Kurinpitoa vaativat teot ja kurinpitopäätökset

  • 472 767
  • 2 335

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Ei vittu, nyt saa nauraa. Mitä sieniä ne vetää? Antakaa nyt sitä sakkoa vielä! Miksi Pena on hiljaa, sitä tässä vaan ihmettelen?? Miksi kaikki seurat ovat hiljaa tällä hetkellä, Mestistä ois kritisoitava tällä hetkellä kollektiivisesti joka puolelta, paitsi Mikkelistä.

Tuo HaapisMikon kommentti on sigukamaa. Laittaisin jos ei olisi jo yhtä legendaarinen lause. Molemmissa toki takana Mestis..
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Juhani Tamminen pääsi kunnolla ääneen Yleisradion pitkässä haastattelussa, aiheena tuomaritoiminta.

Tässä jutun otsikko ja ingressi:
Tamminen: If you can´t stand the heat, get out of the kitchen
Suomen värikkäin kiekkovaikuttaja Juhani Tamminen vaatii, että pelisäännöistä ja sanktioista on tehtävä yhteinen sopimus. Tammisen mielestä tuomaritoimintaa pitää voida kritisoida.

Värikkäästi Tami asiat ilmaisee, mutta oikeassa hän on:
Pelisääntöjen kuntoon rukkaamiseen ja sanktioiden määrittelemiseen tarvitaan Tammisen mukaan ulkopuolinen taho.

- Jos nyt katotaan vaikka, miten maailman kiekko on kehittynyt. NHL oli kauheessa kriisissä pelaamisen kanssa. Sitten tuli entinen huippupelaaja Shanahan, joka putsaa käytännössä katsoen koko pelin. Jos nyt katson Mestiksen palettia, niin kurinpitäjiksi esimerkiksi Vellu Ketola tai Juha Rantasila, niin tää piipitys loppuisi samana päivänä. Joku koutsi soittais maakunnasta ja Ketola pyytäis salille ja heittäis 175 kiloa penkkiin ja sanois, että jutellaan tän jälkeen hetki lisää.

Mestiksen kurinpitotoiminta on mitä sattuu ja tuomareidenkin toiminta on monesti varsin vaihtelevaa (muissakin kuin Tami-peleissä), joten linjanvetoja ja ulkopuolista "Shanahania" voitaisiin tarvita.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Haapakoskelle varoitus ja Jokipojille sakot

Tämä on hauskempaa kuin Putous telkkarissa! Uskomatonta toimintaa, Mestis!
Aivan mielettömän sairasta!

Haapakoskelle olisi kuulunut anteeksipyyntö, eikä todellakaan sakkoja Jokipojille!!!

Mietitääs vielä kerran mitä tapahtui:

1) Jokipoikien pelaaja tekee rikkeen, josta voisi ehkä antaa pelikieltoa
2) ANNETAAN kahden pelipäivän välissä 2h 20 min ennen toista peliä väliaikainen PELIKIELTO VÄÄRÄLLE PELAAJALLE, JOKA EI OLLUT EDES KENTÄLLÄ TILANTEEN TAPAHTUESSA, vaikka tapahtumasta on videomateriaalia
-> Noin ei vain voi eikä saa tapahtua!!!
3) Annetaan ko. ottelun jälkeen kolmen ottelun pelikielto pelaajalle, joka suoritti teon. Silti väliaikainen pelikielto tulee ja jää voimaan ylimääräisenä ja täysin aiheettomana tuomiona!

Työvaliokunnan selvitys Otto Karvisen pelikieltoon liittyneistä epäselvyyksistä kirjoitti:
Sekä otteluvalvoja Viitasalo että kurinpitäjä Palmula ovat kumpikin kirjallisesti pahoitelleet aiheutettua vahinkoa. Työvaliokunta välittää tällä päätöksellä julkisesti asianosaisille vastuuhenkilöiden pahoittelut. Työvaliokunta korostaa että kurinpitäjä ei ole toiminut mitenkään moitittavasti kyseisen tilanteen hoidossa.
Mitä helvettiä?

Tottakai jokainen ala-asteen käynyt ymmärtää, että kurinpitäjä on vetänyt koko homman totaalisesti täysin vituilleen. Tämä jopa myönnetään työvaliokunnan selvityksessä. Ei noin huonosti yksinkertaisesti voi vetää.
Työvaliokunnan selvitys kirjoitti:
Toimitetun kuvamateriaalin perusteella oli mahdoton todeta mikä oli taklaavan pelaajan numero.
Saatana sentään, kun pistää vihaksi.

PALMULA, otan vielä kerran rautalangasta.

JOS ET TIEDÄ TAKLAAVAN PELAAJAN NUMEROA, ET TODELLAKAAN VOI VETÄÄ TUOMIOTA JA VÄLIAIKAISTA PELIKIELTOA HATUSTA ARPOMALLA KENELLE TAHANSA.

Se on täysin sama kuin näyttäisi pelaajien oikeusturvalle persettä.

Nyt voit sitten erota, kiitos.

Anteeksi kieliasusta, mutta tämä on koko vuoden suurin vitsi tähän asti.

Voitte mun puolesta kuopata koko Mestiksen - ei tällaista kukaan enää halua katsoa!
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Ja seuraavaksi tässä tarinassa kuullaan millaisen sanktion otteluvalvoja saakaan tapahtuneesta, hän oli ilmoittanut kuitenkin Halosen numeron.

On tää kans yks farssien farssi. Pitänee laittaa kolehti pystyyn ja kattoa mitä sillä kolehtirahalla saa sanoa, jos kysyy Palmulalta ennakkoon: "Meillä on tässä nyt 7000 rahaa, niin montako sanaa sillä saa sanoa?". Helvetti sentään.
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Tää on täys FARSSI!! Sakkoa, kakkua, penalttia ja kaikkea muuta tupsahtelee ovista sekä ikkunoista sieltä lämpimästä offisesta. Ei tälle voi enää, kuin nauraa. Tuo on kyllä käsittämätöntä, että Halonen arvottiin aluksi taklaajaksi, vaikka ei edes oltu sielläkään varmoja, kuka tilaanteen oikeasti aiheutti. Kuka muistaa monesko sakko tämä on jo tällä kaudella, mitä on jaettu? Olisivat nyt antaneet tuon sakon antamatta, kun kerta itse tilanteen mokasivat. Ois kannattanu Haapakosken haukkua kunnolla koko järjestelmä, niin ois saattanu päästä pelkällä varoituksella ja uhkasakolla, kuten HCK:n Sami Ranta pääsi. Linjatonta paskkaa tää touhu!
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Tirsk! Hihihii, on tää mestis huikeaa showta. Itkun sekaista naurua vuodesta toiseen, eihän tätä touhua jaksa kuin täydet mielipuolet. Jahas, lääkkeiden jako alkoi, poistun hetkeksi.
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Juuri aamupäivällä tuli tästäkin farssista keskusteltua, mutta näköjään se kirsikka sieltä kakun päältä puuttui. Olisiko siellä toimistolla voitu mitenkään käsittää, että ehkä Haapakosken pieneen avautumiseen oli ihan hyväksyttävä syy? Sakon sijaan olisi voinut vaikka julkisesti pyytää anteeksi ja diibadaaba-selityksiä. Mutta nyt lätkäistään varoitus ja sakkoa. Olisivat antaneet sakot sille joka raapusti väärän jätkän numeron paperiin.

Kyllä on korealaisetkin ihmeissään ensi vuonna tästä touhusta.
 

Fordél

Jäsen
Tää on taas kerran todellinen farssi, kuten on koko sakkokulttuuri. Ihan käsittämätöntä, että valmentaja ei saa julkisesti arvostella tuomariorganisaatiota vaan pienestäkin ulostulosta tulee aina sakot, varoitus tai toimintakieltoa. En vain käsitä ketä tällainen toimintakulttuuri palvelee? Jos menet tuomariksi tai Liittoon töihin, sun pitää olla valmis ottamaan vastaan kritiikkiä, myös julkisesti. Niin kauan kun ei mennä henkilökohtaisuuksiin ja pysytään hyvän maun rajoissa niin tällainen kritiikki pitäisi ehdottomasti sallia. Varsinkin tällaisessa tapauksessa, jossa se on täysin ymmärrettävää. En oli Haapakoskena edes yhtään selitellyt sanomisiani. Jos jonkun tässäkin pitää selitellä niin se on Liiton.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tää on taas kerran todellinen farssi, kuten on koko sakkokulttuuri. Ihan käsittämätöntä, että valmentaja ei saa julkisesti arvostella tuomariorganisaatiota vaan pienestäkin ulostulosta tulee aina sakot, varoitus tai toimintakieltoa.

Missä menee muuten sananvapauden raja? Sitä rajaa tässä kokoajan lähestytään ja toivottavasti kurinpito saisi jossain vaihessa paskamyrskyn niskaansa myös jostain muualta kuin seuroilta.

Mikä on tämä liiton tulkinta, että arvostella ei saa, kun seurat ovat ennen kautta hyväksyneet sarjan kurinpidon. Eli siis sakotetaan siksi, kun seurat eivät ennen kautta tienneet, että kurinpito tulee olemaan perseestä.

Ensi kaudelle uusi käytäntö, jolloin seurat voivat enemmistön päätöksellä erottaa kurinpidon?
 
Ensimmäisenä sieltä pitää erottaa Sukkahousu-Jukka. Ei tää meno tässä sarjassa muutu mihinkään niin kauan kun puheenjohtajana on kaveri joka on aivan kujalla.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Missä menee muuten sananvapauden raja?
Sananvapaushan on sitä, että saa sanoa mitä tahansa kenenkään ennalta sanomisiin puuttumatta, ts. sensuroimatta. Mitä tahansa ei kuitenkaan saa sanoa, ja vääristä sanoista tulee jälkiseuraamuksia. En kuitenkaan ota kantaa siihen, ovatko tiettyjen valmentajien sanat tällä kaudella olleet vääriä.

Mazaayupille: Tämä case meni Sport-Jokipojat-ottelun OTV:n piikkiin, minkä olisit huomannut, jos olisit lukenut tekstin ajatuksella läpi.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Mazaayupille: Tämä case meni Sport-Jokipojat-ottelun OTV:n piikkiin, minkä olisit huomannut, jos olisit lukenut tekstin ajatuksella läpi.
Olet oikeassa. Otteluvalvoja teki suurimman virheen.

Kurinpitäjä tarvitsisi ilmeisesti hieman opastusta videoiden käytössä, sillä videolta pystyy erottamaan kyseisen pelaajan numeron. Tai ainakin tekemään sen havainnon, ettei kyseessä ole pelaaja numero 21.

Jos videoita ei ole katsottu tarkkaan, vaan on luotettu otteluvalvojan väärään tulkintaan, niin sille ei oikein voi mitään.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sport & Flyers
Tässä tapauksessa on kaikki pielessä.

Sokeat tuomarit, sokea ottelunvalvoja, väliaikainen pelikielto arvalla, sakot asiaa syystä kommentoivalle valmentajalle ja Jääkiekkoliittomainen anteeksipyyntö.

Voi hyvä päivää, ei näin, ei näin, ei näin...

Sokeat tuomarit on jo arkipäivää mestiksessä, samoin kuin arvalla jaettavat tuomiot ja sakot vähänkin asiaa kommentoitaessa. Tämä "Oho, sori Jokipojat" anteeksipyyntö kyllä kruunasi kaiken.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ja seuraavaksi tässä tarinassa kuullaan millaisen sanktion otteluvalvoja saakaan tapahtuneesta.

Johan se tuossa sanottiin:

Sekä otteluvalvoja Viitasalo että kurinpitäjä Palmula ovat kumpikin kirjallisesti pahoitelleet aiheutettua vahinkoa.

Eli todennäköisesti 500 kertaa sana "anteeksi" ruutupaperille kuulakärkikynällä.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Johan se tuossa sanottiin:



Eli todennäköisesti 500 kertaa sana "anteeksi" ruutupaperille kuulakärkikynällä.
Ja kaverien taidot tuntien sana "anteeksi" on kirjoitettu 487 kertaa väärin. Loput 13 meni vahingossa oikein.

On tosiaan kyllä aivan säälittävän heikkoa kurinpitotoimet tällä kaudella. Alkaa tuntua siltä että siellä kerätään vaan rahaa saunailtoihin. Mitään heikkoa tuomarityöskentelyä tai kurinpitotoimia ei saa kommentoida, missä sananvapaus? Jokipojille tsemppiä lörtsylästä mutta älkää tänään paljoa tsempatko kun me tarvittas pisteitä vähän lisää.
 

Riffsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
....Riffsin kanssa samaa mieltä, että muutama tonttu napsahtaa Mikolle sakkoa noista lausunnoista. Ja matka jatkuu.

Ennustajan lahjat kohdallaan meillä, summat vaan heitti. Pitäiskö laittaa ennustusfirma pystyyn?

Eikun hetkinen, täähän oli Mestis.
Haista kurinpito paska. Te ootte farssi, te ootte turhia, haluisin nähdä teidän TESsin.
Te ootte suomiurheilun suurin vitsi sitten sopupelipallon ja hemohessin.
 
Viimeksi muokattu:

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Vittu mitä paskaa ja todellista Pohjois-Koreameininkiä. Eipä ole enää vähään aikaan napannut tämä sarja. Eikä nappaa vähään aikaan tulevaisuudessakaan. Onnea vaan Toivakalle ja kumppaneille. Olisikohan "nenä-Pikkarainen" saanut vastaavan tuomion vastaavasta teosta? Epäilen.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Täysin käsittämätön tuomio. Ehkä jollain tapaa voisi ymmärtää Haapakosken/Jokipoikien saaman rangaistuksen, mikäli tilanne olisi ollut esimerkiksi niin, että valmentaja olisi ottelun lehdistötilaisuudessa (Mestiksen alainen tapahtuma) huutanut pää punaisena ja haukkunut ihmisiä nimiltä tms.

Nyt "rikoksentekopaikkana" oli kuitenkin vain yksi verkkolehti, jota tuskin edes Joensuun ulkopuolella kovin valtavasti seurataan. Suorastaan ihmetyttää, kuinka Toivakka ja kumppanit ehtivät ja viitsivät kaikkia tällaisia valvoa? Ehkä tärkeämpää tekemistä sarjan hyväksi ei sitten ole?

Mutta mietitääs vielä tuota Haapakosken lausuntoa, josta rangaistus ilmeisesti nyt tuli ja pilkotaan se kahteen osaan:

Tämä tapaus meni aivan päin helvettiä
Niin. Sama Toivakan porukkahan nyt sitten joutui myöntämään, että tosiaankin pelikieltoasia ei aivan nappiin tainnut mennä, virheitä tuli tehtyä aika reippaastikin. Joku voisi puhua oikeusmurhastakin, kun täysin syytön mies (Ville Halonen) määrätään pelikieltoon. Haapakoskihan puhui siis Mehtimäkeläisessä täyttä asiaa, minkä työvaliokuntakin vahvisti. Vai oliko sana helvetti sitten liikaa Toivakalle ja muille "lätkäjätkille"?

kuten tuomiot ovat menneet koko kauden ajan. Toiminta on ollut kaiken aikaa linjatonta.
Tässä kohtaa Haapakoski esittää oman mielipiteensä siitä, miten asian laita on. Hän ei kuitenkaan osoita nimeltä suoraan ketään henkilöä. Haapakoski ei myöskään väitä tuomareiden, kurinpitäjän tai jonkun muun tahon olevan päätöksissään puolueellinen, sortavan Jokipoikia tms.

Valmentaja Haapakoski siis toteaa vain, että päätökset ovat olleet linjattomia. Ja tämähän on puhdas mielipide: päätökset ovat joko linjassa tai linjattomia. Haapakoski on nyt jälkimmäistä mieltä. Tämän mielipiteen ääneen sanominen on ilmeisesti sitten se rikos.

Olisi muuten mukava tietää, onko yksikään Mestis-valmentaja oikeasti sitä mieltä, että sarjan kurinpito ei olisi ollut kuluvalla kaudella linjatonta. Emmehän me tätä saa tietää, mutta veikkaan, että aika harva olisi Haapakosken kanssa ainakaan radikaalisti eri mieltä.

Joka tapauksessa täydellinen farssihan tästä hommasta nyt sitten on kehkeytymässä. Mestiksen kurinpitojärjestelmä tuntuu olevan kuin joku surkuhupaisa pikkudiktaattori, joka ei kestä pienintäkään itseensä kohdistuvaa kritiikkiä. Lyödään sitten oman aseman turvin lujaa "ajatusrikollisia", kun mihinkään muuhun vuorovaikutukseen ei kyetä tai edes haluta pystyä.

Vaikka tätä tapausta yrittää kuinka fiksusti pohtia, niin ei voi tulla kuin yhteen lopputulokseen. Sen voisi sitten vaikka tiivistää kolmeen sanaan: Vittu mitä paskaa.
 

Jukuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Hydraulic oilers, JYP, HIFK
Varmasti jotkut valmentajien tällä kaudella saamat sakot ovat olleet ihan ansaittuja ja oikeutettuja, mutta tämä ei sitä kyllä ollut. Vaikka Haapakoski (ymmärettävistä syistä) aika tiukan palautteen antoikin niin siihen oli tällä kertaa oikeasti hyväksyttävä syy. Se on vielä jossain määrin ymmärrettävää jos tuomarilla menee pelitilanteessa kaksi KENTÄLLÄ ollutta pelaajaa sekaisin ja väärä pelaaja lähtisi jäähylle, mutta miten se voi otteluvalvojalla ja vielä sen jälkeen Palmulalla mennä sekaisin, varsinkaan kun ensin pelikiellon saanut pelaaja ei ollut edes kentällä tapahtumahetkellä. Vielä kun otteluvalvoja ja Palmula pyysivät sekaannustaan anteeksi niin sakot olisi kyllä voinut jättää antamatta Jokipojille.
 
Noniin, kurinpidon pellet! Sakkovihko auki! Järjestelmää on taas KRITISOITU!

Dramatiikkaa otteluun toi paitsi kuuma ja fyysinen aspekti, myös Jukureiden viidenteen, voittomaaliksi jääneeseen osumaan johtaneet tapahtumat. Jussi Nättinen sai pelinviivyttämisrangaistuksen toisen erän lopulla ja kotijoukkue käytti tilaisuutensa.

Se oli itse asiassa tuomarivirhe, sillä purusta tuomittiin kakkonen, vaikka kiekko meni yli pleksin kautta.

EDIT: lähde: Ajankohtaista | KooKoo - Kouvolan Edustuskiekko ry
 
Viimeksi muokattu:

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Järjestelmää on taas KRITISOITU!

Mun käsittääkseen tuomareita saa arvostella niiden toiminnasta, sanoa vaikka et ne oli huonoja tai että ne teki mahdollisesti virheen, mutta tuomareita/tuomarityöskentelyä ei saa väittää tai edes vihjata puolueelliseksi tai toista joukkuetta suosivaksi. Tiedä sitten, onko kaikki sakkorysäykset menny tuolla periaatteella.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Mun käsittääkseen tuomareita saa arvostella niiden toiminnasta, sanoa vaikka et ne oli huonoja tai että ne teki mahdollisesti virheen.

Suora lainaus viimeisimmästä Haapakosken tuomiosta, aivan suoraan tuossa on kielletty kaikkinainen tuomareiden tai kurinpitäjien arvostelu muinaisen CCCP:n ja nykyisen Pohjois-Korean hengessä:
"...tai kurinpitäjän, kurinpitojärjestelmän tai tuomariorganisaation julkinen arvostelu aiheuttaa jatkossa toimintakiellon, jonka pituus määrätään erikseen."
 

Riffsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
.... aivan suoraan tuossa on kielletty kaikkinainen tuomareiden tai kurinpitäjien arvostelu muinaisen CCCP:n ja nykyisen Pohjois-Korean hengessä:
"...tai kurinpitäjän, kurinpitojärjestelmän tai tuomariorganisaation julkinen arvostelu aiheuttaa jatkossa toimintakiellon, jonka pituus määrätään erikseen."

Nyt odotellaan mitä Jokipoikien kapteenille seuraa eilisillan tapahtumien kritisoinnista naamakirjassa. Avoimesti kertoi, että pelaajat, toimisijat ja tuomarit olisivat haunneet keskeyttää pelin jatkuvien sähkökatkojen vuoksi. Luonnollisesti esim juuri ennen taklaustilannetta valot pois -tapahtuma voi aiheuttaa pahimmassa tapauksessa "valot pois" -tilanteen. Samalla hän kritisoi Mestiksen päättäjiä, ilmeisesti pelin siirtämistä/keskeyttämistä vastaavaa oli kysytty puhelimitse kesken ottelun. Lupaa kertoman mukaan ei oltu saatu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös