Kun eurot kassaan kilahtaa... vai kilahtaako?

  • 683 347
  • 2 950

Lahelainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat SaiPa
Itse ostin perjantaille seisomaliput neljälle heti kun tulivat myyntiin. 28,50/kpl ja vähän tuntui pahalta...
Nyt seisomaan 41,50!!! Lieneekö jo Suomenennätyshinta liigajoukkueen seisomapaikoista?
Jos tulonjako tosiaan menee POFF-joukkueiden kesken prosenttiosuuksiin jaettuna, niin ylihinnoittelu ei hirveästi lisää omia tuloja, mutta aiheuttaa närää omissa kannattajissa. Jos kaikki menee omaan kassaan, niin vähän paremmin tämän ymmärrän, mutta silti, 41,50 seisomaan...
Lippujen hinnat ei ole ainoa osa-alue, joka on lähtenyt ihan täysin käsistä. Jos vähänkin esimerkiksi kiinnostaa pelipaitojen ostaminen, niin voipi tulla hieman shokkina nykyiset hinnat.

Joku viisaampihan nää sielä toimistossa päättää, pienet sinne.
 

Jahva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tästä kun nyt koko ajan taas valitetaan, niin eikös täällä joku ollut tietävinään, että välierä ja mitalipelihinnoittelut tulevat suoraan Liigalta kaavalla neljännesfinaalit+vähän päälle?
Määritteleeköhän Liiga myös, että dynaaminen hinnoittelu on säilytettävä?

Tilanteessa käy pian niin kuten jääkiekon MM-kotikisoissa, että katsomossa istuu varakkaat pukumiehet kädet puuskassa ja tunnelma on ala-arvoinen. Se ei ole hyvä juttu se.
 
Viimeksi muokattu:

jth1976

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat
Lippujen hinnat ei ole ainoa osa-alue, joka on lähtenyt ihan täysin käsistä. Jos vähänkin esimerkiksi kiinnostaa pelipaitojen ostaminen, niin voipi tulla hieman shokkina nykyiset hinnat.

Joku viisaampihan nää sielä toimistossa päättää, pienet sinne.
Paljonko tällä hetkellä paidat? Itse ostin aikanaan Paakkolanvaaran finaalikotipaidan 380 eurolla ja Laschin runkosarjan paidan 250 eurolla
 

Grafix

Jäsen
Neljällä kympillä sai ihan parhailta paikoilta jakkaran peliin kun heti osti. Mielestäni ihan hyvä hinta pleijariväännöstä, joka ei nyt ihan jokakeväistä herkkua ole. Mitäs muuten playoff-kausari maksoi Pelsulla?

Kyllähän tuosta yhteisestä potista tulee varsin hyvä määrä tuohta Pelsujenkin kassaan kauden päätyttyä. Maistuu kyllä joukkuetta kasatessa säkillinen ekstradollareita.

Dynaaminen hinnoittelu on tullut jäädäkseen ja suurelta osin ihmiset on tottuneet jo asiaan. Harvemmin kukaan enää nykyään valittaa, ettei saa halpoja lentolippuja Barcelonaan viikko ennen reissua kuten joskus ennen vanhaan. Hotellit, matkaliput, tapahtumat, verkkokaupat, kuljetuspalvelut... kaikilla dynaaminen hinnoittelu käytössä nyt ja tulevaisuudessa.
 
Hyvä tuuri käynyt, että saatiin pe ja la nämä kotipelit. Kaljaa menee sitten jonkun verran yleisöllä ja yleisesti oheismyynnillä saa aika paljon näissä viikonloppu peleissä.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Kovasti hinnat tosiaan jälleen puhuttavat, mutta silti sekä perjantaille että lauantaille ollaan menossa reippasti yli 4000 katsojan, loppuunmyyntikin voi olla mahdollista. Aika kova saavutus kun ottaa huomioon, että pelit on peräkkäisinä iltoina. Toki tässä auttaa varmasti myös Tampereelta tulevien ihmisten osuus. Mitä sitten seuran ilmoittama "loppuunmyyty" ikinä tarkoittaakaan. Aika moni nimittäin ilmeisesti jätti tiistaisen seiskapelin väliin vaikka oli suht tyyriin lipun hommannut, sen verran monta tyhjää jakkaraa hallista löytyi, jopa puolikkaiden rivienkin verran.

Tilanteessa käy pian niin kuten jääkiekon MM-kotikisoissa, että katsomossa istuu varakkaat pukumiehet kädet puuskassa ja tunnelma on ala-arvoinen. Se ei ole hyvä juttu se.
Miten tämä oikeastaan poikkeaa nykytilanteesta? Tavallinen tuulitakkikansakin siellä istuu kädet puuskassa, antaa aplodit maaleille ja lähtee sitten pelin päätyttyä tai minuutti ennen kiireellä kohti uloskäyntiä että ehtii pois alta ennen ruuhkaa. Tunnelma on ala-arvoinen, koska sitä kannattajakulttuuria on vaan mahdotonta pakkosyöttää tavallisille ihmisille ketkä haluavat tulla nauttimaan ja seuraamaan itse showta eivätkä olla aktiivinen osa sitä. Seiskapelissä yritettiin halliemännän toimesta laittaa "suuri aalto" liikkeelle, mutta aika tehotonta tuo oli kun tuulitakkikansaa ei pahemmin napostellut. Toki ei sieltä faninurkkauksestakaan kovin paljon apuja tullut tälle yritykselle, kun lähinnä vain keskisormet nousi pystyyn tässä vaiheessa. Väärällä tavalla ilmeisesti yritettiin aktivoida yleisöä? Tokihan yleisö eli hyvin mukana seiskapelissä noin muuten, enkä usko että asia tulee välierissäkään poikkeamaan tästä kovin paljoa. Noh, tämä toki on jo enemmän toisen ketjun asiaa.
 

Lahelainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat SaiPa
Paljonko tällä hetkellä paidat? Itse ostin aikanaan Paakkolanvaaran finaalikotipaidan 380 eurolla ja Laschin runkosarjan paidan 250 eurolla
Normipelaajat 300€ ja "kuumat pelaajat" 600€. Jos vaikka kolmekin vuotta takaperin menee niin hinnat tuplaantunut siitä.
 

Jahva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Miten tämä oikeastaan poikkeaa nykytilanteesta?
Siis onko hallissa huono tunnelma vai mitä tarkoitat? Itse tarkoitin, että alkaa näillä seisomapaikan hinnoilla näkymään faninurkkauksenkin luomassa tunnelmassa kun ei sinne ole enää varaa mennä. Ei opiskelijalla tai nuorella työuran aloittaneella ole varaa laittaa 30-40 euroa useamman kerran viikossa. Siellä sitten tuulipukukansa keskenään hakkaa lärpyttimiään ja tunnelma on kuin MM-kisoissa.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Siis onko hallissa huono tunnelma vai mitä tarkoitat?
Kyllähän kolmessakymmenessä kotona pelattavassa runkosarjaottelussa valtaosassa pelejä tunnelma on lähes olematon. Ne harvat pelit kun halli on täynnä ja vastustaja yleisöä kiinnostava (esim. HIFK) ovat poikkeuksia. Siinä mielessä siis jossain marraskuisessa keskiviikko-läpsyttelyssä se tunnelma on jo nyt aikalailla sitä Skoda Cupin tasoa, vaikka runkosarjassa liput ovat halvempia ja faninurkkaukseen pääsisi halvalla luomaan sitä tunnelmaa. Pudotuspeleissä tunnelma ymmärrettävästi on korkeammalla jo luonnostaan kun panoksetkin on korkeat, eikä näytä tosiaan porukalla olevan ongelmaa nyt maksaa sitä 30-50 euroa lipusta pudotuspeleihin useampaa kertaa viikossa kun katsoo noita lippu.fi:n katsomokarttoja perjantaille ja lauantaille.
 

surfa

Jäsen
Kohtuullisen naiivi ajatus, että tunnelma jotenkin maagisesti hulluna paranisi jos liput maksaisi yhtäkkiä kymmenen euroa.

En tiedä hinnoittelusta tai sen lähteistä mitään, mutta sen tiedän, että jos hallille haluaisin tai pystyisin edes lähtemään, niin ihan yhtä vähän siellä mölyäisin 80 ja 10 euron lipulla. Ja nyt paljastan salaisuuden.. en ole ainoa.
 

Jahva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Runkosarjan pelit on erikseen ja nyt pelataan kevään pelejä joissa ääntä halliin tarvitaan. Vertailukohteena oli jääkiekon MM-kotikisat niin en odota tunnelman paranemista vaan mahdollisesti se heikkenee. Taantuu kotikisojen tasolle.

Neljän Kalpa-kotipelin ja mahdollisen vierasreissujen jälkeen monella voi alkaa lompakko näyttämään tyhjältä ja tulevan viikonlopun tuplapelien suhteen valitaan jompi kumpi tai jäädään kokonaan kotiin. Jos tämä koskee vaikka kymmentä fanikatsomon äänekkäintä niin kyllä se jo näkyy tunnelmassa kun tilalle tulee gloryhunter kauden ensimmäiseen otteluunsa ihmettelemään, että mitäs täällä Isku Areenalla tapahtuu. Se kun on pieni porukka, joka sen varsinaisen tunnelman luo. Jos tuulipuku vaihtuu tuulipukuun niin sillä ei minulle ole mitään väliä.

Näen siis lippujen hinnoittelussa riskejä tuleviin välieriin ja mahdollisiin finaaleihin tunnelman kannalta. Silloin kun itse opiskelin niin tuo 40 euroa oli melkeinpä koko kuukauden budjetti. Mutta ehkä tämä on sitten aiheetonta huolta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Iggy

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
On edullisissa lippuhinnoissa se puoli, että silloin halliin tulee ne kaikista fanaattisimmat kannattajat, ne jotka todella haluavat olla siellä. Silloin siellä ei ole näitä, jotka pelipäivän aamuna tuumailevat, että voisihan sitä peliin mennä kun ei ole muutakaan tekemistä. Nyt on kuitenkin trendikästä olla paikanpäällä ja sillä saa paljon sometykkäyksiä.

Ymmärrän taloudellisen puolen, mutta puhtaasti romantikkona ajattelisin et lippujen tulisi olla järkevän hintaisia (nyt taisi lähtöhinta seisomaan olla 27€) ja mökin oltava aina loppuunmyyty. 2012 oli näin ja silloin näitä pelejä oltiin odotettu vielä kauemmin mitä nyt. Silloin Iloisen kulkijan tiskillä oltiin hyvissä ajoin ennen lipunmyynnin alkua ja jännitettiin, että saadaanko varmasti liput. Silloin kapasiteetti oli vielä pitkälti yli viiden tuhannen ja silti piti nähdä efforttia, et paikalle pääsee. Ja kyllä sitä sitten tuli huudettuakin äänensä käheäksi ja voin myös paljastaa salaisuuden, että en ollut ainoa.

Korjattu vuosiluku
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Toki Pelicansin taloustilanne on nyt paljon heikompi kuin mitä se oli kymmenen vuotta sitten, joten siinä mielessä pudotuspeleistä eurojen nyhtäminen on täysin ymmärrettävää eikä valitettavasti bisnestä voi tehdä urheiluromantiikan ehdoilla. Lisäksi kun näitä tuloja ei ole seuran kassaan etukäteen budjetoitu, niin nyt otetaan kaikki ylimääräinen irti mikä lähtee muutaman todella vaikean ja velallisen vuoden jälkeen. Mitä suurempi kokonaispotti välieristäkin jää jaettavaksi, sitä enemmän sieltä Pelicansinkin kassaan kilisee euroja, mikä taas sataa tulevan/tulevien kausien laariin. Eiköhän välieriin ja mahdollisiin finaaleihinkin tulla paikanpäälle ihan vain siksi että halutaan olla siellä näkemässä tätä harvinaista herkkua, eikä minkään poseeraamisen takia.

En tietenkään voi kieltää, etteikö olisi ollut aika mykistävää kuulla, miten poika sai Tampereelta ensi viikon välieräpeleihin kavereineen opiskelija-alennuksella ostettua liput varsin hyville istumapaikoille vain 18 eurolla per lippu. Tokihan nuokin "halvemmat" liput ovat sitten pois lopulta Pelicansin kassasta kun sitä yhteistä pottia aletaan valuttamaan alaspäin kauden jälkeen. Liekö sitten Lahdessa yritetään korkeilla hinnoilla sekä dynaamisella hinnoittelulla kompensoida muiden seurojen antamien "alennuksien" tekemää lovea kokonaispottiin ja samalla siihen tulevaan omaan osuuteen? Tiedä häntä.
 

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vielä kun joskus tulisi se aika, kun ei voisi kannattaa väärin ja jokainen olisi tervetullut jäähallille.

Mielestäni tässä juuri on menty huonompaan suuntaan kun vertaa vaikka tuohon 11 vuoden takaiseen tilanteeseen. Perusteluina, että halliin mahtuu vähemmän väkeä ja nyt opiskelijat tai vastaavalla budjetilla operoivat eivät ole tervetulleita.

Näin juhlapäivänä ei halua asiasta enempää valittaa, pointti on varmasti tullut selväksi ja toivottavasti hinnoittelua mietitään tuleville kausille uudestaan. Näitä pelejä kun tullaan näkemään nyt tiuhemmassa tahdissa.
 

Iin Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Hoikkala sanoi tuossa ennakkojaksossa, että enää ei lipputuloja jaettaisi Liigan kesken, vaan ne sataisi omaan laariin. Hieman epäilen tätä, onko jollain fiksummalla tähän vastalausetta?
 

Kossu123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ryan Lasch, #24

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans

Tämä selkeytti tosi hyvin nykytilannetta. Yhtäkkiä tykkäänkin taas tästä dynaamisesta hinnoittelusta.

Nopea pieni fakta vielä tuolta, että 2018-19 meidän yleisökeskiarvo oli yli 4000. Pari vuotta eteenpäin ja ollaan tilanteessa, että meidän maksimikapasiteetti onkin noin 4400. Uutta hallia toden totta kaivattaisiin.

En tiedä onko liikaa vaadittu, mutta sinne saisi mahtua sen 6000-6200 katsojaa näin hihasta heitettynä. Sillä pärjäisi taas sen seuraavat 50-70 vuotta.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
En tietenkään voi kieltää, etteikö olisi ollut aika mykistävää kuulla, miten poika sai Tampereelta ensi viikon välieräpeleihin kavereineen opiskelija-alennuksella ostettua liput varsin hyville istumapaikoille vain 18 eurolla per lippu.
Oli pakko laittaa Pelsuille jo pientä palautetta lippujen hinnoista, oltaisiin parin alle 10v muksun kanssa tultu Iskulle mieluusti matsia katsomaan, mutta oli hinnan puolesta järkevämpää ottaa Nokia Areenalta paikat ja junaliput Lahti-Tampere-Lahti välille.
 

Kossu123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ryan Lasch, #24
Oli pakko laittaa Pelsuille jo pientä palautetta lippujen hinnoista, oltaisiin parin alle 10v muksun kanssa tultu Iskulle mieluusti matsia katsomaan, mutta oli hinnan puolesta järkevämpää ottaa Nokia Areenalta paikat ja junaliput Lahti-Tampere-Lahti välille.
mun mielestä aivan älytöntä että ei ole mitään juniori / alle 10-v lippuja, muutenkin tällä kaudella muistaakseni opiskelija liput maksoi jopa 2,5e vähemmän kuin perusliput.
 

Vrael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nyt kun rauta on kuumaa, niin mielestäni olisi ollut kova veto fanishopilta laittaa nuo "on the way to wonderland" paidat myyntiin. Olisin ostanut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös