Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 904 365
  • 21 738

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Viestin lähetti Eddie
Metallica saa ihan turhaa kritiikkiä vain ja ainoastaan sen takia, että bändin nimi on metallica ja se menestyy. 80-luvulla metallica oli loistava trash ryhmä ja valitettavasti moni kritisoija elää metallican osalta edelleen tuota aikaa. Blackin jälkeen bändi piti pitkän tauon ja palasivat muuttuneina/kasvaneina takaisin. Valitettavasti jotkut eivät voi hyväksyä sitä ,että bändi muuttuu. Minä pidän todella paljon myös metallican uudemmasta tuotannosta, vaikkei se toki samaa ole mitä 80-luvulla. Mutta tää jatkuva kitiinä uudesta paskasta metallicasta jaksaa kyllä ärsyttää. Jos ette tykkää niin siirtykää jo pois aiheesta. Metallica muuttui jo yli 10 vuotta sitten. Livenä tosin voi päästä aistimaan myös sitä vanhaa metallicaa eli ihan kohta! Uutta tai vanhaa, minä arvostan.

Eiköhän se ole Metallican levyjä ostavien oikeus kitistä hankkimastaan tuotteesta - sitäpaitsi uusimman levynhän piti olla paluuta vanhaan. Olikin vain sekavaa ja tylsää mättöä.

Bändi on kyllä vieläkin loistava livenä ja viime aikoina vanhat biisit ovat taas yltäneet huolella settilistalle. Ja onneksi löytyy vielä loistavia bootlegejä 80-luvultakin.
 

dee_snyder

Jäsen
Suosikkijoukkue
JJK
Järjestyshäiriö - Kunnes toisin todistetaan -ep.

Aivan loistavaa rokkia kotikaupungin eli Jyväskylän miehiltä. Jossain lehdessä oli osuvasti, että jos Tehosekoitin häviäisi planeetalta mystisesti, Järjestyshäiriö jatkaisi niin ettei kukaan huomaisi. Erityisesti radiosoittoa SuomiPopilla yllättävän runsaasti saanut "Ei saa, ei saa"-kappale iskee kuin miljoona volttia.

Järjestyshäiriön sivuilta klippejä kappaleista.

Tämä ei ole mainos.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Eddie
80-luvulla metallica oli loistava trash ryhmä ja valitettavasti moni kritisoija elää metallican osalta edelleen tuota aikaa.
Anteeksi "turha" pilkunviilaus, mutta eiköhän kyseessä ole ennemminkin thrash metal, eikä sentään roskametalli. Samaan tyyliin kuin Atlanta Thrashers, vaikka kieltämättä minullekin kyllä tulee tuosta joukkueesta roskakasat mieleen :)
Viestin lähetti goldenawe
Eiköhän se ole Metallican levyjä ostavien oikeus kitistä hankkimastaan tuotteesta - sitäpaitsi uusimman levynhän piti olla paluuta vanhaan. Olikin vain sekavaa ja tylsää mättöä.
Aika lailla samaa mieltä. Omasta mielestäni Metallican uran heikoin levy on yllätys, yllätys...St. Anger, kyllä, ehkä jopa huonompi kuin Reload. Mutta kyllähän yhtyeen vanhat levyt ovat sen luokan kamaa, että vaikea vastaavaan on enää pystyä. St. Anger kuulostaa vain jotenkin väkisinväännetyltä, entisaikaan Metallican "raivo" tuli ikään kuin luonnostaan. Sillä on tietysti oma vaiktuksensa asiaan, että yleisö on vaatinut paluuta vanhaan.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Viestin lähetti HN
Hehheh. Metallican arvostelukykyhän petti totaalisesti jo silloin, kun herrat Hetfield & Ulrich päättivät lykätä ulos Load ja ReLoad -nimiset ulostemöykyt.


Lost Horizon? Mukavaa, harmitonta perusheviä tarttuvilla melodioilla ja huippuluokan kiljukurkulla. Pure on kurkobiisi.

Ihan samaa mieltä ensimmäisestä kappaleesta. Itse olin tosin jo melkoisen pettynyt mustaankin levyyn. Se ei silti vie tippaakaan gloriaa pois neljältä ensimmäiseltä levyltä, joista jokainen on metallin suurteos.

Lost Horizon? Minun korvaani persoonatonta kikkelijazzia aivan kuten triljoonien saksalaisten ja suomalaisten virkaveljien tuotoksetkin. Turha kai mainita, että kurkobiisiä ei tarttunut korvaan.

Maiden on ainoa tämän tyylisuunnan edustaja joka uppoaa meikäläiseen ja sekin nykyään oikeastaan vain siksi, että se on Iron Maiden ja se on nostalgiaa pitkän ajan takaa. Mitään en ole kuullut sen jälkeen kun Dickinson lähti joskus bändistä, mutta ne vanhat riittää meikäläiselle ihan hyvin. Legendaosastoa, ei käy kiistäminen.

Erehdyin muuten siinä, että Lost Horizon on se toinen lämppäri. Joku viisaampi kertoi tänään, että se onkin Lost Prophets, jota en ole kuullut sitäkään. Täytynee ottaa illalla työn alle.
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Viestin lähetti Lawless
St. Anger kuulostaa vain jotenkin väkisinväännetyltä, entisaikaan Metallican "raivo" tuli ikään kuin luonnostaan.

Sanopa muuta. St. Anger on aivan puhdas markkinointikikka. Äijät irvistää muutamassa promokuvassa, hokee joka haastattelussa "että nyt nää ois niinku vihaisia", antavat levylle tuollaisen nimen, ja hakevat platalle muka roiseja soundeja. Tuloksena aivan totaalisen mitäänsanomaton levy. Kun se olisikin se musiikki, joka nostaa raivon pintaan, eikä itse bändi.

Black-alpparia osaan vielä arvostaa, sillä se oli joka tapauksessa hyvin tehty levy, vaikka tyylisuunta muuttuikin. Bändit saavat, ja oikeastaan niiden pitääkin kehittyä, kunhan eivät tee sitä niin kuin Metallica.

Tällä hetkellä kuuntelussa on Toolin koko tuotanto. Ainakin Lateralus upposi heti.
 

Filosofem

Jäsen
Vinyyliostoksia norsecore -hengessä:

DARKTHRONE: Panzerfaust LP

Päätin viimein hankkia tästä myös vinyylipainoksen, joka tekee oikeutta itse musiikille. Uskomattoman taitavaa ja likaista BM-murjontaa hienoilla vokaaleilla. Todellinen ajaton klassikko, joka on jäänyt osittain aikaisimpien DT:n mestariteoksien varjoon.

DARKTHRONE: Hate Them LP

Tästäkin minulla oli CD-painos, mutta tuli nyt samalla hankittua savikiekkonakin. 2000-luvun mainstream BM:n kovin rykäisy eli todella hyvä älppäri on kyseessä. Sanoitukset ovat edelleen oivaltavia, merkityksellisiä ja kantaaottavia. Vaikka syke on rauhoittunut, on musiikki ottanut enemmän keskitempoista raakuutta peliin. 666.

MAYHEM: Chimera PIC-LP

Päätin viimein ottaa tämän uutukaisen kuunneltavaksi. Mayhem on ehkä ottanut lupaamiaan taka-askelia, mutta Black Metallin kuninkaallisten joukkoon tällä levyllä, saati sitten itse bändillä, ei ole silti mitään asiaa. Vituttaa lukea Mayhemin haastatteluja, kun isot miehet luulevat olevansa niin arvostettuja ja niin pahoja. Norjalaisissa bändeissä ärsyttää helvetisti kliseisyyden lisäksi se puusilmäisyys, kun pojat eivät tajua, että Norja on tippunut BM:n kelkasta jo monia vuosia sitten paria poikkeusta lukuunottamatta. Tämän levyn itse musiikki on siis ihan kohtalaista, mutta ei mitään mullistavaa.
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Inttikavereiden iltoja olen parhaani mukaan terrorisoinut popittamalla ahkerasti muun muassa Bad Religionia, Turbonegroa ja Hellacoptersia.
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
AOL tarjoaa taas ilmaiskuunteluun kokonaisia plattoja.

Lenny Kravitz: Baptism
Charlatans: Up At The Lake
Ash: Meltdown
Graham Coxon: Happiness in Magazines

Näitä on tänään tullut kuunneltua. Charlatans meni uimapukukierroksella rinnan mitalla kärkeen.
 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Netitse kuulottelen Stadian omaa radiokanavaa, Reaktoria. Ihan piristävää, ATV-tyylisen kolhoa mutta tuoretta roipettahan tuolta kuuluisi suoltuvan. "Ysäri Jysäri" on juuri loppumaisillaan, ja piakkoin alkaa "Aivokrapula", jossa juontajansa mukaan luvassa ainakin Suicidal Tendenciesiä, wanhaa Metallicaa ja kenties muutakin mukavata.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Darkane - expanding senses

Loistavaa mättöä. Riffejä löytyy. Bändi ei tarjoa mitään uutta, mutta hyviä biisejä löytyy esim. Fatal Impact.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Killswitch Engage - Wasted Sacrifice

Toimii! Bändi on pyörinyt levylautasella aikalailla tauotta sen jälkeen kun toissapäivänä ensi kertaa kuulin kunnolla. Erittäin asiallista meininkiä.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En ole viikkoon kuunnellut muuta kuin Gyllene Tiderin En sten vid en sjö i en skog - ja Tuffa Tider-biisejä. Aivan loistavia, tulevia kesähittejä molemmat. Naapureilla tosin saattaa mennä hermot kun lähes jatkuvalla syötöllä pyöritän vain kahta biisiä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Haukat
Eilen - tai tarkalleen toissapäivänä - kaupasta tarttui mukaan Lemonatorin Grandpop sekä Liekin aiempi levy Magio, joiden kuuntelemisen olen tänään aloittanut. Lemonator vakuutti välittömästi. Liekin Magio taas vaikuttaa vaikeammalta tapaukselta kuin seuraajansa Korppi. Täytyy kurittaa poppikoneita vielä lisää, jotta musiikilliseen sekamelskaan saisi järjestystä.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Pet Shop Boys - Nightlife
Pet Shop Boys - Behaviour
Pet Shop Boys - Bilingual
Giant Robot - Crushing You With Style
Fun Lovin' Criminals - Loco
 

Claudius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Knalli ja sateenvarjo

Eli viime aikoina on melko paljon tullut kuunneltua Knalli ja sateenvarjo-kuunnelmia. Aivan loistavaa ajanvietettä esim. matkustaessa tai juuri ennen nukkumaan menoa! Näitä tuli jo pienenä ahkerasti radiostakin kuunneltua ja kyllähän nuo tuntuvat erittäin hyvin vieläkin toimivan.
 

costi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, #33 Timo Hirvonen
Eppu Normaali - Repullinen hittejä
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Ne Luumäkien tuotannon kuuntelin läpi ja alkaa jalka vipattaa..
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Cdon.comin alelöytöjä, mm. rakastamani Roachford:'Permanent Shade of Blue', Beck, Bogert & Appice, ja Mountain-kokoelma, jonka on koonnut Bruce Dickinson. Viimeksimainittu alkaa biisillä 'Mississippi Queen', jonka introssa kalkattaa lehmänkello. Tuli Master Chiefin allekirjoitus mieleen :)
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Nalle Puhin intro on tuossa soinut nonstoppina n. tunnin ja rupee pikkuhiljaan risoamaan.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Metallica: Koko tuotanto
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Monster Magnet: Monolithic Baby!

Hyvä levy, ei toki Powertripin tasoinen mutta kokonaisuutena täytyy olla ihan tyytyväinen, ei todellakaan hukkaostos.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös