Kurinpitopäätökset kaudella 2012–2013

  • 1 279 514
  • 5 646

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
SM-liigan tiedote 1.3.2013 - SM-liiga

Melkoista puuhastelua.

Kurinpitopäätös Jokerien Markus Nordlundin asiassa ottelussa HIFK-Jokerit 23.2.2013 - SM-liiga

Laitataklaus ja kohtuuttoman kova peli. Mitä helvettiä? On sitten jääkiekon säännöt muuttuneet melko lailla. Eli tällä linjanvedolla ei saa enää SM-liigassa taklata edes puhtaasti, jos vastustaja loukkaantuu.

Kuten totesin niin minun osalta kommentointi tällä palstalla on sitten tämän runkosarjan osalta ohitse, koska Nordlund sai teostaan pelikieltoa vaikkei siinä teossa ollut mitään sääntöjen vastaista. Mitä se laitataklauksen sääntö sanoikaan ja Mosesta ei siis laitataklattu, ehhehheee.

Kiitti, moi.
 

Kulmapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teukat, Jokerit, Flyers
EROTKAA JÄÄKIEKON SYÖPÄ

Pyydän sm-liigan hallitusta, johtoa ja kurinpitoelimiä eroamaan tehtävistään. Olette kykenemättömiä toimimaan teille asetetuissa tehtävissä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ei voi. Kohtuuttoman kovan pelin kriteerinä on sääntöjen vastainen taklaus. Jos taklaus ei ole sääntöjen vastainen, kohtaa ei voi käyttää. Ote päätöksestä:

Niin niin, mutta äkkiäkös sitä rike keksitään. Itse pelissähän tuota sääntöä ei käytetä, koska tuomarit eivät halua ottaa sitä vastuuta, mikä tuosta ottelurangaistuksesta tulee heille. Ja kun pelaaja loukkaantuu, niin eihän se voi olla muusta johtuva kuin jäähyn arvoisesta suorituksesta, justhan se nähtiin.
 

jjoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Niin onhan se aika erikoista, että SM-liigassa näköjään kurinpitopäätökset tekee "puolueeton" liigahallitus, jossa istuu useita Jokereiden kanssa kilpailevissa seuroissa vaikuttavia henkilöitä. Mikähän heillä voisi olla motiivina kannattamatta Nordlundin pelikieltoa? Eikös siellä joku kaveri Ässistäkin ollut, Jokerithan pelaa seuraavaksi Ässiä vastaan lauantaina. Hauskintahan tästä asiasta tekee sen, että SM-liigahan julkaisi vielä tiedotteen 27.2, jossa oikein korostettiin ulkoistettua kurinpitoa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Liigan sääntöihin ilmeisesti lisätään tällä ennakkopäätöksellä lista pelaajista, joiden taklaaminen on ylipäätänsä kiellettyä.

Kyllähän tällä päätöksellä kielletään taklaaminen kokonaan. Tai oikeastaan kiellätään taklaukset, joilla vastustaja loukkaantuu, huolimatta siitä onko taklaus puhdas. Aika helppoa arvioida taklatessa, että hajoaakohan vastustajalla joku paikka nyt. Uskomaton päätös.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eli ilmeisesti linjakkaan ja oikean päätöksen tehneen Sampo Liusjärven yli käveltiin, koska media.
Koska Liusjärvi jatkaa, mutta kurinpitoryhmä ei, niin epäilen ettei Liusjärven yli ole kävelty. Kurinpitopäätöksestä löytyy tällainen maininta:

Kurinpitäjä on edelleen asettanut tilanteen kurinpitoryhmän käsiteltäväksi kurinpitosääntöjen 2 luvun 3 §:n mukaisesti, koska kurinpitäjän näkemyksen mukaan tilanteella on ennakkopäätösarvoa taklauksen rangaistavuuden määrittelyn osalta. Samasta syystä sekä asian merkittävästä julkisuusarvosta johtuen kurinpitoryhmä ja liigahallitus sopivat asian käsittelystä kurinpitosääntöjen 2-luvun 4§:n mukaisesti suoraan liigahallituksessa.
Veikkaisin homman menneen niin, että Liusjärvi ei ole kantaa ottanut vaan ymmärtänyt tässä olevan ennakkopäätöksen makua ja siksi suoraan laittanut asiana kurinpitoryhmälle. Siksi tämä päätös ei ole kävely hänen yli eikä näe tarvetta erota/häntä ei tarvitse kenkiä. Kurinpitoryhmä oli mediassa olleiden tietojen mukaan jonkinlaisen päätöksen tehnyt, mutta kun asia olikin sitten päätetty ottaa hallituksen käsittelyyn niin joko kurinpitoryhmä on itse vetänyt johtopäätökset ja pyytänyt eroa, tai sitten heidät on yksinkertaisesti kengitty, jotta saadaan näytettyä ulospäin toimenpiteitä kurinpidon parantamiseksi.

Liusjärveä ei tässä siis tarvinnut kenkiä, koska hänen yli ei ole kävelty.

Enpä ole koskaan odottanut HPK-Pelicans ottelua näin suurella mielenkiinnolla.
 

Carlos

Jäsen
Sanoin eilen että mitään muuta kuin 0 peliä on oikeusmurha. Ja tänään pysyn edelleen kannassani, uskomaton "tuomio". Eli mitään syytä ei keksitty, mutta sitten ajateltiin että ehkä se voisi olla laitataklaus kun se kerran tapahtui laidassa (faktisesti totta) ja sitten myöskin taklaus oli aika kova, josta voidaan vetää johtopäätös että se oli "kohtuuttoman kova".

Mutta nyt siis jatkossa kaikille tiedoksi, taklata ei saa, tapella ei saa. Tulkaa katsomaan jääkiekkoa, siellä on menoa-meininkiä-tunnetta.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
2 peliä oli kompromissi, millä pidetään muutamat ulkopuoliset sidosryhmät tyytyväisenä. Mitään oikeita perusteluja pelikiellolle ei ole, ja sen tietävät kaikki tahot jääkiekon sisällä.

Tämä pelikielto oli pakkopäätös ja oikeasti ihan hyvä veto tähän tilanteeseen. Pelikielto oli myös oire, itse ongelma on liigan johdossa. Toivottavasti tämä lisää painetta sille että Vuorisen ja Järvelän tasoiset puuhastelijat saadaan reivattua liigan/kilpatoiminnan johdosta ulos.
 

tiipii

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Lahko
Laji on saanut niin paskaa julkisuutta, että vaikka lätkäjätkä-puupäät eivät tätä näytä ymmärtävän, niin olen kyllä varma, että Hjallis liikemiehenä ymmärtää ja jyrähtää asiasta omilleen.

Itse laji on saanu paskaa julkisuutta kukkahattutätien ja muiden joka asiaan sekaantujien joukossa, esim Aalto-Setälä yms.
Meidän lätkää seuraavien joukossa itse lätkän seuraaminen ei mihinkään ole vähentynyt näiden tekojen takia, mutta sm-liigan johtoelimiin kyllä luotto on nyt kokonaan poissa.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
‏@IlariMelart Twitterissä kirjoitti:
Ottamatta kantaa yhteenkään yksittäiseen tuomioon, sm-liigan kurinpidolla ei ollut mitään arvostusta ja luottamusta pelaajien keskuudessa

Onkohan pelaajayhdityksen suunnasta asetettu painetta kurinpitoryhmän vaihtamiseen.
 

Pakki105kg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, New England Patriots
Kyllähän tällä päätöksellä kielletään taklaaminen kokonaan. Tai oikeastaan kiellätään taklaukset, joilla vastustaja loukkaantuu, huolimatta siitä onko taklaus puhdas. Aika helppoa arvioida taklatessa, että hajoaakohan vastustajalla joku paikka nyt. Uskomaton päätös.

Vielä helpompaa on taklauksen vastaanottavan pelaajan alkaa harrastamaan jalkapallokentiltä tuttua filmaamista oikein urakalla....


Tää on surullista.
Eilen facessa/twitterissä levisi youtube video TPS-Jokerit finaaleista 95-96... siellä mentiin oldschoolia, mutta ei kukkahatut silloin huutanut..
 

JofaPlayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Voi vittu mitä housuun paskojia. Ei tästä enää oikeasti kohta ole pitkä matka siihen että alaikäisillä pelaajille ja legendoille pistetään pinkit huomioliivit, koska heitä ei saa taklata.

En siis syytä nyt Peltosta yhtään mistään ja harmi että Hifkillä ei ole turvallista kaukaloa, mutta oikeesti, puolustaja ei voi ton puhtaammin, tuolla kokoerolla, mennä tilanteeseen kun peli on tasoissa vikassa erässä. Kohtuuttoman kovaa peliä on tilanteeseen liukuminen... Ei vaan saatana voi olla todellista, pelikieltoa tuollaisesta!

Toivon että jengit sopisivat tässä ennen runkosarjan päättymistä yhden täyden kierroksen, jossa kukaan ei anna yhtäkään taklausta eikä huitomista. Siinä olisi isoilla miehillä nolot paikat kun 7:llä eri paikkakunnalla yleisö buuaa kaukalon tapahtumille koko ottelun. Harmi vaan kun ei taida onnistua kun osa jengeistä tarvitsee pisteitä luonnollisesti hinnalla millä hyvänsä tässä kohtaa kautta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse laji on saanu paskaa julkisuutta kukkahattutätien ja muiden joka asiaan sekaantujien joukossa, esim Aalto-Setälä yms.
Meidän lätkää seuraavien joukossa itse lätkän seuraaminen ei mihinkään ole vähentynyt näiden tekojen takia, mutta sm-liigan johtoelimiin kyllä luotto on nyt kokonaan poissa.

Tälle palstalle aktiivisesti kirjoittelee aika pieni porukka, tavallinen jääkiekonkuluttaja ymmärtää täysin tuon tuomion.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siis jumaluta! Ne veti sitten sieltä paskimman mahdollisen päätöksen pöytään! Haistakaa nyt jo oikeasti vittu! Tätä en kyllä voi käsittää.

Ei sitten tullut virallista muutosta myöskään turvakaukaloiden pakolliseksi tulemisesta nopeammalla aikajänteellä. Kurinpitoryhmä sitten pistettiin uusiksi, no ei varmaan huonompaan mennä siinä kyllä. Sampo jatkaa omassa hommassaan, ihan sama.

Valitukset ei mennyt läpi, se vituttaa myös ankarasti. Lähinnnä tietysti se että Summasen toimitsijakieltoon eikä HIFK:n sakkoihin tullut pienennystä.

Olipahan tietysti päätökset vaikka kuinka paskaa niin ei hyvätkään päätökset ikävä kyllä olisi Peltosen parantumista nopeuttaneet.

Eikun hei nyt oikeasti, minä en käsitä! Peräänkuullutin koko ajan tuomiosta huolimatta kunnollisia perusteluita ja niiden mukaan sitten nolla tai ihan vitusti pelikieltoa, niin ei kun perustelut ihan päin persettä ja muodollinen kahden ottelun pelikielto.

Veikkausliiga alkaa vaikuttamaan hyvin johdetulta organisaatiolta, kohtahan se kausi käynnistyy...
 

Knight21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay Lightning, sympatiat Pelicans
Kurinpitopäätösten arpajaiset:"ja arvotaan seuraava syy kun 3 edellistä syytä ei mennyt läpi"

Ja nyt kaikki yhteen ääneen...

On arvontalaulun aika
Tässä ei ÄLY auta
Ensin Raimo sitten Masto
Pilipalilaulu soiii!!!
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni Nordlundin teko ei olisi ansainnut mitään rangaistusta, ei edes kahden minuutin jäähyä. Onneksi eivät sentään mitään ihan järjetöntä pelikieltoa antaneet, mutta silti tämä oli väärä ratkaisu. Ehkä päättäjät ajattelivat, että kohun ja loukkaantumisen takia jotain on pakko antaa.

Mielenkiintoista nähdä, miten tulevaisuudessa tuota "kohtuuttoman kova peli" -perustelua käytetään. Tullaanko puhtaista loukkaantumisiin ja kohuihin johtavista taklauksista tästä lähin antamaan pelikieltoa tähän vedoten?
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Piti nyt väkisin sitten mennä paskomaan housuun. Luoja mikä vässyköitä koko SM-liigan hallitus täynnä, hävetkää ja kenkikää toisenne pihalle sieltä, ootte tällä päätöksellä tehneet itsestänne täysin naurunalaisia.

Ja vielä kehdataan puhua jostain ulkoisesta kurinpidosta.. Kerrankin siellä kurinpidon päässä oltaisiin tehty oikea päätös, ni eikö nää median talutusnuorassa konttaavat nysäkullit mene ja keksi jotain täysin tuulesta temmattua tilalle.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Puuhastelua. PUUHASTELUA!

Ensin tuomitaan päähän kohdistuvana taklauksena, sitten asetetaan kurinpitoryhmän käsittelyyn ryntäyksenä ja lopuksi huomataankin, että kyseessä on laitataklaus ja kohtuuttoman kova peli. Ei tässä tiedä, mitä sanoisi.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
@IlariMelart Twitterissä kirjoitti:
Ottamatta kantaa yhteenkään yksittäiseen tuomioon, sm-liigan kurinpidolla ei ollut mitään arvostusta ja luottamusta pelaajien keskuudessa


Ehkä Melartin kannattaisi jatkaa sitä twitter-lakkoaan kauden aikana.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Itse laji on saanu paskaa julkisuutta kukkahattutätien ja muiden joka asiaan sekaantujien joukossa, esim Aalto-Setälä yms.
Meidän lätkää seuraavien joukossa itse lätkän seuraaminen ei mihinkään ole vähentynyt näiden tekojen takia, mutta sm-liigan johtoelimiin kyllä luotto on nyt kokonaan poissa.

Olet sataprosenttisesti oikeassa, mutta kehotan lukemaan vaikkapa poliittisen historian tutkimuksia julkisesta mielipiteestä ja sen vaikutuksista yhteiskunnassa, talouselämässä ja jopa yksittäisten henkilöiden elämässä. Valitettavasti - vaikka kuinka toivoisimme - me lätkäfanit emme muodosta julkista mielipidettä, edes tästä asiasta.

Lätkäväki on omassa puupäisyydessään ja välinpitämättömyydessään jo pitkään kävellyt kapeaa lankkua ja saa nyt syyttää itseään, kun populistit ja media iskevät kimppuun.
 

wezq

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jääkiekon SM-liiga on taas entistä lähempänä Salibandyliigaa ja Kaukalopalloliigaa. Surullinen päivä kaikille jääkiekkoa seuraaville, ja kovan ja rehdin pelin kannattajille. Tämä on selvästi JP Vuorisen masinoima rangaistus, tuosta kohtuuttoman kovasti pelistähän hän mainitsi jo maanantaina aamu-tv:ssä. EROA VUORINEN!!
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@IlariMelart Twitterissä kirjoitti:
Ottamatta kantaa yhteenkään yksittäiseen tuomioon, sm-liigan kurinpidolla ei ollut mitään arvostusta ja luottamusta pelaajien keskuudessa


Ehkä Melartin kannattaisi jatkaa sitä twitter-lakkoaan kauden aikana.

Voi olla että tuostakin liigahallitus antaa penaltia. Nyt kannattaa kaikkien pitää suunsa kiinni, jotka voivat rangaistuksia saada.

HIFK:n johto jo varoitti faneja sm-liigan arvostelemisesta.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olisiko siitä nyt muka noussut joku paskamyrsky sponsorien toimesta, jos Mastolle ei olisi lätkäisty pelikieltoa?

Liigan hallitus kaivaa syvää kuoppaa itselleen. Puhtaasta taklauksesta sponsoreiden mieliksi kaksi ottelua penaltia, voi jumalauta. Melkein kannattaisi siellä liigan johdossa miettiä, kumpi on tärkeämpi, Seiska vai ne ihmiset jotka sen tuotteen loppujen lopuksi ostaa.

Kehotan kaikkia muuten laittamaan sähköpostia Vuorisen JiiPeelle, näin esimerkiksi. Ei se niihin vastaa (omakohtainen kokemus), mutta olisipa miehellä ainakin jotain tekemistä kun saisi lukea rakentavaa kritiikkiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös