Kurinpitoa vaativat teot ja kurinpitopäätökset

  • 473 014
  • 2 335

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Me ollaan siitä hyvässä tilanteessa, että voidaan huolettaa haukkua koko Mestiksen hallitus, kurinpito ja ihan mitä vaan, eikä meille tule siitä kakkua. Toki "hyvän maun rajoissa", vaikka tuon rajan Mestiksen kurinpito ylitti jo varhaissyksyllä muistaakseni Savonlinnassa, kahteenkin kertaan.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Luin tuon Tammisen jutun, onko videota aiheesta? Jos oikeasti lappu tippui vahingossa kentälle ja 3 peliä tuli niin onnea vaan Mikkeliin, Vaasaan ja Savonlinnaan.

Miten härskisti nää jätkät vetää kotiinpäin? Onko Jukureiden, Sportin ja SaPKon pelikiellot lyhyempiä?

Antakaa vaan sakkoaja pelikieltoa enemmän, mutta älkää ikinä koskaan perustelko omia päätöksiä.
 

Kapinalätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotkat, Tähdet, Saarelaiset ja Pantterit (UK+US)
Jaa-a, ei sitten vissiin Leinonen saa mitään penalttia Pelkosen kolaamisesta...
Kovin on hiljaista.
Toisaalta se ei yllätä yhtään, tämän kauden linjan mukaisesti jos mennään.

Mutta sylettää, sapettaa ja ketuttaa vietävästi jos ei mitään kakkua saa.
 
Suosikkijoukkue
Helsinki, Savo ja Leijonat
Jaa-a, ei sitten vissiin Leinonen saa mitään penalttia Pelkosen kolaamisesta...
Kovin on hiljaista.
Toisaalta se ei yllätä yhtään, tämän kauden linjan mukaisesti jos mennään.

Mutta sylettää, sapettaa ja ketuttaa vietävästi jos ei mitään kakkua saa.
Txt-tv tiedottaa et tapausta tutkitaan ja pelikilto voimassa toistaiseksi, lähipäivinä jotain tulee.
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko tästä taklauksesta mitään videota? Mestiksen sivujen videopätkässä on vain varsinaisen peliajan maalit eikä muuta. Olisi mielenkiintoista nähdä, kuinka oikein Palmula tällä kertaa tuomiota langetti. Tuntuu kyllä, että kaveri ei tiedä muuta lukua kuin kolme (3). Samaa kolmen pelin pannaa on jaeltu pitkin kautta lähes kaikesta.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Tässä (youtube)

Videossa Lehikoinen taklaa Alikoskea päähän.

Jaahas, taas meni Joukolta hommelit vituiksi. Tuossa videolla on juuri erityisen hyvä esimerki mistä kuuluu jakaa iso rangaistus. Tällä samalla kolmoslinjalla kaikki teot tulkitaan samanarvoisiksi rikkeiksi.
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
No huhhuh, kyllä tuosta olisi pitänyt antaa pari peliä enemmän, oli värilasit päässä tai ei. Täysin puskista, täysin turha taklaus. Vittu mikä sika. Toivottavasti Alikoskelle ei käynyt pahemmin.
 

Magnesia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Törkeä, noilla otteilla päätetään pelikavereiden uria.

Ja vitut neiti ei edes itse myönnä tapahtunutta, vaikka tietää tasantarkkaan mihin osui.

Pelaaja toteaa vastineessaan: ”olkapääni osui pelaajan numero 18 olkapäähän.”

Kyllä tuo homma näyttää täysin siltä että haluttiin vain satuttaa mahdollisimman paljon.

Ja vain kolme peliä, tää on vittu täys farssi!!
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
Varmaan on tämäkin pelikielto "linjassa" jonkun "linjan" kanssa, mutta kyllä näistä pitäisi alkaa jakamaan pidempää kakkua. Sama homma oli Leinosen kohdalla, kun teurasti Pelkosen poikittaisella mailalla pari viikkoa sitten.

Itse olin vaatimassa Leinoselle kymmenen ottelun pelikieltoa. Tiesin kyllä, että ei mestiksen "linjan" takia tule ikinä toteutumaan. Jos kerran pelaaja ei kunnioita toista pelaajaa, niin tällaisilla lyhyillä pelikielloilla ei asiaa saada aisoihin. Mutta ehkä itsesuojeluvaisto eli alitajunnassa oleva tieto pidemmän kakun mahdollisuudesta voisi vähentää tällaisia turhia hakuja. Enkä usko, että tällainen linja olisi yhtään pois pelin fyysisyydestä. Kyllä mestisäijätkin osaavat pelata fyysisesti ja jaella tarvittaessa puhtaita pommeja.
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Kyllähän tuo Lehikoisen saama 3 peliä on minusta varsin pieni tilanteeeseen nähden. Ei tuossa taklauksessa ollut mikään muu mielessä, kuin vastustajan satuttaminen. Liekkö sitten tarkoituksella haki juurikin päähän osumaa on vaikea sanoa, mutta täysin sikamainen temppu tuo kyllä oli. En arvosta ollenkaan kyseistä pelaajaa.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Kyllä tuosta Lehikoisen taklauksesta, jos sitä voi taklaukseksi sanoa, herää väkisin ajatus että "Haetaanpas pois tuo vastustajan kuumin pelaaja...".

Mutta eihän siellä kurinpidossa uskalleta isompia pelikieltoja antaa kun ovat nuo pudotuspelitkin tulossa ettei vaan heikennetä joukkuetta liikaa. Voisi taas syntyä puheita että Jouko Palmula ratkaisi puolivälieräsarjan.
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Varmaan on tämäkin pelikielto "linjassa" jonkun "linjan" kanssa, mutta kyllä näistä pitäisi alkaa jakamaan pidempää kakkua. Sama homma oli Leinosen kohdalla, kun teurasti Pelkosen poikittaisella mailalla pari viikkoa sitten.
Linjoja on kyllä paljon. Jos verrataan tätä Lehikoisen taklausta Pavlovsin taklaukseen Niemimaahan , josta tuli myös kolme peliä, ei voi kerta kaikkiaan sanoa muuta, kuin että kurinpidolla ei ole mitään järkeä päätöksissään, ja yksittäisten pelaajien oikeusturva on heikko. Leinosen rangaistuksen kohdalla pitää muistaa, että rangaistuksesta on vastuussa kurinpitoryhmä, eli se päätös ei mene yksinään Palmulan piikkiin. Yhtään puolustelematta Leinosen tekoa muistuttaisin kuitenkin, että Pelkonen ei pelannut päätykiekkoa järkevästi tai odotuksenmukaisesti, mikä kyseisessä tuomiossa todennäköisesti alensi Leinosen rangaistusta.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Linjoja on kyllä paljon. Jos verrataan tätä Lehikoisen taklausta Pavlovsin taklaukseen Niemimaahan , josta tuli myös kolme peliä, ei voi kerta kaikkiaan sanoa muuta, kuin että kurinpidolla ei ole mitään järkeä päätöksissään, ja yksittäisten pelaajien oikeusturva on heikko.
Itse olen menettänyt täysin uskoni Mestiksen kurinpidon laadun parantumiseen.

Tuo Lehikoisen taklaus on niin ruma blind-side-hit, että 10 matsia ts. loppukausi olisi ollut oikeutettu tuomio - mutta ketään ei varmasti yllätä ettei Palmula kykene rationaaliseen ajatteluun.

Tämä on selkeä fakta, etenkin kun verrataan tuomioita. Hyvänä esimerkkinä juuri samat rangaistukset saaneet Lehikoinen ja Pavlovs. Mukaan vertailuun voitaisiin ottaa vaikka Wingelsin etuviistosta tullut taklaus jne.

Jos listaisin kaikki Palmula&co. tällä kaudella antamat pelikiellot ja antaisin niille arvosanan tuomioiden onnistumisten mukaan, niin lopputulos olisi todella heikko. Markkinatalouden lakeja noudattavassa yrityksessä kyseinen toimija olisi potkittu ulos toimestaan jo kauan sitten tuollaisen suorittamisen jälkeen. Mutta ei Kummolan puljussa tietenkään näin tapahdu.
 
Onhan se käsittämätöntä, että Lehikoisen tuomio on sama kuin esim. SaPKon Virkin saama pelikielto yhteentörmäyksestä. Varsinkin kun jälkimmäinen tilanne oli täysi vahinko, kun taas Lehikoisen teko aivan tahallinen.

Jopa Ville Peltonen sai tästä taklauksestaan 4 ottelun pelikiellon, joka on verrattavissa Lehikoisen suorittamaan iskuun.

No, eipä Jokke-papalla ole homma ollut hallussa missään vaiheessa, niin ei tuo Lehikoisen tuomion keveys oikeastaan yllättänyt.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Jopa Ville Peltonen sai tästä taklauksestaan 4 ottelun pelikiellon, joka on verrattavissa Lehikoisen suorittamaan iskuun.

Eipähän tuossa ole mitään verrattavissa. Peltonen taklaa täysin kiekotonta miestä ja se on aika suuri ero, vaikkakin tyyli on sama.

Tuomiosta silti sen verran sanon, että jos verrataan muihin Mestiksen jakamiin pelikieltoihin niin olisi saanut tulla vähintään viisi ottelua. Onhan tuo järjetöntä, että ajelet miten törkeästi tahansa miestä, niin tuomiona on se nolla tai kolme. Koska tässä maassa ja sarjassa uskalletaan antaa Shanahanit = Taklaat päähän = 10 ottelua penaltya.
 

cashew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
On kyllä oikeasti alkanut oksettamaan tämä tämänhetkinen totaalinen välinpitämättömyys toisten pelaajien terveyttä kohtaan. Tätäkin ketjua kun selailee taaksepäin, niin onhan noita huolestuttavan monta, todella vakavaa piittaamattomuutta osoittavaa tapausta ja vielä todella lyhyessä ajassa. Päähän kohdistuvia taklauksia, polvitaklauksia jne. Suurin osa ihan totaalisia aivopieruja, kuten esim nyt tämä Jokipoikien Lehikoisen ja eilinen Tuton Örvelströmin pääpommi. Tuolla puolivälieräketjussa joku Jokipoikien kannattaja oli sitä mieltä, että tällaisten kavereiden fyysisyyttä kaivataan playoff-sarjassa. S..tana tuollaisia uunoja tarvita tässä lajissa ollenkaan. Ja kun enää ole edes sitä pelkoa, että sais kunnolla turpaansa tuollaisen jälkeen, kun siitäkin saa vähintään yhtä paljon penaltia. Saatika sitten että joutuis jotenkin merkittävästi huilaamaan. Tämä Lehikoinenkin saa vaan vetää pari peliä happea ennen kuin tosipelit alkaa.

Ja ei tuo nyt paljon kummempaa liigassakaan ole. Tuossa jokunen päivä sitten tuli uutisissa pätkä aiheesta ja siinä haastateltiin Ville Mäntymaata ja Kärppien lääkäriä ja kahdeksan (!) Kärppien pelaajaa on kärsinyt tällä kaudella päävammoista... Änärissä nyt jotenkin tuntuu olevan vähän tuo "kauhun tasapaino" paremmin hanskassa niin rangaistusten kuin pelin sisäistenkin sanktioiden suhteen. Tosin taitaa sama trendi sielläkin näkyä jossain määrin.

Junnut tarvitsee esikuvia ja hienoja elämyksiä, mutta kun joka toisesta pelistä tuntuu joku lähtevän paareilla pois, niin en yhtään ihmettele vaikka tämä alkaisi kohta näkymään jo lajin harrastajamäärissäkin. Tästä näkökulmasta toki tuo aikaisemmin mainitsemani "turpaan saamisen uhka" on hieman ristiriitaista, mutta jos oikeasti pitäisi valita haluanko lasteni ja muiden mahdollisten tulevien jääkiekkoilijoiden oppivan tällaiseen vastustajan kunnioittamattomuuteen vai siihen, että vääryyden jälkeen hieman painitaan ja joutuu vastaamaan teostaan, niin ei ole kovin vaikea valita jälkimmäistä. Toki benamourmaiset teurastukset ovat asia erikseen.
 
On kyllä oikeasti alkanut oksettamaan tämä tämänhetkinen totaalinen välinpitämättömyys toisten pelaajien terveyttä kohtaan.

Koko teksti aivan täyttä asiaa, mutta otin vain pienen lainauksen. Oksettaa sana on myös itsellä se päällimmäinen ajatus tästä asiasta. Ja ihan oikeasti, tässä ollaan nyt sellaisella tiellä, että kohta sattuu jotain erittäin vakavaa. Kuten Suomessa on tapana, ennen sitä kukaan ei ota asiaan sen kummempaa kantaa. Mistä suomalaiselle jääkiekkoilulle oma Brendan Shanahan, ennen kuin joku ihminen halvaantuu tällaisten vatipäitten välinpitämättömyydestä?

Lehikoisen tapaus on, valitettavasti, vain yksi malliesimerkki tästä suuntauksesta mihin ollaan menossa. Yritetään sytyttää oma joukkue taklaamalla vastustajan ykkösnyrkki tajuttomaksi? Ja joku vitun Palmula antaa kolme (3!) peliä huilia tästä? Mitä vittua täällä ihan oikeasti tapahtuu? Ne pelaajat, aivan sama minkä värisissä paidoissa tahansa, on ihmisiä. Mikä antaa jollekkin toiselle ihmiselle oikeuden taklata toista ihmistä päähän, vain ja ainoastaan, oman joukkueen edun takia? Entä jos esim. tässä tilanteessa Alikoski olisi halvaantunut? Lehikoinen olisi tietenkin ensimmäiseksi vastuussa, mutta kyllä kurinpitoa pitäisi aivan samalla tavalla syyttää tästä välinpitämättömyydestä. Miksi ei jaeta kovempia rangaistuksia? Miksi tähän suuntaukseen ei ole puututtu ja yritetty tehdä asian eteen jotain? Tämäkö on oikeasti se malli mitä haluamme junnuille näyttää?

Ja ei, en ole mikään kukkahattutäti. Diggaan rehellisestä fyysisestä pelistä ja myös näistä pienistä pystypaineista. Mutta näitten (Lehikoinen, Öfverström) kaltaisten idioottien tempauksista pitäisi pistää vähintään se 5-10 matsia kakkua, ja seuran vielä katkaista palkanmaksu tältä ajalta. Tai vaihtoehtoisesti liiton lyödä tonni sakkoa. Varmasti vähenisi nämä ylilyönnit ainakin puoleen. Omasta puolestani lupaan buuata Lehikoiselle aina kun mies saa kiekon, jos kerkeän enää tällä kaudella käydä matseja katsomassa.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Koko teksti aivan täyttä asiaa, mutta otin vain pienen lainauksen. Oksettaa sana on myös itsellä se päällimmäinen ajatus tästä asiasta. Ja ihan oikeasti, tässä ollaan nyt sellaisella tiellä, että kohta sattuu jotain erittäin vakavaa. Kuten Suomessa on tapana, ennen sitä kukaan ei ota asiaan sen kummempaa kantaa. Mistä suomalaiselle jääkiekkoilulle oma Brendan Shanahan, ennen kuin joku ihminen halvaantuu tällaisten vatipäitten välinpitämättömyydestä?...

Niin, Palmula totesi Jatkoajan haastattelussa, että: "Ollaan väärillä poluilla, kun mietitään yksittäisten taklausten kohdalla, että pitäisikö antaa yksi, kaksi vai neljä ottelua pelikieltoa. Pitäisi miettiä, kuinka päähän kohdistuneet taklaukset saadaan loppumaan ja mistä tämä johtuu, pohtii Palmula ja tarkentaa:"

Ja tarkennus kuuluu: "Pääjuttu ei ole yksittäisten taklausten arvioiminen. Mietitään mieluummin sitä, miksi päähän kohdistuneita taklauksia on liiton sarjoissa yhteensä jo 15 kappaletta. Eletään ilmeisesti sellaisessa tilanteessa, että odotellaan vakavaa loukkaantumista ennen kuin tehdään jotain radikaalia."

Kevyt mitä vittua -fiilis syntyi tuosta. Itsehän se idiootti on päättäjän asemassa.
 

cashew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Joo, ei noita Palmulan juttuihin saa kyllä päätä eikä häntää, vaikka kuinka pyörittää. Nimenomaan tuolla rangaistusten koventamisella ja normaaleista paineista/rehdeistä tappeluista nipottamisen vähentämisellä saataisiin edes jotain ajattelemisen aihetta sikalijoille itselleen.

Toisaalta asennekasvatus lähtee kyllä jo pikkujunnuista ja viimeistään D-junnuista, kun saadaan alkaa oikeasti taklaamaan. Jos siellä suhtaudutaan lepsusti tai pahimmassa tapauksessa jopa kannustavasti vaarallisiin taklauksiin, niin helpommalla noita tulee aikuisenakin "vahingossa", vaikka kuinka asian tiedostaa. Yksi asia on myös junnusarjojen tuomarointi. Jo E ja F-junnuikäisten peleissä näkee kuitenkin aika ajoin todella vaarallisia laitataklauksia jne, joihin ei välttämättä puututa ollenkaan. Varsinkin, jos ko tilanteesta ei tuomittu jäähyä, jää asia varmasti aika helposti käsittelemättä myös pelaajan ja valmentajan välillä.

Ainahan noita ylilyöntejä tulee vaikka mitä tehdään ja pitää toki muistaa, että jääkiekko on kontaktipeli. Pahimmassa tapauksessa toisessa ääripäässä pilataan koko peli, kun pelaajat eivät enää uskalla taklata ollenkaan isojen sanktioiden pelossa. Mutta trendi pitäisi saada kääntymään ja nopeasti. Se tuskin tulee tapahtumaan tuolla Palmulan vatuloinnilla ja pelkästään pelaajien ja joukkueiden välisellä, tai edes julkisella, keskustelulla.

Lyhyellä tähtäimellä uskon itse että paras keino on rangaistusten kasvattaminen nimenomaan terveydelle vaarallisten taklausten osalta. Asennemuutokseen tarvitaan varmaan myös muita keinoja ja tuo työ pitää ulottaa koko toimintaketjuun junnuista aikuisiin, pelaajista valmentajiin, taustaorganisaatioihin ja tuomareihin.

Noista yksittäisistä tapauksista vielä sen verran, että tuossa Öfverström vs Nabb tilanteessa voi olla kerrankin ylpeä omistaan, että Riska meni kaveria kouluttamaan. Kakkoset molemmille väkivaltaisuudesta, mikä pitäisi tuollaisessa tilanteessa olla ihan oikea tuomio vaikka tuomarit olisivat antaneet vähän pidempään painiakin (mitä niiden ehdottomasti olisi pitänyt). Mutta eiköhän tuosta Riskallekin taas saada muutama peli penaltia leivottua kuitenkin.
 
No jo oli törkeä taklaus. Hidastuksesta näki hyvin, miten tarkka osuma päähän. Kolme ottelua on liian vähän tuollaisesta. Yleensä en hyväksy tappeluita, mutta tässä tilanteessa Riska teki oikean ratkaisun (spontaanin) ja hyökkäsi kouluttamaan tuota älykääpiötä. Näistä taklauksista pitäisi tulla seuralle sakkoja suhteutettuna seuran liikevaihtoon. Jos Nabb loukkaantui pahemmin tuosta tilanteesta, niin TUTO voitti tuolla taklauksella, omista tipahti muutamasta pelistä täytemies rosterista, Sportilta mahdollisesti suht kova pelimies. Sinällään yllättävää, että Mestiksen puhtainta jääkiekkoa pelaavasta joukkueesta löytyy tällaisia pelimiehiä.
 

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
No nyt ainakin tiedetään paljonko tulee kakkua kun vetää täydellä vauhdilla suoraan päähän. Joukkueeseen voisi periaatteessa hankkia kovien poistojen erikoismiehiä joiden tehtävä on taklata vastustajan kärkipelaajia nimenomaan päähän kun niistä tulee aina vakio kolme peliä huilia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös