Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 905 871
  • 21 751

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
PMMP - Veden Varaan
Onkohan ne muutkin näin hyviä?

PMMP kuuluu kyllä bändeihin sarjassamme mainettaan parempi. Moni lyttää bändin tuotannon ns. tyttöbändinä sen enempiä kuuntelematta tuotantoa. Itte pidän ko. bändin kohdalla siitä monipuolisuudesta jota he edustavat. Kappaleita on herkistä "balladeista" aina sinne kunnon revityksiin saakka. Osuu ja uppoaa siis!!
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Frank Zappa: Sheik Yerbouti. Hieman populaarimpaa Zappaa noin kolmen vuosikymmenen takaa. Live + lots of overdubs. Digitaalisesti remasteroitu vinyyli, aivan hulppeat soundit kunnon vehkeillä soitettuna.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onkohan ne muutkin näin hyviä?
Omasta mielestäni ei, mutta se nyt on vain yksi mielipide muiden joukossa. Se ei toki myöskään meinaa sitä, etteikö muut levyt olisi hyviä, tai pitäisi sisällään loistavia biisejä. Päinvastoin.

Omaan makuuni bändin debyytti (Kuulkaas enot) on tosin kyllä aika heikkotasoinen levy kaiken kaikkiaan, vaikka jokunen ihan hieno kappale sinne mahtuu sekaan. Seuraava albumi, eli Kovemmat kädet sitten on jo paljon parempi ja pidän sitä oikeastaan tämän uusimman jälkeen parhaimpana kokonaisuutena ja siinä on todella vaikuttavia kappaleita jo iso liuta ja sitä tiettyä vakavuutta ja seesteisyyttä enemmän josta tykkäilen, eikä pelkästään räyhäämistä. Tätä kaikkea on myös toki kolmannella albumilla Leskiäidin tyttärillä, mutta silti se tuntuu jäävän vähän tasapaksuksi möhkäleeksi jotenkin.

Joka tapauksessa tuo uusin levy oli se tapaus joka sai minut toden teolla kiinnostumaan bändistä ja käymään keikoillakin, joita on nyt sitten viime vuoden keväästä lähtien kertynyt yhteensä 6 kpl ja ensi viikolla Tavastialla tulee täyteen maaginen 7. Hauskaa tosiaan, että sitä myöten taitaa olla bändi jonka olen nähnyt eniten livenä. Ei hullummin parin vuoden aikavälillä ja kun miettii, että aikoinaan inhosin kyseistä pumppua.

Näin ne asiat vaan muuttuu.

PMMP on kyllä livebändi jos mikä ja silloin nimenomaan vahvimmillaan ja jopa ne vähän heikommatkin tai jopa ärsyttävät kappaleet saa livenä lisää pontta ja jaksaa kuunnella.
 

Scipio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
smasa kirjoitti:
Avenged Sevenfold - Nightmare
Ensikuuntelun perusteella mieleen tulee vain, että voihan pettymys.

Täällä(kin) pauhaa eilen ostettu Avenged Sevenfoldin uudehko lätty Nightmare. Ensivaikutelma ihan positiivinen. Rokkaavamman tykityksen lisäksi löytyvät rauhallisemmat viisut, kuten So Far Away, Tonight World Dies ja Buried Alive, tasapainottavat kivasti kokonaisuutta.

Meikäinen kallistuu ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen pettymyksen puolelle. Tämä oli ensimmäinen Avenged Sevenfold levy, jonka kävin oikein ostamassa ja odotuksen olivat ehkä vähän liiankin korkealla. Levy oli ajoittain liian rauhallinen ja ajoittain taas liian räminää. Mielestäni yllätyksellisyys ja "mahtipontisuus" puuttui. (tämä arvio siis ilman minkäänlaista omaa musiikkitaustaa)
Mutta kuunnellaanpas kaksi-kolme kertaa uudestaan ja katsotaan jos mielipide muuttuisi.

Onkos Smasalla mielipide pysynyt samana? Iskeekö jo?
 
Timo Rautiainen lienee valtakunnan tasalaatuisin rokkari: miehen kaikki levytykset ovat aina ihan jees, vailla sen suurempia huippuja tai pohjanoteerauksia. Samaa peruslaadukasta raskaampaa suomirockia tämä uusin En oo keittäny enkä myynytkin vaikuttaisi olevan. Kappaleen Pääsenkö taivaaseen? syntikkahuiluriffi on kyllä aika tyhmä ja Sukujuhla haiskahtaa vahvasti YUP:ltä, mikä lienee albumilla vahvasti vaikuttavan Valtteri Tynkkysen ansiota/syytä. Virallinen päätösraita Minä on kaikessa itseironiassaan ja musiikillisessa leikkisyydessään hassu!

Mukavaa musiikkia, mutta enemmän minä luvatun Rautiaisen ja Steen1:n yhteistyön lopputulosta odotan. Se voi osoittautua mielenkiintoiseksi.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Timo Rautiainen lienee...

Minullakin ollut tänään kuuntelussa tuo Rautiaisen uusin tuotos. (Tuon levyn muuten voi kuunnella läpi ilmaiseksi täältä 24.8. saakka). Vähän kaksijakoiset fiilikset on tuosta levystä parin kuuntelun jälkeen, mukana pari todella hyvää biisiä (Pääsenkö taivaaseen?, Sukujuhla ja Bacchuksen tiellä) mutta mukana myös muutama todella väsyneeltä kuulostava yritelmä. Niskalaukauksen aikaan Rautiaisen materiaali oli tasalaatuisempaa; ehkä biisit kuulostivat välillä vähän liikaakin samalta mutta laatu oli tasaisempaa. Näillä soololevyillä on muutamia ihan ässä-biisejä mutta myös todellisia rimanalituksia mitä ei juuri Niskalaukauksen levyiltä kuullut.

Tältä uudelta levyltä mieleen jäi kyllä parhaiten tuo loistava Pääsenkö taivaaseen?. Harvoin kuulee näinkin lähellä mainstreamia olevassa musiikissa noin rankkaa kristinuskon kyseenalaistamista/arvostelua. Mutta erittäin hieno on kyllä sanoitus! Ja minulle myös tuo huiluriffi alussa toimii ihan mainiosti, tuo mukavaa kontrastia sille kun kertsi lähtee jyräämään enemmän Rautiaiselle tuttuun tapaan.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
PMMP - Veden Varaan

Tämän poimin heräteostoksena Anttilan alelaarista. Varsin hyvä ja ehjä levy. Loistavasti tuotettu - Sjöroos on aika velho kun miettii niitä Magenta Skycode-juttujakin. Tää Veden Varaan yllätti tosi positiivisesti, kun en ollut bändin ainuttakaan levyä aikaisemmin kuunnellut kokonaan alusta loppuun. Onkohan ne muutkin näin hyviä?

Veden Varaan > Kovemmat Kädet > Leskiäidin Tyttäret > Kuulkaas Enot > melkein kaikki samalla aikavälillä tuotettu suomalainen pop-rock (kiesus mikä termi)

Ensimmäinen levy vielä vähän hakemista, sitten paukkuu. Sjöroos ohjaa PMMP:n suuntaan paljon kappaleita jotka tehnyt alunperin Magentaa ajatellen ja kyllähän noista selkeän yhteyden löytää.

Sanoitukset ovat "kasvaneet" levyjen mukana joten siltäkin osalta ekan haparointi on poistunut

Ja livenä loistava

MATOJA!!!!!
 

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Aloitin juuri kuuntelemaan Guns N' Rosesin kesäisen Helsingin keikan nauhoituksia. Täytyy kyllä sanoa, että tykkään. :)
 

Miguel

Jäsen
PMMP - Veden Varaan
Onkohan ne muutkin näin hyviä?

Jos tuosta tykkää, tykkää uskoakseni myös Kovemmista käsistä ja Leskiäidin tyttäristä. Hyvin mahdollisesti jokaiselta levyltä löytyy myös joku inhokki tai ainakin vähän ärsyttävä kappale (mulla Mummola, Taiteilia ja tietysti Rusketusraidat, mutta debyyttilevy ei ole kaksinen muutenkaan). Tarttuvien ja menevien rallien oheen löytyykin sitten radiolistojen ulottumattomissa olevia helmiä, kuten Olkaa yksin ja juoskaa karkuun, Maria Magdalena, Päät soittaa, Kiitos ja Se vaikenee joka pelkää.
 

Sambody

Jäsen
No nyt on ollut jo hetken kuuntelussa tuo täälläkin puhuttanut Avenged Sevenfoldin uusin tuotos. Kyseisen bändin tuotanto ei ole liiemmin tuttua vaikka jonkun verran olen kuunnellutkin, joten en nyt ala vertaamaan menneeseen. Täytyy kyllä siihenkin ihan ajatuksen kanssa tutustua.

Kyllähän tuota kuuntelee pääosin ihan mielellään, mutta ei oikein tunnu eheältä kokonaisuudelta. Turhan monta mitään sanomatonta täytebiisiä mahtuu mukaan. Tai ainakaan minä en saa niistä kiinni toivotulla tavalla. Toki muutama hieno kipalekkin on osunut levylle. Omalta osaltani tuon kuuntelua haittaa hieman ettei nuo lyriikat monessa kappaleessa oikein puhuta.

Levyllä ehdottomasti parasta on biisien alut. Useassa biisissä ensimmäinen puoli minuuttia - minuutti päräyttää paskat kuuntelijan lahkeisiin ja siitä lähtien biisi tekee ikään kuin kuolemaa aina loppuun asti eikä onnistu nostamaan samaa tunnetta uudestaan.(Tässä yhteydessä tuo on hyvä tunne. Kirjaimellisesti jos asiaa tarkastelee niin en osaa kuvitella sitä kauhean hyväksi tunteeksi.) Toisaalta taas ne, jotka alkavat hieman maltillisemmin eivät oikein koskaan pääse niihin sfääreihin mihin toivoisi. Tuosta kaavasta mukava poikkeus on tuo Save Me kipale, joka jaksaa kiehtoa loppuun asti vaikka pitkänlainen onkin.
 
Viimeksi muokattu:
Dogsafe

Dogsafe pullautti ulos esikoisalbuminsa reilu viikko takaperin - ja täytyy sanoo, et aika harvoin näin hyvää tavaraa ekalta levyltä löytää.

Dogsafen kotisivulta voi kuunnella albumin teaserin. Saas nähä pääsevätkö pinnalle. Tampereella huomenna olevat voivat bändin nähdä Särkänniemessä kesän päättäjäisissä.

Ja ilmeisesti en ite oo ainoo, joka bändistä tykkää - aika hyvät arvostelut saaneet paikassa kuin paikassa.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Tullut kuunneltua tässä hieman raskaampaa aamupäivällä ja sitten oli tuo Aki Sirkesalon kappale tuossa. Tuli heti mieleen eräs lauantai kun telkkarista tuli jokin Sirkesalon kappale ja faija herkistyneenä tokaisi: "Tsunami vei Sirkesalon saatana". Helvetin hyviä kappaleita herralla on ollut. Positiivinen fiilis tulee etenkin tästä: Aki Sirkesalo- Tule mun luo
 

KingNothing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Taas on kuuntelussa paskaradio. Upea nettiradio, tällä hetkellä M.A. Numminen vetää Jos sulla on toista. Kaikki tämä ja paljon muuta ; paskaradio
 

True Blue

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, TPS
Nyt menee Martti Vainaa & Sallitut Aineet - Pelimies

Pienessä hiprakassa tehty loistava 10 kappaleen soittolista jossa on mm Marja Tyrniä...
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Toiseen musiikkiaiheiseen ketjuun kirjoittelin Lehtivihreät -nimisestä bändistä ja aloin sitten googlettelemaan että missähän tuo laulaja/kitaristi nykyisin soittelee, ja törmäsin sitä kautta tällaiseen The Monday Box -nimiseen bändiin. Ei kyllä kuulosta yhtään pöllömmältä.

The Monday Box - Turn the music on
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Nyt on menossa Midlake. Jos tuota jotenkin yrittäisi kuvailla, niin joku Camel goes Snow Patrol voisi olla osuva luonnehdinta. Taas tuli levykauppakeikka.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt on menossa Midlake. Jos tuota jotenkin yrittäisi kuvailla, niin joku Camel goes Snow Patrol voisi olla osuva luonnehdinta. Taas tuli levykauppakeikka.

Ihastuin 'Roscoe' -biisiin joskus viime syksynä ja hankin 'The Courage of Others'in sen ilmestyttyä viime keväänä. Jotain ihmeen kiehtovaa on tuossa yhtyeessä kyllä...
Livenä Tavastialla 14.11.2010.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Toiseen musiikkiaiheiseen ketjuun kirjoittelin Lehtivihreät -nimisestä bändistä ja aloin sitten googlettelemaan että missähän tuo laulaja/kitaristi nykyisin soittelee, ja törmäsin sitä kautta tällaiseen The Monday Box -nimiseen bändiin. Ei kyllä kuulosta yhtään pöllömmältä.

The Monday Box - Turn the music on

Sain sattumalta tämän yhtyeen seiskan käteeni torstaina, olivat olleet kaverin kuppilassa soittamassa ja kun häneltä ei vinytylisoitinta löytynyt, niin antoi minulle. Pitää pyöräyttää ajatuksen kanssa läpi
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ihastuin 'Roscoe' -biisiin joskus viime syksynä ja hankin 'The Courage of Others'in sen ilmestyttyä viime keväänä. Jotain ihmeen kiehtovaa on tuossa yhtyeessä kyllä...
Livenä Tavastialla 14.11.2010.
Tiketin mainoskirjeestä tuon bongasinkin. Tavastialle voisi taas suunnistaa pikku tauon jälkeen. Ne kaksi aikaisempaa levyä olivat kertakuuntelun perusteella ihan jees, mutta tuo tuorein on todellakin kiehtova.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös