Kyseenalaiset taklaukset ja mailaniskut Liigassa kaudella 2023–2024

  • 488 130
  • 4 217

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jäykkää settiä kyllä sieltä suunnalta. Harva lähtisi tuon alun jälkeen vielä tuplaamaan tällä tavoin, mutta meistä on moneksi näköjään.
Jep ymmärrän vielä kun sanotaan, että teolla on seuraukset ja tälläisessä tilanteessa vastustajan pelaaja tulee spontaanisti kovistelemaan ja haastamaan tappeluun. Se on ihan koodiston mukaista. Niinhän Juolevi tekikin vaikkei tappelua syntynytkään kummemmin.

Mutta se että seuraavas pelis tai myöhemmin samas pelissä, joku toinen pelaaja halutaan ajaa kylmäksi ei kuulu enää lajiin.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Jäykkää settiä kyllä sieltä suunnalta. Harva lähtisi tuon alun jälkeen vielä tuplaamaan tällä tavoin, mutta meistä on moneksi näköjään.

Sieltä tuli oikein Jeesus kertomaan miten asiat on ja kuinka oikeassa. Nyt voit mennä parempana ihmisenä taas nukkumaan.
 

Vaakuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En pidä tuota itsekään järkevänä tekona. Typerä huolimaton koohotus. Enkä kannata vastustajan tahallista vahingoittamista.

Mutta vielä vähemmän järkevä se on tasatilanteessa kun tilanteessa jossa peliin ei ole vaikutusta enää lentääkö ulos vai ei.

Teko itsessään on aina yhtä älytön ja tyhmä riippumatta siitä, mikä pelitilanne sattuu olemaan juuri sillä hetkellä.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On kyllä omaan silmään todella kova tuomio ottaen huomioon, että vastaava taklaus kenttäpelaajaan tuskin olisi ollut edes jäähyn arvoinen, kun ei ole taklauksena mitenkään likainen. Odotin ehkä peliä tai kahta ja mielenkiinnoilla perusteluita, miksi kakkua on annettu. Nyt on perustelut sitten luokkaa "maalivahtia ei saa taklata" ja annetaan 4 peliä. Onko tämä nyt uusi minimi maalivahdin taklaamisesta vai muuttuuko tulkinta sitten kun joskus taas sattuu.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Poikkeuksellisen typerä temppu josta tähän tilanteeseen poikkeuksellisen kova tuomio, ja hyvä niin.

Jokainen vähänkin sitä kuuluisaa maalaisjärkeä omaava pelaaja kyllä tietää että sitä molaria ei vaan ajella vaikka kuinka olisi maalin takana seikkailemassa, ja tällä alleviivattiin tuota pointtia entisestään siihen malliin että hei, ei kannata yrittää tällaisia temppuja jatkossakaan.

Ihan oikein meni. Finaalit jatkukoon.
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund

Kekkos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eihän Karri ota tilanteeseen muuten kantaa kuin että ei ollut nouto? Itse olen hänen kanssaan samoilla linjoilla, eikä yksikään luetteloimistani ihmisistä käsittääkseni ollut eri mieltä tai sitten eivät ottaneet kantaa.
Ottaa toki, seuraavassa tweetissä ja kertoo maalivahtien olevan koskemattomia. Ei ilmeisesti vaan olisi istunut haettuun agendaan enää jatko-osat.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: ftr

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Onko viime vuosilta liigasta jotain vastaavaa moken yliajoa nähtävissä? Voisi hieman suhteuttaa tilanteen yleisyyttä ja vakavuutta. En muista nähneeni pitkiin aikoihin. Tuntuu melko harvinaiselta ja näistä pitääkin rankoa huolella.

2006 Raju-Erkki torppasi Lassen Bäckströmin nivusille ja Komarov kompastui Lehtoon. Mitähän sen jälkeen on tapahtunut?
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Maalivahdit ovat siis olleet hyvin rauhoitettuja kuten oletkinki. Siihen nähden jokaisen vähänkin kiekkoa ymmärtävän olisi syytä ymmärtää tilanteen poikkeuksellisuus ja vakavuus. Ja että nämä pitää rankaista ankarimman mukaan.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Kurinpidolta ryhdikäs päätös. Useamman pelin kakulla osoitetaan, ettei maalivahdin yli vain voi ajaa noin törkeästi.

Eipä tuosta Pelicansille mitään haittaa koidu - Salmisella ei ole mitään annettavaa itse peliin. Tai no, jos tuon takia Blood saa peliaikaa, niin voi siitä lahtelaisille vähän harmia koitua.
 
Tähän väliin moderaattorit haluaisivat muistutella, että vaikka tunteet käyvät kuumana, palstan säännöt ovat edelleen voimassa.

Miettikää siis ennen kuin painatte vastaa-nappia, onko viestikenttään kirjoittamanne viesti sellainen, että se tuo oikeasti jotain lisäarvoa tähän ketjuun. Mikäli viestistä löytyy esim. pelaajien tai toisten palstan kirjoittajien alatyylistä nimittelyä, väkivaltafantasiointia, kostotoiveita jne. viestiä ei kannata lähettää.

Typeriin viesteihin ei myöskään kannata vastata samalla mitalla takaisin, vaan usein pelkkä viestin raportointi on täysin riittävä toimenpide.

Tulemme ketjuun liittyvien kurinpidollisten uutisten kanssa ulos lähipäivinä. Tavaraa käsiteltäväksi on jo nyt aivan tarpeeksi, eli lisää tunnekuohuissa kirjoiteltuja hölmöilyjä ei siis varsinaisesti kaipailla. Mikäli niitä tämän ketjunootin jälkeen tulee lisää, ne toki huomioidaan.

Moderaattorit
 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Aika erilainen tilanne kuin se että vetää puhdasta kaistaa täysillä maalin taakse ilman häirintää tai kontaktia ja PAM.

En ole ihan varma, että kommentoitko yllä olevaa videota, mutta ihan silläkin uhalla, että teit niin se oli vaan vastaus kysymykseen, joka on samassa viestissä.

Nyt kun kuitenkin nostit esille erilaisuuden, niin onko onko mielestäsi olemassa eroa maalivahdin koskemattomuuksissa ja osa koskemattomuuksista on parempaa ja ylevämpää kuin jonkin toisen?
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei ollut tarkoitus väheksyä tuota linkkaamaasi tilannetta, vaan korostaa tuon Salmisen tempauksen poikkeuksellisuutta. Liki jokaisessa lätkäpelissä tulee tilanteita, joissa kenttäpelaaja pääsee lähelle mokkea maalintakana kovassa vauhdissa. Nyt tapahtunut oli jotakin erittäin poikkeuksellista. Edelleen olen lähes varma, että kyseessä oli Salmisen aivopieru, mutta missään nimessä ei saa avata tulkintalinjaa, joka kääntäisi tuollaisen osuman vahingoksi ja ei-rangaistavaksi teoksi. Jokainen hyökkääjä osaisi säätää luistelunsa niin että maalintaa tehdyn karvauksen seurauksena on "vahinko-osuma" mokkeen.
 

Rämemajava

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat
Ennen eilistä peliä kävi mielessä ajatus, että Pelicansin ehkä ainoa tapa kääntää tämä sarja on ajella Heljanko siten, että tämä loukkaantuu. Silti tuntui hieman epäuskoiselta, että niin todellakin tehtiin ja vielä poikkeuksellisen härskisti, eikä jossain epämääräisessä maalinedusnujakassa. Toivottavasti mies on kunnossa, tällainen toiminta on niin epäurheilijamaista kuin olla ja voi.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Nyt kun kuitenkin nostit esille erilaisuuden, niin onko onko mielestäsi olemassa eroa maalivahdin koskemattomuuksissa ja osa koskemattomuuksista on parempaa ja ylevämpää kuin jonkin toisen
Mielestäni ilmaisut "parempaa" ja "ylevämpää" sopivat tähän kontekstiin yhtä hyvin kuin paska bajamajan lattialle, mutta noin muuten kommentoisin, että onhan siinä iso ero, että kolaatko veskarin
a) Ilman ulkopuolista häirintää
b) Vastustajan selkäänajon seurauksena
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Järjettömän kova tuomio!
Tuntuu, että Tapparan ollessa kärsivä osapuoli, niin kaikki on mahdollista. Oikea tuomio olisi ollut tässä yksi tai kaksi ottelua.

Tapparan valmentaja vielä puhuu täyttä paskaa ja siihen sitten kurinpito uskoo. Ymmärrän kyllä, että tämä on median paineessa annettu kova rangaistus. Herra Salmisesta ja hänen urastaan ei mitään väliä, kun kerran ajoi suuren ja mahtavan Tapparan maalivahdin.

Kukaan ei ymmärrä, että ei Saku sitä tahallaan tehnyt. Jääkiekko on nopea peli ja tilanteet tulevat tosi nopeasti. Saku kai nyt on sitten hylkiö koko liigassa. Kova on kohtalo.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan valmentaja vielä puhuu täyttä paskaa ja siihen sitten kurinpito uskoo.
Jos kurinpito olisi Riku G:n talutusnuorassa ja siis uskoisi hänen puheitaan käskytyksestä, eikö se olisi silloin Niemelä / muu käskyttänyt valmentaja, jonka pitäisi saada pelikieltoa?

Salminen sai tuomionsa ihan itse teosta täysin ansaitusti. Viestisi on sekä vailla logiikkaa että muutenkin täyttä potaskaa.
 

Matson78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Haistakaa Liiga vittu. Uskomatonta paskaa, pelitilanne ja huonoa tuuria kaikkinensa. Muissa pelikieltoon johtavissa asioissa on vedottu pudotuspelien tärkeyteen ja pelikielto ollut lyhyempi. Olisiko tämä ollut runkosarjassa sitten 15pelin arvoinen. Vittu mitä paskaa, no mutta kun Tappara......
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös