Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 895 667
  • 21 694

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.

Valumato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kokkolan Hermes, KalPa
Napalm Deathin viime kuussa ilmestynyt Apex Predator - Easy Meat tuli kuunneltua äsken Spotifystä. Muutaman vuoden tauko ollut Napalm Deathista koska viime aikojen levyt eivät oikein ole iskeneet, mutta tuo levy oli täyttä terästä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Von Hertzen Brothersien uusin sinkku, New Day Rising on soinut useampana päivänä.
Von Hertzen Brothers - New Day Rising (Radio Edit) - YouTube
Parasta VHN:tä mitä olen koskaan kuullut. Innolla odotan levyä.
OLi tosiaan parempi mitä odotin. Jotenkin etukäteen ollut jostain oudosta syystä vähän pelko tulevaa levyä kohtaan, että siitä on tehty turhan massiivinen ja sellainen radiosoittoon vahvasti tähyävä levy, jossa imitoidaan Foo Fightersia ja vastaavia megaorkestereja. Älkää kysykö miksi tuollainen pinttymä. Ehkä osin, kun pojat oli levyä tekemässä Vancouverissa isossa studiossa kovan luokan tuottajan kanssa. No, single tuli päräytettyä uteliaisuudest. Yleensä välttelen kuuntelemasa sinkkuja etukäteen, koska ne palaa hetkessä puhki ja kuulostavat varsinaisella albumilla sitten liian tutulta jo. Kannatti kuitenkin kuunnella, koska tuo pyyhki pahimpia epäilyksiä pois. Toki se on aika suoraviivainen runttaus (toki ei noilla nyt kaikki biisit niin progea ole muutenkaan), mutta mukana on kuitenkin sitä hippijuttua mikä bändiin kuuluu ja 70-luvun henkisiä stemmoja. Mikä oli silmiin... tai pikemminkin korviinpistävää, oli se, miten muheat saundit tuossa oli. Todella komeasti soi kitarat, joten huippustudio ja tuottaja kenties on kuin onkin tärkeä tekijä ja jos single on jo noin jees kamaa, niin mitä muuta sieltä sitten tuleekaan. Saas nähdä breikkaavatko nyt vielä paremmin ulkomailla.

Eli odottelen levyä nyt huomattavasti levollisemmin. Myös lippu Tavastian keikalle on plakkarissa.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jep, voisihan tässä narista jostain popeista ynnämuusta skeidasta ja vertailla johonkin Approachin maalailevaan menoon. Taikka sitten vain nautiskella tuosta rivakampaa päätä edustavasta runttauksesta. Valitsin jälkimmäisen. Foo Fighters sieltä kuuluu tietysti läpi,mutta haitanneeko tuo. Tästähän on suomalaisittain muodostumassa oikein mielenkiintonen levyvuosi, muuten.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Nykyään jo syvälle unholaan painunut Cryhavoc on pitkästä aikaa kuuntelussa. Tarkemmin sanottuna ensimmäinen levynsä Sweetbriers, jota en ole muistaakseni aiemmin kuunnellutkaan. Kakkoslevyä enemmänkin. Tiedä sitten mitä bändille oikeastaan tapahtui, kun ei ole kuulunut mitään reilusti yli kymmeneen vuoteen. Itse kyllä tykkään tästä varsin rokkaavasta metallista ja erityisestä aika rosoisesta laulutavasta.

Cryhavoc - Sweetbriers (Full-Album HD) (1998) - YouTube
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Juuri nyt on kuuntelussa kaverini bändin End Time Designin EP Sigils. Hyvää death metallia melodisilla mausteilla. Ei kuitenkaan mitään Göteborg henkistä, vaan enemmän black metalliin nojaavaa. https://play.spotify.com/artist/577jVm7I0rcZURJH4sZ7s2 Tuossa linkki kiinnostuneille.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Vanhassa kunnon Hanoi Rocksissa on potkua, varhaiset levyt olivat sellaista luomisenjuhlaa, että harva rock-pumppu tuohon aikaan oli yhtä energinen sekä suosittu maailmalla saati Suomessa. Myöhempi Hanoi oli jo hittien hakemista ja sen kuulee musassa.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Blackfoot ja Highway Song livepläjäys vuodelta 1982. Etelän rockia raa`immillaan!
 

sinikettu

Jäsen
Hand. Cannot. Erase.

Steven Wilson on nero. En ihmettele, että tämä(kin) levy on saanut niin loistavan vastaanoton.
Tätä on tullut itsekin kuunneltua muutamat kerrat.Varsin hyvä albumi, vaan jollain tavalla tasapaksu. Tosin näin varhaisessa vaiheessa on hankala sanoa mitään, sillä Wilsonin usealla albumilla on ollut tapana (Deadwing, Stupid dream ja pari edellistä sooloalbumia) se, että ne alkavat nousemaan uusiin sfääreihin vasta viikkojen tai kuukausien kuuntelun jälkeen. Hieman myös kaipailen Wilsonin hevimpää materiaalia, mutta ei taida tulla tapahtumaan, sillä jos en ihan väärin muista, niin mies sanoi jossain haastattelussa olevansa täysin kyllästynyt metallimusiikkiin.
 

M10

Jäsen
Juu Deadwing aukeni minullekin vasta useamman kuuntelun jälkeen, varmaan vasta 2 vuotta levyn ilmestymisen jälkeen. Mielestäni se on PT:n paras levy. Ja sen bändin diskografian tietäen kyseessä on siis melkoinen mestariteos.

Hand. Cannot. Erase. ei ole niin progemainen kun Raven That Refused To Sing, josta pidin myös. On se Wilson vaan melkoinen seppä, kun muistaa mitä levyjä hän on Opethillekin tuottanut.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Wilsonin uutukainen on itsekin tullut kerran pyöräytettyä ja synnytti positiiviset vaikutelmat, vaihteeksi. Edellinen soololevy ei auennut oikein yhtään. Se kuulosti vaan joltain King Crimson tribuuttilevyltä ja sitä omaa ei ollut tarpeeksi. Tässä taas sitä Steven Wilsonia tuntuisi löytyvän noiden 70-luvun vaikutteiden lisäksi, mikä on hyvä asia. Sanotaan sitten tarkemmin jahka olen ehtinyt kuunnella enemmän. Nyt joka tapauksessa vaikuttaisi siltä, että Wilsonin sooloissa aina joka toinen levy iskee minulle ja joka toinen ei. Grace for Drowning oli hieno lätty myös, mutta se eka, eli Insurgentes ei kanssa oikein auennut koskaan.

Joutunee harkitsemaan mennä katsomaan miehen livekuntoa Circukseen (paska venue, mutta minkäs teet...) tässä keväällä.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Anthraxia ja vähemmälle huomiolle jäänyttä Stomp 442:sta tulee nyt kuunneltua. Tämähän on tätä John Bushin aikakautta ja mulle Belladonnan Anthrax on aina ollut sitä kovinta ja ainakaan hittihakuisuudesta ei voi Bushin ajan Anthaxia syyttää, hyvin tylyä ja undeground-thrashin kuuloista metelöintiä. Pitäisi näitäkin enemmän kuunnella, vaikka Anthraxin kohdalla sitä niihin hitteihin aina päätyy.
 

Reznik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Muse - Psycho

Uutta Musea kuunnellaan just nyt.

Ylemmistä keskusteluista sitten muistui, että pitäisi käydä tuo Hand Cannot Erase hakemassa äxästä. Jotenkin mennyt ohi lukuunottamatta hätäisiä youtube-kuunteluja.
 

M10

Jäsen
Joo, paranee joka kuuntelukerralla tämä Wilsonin uusin. Just nyt sellainen fiilis, että ko. levystä saattaa ajan mittaan kasvaa mestariteos. Se 13 minuutin eepos albumin loppupuolella on upea, progehevi loppuineen.

Pakko se on kai Sircukseen vääntäytyä. Tämä on pakko nähdä livenä.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Isokynä Lindholm: "Tätä on mun rock n´roll 1972-1975".

Onhan tämä ollut kuuntelussa tasaisesti jo neljä vuotta, mutta nyt taas ihan päivittäin. Daven alkuaikojen tuotanto on kyllä ihan saatanan kovaa. Tuon ajan kärkinimistä jotkut Juice ja Hector olivat lopulta aika kotikutoisia, niin hyvässä kuin pahassakin, mutta nostaisin Daven tasavertaiseksi Wigwamin rinnalle siinä, että kyllä tällä kamalla pärjäsi ihan oikeasti ulkomaalaisille. Suomeksihan Dave lauloi, mutta näkemys ja taidot olivat ihan kansainvälistä tasoa. Etenkin Orfeuksen kanssa tehty "Musiikkia" on huikean hieno levy, kuten myös tätä edeltäneet kaksi sooloalbumia. Daven ja Wigwamin yhteissoittelua on tallentunut jälkipolville valitettavan vähän, mutta niistä vähistäkin näytteistä käy ilmi, että kyseessä oli taivaassa solmittu liitto.

Ja erittäin myönteistä on sekin, että tätä hienoa trubaduuria näkee yllättävänkin usein Helsingin pikkupaikoissa soittelemassa. Tänäkin viikonloppuna oli kaksi keikkaa, joista olin toisella. Edelliskerrasta olikin jo muutama kuukausi. Ja mikä parasta, Dave on ollut joka kerta todella hyvä. Mies, kitara, kivitalon kokoinen karisma ja loistavat biisit riittävät.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Battle Beast oli kuuntelussa koko viikonlopun kun tuli keikallakin käytyä perjantaina.

Hiukan kyllä mietityttää bändin tulevaisuus kun menivät heittämään koko bändin luoneen ja kaikki biisit tehneen Anton Kabasen pois porukasta. Tosin kyllä laulajamimmi oli keikan jälkeen jutellessamme sitä mieltä että muu ryhmä saa ihan yhtä hyviä biisejä aikaiseksi tulevaisuudessa. Ja oli sitä mieltä että ilmapiirin kannalta ratkaisu oli täysin oikea.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Arjen Lucassenin ja Anneke van Giersbergenin yhteistyötä, Gentle Stormia, tullut kuunneltua lähipäivät. Oikein tanakan levyllisen Arjenille tyypillistä folk-henkistä progerockia on kaksikko kyllä saanut aikaan. Tai oikeastaan kaksi, toisella biisit hevimpinä vetoina, toiselta levyltä löytyy samat biisit folk ja akustishenkisinä vetoina. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen platta taas. Ja onhan se Anneke edelleen vaan niin jumalainen laulaja:

The Moment
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ile Kallio Big Rock Bandin debyytti Shook Up! Rokkaa kuin perkele ja svengaa kuin hirvi. Kyllä puhaltimilla saa mukavasti lisäpotkua rock-musiikkiin. Pääosin Kallion, Okko Larun ja Patrik Erikssonin kynäilemien originaalien joukossa on myös kolme coveria, Hurriganesilta tutut Hot Wheels ja "coverin cover" I Will Stay sekä James Taylorin Night Owl. Mukana olevalla live-DVD:llä covereita on enemmänkin, mutta siihen asti en vielä ehtinyt.

Vaikuttaa toistaiseksi hyvältä musiikkivuodelta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös