Kurinpitoa vaativat teot ja kurinpitopäätökset

  • 472 767
  • 2 335

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ajattelinpa kiitellä kurinpitäjä Palmulaa ilmaisella lahjalla:

4
5
6
7
8
9


Ole hyvä! Tämä ihan siltä varalta, että kyseiset numerot ovat ennestään vieraita, kuten tämän kauden pelikielloista voi päätellä.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Sinällään yllättävää, että Mestiksen puhtainta jääkiekkoa pelaavasta joukkueesta löytyy tällaisia pelimiehiä.

Niinpä. Itseä on melkein vituttanut joka kerta kun Öfverström on rosterissa. Täydellisen turha puukäsi, josta ei ole joukkueelle paskankaan vertaa iloa, pikemminkin päinvastoin. Sillä paska fiilis näistä ylilyönneistä aina tulee, eihän tuollaista idiotismia haluaisi kenenkään harrastavan, kaikkein vähiten oman joukkueen pelaajan.

Todella suuri vääryys, että tuomio oli vain kolme matsia, 6-10 peliä olisi tuollaisesta oikeus ja kohtuus. Nythän on kaiken lisäksi pieni riski olemassa, että tämä "voimahyökkääjä" vielä nähdään kevään peleissä.

Ei kiitos palveluistasi Janne, mitäs jos hiihtelisit samantien takaisin sinne mistä tulitkin. TUTO ei tosiaan kaipaa pelaajaa, jonka taidot ovat nollatasoa, ja lisäksi vielä aivotkin pierii tasaisin väliajoin.

Kyllä, vituttaa.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Sinällään yllättävää, että Mestiksen puhtainta jääkiekkoa pelaavasta joukkueesta löytyy tällaisia pelimiehiä.

TUTOko? Älä nyt naurata.

Riska olisi saanut kyllä vetää kunnolla päihin tota ääliötä.
 
No, ehkä ei tuo viesti avautunut lukijoille. Valmentaja Tamminen perustellessaan ns. jäähytasapainoa mainosti TUTOa sarjan puhtainta kiekkoa pelaavaksi joukkueeksi. Oli siis pieni piikki hra 79 puheille. Enkä missään nimessä halua tällä tölväistä TUTO-faneja, sillä he ovat kokonaisuutena ehkä kaikkein fiksuimpia (vähiten puusilmiä) kirjoittelijoita tällä keskustelupalstalla. (Ja tässä ei ole mitään piilovit.....a).
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Tälle kaudelle on aika selkeä linja. Vahingosta ja rikkeettömistä tilanteista joissa joku loukkaantuu, tulee 2 peliä kakkua ja törkeistä tahallisista 3. Äkkiä vois luulla että haitari olis vähän isompi? Ai niin, saihan Lenni 4 peliä joka taisi olla Mestiksen pisin tällä kaudella? Se oli se poikkeus joka vahvisti säännön.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
KIITOS PALMULA!

Usko loppuu!

Harvoin olen saanut näin räikeää ylikerrointa mistään veikkauksesta, mutta nyt voitin 50 euroa kaveriltani, kun löimme vetoa tämän taklauksen tuomiosta. Lukitsin kolme ottelua ja kaverini sai kaikki muut vaihtoehdot.

Kaikki kurinpitoon liittyvät artikkelit alkavat olla käsittämättömän huvittavaa luettavaa jokaikisellä kerralla, kun jotain tapahtuu.

Tässä oikeat tuomiot muutamasta edellisestä tapauksesta versus kauden aiemmat tuomiot:

- Case Lehikoinen -> LOPPUKAUSI eli noin 10 ottelua pelikieltoa!
- Case Öfverström -> 6 ottelua pelikieltoa!

Öfferille noin neljä ottelua vähemmän siksi, koska Nabb saattaa ehkä hieman väistää viime hetkellä (tämänhetkinen kuvamateriaalin laatu ei riitä kertomaan tätä tarkkaan) ja taklaus tulee etuviistosta toisin kuin aivan käsittämättömän idioottimainen Lehikoisen täydellinen aivopieru!
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Nyt sitten Sportille penalttia, tällä kertaa ihan aiheesta!

Olen pettynyt, että pelaajat saavat provosoida katsojia ilman minkäänlaisia sanktioita tai keskustelua. Oikeissa urheilukulttuureissahan ei näin toimita. Esim. Valioliigajalkapallossa ko. toiminta on äärimmäisen paheksuttavaa ja sitä tapahtuu todella harvoin. Johtuuko se sitten väkivaltahistoriasta? En tiedä.

Lähtisin purkamaan tätä vyyhtiä sieltä päästä. Pelaajat pelatkoon keskenään ja jättäköön palkanmaksajansa rauhaan.

Jeesustelijoille kuitenkin: En hyväksy, että katsojat heittävät jäälle mitään. Tämä jo ihan pelaajien ja tuomareiden turvallisuuden vuoksi.
 

lätkäheebo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat, Winnipeg Jets
500 vai tonni sakkoa?

Tami on taas avautunut, tällä kertaa naamakirjan ihmeellisessä maailmassa:
What a great morning, kuntokoulu ohi, fillari sai kyytiä, 45 min, 100 vatsaa, 50 rinnallevetoa. Inspiraationa eilinen pari Vanninen-Räsänen (Seeprat Suomesta)-enemmän EI VOI VETÄÄ VIHKOON; onkohan ko. veljille JOKU? kertonut mikä on "grab and hold" kiekkoa ja mitä tarkoittaa "delay of the game"??? Ei tuntunut menevän kaaliin. Omilleni viesti maratonottelun jälkeen: "Jääkiekko on peli"- se EI OLE OIKEUDENMUKAISTA-SE ON PELI!! Ei elämäkään ole oikeudenmukaista-se on elämä" !!

Onpa hauska seurata, paljonko tuosta tulee maksettavaa!
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Eikös tuo toimi vähän molempiin suuntiin? :) Mitä provosoimista siellä sitten oli tapahtunut?

No mielestäni ei pitäisi toimia. Pelaajien tulisi ennen kaikkea kunnioittaa katsojia, koska he maksavat koko lystin.

Aikojen saatossa on provosoitu monilla eri tavoin. Huudeltu, näytelty erilaisia käsimerkkejä ym. Pertti Packalen meni niin pitkälle, että huitoi katsojia mailalla.

Tässä tapauksessa huudeltiin ja tuuletettiin provosoivasti.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
mikä on "grab and hold" kiekkoa

Ei muuta kuin Peliitat huomenna sisääntulomusiikiksi TUTOlle tämä veisu rapakon takaa. Linkki vie YouTuben ihmeelliseen maailmaan.

Pahoittelut pahemman luokan ot:stä.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Tässä tapauksessa huudeltiin ja tuuletettiin provosoivasti.
Mikäli vaasalaiskatsojat olisivat tyytyneet myös vastavuoroisesti vain huutelemaan ja tuulettelemaan (lue: elehtimään) provosoivasti olisi Sport jäänyt ilman sakkoa. Tavaroiden heittelyä ei mikään pelaajan pieni hys hys -tuuletus oikeuta.

Siitä olen toki samaa mieltä, että katsojilla on oikeus lippunsa hinnalla hieman huudellakin. Tuskin voit kuitenkaan väittää, etteikö Red Armyn toiminta myös hieman "kerjää" reaktiota vastustajan pelaajilta? Poikkeuksellinen faniyhteisö -> poikkeukselliset reaktiot ovat mahdollisia.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ajatus siitä, että "minä olen lippuni maksanut ja maksan siis pelaajien palkan, joten minulla on oikeus käyttäytyä miten lystää" on muutenkin täysin kestämätön, eikä pidä paikkaansa missään muuallakaan yhteiskunnassa. Miksi sitten sen pitäisi olla voimassa juuri lätkämatseissa?

Tietääkseni myöskään pelaajilta ei ole kielletty interaktiivinen vuorovaikutus katsomoiden kanssa, varsinkaan joku humoristinen hys hys -ele, joka ei ole millään lailla loukkaava tai herjaava. Sen sijaan vittuhomohuora-huudot sitä ovat, lippusalkojen ja kolikoiden heittelystä nyt puhumattakaan.

Maksettu pääsylippu oikeuttaa tasan siihen, mitä sana sisältää, eli pääsyyn otteluun. Se ei sisällä oikeutta riehua tai vaarantaa joko katsojien tai esiintyjien turvallisuutta. Eikä se sisällä myöskään oikeutta systemaattisiin solvauksiin ja herjauksiin, jotka arkielämässä johtaisivat rikossyytteisiin. Asiakassuhde on katsojan ja järjestävän tahon välillä, ei katsojan ja esiintyjien (pelaajat) välillä.

Vaikka miten olisi maksanut sen lippunsa, niin rikkomalla sääntöjä, lakeja tai muita normeja saattaa lentää tapahtumasta kuin tapahtumasta pihalle kuin leppäkeihäs, tai sitten tulee muita seurauksia jälkeenpäin kuten tiettyjen asioiden kieltäminen tilapäisesti tai pysyvästi. Näin se menee, ja näin sen kuuluukin mennä, oli kyse sitten festareista, klubikeikoista, urheilutapahtumista tai mistä tahansa tapahtumasta, jossa edellytetään normaalien ihmisten normaalia kanssakäymistä.

Eikä tässä ole mitään ongelmaa Vaasassakaan yleisön ylivoimaisen enemmistön kohdalla, sen sijaan marginaalinen häiriötä aiheuttava porukka oli tätä tuoreintakin sakkoa hankkimassa. Äärireaktio pelaajien tuuletuksiin on samaa luokkaa kuin jos jollain keikalla bändin vokalisti spiikkaisi, että "nyt paksuinkin perse ylös penkistä siellä takarivissä", ja tämän seurauksena takarivin karjut heittäisivät vokalistia lasituopeilla. Myöhemmin vannottaisiin elinikäistä kostoa netissä.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Tavaroiden heittelyä ei mikään pelaajan pieni hys hys -tuuletus oikeuta.

Ei tietenkään oikeuta. Kirjoitinkin jo aiemmin: "En hyväksy, että katsojat heittävät jäälle mitään. Tämä jo ihan pelaajien ja tuomareiden turvallisuuden vuoksi."

Tuskin voit kuitenkaan väittää, etteikö Red Armyn toiminta myös hieman "kerjää" reaktiota vastustajan pelaajilta? Poikkeuksellinen faniyhteisö -> poikkeukselliset reaktiot ovat mahdollisia.

Tässä nimenomaisessa matsissa Sport-kannattajat huutelivat Tammiselle aika kevyitä huutoja tämän valittaessa tuomareille ja käyttäytyessään - noh - niin kuin Tami nyt vaihtoaitiossa käyttäytyy. Hakuliselle ei huudettu mitään ja silti hän päätti tehdä mitä teki. Aloittaja oli ko. matsissa TUTO ja ennen kaikkea Hakulinen. Lopussa huudeltiin sitten vähän enemmän ja tekopyhä-Tamminen sai lausua omat kevyet ja totuudenvastaiset lausuntonsa. Ja ei lausunnoissa mitään pahaa, showtahan tämä Tamin osalta on.

Keskustelu pyörii vain ainoastaan Sport-kannattajien ympärillä. Niin kuin kirjoittelin, ei tämä olisi oikeissa urheilukulttuureissa mahdollista. Häpeisin silmät päästäni, jos Sport-pelaaja käyttäyisi vieraskatsomossa noin. Sieltä tulisi omilta kommenttia aika helvetin nopeasti.

Tavaraa heitettiin jäälle. Se on äärimmäisen väärin tehty ja paheksuttavaa. Miksei kukaan kuitenkaan edes kysy, miksi heitettiin. Vastaus kun on: Siksi heitettiin, kun TUTO-pelaajat kävi provosoimaan.

Emmanuel Adebayor tuulettaa maaliaan sopimattomasti seuraavassa klipissä. Tuuletus tuomittiin läpi jalkapalloilevan maailman. Huomaa joukkuekavereiden reaktiot. Emmauel Adebayor and his best goal celebration - YouTube

Ultras06:n vastine sakoista ja tapauksesta Sportille seuraavan linkin takana: Ultras 06 | Ultras 06:n avoin kirje Vaasan Sportille

Monissa jutuissa olen poikien kanssa eri linjoilla, mutta en tässä. Tämä on järkyttävää maksavien katsojien aliarvioimista.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Ei tietenkään oikeuta. Kirjoitinkin jo aiemmin: "En hyväksy, että katsojat heittävät jäälle mitään. Tämä jo ihan pelaajien ja tuomareiden turvallisuuden vuoksi."
Kyllä kyllä, en tarkoittanutkaan, että sinä olisit asian hyväksynyt. Oma lausahdukseni oli yleistä ajatusmaailmaani selventävää tekstiä.

Hakuliselle ei huudettu mitään ja silti hän päätti tehdä mitä teki. Aloittaja oli ko. matsissa TUTO ja ennen kaikkea Hakulinen.
Yritin sanoa, että Sportin kannattajilla (lue: Red Armylla) on tietynlainen mane kiekkopiireissä. Suomen kärkipään kannatuksen lisäksi lieveilmiöitä on nähty jonkin verran ja vastustajat ovat saaneet kuulla yhtä jos toista vuosien varrella. Tätä tarkoitin, kun kirjoitin, että Sportin kannattajapääty on tavallaan itse aiheuttanut sen, että joku pelaaja saattaa tulla hyssyttelemään maalia tuulettaessaan.

Lisäksi Tammista on Sportin kannattajien toimesta varmasti kritisoitu äänekkäästi Vaasassa ja ehkä se on ollut yksi katalysaattori Hakulisen hyssyttelytuuletukseen. Eli omia vastaan on hyökätty, vaikka ei juuri Hakuliseen ole pääty keskittynyt.

Tavaraa heitettiin jäälle. Se on äärimmäisen väärin tehty ja paheksuttavaa. Miksei kukaan kuitenkaan edes kysy, miksi heitettiin. Vastaus kun on: Siksi heitettiin, kun TUTO-pelaajat kävi provosoimaan.
Sitä ei kysytä sen vuoksi, että sillä ei ole mitään merkitystä. Kuten itsekin sanoit, ei (tuulettamalla tapahtuva) provosointi ole mikään oikeutus tavaroiden viskomiseen.

Emmanuel Adebayor tuulettaa maaliaan sopimattomasti seuraavassa klipissä.
Täysin irrallinen tapahtuma tästä asiayhteydestä, koska Adebayor tuuletti edelliskauden kotiyleisönsä edessä.

Ultras06:n vastine sakoista ja tapauksesta Sportille seuraavan linkin takana: Ultras 06 | Ultras 06:n avoin kirje Vaasan Sportille

Monissa jutuissa olen poikien kanssa eri linjoilla, mutta en tässä. Tämä on järkyttävää maksavien katsojien aliarvioimista.
Tähän kirjoitukseen en ota muutoin kantaa mutta jos kannattajayhteisön mielestä järjestyksenvalvojat ovat lähtökohtaisesti provokatiivinen ele seuran puolelta ei kannata ihmetellä miksi järjestyksenvalvontaa halutaan.

Yleisellä tasolla vielä pitää kommentoida, että yhä vaan toivoisin kannattajaryhmien ymmärtävän, että uhkailemalla ja mieltä osoittamalla ei Suomessa saada mitään hyvää aikaiseksi. Jos halutaan erityisiä vapauksia (seisomaosioita, vapaanpaa käytäntöä kannattajien rekvisiitan suhteen yms) tulee kannattajien pystyä asialliseen kanssakäymiseen näistä asioista päättävien kanssa.

EDIT: Helvetti, eihän tämä ollutkaan mikään kannattajakulttuurin ketju. Moderaattorit voisivat siirtää nämä pari viestiä parempaan ketjuun?
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ultras06:n vastine sakoista ja tapauksesta Sportille seuraavan linkin takana: Ultras 06 | Ultras 06:n avoin kirje Vaasan Sportille

Monissa jutuissa olen poikien kanssa eri linjoilla, mutta en tässä. Tämä on järkyttävää maksavien katsojien aliarvioimista.

Minusta tuo puolestaan oli järkyttävää vastuunpakoilua, jossa omat räikeät ylilyönnit pistetään ikiaikaisen "se ärsytti mua"-asenteen syyksi. Tätä samaa perustettahan näkee usein mm. Alibin sivuilla, joissa erilaiset väkivalta- ja taparikolliset selventävät, kuinka "se jätkä vittuili mulle ja katsoi mua päin halveksuvasti". Ja sitten heiluukin jo nyrkki tai puukko, koska tokihan päin katsominen tai "vittuilu" on syy fyysiseen väkivaltaan ja jopa henkirikokseen. Syy tai vika on aina jossain muualla kuin heissä itsessään.

Okei, katsomoon päin tuulettaminen ei ehkä ole kovin tavanomaista, vaikkakin ymmärrettävää kun tietää, että ns. kannustus on ollut sitä vittu-homo-huora-alatyyliä eikä sellaista viitsi normaali täysipäinen aikuinen välttämättä kuunnella ilman, että kuittailee vähän takaisin kun paikka (ja voittomaali) tulee. Totesihan jo Seppo Räty palkintokorokkeella aikoinaan, että vittuillakseni vilkuttelin.

Siitä huolimatta ensimmäinen asia, minkä Ultras06 olisi voinut viestinsä alussa tehdä, olisi ollut vastuunkanto ja pahoittelu tavaroiden jäälle heittelystä, erityisesti lippusalkojen ja muiden (pelkkä maininta sakkokeräyksestä ei sitä ollut). Jos olisi miehekkäästi todettu, että kyllä, me teimme virhearvion ja olemme siitä pahoillamme vastustajan ärsytyksestä huolimatta, niin sitten lopputeksti olisi asettunut uudenlaiseen valoon.

Nyt tuosta jäi taas kerran se tuttu käsitys, että omaa vastuuta ei kanneta ja että kaikki on aina "provosointia" alkaen vastustajan pelaajista ja päättyen seuran asettamiin mahdollisiin turvamiehiin seisomakatsomoon.

Jos ei tosiaan ymmärrä, miksi sakkoja saanut seura harkitsee turvamiehiä seisomakatsomoon ja miksi seura suhtautuu vakavasti häiriköintiin ja tavaran heittelyyn jäälle, niin ehkä sitten ei oikeasti haluakaan joukkueen parasta vaan haluaa "provosoinnista" vain tekosyyn oman ryhmän ongelmakäyttäytymiselle jatkossakin.

Käytännössä kaikki kovan linjan Sport-fanit ja Red Armyn jäsenet näilläkin palstoilla ovat tuominneet jyrkästi tavaroiden heittelyn ja pitävät sitä typeränä vaikka samalla olisivatkin sitä mieltä, että pelaajien ei tulisi suotta keskittyä kannattajaryhmiin. Miksi se sitten on näille eri Ultras-ryhmille niin vaikeaa myöntää itse tehneensä virheitä ja ylilyöntejä ja olla vetoamatta todellisiin tai kuviteltuihin provosointeihin?

Jos kaikki tämä energia, joka käytetään "provosoinneista" hermostumiseen ja häröilyyn käytettäisiin oman joukkueen kannustamiseen, niin Ultras-ryhmien kannustus olisi jotain ennenkuulumattoman kiihkeää ja keskittynyttä. Turha olisi sahata omaa oksaansa nakkaamalla kamaa jäälle.

Parhaimmillaan Sportin saama kannustus on ihan omassa sarjassaan valtakunnallisesti, mutta huonoimmillaan huikea kannustus hautautuu samanlaisten typeryyksien ja koiruuksien alle kuin mitä liigankin eri sämpylänsyöjät, Kärppä-paitaisten naisten hakkaajat ja vastaavat saavat aikaiseksi.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Tänään Hokin Heikki Lukkari polvitaklasi KooKoon pelaajaa ja sai rangaistukseksi 5+20 min kampituksesta.

Mikä tulee olemaan Lukkarin jatkorangaistus?

Äärimmäisen suurella todennäköisyydellä kolme ottelua pelikieltoa.

Mitään muita rangaistuksia Mestiksen kurinpidon tämänkautinen taulukko ei käytännössä tunne. Eli Lukkarin pelit olivat mahdollisesti siinä tämän kauden osalta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onkohan Lukkari koskaan pelannut alusta loppuun yhtäkään KooKoo-matsia... Yleensä on tosin poistunut suihkuun loukkaantuneena, mutta nyt sitten vaihtelua tällä tavoin. Taklausta en nähnyt, joten odotellaan josko videota tulisi tarjolle.

Ilmeisesti myös Joensuun pelistä saattaapi tulla asiaa tähän ketjuun?
 
Ultras06:n vastine sakoista ja tapauksesta Sportille seuraavan linkin takana: Ultras 06 | Ultras 06:n avoin kirje Vaasan Sportille

Monissa jutuissa olen poikien kanssa eri linjoilla, mutta en tässä. Tämä on järkyttävää maksavien katsojien aliarvioimista.
Ultrasin vastine on tyypillistä syyn hakemista muista. Kuten otteluketjuun totesin, niin jos urheilutapahtumassa ei pää kestä urheilijoiden tuuletusta, kannattaa jäädä kotiin.

Usain Bolt on voittanut kultaa ja tehnyt ennätyksiä ympäri maailmaa. Ei niissä skaboissa paikallinen yleisö visko tavaroita mestarin päälle ja pura pettymystään, kun oman maan mies ei nousekaan poodiumin keskelle.
 

Finnhopper

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tänään Hokin Heikki Lukkari polvitaklasi KooKoon pelaajaa ja sai rangaistukseksi 5+20 min kampituksesta.

Mikä tulee olemaan Lukkarin jatkorangaistus?

Äärimmäisen suurella todennäköisyydellä kolme ottelua pelikieltoa.

Mitään muita rangaistuksia Mestiksen kurinpidon tämänkautinen taulukko ei käytännössä tunne. Eli Lukkarin pelit olivat mahdollisesti siinä tämän kauden osalta.

Toivottavasti Palmulalla on ruutu putsattuna ja kahvit keitettynä jotta jaksaa sutia illan mähinät läpi koska huomenna pitää olla joka jätkällä se 3 peliä annettuna. Voihan se olla että tulee kaikille se 3 varmuuden vuoksi ja Jokke vaan nukkuu...
 

Riffsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
Toivottavasti Palmulalla on ruutu putsattuna ja kahvit keitettynä jotta jaksaa sutia illan mähinät läpi koska huomenna pitää olla joka jätkällä se 3 peliä annettuna. Voihan se olla että tulee kaikille se 3 varmuuden vuoksi ja Jokke vaan nukkuu...

Vai, tehtäsikö case Jokipojat? Peli jännäks.

Arvotaan ensin 1 matsi jollekin ja sit seuraavan pelin jälkeen 3 matsia vasta oikealle tyypille. :D

Toivottavasti Palmulalla on kaverit pitämässä kiinni ukosta, varmaan alkaa taas tutinat että MITÄS NYT?!
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Sitä ei kysytä sen vuoksi, että sillä ei ole mitään merkitystä. Kuten itsekin sanoit, ei (tuulettamalla tapahtuva) provosointi ole mikään oikeutus tavaroiden viskomiseen.

Niin se pointti oli, että siitä pitäisi keskustella.

Täysin irrallinen tapahtuma tästä asiayhteydestä, koska Adebayor tuuletti edelliskauden kotiyleisönsä edessä.

Olosuhteissa eroja, mutta ei missään nimessä täysin irrallinen tapahtuma, koska perustilanne on sama. Miksi vastaavia videoita ei ole maailmalta kovinkaan paljoa? No juuri siksi, että muualla tajutaan, että noin ei tehdä.

Tähän kirjoitukseen en ota muutoin kantaa mutta jos kannattajayhteisön mielestä järjestyksenvalvojat ovat lähtökohtaisesti provokatiivinen ele seuran puolelta ei kannata ihmetellä miksi järjestyksenvalvontaa halutaan.

Sportin toiminnanjohtaja Jyrki Niemi asettui tässä kannattajien kanssa samoille linjoille toteamalla, että ongelmista halutaan eroon keskustelemalla, eikä kyttäyksellä. Vielä kun oppisi puolustamaan edustamansa seuran kannattajia niin hyvä tulisi.


Vielä loppukaneettina: Päädyssä oli tuossa ottelussa satoja Sport-kannattajia. Tammiselle haistatteli niin monta kuin haistatteli. Asiallisesti kannattaneet kymmenet tai jopa sadat joutuivat mm. Hakulisen ja Famularen provosoinnin "uhriksi". Nämä katsojat maksavat osaltaan näiden pelaajien palkat. Missä on ko. pelaajien kunnioitus noita kannattajia kohtaan? Muutama ihminen heitti kamaa jäälle, ei Sport-kannattajat kokonaisuutena .

Jääkiekkoyhteisön tulisi tarttua juurisyyhyn, rangaista pelaajien epäurheilijamaisuuksista katsojia kohtaan. Jos katsojilta vaaditaan käytöstapoja niin eikö sitä pitäisi ensin vaatia pelaajilta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös