Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 896 609
  • 21 696

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Viestin lähetti Elmeri Hautamäki
Keane tosiaan muistuttaa suhteellisen paljon tanskalaisorkesteri Saybiaa. Muutaman kuuntelukerran jälkeen yksikään biisi ei kohoa upeaa sinkkulohkaisua Somewhere Only We Know:ta vahvemmaksi trackiksi, mutta kokonaisuutena albumi on kuitenkin aika toimiva. Ehkä kolme mollukkaa viidestä voisin Keanelle antaa.

Onko levy jo ilmestynyt vai oletko "saanut" sen muuta kautta?
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo.
Viestin lähetti mendieta
Onko levy jo ilmestynyt vai oletko "saanut" sen muuta kautta?

Niin, levynhän piti ilmestyä kait vasta 17.5, mutta ainakin eräässä suuressa tavaratalossa sitä oli saatavilla jo viime perjantaista lähtien. Eli ihan laillisin keinoin on albumi hankittu! =)
 

Mustaine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti FourForty
Eilen tarttui divarista mukaan hyvin halvalla Jethro Tullin Songs From The Wood, josta päätin alkaa JT-kokoelman kasaamisen - bändi toki on tuttu jo ennestään, mutta yhtään levyä en vielä omistanut. Ja kylläpä on erinomainen levy tämä.

No ostappas vaikka seuraavaksi Heavy Horses. Aika samantyyppinen levy, vaan parempi.

Itellä on 70-80 lukujen koko tuotanto siihen ekaan syntikkalevyyn asti(Broadsword & The Beast). En tykkää niistä ihan ekoista levyistä enkä varsinkaan niistä syntikkalevyistä.
 

asleep

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eels: Daisies of the galaxy
Modest mouse: The Moon and Antarctica
Kent: Hagnesta hill
Kent: Isola
Craig Armstrong: The Space between us
Grandaddy: Sumday

Ensimmäinen ja viimeinen ovat itselleni ns. kesälevyjä.
 

Rixa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ooh tuli todella hyvä mieli kun eilen pitkästä aikaa kuuntelin
Golden Earring - Radar Love kappaletta
Aivan huikea.
 

Stars99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät,Dallas Stars ja Uku
Mokoman Tämän maailman ruhtinaan hovi.Saa nähdä että tekivätkö äijät taas vuoden parhaan levyn.Viimevuotinen Kurimus oli paras julkaisu 2003 ja hyvältä kuulostaa tämä uusinkin tuotos.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Edguy - Piper Never Dies

Come and fly away with me! And you're eyes are gonna see it all!

Tobias!
 
Viimeksi muokattu:

SSee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Viikate - Surut Pois ja Kukka Rintaan

- Hyvä levy kyllä, varsinkin Kuolleen miehen kupletti on loistava biisi kertakaikkiaan.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Pet Shop Boys - Nightlife

Aivan täydellisen mahtava levy! Huikeita sovituksia ja hienoja koukkuja tyylikkäiden melodioiden kera. Täyden 10 levy, ei voi muuta sanoa. Levyarvosteluketjuun pitänee pistää jossain välissä arvostelu tästä.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Siinä pari loistavaa albumia:

Chevelle - Wonder What's Next

Queen of the Stoneage - Songs for the Deaf

Lisäksi Coldplay, System of a down, Godsmack, Static X, Soil, Spineshank, Slayer, Saliva, Disturbed, Manic Street Preachers ja tietenkin loistava Machinae Supremacy.

Suomalaisista CMX, Kotiteollisuus, YUP ja Rautiaisen Timppaa.

Laadukkailla kuulokkeilla bueno.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Re: Pet Shop Boys - Nightlife

Viestin lähetti Arnold
Aivan täydellisen mahtava levy! Huikeita sovituksia ja hienoja koukkuja tyylikkäiden melodioiden kera. Täyden 10 levy, ei voi muuta sanoa. Levyarvosteluketjuun pitänee pistää jossain välissä arvostelu tästä.

Yksi parhaita kolmen euron ostoksia... vähän epäilyttäviä aiheita kyllä, en oikein levyn maailmankuvaa allekirjoita, mutta hyviä sävellyksiä
 

MikeM

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Jokerit vuoteen 1994,
Maajoukkue (jalkapallo),
Kesälevy

Vaikka ilma ei nyt niin kesäinen olekaan, kannattaa laittaa levylautaselle Sublimen samanniminen levy...

Omassa kuuntelussa Method Manin uusin soololevy Tical 0: The Prequel
 

Filosofem

Jäsen
Pitkästä aikaa CD-ostoksilla:

GRAND BELIAL'S KEY: Castrate the Redeemer
GRAND BELIAL'S KEY: Judeobeast Assassination


Toimivaa alkukantaista, mutta omaperäistä jumalanpilkkaa Amerikasta.

ILDJARN-NIDDHOG: Hardangervidda

Tunnelmallista kosketinmusiikkia Norjan alamaailman kulttihahmolta. Kuvaa onnistuneesti vuorokautta aina auringonnoususta yöhön.

SABBAT: Evoke
SABBAT: Karmagmassacre


Japanilainen varhainen klassikko ja bändin uusin albumi. Ilkeää Heavy/Thrash -runttausta itämaisin vaikuttein.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hassisen Kone

Tarjolla tänään digitaalisesti uudelleen voideltua Hassisen Konetta. Viime lauantaina ostin kaikki kolme ja sen jälkeen kaikki ovat olleet tehokuuntelussa. Aivan kuin 20 vuotta sitten... Tosin arvostusjärjestys on hieman toinen, nyt parhaalta kuulostava Harsoinen teräs ei vielä silloin kolahtanut niin hyvin kuin railaakkaammat edeltäjänsä Täältä tullaan Venäjä ja Rumat sävelet. Jokaisessa levyssä on mukana vielä "harvinaisempia" bonus biisejä, jotka täydentävät loistavasti muutenkin hienoja levyjä. Esim. Harsoisen teräksen bonukset Hiljaa virtaa veri ja Muoviruusuja omenapuissa III ovat todellisia klassikkoja.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kuuntelen juuri VH1.comin kautta Lenny Kravitzin uutta levyä, Baptism. Ostaako vai ei ostaa. Taatulta Kravitzilta tämä kuulostaa, mutta onhan tätä jo kuultu.

Se on kyllä hyvä, kun netin kautta voi ensin kuunnella pariin kertaan koko levyn.
 

Prookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mokoma - Tämän Maailman Ruhtinaan Hovi

Tämän vuoden parhaan suomihevilevyn tittelin voikin sitten jo jakaa. Uusi Mokoma on oikeastaan täydellinen levy. Levyllä on sopivassa suhteessa nopeita repäisyjä ja hitaampia raskaita biisejä. Soundit ovat todella tuhdit ja raskaat. Tuommoinen paikoin panteramainen jyräys sopii Mokomalla loistavasti. Kertosäkeet ja riffit loistavia. Tässä se on!

Fear Factory - Archetype

FF on palannut. Tämä levy kiilaa helposti toiseksi parhaaksi Fear Factory levyksi, heti Demanufacturen jälkeen. Pari heikompaa biisiä laskee hieman kokonaisuutta, mutta kuitenkin loisto levy. Aika yllättävä valinta videobiisiksi on levyn rankin kappale Cyberwaste.
 
Mokoma: Tämän maailman ruhtinaan hovi

Melkoisen komeaan kääreeseen tämä Mokoma-orkesterin tuorein pitkäsoitto pakattu. Ville Pirisen piirtämät bändikuvat ovat nerokkaita. Kun vielä sisältökin on kunnossa, niin voidaan puhua oikein mainiosta musiikkiostoksesta.

Viime vuonna ilmestynyt Kurimus veti jo ensikuuntelulla kasvoille vinkeän virneen suomen kielisellä thrash metal -sisällöllään. Kurimuksella oli kaikesta rankasta paahtamisesta huolimatta ns. hyvä meininki. Tämän maailman ruhtinas on toista maata huomattavasti synkemmällä ja raskaammalla materiaalillaan. Muutamaa suvantovaihetta ja melkoisen popahtavaa päätösraitaa lukuun ottamatta levy on silkkaa väkivaltaa. Sekä henkistä että fyysistä sellaista.

Raskaasta poljennosta huolimatta kappalemateriaali on kuitenkin monipuolista. Avausraidan hidastempoisesta jynkytyksestä siirrytään Haudan takaa -kappaleen kasarihevahtavan tarttuvuuden kautta Hiljaisuuden julistajan kurimusmaiseen thrashiin, josta matka jatkuu jopa lieviä black metal -assosiaatioita herättävään ja ovelan kertosäkeistön omaavaan nimibiisiin. Materiaalin monipuolistumisen vuoksi punaisen langan löytymiseen meni muutama kuuntelu.

Vokalisti Marko Annala on iskussa. Vielä edellisellä albumilla vaivannutta lievää vaisuutta ei ole kuultavissa kuin muutamissa puhtaissa lauluissa. Kuunnelkaapa vaikka kappaleet Minä elän!, Poltetun maan taktiikka ja Vade retro, satana! (vaikka biisi häiritsevän läheltä edellisen levyn hittiraita Punaista kukkoa meneekin). Ne kireät kirkaisut ovat parhautta.

Ostin levyn ja olen ostokseeni tyytyväinen. Mikäpäs siinä.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuuntelussa kaksi biisiä Gyllene Tiderin tulevalta Finn fem fel-levyltä.

En sten vid en sjö i en skog on aivan loistava, hieman Tom Petty-vaikutteinen power pop-biisi. Göteborgs Postenin kriittikko yltyi antamaan tälle biisille täydet viisi tähteä, niin teen minäkin. Biisissä on kaikkea mitä kunnon musiikissa pitää ollakin; tarttuva sävel, kitaroita, ja upea Gesslen ääni. Klassikko.

Tuffa tider (för en drömmare) ei ole aivan niin hyvä kuin En sten i en...mutta tuleva kesähitti joka tapauksessa. Ei ehkä ihan klassikkoainesta. Hieman reggaen tyylistä poppia. GP:n kriitikko antoi kolme tähteä viidestä, minä annan neljä.

edit: typo
 
Viimeksi muokattu:

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Morrisseyn uutuus You Are The Quarry on kuuntelussa kun kerran AOL sitä asiakkailleen tarjoaa. Saattaapa tuo olla kuunneltavana muuallakin, en ole etsinyt.

Minuun ei jostain kumman tekovirheestä johtuen ole The Smiths koskaan iskenyt, vaikka monien mielestä bändin tuotanto on aivan huippua. Tämä uusi soolo kuulostaa kyllä yllättävän hyvältä, vaikka soundimaailma on joka biisissä lähes identtinen. Alun jälkeen omat korvani turtuivat aika nopeasti.

Eli ei tämä omaan levyhyllyyni tule päätymään, mutta monille varmasti odotettu uutuus.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Chumbawamban uutuuslevy Un on viimeaikoina sekä kotona että töissä koneelta soinut. (Itse levyä en ole vielä saanut hankittua, kun ei oikein viitsisi Free Record Shopista hankkia, enkä muualta ole onnistunut löytämään.) Ei ole ihan bändin parhaita levyjä, mutta muutama loistava biisi mukaan mahtuu.

Kun edellisellä levyllä (Readymades, 2002) sämplättiin englantilaista folkkia, nyt on mukana vaikutteita ties vaikka mistä. Ärsyttävän tutunkuuloisia melodioita ovat mukaan napsineet.

Bändin kotisivuilla levyä kuvaillaan seuraavasti: "Recorded on a mini disc in Latin America and at Chumbawamba's Bradford studio, Un is the sound of Chumbawamba listening to the world beyond their own backyard, and the resulting album is surprising, emotive and uplifting with a pop sensibility. Un is an expansive record, it has a wide geographical, musical and emotional range. Crossing continents and styles, on Un Chumbawamba write about people and events that have touched their lives, whether singing about Mujeres Creandos in Bolivia, cricketers prepared to make a stand in Zimbabwe or the Columbine massacre, Chumbawamba have a knack for picking out what is human and making sense of what seems random and inexplicable. This is history from the bottom up. Mixing satire, cold fury and moments of optimism, We've made an album which is full of melodies and stories picked up from other continents and cultures."
 
Viimeksi muokattu:

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Egotrippi - Matkustaja

Jostakin syystä tämä biisi iski täysin aivan yht'äkkiä. Egotrippi ei aikaisemmin ole suuria suosikkejani ollut, mutta tätä biisiä kyllä kuuntelee kerta toisensa jälkeen uudelleen. Jostakin syystä.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Jumankeuta kaivoin esiin vanhoja Demonauhoja 90-luvun alusta tyylinä rankempi hevi. Löytyi kaikkee kivaa mm

ENTOMBED:BUT LIFE GOES ON
SENTENCED: WHEN DEATH JOIN US ja ROTTING WAYS TO MISERY
IMPALED NAZARENE: TAOG EHT FO HTAO EHT
AMORPHIS: DISMENT OF SOUL

Tossa muutama rankempi nimi, lisäksi löytyy

STRATOVARIUS: DEMO-90
Sisältää mm Hands of time ja Break the ice kipaleet

BACKYARD BABIES: DISEL& POWER PROMO TAPE-92
Sisältää mm Hanoi Rocks coverin TAXI-DRIVER LIVENÄ..

Noita nauhoja kertyi kun järkkäiltiin Deathmetal iltamia Mikkeliin aikoinaan. Esim Sentenced saapui paikalle henkilöautolla ja oli yötä nuorisotalolla ja aamulla takaisin Muohokselle..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös