.

-Tinke-80

Joo, ilmaisin itseni varmaankin huonosti, mutta tosiaan tarkoituksena olisi siirtää nämä levyt .avi muotoon ~700megan paketteihin. Mielestäni tämä koko ja kuvan laatu on suht jees.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Joo, ilmaisin itseni varmaankin huonosti, mutta tosiaan tarkoituksena olisi siirtää nämä levyt .avi muotoon ~700megan paketteihin. Mielestäni tämä koko ja kuvan laatu on suht jees.

Onko pakko olla .avi+DivX/Xvid? Mielestäni kuvanlaatu on tuossa tapauksessa jotain ihan kauheata. Varsinkin jos ja kun katsoo leffat FullHD-telkkarista.

Jos kuitenkin välttämättä haluat katsoa avi/Divx-muodossa leffat niin Auto Guardian Knot on hyvä ratkaisu.

Download AutoGK (Auto Gordian Knot) 2.55 : AutoGK is a very simple and powerfull tool for making DVD rips.
Doom9.net - The Definitive DVD Backup Resource

-Tinke-80
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Onko pakko olla .avi+DivX/Xvid? Mielestäni kuvanlaatu on tuossa tapauksessa jotain ihan kauheata. Varsinkin jos ja kun katsoo leffat FullHD-telkkarista.

Ei ole pakko olla. Mitä muita vaihtoehtoja olisi, minkä laatuisia nämä olisivat ja kuinka paljon nämä viesivät ~tilaa?
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Suosikkijoukkue
Ässät
Olisiko jollakin tietämystä, mitä tehdä seuraavan ongelman kanssa?

Vaihtelin tuossa koneen HDMI kaapelia näytöstä televisioon, lätkämatsia varten. Televisio ei kuitenkaan saanut aluksi signaalia, ja vastaava ongelma on tapahtunut joskus aiemminkin. Tähän on ennempää auttanut HDMI kaapelin irroittaminen koneen perästä, ja ruuvaamalla sen jälkeen takaisin paikoilleen. Nyt tuo ei kuitenkaan auttanut, joten pienen arpomisen päätteeksi sammutin koneen, ja käynnistin uudestaan. No, nyt sitten kuva näkyy, mutta värit ovat menneet vitulalleen. Esim. HIFK:n pelipaidat näyttävät mustilta, ja muutenkin värimaailma on hyvin tumma. Testattu sekä omalla näytöllä, sekä televisiolla, sama homma. Muijan kannettavalla taas näytti ihan normaalilta, joten koneessa tuo vika on. Yritin vajavaisilla atk-taidoillani säädellä värejä ohjauspaneelista, mutta en löytänyt mitään joka auttaisi. Alustana Vista.

Saisiko noita jostain säädettyä normaaliksi?
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Kuinka Windows Movie Makerissa voi lisätä videoklippiin tekstityksen?

Kiitos etukäteen.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Potify, iPod, ja tietokone

Ostin emännälle 40 kipaletta imuroitavaksi Spotifystä uuteen iPodiinsa. Vaikka musiikkimakumme hieman erkanevatkin niin haluaisin pari hänen lataamaansa biisiä omalle koneelleni. Miten kyseinen toimitus tapahtuu? Miten saan Spotifystä ladatut kappaleet iPodista tietokoneelle? Kun pistän oman iPodini hänen koneeseensa kiinni niin miksi Spotify haluaa deletoida kaiken musiikin omalta iPodiltani ennen kun voin käyttää sitä Spotifyn kanssa? Miksi helvetissä tämän kaiken pitää olla näin vitun vaikeaa?

Tyttöystäväni on yleensä käyttänyt DC++, mutta nyt kun on jo varaa ostaa musiikkimme rehellisesti niin ajattelin että voidaan ladata ihan laillisestikin. Jos/kun laillinen toiminta on näin vitun vaikeata niin taidan lähteä laittomalle poluille hetkenä minä hyvänsä. Vittu, turha on musiikkiteollisuuden valittaa piratismista kun ovat tehneet lailliset keinot niin helvetin vaikeiksi, saatana! Vittu ku menee hermot tällaisten paskan kanssa!
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Kun pistän oman iPodini hänen koneeseensa kiinni niin miksi Spotify haluaa deletoida kaiken musiikin omalta iPodiltani ennen kun voin käyttää sitä Spotifyn kanssa? Miksi helvetissä tämän kaiken pitää olla näin vitun vaikeaa?
Vastaus on yksinkertainen: Apple ja iTunes ei salli että musiikkia kopioidaan muiden laitteisiin. Drag&Drop on tuntematon käsite Applelle.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Nyt olis vastikään hankittu läppäri, jossa on 500 gigainen kovalevy. Ensiaukaisun jälkeen on todettavissa, että sieltä löytyy noin 450 gigainen C-asema (sisältäen käyttiksen WIN 7) ja lopulle tilalle D-asema otsikoinniltaan (ja mitä ilmeisimmin sisällöltäänkin) Recovery.

Pitäis saada "pätkittyä pienemmäksi" ja tehdä uusi E-asema. Eli... C:lle varmaankin riittäisi noin 100-150 gigaa (sinne kun asennetaan vielä tuore Office-paketti) ja E:lle sen lopun noin 300 gigaa. Vaan mites tuo käytännössä onnistuu? Sen verran olen kyllä katsonut koneen "sisältöä", että sen uudelleenjaon pystyisi mitä ilmeisimmin tekemään ilman erikseen imutettuja apuohjelmia. Vaan kun en mikään ekspertti näissä tietokonekuvioissa ole, niin en oikein uskalla tuliterän koneen kanssa alkaa sähläilemään ilman kunnon neuvoja. Miltei vuosikymmen XP-käyttäjänä on laiskistanut mielen ja siksi 7:n erilaisuus loogisuudeltaan on hieman aivojani hämäännyttävä.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Pitäis saada "pätkittyä pienemmäksi" ja tehdä uusi E-asema. Eli... C:lle varmaankin riittäisi noin 100-150 gigaa (sinne kun asennetaan vielä tuore Office-paketti) ja E:lle sen lopun noin 300 gigaa. Vaan mites tuo käytännössä onnistuu?
Valvontatyökaluista tietokoneen hallinta ja avautuvasta ikkunasta levynhallinta. Klikkaa oikealla osiota, josta haluat tilaa vapauttaa uudelle osiolle, ja pienennä osio haluamasi kokoiseksi. Luo vapautuneeseen tilaan uusi osio ja siinä se onkin.
 

Hurjis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sunnuntai-illan ratoksi pari kiperää tai vähemmän kiperää kysymystä:

Hankittiin jouluksi uusi televisio, joka sijaitsee toisella puolen omakotitaloa kuin tämä pöytäkone, joten yhdistäminen on hieman vaikeaa. Molemmat on kuitenkin yhdistetty verkkokaapelilla samaan modeemiin ja kysynkin, että onko tietokoneen etähallinta verkon kautta mahdollista televisiosta käsin. Otan toki vastaan muitakin ideoita yhdistämiseen tai että onko siitä ylipäätään mitään hyötyä, jos kone sijaitsee toisessa huoneessa. En ole varma itsekään mitä haen, mutta kysynpä nyt kuitenkin.

Toinen kysymys liittyykin sitten tähän muutaman vuoden vanhaan pöytäkoneeseen. Käynnistäessä näytöllä vilahtaa emon logon ym. tietoja, jonka jälkeen näyttö menee mustaksi ja saattaa olla siinä tilassa useammankin minuutin ja sen jälkeen alkaa käynnistämään Windowsia. Tätä ei tapahdu aina, eikä tila kestä aina yhtä kauaa. Olen pitkään ajatellut tämän johtuvan vain yleisesti koneen hitaudesta, mutta tuli vain nyt mieleen, että mistäköhän mahtaa johtua ja olisiko siihen joku ratkaisu.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
onko tietokoneen etähallinta verkon kautta mahdollista televisiosta käsin. Otan toki vastaan muitakin ideoita yhdistämiseen tai että onko siitä ylipäätään mitään hyötyä, jos kone sijaitsee toisessa huoneessa. En ole varma itsekään mitä haen, mutta kysynpä nyt kuitenkin.
hmm.. mitähän haluat tehdä? Jos haluat ihan oikeasti ja puhtaasti etäkäyttää fyysistä konetta verkon yli, niin siihen tarkoitukseen on tollasia purkkeja: Aten CE790 IP KVM Extender | Tuotekuvasto | Verkkokauppa.com Minusta tuossa ei ole mitään järkeä. Halvempaa ja kätevämpää olisi hommata markettiläppäri olkkariin. Sillähän voit tarvittaessa ohjata toistakin konetta verkon yli.

Jos haluat katsoa leffoja, valokuvia tai kuunnella musaa koneelta, niin asenna tietsikkaan DLNA-palvelin (googleta). Todennäköisesti uusi telkkari ymmärtää DLNA:n päälle. Jos tietokone ei ole aina päällä, niin sama toiminto löytyy monesta edullisesta verkkolevyasemasta. Semmoinen varoituksen sana, että DLNA ei välttämättä toimi leffojen kanssa ihan niin hienosti mitä vehkeiden mainoksissa lukee. Ties mistä riippuen osa videoista ei toimi lainkaan tai sitten on ongelmia esim. audioraidan synkan kanssa tms.
 

Hurjis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos haluat katsoa leffoja, valokuvia tai kuunnella musaa koneelta, niin asenna tietsikkaan DLNA-palvelin (googleta).

Niin siis tuo leffojen katselu se ensisijainen tarkoitus. Fiksuna poikana nyt vasta keksin leffojen olevan ulkoisella kovolla eli siis voisin katsoa suoraan siitä, mutta toisaalta ei sekään nyt hetkessä siirry johtoineen ja muuntajineen toiseen huoneeseen. Pitääpä siis kokeilla tuota DLNA-palvelintakin.

Toissijaisena ajatuksena se, että kun TV:ssä ei ole sisäänrakennettua internet-selainta, niin pystyisi koneen kautta etsimään ja katsomaan nettistriimejä.

Kiitos vielä neuvoista, vaikka tuosta ensimmäisestä purkista en niin innostunutkaan.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Nyt olis vastikään hankittu läppäri, jossa on 500 gigainen kovalevy. Ensiaukaisun jälkeen on todettavissa, että sieltä löytyy noin 450 gigainen C-asema (sisältäen käyttiksen WIN 7) ja lopulle tilalle D-asema otsikoinniltaan (ja mitä ilmeisimmin sisällöltäänkin) Recovery.

Ei osiointi nykyaikana enää tuo mitään oleellista etua kovalevyn resurssien käyttöön, niinkuin ennenmuinoin, joten anna olla vaan. Sen sijaan, polttele levylle, tai duunaa boottaava usbitikku siitä recovery osiosta, niin ei jää sormi suuhun, että mistä asennusmedia käyttikselle, jos kovo kosahtaa. Osioinnissa on järkee vaan siinä tapauksessa, jos harrastat vertaisverkkoja ja pitää jakaa omaa resurssia yhteiskäyttöön, viisashan ei koskaan c: asemaa jakoon pistä.
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Mikä olisi helppo (ja nopea) tapa siirtää läppärin tiedostot toiselle? Tarttis kaikki kuvat yms. siirrellä, joten usb-tikkujen ja cd -levyjen käyttö on vähän turhan työlästä..
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Joo, unohdin mainita, että läppärit ovat vierekkäin, joten saako niitä langalla tai langattomasti kytkettyä?
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Joo, unohdin mainita, että läppärit ovat vierekkäin, joten saako niitä langalla tai langattomasti kytkettyä?
Saa kytkettyä verkkokaapelilla tai wlanilla. Kaapeli on osoittautunut nopeammaksi ja varmammaksi tiedostojen siirtoon. Muodostat kotiverkon, molemmat koneet samaan työryhmään ja kansioita verkkoon jakoon. Onnistuu kohtuu helpolla, mutta suurten tiedostomäärien siirtely voi tuntua hiukan hitaalta.

Ulkoisella kiintolevyllä onnistuu ehkä helpoiten, mutta siirron joutuu tekemään kahdesti.

Yksi vaihtoehto on myös ottaa jommasta kummasta koneesta levy irti ja kytkeä se toiseen koneeseen esim tällaisella adapterilla. Nopea, helppo ja vaivaton vaihtoehto, jos vain uskaltaa ruuvata levyn irti toisesta koneesta. Tosin en tiedä miten takuuasiat jatkossa menee, jos konetta on ruuvailtu auki.

Tällainen DVD Plazan keskustelu löytyi hakusanoilla "ristiinkytketty verkkokaapeli". Olisiko tuosta apua?
Nykyisillä verkkokorteilla ei tarvitse olla ristiinkytketty, joten se on aivan turha hankinta.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sain vihdoin kunnon nettiyhteyden ja aattlimpa jos virittelis läppärin töllöön.
Läppäristä löytyy vga-lähtö, pari usbia eli mallia karvalakki. Töllössä vga, hdmi.
Onko jotain adaptereja tai muita vaihtoehtoja jota vois käyttää vai onko ainoa vaihtoehto viritellä tuolla vga-piuhalla + s-videopiuhoilla ? pelittääkö noilla hyvin os es. Tapparan matsia haluis katella :)
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Sain vihdoin kunnon nettiyhteyden ja aattlimpa jos virittelis läppärin töllöön.
Läppäristä löytyy vga-lähtö, pari usbia eli mallia karvalakki. Töllössä vga, hdmi.
Onko jotain adaptereja tai muita vaihtoehtoja jota vois käyttää vai onko ainoa vaihtoehto viritellä tuolla vga-piuhalla + s-videopiuhoilla ? pelittääkö noilla hyvin os es. Tapparan matsia haluis katella :)
VGA-kaapelilla saat ainakin. Siihen käy samanmoinen mikä on yleensä tietokoneen ja näytön välissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös