Mainos

Kysymys seurauskollisuudesta?

  • 2 771
  • 44

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Mitäs tässä nyt puolustautumaan, oma vaikutusvalta noissa kaupoissa oli kumminkin aika vähäinen... Monta surkeaa kauppaa tehtiin Houlen aikana. Asiaa pahensi vielä se, että samoina vuosina pelaajascouttaus oli myös ala-arvoista (vuoden 200 draftista Canadiens sai sentään Ron Hainseyn, joka on Komisarekin ohella se lupaavin jannu).

Esim. tuo kirottu Mark Recchin kauppa takaisin Philadelphiaan (En muuten menisi sanomaan Recchin kausia Montrealissa keskinkertaisiksi, Corson-Recchi-Koivu oli pirun hyvä ketju)...

Recchi Philadelphiaan <-> Zubrus + 2. kierroksen varaus 1999 & 6. kierroksen varaus 2000

Zubrus ei ollut sitä mitä odotettiin, ja Zubiehan pelaili viime kauden lopun siis Washingtonissa. Entäs nämä varaukset? Tuo toisen kierroksen varaus käytettiin Matt Carkneriin, joka jätettiin tänä vuonna ilman sopimusta, eikä näin ollen ole enää Canadiensin "omaisuutta". Kuudennen kierroksen varaus oli sentteri Scott Selig, jonka kehittyminen junnusarjassa ei ole ollut kovinkaan erikoista.

Damphousse kaupattiin San Joseen, Vincentin peli Canadiensissa ennen kauppaa oli melkoisen surkeaa. Canadiens sai tuosta kaupasta vuoden 1999 5. kierroksen varauksen (kovia numeroita junnuliigassa viime kaudella paukuttanut Marc-Andre Thinel, 70 peliä 62+88), 1. kierroksen varauksen vuoden 2000 draftiin (Marian Hossan pikkuveli Marcel Hossa, joka oli joukkueensa kapteeni viime kaudella junnuliigassa ja iski samanlaiset tehot kuin Marian aikanaan ennen kuin siirtyi NHLään) sekä jotain muuta josta päätettiin myöhemmin. En ole ihan varma mitä tuo myöhemmin sovittava korvaus oli. Hossa ja Thinel saattavat vielä olla hyviäkin pelimiehiä, joten tämä kaupan mokaaminen ei ainakaan vielä ole sataprosenttisen selvää.

<i>Bure</i>-kaupasta Canadiensille ei jäänyt loppujen lopuksi mitään. Vaihdossa tulleet Höglund ja Zalapski eivät kummoisia esitäneet, ja kummatkin menetettiin vapaina agentteina muihin seuroihin.

Todettakoon lopuksi, että Jos Ruaa olisi pitänyt turpansa kiinni, Canadiens olisi voinut käydä kauppaa hieman paremmista asemista hänen kohdallaan.
 
Viimeksi muokattu:

Kurppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Hartford Whalers
FLeeman

Huonoin muistamani kauppa silloin kun kaupoilla oli vielä jotain merkitystä (kirottu palkkataso) oli Toronton ja Calgaryn kauppa joskus 91-92. Kaikkiaan molempiin suuntiin meni varmaan 5-6 pelaajaa, joista kaikki muut olivat 3. - 4. ketjun tai farmin kavereita paitsi Torontosta Calgaryyn siirtynyt Gary Leeman ja toiseen suuntaan seuraa vaihtanut Doug Gilmour.

(F)Leeman teki seuraavalla kaudella Calgaryssä 30 pelissä 14 pongoa ennen myyntiään eteenpäin, Gimour Torontossa 83 pelissä 32+95=127 ja pleijareissa uskomattomat 21 peliä 10+25=35 johdattaen Toronton tolpan päähän finaaleista. (tarkistin luvut :) )

Mainittakoon että puolustustaidoistaan Leeman ei myöskään ollut tunnettu. Oli tehnyt pari kautta aikasemmin Torontossa 51 maalia, joka tuntuu aika uskomattomalta. Mielikuva jokusen tv:ssä nähdyn pelin perusteella oli käsittämättömän löysästä pelaajasta.
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Viestin lähetti aHab

Todettakoon lopuksi, että Jos Ruaa olisi pitänyt turpansa kiinni, Canadiens olisi voinut käydä kauppaa hieman paremmista asemista hänen kohdallaan.

Perskeles, kun en voi olla kommentoimatta. Oliko suoraan tarkoitettu mulle? :)

Patrick Roy'n kauppaaminen oli täydellisesti Canadiensin oma moka. Roy tuli 3.6.1995 - eli Detroit-peliä seuraavana päivänä - nöyränä poikana Ron Coreyn ja Reggie Houlen luo pyytämään puheitaan anteeksi ja kertoi haluavansa jatkaa uraansa Montrealissa. Corey kertoi kuitenkin, että he olivat päättäneet myydä tähtivahtinsa muualle.

Jos he olisivat olleet viisaita, he olisivat sanoneet Roy'lle, että "selvä" ja pitäneet lehdistötilaisuuden Roy'n jatkamisesta. Sitten he olisivat voineet kaupitella miesta aivan rauhassa ennen trade-deadlinea. Mutta ei...
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Tiedän, että tämä on väärä paikka kirjoittaa tästä, mutta eräs P-amerikkalainen ystäväni oli selaillut vanhoja Hockey Newsejään ja löysi tämän 1990-luvun alkupuolelta. Aihe oli Eric Lindrosin kauppa ja siinä oli kerrottuna sekä Phillyn että NY Rangersin tarjous Ericistä. Eli tässä nämä molemmat:

<B><u>Philadelphia Flyers </u></B>
Peter Forsberg . 466GP, 169G, 411A, 580PTS
Steve Duchesne . 589GP, 111G, 275A, 386PTS
Kerry Huffman .. 319GP, 24G, 91A, 115PTS
Mike Ricci ..... 641GP, 155G, 223A, 378PTS
Ron Hextall
Chris Simon .... 374GP, 82G, 92A, 174PTS
picks
cash

<b><u>New York Rangers </u></b>
Doug Weight .... 653GP, 172G, 445A, 617PTS
Tony Amonte .... 700GP, 290G, 299A, 589PTS
Alexei Kovalev . 626GP, 209G, 273A, 482PTS
John Vanbiesbrouck
picks
cash

Kumpi mielestänne parempi? Omasta mielestäni Phillyn tarjous ja olen edelleen sitä mieltä, että Coloradon Stanley Cup(it?) rakentuivat pitkälti Lindrosin kauppaan. Kyllä, Nordiques oli varannut kauhean määrän hyviä pelimiehiä, mutta mielestäni tämä kauppa antoi viimeisen silauksen.

Tosin, olen myös Heikin kanssa smaa mieltä siitä, että siirto Quebec Citystä Denveriin oli myös ratkaiseva.
 

dingus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Chicago Blackhawks
Abu: Ensin haluan puuttua tuohon vertaukseen Peter Forsbergista ja Lindrosista. En itse arvosta Forsbergia kovin korkealle, ja olen sitä mieltä että 100% terve Lindros on parempi kuin 100% terve Forsberg. Mielipidekysymys.

Paha mennä sanomaan mitä Lindrosista saadaan, Milbury voi hyvinkin latoa pöytään 15 milj. bucks ja muutaman lupaavan nuoren (sikäli kun niitä jäljellä on), ja näin ollen Philadelphia olisi selkeä voittaja tuossa kaupassa. Lindros-kauppa ei mitenkään voi olla kaikkien aikojen huonoin, sillä siitä hyötyivät kaikki:

COLORADO sai sopivassa määrin laadukasta pelaajamateriaalia ja rahaa.

PHILADELPHIA sai johtotähden ja siinä vaiheessa tulevan supertähden.

ERIC LINDROS pääsi joukkueeseen jossa halusi pelata.

Mielestäni esim. Chicagon tekemät kolme kauppaa, joissa ensin siirtyi
Doug Gilmour, J-P Dumont ja 3 milj. cash Buffaloon vaihdossa Mihail Grosekiin, joka sittemmin siirtyi Brad Brownin kanssa vaihdossa Stephane Quintaliin, joka vaihdettiin 4. kierroksen varaukseen, on paljon huonompi trade. Ensimmäisessä kaupassa hyötyi Buffalo, toisessa Rags ja quintal, kolmannessa jälleen Quintal ja Montreal. Chicago ei hyötynyt yhdestäkään kaupasta mitään, päinvastoin rahaa paloi Gilmourin 1/2 palkkaan ja Quintalin palkkaan, ja samalla menetettiin kolme lupaavaa nuorta, Dumont, Brown ja Grosek.

Myöskään Pierre Turgeonin siirtoa Montrealista St. Louisiin en pidä erityisen loistavana liikkeenä.

Samoin Chris Pronger<-->Brendan Shanahan ei ole tänä päivänä hyvä kauppa Hartford/Carolinalle.

Kaikkien aikojen parhaaksi kaupaksi on joskus hehkutettu Cam Neelyn ja oliko Glen Wesleyn siirtoa vancoiverista Bostoniniin. Toisin sanoen jos se oli Bostonille loistokauppa, se oli Vancouverille surkea trade.

Wesley myytiin myöhemmin Carolinaan, josta saaduilla kolmella ykkösvarauksella varattiin ainakin Sergei Samsonov.

Tätä viimeistä voi joku tietävämpi tarkentaa, en edes tiedä milloin se on tapahtunut.

JA jos jatketaan amalla linjalla, Jagrin siirto Washingotoniin ei ollut niin hyvä Pittsburghille kuin Lindrosin siirtyminen Philadelphiaan. Okei, Pens oli pakkoraossa ja sai rahaa ja prospecteja, mutta ei maailman top-3 kiekkoilijan menetys ole kenellekään erityisen hyvä juttu.
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Minusta taas terve Foppa on parempi kuin terve Lindros, mutta kuten sanoit, mielipidekysymys. Selvyyttä on hankala saada kun molemmat ovat harvoin terveinä.

Chicagon kaupat olivat erillisiä, ja tiedät varmasti itsekin, että Chicago säästi 3 miljoonaa kun Gilmour lähti, häntä kaupiteltiin liian suuren palkan takia ja Buffalo suostui ottamaan, Grosek on ihan hyvä pelaaja, kenties Dumont on tulevaisuudessa parempi, mutta vain kenties, eihän koskaan voi tietää. Huono kauppahan se oli, mutta ei siinä mennyt kuin yksi lahjakas junnu hukkaan.

Jagr-kaupasta nähdään tulokset sitten viiden tai kymmenen vuoden päästä, nyt se tuntuu todella huonolta. Tulevaisuudessa se kenties tuntuu vähemmän huonolta, hyvältä ei varmasti koskaan.

Kaikkihan nuo kaupat ovat olleet huonoja, mutta Forsberg, Duchesne, Hextall, Thibault, Ricci(?), Young(?) ja 15 miljoonaa dollaria Lindrosista on silti kaikkien aikojen huonoin kauppa. Joku voi tarkentaa tuota korvausta, en ole vieläkään ihan varma mitä kaikkea Quepec siinä saikaan, vaikka olen sen muutaman kerran jo kuullut.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucksin huonoimmat all-time

Tuo Neelyn trade on mielestäni Canucksien yksi kaikkien aikojen huonoimmista, mutta vaikea sitä on laittaa NHL:n kaikkien aikojen huonoimmaksi, sillä treidejä on niin paljon. Lisäksi tuo treidi ei kuulostanut mielestäni pahalta silloin kun se tapahtui - myöhemmin kyllä...

Neely siirtyi siis Bostoniin vuonna 1986 yhdessä vuoden 1987 ykköskierroksen varauksen (yht. 3:s) kanssa (Boston otti Glen Wesleyn - olisivat voineet ottaa myös mm. Joe Sakicin tai John LeClairin...). Vaihdossa Canucks sai keskushyökkääjä Barry Pedersonin, joka oli rikkonut 100:n pisteen rajan kahtena edellisenä kautena, eikä ollut koskaan ennen treidiä jäänyt alle 76:n pisteen. Canuckseissa Pederson ei kuitenkaan koskaan loistanut samalla tavalla, mutta teki silti 197 pistettä 233:ssa ottelussa.

Neely sensijaan oli pelannut kolme kautta Canuckseissa ennen treidiä, eikä ollut koskaan tehnyt enempää kuin 39 pistettä. Tosin hän pelasi jo Canucks-aikoinaan erittäin kovaa ja teki paljon töitä. Bostonissa Neely puhkesi täyteen loistoon, pelaten Bruinsissa 10 kautta ja tehden kolme kertaa yli 50 maalia. Hänet valittiin neljästi NHL:n kakkos all-starsiin.

Mainittakoon, että samana kesänä Boston teki Canucksien silloisen kaikkien aikojen pistemiehen Thomas Gradinin (nykyään Canucksien euroopan scoutti) kanssa sopimuksen (vapaa-agentti).
Nämä molemmat siirrot tapahtuivat surullisella Jack Gordonin kaudella. Ei ihme, että Canucksit tekivät vähän ennen joulua sopimuksen Los Angeles Kingsin valmentajan Pat Quinnin kanssa, josta tuli seuran manageri...

Kun tässä viestiketjussa arvostellaan joukkueiden huonoja treidejä, päätin koota Canucksin vastaavat valitut palat "all-time".

<h5>helmikuun 18. 1980</h5>

Nuoret hyökkääjälupaukset Rick Vaive ja Bill Derlago Torontoon, vaihdossa poliisi Tiger Williams ja puolustava hyökkääjä Gerry Butler.

Treidin tulevaisuus; Vaivesta kehittyi Torontossa loistava voimahyökkääjä. Hän pelasi Maple Leafseissa kahdeksan kautta, joista kolmena teki yli 50 maalia. Derlago pelasi Leafseissa viisi kautta ja myös hän kuului myös Leafsien parhaimmistoon, vaikka jäikin Vaiven saavutusten varjoon.
Canucks sai vaihdossa ehkä kaikkien aikojen suosituimman poliisin koko NHL:n mittapuun mukaan (Williams), joka toi nuoreen Canucks joukkueeseen johtajuutta (ja pelasi hyvät play-offit vuonna 1982), sekä puolustavan hyökkääjän Butlerin, joka lähetettiin farmiin toisen Canucks-kautensa aikana.

<h5>elokuun 8. 1984</h5>

Jälleen treidissä mukana "Tiger" Williams. Hänet lähetettiin Detroitiin vaihdossa Rob McClanahaniin.

Treidin tulevaisuus; McClanahan, joka oli voittanut vuonna 1980 olympialaisissa kultaa, ei koskaan saapunut Canucksien harjoitusleirille, eikä koskaan pelannut enää NHL:ssä treidin jälkeen! Williams puolestaan pelasi treidin jälkeen kauden Detroitissa, josta lähetettiin Los Angelesiin. Hän lopetti uransa Hartfordissa, NHL:n kaikkien aikojen eniten jäähyjä keränneenä pelaajana (3966).

<h5>heinäkuun 8. 1995</h5>

Mike Peca, Mike Wilson ja ykköskierroksen varaus vuodelta 1995 (Jay McKee) Buffaloon, josta Alexander Mogilny (ja paksu lompakko).

Treidin tulevaisuus; Pecasta kehittyi yksi NHL:n parhaimmista johtajista, puolustavista hyökkääjistä ja aloittajista, Wilsonista ja McKeesta isokokoiset 5-6:s pakit. Mogilny ei koskaan pelannut Canuckseissa samalla tasolla kuin Sabresissa (tosin kärsi loukkaantumisista). Mogilnyn ylisuuri lompakko rajoitti Canucksia vahvistamaan joukkuetta tasaisemmin. Häntä yritettin treidata muualle pari vuotta (mutta kukaan ei ollut kiinnostunut miehestä, joka sai 5 miljoonaa kaudessa tekemällä 18 tai 14 maalia; 1997-1998 ja 1998-1999), ennen kuin Burke onnistui tekemään New Jerseyn kanssa Canucksin tulevaisuuden kannalta hyvän treidin. Mogilny Jerseyhin, josta Morrison ja Pederson Canucksiin. (Mogilnykin auttoi Jerseyta mestaruuteen 2000 ja lisäksi hän pelasi vahvan viime kauden.)

<h5>heinäkuun 28. 1997</h5>

Mark Messier Canucksiin vapaana-agenttina.

Treidin tulevaisuus; Messierin toivottiin olevan se puuttuva palanen, joka nostaa Canucksin Stanley Cup haastajaksi. Mutta jo kauden 1997-1998 alussa huomattiin, että tämä oli väärä investointi. Sensijaan, että Canucks olisi noussut seuraavalle tasolle, manageri (Pat Quinn) erotettiin, valmentaja (Tom Renney) erotettiin ja pitkäaikaiset joukkueen kulmakivet; Trevor Linden, Martin Gelinas, Kirk McLean, Gino Odjick ja Dave Babych treidattiin muualle. Joukkue ei päässyt edes play-offeihin tällä kaudella - eikä millään muullakaan kaudella kun Messier oli joukkueen kapteenina. Mitä Messier sitten teki Canuckseissa? Hänen uransa Canucks-pisteensä ovat verrattavissa sellaisiin Canucks pelaajiin kuin Gary Lupul, John Gould ja Moe Lemay... Kaikki nämä komeat pisteet kovin halvalla, vain 18.000.000. dollarilla!! :confused:
(Pidän Messieristä ja arvostan hänen uraa kuitenkin kokonaisuutena...)

<h5>tammikuun 3. 1998</h5>

Kirk McLean ja Martin Gelinas Carolinaan, josta Geoff Sanderson, Frantisek Kucera ja Sean Burke.

Treidin tulevaisuus; Kun Mike Keenan aloitti työnsä Canuckseissa, kaikki tiesivät, että joukkueen perusteellinen peruskorjaus olisi alkanut. Keenanilta ei kestänyt edes kauaa, ennenkuin hän aloitti työnsä treidaamalla Canucksin arvokkaimman palaajan (kaudelta 1996-1997) Martin Gelinasin ja joukkueen kaikkien aikojen parhaimman maalivahdin Kirk McLeanin Carolinaan, josta vaihdossa tulleet Sean Burke, Frantisek Kucera ja Geoff Sanderson pelasivat Vancouverissa yhteensä komeat 38 ottelua!
(Hieno ele arvostaa joukkueen arvokkaimpia pelaajia...) :mad:

<h5>helmikuun 2. 1998</h5>

Keenan jatkoi "peruskorjaustansa" (jota maksetiin pitkään) tekemällä Philadelphia Flyersin kanssa mahtavat kaupat; Hyvä roolihyökkääjä Mike Sillinger Phillyyn vaihdossa 5:n kierroksen varaukseen (1998) ja kaksi kuukautta myöhemmin Sillingeristä saatu varausvuoro takaisin Phillyyn (!) veteraanipuolustaja Dave Babychin kanssa, vaihdossa Canucksiin "loistava" kolmannen kierroksen varaus vuodelta 1998 (Canucks otti yliopistohyökkääjä Justin Morrisonin).. Siis kaksi vakipelaajaa vaihdettiin... keskinkertaiseen prospectiin.

<h5>joulukuun 19. 1999</h5>

Dave Scatchard, Bill Muckalt ja Kevin Weekes Islandersiin vaihdossa Felix Potviniin

Treidin tulevaisuus; Tämän treidin epäonnistuminen näkyi viime kaudella. Potvinista oli kaavailtu Canucksin tulevaisuuden maalivahtia seuraaviksi 5:ksi - 10: ksi kaudeksi, mutta hän epäonnistui pahasti viime kaudella ja treidattiin Los Angelesiin. Canucks ei saanut mitään, mutta menetti kolme vakipelaajaa, joista yksi (Scatchard) valittiin viime kaudella New York Islandersin "Good Guyksi".

tässäpä näitä. Olisi mielenkiintoista tietää, mitä muiden joukkueiden fanit pitävät "omiensa" huonoimpina treideinä..
 
dingus...yhdyn tuohon B'Hawksin kauppaan... ainut hyvä asia kaupassa oli, että Gilmour saatiin pois...samoin oli Brad Brownin pois lähtö...J.P. Dumontia ei olisi missään nimessä saanut päästä Buffaloon - pojassa oli potentiaalia - ja varsinkin kun Grosekin siirtyi Rangersiin ei käteen jäänyt mitään.

Jälleen eilen Mike Smith päästi tulokkaitaan seurasta - Chris Herpenger Ottawaan ja B'Hawksin viime kauden paras tulokas pois...huoh...Calderista, Bellistä ja mahdollisesti Ruudusta ynnä muista varatuista pelaajista on kehityttävä pelimiehiä, jotta Chicagon materiaalia saataisiin laajennettua - tietenkin toivoen, että pelaajat pysyvät edes seurassa!
 

Bomber

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nhl:BuffaloSabres
Kaupoista vielä tulee mieleen tuo Hasekin tulo Sabresiin - vaihdossa Chicagoon meni Stephane Beauregard (ei mainetekoja missään) + Buffalon 4. varaus joka osoittautui Eric Dazeksi (hitaasti kehittynyt, mutta nyt jo pelimies). Jälkikäteen voidaan Buffaloa onnitella tästä kaappauksesta, Hasekin saavutuksia ei tarvi mainita tässä.
 

dingus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Chicago Blackhawks
Mahavishnu: Jälkeenpäin on helppo olla viisas, mutta totta tosiaan Dumontin menetys syö miestä vieläkin. Samoin Brad Brownin, vaikken miestä osannut tarpeeksi arvostaakaan hänen Hawkseissa vielä pelatessaan. Mutta treidin jälkeen pelattu NYR-CHI-peli oli katkeraa katseltavaa: Brown oli jäällä suunnilleen joka toisessa vaihdossa, ja jakeli sellaisia pommeja että...Tosin nyt Brad on UFA, mutta pakkikiintiö taitaa olla täynnä.

Bomber: Hasek myytiin pois pakkoraossa; expansionissa hänet olisi mentetty ilman korvausta, sillä Ed Belfour piti suojata.
 
dingus: jepsjeps. Turhahan asioita on enää itkeä, mutta silti muistelen katkerana kaikki niitä lukuisia B'Hawksien typeriä kauppoja, jotka näyttävät vain jatkuvan - toivottavasti esim. Korolevista ei nimittäin tule samanlaista floppia kuin Zelepukin viime kaudella oli.

Etenkin tämä lupaavien tulokkaiden kauppaaminen muualle(uusimpana Herperger) pistää sapen kiehumaan; kauhukuvana onkin Steve McCarthyn treidaaminen muualle! Tällaista tuskin tapahtuu, mutta en yhtään ihmettelisi, jos näin kävisi - sopisi hyvin Mike Smithin tekoihin...

Mutta, eipä enää valiteta vanhoista kaupoista vaan katsotaan tulevaisuuteen...ehkä joukkueesta vielä rakentuu kilpailukykyinen joku päivä... viiden vuoden päästä playoffseihin ja 10 stanley cup-finaaliin
;)
Bob Probert -> Stars??? (onkohan tämä vanhakin huhu)
 

dingus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Chicago Blackhawks
Niin, Zelly oli kyllä aikamoinen virheinvestointi, ja varsinkin kun otetaan huomioon että hänet hankittiin ykkösketjun vasemaksi laitahyökkääjäksi. Aina ei paista aurinko...

McCarthylle pitäisi ehdottomati saada lisää peliaikaa, Suhonen ei ilmeisesti oikein ollut Steven kannattaja vaan peluutti poapsteja ym. rivimiehiä. Ei muuta kun Steve jäälle vaan, ei se joukkue yhteen mieheen kaadu.

Korolev joutunee pelaamaan kakkosketjussa, kun matsku hyökkäyspäässä ei ole loistavaa. Amonte, Zhamnov, Sullivan, Nylander ja Daze hyökkääviä pelaajia, mutta viisi äijää ei riitä kahteen ketjuun. Ellei sitten Bell yllätä, tai Calder:)

Oli tuo Probert-huhu uusi ainakin minulle, itse toivoisin Bobin jatkavan ainakin yhden kauden Chicagossa, muutamaan rytäkkään riittänee vielä potkua, ja on kai hänellä jotain sanottavaa nuorille pelaajillekin.

Taas meni off the topic , taitaa tulla tästä oikein tapa.
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Historian surkeimmat treidit

Nykyhetkeä arvioimalla tästä on vaikea pistää paremmaksi:

Christer Olsson, St. Louis -> Ottawa
Pavol Demitra, Ottawa - St. Louis

Toki pitää muistaa, että tuohon aikaan Demitra ei ollut vielä esittänyt puoliakaan siitä, mihin on myöhemmin pystynyt.

Nimim. Kurpan maitsema Gilmour-trade on kyllä syöpynyt mieleen, riipaisee vanhan Flames-fanin sydäntä vieläkin. Leafseihin lähtivät huippukuntoisen Gilmourin lisäksi pakit Jamie Macoun ja Ric Nattress sekä kakkosveskari Rick Wamsley. Paluupostissa tuli vetelä tiskirätti Gary Leeman, pakki Aleksandr Godynyuk ja veska Jeff Reese.

Leemanin NHL-ura oli tosiaan yhtä 50 maalin kautta lukuunottamatta aika synkkä, eikä Calgary saanut hänestä mitään irti. Godynyuk oli ihan kauppatavaraa, eikä varmaan koskaan pelannut kolmosparia korkeammalla. Calgaryn saamista pelaajista Reese oli kaiketi ainoa, josta oli joukkueelle mitään hyötyä.

Gilmour puolestaan nosti Leafsin yhdeksi kärkijoukkueista. Macoun taklasi itsensä joukkueen monivuotiseksi tukipilariksi. Wamsley jatkoi luotettavan kakkosveskan roolissa. Ainoastaan Nattress ei onnistunut paikkaansa vakiinnuttamaan, vaan hänet treidattiin muistaakseni aika pian Philadelphiaan.

Tuon treidin "voittajaa" ei tarvitse kauan hakea.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
ööh. sharks ei aivan hirveän huonoja kauppoja ole tehnyt, mutta katsotaanpas:
4/7/95 Traded LW Gaetan Duchesne to Florida in exchange for sixth-round draft selection in 1995 (Timo Hakanen).
9/30/96 Traded C/RW Rob DiMaio to Boston in exchange for 5th round selection in the 1997 NHL Entry Draft. (Adam Wittel) (oikeasti Nittel?!)

Mehukkaita kauppoja on sitten toisaalta ollut enemmän. Selänne, Ricci, Craven, Shields...
 

Bomber

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nhl:BuffaloSabres
vilpertti - miten arvioisit nolan-ozolinsh vaihtoa (menikö siinä muitakin mukana?)?

ozo ainakin yllätti allekirjoittaneen täysin nousemalla Avsin superstaraksi. Nolania taas pidettiin ainakin Nordiques-aikoina itsekkäänä yhden suunnan pelaajana ja jopa kiukuttelijana; noh kaverin syntymäpaikka Belfast viittaa aikamoiseen vapaustaistelijaan :D
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Nolan-ozo meni mun mielestä molemmille hyvin. Colorado tarvitsi hyökkäävän pakin, ja ozohan on todellakin sellainen. Sharks taas tarvitsi maalintekoon kykenevän johtajapelaajan, jollainen Nolanista muodostui. Tällä hetkellä Nolan onkin joukkueelleen tärkeämpi pelaaja kuin ozo. Mutta heti kaupan jälkeen colorado oli ehkä kaupassa voittanut joukkue. Loppujenlopuksi kuitenkin melko tasan.

Nolanin taival nykypelaajaksi oli melko mielenkiintoinen. Ensin mies on diivan maineessa jota kiinnostaa vain maalinteko. Sitten kuvioihin astui valmentaja Darryl Sutter, joka ei kiukuttelua katsonut pitkään, ja näin Nolanista kehkeytyi joukkueelleen johtaja. Sitten kun Nolan alkoi johtamaan joukkuetta, miehen maalihanat tyrehtyivät. Vasta toissa kaudella Nolan teki yli 40 maalia, eikä johtajan ominaisuuksia liene kukaan kyseenalaistamassa.
 

Rocco

Jäsen
Nolan

Nuo muutamat ensimmäiset Nolanin kaudet San Josessa olivat vähämaalisia, suurin syy oli selkeän pelinrakentajan puute. Quebecissa Nolan pelasi ketjussa Forsbergin ja Kamenskyn kanssa suurimman osan ajastaan joten maalipaikkoja syntyi. San Josessa oli senttereinä kuka milloinkin, puukäsiä toisen perään. Tuohon aikaan San Jose lähti vasta rakentamaan nykyistä identiteettiään ja Nolan oli ensimmäinen ostos. Vasta Damphoussen tulo joukkueeseen teki Nolanista todellisen maalipyssyn ja koko kentän kuninkaan joka hän nyt on.

Toisaalta noina köyhinä vuosina Nolan ampui varmasti enemmän tolppalaukauksia kuin kukaan muu liigassa. Tuttu kirjoittaja San Josessa sanoi osuvasti: "Jos Nolan saisi dollarin joka tolppakudista, hän olisi miljonääri" Samasta syystä Nolan sai lempinimen Captain Clank.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Kuulinpa miestä kutsutun myös The Postmaniksi tämän loistavan elokuvan ilmestyttyä samoihin aikoihin. Ja totta, alkuun nolanilla oli kiukutteleva mutta hyvin pelin näkevä craig janney sentterinä. marleau ei oikein pystynyt luomaan paikkoja samaan tapaan.
 

Bomber

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nhl:BuffaloSabres
Nolanin senttereistä

Itse en pidä vieläkään Damphoussea sentterinä, siirtyihän hän vasta sentteripulan vuoksi Habsien sentteriksi. Parhaat muistot hänestä on Turgeonin tai Mullerin laidalta ja Brian Bellows toisella laidalla. Onhan Vince ihan hyvä pelintekijä mutta luulin hänen palaavan ennen pitkää laituriksi.

Sharksfanit: Pitääkö Kelly Kisio vielä jotain Sharksien piste-ennätyksiä seuran alkuajoilta? Yllättävän pitkään ne joka tapauksessa pysyivät!?
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Nolan-Damphousse rikkoi toissakaudella kision ennätyksiä, eikä niitä enää taida olla yhtään voimassa.

Kyllä se vinny taustastaan huolimatta hoitaa sentterin hommat sen verran hyvin, ettei valittamista ole. vie yli puolet aloituksista, osaa syötellä ja pelaa muutenkin nolanin kanssa erinomaisesti yhteen...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös