Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 904 517
  • 21 738
Suosikkijoukkue
HIFK
Sen kunniaksi että DIO:n Sacred Heart kiertue pysähtyi Jäähalliin tasan 18v sitten tuli fiilisteltyä aamu uusimman studiopläjäyksen Killing the Dragonin kanssa. Mitä enemmän asiat muuttuu, sitä enemmän ne pysyvät samoina.
 

dee_snyder

Jäsen
Suosikkijoukkue
JJK
Tänään julkaistiin Private Line -nimisen pändin ensimmäinen pitkäsoitto "21st century pirates" ja itselläni on tuo ko. lätty ollut eilisestä asti kuuntelussa ja meno on kyllä tiukempaa kuin "Six songs of hellcity trendkill" mini-cd:llä.

Levyn huippuhetket on Mötley Crüe coverointi Live Wire sekä avausraita 1-800-out-of-nowhere.
 

Aksu

Jäsen
Betonihankin tuore julkaisu. Tästä bändistä kuullaan vielä paljon. Musiikillisista elementeistä tulee mieleen häivähdyksiä mm. YUP:lät sekä CMX:ltä. Raskaamman puolelta tuttuja kaikuja voi myös hakea. Todella lupaava vääntö.
 
Lomalla soineita

Mannhai: The Exploder

Manun pojat aloittivat jo edellisellä levyllään stoner-juuriltaan vetääntymisen ja tällä albumilla projekti on viety tappiin saakka. Kyuss-vertailut voidaan unohtaa, kaivetaan esiin Cult- ja Doors-vertaukset. Pirun hienoa vanhahtavaa hevirokkia, vuoden parhaita julkaisuja tähän mennessä, sinkkuralli Rock To The Top on täydellinen kesäbiisi.

Sigur Ros: ()

Herätehankinta. Perin kummallista musiikkia. Sigur Rosin siansaksaksi laulettu utuilu ei kuulosta oikein miltään. Tai ainakaan miltään aiemmin kuulemaltani musiikilta. Tarttumapintaa ei ole lainkaan, mutta asian ytimen luulisi löytyvän tarkemmalla tutkimustyöskentelyllä. Hieno äänimaailma, lupaava levy.

Emperor: IX Equilibrium

Bläkkisvillitys iski sitten aikuisiällä, teininä moinen ei napannut. Tämäkin levy on vaikea, mutta lieviä avautumisen merkkejä on jo havaittavissa. Levyn ensimmäiset kolme biisiä, etenkin An Elegy Of Icaros, ovat mahtavuutta.

Slayer: Reign In Blood

Klassikko.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
The 69 Eyes : Paris Kills
-Kerrassaan huikea levy. Tämän yhtyeen goottimusa uppoaa tänne ja täysillä.

Eternal Tears Of Sorrow : A Virgin And A Whore
-Yhtyeen ainoa levy, jonka itse omistan. Aikanaan tuli tehtyä kerrassaan loistava levyvalinta, kun tämän ostin.

Machine Men : Scars & Wounds
-Allekirjoittanut kiittää Äänekosken kirjastoa. Tämä levy on huippu, hyvää kotimaista.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onkos paikalla rap-ystäviä? Olen antanut kertoa itselleni, että Jay-Z:n 'Black Album' on kuuntelemisen arvoinen. En muista mistä tämänkin trivia-luokan tiedon sain, mutta on kuulemma käyttänyt taustoina Beatlesin 'White Album'in äänimaailmaa. Oliko näin?
 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Re: Lomalla soineita

Viestin lähetti cosmic_rodeo
Emperor: IX Equilibrium

Bläkkisvillitys iski sitten aikuisiällä, teininä moinen ei napannut. Tämäkin levy on vaikea, mutta lieviä avautumisen merkkejä on jo havaittavissa. Levyn ensimmäiset kolme biisiä, etenkin An Elegy Of Icaros, ovat mahtavuutta.
Jieh. Hyvä levy. "Uusherännäiselle" täytyy muuten suositella Immortalin Diabolical Fullmoon Mysticism -lärpäkettä. Immortal on aika lailla erilaista kuin Emperor (vaikka toki "joitain" yhtymäkohtia löytyykin, heh) ja meno tällä levyllä melko hidastempoista ja todella tunnelmallista. Muotokieleen tottumattomalle kyseinen kiekko teettänee jonkin verran töitä, mutta näen sen ilman muuta vaivan arvoiseksi - itsellenihän tuo "Imppujen" levy on muotoutunut kaikkien aikojen bläkkissuosikiksi.

Reign in Blood on myös klassikko (ja monille SE Slayerin levy) ja Angel of Death on sen varsin häkellyttävä kulmakivi, mutta tuokaan tuotos ei ole niin kova hittiparaati kuin vuoden 1991 Seasons in the Abyss, joka lähimmäisteni iloksi raikaa meikäläisen kämpässä suunnilleen kerran viikossa. Levyn soundit ja soitto ovat tismalleen kohdallaan, ja kaikki sen biisit ovat silkassa soonisessa annihilaatiossaan klassikkoja.

Nyt soipi Soundgarden ja Down on the Upside.
 
Re: Re: Lomalla soineita

Viestin lähetti rapster
Jieh. Hyvä levy. "Uusherännäiselle" täytyy muuten suositella Immortalin Diabolical Fullmoon Mysticism -lärpäkettä.

Reign in Blood on myös klassikko (ja monille SE Slayerin levy) ja Angel of Death on sen varsin häkellyttävä kulmakivi, mutta tuokaan tuotos ei ole niin kova hittiparaati kuin vuoden 1991 Seasons in the Abyss, joka lähimmäisteni iloksi raikaa meikäläisen kämpässä suunnilleen kerran viikossa.

Oolrait, danke schön vaan Rapsterille Immortal-suosituksesta! Pitänee perehtyä Kuolemattoman tuotantoon heti kun talous sen sallii. Sons Of Northern Darkness oli kaverilta joskus muinoin ihan lainassakin, mutta se eipä tuo tuolloin pahemmin kolahdellut. Ehkäpä nyt.

Minulle Reign in Blood todellakin on Slayerin SE levy, mutta Seasons in the Abyss lienee sitten se hyvä kakkonen. Kyllähän War Ensemble on biisinä lähes Angel Of Deathin luokkaa. Seasonsille on vaan päässyt pojilta lipsahtamaan muutama hieman heikompi ralli, jotka tosin nekin ovat muihin orkestereihin verrattuna melkoista laatua. Reigniltähän ei fillereitä löydy, ei.
 

Filosofem

Jäsen
Re: Re: Lomalla soineita

Viestin lähetti cosmic_rodeo
Emperor: IX Equilibrium

Bläkkisvillitys iski sitten aikuisiällä, teininä moinen ei napannut. Tämäkin levy on vaikea, mutta lieviä avautumisen merkkejä on jo havaittavissa. Levyn ensimmäiset kolme biisiä, etenkin An Elegy Of Icaros, ovat mahtavuutta.
Heh, vähän mietin, että pitäisikö tähän puuttua, mutta menköön nyt ajantappamisen vuoksi. Tuo IX Equilibrium on nyt vähän siinä ja siinä voiko sitä kutsua Black Metalliksi. Sen verran progeilua ja taidemeininkiä, että itse en ainakaan näin äkkiseltään määrittele sitä BM:ksi. Toki musiikillisesti levy on taidokas ja sinänsä hieno, mutta Black Metallin kanssa sillä ei ole enää paljoakaan tekemistä.
 

Aksu

Jäsen
Menee musiikkiaiheen ohi, mutta kuuntelen parhaillaan Radio Suomesta jääkiekkoiltaa. Aiheita tuntuu piisaavaan laidasta laitaan ja studiossa vastailemassa Arto I. Järvelä, Hannu Kapanen, Sakari Lindfors ja Heikki Hietanen.

Edit: Yksi selvästi vanhempi herra soitti ja ehdotteli seuraavaa...

- Kiekko pehmeämmäksi ettei esimerkiksi kasvoihin satu tai muuta vastaavaa satu

- Maalia pitäisi pienentää esimerkiksi metri kertaa metri kokoon, jotta kaikilla pelaajilla olisi parempi mahdollisuus estää maalinteko

- Taklaukset kiellettävä koska rauhanomaisuuden suuntaan kehittyminen on ihmisten kannalta terveempää (ja sitten kertoi perään jostain simpansseille tehdystä tutkimuksesta...)

Että tällaista...
 
Viimeksi muokattu:
Re: Re: Re: Lomalla soineita

Viestin lähetti Filosofem
Heh, vähän mietin, että pitäisikö tähän puuttua, mutta menköön nyt ajantappamisen vuoksi. Tuo IX Equilibrium on nyt vähän siinä ja siinä voiko sitä kutsua Black Metalliksi.

Tämä selvä. Olkoon IX Equilibrium sitten vaikka sitä Hamaran lanseeraamaa breastfeeding mammal metalia (vai miten se nyt meni), mutta kyseessä hieno levy.
 

Filosofem

Jäsen
Re: Re: Re: Re: Lomalla soineita

Viestin lähetti cosmic_rodeo
Tämä selvä. Olkoon IX Equilibrium sitten vaikka sitä Hamaran lanseeraamaa breastfeeding mammal metalia (vai miten se nyt meni), mutta kyseessä hieno levy.
OK. Itse luokittelisin tuon levyn ehkä jotain Classical/Progressive/Technical & Melodic Metal w/ Black Metal influences. Hah, miten niin nimihirviö? Tuohon Rapsterin Immortal -suositukseen, että jos norsecore uppoaa, niin DFM on ihan kohtalainen levy. En kuitenkaan nostaisi sitä niin korkealle, mutta enhän myöskään käytä sanavalintaa 'bläkkissuosikki'. Makuasioita, jotenkin vain tuo Norja tuntuu olevan nykypäivänäkin ihmeellisen yliarvostettu.
 

Cube

Jäsen
Pistetääs taas vaihteeksi vähän yöllistä vuodatusta viime aikoina kuunnelluista levyistä.. Katsotaan kuinka monta erilaista ylisanaa onnistun keksimään. Eihän sitä nukkumaankaan voi mennä, saattaisi jopa herätä aikaisin aamulla.

Viime aikoina on tullut taas hankittua niin paljon huippulevyjä, ettei kaikelle tahdo edes löytyä aikaa soittimessa. Ja jotain muutakin pitäisi kuulemma ehtiä tekemään kuin kuunnella musiikkia.. No, mene ja tiedä.

Sen tosin tiedän, että näiden hommaamisen jälkeen tulee taas pidettyä jonkinlainen CD-lakko.


Cult of Luna - The Beyond:
- 75 minuuttia äärimmäisen raskasta ja verkkaista maalailua. Todella vangitseva äänimaailma. Raskaan pinnan alta paljastuu pienen kuuntelun jälkeen vielä paljon hienovaraisia piirteitä, jotka tuovat aivan uusia ulottuvuuksia kokonaisuuteen. Mitään genreluokitteluja on vaikea lähteä tekemään, mutta eräästä arvostelusta lukemani ”jos Pink Floyd tekisi death metallia, saattaisi se kuulostaa Cult of Lunalta” -kommentti osuu varmasti aika lähelle maalia. En malta odottaa, että pääsen levyyn kunnolla sisälle. Tuo äänimaailma on kuitenkin sen verran painostava, että kuuntelukerrat jäävät maksimissaankin tasolle kerran päivässä. Tosin tämä ei ole välttämättä ollenkaan huonompi asia.
Levy päättyy Noam Chomskyn lainaukseen, mikä oli aika mielenkiintoista huomata, koska olen itsekin ihan viime aikoina alkanut tutustua Chomskyn kirjoituksiin. Muutenkin levyn sanoma tuntuu olevan varsin poliittisesti ja yhteiskunnallisesti latautunut, joskaan vielä en sitä missään nimessä ole täysin sisäistänyt. Teemalevy on kuitenkin kyseessä, joten eiköhän noissa sanoituksissa aika mukavasti riitä pähkäiltävää, kunhan musiikillisen puolen saa sulateltua.. Onpa hieno kokemus.

Koma - Tsunami:
- Odotukset täyttyivät - melkein. Erinomainen levy on ehdottomasti kyseessä, mutta mitään uutta ja mullistavaa se ei välttämättä tarjoa. Tosin onko näin aina pakko ollakaan? Tsunamia kuunnellessa tulee mieleen varmaan toistakymmentä vertailukohtaa, mutta minkään bändin klooni Koma ei kuitenkaan missään nimessä ole. Päällimmäinen elementti musiikissa on laulaja Jan Jämten ääni. Instrumenttipuolelta olisin puolestaan ehkä odottanut levyn nimen perusteella vielä ”pyörremyrskyisempää” höykytystä.. Levy on yllättävänkin yhteiskuntakriittinen, vaikka olin lukemistani arvosteluista saanut sellaisen käsityksen, että sanoitukset ovat täynnä suurta ihmissuhdedraamaa ja siihen liittyvää synkistelyä. Tosin aika avoimiksihan nuo on loppujen lopuksi kirjoitettu. Ei ihan täysosuma levynä, mutta n. neljä tähteä viidestä olisi varmasti ihan paikallaan. Toivottavasti tämä sivuprojekti saa jatkoa, koska lupaava se kyllä on.

Semmoista vielä Tsunamiin liityen, että päätösraidan (Fifth Colon) nimeä voisi myöhäisemmille painoksille vähän hioa.. Tällaisenaan se on vapaasti suomennettuna nimittäin ”Viides paksusuoli” tai vaihtoehtoisesti ”Viides kaksoispiste”. Luulisin, että ”Fifth Colony” on se mitä Koman pojat ovat tähän hakeneet. Tjsp.

Katatonia - Last Fair Deal Gone Down:
- Aikamoisen hittiparaatin on Katatonia pistänyt tälle levylle kehiin. Ei ollenkaan huonompi homma. Allekirjoitan väitteet siitä, että LFDGD on ikään kuin Tonight’s Decision II, mutta en sitä, että se olisi edeltäjäänsä parempi. Päin vastoin, Tonight’s Decison tuntuu tarttuneen ”Paras Katatonia-albumi” -arvonimeen pääni sisällä poikkeuksellisen vahvasti. Last Fair Deal on kuitenkin sen verran tuore hankinta, että voivathan nuo asetelmat vielä muuttua. Sikäli kun sillä jotain merkitystä on.. Hyviä levyjä molemmat.

Opeth - Orchid:
- Uskomatonta. Olin jo täysin varautunut siihen, että Opethin debyytti olisi tasollisesti selvästi heikompi yhtyeen muihin julkaisuihin verrattuna. Enpä olisi voinut enempää väärässä olla. Tällä hetkellä kuulostaa Opetheista parhaimmalta, tosin sama fiilis on ollut oikeastaan jokaisen yhtyeen levyn kohdalla. Morningrisemainen levy, jossa mystinen tunnelma on suuressa osassa. Todella erilainen kuin esim. Blackwater Park ja Deliverance. Tarkemman syventymisen jälkeen musiikista paljastuu kuitenkin myös niitä tuttuja Opeth-piirteitä.. Kokonaisuutena kuitenkin selvästu suoraviivaisempi: tuplabasarit paukkuvat ja kikkailua on muutenkin vähemmän. Ja aijai noita melodioita.. Jos yhtä asiaa saisin Opethilta pyytää, niin tuplakitarat takaisin kehiin!

Ozric Tentacles - Erpland &
Ozric Tentacles - Jurassic Shift:
- Nämä Ozricit ovat olleet hyllyssä jo hyvän aikaa ja onhan niitä tullut kuunneltuakin. Kuitenkin vasta viime viikkoina on homma alkanut toimimaan aivan uudella tasolla. Täydellistä tajunnanlaajennusmusiikkia, Jurassic Shiftin alkuperäispainoksen kansilehtikin on tehty hampusta. Ei muuta kuin sängylle makaamaan, silmät kiinni ja levy pyörimään.. Ja voisihan sitä jommalle kummalle Suomen keikallekin raahautua.

Sigur Rós - ():
- Sanat eivät riitä kuvailemaan. Olen varmasti vähemmistössä, mutta mielestäni Sigur Rósin uusin on jopa Ágætis Byrjunia upeampi levy. Ja tuon pitäisi sanoa jo jotain.

Godspeed You Black Emperor! - Lift Yr. Skinny Fists Like Antennas to Heaven:
- Hitto. Tämänkin bändin olemassolosta olen tiennyt jo hyvän aikaa, mutta vasta nyt tuli tutustuttua musiikkiin. No, parempi myöhään.. Mielettömän hieno levy tämäkin, mieleen tulee jotenkin instrumentaalinen Sigur Rós, vaikka onhan Godspeed levottomampi. Hypnoottisen maalailevaa meninkiä. Eniten minua häiritsee levyä kuunnellessa se, että CD:tä pitää vaihtaa puolessa välissä (tuplalevy). Muutenhan tämä olisi täydellinen levy vaikkapa päiväunia varten. Myös luonto-ohjelmien suontrackina tekisi mieli käyttää.

Edge of Sanity - Crimson II:
- Tämän kanssa on vielä paljon tekemistä. Ei aukene ei. Jotenkin tuntuu tuo äänimaailma todella suttuiselta ja sekavalta, eikä mistään meinaa saada otetta. No, samahan se oli jokunen kuukausi takaperin ensimmäisen Crimsonin kanssa, vaikkei tosiaan näin vahvana. Kuuntelua vaan lisää kehiin, niin eiköhän se siitä lähde. Muutama mukava riffi on kyllä jo jäänyt mieleen pyörimään niiden rajallisten kuunteluiden mitä on tullut suoritettua seurauksena. Ei kuitenkaan missään nimessä ekan Crimsonin tasoa.

System of a Down - Steal This Album!:
- Hyviä biisejä mahtuu mukaan useampia, mutta kokonaisuutena ei kahden aiemman levyn tasolla. Eihän tuo tosin mikään yllätys ole, sillä eipä STA! virallinen albumi taida ollakaan. Uutta Systemia odotellessa...

Ja juuri tällä hetkellä pyörii Outkastin Speakerboxxx/The Love Below.
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Re: Lomalla soineita

Viestin lähetti cosmic_rodeo

Emperor: IX Equilibrium

Bläkkisvillitys iski sitten aikuisiällä, teininä moinen ei napannut. Tämäkin levy on vaikea, mutta lieviä avautumisen merkkejä on jo havaittavissa. Levyn ensimmäiset kolme biisiä, etenkin An Elegy Of Icaros, ovat mahtavuutta.
Jatketaas vielä vähäsen. Vaikka siinä vaiheessa kun meikäläinen intoutuu puhelemaan black metallista (tai Classical/Progressive/Technical & Melodic Metal w/ Black Metal influencesista, ihan miten vaan), ollan selvästikin heikoilla jäillä. Mutta..

..itsekin nappasin vähäsen aikaa sitten IX Equilibriumin mielenkiinnosta kirjastosta mukaan. Eipä todellakaan vaikuta olevan minun musiikkiani. Kertaakaan en vielä ole tainnut jaksaa edes kuunnella levyä loppuun saakka. No, vielä meinaan kokeilla ja enköhän minä vielä tuohonkin urotyöhön pysty. Levy oli kieltämättä hyvin erilainen kuin odotin. Ei lainkaan niin mystinen, eikä edes niin raskas kuin odotin. Tämän takana olevat syyt tosin ilmeisesti selvisivätkin aiemmista Filosofemin viesteistä. Eli voisihan sitä vielä jotain Emperorin aiempaa tuotantoa (Lähinnä In the Nightside Eclipse) kokeilla. Kovin arvostettu tuntuu ainakin olevan.

Eipä tässäkään viestissä pahemin pointtia tainnut olla, mutta menkööt nyt.
 

M10

Jäsen
Viestin lähetti tant gredulin
Onkos paikalla rap-ystäviä? Olen antanut kertoa itselleni, että Jay-Z:n 'Black Album' on kuuntelemisen arvoinen. En muista mistä tämänkin trivia-luokan tiedon sain, mutta on kuulemma käyttänyt taustoina Beatlesin 'White Album'in äänimaailmaa. Oliko näin?

Henkilökohtaisesti en pidä Black albumista, kuten en paljon muustakaan 2000-luvulla tehdystä räpäytyksestä. Jay-Z:n vanhempi tuotanto (90-luku) on kyllä loistavaa.

Rap osastolta tällä hetkellä kuuntelussa erinomainen

Tha Alkaholiks - "Likwidation"

sekä hieman rankempaa kamaa

Opeth - "Black water park"
 

Filosofem

Jäsen
Re: Re: Lomalla soineita

Viestin lähetti Cube
Levy oli kieltämättä hyvin erilainen kuin odotin. Ei lainkaan niin mystinen, eikä edes niin raskas kuin odotin. Tämän takana olevat syyt tosin ilmeisesti selvisivätkin aiemmista Filosofemin viesteistä.

Jep, kuten sanoin, Black Metallin kanssa sillä ei ole juuri mitään tekemistä. Ainoastaan miehet bändin takana liittyvät historiansa takia BM:ään. Nykyäänhän he ovat vähän mitä ovat.

Viestin lähetti Cube
Eli voisihan sitä vielä jotain Emperorin aiempaa tuotantoa (Lähinnä In the Nightside Eclipse) kokeilla. Kovin arvostettu tuntuu ainakin olevan.

Jos nimenomaan haluat Emperorissa pysyä, niin ItNE on periaatteessa todella hyvä levy, kuten myös demo Wrath of the Tyrant. Edustavat kylmää, mutta (jokseenkin typerällä tavalla [=sanoitukset, huoh]) mystistä Black Metallia. Huomaat varmaan, etten ole mikään kova Emperorin ihailija, mutta kyllä useimmat arvostavat ItNE:n erääksi toisen aallon merkkipaaluksi. Loppujen lopuksi en kuitenkaan suosittele Black Metallia kenellekään. Siihen on vaikea päästä sisälle, ja se vaatii tietynlaista ideologiaa kuuntelijalta, jotta sitä pystyisi todella ymmärtämään. Maailma on pullollaan pinnalla olevia bändejä, jotka yleisesti luokitellaan BM:ksi, mutta eivät todellisuudessa sitä ole. BM kun on enemmän kuin pelkkää musiikkia.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Pekka Päiväkännille tahtia..

My future is forged with an axe.
I set the pace for you to follow.
Trade my illusions for your rebellion.
The shit I serve you just swallow.

Honed to perfection.
Now watch me escalate your flawless life.

I am sucking you dry, just feed me.
...sucking you dry, just live for me.

There's no end to the secrets I pour into your
hate-polluted veins.
Now I'll drain the fetus that I grew in you

Bred for abuse
Now watch me dominate your pathetic life

[Rep. Chorus]

Like a greedy pig I wallow
I realize all truths are lost
Easily fooled you all will follow.
Like a leech I'll drain you all.

Just feed me
You'll die for me!

THE HAUNTED - LEECH!!!
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Re: Re: Lomalla soineita

Viestin lähetti rapster
Reign in Blood on myös klassikko (ja monille SE Slayerin levy) ja Angel of Death on sen varsin häkellyttävä kulmakivi, mutta tuokaan tuotos ei ole niin kova hittiparaati kuin vuoden 1991 Seasons in the Abyss, joka lähimmäisteni iloksi raikaa meikäläisen kämpässä suunnilleen kerran viikossa. Levyn soundit ja soitto ovat tismalleen kohdallaan, ja kaikki sen biisit ovat silkassa soonisessa annihilaatiossaan klassikkoja.

On erittäin mielenkiintoista, että niin monet pitävät Reign in Bloodia Slayerin parhaana levynä. Onhan se ihan saatanallista mättöä, mutta South of Heaven on mielestäni heidän parasta tuotantoa.

Nimikkobiisi, Behind the Crooked Cross, Mandatory Suicide, Ghosts of War, Read Between the Lies, Cleanse the Soul ja Spill the Blood. Kaikki loistavia biisejä, eivätkä Silent Scream ja Live Undead mitenkään huonoja ole.

Lisäksi, South of Heavenilla on soundit kohdallaan. Reign on ehkä hieman tunkkainen. Seasonsilla on myös hyvät soundit, mutta mukaan mahtuu paljon täytebiisejä esim. Born of Fire ja Hallowed Point. Ja Spirit in Black on aika generic-biisi. (Seasonsin helmet ovatkin War Ensemble, Blood Red, Dead Skin Mask ja nimikkobiisi. Expendable Youth on ihan ok.)

Täytyy silti myöntää, että Reign in Blood on klassikko. Kun Dave Lombardo polkee Postmortemin alussa tahtia, niin eihän sitä voi istua paikallaan.
DO YOU WANT TO DIE?
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viime aikoina hankittu ja soinut:

Astral Projection: Dancing Galaxy

Tuttua turvallista psytrance-kaavaa. Ei mitään ihmeellistä tai mullistavaa, mutta tasaisen laadukas levy alusta loppuun. Hiukan kuluttavaa kuunneltavaa, biisit kun ovat aika lailla toistensa kopioita niin soundien kuin sävellystenkin puolesta, kuten psytrancessa yleensäkin.

Don Johnson Big Band: Breaking Daylight

Vihdoin tuli tämäkin hankittua, kun halvalla löytyi lopultakin. Jos edellinen levy oli jo loistava ja lupauksia antava, tämä kyllä täytti kaikki odotukset. Aivan loistava levy alusta loppuun. Jos joku keksisi puhua "älykkäästä hiphopista", tämä levy edustaisi sitä parhaimmillaan. TJEU: Penguin, Salt Water.

Evanescence: Fallen

Mainettaan paljon parempi bändi. Nu-metal -pläjäys Bring Me to Life antaa aivan väärän kuvan levystä, koska mitään pomppumetalliahan levy ei todellakaan ole. Lähempänä jotain The Gatheringia, paikoitellen kuulostaa jopa Tori Amokselta. Hieno levy, jonka ainoa heikko hetki on vääränlaista imagoa luonut sinkkubiisi Bring Me to Life. Vasta 19-vuotiaassa Amyssa on karismaa. TJEU: Everybody's Fool, Taking Over Me.

Coldplay: A Rush of Blood to the Head

Mitäs tästä nyt sanoisi, yksinkertaisesti kuvattuna "brittirockia". Ei niin munatonta menoa enää kuin debyytillä, tällä levyllä tämä poikien "herkkä puoli" kuulostaa jo hyvältä ja sopii biiseihin.

King Crimson: Red

Vähän aikaa sitten tuli vasta bändiin tutustuttua ja ihastuttua In the Courtin kautta, ja nyt piti sitten Red hankkia. Mielestäni progempi ja enemmän nimenomaan proge_rock_ia kuin esim. In the Court. Ei aivan yllä In the Courtin loistokkuuteen, mutta silti tajuttoman hieno levy. TJEU: Starless, Fallen Angel.

Mariska: Toisin sanoen

Salainen suosikki. Jollain tapaa vaan Mariskan lapsenomainen ääni ja viattomat lyriikat vetoavat. Joka tapauksessa tämäkin mainettaan parempi... Miksiköhän ne hölmöimmät biisit aina valitaan sinkuiksi?

Morcheeba: Fragments of Freedom

Tämän hankittua hyllystä löytyy koko Morcheeban studiotuotanto. Selkeästi huonoin bändin levytyksistä, kaikkien muiden ollessa tasaisen hyviä. Yrittivät jotain uutta vanhan tutun svengaavan triphop-soundinsa sijaan, ei onnistunut ja lopputulos kuulostaa enemmän b-luokan Molokolta kuin Morcheebalta. Onneksi kuitenkin älysivät seuraavalla levyllä siirtyä lähemmäs juuriaan.

Orbital: Octane

Veljekset siirtyivät leffamusiikin tekoon ja tyyli on aivan erilainen kuin varsinaisilla levyillä. Puhdasta dark ambientia pienen budjetin kauhuleffan scoreksi. Dark ambientina laadukasta ja oikeasti pelottavan kuuloista musiikkia, joten suositellaan ehdottomasti kaikille kyseisen tyylin ystäville.

Yes: Close to the Edge

Ensitutustumiseni Yesiin (halvalla lähti), mutta täytyy sanoa, että ei aukea ei. Yhtään puhtaasti yli tajunnan menevää progelevyä ei ollut vielä tätä ennen tullut vastaan, eikä proge tyylinäkään mikään uusi tuttavuus todellakaan ole. Helvetin taitavia äijiä soittamaan ja Jon Andersonin äänikin on hieno, mutta sävellykset kuulostavat kuin jokainen soittaisi omalla tahollaan eri biisejä eri temmolla. Välillä tuntuu saavan juonen päästä kiinni, kunnes se punainen lanka taas häviää ties minne. Ehkäpä aukeaa jossain vaiheessa, vaatinee lisää kuuntelua.
 
Viimeksi muokattu:
Paskat näistä uusista biiseistä, kyllähän se on niin, että Paradise Lostilta löytyy ikimuistoisia biisejä miltä levylta vaan hakeekin, ja nyt soi Blood of another ja mun ikuinen yö jatkuu.....
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti Taito-Ojanen
Niin tietää. Samalta levyltä löytyy myös A Trace of Blood, jonka sanoitukset pysäyttävät joka ikinen kerta. Jos koskaan on tehty musiikilevy, jolle on onnistuttu vangitsemaan ihmiselon lähes koko tunnekirjo, se on juuri tämä. Jaksan edelleenkin hämmästellä, miten levyn musiikki, sanoitukset ja kansitaide muodostavat kokonaisuuden, joka on suurempi kuin mikään niistä yksinään voisi koskaan olla.

Kiitokset sinulle ja HN:lle. Vaikka musiikkimies olen henkeen ja vereen niin tämän orkesterin olen syystä tahi toisesta onnistunut kiertämään. Kaivoin kirjoituksienne jälkeen materiaalia esiin ja aivan perkeleen hienolta kuulostaa soittamisesta sävellyksiin ja sanoituksiin asti.
 

Avather

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Avs, Antti Miettinen
Re: Re: Lomalla soineita

Viestin lähetti rapster
Jieh. Hyvä levy. "Uusherännäiselle" täytyy muuten suositella Immortalin Diabolical Fullmoon Mysticism -lärpäkettä. .

Oikeesti vai?? Mielestäni tämä on Immortalin huonoimpia lättyjä. Battles In The North, Blizzard Beasts ja varsinkin At The Heart Of Winter. Siinä parasta Immortalia!
 

Metro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Soilwork

Eli tämän nimisen pumpun olen hiljattain löytänyt. Aivan helmimusaa Ruotsin maalta ja metallista pitäville tutustumisen arvoinen juttu. Erityisesti albumit Figure number five ja Natural born chaos kolahtavat ja kovaa, biiseinä mainittakooon edellisestä esim. Distortion sleep ja jälkimmäiseltä vaikkapa The Bringer sekä Mindfields. Pari kaljaa vielä kylkeen niin avot, testosteronin katkua ilmassa, selkeästi!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös