Joo juuri nuo tuli testattua, molemmista porteista erikseen ja tuon decon vapaasta portista tulee läppärille vielä täydellä nopeudella, mutta kun sen piuhan tökkää läppärin sijaan seinään ja käy kokeilemassa sähkökaapilta vapaasta MH1 paikasta läppärille, ei anna nettiä ollenkaan.Ja jatkokysymys. Jos netti tulee päädecolle asti, antaako se netin suoraan siitä omasta vapaasta portistaan läppärille tms.?
Edellisessä asunnossa oli jokaiseen huoneeseen yksi lähtö ja huoneessa kaksi porttia, mutta vain toinen niistä oli kytketty.Joo juuri nuo tuli testattua, molemmista porteista erikseen ja tuon decon vapaasta portista tulee läppärille vielä täydellä nopeudella, mutta kun sen piuhan tökkää läppärin sijaan seinään ja käy kokeilemassa sähkökaapilta vapaasta MH1 paikasta läppärille, ei anna nettiä ollenkaan.
No onpas erikoista. Seinärasiat toimivat siis todistetusti ja deco jakaa vapaasta portista nettiä. Paitsi seinän kautta sähkökaappiin.Joo juuri nuo tuli testattua, molemmista porteista erikseen ja tuon decon vapaasta portista tulee läppärille vielä täydellä nopeudella, mutta kun sen piuhan tökkää läppärin sijaan seinään ja käy kokeilemassa sähkökaapilta vapaasta MH1 paikasta läppärille, ei anna nettiä ollenkaan.
Joo pitää huomenna kokeilla lisää. Ja testata sama homma toisesta huoneesta.En kyllä keksi muuta kuin kokeilla eri kaapeleilla vielä, jos on valinnanvaraa.
Kyllä tuo kytkentä on ihan oikein, eli voit tosiaan käyttää ensimmäistä decoa reitittimenä ja sen kautta palata takaisin sähkökaappiin, josta jatkat seuraavalle purkille. Sinänsähän Mesh-järjestelmissä ei tarvitse jokaiselle purkille ethernetiä vetää, vaan purkit muodostavat itse yhteyden toisiinsa jatkaen verkkoa eteenpäin. Purkit kuitenkin vaativat sähköä ja niissä kantama on huomattavasti parempi kuin esim puhelimen wifissä, joka pyrkii kaikin keinoin säästämään virtaa.Joo pitää huomenna kokeilla lisää. Ja testata sama homma toisesta huoneesta.
Tota mäkin jäin pohtimaan ja meni yöunet sen takia. Ei oo pariinkymmeneen vuoteen tarvinnut noita stressata.Yksi asia joka voi tuohon vaikuttaa on, että deco <-> deco -liitäntä vaatii ristiinkytketyn kaapelin väliinsä. Tämä on kyllä nykyaikana todella epätodennäköinen syy, koska laitteiden pitäisi itse osata tuo muunto tehdä.
Kannattaa testailla noita decoja pelkällä wifillä, koska kyllä kolmella purkilla pitäisi kattaa jo käytännössä n. 300m2. Noi etskupaikat rajoittaa turhaan sijoituspaikkoja, ja aika erikoiselta kyllä vaikuttaa toi sun sisäverkon toiminta.Ei tässä kauheasti ole kerennyt testailla tuota mysteeriä, mutta sain nyt sillä tavalla toimimaan homman että vein tuon päädecon sähkökaapin viereen. Nousu kiinni decoon, deco kytkimeen, kytkimestä tuonne makkariin ja siellä tulee nyt hyvät nopeudet. Ainoa miinus on tuossa ratkaisussa, että tuon decon sijainti menee aika hukkaan kun seuraava deco tulee väkisinkin turhan lähelle, pitää katsoa hommaako vielä neljännen palikan niin saa tarvittaviin paikkoihin riittävän nopean langattoman verkon.
Pitää joskus tutkia vielä tarkemmin nuo kaikki eri pistokkeet rauhassa, yllättävän aikaa vievää puuhaa. Eilen testasin nopeasti että saman makuuhuoneen molemmat pistokkeet toimivat (nousu vuorotellen suoraan niihin), mutta toinen antaa jotain 170M nopeutta, toinen 80-90M, vaikka täysin samoilla piuhoilla suoritettu testi.
Jep, levy irti ja kiinni toiseen koneeseen. Joko suoraan pöytäkoneen sisälle tai lisätarvikkeilla ulkoisesti kiinni mihin tahansa koneeseen. Toki joihinkin läppäreihin saattaa myös saada kaksi levyä kiinni, jolloin tuon voi lykätä myös läppäriin toiseksi levyksi väliaikaisesti.Mikä on helpoin tapa saada vanhan läppärin kovalevyltä tiedot talteen, jos läppäri itsessään on rikki? Kovalevy irti ja jotain..?
Kiitos. Kotikäytössä olleita läppäreitä eli suojauksia ei ole. Aikoinaan tullut vähän koneiden kanssa ronailtua, mutta silloin kovalevyissä oli vielä IDE-liittimet.Jep, levy irti ja kiinni toiseen koneeseen. Joko suoraan pöytäkoneen sisälle tai lisätarvikkeilla ulkoisesti kiinni mihin tahansa koneeseen. Toki joihinkin läppäreihin saattaa myös saada kaksi levyä kiinni, jolloin tuon voi lykätä myös läppäriin toiseksi levyksi väliaikaisesti.
Tietysti tilanteesta riippuen voi tulla vastaan myös ylimääräisiä vaikeuksia, jos levy on salattu/suojattu ja sen avaaminen vaatii ylimääräisiä toimenpiteitä. Normaaleissa kotikoneissa ei yleensä ole salauksia, joten tätä ongelmaa ei pitäisi silloin tulla vastaan.
Lisäksi on hyvä huomioida, että kone saattaa pyrkiä käynnistämään tuolta levyltä, kun sieltä oletettavasti löytyy Windowsin asennus. Tämä ei ole iso ongelma, mutta voi aiheuttaa hämmennystä, jos tällaiset tilanteet eivät ole tuttuja.
Minulla on tuo sama laite ja kerran olen kunkin musteen joutunut vaihtamaan. Muistaakseni vaihto onnistui ihan ok tuon ohjeen mukaan. Kasetti tuli muistaakseni ihan suosiolla eteenpäin, kun nostaa siitä poistovivusta (kohta 2). Hölmösti kyllä jouduin vaihtamaan kaikki värit kerralla, vaikka aluksi vain yksi oli lopussa. Mustan vaihdoin jo aiemmin erikseen.Mitähän pitäisi tehdä, käytössä Canon Maxify MB5050 monitoimivekotin. Tulostuksen jälki alkaa oleen, no huonoa. Jättää osan tulostamatta, kun koettaa esim. excel -tiedostoa tulostaa jossa on ruudukko tjsp. Tulostimen 2 värikasettia ovat jo aika vajaita, mutta esim. musta on lähes täysi.
Etukannen kun avaa, ei suostu tuomaan värikasettikelkkaa tuohon eteen, että pääsisi vaihtaan kasetit.
Canon sivuilta löytyy kyllä ohjeet, kts linkki, mutta ei auta =). Tulostimen pitäisi ilmoittaa kun kasetti on "vaihdettava".
Yksi vaihtoehto kyllä olisi, että paiskaan tuon parvekkeelta alas ja ilmoitan pomolle, että tarviin uuden
A) Sama asia kuin käyttäisit nettiä puhelimella.Mites, kun jakaa omalta intternetissä olevalta puhelimelta nettisysteemisignaalin vaikka läppärille?
a) Meneekö tällainen niihin peruslaskuihin kiinteistä kuukausimaksuista?
b) Laitetaanko läppärin wifistä "kotiverkko" vai "julkinen"?
c) Kuluttaako tämä resursseja itse puhelimesta? Tuntuu, että akku ainakin tyhjenee nopeemmin?
Meillä ainakin puhelimen Authenticatoriin tulee syöttää tietokoneelle ilmestyvä kaksinumeroinen luku.Onko kuka perehtynyt Microsoft Authenticatorin käyttöön työkone-työpuhelin -yhdistelmissä? Juuttui joihinkin numerokoodeihin, kaksinumeroinen luku tuli näkyville. Pitäisikö jostain löytyä kuusinumeroinen koodi?
Sellainen sinne tulee, mutta jotain se silti herjaa. Pitää vielä kokeilla.Meillä ainakin puhelimen Authenticatoriin tulee syöttää tietokoneelle ilmestyvä kaksinumeroinen luku.
Kaverin puolesta vastailen, mutta NordVPN kuulemma vallan mainiosti toiminut kyseisessä tilanteessa. Toivottavasti ei ehtinyt työt mennä alta ennen vastausta..Mikahan olis paras proxy/vpn serveri etatyohon? Ideana tehda etana Suomesta ilman etta pomo huomaa poissaoloa asuinmaasta.
Onko F-Sercure se ykkonen vai loytyyko parempia?
Kaverin puolesta kyselen....
En löytänyt tälle parempaakaan ketjua, mutta kokeillaan, jos joku osaisi täällä auttaa.
Jalkapallon höntsäseuran kausi alkaa hetken päästä joukkueemme kauden avaustapahtumalla, jossa pilke silmäkulmassa julkaistaan pelaajasopimuksia sekä uusia, että vanhoja.
Olen yksi tapahtuman suunnittelijoista ja haluaisin saada valkokankaalle tehtyä vähän ison maailman meiningillä julkistusvideoita pelaajasopimuksista. Millaisella (mielellään puhelinsovellus) sovelluksella saisi tehtyä yksinkertaisen videon, johon saisi liitettyä haluamansa taustamusiikin ja liitettyä haluamansa videopätkän esim. pelaajan highlightseista ja loppuun kuva, jossa näytetään kenestä on kyse ja millaisella sopimuksella?
Tästä YouTubeen vievästä Ilveksen sopimusjulkistusvideosta voi hahmottaa mitä ajan takaa!