Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 894 996
  • 21 691

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Löysin spotifysta 90-luvun unohtamani helmen Silverchair. Freak Show-levyn ostin sen ilmestyttyä, mutta nyt ei ole hajuakaan missä ko. levy on. Täytyy kaivaa vaatekaapin laatikoita, jos vaikka olisin tämän tallettanut.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Satunnaisella otannalla levylautaselta.

Atlantean Kodex - The White Goddess
Bathory - Hammerheart
Celtic Frost - Into the Pandemonium
Crypt Sermon - Out of the Garden
Emperor - IX Equilibrium
Empyrium - Songs of Moors and Misty Fields
Dissection - Storm of the Light's Bane
Summoning - Thereshold
While Heaven Wept - Vast Oceans Lachrymose
Windir - Arntor
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Rollareiden uusin cover-levy.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Nirvanan biisit osuu kyllä välillä niin tunteisiin. Nyt soi Heart-Shaped Box. RIP Kurt.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja minä tässä pyörittelen Maritta Kuulan tuotantoa. Onkohan se vampyyri, kun tuntuu, että Maritta on koko yli 30-vuotisen uransa näyttänyt "vähän vanhemmalta, sinänsä tyylikkäältä, mutta ehkä vähän liikaa meikkaavalta naiselta"? Minkä ikäinen lie? Kai se jotain Kake Röyhkän ikätovereita on eli lähentelee kuuttakymmentä.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Yövuoron tylsyyspäissäni plärään youtubea ja nyt osu kohdalleen. Camel Driver, tämä on hyvä. Täytyy tutustua paremmin
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minkä ikäinen lie?
Taitaa olla ihan tarkoituksella salaisuus tuo ikä... En ihmettelisi vaikka olisi jopa Kaukoa vanhempikin.

Sitä en kyllä ymmärrä kuinka kukaan tuota Kuulaa kykenee kuuntelemaan, itse olen jättänyt 500 kg lihaa yhtyeen levyt hankkimatta kun en kestä tuota ääntä... Vaikka niillä olisikin joitakin Kaukon laulamia hyviäkin biisejä ollut.

Jos nyt samalla vastaan ketjun kysymykseen niin uusi Metallicahan se on ollut kuuntelussa päivittäin. Upea levy.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taitaa olla ihan tarkoituksella salaisuus tuo ikä... En ihmettelisi vaikka olisi jopa Kaukoa vanhempikin.

Sitä en kyllä ymmärrä kuinka kukaan tuota Kuulaa kykenee kuuntelemaan, itse olen jättänyt 500 kg lihaa yhtyeen levyt hankkimatta kun en kestä tuota ääntä... Vaikka niillä olisikin joitakin Kaukon laulamia hyviäkin biisejä ollut.

Pitikin sitten laittaa jatkoksi 500 kg lihaa kuunteluun. Debyyttiä Etkös ole ihmisparka en tosin omista tai ole edes kuullut kuin muutaman yksittäisen biisin, kun sitä ei kai ole sitten alkuperäisen vinyylipainoksen uusittu missään muodossa. Muut 80-luvun levyt Ruusumajassa ja Akvaario sentään julkaistiin iTunesissa jokunen vuosi sitten. Röyhkä pääsi kaiketi ääneen vasta viimevuosikymmenen paluulevyillä. Ainakin Saksalaisten tuho ja Lähtö on Kaken laulamia. Tuo ensimmäinenhän alunperin julkaistiin Kuulan laulamana Akvaariolla, sen jälkeen jollain Röyhkän soololla (Jumalan lahja?) ja lopulta uudelleen 500 kg lihaa-levyllä Sielu 2004 jälleen Kaukon laulamana. Väärin digattu varmaan, mutta pidän bändin vahvimpana tuotoksena (toistaiseksi) viimeistä albumia Nuori mies.

En ole kovinkaan allerginen ärsyttäville lauluäänille, niin Kuulan ääni ei tuota ongelmia, mutta helposti ymmärrän ettei se kaikille putoa. Termi "kulttiartisti" on helvetin ärsyttävä, mutta se kai juuri Kuulaan sopisi. Joskus vajaa 10 vuotta sitten Lilithin juhlissa Tavastialla oli melkoinen joukko suomirockin ja -popin tunnettuja nimiä Aikakoneen Sanista Jouni Hynyseen tulkitsemassa Kuulan biisejä, joten aika moneen taitaa kolahtaakin.

E: ja juuri suoritettu tarkistuskuuntelu palautti mieleen, että tuolla Nuori mies-albumilla Lähdön lisäksi myös Hauen laulu on Kaken laulama. Levyllä on myös hyvin svengaava instrumentaali Kampahai, jolla ei myöskään tarvitse kuunnella Kuulan ääntä.
 
Viimeksi muokattu:

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taisi löytyä viime tingassa yksi tämän vuoden parhaiten kolisseista levyistä, vaikka se onkin ilmestynyt jo alkuvuodesta. Waltarin Kärtsyn ensimmäinen suomenkielinen soololevy Maunula - Kärtsy plays Flatus.

Flatus siis oli 80-luvun alussa yhden singlen julkaissut melko lyhytikäinen maunulalais-yhtye, jossa vaikutti mm. Kärtsyn isoveli Tote Hatakka ja sittemmin Smackiin liittynyt Kinde. Nyt Kärtsy on pyyhkinyt pölyt bändin vanhoista demonauhoista ja levyttänyt ne uudelleen bändin kanssa, johon myös Tote kuuluu ja Kindekin soittaa yhdellä raidalla. On tämä kyllä melkoinen kadonnut aarre, biisit ovat todella monipuolisia ja sävellykset vahvoja.

Tunnelmat vaihtelevat vähän Hassisen Konemaisista "Antakaa nuorison olla" ja "Lällerö" revityksistä Irwinmäisen "Espanja"-rellestelyn kautta eeppisiin balladeihin kuten Zeus, Herra Yksinäisyys ja Synkkä Yö. Synkempää materiaalia edustavat heroiinista kertova Valkoinen kuolema ja prostituoidusta kertova Laitapuolen tyttö. Kaikkein pysäyttävin hetki on ehkä kuitenkin bändin nokkamiehen, 10 vuotta sitten kuolleen Ile Niemisen sävellys ja sanoitus "Ajan nauha". Yksi alkusysäys tälle levylle oli se, että Kärtsy esitti kappaleen miehen hautajaisissa.

Sodankin voit yksin voittaa, maailman yksin valloittaa, mut aikaa et voi voittaa milloinkaan. Sen loppumaton kumi pyyhkii nauhaas elämän. Se nauhas loppuun pyyhkii ja jatkaa eteenpäin.

CD:llä on mukana myös se ainoa Flatuksen julkaisema single "Daisy-Love/Zäppinen". Sinkku nousi aikoinaan mukavasti Suomen listalla sijalle 4. Daisy-Love on sinänsä näppärä pop-ralli, jonka sanoitus on pornolaulutyylisesti ehkä kertojan itsensä mielestä rivo, mutta kuuntelija todennäköisemmin hymyilee hyväntahtoisesti tunturimopopojan yritykselle valloittaa kylän kaunein tyttö Daisy. Alun nopea taustalaulu hyvä-tsägä-hyvä-tsägä muuttuu loppua kohden muotoon paha-tsägä-paha-tsägä. Harmi, että nuo jäivät bändin ainoiksi virallisiksi julkaisuiksi, antavat kovin suppean kuvan materiaalista.


Eilen tuli katsastettua tämä kokoonpano On the Rocksissa ja vasta sieltä itse asiassa hankin levynkin. Harvemmin on yhtä paljon harmittanut bändin puolesta, että klubi on melkein tyhjä. Olisikohan 30 katsojaa jo optimistinen arvaus, mutta soitto oli timanttia ja oli mukava nähdä Hatakan veljekset samalla lavalla. Tosin näitä keikkoja on tänä vuonna ollut Helsingissä jo ainakin kaksi, niin ehkäpä kaikki kiinnostuneet ehtivät näkemään jo aiemmin.
 

turo-urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Happee
Trees of Eternityn ensimmäinen ja valitettavasti viimeinen albumi, Hour of the Nightingale, on kuuntelussa. Kyseessä on Swallow the Sun kitaristi Juha Raivion ja hänen edes menneen puolisonsa, Aleah Stanbridgen perustaman yhtye. Kuulostaa aika paljon Swallow the Sunilta kauniilla naislaululla ja ilman ihan raskaimpia elementtejä. Ensimmäisen kerran vasta levy pyörimässä vähän taustamusiikkina ennen kun pääsee uudestaan kuuntelemaan ajatuksen kanssa. Kyllähän tämä saa ajoittain isolle miehelle kyyneleen silmä kulmaan. En tiedä johtuuko enemmän kauniista musiikista vai ajatuksesta, että laulaja menehtyi syöpään puoli vuotta ennen levyn julkaisua vai niiden yhteisvaikutuksesta. Ei ehkä hilpeintä bilemusaa, mutta sopii hyvin pimeisiin talvi-iltoihin.

Siinä on muutama maistiainen ja koko levy, jos kiinnostaa

Trees of Eternity: Broken Mirror (Official Lyric Video) - YouTube
Trees of Eternity: A Million Tears (Official Lyric Video) - YouTube
Trees of Eternity - Hour of the Nightingale (2016) (Full Album) - YouTube
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Vuonna 2016 julkaistuja levyjä. Ihan kiva musiikkivuosi.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jenny Lewis-linkitys toiseen ketjuun sai minulle nolkytluvun parhaan bändin Rilo Kileyn biisit pyörimään. Jokohan sitä olisi comebackin aika? Jäsenet on kuitenkin vasta nelikymppisiä.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
The Allman Brothers Band - Live At Fillmore East. Silkkaa parhautta, ei näitä enää tehdä.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Happoradion uutukaiselta "Kauriin kääntöpiiri" -levyltä olen kuunnellut eilen ja tänään "Ihan rauhassa" -biisiä. Huh huh, mikä kappale.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös