Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 906 384
  • 21 751
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Suomen voiton kunniaksi! kuuntelussa Kassu Halosen tuotantoa, jonka mm. Kirka lauloi myöhemmin levyllään. Kassun laulamana biisissä samassa paketissa yhdistyvät Ian Gillan, Ken Hensley & John Lord..huojuva hammond-soundi. Suomessa on osattu jo vuonna miekka ja kivi tehdä heavya! Kassu Halonen - Strangers In The Night
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Kyuss: Gardenia

Tämän kovempaa stoneria ei ole eikä tule, perkele. Äijät vetävät ensi sunnuntaina Nosturissa ihan kiitettävän alkuperäisessä (=John Garcia, Brant Bjork) kokoonpanossa Vista Chino -nimellä, ja settilistojen tutkiminen lupaa, että tämäkin voisi siellä tulla. Tietty uusi levykin on kuunneltu, mutta silti näitä Kyuss-klassikoita odottaa eniten. Ja äijät ovat niitä käsittääkseni ihan hyvin soittaneet.

Mulle noista Garcian bändeistä pärisee parhaiten Unida. Duuuuud. Aikamoista poljentaa.

Unida - Coping with the Urban Coyote 1999 [FULL ALBUM] - YouTube
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Sodomin viimeisin kiekko "Epitome of Torture". Aika tarkalleenhan tän materiaalin voi haarukoida jo etukäteen mitän on luvassa ja niin nytkin. Hyviä riffejä, Onkel Tomin bassottelu on miksattu läpi levyn todella voimakkaaksi mutta toimii hyvin.

Sodom on kyllä thrashin kunkku ja tämäkin levy olisi varmasti kolahtanut hyvin kun olin 15. No menee se nytkin nostalgia-hengessä, eikä yllä missään nimessä Agent Orangen tasolle, mutta onhan tässäkin omat koukkunsa.

Try-outtina bonusraita Ace of Spades, kun ei tuolta youtubesta näytä juuri muuta levyltä löytyvän pl. bonusraidat.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Otin kuunteluun paljon kehuja saaneen Eminemin uutukaisen "The Marshall Mathers LP 2" -levyn. Aikaisemmat kokemukset ovat vuoden 2000 helmeltä: "The Marshall Mathers LP".
 

Kaltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, kikkanikkarit
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Herra Ylpön Ihmiset-tuotantoon mahtuu itsetarkoituksellisen paljon hengailua ynnä turhia täytebiisejä, mutta vastaavasti Ylpön soolouran ehdottomiksi ansioksi on laskettava seuraavat, todelliset musiikilliset helmet:

1) Horros

2) Mies murtuu

3) Riisu siipesi.

Tyylikästä settiä!
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Nyt soi soittimessa A$AP Rocky:n Demons -kappale. Aivan hemmetin diippi biisi.

Samoin samalta, ensimmäiseltä ja myös omakustantaiselta mixtapelta LiveLoveA$AP soi muiden biisien lisäksi erityisesti kappaleet Kissin' Pink. Oikeastaan kaikki ovat hyviä, mutta noita kahta ehkä hieeeeman enemmän soitettua kuin muita.

Aiemmin soitossa oli 2Pacin tribuuttimixtapet Winter Jamz ja World Wide DJ Miqulta. Myös levy Me against the World legendalta itseltään on ollut kovassa toistossa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Enochian Crescent - Black Church

Yllättävän hyvä levy, vaikkakin vähän epätasainen, osa biiseistä tuntuu aika täytteeltä.

Vanhempaa My Dying Bridea on tullut kuunneltua myös, kyllähän Turn Loose the Swans on tuon genren aivan huippuja, kuten myös The Angel and the Dark River. Upea bändi ja onhan noilla myöhemmilläkin levyillä huippuja.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Vanhempaa My Dying Bridea on tullut kuunneltua myös, kyllähän Turn Loose the Swans on tuon genren aivan huippuja, kuten myös The Angel and the Dark River. Upea bändi ja onhan noilla myöhemmilläkin levyillä huippuja.

Itse kuuntelin eilen pariin otteeseen Barghest O'Whitby -ep:n ja kyllähän nämä uudemmatkin julkaisut ovat parhaimmillaan todella hienoa tavaraa. My Dying Bride on omalla kohdallani niitä bändejä joita tulee kuunneltua ainoastaan syksyllä ja talvella. Siinä sitten tulee aina muutaman kuukauden sisällä kahlattua oikeastaan koko diskografia läpi.

Omat suosikkini pitkäsoitoista ovat The Angel and the Dark River ja Like Gods of the Sun, tosin myös viulujen comeback levyltä For Lies i Sire -> on tuntunut omaan korvaan mukavalta ratkaisulta ja tuntuisi mahdoliselta, että pari uusinta kasvavat vielä vuosien saatossa.

Oikeastaan ainoa pitkäsoitto, johon en ole pystynyt muodostamaan minkäänlaista tunnesidettä on The Light at the End of the World. Mikä on sinänsä outoa, että juuri tällä levyllä Stainthorpe palasi vokaalien parissa raaempaan ulosantiin. Tätä olin nimittäin kaivannut vaikka esim. Like Gods of the Sun loistava levy olikin.


Nyt kuuntelen kuitenkin Cult Of Lunan Vertikal II - ep:tä.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Procol Harum - Salty Dog

Tuossa on kipene myös avautumista. Salty dog kun tarkoittaa merimiestä merimiesslangissa. Joka tapauksessa on Procol Harum kerta kaikkiaan mahtava kokoomus. Jatkuvasti löytyy heitin tuotannostaan uusia viisuja kuunteluun.

Parhain Genesis on onnistunut jälleen osoittamaan kappalepiirturistaan muudannen ylivedon eli Blood On The Rooftops -laulelman levyltä Wind And Wuthering.

Genesis - Blood on the Rooftops - YouTube
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Viimeksi muokattu:

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Kun nyt vaivauduin ylläolevasta viestistä pikkutypon korjaamaan, niin ilmoitetaan, että tällä hetkellä kuulokkeista tulee Scorpionsin ”No Pain, No Gain” 36th Waffen-Grenadier Division der ÏŸÏŸ â˜* - YouTube

Jotenkin perverssillä tavalla osuva biisi tuon youtuben ”musiikkivideon” kanssa.

Videolla on kuvia siis Dirlewangerin SS-osastosta, mikä oli kenties koko toisen maailmansodan vastenmielisin raakalaislauma. Jopa useat muut SS-miehet inhosivat noista rikollisista ja mielisairaista (osittain kirjaimellisesti) koostettua terroriprikaatia, mitä käytettiin aluksi antipartisaanitoimintaan, mutta jonkun verran myöhemmin myös etulinjan sotimiseen. Osasto yritettiin muiden saksalaisten toimesta useastikin lopettaa, mutta Himmler piti tästä kauhukerhostaan ja näin Dirlewangerin sakki sai mellastaa vapaasti niittäen ”mainetta” mm. Varsovan 1944 kapinan kukistamisessa.

Oskar Dirlewanger oli itse varsin häkellyttävä tapaus, alkaen jo silmiinpistävän rumasta ulkonäöstä. Vaikka hän ei ilmeisesti ollutkaan varsinaisesti pedofiili ja nukkunut lävistetty juutalaisnainen sängyn alla, niin kiistattomasti hän oli sadisti ja eli jonkinlaista ”hell on earth” unelmaansa sodan aikana. Se mikä ei kaiken maailman wikipedioista käy ilmi, niin Dirlewanger oli saastaisuuden lisäksi myös rohkea sotilas ja osoitti sotarikosten lisäksi etulinjassa hänen ikäiselleen upseerille harvinaista taistelukuntoa.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Martti Servo & Napanderia kuunnellaan. Aivan pitelemätön bändi. Ne jotka ei tästä tykkää ei kyllä tajuaa yhtään mistään mitään. Totuus.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Procol Harum - Salty Dog

Procol Harum on kyllä hieno bändi ollut aina, ihan varhaisen progerockin pioneereja eikä vähiten Robin Trowerin ja Gary Brookerin tunnistettavasta tyylistä sekä nerokkaista biiseistä. Monille pitää todistella, että Procol Harum on paljon muutakin kuin A Whiter Shade Of Pale. Procol Harum on yhdistellyt hienosti musiikissaan bluesia, rockia, psykedeliaa ja sinfoniaakin. Esimerkiksi "Home"-levyn Whiskey Train on tästä upea esimerkki: PROCOL HARUM - WHISKEY TRAIN - YouTube (linkki youtubeen).

Koko Harumin 60-ja 70-lukujen tuotanto on enemmän ja vähemmän musiikillista juhlaa. Trowerhan lähti omille teilleen jo 1971 palaten toki 1991 vielä bändiin, mutta vaikka muut originelli-jäsenet ovat Trowerin tavoin jo vaihtaneet maisemaa niin Gary Brooker läsnäolo bändissä velvoittaa käyttämään Procol Harum nimeä, niin vahvasti se häneen on aikanaan kulminoitunut. Toki Trowerin soolotuotanto kannattaa tsekata, siellä on paljon kelpo bluesrockia. Harum on muuten kiertänyt Suomeakin viime vuosina kunnioitettavasti, joten tätä hienoa ajatonta musaa on ollut mahdollisuus seurata härmässäkin.

Ketjun otsikkoon palaten kuuntelussa Dream Theaterin uusin Dream Theater-levy. Hienoa progehevin juhlaa!
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Mårtensonit ja Scorpionsit sikseen, Martti Talvela jätti jälkeensä yhden kaikkien aikojen parhaista lauluäänistä. Hänen erilaiset Wagner-tulkinnat sekä Boris Godunov ovat omanlaisiaan legendoja, mutta tämä hengellinen tulkinta on ainakin itselleni tuntemattomampi Talvelan helmi:

Martti Talvela - Kiitos olkoon Jumalalle - YouTube

Tuota voi kuunnella helposti välittämättä sanoista ollenkaan, sen verran upeaa on bassolaulun ja urkujen yhteistyö.
 

Aberystwyth

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ketjun otsikkoon palaten kuuntelussa Dream Theaterin uusin Dream Theater-levy. Hienoa progehevin juhlaa!

Itse petyin tuohon albumiin. Biiseihin on ahdettu liikaa tavaraa kestoihin nähden. Ja muutenkin biisien rakenteet on välillä aika sotkuisia, esimerkiksi Surrender to Reasonissa on jo kolme toisiinsa liittymätöntä osiota reilussa minuutissa. The Bigger Picture-biisin hehkutusta en ymmärrä, hieno kertsi, mutta siinä kaikki. Toisaalta pidän sotkuisestakin musiikista, Between the Buried and Me on tykkibändi, mutta minulle DT on parasta melodisena.

Mutta on niitä hyviäkin biisejä. False Awakening Suite on hieno intro. Illumination Theory on varmaankin bändin paras kappale sitten In The Presence of Enemiesin (Outcry haastaa). The Enemy Inside on tiukka metallibiisi, tosin kiipparisoolo on aika kauhea. Along for the Ride on nätti balladi. Enigma Machinen lyttäämistä en ymmärrä.

Joka tapauksessa A Dramatic Turn of Events menee ohi ja lujaa. Se on epätasainen, mutta parhaat biisit on hel-vetin hyviä. Tämä uutuus menee rankingin pohjalle Train of Thoughtin ja Black Clouds & Silver Liningsin kanssa.

Kuuntelussa (ja katselussa) pitkästää aikaa Dark Tranquillity. Youtubesta löytyy Where death is most alive -kiertueelta Milanon keikka kokonaisuudessaan. Aivan saatanan kova meininki. Dark Tranquillity on kyllä ikuisesti mulle yksi kaikkien aikojen parhaista metallibändeistä.

Dark Tranquillity Where Death Is Most Alive, Entire Show Live in Milan - YouTube

Hei, minäpäs näin tämän bändin livenä Joensuussa tällä kiertueella. Hieno meininki, ja Mikael Stanne on seksikäs mies.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Kuuntelen 5FDP:n uuden albumin biisejä. Toinen osa tupla-albumista siis julkaistaan huomenna, mutta kunnolla jos haravoi, niin löytäähän noita biisejä jo netistä.

Ei helvetti, taas ihan eeppistä tuotantoa. Blows my fakin' mind.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös