Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 904 340
  • 21 738

b2reds

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tällä hetkellä löytyis tällaista:

So understand
Don´t waste your time always searching for
Those wasted years
Face up.. make your stand
And realize you´re living in the golden years.

Ja kaikkihan tietää bändin ja biisin?
 

Filosofem

Jäsen
Viestin lähetti leivoja
Tätä genrelässytystä hoetaan joka helvetin palstalla. Mitä senon merkitystä jos vaan musaon hyvää??

Pidän tärkeänä, että musiikki saadaan bändiltä kuin bändiltä luokiteltua. Tietyt genret on hyvä pitää toisistaan erillään ja luokittelu helpottaa haluamansa tyylin etsintää. Näin saadaan myös pidettyä bändit erossa viittauksista, joihin ne eivät todellakaan kuulu. Tähän voisi ottaa jonkun typerän vertauskuvan jäätelökioskista ja sen valikoimasta, mutta jätetään väliin. Mikäli Leivoja pidät jo tätä liian tosikkomaisena, älä lue seuraavaa kappaletta.

"Jos musiikki on hyvää" ...noh, ehkä Heavyn suhteen olen avarakatseisempi sen osittaisen leikkimielisyyden vuoksi, mutta BM/DM musiikissa en kuuntele musiikkia, jonka tekijöitä tai motiiveja en arvosta, oli se musiikki sitten kuinka "hyvää" tahansa. Näin ollen en pystyisi arvostamaan sitä musiikkiakaan. Katsos, on ihmisiä, jotka kuuntelevat musiikkia muidenkin syiden takia, kuin että se olisi hyvää. Musiikki luo itselleni myös tunnetiloja ja mielikuvia. Erityisesti Black Metallissa en tajua ihmisiä, jotka kuuntelevat BM:ää sen takia, että musiikki olisi hyvää. Musiikin viestittämä sanoma on minulle puolet paketista, ellei sitten se tärkeämpi osa. Tosikkomaista taas? Ehkä se helpottaa ymmärtämään, että suuri osa musiikkihyllystäni on itselleni enemmän ideologista ja emotionaalista, kuin "hyvää musiikkia".

Jätetään tämä tähän ja annetaan ketjun olla soittolistoja varten. Jos joku haluaa näistä offtopic -aiheista keskustella, niin avatkooon niille uuden ketjun.

Np. Burzum - Ansuzgardaraiwo.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Filosofem
Katsos, on ihmisiä, jotka kuuntelevat musiikkia muidenkin syiden takia, kuin että se olisi hyvää.

No täytyy tosiaan joitain muitakin syitä olla, jos tuollaista viitsii lautasellaan pyörittää.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti Snakster
No täytyy tosiaan joitain muitakin syitä olla, jos tuollaista viitsii lautasellaan pyörittää.

Tätä on nyt hieman vaikea selittää... mutta yritän kuitenkin.

Minä kerään huonoja levyjä. En siis keskinkertaisia, sillä niitä on maailma tulvillaan, vaan nimenomaan huonoja. Kamalia. Surkeita.

Tämä huonous on jaettavissa kahteen pääkategoriaan: teknisesti huonoihin ja sisällöllisesti, tyylillisesti huonoihin.

Teknisesti huonot ovat tyylistä riippumatta yksinkertaisesti teknisesti huonoja.

Tyylillinen huonous on jaettavissa neljään pääkategoriaan: omassa huonossa tyylissään hyvät (näitä on jonkun verran), omassa huonossa tyylissään keskinkertaiset (näitä on liikaa), omassa huonossa tyylissään huonot (näitä on vähemmän) ja omassa huonossa tyylissään surkeat (paradoksaalisesti tämä kategoria on oikeastaan yhtä tämän kappaleen ensimmäisen kategorian kanssa).

Kokoelmani kattaa satoja levyjä. Yhtyeiden, artistien ja heidän edustamiensa tyylisuuntien luettelointi on tässä yhteydessä turhaa, sillä henkilökohtaisesti minulle "hyvä huono" voi olla toisen "huono hyvä", ja molemmat ovat yhtä oikeassa - vaikka nimet vaihtuvat, pysyy luokittelun logiikka samana.

Paljastettakoon tässä nyt kuitenkin, että hyllystäni löytyy esimerkiksi Helen Westin koko tuotanto. Se ei tosin ole kuuntelussa juuri nyt.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Viestin lähetti leivoja
Forbidden - Twisted into form
No nyt päästiin asiaan. Aivan loistava bändi. Ei ole koskaan saanut suuremmin huomiota, paitsi ehkä sen kautta, että ex-rumpali Paul Bostaph on soittanut Slayerin riveissä.

Bändin Distortion-levy on myös erinomainen, mutta toi Twisted into form on silti heidän paras albumi.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Viestin lähetti Filosofem
Pidän tärkeänä, että musiikki saadaan bändiltä kuin bändiltä luokiteltua. Tietyt genret on hyvä pitää toisistaan erillään ja luokittelu helpottaa haluamansa tyylin etsintää. Näin saadaan myös pidettyä bändit erossa viittauksista, joihin ne eivät todellakaan kuulu

Lähinnä ärsyttää se, että jos puhutaan vaikka nu-metallista ja sanotaan, että linkin park (joka nyt käsittääkseni voidaan laske nu-metalliksi) on paskaa. Tästä tulee helposti niitä johtopäätöksiä, että yleisesti koko nu-metal genre on paskaa.

Onhan se tietysti helpompaa mieltää joku bändi jos sen sanotaan soittavan vaikkapa grind-corea tai hard-corea. Minulle henkilökohtaisesti esimerkiksi Sick Of It Allin kanssa soittanut
Most Precious Blood sisältää elementtejä puhtaasta old school metallista, hc:sta ja sanotaan nyt sitten vaikka nu-metallin melodoset laulu osuudet (ei sitä hc-meuhkaamista). Mihis hyllyyn tuo laitetaan?? Metalliosastolla se itsellä on, mutta joillakin keskustelupalstoilla kun tuota yhtyettä on kategorioitu, niin on puhuttu nu-metallista.

Onhan deftones ja korn nu-metallia, clawfingeristä puhumattakaan.

Jotta mopo pysyisi suorassa niin lopetellaan sekoilut ja tsekatkaa tämä:
http://www.outofboundsmusic.com

Turkulainen RapCore (hah, pääsinpäs sanomaan sen) yhtye
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Maple Leaf
Tätä on nyt hieman vaikea selittää... mutta yritän kuitenkin.

Minä kerään huonoja levyjä. En siis keskinkertaisia, sillä niitä on maailma tulvillaan, vaan nimenomaan huonoja. Kamalia. Surkeita.

Jos olisit romaanihenkilö, olisi tuo kiehtova ja hauska harrastus. Vähän niin kuin Pepe Carvalhon tapa sytyttää takkansa laatukirjallisuudella.

Koska kyseessä on ilmeisen oikea ihminen, on tuota tosiaan todella vaikea ymmärtää. Hauskaltahan se silti kuulostaa, ja erityisesti minua huvittaa omat kuvitelmani siitä mitä kaikkea hyllystä löytyykään.
 

Tunkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flonaldo imee.
Kaikenkaikkiaan musiikin sanominen paskaksi on harhaanjohtavaa ja kuvastaa lähinnä sanojastaan mielikuvituksettomuutta ja asiaan perehtymättömyyttä.

Yhteen musiikkikappaleeseen (saati sitten levyyn) mahtuu jo niin paljon vaihtelua ja erilaisia pikkujuttuja, että yleistäminen paskaksi on hemmetin mahdotonta. On musiikkijuttuja, jotka ovat tylsiä, itseään toistavia, ruman kuuloisia tms. Alkon tuotekuvastosta voi lainata laatusanoja, jos ei muualta keksi, mutta paskaa musiikkia ei ole.

... ja kuuntelen paraikaa Womackin Bobbya.
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Viestin lähetti leivoja
Tätä genrelässytystä hoetaan joka helvetin palstalla. Mitä senon merkitystä jos vaan musaon hyvää??

Minusta se on ainakin erinomainen tapa kuvata musiikkia, jota viestin lukijat eivät ole koskaan kuulleet. Tämäkin ketju olisi ihan kuolettavan tylsä, jos kaikki kuvailisivat kuuntelemiaan levyjä vain adjektiiveilla "hyvä" ja "huono".


Viestin lähetti Filosofem
Musiikki luo itselleni myös tunnetiloja ja mielikuvia. Erityisesti Black Metallissa en tajua ihmisiä, jotka kuuntelevat BM:ää sen takia, että musiikki olisi hyvää. Musiikin viestittämä sanoma on minulle puolet paketista, ellei sitten se tärkeämpi osa.

Ajattelen jossain määrin samalla tavalla, eli minunkin hyllyni on täynnä musiikkia, joka ei oikeasti ole hirveän hyvää, vaan toimii pikemminkin tiettyjen mielen- tai tunnetilojen helpottajana.

Sen sijaan musiikin lähettämän sanoman ja vastaanottajan kokeman tunnetilan pitäisin kyllä visusti toisistaan erillään. Kuuntelen mielelläni black metallia, vaikka sen sanomallinen sisältö onkin äärimmäisen kaukana omasta ajattelutavastani. Tunnetasolla se kuitenkin puhuttelee.

Musiikin herättämien tuntemusten ja esimerkiksi tekstien kautta välittyvän sanoman ei nähdäkseni välttämättä tarvitse olla sopusoinnussa. Etenkin kun sanoma usein esitetään varsin symbolisessa muodossa, mikä jättää kuulijalle jo lähtökohtaisestikin tilaa erilaisiin tulkintoihin.

nyt soi: Musta Paraati: Peilitalossa
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti Maple Leaf
Minä kerään huonoja levyjä. En siis keskinkertaisia, sillä niitä on maailma tulvillaan, vaan nimenomaan huonoja. Kamalia. Surkeita.

Tässä ollaan oikeasti asian ytimessä. Vaatii pitkällistä perehtyneisyyttä seuloa massasta todelliset helmet, ovat ne sitten huippuja tai hävettävän huonoja. Miksi tyytyä keskinkertaisuuteen? Tässä on tyyliä.

Joskus huonosta tulee hyvää. Kuunnelkaapa vaikkapa M.A.Nummisen versio Helmenkalastaja-aariasta (onko aaria, en tiedä?). Italiaksi. Se on niin rosoinen että itku tulee. Mauri Antero ja Neil Young antavat meille toivoa siitä että vaatimattomallakin äänellä voi saada ihmeitä aikaan.

Taitamattomuus ei ole tekemisen rajoite , mielikuvituksettomuus on. Uskonpa että tästä Maple Leafin kokoelmasta löytyy kumpaakin, mutta jälkimmäisen puutteesta tulee karmivaa jälkeä.
 

Filosofem

Jäsen
Mukavaa, että jotkut ovat suunnilleen samoilla linjoilla musiikin suhteen siinä, että se voi olla kuuntelijalle paljon enemmän kuin musiikkia.

Viestin lähetti Viikate
Sen sijaan musiikin lähettämän sanoman ja vastaanottajan kokeman tunnetilan pitäisin kyllä visusti toisistaan erillään.

Tässä kohdassa vain suksemme menevät hieman ristiin. Ajatellaanpa jotain kristittyä, joka tykkää gospelmusiikista. Vaikka kyseinen musiikki herättäisi hänessä positiivisia viboja, en usko, että hän kuuntelisi gospelia, jossa sanoma ei sovi hänen ajattelumaailmaansa. Esimerkkinä, mene gospelbändi Apostolien kotisivuille ja lataa etusivulta biisi "Jeesus tuli". Ladatkaa myös kaikki muutkin, kyseinen biisi on aivan huikea. Äläkä lopeta kuuntelua ensimmäiseen minuuttiin, vaan jatka biisi loppuun, kyllä sitten tajuat mitä haen.

Np. Nargaroth - Black Metal ist Krieg
 

King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Tällaista on pyörinyt soittimissa:

Tantric - After We Go
Monster Magnet - Monolithic Baby
51 Koodia - Nimetty
Kyyria - Inner Wellness
Incubus - A Crow Left To The Murder
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Viisi viimeistä tuutista tullutta:

James Brown - Twist & Shout
James Brown - Get On Up
Cream - White Room
Led Zeppelin - The Crunge
Frank Zappa - Bobby Brown
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Entwine - Dieversity

Eipä tuo oikein allekirjoittanutta säväyttänyt, vaikka mielummin kuntelen kuin vaikkapa Virtuocityn sukkistiluttelua örkeistä ja trulleista. Hieman vaivaa munattomuus, melodiaa kyllä piisaa.

Pitäisi tutustua Lowemotor Corporationin Saturnaliaan, onko kenelläkään kuuntelukertoja takana?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti leivoja
Pitäisi tutustua Lowemotor Corporationin Saturnaliaan, onko kenelläkään kuuntelukertoja takana?

Ostin ekan sinkun kirpparilta. Sen biisien perusteella huttua, ja hypeä tarvii ihmetellä. Jurrissa tönkköenglanti ei ehkä haittaisi.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Ei millään pahalla, mutta näyttääpä LMC:n Claudia rujolta siinä Spinen isossa mainoksessa, jossa vain nännit teipattuina esiintyy... melkein enemmänkin mieheltä.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Viestin lähetti leivoja
Forbidden - Twisted into form
Forbidden on muuten yksi meikäläisen nuoruuden ehdottomista suosikeista... livenäkin onnistuin bändin näkemään ihan 90-luvun alussa Lepakossa, Death Angelin lämppärinä. Tais olla joku "Death Metal Holocaust" kyseessä... on mulla se pääsylippukin jossain tallessa.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Kuuntelussa aivan huikea coverilevy. HC- ja muut rujomman nykymetallin bändit coveroi gunnareita.

Various Artists - Bring You To Your Knees: A Tribute To Guns N' Roses (Law Of Inertia) :
01 - Zombie Apocalypse - "Welcome To The Jungle"
02 - Haste - "Youre Crazy"
03 - Vaux - "14 Years"
04 - Unearth - "It's So Easy"
05 - Break The Silence - "Night Train"
06 - Death By Stereo - "Anything Goes"
07 - Most Precious Blood - "Sweet Child O' Mine"
08 - Time In Malta - "November Rain"
09 - The Dillinger Escape Plan - "My Michelle"
10 - Eighteen Visions - "Paradise City"
11 - Every Time I Die - "I Used To Love Her"
12 - God Forbid - "Out Ta Get Me"
13 - Bleeding Through - "Rocket Queen"
14 - Beautiful Mistake - "Estranged"
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Killswitch Engage - Alive or Just Breathing
- Suoraan sanottuna tämä bändi iski kuin nyrkki vasten kasvoja. Aiemmin olin jo jotain kuullut tästä, mutta varsinaista materiaalia en ollut kuullut ennen kuin männä viikolla. Erinomainen sekoitus hc:ta ja vanhaa kunnon thrashia inflamesmaisilla melodioilla.

Viime aikoina olen yrittänyt tutustua kovasti King Crimsoniin, mutta aika vaikeaa progea tuntuu olevan. Eka levy on aukeillut jonkin verran, mutta sen sijaan Larks' Tongues in Aspic ei oikein toiminut vielä. Eipä sillä, että sitä olisi vielä tullut kuunneltuakaan sen vertaa. Sen sijaan toinen progehirmu Rush osui ja upposi vaivattomasti kerralla. Siltäkin pitäisi vielä hommata/lainata pari levyä, että saisi laajemmin tuntumaa.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Viestin lähetti Rattlehead
Killswitch Engage - Alive or Just Breathing
- Suoraan sanottuna tämä bändi iski kuin nyrkki vasten kasvoja. Aiemmin olin jo jotain kuullut tästä, mutta varsinaista materiaalia en ollut kuullut ennen kuin männä viikolla. Erinomainen sekoitus hc:ta ja vanhaa kunnon thrashia inflamesmaisilla melodioilla.

Asiaa veisaat. Nykyään bändissä vaikuttaa mikin varressa Howard Jones niminen hemmo joka laulaa suht samalla skaalalla
Blood Has Been Shed nimisessä bändissä (Tsekkaa ihmeessä).

Näin KsE:n livenä Nosturissa jokunen aika sitten ja olihan keikka.Mukana oli myös Five Pointe O ja 36 Crazyfists
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paikkasin levyhyllyssä olleen ammottavan reiän hommaamalla Burt Bacharachin kokoelman, jota olen tässä tyytyväisin mielin pyöritellyt.
 

Aksu

Jäsen
Netistä tuli kaivettua kasa elokuvamusaa. Nyt menossa muutaman biisin satsi Rocky-elokuvista tuttua tavaraa. Elokuvat on takavuosilta niin tuttuja, että musiikki tuo mieleen elokuvien tapahtumat. Niinhän se on, ei näitä voi pelkkänä poppina kuunnella. Ja yksi juttu vielä, Jokerit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös