Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 896 609
  • 21 696

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Iggy Popin uutukainen. Kuulostaa varsin jäntevältä levyltä näin ekalla kuuntelulla. Voipi olla, että avautuu vielä paremmin kuuntelujen myötä.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Herra Huu (Huge L) : Se
Potkii etenki tää biisi ihan todella kovaa uudelta levyltä. Taas aika pirteetä settiä, etenkin ton videon kanssa. "hei hei äiti ja isä, teille toivotan helvetissä päiviä lisää"
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Saakeli, päädyin Hemohes-videosta Mika Myllylä -tribuuttivideoon. Inggard Lereimia pitäisi syyttää murhasta. Norjalaiset tappoivat Myllylän, tämä on totuus. Olen käynyt Myllylän haudalla. Paikkakuntalainen kertoi, että Myllylän isä käy haudalla päivittäin. Kukkia siellä oli ja vietiin omamme. Minun on hyvin vaikea antaa anteeksi norjalaisille heidän tekojaan.

Tämä norjalaisille: Guns N' Roses - I Don't Care About You - YouTube
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Nää Elastisen tv-ohjelman uudet biisit (kaikki 3) on ollu ihan meneviä. Jos laatu pitää loppuun asti, pitää harkita koko lätyn ostoa.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
The Verve: Slide Away

Richard Ashcroft tulee Poriin! Tämä ratkaisi sen, ettei festareiden muilla esiintyjillä ole väliä. Hotellit on jo varattu, ja liput ostin heti, kun sain tämän tiedon.

Tämän jälkeen onkin kuunneltu muutama päivä vain The Verveä ja Ashcrofin sooloja.

Jumalauta! Nyt saa tuulettaa! Ihanaa saatana!
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Soundgarden: Black Hole Sun
Chris Cornell: Thank You
Temple Of The Dog: Hunger Strike

Chris Cornell oli kyllä ihan jäätävän kova soolona Finlandia-talolla. En tiedä, uskaltaako tätä sanoa ääneen edes itselleen, mutta Cornell on yksin esiintyessään vähintään yhtä hyvä kuin Soundgarden. Yksin hän ottaa vapauksia, kokeilee, ja loistaa, kun taas Soundgardenin kanssa sapluuna on aika tiukka mutta tietenkin erinomainen. Mutta joka tapauksessa kulunut viikko on tullut kuunneltua vain Soundgardenia ja kaikkea muuta, missä Cornell on ollut mukana. Kyllä siinä on oman sukupolvensa hienoin laulaja, ja tämän palkinnon arvoa nostaa se, että kilpailijatkin ovat mestaritasoa ja viiden tähden laulajia: Layne Staley, Eddie Vedder, Scott Weiland jne.

Itselleni keikan pysäyttävin hetki oli tuo Zeppelin-cover Thank You. Olen nähnyt Robert Plantin livenä, mutta en usko, että nykyisellään kukaan muu kuin Chris Cornell voisi vetää tuota biisiä noin hyvin. Ja kyseessä on sama mies, joka vetää coverina myös Nothing Compares 2U. Covereita uskaltaa valita rohkeasti, kun oma tuotanto on niin timanttia.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Ismo Alangon uusi ep "Pannaanko pakasteet pieneen pussiin?" pitää sisällään mm. rujohkon tulkinnan Irwinin Rentun Ruusu-klassikosta, sekä neljä muuta biisiä, jotka omasta mielestäni ovat parasta Ismoa vuosiin. Ehkä ep-formaatti on sellainen, että nyt ne maestron tuotantoa pitkin uraa leimanneet täytebiisit ovat poissa. Hassua sinänsä, koska nämä ovat käsittääkseni tuoreen Ismo Kullervo Alanko-levyn ylijäämäkappaleita. Levyn, johon minä en ole päässyt sisälle vielä ollenkaan. Huikea bändihän hänellä on taas kasassa ja kiva päästä 29.4. tarkastamaan livekunto Tavastialle. Vähän niin kuin vappuetkoina. :)
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Covereita uskaltaa valita rohkeasti, kun oma tuotanto on niin timanttia.
Harmi ettei Helsingissä kuultu Billie Jeania, sekin Chrisin versioimana on upea biisi.

Hassua sinänsä, koska nämä ovat käsittääkseni tuoreen Ismo Kullervo Alanko-levyn ylijäämäkappaleita. Levyn, johon minä en ole päässyt sisälle vielä ollenkaan.
Hieno levy, käytiin taannoin katsomassa Kulttuuritalolla se keikka, jossa mm. tämä uusin levy soitettiin kokonaan ja livenäkin toimivat hurjan hyvin. Ismolla on aina ollut tyylitajua ja kyky valita hyvät soittajat (mm. Jukka Orma, Riku Mattila) ympärilleen. Esim. Jussi Jaakonahon kitarointia on ilo kuunnella näissä Ismon biiseissä.

Onko tuo toinen kitaristi Erja Lyytinen?
Joo, on.. sanotaanhan se siinä videon kuvauksessakin.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Moonsorrow - Jumalten aika

Aivan maagisen huikea albumi tältä pitkäaikaiselta suosikkiorkesteriltani. Edellinen levy "Varjoina kuljemme kuolleiden maassa" ei koskaan pudonnut itselleni aivan täysillä, jonka vuoksi myös odotukset olivat hieman maltillisemmat kuin ne ehkä olisivat voineet olla, viiden vuoden tauosta huolimatta. Mutta vielä mitä - uutukaisen kappalemateriaali on kenties täydellisintä Moonsorrow-kamaa koskaan.

Tyylisuunta on aika lähellä Verisäkeitä, joka onkin yhtyeen aiemmesta tuotannosta se itselleni mieleisin julkaisu. Metsäinen black-/folk -henkisyys on kuitenkin kuorrutettu sillä samankaltaisella mahtipontisuudella, mikä näytteli Kivenkantajalla suurta roolia.

Jos Jumalten aika ei ole ylivoimaisella kärkisijalla kun vuoden 2016 levysatoa ladotaan järjestykseen, niin tämä on kuluvan vuosituhannen paras vuosi musiikissa.

6/5
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Deep Purple - Made in Japan

Sen kunniaksi että Deep Purple (Mark I-III) nimitetiin rockin Hall of Fameen viime yönä, piti laittaa kuulumaan bändin legendaarinen livetallenne Made in Japan. Kylläpä tämä Child in Timekin kuulostaa aivan täydelliseltä biisiltä, Gillanin laulu on jotain aivan maagista juuri tässä kappaleessa ja taltioinnissa.

Lars Ulrich oli vielä pitänyt hienon puheen tilaisuudessa, harmi että kaikki entiset jäsenet eivät "mahtuneet" mukaan lavalle.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
White Denimin uutukainen, Stiff. Isot oli odotukset, en pettynyt. Yksi kovimmista nykybändeistä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yhtenä päivänä kirjoittaessani romaanikässäriä (jota kukaan ei tule julkaisemaan) ja lasten sekä vaimon häiritessä prosessiani hain sopivaa taustamusiikkia peittääkseni kaiken normaalielämän tuoman paskan, törmäsin Metacriticin kautta tälläiseen bändiin ja olen käyttänyt sitä monta kertaa uudestaan ainakin edellä mainitussa tarkoituksessa:

Deafheaven - "Sunbather" Full Album - YouTube
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Harmi ettei Helsingissä kuultu Billie Jeania, sekin Chrisin versioimana on upea biisi.

Joo, tämä jäi puuttumaan, vaikka Chris oli soittanut sitä kyllä aika usein muilla keikoilla. Videoilta katsottuna vakuuttava veto tämäkin, mutta ei hirveästi jäänyt kaivamaan, kun en Michael Jacksonista muutenkaan hirveästi perusta. Mutta osoittaa Cornellin rohkeuden ja tyylitajun covereiden valinnassa.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
The Charlatans: Forever

Brittipop oli niin kova juttu 90-luvulla, ja se on sitä edelleen. Muistan kun intissä luukutin joka ilta Suedea Sannaa kaivaten, ja sitten kun tuli vapaat, niin laitoin isin Mersussa Charlatansin raikaamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös