Löytyikö Palmen murha-ase?

  • 15 907
  • 127

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
No olikohan. Ymmärtääkseni Palme ei epäröinyt kritisoida kumpaakaan kylmän sodan osapuolta. Neuvostoliitto sai kuulla kunniansa Afganistanin sodasta ja Prahan keväästä. Ja USA Vietnamista.

Oli hän siinä mielessä, että hän tahtoi parantaa suhteita itään ja työntää ideologiset ristiriidat taka-alalle. Tämä ei luonnollisestikaan tuon ajan maailmassa miellyttänyt niitä valtaapitäviä ruotsalaisia, jotka tahtoivat puolueettomuuspolitiikan varjossa edistää Ruotsin liukumista USA:n "etupiiriin". Ruotsihan oli tässä suhteessa eri tilanteessa kuin Suomi. Palmea lukuunottamatta monikaan ei edes yrittänyt hymyillä Neuvostoliittoon päin.

Mielestäni toi Palmen kävelyreitti kyllä osottaa sen että ei Engström siellä elokuvateatterin edessä väijynyt vaan ihan sattumalta törmäsi Palmeen kadulla. Epäonekseen Palmet kun olivat juuri ennen Skandia rakennusta vaihtaneet kadun puolta.

Onhan tuo ihan uskomaton sattuma kyllä, miten ajoitus mahdollisti murhan Skandiamies-teoriassa. En ymmärrä asiaa muutoin kuin, että Engström aikaisemmin illalla työpaikaltaan illalliselle poistuttuaan sattui näkemään Palmen vaimoineen menevän elokuvateatteriin ilman henkivartioita, ja hän tajusi siinä vaiheessa mahdollisuutensa tulleen. Hän tajusi hänellä olevan 1,5 tuntia aikaa hankkia ase ylityöalibiinsa tukeutuen. Hänen palatessaan työpaikalle on tuo aika kulunut työpaikan ikkunasta tarkkaillen milloin Palmet mahdollisesti kulkevat ohitse. Skandia-talolta ei ymmärtääkseni ollut suoraa näkymää elokuvateatterille, joten Engström ei voinut ennalta edes tietää mihin suuntaan Palmet lähtisivät vai noutaisiko joku heidät autolla jne.

Moni seikka illan tapahtumissa puoltaa täysin sattumanvaraista mahdollisuutta murhaan, mikäli Engström oli tekijä ja todellakin toimi yksin. Toki tämä on mahdollista, mutta sitten herää taas se kysymys laajemman salamurhan mahdollisuudesta, missä ylemmältä taholta on vuodettu tieto Palmen suunnitelmista ja henkivartijoiden puuttumisesta. Oliko paikalla murhailtana ampujan lisäksi useamman miehen organisoitu ryhmä, jotka tarkkailivat ympäristöä ja Palmen liikkeitä ennen ja jälkeen elokuvan? Usean silminnäkijähavainnon perusteella on kerrottu, että paikalla oli murhailtana miehiä radiopuhelimien ja korvanappien kanssa. Oliko heillä tehtävänä suojella Palmea häneltä salassa vaiko mahdollistaa hänen murhansa?
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Hänen palatessaan työpaikalle on tuo aika kulunut työpaikan ikkunasta tarkkaillen milloin Palmet mahdollisesti kulkevat ohitse.
Tässa teoriassa mua häiritsee se että oli siis 28.2. ja klo 23:00 kun toi näytös loppu. Eli ulkona oli pimeää. Talvisin kun katselee ihmisiä ikkunasta niin sellaisia tummia möykkyjä ne on ja kasvojen tunnistaminen kaukaa on aika haastavaa. Lisäksi Engström oli leimannut kellokorttinsa ulos 23:19 joten aika kylmähermonen ois ollu jos tietäisi että Palme on nyt kävelemässä kohti ja 2 min 30 sekunnin päästä sitten ampui hänet. Lisäksi jos olisi asiaa yhtään suunitellut niin olisi varmasti ton kellokortin jättänyt just tohon kellonaikaan leimaamatta. Tosta kellokorttiajastahan se oli sitten seuraavana päivänä ollut huolissaan. Ja kuten sanoit niin Palmella olisi ollut mahdollisuus (teoriassa) lähteä toiseen suuntaan tai ottaa taksi teatterin edessä joten siinä olisi mennyt se mahdollisuus jos Engström olisi häntä toimistolla ollu väijymässä. Siksi mä uskon että jos Engström Palmen ampui niin se oli täysin hetken mielijohteesta.

Voihan se olla että jos Engström ei olisi tota vikaa haastattelua antanut joka haiskahtaa hieman tunnustukselta, niin tää tapaus ois vieläkin täys mysteeri. Se että vain yksi ihminen tietää totuuden ja vei sen osittain mukanaan hautaan voi olla syy miksi tää ei tapaus oli niin vaike selvittää. Jos ois ollut joku laaja salaliitto niin ehkä sieltä joku olisi sitten vuotanut tietoja ulos. Tai jos joku maa tai terroristijärjestö ois ton salmurhan tehnyt niin varmasti jonkun toisen maan tiedustelupalvelulla ois asiasta vihiä. Toki, voihan se olla että Engström on tosiaan tän tapauksen Oswald eli vain onneton syntipukki jonka kontolle tää tapaus halutaan historiankirjoihin lopulta laittaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös