Kuka uudeksi urheilutoimenjohtajaksi?

  • 133 395
  • 896

King_Puskis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuten on moni täällä jo tuuminut, niin alan itsekin kallistumaan siihen ajatukseen että Tobbe lähti itse.

Ei voi olla ajattelematta nyt nähtyjen käänteiden (vaikka vahvistamattomia ovatkin) jälkeen sitä, miten sidottu Tobben kädet lopulta ovat missäkin asiassa mahdollisesti olleet. Kun menee heikosti, tuo posti on ihan hirveä kusitolppa. Samanaikaisesti sulla on saattanut olla toinen käsi selän takana naruissa, etkä ole voinut välttämättä antaa sitä kaikkea panosta mitä haluaisit. Siitä ei kuitenkaan voi puhua ääneen. Hirveä tilanne jos näin on ollut. Lähdön syinä Tobbe taisikin mainita jotain henkisestä hyvinvoinnista. Siitä voi tehdä jotain johtopäätöksiä.
 

MaV

Jäsen
Nyt kiinnostaisi kyllä kuulla tarkemmin, mikä hyvävelikerhon alajaoston saunaporukka tuo Vallinin mainitsema SAAB-klubi on?

-Mitkä ne valintakriteerit siihen tehtävään ovat, voiko siihen hakea kuka vaan, vai pelkästään kutsulla ja jos, niin kuka kutsuu?

-Onko päätäntävaltaa? Jos kyllä, niin koskien mitä?

-Mitä siellä neuvotaan urheilupuolesta? Jos siellä on neuvottu tekemään sopimus esim. Hartikaiselle ensi kaudeksi, niin siinähän on kyllä vuoden vinkki annettu.

-Ketkä tämän SAABin kyytiin ovat päässeet ja kauanko tämä on ollut olemassa?

Tuus ny Valliini tänne tai sinne titityyhyn/äxään avaamaan asiaa, kun tunnut tietävän, että meidän uusi urheiluwelhomme on siellä ollut jo 6kk(!!!!!!) ja todnäk sen tyypillisen 6kk koeaikansa lusinut pois.
Puhdasta spekulointia, mutta veikkaan tuon liittyvän siihen Eskolan mainitsemaan "laajaan strategiatyöhön". Hallituksessa on vain rajallisesti varsinaista jääkiekko-osaamista, joten jos toimintaa halutaan tarkastella ja kehittää, tarvitaan konsultaatiota ulkopuolelta. Sen sijaan että olisi joku yksittäinen konsultti tekemässä arviotaan on perustettu työryhmä. Veikkaan että sillä on ollut juuri tuo 6kk toimikausi. En siis usko, että tuo ryhmä neuvoo urheilujohtoa, vaan hallitusta. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää onko tästä kysymys ja ketä muita ryhmässä on ollut.
 

Kibenrannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jannen johdolla sitten uusiin haasteisiin! Positiivista, että kaveri on sentään organisaation "ulkopuolelta" ja varmasti tuo myös uudenlaista ajattelua mukanaan toimistolle. Nähtäväksi jää, onko ässiä hihassa ja minkä tyyppistä IFK:ta lähdetään rakentamaan!?
 

Laiskiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, AC Oulu
Tässä se pointti juuri onkin. Johtajan pestin tasoiset ihmiset haluaa johtajan valtuudet. Muussa tapauksessa näyttäisi ulospäin siltä, että he ovat tehneet huonoja päätöksiä, jos jokin muu taho käyttää sitä merkitsevää valtaa. Pahimmassa tapauksessa joutuu perustelemaan muiden ratkaisuja johtaja-nimikkeellä pitkin mediaa.

Silloin juuri se ison organisaation tuoma autere kääntyy hyvin epäkiinnostavaksi skenaariosi oman uran kannalta.

Pesosesta kanssasi samaa mieltä. En usko olevan pelkkä joojoo-mies, mutta saako olla johtaja vai pelkkä assari?
Jos asia on näin, niin ei se kyllä minun silmissäni meidän pukuosastoa näytä juuri paremmassa valossa, verrattuna siihen, että tasaveroisessa valintatilanteessa Sirenin, Kautosen, Kultasen, Vuorisen ja Pesosen kanssa päädyttäisiin Pesoseen. Kyllä tämän viime vuosina tasaisen varmasti korkeutta menettävän matalalennon korjaamiseen minun mielestäni olisi pitänyt ehdottomasti palkata joku jo näyttöjä omaava henkilö, ja antaa hänen tehdä työnsä.

Vielä kerran, kuten moni muukin on sanonut, kyllä Pesonen voi onnistua, mutta jos meillä urheilujohtaja on vaan hallituksen, tai toimitusjohtajan sätkynukke isoissa asioissa, mitä me tehdään koko pestillä? Noilla nyt huhutuilla reunaehdoilla meidän urheilujohtajan paikka kuulostaa sellaiselta, että sehän ois yhtä hyvin voitu täyttää jonkun Diili-kauden pääpalkintona. "Tehtävän reunaehdot määräytyvät valitun henkilön mukaan", vai miten se Korjaamon johtajan pestin kuvailu siellä viime tuotantokaudella menikään?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, SAB, NYR, Inkvisitio 1480-
Nyt ollaan siis ihan tosissaan ottamassa pestiin oppisopimuksella joku keltanokka edellisen TET-harjoittelijan tilalle? Luulin ettei rimaa voi laittaa enää matalammalle, mutta kyllähän se nyt putosi jo telineestä maahan.
Tosin siinä ne saattaa ajaa miinaan, jos luulevat kaverin olevan täysin joojoo-mies. Päällepäin ehkä antaa siltä vaikuttaa, mutta kyllä se todistetusti kykenee karumpiinkin ratkaisuihin.
Mitähän nämä todistetusti karummat ratkaisut mahtavat olla?
 
Kun lukenut @Proffa_20 ansioituneita kirjotuksia futispuolella Bayern Munchenistä, niin ei voi olla ajattelematta yhtäläisyyksiä Hifk.n johtamiseen.
Dinot johtaa seuraa ja valitsee nukkejohtajat ilman valtaa alle ottamaan paskan vastaan, vailla mahdollisuuksia vaikuttaa. Sitten ihmetellään kun ammattilaiset ei halua tulla seuraan johtamaan/valmentamaan, vaan saadaan "ei kiitosta" kyselyihin.

Erona tietysti se että Bayern on kuitenkin menestynyt.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olin katveessa yhden(!) illan ja eteenpäin on menty sillä välin rivakasti.

Mikä on Vallinin SAAB-klubi? Mistä sellainen on putkahtanut esiin? Ari Vallin?
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Valitettavan varmalta tämä Pessin palkkaus vaikuttaa, niin monessa mediassa tuo YLE:n juttu on ”re-postattu”. Eilen, kun tämä uutinen pamahti eetteriin, niin fiilis oli lamaantuneen epäuskon ja koomisen naurun yhdistelmää. Pitkälle yöhön. Ei helvetti.

Tämän toteutuessa tämä seura kyllä aina osaa jopa alittaa ne odotukset ja pahimmat skenaariot. Aivan turha puhua mistään Euroopan saati edes Suomen suurseurasta, kun avainpaikoilla on pelkkiä sisäsiittoisen hyvävelikerhon puuhastelijoita. Pessi toki ei ole täysin samaa country clubia mutta puuhastelija hänkin utj-positioon on meriiteiltään. Tämä seura on niin täynnä puuhastelijoita, että moni tällä palstalla kirjoittajakin tekisi seurassa parempaa jälkeä. Mitenkään ”meitä” siis väheksymättä. Moni ratkaisu on täälläkin tuomittu jo etukäteen hyvin perustein eikä pelkkänä jälkiviisasteluna.

Kyllä tämä seura tekee kannattamisen ja rakastamisen helvetin vaikeaksi. Kaudesta ja vuosikymmenestä toiseen. Mitään todellista voittamisen nälkää, halua ja kulttuuria ei ole ollut sitten Göran Stubbin poispotkimisen jälkeen. Yksittäisiä suonenvetoja lukuunottamatta. Punainen lanka puuttuu koko organisaatiolta pelitavasta, junioripolusta. pelaajavalinnoista ja strategiasta lähtien. Markkinointi on ainoa joka suorittaa kudesta toiseen. Ja Gimmat.

Vielä raivostuttavampaa on se miten pk-seudun monopoliasema hukattiin totaalisesti omaa ylimielisyyttään ja sitä etsikkoaikaa ei käytetty mitenkään hyväksi. Ei mitenkään. Käsittämätöntä. En pidättele hengitystäni, että tilanne muuttuu nyt Kespoon tai joskus Narrien noustessa Liigaan.

Jos Pessi valitaan, niin AINOAT syyt voivat olla:

-Hän oli todella halpa (silloin kyllä säästetään aivan väärässä paikassa ja lasku tulee olemaan moninkertainen).

-Hän on hallituksen jees-jees-sätkynukke (Ei menestyvän organisaation tekemistä ja lasku tulee olemaan moninkertainen).

Toivotaan, että Pessi on oikeasti ankka.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä puhutaan paljon siitä, miten Kultanen oli saatavilla. Tai Kautonen tai Siren. Tottakai liike-elämässä kaikki on saatavilla aina, jos vaan ovat elossa.

Käännetään kolikko. Jos sinulla olisi hyvä työpaikka ja näyttöjä osaamisestasi, niin mitkä olisivat kysymyksesi potentiaaliselle uudelle työnantajalle? Sillä tokihan uusi paketti pitäisi olla parempi kuin se, mikä sinulla on jo nyt käsissäsi. Eikä puhuta vain palkasta.

Jos hakija on yhtään perillä HIFK:n tilanteesta ja kiinnostunut omasta tulevaisuuden markkina-arvostaan, niin varmasti kysyy, millainen valta ja mihin asioihin utj:llä on.

Kuka kokenut ja osaava haluaa lähteä pestiin, jossa hypit sekavan hallituksen ja osaamattoman päävalmentajan pillin mukaan? Aivan. Jäljelle jää hakijat, joille pelkkä utj:n paikka Liigaorgasaatiossa olisi saavutus.

Tämä pelkkää mutuilua, mutta eihän HIFK olisi sanonut missään tilanteessa Kultaselle ja kumppaneille ei. Se ”ei” vastauksena on täytynyt tulla heidän puoleltaan.
No eiväthän he sitten oikeastaan ole koskaan olletkaan todellisia ehdokkaita luulen minä. Sillä jos olisivat olleet, niin eihän sitä vasten tätä ratkaisua voi kukaan ymmärtää. Vain nimenomaan siinä tapauksessa, että on haluttu uusi jees jees mies tuohon pestille, joka kiltisit antaa lausuntoja huippuorganisaatiosta siellä taustalla.
Toivotaan nyt sitten, että sillä Pesosella olisi edes ne ballsit pistää hankaan paskalle touhulle siellä hallituksessa ja dinokerhossakin, jos sellainen siellä jossakin vielä vaikuttaa.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Pitäisikö tässä nyt vain kaikkien vetää pikkuisen happea?
Janne Pesonen uusi UTJ? Mä suljen just junassa silmät. Toivon että tämä vain huonoa unta.
Jos tämä nimitys toteutuu niin Hakki varmaan kääntyy tuolla mullan alla ympäri.
Ainakin tänään tyhjennän pakkasesta kaikki nakit pois. Ei ole pelkoa että tuonne nordiksen kattoon on nousemassa lisää viirejä. Gimmat saattaa vielä sinne vielä viirin sun toisen hinaa.
Janne Pesonen… siis oikeasti
Jos tämä toteutuu vien välittömästi hautakynttilän Nordiksen eteen.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Kuten on moni täällä jo tuuminut, niin alan itsekin kallistumaan siihen ajatukseen että Tobbe lähti itse.

Ei voi olla ajattelematta nyt nähtyjen käänteiden (vaikka vahvistamattomia ovatkin) jälkeen sitä, miten sidottu Tobben kädet lopulta ovat missäkin asiassa mahdollisesti olleet. Kun menee heikosti, tuo posti on ihan hirveä kusitolppa. Samanaikaisesti sulla on saattanut olla toinen käsi selän takana naruissa, etkä ole voinut välttämättä antaa sitä kaikkea panosta mitä haluaisit. Siitä ei kuitenkaan voi puhua ääneen. Hirveä tilanne jos näin on ollut. Lähdön syinä Tobbe taisikin mainita jotain henkisestä hyvinvoinnista. Siitä voi tehdä jotain johtopäätöksiä.
Tuskin lähti, sillä muuten olisi joukkuetta kehitetty lähtöajankohtaan asti.
Kyllä hän on tiennyt joutuvansa menemään ja sitten on kiinnostus tekemiseen lopahtanut.
 

Sillisalaatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Jotenkin tää seura kyllä saa aina alitettua odotukset, tässäkin oli jopa poikkeuksellisen hyvät merkit ilmassa ennen tämän uutisen lukemista. Oon ihan helvetin epäuskossa ja mietin, että eihän tää oikeesti voi olla todellista, eihän? Eikö johdolla ole kasvoja mitä menettää? Ei mitään Pesosta vastaan, mutta tää ois täydellinen toisinto Tobbarin valinnasta. Ja tietenkin jos valittaisiin saisi reilun mahdollisuuden tehdä työtään, mutta tässä alkaa rukoilemaan, että YLE lankesi pahemman kerran trolliin.
 

Number#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotenkin tää seura kyllä saa aina alitettua odotukset, tässäkin oli jopa poikkeuksellisen hyvät merkit ilmassa ennen tämän uutisen lukemista. Oon ihan helvetin epäuskossa ja mietin, että eihän tää oikeesti voi olla todellista, eihän? Eikö johdolla ole kasvoja mitä menettää? Ei mitään Pesosta vastaan, mutta tää ois täydellinen toisinto Tobbarin valinnasta. Ja tietenkin jos valittaisiin saisi reilun mahdollisuuden tehdä työtään, mutta tässä alkaa rukoilemaan, että YLE lankesi pahemman kerran trolliin.

Jos tieto onkin tahalleen vuodettu ulos koska Pesosta on tosissaan mietitty ja nyt officella rämpytetään F5 repeatilla jatkoaikaa lukiessa, että mitä mieltä ne feikkiheikit olisivatkaan tälläisestä vaihtoehdosta. True story.
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuskin lähti, sillä muuten olisi joukkuetta kehitetty lähtöajankohtaan asti.
Kyllä hän on tiennyt joutuvansa menemään ja sitten on kiinnostus tekemiseen lopahtanut.
Teki tosin ihan seuraajalleen vittuillakseen Jasulle kahden vuoden sopparin. Kun uusi UTJ aikoinaan saa kassakaapin koodin, niin mitähän sieltä löytyy? Neljän vuoden diili Komaroville ja kolmen vuoden lappu Motinin enolle.
 

Puta Madre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYJ
Täytyy toivoa että tämä oli ns. markkinakokeiluna suoritettu strateginen vuoto.
Jos tieto onkin tahalleen vuodettu ulos koska Pesosta on tosissaan mietitty ja nyt officella rämpytetään F5 repeatilla jatkoaikaa lukiessa, että mitä mieltä ne feikkiheikit olisivatkaan tälläisestä vaihtoehdosta. True story.
Kirjaimellisesti mietin tätä samaa hetki sitten. Mutta sitten tajusin että en halua sukeltaa niin syvään päähän.
 
Jotenkin tää seura kyllä saa aina alitettua odotukset, tässäkin oli jopa poikkeuksellisen hyvät merkit ilmassa ennen tämän uutisen lukemista. Oon ihan helvetin epäuskossa ja mietin, että eihän tää oikeesti voi olla todellista, eihän? Eikö johdolla ole kasvoja mitä menettää? Ei mitään Pesosta vastaan, mutta tää ois täydellinen toisinto Tobbarin valinnasta. Ja tietenkin jos valittaisiin saisi reilun mahdollisuuden tehdä työtään, mutta tässä alkaa rukoilemaan, että YLE lankesi pahemman kerran trolliin.

Jostain syystä päässäni kaikuu nyt tuli Pesoselle noutaja -ja lujaa.
 

demuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuten on moni täällä jo tuuminut, niin alan itsekin kallistumaan siihen ajatukseen että Tobbe lähti itse.

Ei voi olla ajattelematta nyt nähtyjen käänteiden (vaikka vahvistamattomia ovatkin) jälkeen sitä, miten sidottu Tobben kädet lopulta ovat missäkin asiassa mahdollisesti olleet. Kun menee heikosti, tuo posti on ihan hirveä kusitolppa. Samanaikaisesti sulla on saattanut olla toinen käsi selän takana naruissa, etkä ole voinut välttämättä antaa sitä kaikkea panosta mitä haluaisit. Siitä ei kuitenkaan voi puhua ääneen. Hirveä tilanne jos näin on ollut. Lähdön syinä Tobbe taisikin mainita jotain henkisestä hyvinvoinnista. Siitä voi tehdä jotain johtopäätöksiä.

Olen itse kuullut joukkuetta lähellä olevilta ihmisiltä, että Tobbe potkittiin pihalle - ei lähtenyt itse, vaikka niin onkin uutisoitu.

Oli miten oli, seuraaja vaikuttaisi olevan Pesosen Janne.

Täytyy kyllä myöntää, että olin eilen hyvin epäuskoisissa fiiliksissä tuon Ylen jutun luettunani. Hieraisin silmiä kahteen kertaan, ja kyllä vain, edelleen luki Janne Pesonen. No, odotetaan vielä virallista kruunausta tälle.

Mitään Pesoselta itseltään pois ottamatta, en vain voi ymmärtää tähän ratkaisuun johtaneita perusteluita. Vaikka miten sitä pyörittelee, en ole keksinyt YHTÄÄN, siis jumalauta ainuttakaan tekijää, joka puoltaisi Pesosta yli mm. Kultasen UTJ pestiin. Oikeastaan puoltaisi Pesosta yli kenenkään?!

Ei edes raha, sillä luulisi jokaisen ymmärtävän, että hutirekry usein tulee vielä kalliimmaksi.

Joku voisi jopa todeta, että yhden hutirekryn kanssa pitäisi olla suhteellisen tuoretta kokemusta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös