Mainos

Kysymys seurauskollisuudesta?

  • 2 770
  • 44

Bomber

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nhl:BuffaloSabres
Esim. Jagrin sekä Raymond Borquen edellisvuoden siirtojen myötä tulee mieleen kysymys paljonko Nhl:ssä on vielä sellaisia pelaajia jotka ovat pelanneet koko Nhl-uransa yhdessä ja samassa joukkueessa/organisaatiossa. Rajataan vielä siten, että pelaajan on pitänyt pelata Nhl:ssä +-10 kautta.

Oikeata vastausta minulla ei tähän kysymykseen ole; haen vain pelaajia jotka ehdot täyttävät koska tuntuu ettei heitä kovin monta enää ole. Mieleen tulevat ainakin Yzerman, Daneyko, Modano.
 

Xtrmntr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, JYP
Kyllähän ne pelurit ovat harvassa nykypäivänä. Näin heti tulee mieleen ainakin Teppo Numminen ja Super Mario noiden mainittujen lisäksi. Enkä yhtään ihmettelisi, vaikka Numminenkin lopettaisi uransa jossain toisessa organisaatiossa. Ei nykyajan NHL:ssä ole enää tilaa seurauskollisuudelle. Kaikki kiekkoilijat ovat ammattilaisia, ja seurat tekevät vain bisnestä. Surullista mutta totta.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Joe Sakic ja Brian Leetch
 

pp33

Jäsen
Rob Ray, Benoit Brunet, Patrice Brisebois, Sergei Fedorov, Calle Johansson, Mike Richter

Nämä siis kaudesta 90-91 saakka samassa joukkueessa.
 

Lape

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tos vähän tutkin tilastoja ja löytyi vielä muutama nimi.

Peter Bondra, Scott Niedermayer, Randy Mckay, Patrice Brisebois, Sergei Fedorov, Nicklas Lindström, Derian Hatcher.
 

Fubar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja vielä

Ja Teppo Numminen.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Pihinää, Sharks vasta täytti 10 vuotta, eikä alkupäivistä ole enää ketään jäljellä. Jay More oli viimenen Cow Palacessa pelannut hai ja hänestäkin on aikaa jo ainakin kolmisen vuotta.

Sharkseista pitkäikäisimpiä on Rathje ja Ragnarsson, jotka ovat pelanneet koko uransa Sharkseissa enkä kuvittele kummankaan olevan lähdössä aivan heti mihinkään. Jeff Friesenin menetys Selänne -kaupassa viilsi aika syvältä, mies oli pelannut haaveenaan esikuvansa Steve Yzermanin kaltainen pelaajaura yhdessä joukkueessa.

Tällä hetkellä näyttää tosin, että joukkuetta rakennettaisiin pitemmällä tähtäimellä, eikä tarvitsisi katsoa hirveää muuttoliikettä.

Lindrosilla tulee muuten pian 10 vuotta yhdessä organisaatiossa täyteen. Tosin quebecin organisaatiossahan mies oli alussa, muttei pelannut siellä NHL-kiekkoa
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lindros

Viestin lähetti vilpertti
Lindrosilla tulee muuten pian 10 vuotta yhdessä organisaatiossa täyteen. Tosin quebecin organisaatiossahan mies oli alussa, muttei pelannut siellä NHL-kiekkoa

Muistelen, ettei Lindros halunnut pelata Quebecissä, koska joukkue oli liian huono. Tekemällä sopimuksen aikoinaan Lindros olisi todennäköisesti päässyt nauttimaan Stanley-cupin voitosta.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
no pakko mainita ken daneyko. olikse 15 kautta tai jotain.

ei tässä henkoht. mitään kauheeta seura uskollisuutta ole.
hawksien rosterin pitäs muuttua aika lailla että jaksaisi innostua, bobinkin huhutaan lähtevän.

tietysti hyvää kiekkoa ja suomalaispelaajia tykkää seurata esim.
edmonton(kanadan hpk?)-44
dallas-helenius (6?)
col-nieminen
ruutu-van
toronto-berg
jne
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
oops

no daneykohan olikin heti ekassa viestissä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Re: Lindros

Viestin lähetti Kullervo


Muistelen, ettei Lindros halunnut pelata Quebecissä, koska joukkue oli liian huono. Tekemällä sopimuksen aikoinaan Lindros olisi todennäköisesti päässyt nauttimaan Stanley-cupin voitosta.

oikein muistelit... mutta ilman lindros -kauppaa ei coloradossa olisi nyt niitä pelaajia keitä sinne on haalittu, eikä olisi niitä ketkä oli ensimmäisellä kerrallakaan.
 

Makkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TAPPARA, Ottawa sekä LIVERPOOL
NHL-maailmassa on toisinaan aika vaikee pitää yllä mitään seurauskollisuutta. Esim. Suomalaisittain aikanaan Jetsin organisaatiosta oltiin vakuutettu Selänteelle vajaa vuorokausi aikaisemmin ettei miestä olla treidaamassa mihinkään ja aamujäältä kutsu yläkertaan ja sitten vaan laukkuja pakkaamaan. Tarkoitan tällä sitä että on hyvin yleistä että kaupat hierotaan seurojen omistajaportaan kanssa niin ettei pelaajaraasulla ole hajuakaan tapahtumista ennenkuin pitelee jo lentolippua käsissään. :confused: :confused: :(
 

Bomber

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nhl:BuffaloSabres
Todellakaan kyse ei ammattilaisjäillä ole varsinaisesta seurauskollisuudesta...otsikko onkin retorinen kysymys. Eiväthän pelaajat useinkaan itse pysty vaikuttamaan missä he uraansa jatkavat. Mutta eipähän synny niin usein tällaisia legendaarisia uria kuten Yzermanin, Borquen tai vaikka Daneykon kun tähtipelaajatkin kiertävät puolen tusinaa seuraa läpi uransa aikana. Ei täyty hallien katot niin tiuhaan jäädytetyistä numeroista.

Tuli vielä muutama nimi mieleen jotka lienevät +10 vuotta olleet "seurauskollisia":
Don Sweeney 13kautta, Bruins
Adam Foote 10kautta, Quebec/Colorado-organisaatio
Stewe Konowalchuk 10kautta, Capitals

Ja se Daneykon huikea putki on jo peräti 18 kautta Devilsien paidassa..."through highs and lows", toivottavasti pappa jatkaa vielä kauden.
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Re: Lindros

Viestin lähetti Kullervo

Muistelen, ettei Lindros halunnut pelata Quebecissä, koska joukkue oli liian huono. Tekemällä sopimuksen aikoinaan Lindros olisi todennäköisesti päässyt nauttimaan Stanley-cupin voitosta.

Enpä usko. Mielestäni Quebecille oli lottovoitto varata Eric Lindros, sillä hänen itkemisensä aiheutti seuralle mahdollisuuden Stanley Cupiin. Vaikkakin, Stanley Cup voitettiin vasta vuosien kuluttua kauapsta vuonna 1996 ja paikkakin oli vaihtunut Quebec Citystä Denveriin.

Lindrosin kaupalla rakennettiin tuon voittaja-joukkueen runko. En usko, että Colorado olisi voittanut Stanley Cupia ellei se oli kaupannut Eric Lindrosin Philadelphiaan.


Eikös Mike Richter ole pelannut koko uransa NY Rangersissa?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Lindrosista vielä

Niin, Lindroshan allekirjoitti testamenttinsa vuonna 1991 kun hän ei hyväksynyt Quebecin sopimustarjousta, joka oli tuolloin (ja vielä nykyäänkin) ennenkuulumattoman suuri koko NHL:n mittapuun mukaankin - monet tähdet saivat vielä tuolloin alle miljoona dollaria kaudessa.

Sopimustarjous oli 10 vuotta ja 55 miljoonaa dollaria ja se olisi sitonut Lindrosin NHL:n silloin heikoimpaan organisaatioon Quebeciin hänen mielestään liian pitkäksi aikaa. Mutta se, mikä oli mielestäni Lindrosin selkein viesti koko NHL.lle; Lindros osoitti jo tuolloin, mikä on hänelle tärkeintä; Ei raha - niinkuin esimerkiksi Alexander Daiglelle, vaan menestys. Hän halusi joukkueeseen, jossa on realistiset mahdollisuudet voittaa Stanley Cup.

Minäkään en usko, että Denveriin olisi tullut mestaruutta vuonna 1996, jos Lindros olisi tuolloin pukenut Quebecin pelipaidan päälleen. Quebecin jälkeläinen Colorado sai nimittäin tuossa Lindros kaupassa tulevaan mestaruuteen erittäin tärkeät palat; mm. Peter Forsbergin, Adam Deadmarshin, Mike Riccin, 15 miljoonaa USA:n dollaria - jotka mahdollistivat Patrick Royn hankkimisen, kaksi ykköskierroksen varausta - joista toinen Jocelyn Thibault, joka oli osana Roy kauppaa... Tuo kauppa oli selvä ryöstö Quebeciltä, vaikkakin Lindros ehti voittaa Hartin vuonna 1995.

Mitä tulee noihin managerien puheisiin; Muistaako kukaan kuinka Vancouverin väkivahva laitahyökkääjä Sergio Momesso treidattiin Torontoon vuonna 1995 vain viikon sen jälkeen kun Pat Quinn, Canucksin manageri, oli tehnyt hänen kanssaan pitkän (olikohan nelivuotinen) jatkosopimuksen ja lupautunut pitämään Momesson Canuckseissa niin kauan kuin hänen uransa kestää. Momesso rakasti Vancouveria ja viettää siellä nykyäänkin kesät, mutta tuosta siirrosta alkoi Momesson NHL-uran alamäki. :(
Hän oli vain vuotta aikaisemmin erittäin tärkeä pelaaja Canucksin ikimuistoisessa play-off taistelussa vuonna 1994.

Kyllä, Richter on pelannut Rangerseissa kaudesta 1989-90 saakka.
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Lindros-kauppa

Jotenkin vallalla on se näkemys, niinkuin Quebec olisi pahastikin jallittanut Phillyä tuossa kuuluisassa Lindros-kaupassa. Nimilistoja katsomalla näin voi ollakin, mutta kyllä totuus on se, että rytäkässä voittivat kaikki.

Ennen kauppaa Quebec oli NHL:n ylivoimaisesti paskin joukkue. Ricci, Duchesne, Hextall ja ketä sinne nyt menikään nostivat joukkueen silloista tasoa ja oikeudet erääseen Peter Forsbergiin loivat pohjan tulevaisuudelle. Quebecistä tuli pikavauhtia playoff-joukkue ja myöhemmin tuon rungon voimin Cup-voittaja, Coloradossa tosin.

Lähes samoin kävi kuitenkin Philadelphialle, joskin Cup on jäänyt saavuttamatta. Pitkään pudotuspelien ulkopuolella kitunut joukkue kaipasi uutta johtajaa ja sai Lindrosista sellaisen. Flyersistä tuli myöskin vahva joukkue. Nousu suurten joukkoon vaati toki vielä toisen suurkaupan, joka toi Phillyyn LeClairin ja Desjardinsin, mutta lähtölaukaus oli nimenomaan ison Ericin hankinta.

Lindros ei halunnut Quebeciin kahdesta syystä: a) jengi oli, kuten sanottu, niihin aikoihin todella surkea, ja b) hän ei halunnut palkkaansa heikoissa Kanadan dollareissa.
 

Lape

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Makkuri
NHL-maailmassa on toisinaan aika vaikee pitää yllä mitään seurauskollisuutta. Esim. Suomalaisittain aikanaan Jetsin organisaatiosta oltiin vakuutettu Selänteelle vajaa vuorokausi aikaisemmin ettei miestä olla treidaamassa mihinkään ja aamujäältä kutsu yläkertaan ja sitten vaan laukkuja pakkaamaan. Tarkoitan tällä sitä että on hyvin yleistä että kaupat hierotaan seurojen omistajaportaan kanssa niin ettei pelaajaraasulla ole hajuakaan tapahtumista ennenkuin pitelee jo lentolippua käsissään.

Joo ei siinä paljon pelaajalta kysellä. Muistelisin lukeneeni jostain Risto Siltasesta, kuinka ennen jotain matsia ilmoitettiin, että meneppäs toiseen pukukoppiin.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Re: Re: Lindros

Viestin lähetti Habby33 Lindrosin kaupalla rakennettiin tuon voittaja-joukkueen runko. En usko, että Colorado olisi voittanut Stanley Cupia ellei se oli kaupannut Eric Lindrosin Philadelphiaan.

Tämä saman väitteen olen nähnyt esitettävän kymmeniä kertoja, enkä pidä sitä totena. Nordiquesin omistaja Marcel Aubut + GM:t olivat keränneet kokoon superlupaavan joukon jo ennen Lindros-kauppaa mm. Eric Lindros, Joe Sakic, Mats Sundin, Owen Nolan, Valeri Kamensky, Adam Foote, Alexei Gusarov, Claude Lapointe, Curtis Leschyshyn, Craig Wolanin, Martin Rucinsky, Bill Lindsay, Tony Twist, Stephane Fiset, Ron Tugnutt, Andrei Kovalenko, Rene Corbet, Janne Laukkanen - nämä pelaajat pelasivat / oli varattu jo ENNEN Lindros-kauppaa. Kyllä tässä on jo koossa Stanley Cup-joukkueen runko, jota lisäiltiin sopivilla hankinnoilla (Roy, Ozolinsh).

Organissation kannalta Lindros-kauppaa merkittävämpänä pidän muuttoa Quebec Citystä Denveriin.
 

Detroit91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ensimmäisessä mestaruudessa olivat aika tärkeässä roolissa myös Adam Deadmarsh, Claude Lemieux ja Uwe Krupp, joka ratkaisi mestruuden. Toisessa herrat korvattiin Tanguaylla, Drurylla, Bourquella ja Blakella... Ikävä kyllä Krupp ei ole sitten pelannutkaan, mutta ehkä ensi kaudella pelaa kun on jo luistellut prospectien kanssa...
 

dingus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Chicago Blackhawks
Randy McKay on pelannut myös Detroitissa, ellen vallan erehdy.

Lindros ei halunnut Quepegiin, koska joukkue oli huono, ja alue ranskankielinen. En minäkään haluaisi mennä pelaamaan saamen- tai ruotsinkielisten alueelle.

Ja siitä olen Heikkik:n kanssa samaa mieltä, Lindros olisi aivan hyvin voinut olla osa -96 mestarijoukkuetta. Okei, Krupp, Deadmarsh olivat tärkeissä rooleissa kuten myös Ricci ym. Lindros-kauppaan osallistuneet, mutta kuka tietää miten hyvin Lindros olisi pelannut Coloradossa? Jossittelua, ja sitten jotkut vielä kehtaavat väittää että Lindros-kauppa oli kaikkien aikojen huonoin...Kyllä huomaa ketkä ovat v****n katkeria siitä että Lindros on niin hyvä. En tarkoita nyt tähän ketjuun osallistuneita.

Coloradolla on New Jerseyn ohella tällä hetkelä maailman paras scouttaussysteemi, on ollut jo pitkään. Omat kasvatit kunniaan, Devilsien joukkueesta melkein puolet on omia varauksia.
 
Viimeksi muokattu:
Re: Lindros

Viestin lähetti Kullervo


Muistelen, ettei Lindros halunnut pelata Quebecissä, koska joukkue oli liian huono. Tekemällä sopimuksen aikoinaan Lindros olisi todennäköisesti päässyt nauttimaan Stanley-cupin voitosta.

Tuosta Lindrosin haluttomuudesta pelata Quebecissa tuli vaan mieleen, että Quebecilla ja Chicagolla oli aikoinaan trade suunnitteilla, jossa Lindros olisi siirtynyt B'Hawksiin ja mm. Ed Belfour Nordiquesiin. Belfourin lähtö olisi voinut ja varmasti olisikin lisännyt Dominik Hasekin peliaikaa B'Hawksissa eikä tradea Buffaloon olisi ehkä koskaan tapahtunut, joten joukkueella olisi voinut samaan aikaan olla sekä Lindros että Hasek!

Turhaa spekulointiahan tämä on, koska kyseistä tradea ei koskaan tapahtunutkaan, mutta melkoinen joukkue B'Hawks olisi voinut olla nimillä Roenick, Lindros, Chelios, Hasek...
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Sanopa, Dingus, yksikin kauppa joka on tuota Lindros-kauppaa huonompi? Jo yksin 15 miljoonaa dollaria on liian suuri korvaus Lindsrosista, Peter Forsberg on samoin liian suuri korvaus Lindrosissa ja siinä meni vielä viisikko hyviä pelaajia lisäksi. Surkea johtaja Lindros ei ole tuonut lähes liigan kalleimmalla pelaajabudjetilla jo monta kauttaa pelanneeseen Flyerssiin edes sitä yhtä Stanley Cupia, ilman Lindros-kauppaa Colorado ei varmasti olisi mestari.

Lindrosista pelaajana en halua keskustella, kunhan vain sanot yhden kaupan joka oli huonompi kuin Lindros-kauppa Phillyn kannalta ja perustelet vielä sen.
 

Bomber

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nhl:BuffaloSabres
Näitä kauppoja on aina helppoa arvostella jälkiviisaana, mutta kyllä Philadelphia on ollut myös voittavana osapuolena. Tarkkaan en muista kaupan yksityiskohtia mutta Flyersin Recchi-kauppa (se jossa Recchi siirtyi Canadiensin suuntaan) oli lähes yhtä yksipuolinen. Flyers sai Mark Recchistä sekä Eric Desjardinsin että John LeClairin, jotka ovat todella loistaneet Flyersissa vaikka Cup puuttuukin ja Recchi oli Habs-aikoinaan enintään keskinkertainen...tämän jälkeenhän Habs vaihtoi Recchin takaisin Flyersiin ja jälleen Habs oli kaupassa häviäjänä saaden pelaajia jotka on puolestaan jo myyty eteenpäin, nimiä en nyt muista sorry.

Nyt kun näitä Canadiensin surkeita kauppoja rupeaa tulemaan mieleen niin he ryssivät Roy-kaupat Coloradoon, Valeri Bure-kaupat Calgaryyn, Donald Brashear-kaupat Vancouveriin, Vincent Damphousse-kauppa? jnejne milloin Habs on onnistunut kaupoissaan??? Habs-fanit puolustautukaa!

Täten äänestän Montreal Canadiensin 90-luvun huonoimmaksi pelaajakauppojen tekijäksi. Onneksi muille tietysti. :p
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Habs-fani puolustautuu

Kyseiset kaupathan tapahtuivat edellisen toimitusjohtajan eli Rejean Houlen kaudella. Viime vuoden syksyllä suunta muuttui kun André Savard tuli tj:n tehtäviin. Ja hän on aloittanutkin varsin mallikkaasti: Zholtok-Kilger kauppa oli selvä voitto, Kilger alkaa ehkä jo pikkuhiljaa kantaa niitä odotuksia joita hänellä on ollut. Weinrich-Traverse kaupassa Bostonille jäi...niin..eipä juuri mitään. Treidideadlinella tehty kauppa Capsien kanssa oli mielestäni varsin onnistunut:Linden ja Zubrus capseihin ja Zednik, Bulis ja ekan kierroksen varausvuoro (Perezhogin) Habseille.

Tämän jälkeen Savard on hankkinut joukkueeseen leveyttä luopumatta yhdestäkään pelaajasta:Juneau, Quintal ja Dackell tuovat uskottavuutta etenkin puolustuspelaamiseen ja Juneau osaa luoda myös paikkoja. Dackellista Savard antoi 8.kierroksen varausvuoron ja Quintalista 4:nen. Juneaun kaupan yksityiskohtia en muista. Tietenkin vielä tärkeimpänä Yannic Perrault'n saaminen joukkueeseen. Liigan paras aloittaja on tärkeä osa ensi kauden joukkuetta. Tällä hetkellä Montrealilla on todella paljon sentterin paikalle pelaajia, joten mahdollisesti muutama siirto on odotettavissa vielä. Tietenkin joku hyvä UFA olisi mainio lisä joukkueeseen, tosin tällä hetkellä näitä mahdollisia ei ole kovinkaan montaa: eräs B.H.

Todellakin 90-luvulla Canadiens teki liigan huonoimpia kauppoja ja Houlen johdolla joukkue astui paskaan kerran jos toisenkin. Mutta nyt organisaatiossa puhaltavat uudet tuulet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös