Löytyykö tietokone-experttejä?

  • 2 879 084
  • 19 245

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
St. Pat kirjoitti:
Kun täällä näyttää monen alan asiantuntijoita olevan niin kysyn eri piuhojen maksimipituuksia. Eli DSL-modeemin ja puhelinpistokkeen välissä kulkee se puhelinjohto. Kuinka pitä se maksimissaan saa olla ennen kuin yhteys alkaa takuta. Verkkopiuhalla (cat-5) maksimi laiteväli taitaa olla 150 metriä. Toisekseen kuinka pitkän piuhan voi kytkeä USB2-porttiin? Alkaako tökkimään paljonkin yli viiden metrin pituudella.
Puhelinpiuha pitäisi aina olla niin lyhyt kuin mahdollinen suosituksien mukaan(max. 1,5 m.?). USB-johto vaatii vahvistimen jos menee yli 5m.

EDIT; näköjään toimii vaikka on pitkäkin. vv
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
St. Pat kirjoitti:
Eli DSL-modeemin ja puhelinpistokkeen välissä kulkee se puhelinjohto. Kuinka pitä se maksimissaan saa olla ennen kuin yhteys alkaa takuta.
Maksimipituudesta en tiedä, mutta itselläni tuon johdon pituus on 19m. Puhelinpistokkeiden täysin järjettömien paikkojen johdosta jouduttiin erikoisjärjestelyin laittamaan piuha eteisestä koneelle koko olohuoneen ympäri. Pituudesta huolimatta hienosti toimii.
 

H-katsomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko 2004-2005, Napoli
Minkäs tähden en saa tuota Messengeriä toimimaan, vaan se herjaa joka jumalan kerta seuraavasti: "Sisäänkirjautuminen kohteeseen (MSN Messenger) ei onnistu juuri nyt. Yritä myöhemmin uudelleen. MSN Messenger on yrittänyt kirjata sinua sisään useita kertoja tuloksetta. Käyttämäsi palomuuri saattaa estää Messengeriä muodostamasta yhteyttä palveluun. Tarkista palomuurin asetukset. Saat..." Ja sitten siltä jää lause kesken, enkä siis tiedä mitä saan tai mistä saan?

Päivitin Messenger ohjelman, poistin palomuurin pois käytöstä, kurkin olkani yli, tein jumalauta kaikki. Ei vaan auta. Pitäiskö se koko Messenger poistaa koneelta ja asentaa uudelleen? Kuitenkin se jo muutaman kuukauden ehti toimimaan moitteetta. Ei ymmärrä.
 

Glove

Jäsen
Mr.Fox kirjoitti:
Maksimipituudesta en tiedä, mutta itselläni tuon johdon pituus on 19m. Puhelinpistokkeiden täysin järjettömien paikkojen johdosta jouduttiin erikoisjärjestelyin laittamaan piuha eteisestä koneelle koko olohuoneen ympäri. Pituudesta huolimatta hienosti toimii.

Riippuu tietysti siitä piuhastakin, onko kunnon tavaraa vai halpahallin 10 metriä eurolla tavaraa. Tavallisilla modeemeilla on esiintynyt ongelmia pitkiä piuhojen ja jatkokaapeleiden kanssa, ADSL tms. en ole käyttänyt kuin lyhyttä johtoa. Lähden siis siitä, että puhelinjohto on lyhyt ja verkkokaapelilla viedään eteenpäin, sillä kun on kantomatkaa varmasti 100 m ja enemmänkin.
 

Jäsen Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kuhmon Kiva HT
H-katsomo kirjoitti:
"Sisäänkirjautuminen kohteeseen (MSN Messenger) ei onnistu juuri nyt. Yritä myöhemmin uudelleen.

Niinkuin tuossa lukee niin kokeilet joskus myöhemmin uudestaan.
Saattaa olla mesen serverillä tukosta tai jotain muuta häikkää, ei ole ensimmäinen ja eikä varmaan viimenen kerta.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Glove kirjoitti:
Riippuu tietysti siitä piuhastakin, onko kunnon tavaraa vai halpahallin 10 metriä eurolla tavaraa. Tavallisilla modeemeilla on esiintynyt ongelmia pitkiä piuhojen ja jatkokaapeleiden kanssa, ADSL tms. en ole käyttänyt kuin lyhyttä johtoa.
Oman piuhani laadusta en sen enempää tiedä, mutta kävin teettämässä sen erikoistilauksena Aurian myymälässä (Eerikinkatu 21, Turku). Tilauksen yhteydessä luonnollisesti kysyin myyjältä/asentajalta (ammattilainen?) noinkin pitkän piuhan vaikutuksesta yhteyden laatuun. Ongelmia ei hänen mukaansa pitäisi esiintyä. Hintaa piuhalle liittimineen ja töineen tuli parisen vuotta sitten (heinäkuu 2004?) muistaakseni 14e, joten en usko "kunnon" piuhan hinnan olevan kynnyskysymys kenellekään, joka pitkää piuhaa olosuhteiden pakosta tarvitsee.

Taloyhtiömme alkoi tarjota talvella 2005-06 asukkailleen nettiyhteyttä (muistaakseni 2Mb yhteys jaettuna yhdeksän asunnon kesken). Sen johdosta tuohon eteisen puhelinpistokkeeseen tehtiin muutoksia. Nykyään siinä on yksi RJ11-paikka (lankapuhelimelle tai erilliselle yhteydelle, kuten meillä) sekä yksi RJ45-paikka (taloyhtiön yhteydelle). Edelleen tuo on melko järjetöntä. En ole aivan varma kaikista naapureistani, mutta en usko heidän kenenkään pitävän modeemia eteisessään... Makuuhuoneen puhelinpistoke pidettiin kuitenkin entisellään (wanhanmallisena kolmereikäisenä). Talo on kuitenkin valmistunut vuonna 1998, joten melko ihmeellistä, ettei tämän paremmin ole varauduttu tietoliikenneyhteyksien yleistymiseen.
Glove kirjoitti:
Lähden siis siitä, että puhelinjohto on lyhyt ja verkkokaapelilla viedään eteenpäin, sillä kun on kantomatkaa varmasti 100 m ja enemmänkin.
Ihan hyvä periaate, mutta tosiaan asunnon ja pistokkeiden täysin järjettömästä suunnittelusta johtuen päädyin nykyiseen ratkaisuun. Eli puhelinpistokkeesta RJ11-puhelinkaapeli (19m) modeemiin, josta RJ45-verkkokaapeli ykköskoneelle (1m), kakkoskoneelle (5m), kolmoskoneelle (10m) ja verkkotulostimeen (5m). Modeemi on Zyxel Prestige 660HW-61.

Muitakin erikoisia johtovirityksiä olen joutunut asunnon mallista ja pistorasioiden sijoittelusta johtuen tekemään. Esim. ykköskoneen äänikortilta stereoihin menevä äänijohto on pituudeltaan yhdeksän metrinen erikoistilauksena teetetty. Hintaa tuolle johdolle liittimineen (3,5mm plugi - 2xRCA) ja töineen tuli muistaakseni 18e. Televisioantennikaapelilla on pituutta muistaakseni kahdeksan metriä ja radioantennikaapelilla seitsemän metriä. Nämä kaapelit sain onneksi käytännössä ilmaiseksi siskon miehen (sähköasentaja) kautta.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Mr.Fox kirjoitti:
Oman piuhani laadusta en sen enempää tiedä, mutta kävin teettämässä sen erikoistilauksena Aurian myymälässä (Eerikinkatu 21, Turku).
Itsekin Auriasta oman kymmenen metrin piuhan olen ostanut aikoinani, eikä mitään haittavaikutuksia ole huomattavissa tavaran välitysnopeudessa.
Tällä hetkelle en edes tarvi kyseisiä metrejä, vaan johto on rullalla koneen vieressä (toki siis käytössä).

Pieni yksityiskohta jäi mieleen ostoretkeltäni, kun totesin kyseisen määrän tavaraa rullalla laukaisevan varashälyttimen. Onneksi kassa varoitteli etukäteen.
 

dohf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mr.Fox kirjoitti:
Edelleen tuo on melko järjetöntä. En ole aivan varma kaikista naapureistani, mutta en usko heidän kenenkään pitävän modeemia eteisessään...
Itselläni laajakaistamodeemi on eteisessä (kaapissa), mutta siinä on sitten wlan-boksi perässä. Langattomuus on tietysti osittain sekä kustannuskysymys että vaatii hieman säätämistä aluksi, mutta meneehän johtojen vetelyynkin aikaa (varsinkin jos ne huomaamattomiksi haluaa).

Mutta pois en antaisi, boksit on ruuvattu eteisen kaapin sisäseinään kiinni eikä yhtään ylimääräistä johtoa ole näkyvissä. Samoin kannettavalla saa yhteyden vaikka takapihalta, jos tarvitsee.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Viiden metrin S-video -kaapelilla ei kuva näy kunnolla, ei vaan pyöri (joku sanoisi, ettei riitä).

Puolitoistametrinen on kyllä kestämättömän lyhyt, mutta läppärinkäyttäjänä tuon saisi varmaankin järjestettyä. Koneen siirtämistä se vaatisi, kun jotain katsoo, mutta kai läppäreiden tarkoitus on ollakin siirrettäviä.

Olettaisin ainakin, että väsyneisyys johtuu ylipitkästä kaapelista, mutta konekin on kyllä vain 1,6GHz/512mb. Miten on, katsonko suosiolla näytöltä (on sentään widescreen) vai kokeilenko lyhyttä piuhaa?
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
H-katsomo kirjoitti:
Minkäs tähden en saa tuota Messengeriä toimimaan, vaan se herjaa joka jumalan kerta seuraavasti: "Sisäänkirjautuminen kohteeseen (MSN Messenger) ei onnistu juuri nyt. Yritä myöhemmin uudelleen.
Katsopas onko vika siinä, että olet jättänyt Internet Explorerin toimimaan "offline-tilassa". Avaa Explorer, katso "Tiedosto"-valikosta, onko offline-tila -asetus jäänyt päälle. Jos on, niin poista valinta ja kokeile uudestaan Messengerin toimintaa.
 

Chilango

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpat, Les Habs
Jostain syysta langaton yhteys alkoi fidduilemaan yli vuoden kayton jalkeen.
Eli, DSL:n modeemi on liitetty Belkinin langattomaan routteriin ja Vaion kannettavalla yhteys on toiminut vallan mainiosti jo reilun vuoden. Pari viikkoa sitten alkoi kuitenkin yhteys katkeileen ja tanaan sitten meni kokonaan. Kaapelilla yhteys toimii ihan normaalisti mutta langaton katkoo parin minuutin valein.
Mistahan moinen voisi johtua?
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Wordista

Tässä kouluhommia väsäilen ja kummastuksekseni Word alkoi syömään tekstiä, kun aloin muokkaamaan aiemmin kirjoitettua. Miten tuon ominaisuuden saa pois päältä? (mistä mahtoi tulla)

Kiitoksia avusta!

EDIT. KAtos perkele, löysinkin ratkaisun. :)
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
-danzku- kirjoitti:
Olisi kivaa tietää miten linkki esm. www.blablabla.com/zzz/fdfasgasd.html voidaan lyhentää yhteen sanaan, että ei tarvi olla noin pitkä?
Esim. "parhaaille futissivuille pääset klikkaamalla tästä"
Nyt jää hämäräksi, puhutaanko HTML:stä vaiko JA:n keskustelupalstan viestistä. Vastataan vaikka olettaen jälkimmäisen tilanteen olevan kyseessä.

Näin:

Tässä tekstissä on {url=www.osoite.com}linkki{/url} jonnekin.

Vaihdat vain nuo { } merkit hakasulkeiksi: [ ].
 

MacTavish

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja ManU
Kiitos vastauksesta. Kyseessä oli oikeestaan miten se tehdään ylipäätään kaikilla sivuilla. Sama tapa ei toimi muilla sivuilla kuin JA:ssa? Vaikee selittää kun ei osaa..
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
-danzku- kirjoitti:
Kiitos vastauksesta. Kyseessä oli oikeestaan miten se tehdään ylipäätään kaikilla sivuilla. Sama tapa ei toimi muilla sivuilla kuin JA:ssa? Vaikee selittää kun ei osaa..
Riippuu siitä, mitä ns. palstamoottoria keskustelupalsta käyttää. JA:ssa on käytössä vBulletin -niminen palstamoottori (lista lähes kaikista vaihtoehdoista täältä). vBulletinissa on mahdollista käyttää postauksissa BBcodea, joka on HTML:n kaltainen tapa muokata tekstin ulkoasua. Hyvä suomenkielinen opas BBcodeen löytyy täältä.

En osaa sanoa erilaisten palstojen käyttämien merkkaustapojen syntakseista, mutta kokeilemallahan se selviää. Esim. yksi tapa tutkia muiden tekemiä hienouksia on lainata vaikkapa linkin sisältävää postausta, jolloin postauksen koodi tulee selkokielisenä editoitavaksesi. Poimi sieltä ylös ne kohdat, jotka kiinnostavat. Testaa vaikka tämän postauksen osalta, jolloin näet nopeasti kuinka yllä oleva linkki on tehty...

Jos haluat taas esim. kotisivuillesi HTML-kielisen linkin, niin silloin se tehdään näin:
<a href="www.jatkoaika.com">Linkki</a>

Molemmissa (BBcode vs. HTML) periaate on siis sama, mutta käyttöympäristö erilainen. Toivottavasti auttoi edes hieman...
 

inter

Jäsen
Mitäs hemmettiä nyt on tapahtunut: kone on liitettynä myös telkkariin, mitä kautta olenkin filminpätkiä katsellut. Edelleen telkkarista svideo-kanavan valitsemalla saa desktopin kuvan esiin, mutta kun laittaa bsplayerilla pätkän pyörimään se ei kuitenkaan telkusta näy. Näkyy bsplayerin näyttö, mutta mustana...

Ei siis ole codec-ongelma, eikä myöskään ironnut piuha ja muitakin ohjelmia kuten vlcplayer olen jo koittanut, ei toimi - kuten myöskään ne samat pätkät joita on aiemmin telkun kautta katsottu.

Apuja?
 

D0wni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Ducks
inter kirjoitti:
Mitäs hemmettiä nyt on tapahtunut: kone on liitettynä myös telkkariin, mitä kautta olenkin filminpätkiä katsellut. Edelleen telkkarista svideo-kanavan valitsemalla saa desktopin kuvan esiin, mutta kun laittaa bsplayerilla pätkän pyörimään se ei kuitenkaan telkusta näy. Näkyy bsplayerin näyttö, mutta mustana...

Ei siis ole codec-ongelma, eikä myöskään ironnut piuha ja muitakin ohjelmia kuten vlcplayer olen jo koittanut, ei toimi - kuten myöskään ne samat pätkät joita on aiemmin telkun kautta katsottu.

Apuja?

Kokeileppa näytönohjaimen asetuksista vaihtaa TV ensisijaiseksi näytöksi. Samalla monitori menee luonnollisesti toissijaiseksi. En nyt aikoihin ole svideon kanssa leikkinyt, mutta joskus tuo auttoi itteä samassa ongelmassa.
 

inter

Jäsen
Olisikohan sittenkin joku bsplayerin asetus, sillä mplayerilla toimi...? Ihme vain jos on itsekseen muuttunut asetukset. Ja vielä ihmeellisempää että telkkarista olen joitan streameja kyllä katsellut, en tosin hetkeen. Hemmetti kun tuntuu välillä olo kädettömältä vaikka on melkein pienen ikänsä leikkinyt koneilla.

Johan olikin taas vaikeaa...

Overlay -> theater mode.

Noob.
 
Viimeksi muokattu:

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Koneeni on Acer Ferrari 4005: http://tinyurl.com/loz9a

Onhan se perkeleen tehokas joten hyvä jäähdytys on ymmärrettävää (ATI Mobility Radeon X700 ja AMD Turion 64 @ 2 GHz) mutta tuuletin on koko ajan päällä. Kannettavan etu pitäisi olla hiljaisuus mutta tämä perkele suhisee koko ajan.

Onko Acerilla jotain omaa ohjelmaa / Windowsissa tai Biosissa toimintoa / jotain hyvää muuta ohjelmaa jolla asian saisi tuulettimen pyörimään vain kun on pakko?
 
Viimeksi muokattu:

Speedye

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, CR7, AO, Härski
InSideHockey kirjoitti:
Koneeni on Acer Ferrari 4005: http://tinyurl.com/loz9a

Onhan se perkeleen tehokas (ATI Mobility Radeon X700 ja AMD Turion 64 @ 2 GHz) mutta tuuletin on koko ajan päällä. Kannettavan etu pitäisi olla hiljaisuus mutta tämä perkele suhisee koko ajan.

Onko Acerilla jotain omaa ohjelmaa / Windowsissa tai Biosissa toimintoa / jotain hyvää muuta ohjelmaa jolla asian saisi tuulettimen pyörimään vain kun on pakko?

Itselläni on AMD Ferrari 3400+. Luulen tämä ns. suhinan johtuvan siitä, että tuulettimen on pakko pyöriä koko ajan. Ainakin tuo oma koneeni käy aivan helvetin kuumana prossun kohdalta kun sillä muutaman tunnin pelailee. Tuota puolta on myös testeissä Ferrarissa haukuttu, vaikka muuten aivan tykki kannettava onkin. Eli veikkaan että tuo johtuu siitä, että muuten prossu kuumenisi liikaa jos tuuletin ei olisi päällä.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Toki, mutta onhan monissa muissakin kannettavissa mm. ominaisuus että prossu käy automaattisesti alikelloilla vaikkapa surffatessa ja sammuttaa silloin tuulettimen. Tässäkö muka sitten ei?
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
InSideHockey kirjoitti:
Toki, mutta onhan monissa muissakin kannettavissa mm. ominaisuus että prossu käy automaattisesti alikelloilla vaikkapa surffatessa ja sammuttaa silloin tuulettimen. Tässäkö muka sitten ei?
Itselläni on Ferrari 3400 jossa on athlon64 ja radeon 9700 joka on todella hiljainen, aika vaativaa grafiikkaa tarvitaan ennenkuin tuuletin alkaa käydä äänekkäästi.

Vaimolla on FuSi jossa on turion64 ja radeon x700 ja se on vieläkin hiljaisempi.

Mielestäni tämä viittaa bios-ongelmaan sinun koneessa. Oletko tsekannut jos löytyy päivitystä? Jos ei vielä löydy niin oletettavasti tulee.
 

Sid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Maple Leafs, Liverpool F.C.
InSideHockey kirjoitti:
Toki, mutta onhan monissa muissakin kannettavissa mm. ominaisuus että prossu käy automaattisesti alikelloilla vaikkapa surffatessa ja sammuttaa silloin tuulettimen. Tässäkö muka sitten ei?
Suosittelen Notebook Hardware Controlia. Ilmainen ja pätevä ohjelma, jolla saa laskettua suorittimen sekä X700:n kellotaajuuksia. Huom! vaatii .NET Framework 2.0:n.

NHC:lla näet lämpötilan, kellotaajuuden, jännitteen ja kertoimen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös