Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 893 277
  • 21 670

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
The Souls. Kouvolasta.





















Kouvolasta tulee paljon hienoja bändejä, mutta The Souls on itselleni ehkä silti se kovin ikinä. Sori, Peer Günt, tulette kyllä kakkosena. Okei, Soulsin tuotanto on aika kapea, syystä jos toisestakin johtuen, mutta kaikki mitä nämä jätkät ovat tehneet, on ihan täyttä timanttia.

Jani Orpana on yksi tämän maan parhaita kitaristeja. Siis ei vain nyt, vaan ikinä. Äijä hallitsee ihan taivaallisen hyvin sellaisen 60-70-lukujen Hendrix-Stones-vaikutteisen soundin. On särmää, mutta myös sellaista jännää lempeyttä ja lämpöä. Todella tyylikästä soittoa. Jollain kummalla tavalla tulee mieleen Chicagon Terry Kath, joka oli Hendrixin lempikitaristi ja upea kitaristi. Mahtava soittaja, pistää matalaksi monet ulkomaisetkin kitaristit. Järjettömän kova soittaja.

Sen lisäksi Jani O. on myös todella kova laulaja. Sellainen voimakas, syvä ja rouhea bluesvaikutteinen ääni, mutta nimenomaan nuorehkon miehen ääni, ei mitään kärsinyttä kähinää ja mörinää. Ihan täydellinen tuohon musiikkiin. Ja kun bändin muista jäsenistä puhutaan, niin veljensä Toni on hieno, todella painavakätinen rumpali, joka mättää helvetin kovaa mutta pystyy silti luomaan svengiä. Hieno soittaja hänkin. Tonista tulee jotenkin mieleen Strokesin Fabrizio Moretti. Sellainen bändin sykkivä rock n´ roll sydän. Ja Toni laulaa hienosti stemmoja.

Ja elävästä legendasta Kettulastahan ei tarvitse mitään erikseen sanoa. Hienoa että valtiomiestason bassokenraali on lähtenyt bändiin mukaan. Upeaa sukupolvien välistä yhteistyötä ja kaunis osoitus siitä, miten Kouvolan rockperinne jatkuu eteenpäin. On tämä vain järjettömän upea rock-kaupunki.

Ja tämä ei ole maksettu mainos. Ei mulle tartte hienojen bändien kehumisesta maksaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Evil

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Garbage oli ylä-asteella mukava bändi, koska radiossa soi jo siihen aikaan suht karmeaa musiikkia. Se taisi tehdä minusta 70-luvun fanin, mikä ei sinällään ollut huono asia, mutta Garbage oli tosiaan positiivinen poikkeus. Lukioon mentäessä tämä pumppu unohtui minulta täysin ja kun löysin sen uudelleen viime kesänä, niin tuli yllätyksenä että he ovat paukutelleet aivan hyvällä tasolla vielä 2010-luvulla.

Shirley Manson on hyvä liideri bändille. Hän on samansuuntainen elämys kuin elokuvien puolella vaikka Alienien tai Terminaattorien naishahmot. Heidän kohdallaan ei tarvitse eritellä sukupuolta, vaan he ovat hyviä päähahmoja jotka vain sattuvat olemaan naisia. Löysin tänään heidän keikan Ranskasta, missä Shirley on jo jotain 45v, mutta homma toimii edelleen hyvin niin rauhallisessa kuin rockaavammassakin materiaalissa. Ainakin Bondin biisi World is Not Enough ja "Why Do You Love Me"-ralli jäi tosin kuulematta.





Jos Skotlanti itsenäistyy Brexitin jälkimainingeissa, niin Sean Connery voisi ratsastaa itsenäisyysbileisiin Kuninkaanvehkeet niskassaan Shirleyn laulaessa Bondien parhaita biisejä. He molemmat ovat Edinburghin parhaita vientituotteita, joskin Skotlannin pääkaupungiksi voi kai muodostua myös Glasgow..
 
Viimeksi muokattu:

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Garbage oli ylä-asteella mukava bändi, koska radiossa soi jo siihen aikaan suht karmeaa musiikkia.

Vittu. Älä edes muistuta siitä paskasta, mitä soi radiossa tuohon aikaan. Vihani ei laannu todennäköisesti ikinä.

Garbage oli tuohon aikaan taivaan lahja.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: PJPT

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao

Tämänkin bändin vielä joku muistaa. Hienoa! Mitä seuraavaksi? Orange Juice, Kajagoogoo, Heaven 17, Spear of Destiny, Alarm?

Saattoi muuten olla ihan ymmärrettävä syy siihen, miksei Echo & The Bunnymen ole tänään a household name. Ehkä maailma oli jo kyllästetty yhdellä uukakkosella, toiselle ei ollut akuuttia tarvetta.
 

Hööty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Penguins

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No studiobiisihän tuo Difficult to Cure on myös alun perin. Ja Purplen Concerto for Group and Orchestassa tuskin on siinä mielessä luovuutta, että läpisävelletty teoshan se on. Esitys vain toteutettiin livenä. Hieno teos tosin, sitä en kiistä.
Kyllä siinä luovuutta käytettiin koska molemmat John Lord ja Ritchie Blacmore eivät koskaan soittaneet samoja sooloja . Aina ne oli erilaisia varsinkin livenä.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikuttaa siltä, että Karina ei ole tekemässä loppukuusta ilmestyvästä toisesta albumistaan ainakaan ensimmäisen kopiota. Perjantaina ilmestynyt toinen maistiainen Teko laittaa odotukset jopa korkeammalle kuin ensilohkaisu En oo tän enempää:





Toivottavasti livekokoonpanoon kuuluu edelleen enemmän jäseniä, vaikka itse bändi supistettiin duoksi (Karin Mäkiranta, Helmi Tikkanen) reilu vuosi sitten. Ainakin vajaa vuosi sitten, kun bändin viimeksi näin livenä, oli rummuissa toinen The Holyn rumpaleista ja oli siellä joku toinenkin jannu lavalla, soittiko nyt koskettimia.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings




Pintandwefallin Å Baby EP lähti kuunteluun vaihteeksi, kun se tuli jotain kautta mieleeni. Onhan tämä kiistatta yhtyeen historian kummallisin levytys. Tästä EP:stä ei mitään fyysisiä painoksia otettu ja sisältö löytyykin kaiketi vain Soundcloudista. Voisikin periaatteessa ottaa Ninni Foreverin tai KO:MIn kuunteluun lähiaikoina.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Sattumoisin kuulin tänään radiosta elokuvan tunnustsibaleen, joka on kai Oscar-ehdokas, yksi versio siitä juutuubista:





Koin vaikutuksen korvieni välissä: gospel-kuoro on hyvin heikko kohtani aina ja iänkaiken, mutta tässä kiinnitin huomioni myös hienoon bassokitaran sävelen vaimennukseen, mikä kai nykyään tehdään digitaalisesti, ei soittaen mutta hieno nyanssi tuottajalta. Kivan maltillinen piano myös mukana. Näyttelijätär ilmeisesti ihan ite laulaa oikein hyvin, arvee olisi opena kuoroon kelpuuttanut.

Jee, elokuvamusiikkia, mutta halusin kuunnella biisin uudelleen ja sitten myös linkata josko joku muukin tykkäisi.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ismo Alangon "Hetki Hautausmaalla"-kappale soi tällä hetkellä. Olen nuori, mutta aina syntymäpäivien lähestyessä tämä kappale puskee itsensä läpi ja pistää ajattelemaan kuolemaa.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Aiemmin sanoin, että pitää ottaa KO:MI kuunteluun. No sieltä löytyi yksi albumi joten päätin kokeilla millaista tämä on. No jo ensimmäinen kappale räjäytti pankin. Riivaavan kaunis ja kylmäävä kappale. Sopivasti lähtee kyllä käyntiin. Risto Ylihärsilä tuottajana ja Sanna Komi taitaa hoitaa kaikki soittimet.



 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aiemmin sanoin, että pitää ottaa KO:MI kuunteluun. No sieltä löytyi yksi albumi joten päätin kokeilla millaista tämä on. No jo ensimmäinen kappale räjäytti pankin. Riivaavan kaunis ja kylmäävä kappale. Sopivasti lähtee kyllä käyntiin. Risto Ylihärsilä tuottajana ja Sanna Komi taitaa hoitaa kaikki soittimet.



Ottaen huomioon, että Pintandwefall lähti suurinpiirtein koulutyttöjen vitsistä, on aika uskomatonta minkälainen runsaudensarvi siitä tuli. Ringa Manneriin ja Sanna Komiin etenkin törmää vähän joka paikassa ja Ninni Luhtasaarellakin on kai Ninni Forever Band kasvanut ihan oikeaksi bändiksi. Etenkin Sanna ja Ringa (tai Crazy ja Cute) ovat taitavia ja monipuolisia laulajiakin.

Huomenna On the Rocksiin. Pitää vissiin missata HIFK:ta ainakin viimeisen erän verran, kun on ärsyttävän aikaiset showtimet perjantaiksi. Myös lämppärinä toimiva Sannan Cats of Transnistria-kumppani Henna Emilia Hietamäen bändi Houreet kiinnostaa ja pariin kertaan olen sen jo nähnytkin.

Hyvä, että ovat taas palanneet Pintandwefallin kohdalla enemmän hauskanpitoon. Be My Baby-albumi on siksi huono, että se on liian hyvä...
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Kyllä tämä kasarikin toimii. Siis radiokanava. Kuuntelen netissä.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olen viime aikoina hieman kuunnellut Eläkeläisiä ja olen tajunnut, että olin kuin olinkin paikalla Radio Rock-risteilyllä, kun he esiintyivät. Muutamat kappaleet tuovat pieniä muistin pilkahduksia sieltä.

Esimerkiksi kuuntelussa juuri nyt oleva "Elän Humpalla"

Sitä vain mietin, että miten hanurin alla mahtuu nukkumaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös