Kuka saakaan Jokerilaivan käskyttäjän pestin?

  • 114 624
  • 303

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Täältä jää kausari uusimatta, jos Ikakin lähtee Hanlonin kanssa samalla oven avauksella.

Täällä osa faneista jo tekee Ikasta seuraakin suuremman - huh. Voi helvetti sentään!

Ika on Jokereissa 1. kauttaan, puhuu täysin pehmosia ennen ja jälkeen otteluiden kuinka peli paranee paranemistaan, ei omaa minkäänlaista menestystä SM-liigassa ja on kakkosvalmentajana kaudella, joka on yksi kaikkien aikojen murheellisen Jokerien pelillisten esitysten osalta (siis Jokerien iloisen, pirullisen ja taitavan kiekon).

Jos tällainen lätkäjätkä ilmoittaa lähtevänsä samalla ovenavauksella kuin tuholainen nimeltä Hanlon, saa mennä. Voin tulla pitämään sitä ovea auki ja katsoa, että varmasti poistuu.

Jokerikiekon paluu ja Jokerien nostaminen takaisin ykkösseuraksi Suomessa lähtee siitä, että tunnustetaan ensin faktat. Hanlon on yksi kaikkien aikojen pahin floppi, joka karkoitti yleisön, tuhosi loputkin Jokerien brändistä, sai osan sponsoreista lähtemään ja tappoi monien vähemmän aktiivisten Jokerien ystävien halun tulla halliin kokonaan. Jos Ika haluaa ristiä itsensä tällaiseen kiekkoon, siitä vaan. Ei todellakaan ansaitse silloin jatkaa Jokereissa.

Ensi kauden valmennuksen valinnassa kyse on myös Hjalliksen uskottavuudesta. Kovin korkealla se ei enää ole eikä siedä yhtään ohilaukausta tärkeimmissä valinnoissa. Hjalliksen ote on löystynyt pahasti kun katsotaan näitä ohilaukauksia muutamalta vuodelta:

Lukkarila-Wade
Curre-Virmanen
Hanlon-Lehkonen

Nyt vihdoin jotain järkeä hommaan, Hjallis!
 
Viimeksi muokattu:

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Täällä osa faneista jo tekee Ikasta seuraakin suuremman - huh. Voi helvetti sentään!

Toki paljon on Ikasta itsestään kiinni, sen ymmärrän täysin. Se mikä itseäni korpeaa on kaksikko Virmanen&Hjallis, jonka pitkän ajan strategia on se, että se uusitaan joka vuosi. Ikassa näin erittäin tärkeän palasen rakennettaessa oikeasti pitkäjänteisesti Jokereita, mutta ilmeisesti asioita ei oltu osattu sopia alun alkaenkaan niin, että ihan Hanlonista riippumatta Ika jatkaisi joka tapauksessa organisaatiossa ja toisi sitä kuuluisaa pitkäjänteisyyttä. Toki kaikissa on syytä, myös Ikassa jos hän on sitoutunut Hanlonin paskaan niin tiukasti, että lähtee samalla oven avauksella.
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
Toki paljon on Ikasta itsestään kiinni, sen ymmärrän täysin. Se mikä itseäni korpeaa on kaksikko Virmanen&Hjallis, jonka pitkän ajan strategia on se, että se uusitaan joka vuosi. Ikassa näin erittäin tärkeän palasen rakennettaessa oikeasti pitkäjänteisesti Jokereita, mutta ilmeisesti asioita ei oltu osattu sopia alun alkaenkaan niin, että ihan Hanlonista riippumatta Ika jatkaisi joka tapauksessa organisaatiossa ja toisi sitä kuuluisaa pitkäjänteisyyttä. Toki kaikissa on syytä, myös Ikassa jos hän on sitoutunut Hanlonin paskaan niin tiukasti, että lähtee samalla oven avauksella.

Joo, joo, mutta Ikahan saa ihan itse päättää haluaako olla osa Jokeri-organisaatiota vai ei.

Ei kuulu kuitenkaan ison miehen tyyliin kiristää työnantajaa työkavereiden avulla. Ihme marinaa Ikalta, jos lähtee sen vuoksi, että Hanlon olisi saanut / saa lähteä. Ikalle tuntuu olevan tärkeämpää se, että saa olla haluamiensa jätkien seurassa sekä tehdä asiat vain omasta perspektiivistään (= saunakaverivalmennusta).

Mä ymmärrän, että Ika ei ole tyytyväinen kaikkeen Jokeriorganisaation sähläyksiin, kukapa olisi? On silti mielestäni rottamaista jättää laiva, kun leipä maistuu vähän erilaiselta, kun itse haluaa.

Pistäisi nyt vaan kovan kovaa vastaan Hjallikselle toimistossa ja sanoisi, että nyt pitää rakentaa pitkäjänteisesti ja neuvottelisi Hjallikselta sellaisen roolin Jokeri-organisaatiossa, joka tyydyyttää.

Ei Ika voi kuvitella, että tälläisen kauden jälkeen hän on ykkösvaihtoehto Suomen vihatuimmassa seurassa.

Jos Ika oikeasti lähtee vaan lojaliteetin vuoksi, niin bye, bye! Sulle olisi ollut käyttöä, mutta muiden sanoin, et ole seuraa suurempi!
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Hesari tietää kertoa, että Lundmark ei ainakaan ole oikea vastaus:

http://www.hs.fi/urheilu/jaakiekko/...ei+palaa+Jokerien+valmentajaksi/1135243349704

Case-Mälkiä on näköjään saanut lehtimiehet liikkeelle.
Faktat myös hyvin hallussa näillä lehtimiehillä:

"Olen hämmästynyt", sanoi Lundmark, joka valmensi Jokerit mestaruuteen seuran viimeisenä pelivuotena vanhassa jäähallissa 1977
Mitä tulee Lehkoseen, en sinällään olisi yllättynyt Ikan lojaalisuudesta Hanlonia kohtaan, jota asiaa itse asiassa kyllä täällä jo kauan aikaa sitten spekuloinkin. Mitä taas tulee Ikan Jokeriaikaan, veikkaan että on kuitenkin Jokereissa ollut kauemmin kuin joku "cobol" Jokereita kannustanut.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mitä taas tulee Ikan Jokeriaikaan, veikkaan että on kuitenkin Jokereissa ollut kauemmin kuin joku "cobol" Jokereita kannustanut.

Onhan Ika nuorena pelannutkin Jokereissa(kin), mutta ei se muuta asiaa mihinkään. Niin se vaan menee, että jos Ika haluaa itsensä hirttää Hanlonin kanssa paskakiekkoon niin sitten haluaa.

Jokerit on esittänyt munatonta peliä lähes koko kauden. Ei se nyt niin mene kuten P Sihvonen esittää, että Hanlon kantaa paskasta vastuun ja Ika sitten niistä parista parhaasta hetkestä, joita on nähty. Kyllä Jokerien pelistä ja tästä surukiekosta kantaa vastuun molemmat. Hanlon kuitenkin isomman.

Ensi kaudella kun vielä ryssitään samalla tavalla kuin nyt ja pari kautta sitten, koko seura on entinen. Nämä Ikalaisten jutut ovat juuri niitä, joiden mukana päädytään vielä konkurssiin, vaikka peli paranee koko ajan :)

Ehkä Hjallis on vihdoin heräämässä ja tekee vaihteeksi järkeviä ratkaisuja. Jokerien kannalta se tarkoittaa sellaisen valmennustiimin palkkaamista, jonka puheet ja teot kentällä ovat molemmat Jokerikiekkoa. Nyt puheissa löytyy ja isolla suulla, mutta peli on kaikkien aikojen kuraa suhteessa resursseihin.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Se mikä itseäni korpeaa on kaksikko Virmanen&Hjallis, jonka pitkän ajan strategia on se, että se uusitaan joka vuosi.

Tästä täysin samaa mieltä kuten hyvin tiedätkin. Mutta ei Jokerien strategiaa voi rakentaa niinkään, että Jokerikiekon totaalisesti jään rakoon polkeneen valmentajan erottamisen kesken kauden - jota itse ehdotin jo syyskuussa - estää käytännössä ns. Jokerihenkisen kakkosvalmentajan asenne.

Kuten aiemmin kirjoitin, Hjalliksen virhe oli suostua erottamishankkeensa jälkeen Hanlonin jäämiseen. Olisi vaan pistänyt pihalle molemmat ja ottanut Jortikan/Summasen/Mälkiän tai jonkun muun peluuttamaan Jokereita kuten Jokereita peluutetaan. Siihen yksi kunnon sentteri uudelle valmennukselle, hyökkävämpi pelitapa - ja Jokerit olisi ollut täysin mahdollinen runkosarjan ykkönen.

Peliäkin olisi ollut kiva katsella.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Ei sitten minkäänlaista todellista mahdollisuutta. Riittää kun katsoo vaikkapa Bluesin tai Kärppien pelejä. Kummatkin ovat pelillisesti Jokereita niin paljon edellä että Jokerit vie paras seitsemästä sarjan vain fanien toiveissa.

Ilmeisesti se Blues ei vain ole viitsinyt pelata Jokereita vastaan ja Jokerit onkin kyykyttänyt Bluesia keskinäisissä. Viimeksi Blues vihdoin voitti kun Strömberg oli imuttamassa Jokereiden maalila, muuten se voitto saldo olisi mitä luultavammin Bluesilla edelleen nollilla Jokereita vastaan pelatuissa peleissä. Myös tuo naapuri kyykyttää Bluesia ihan vain niin halutessaan.

Realismin kanssa mestaruushaihatteluilla ei ole mitään tekemistä, joten tilannetta jossa mestarivalmentaja Hanlon sai Hjallikselta lähdöt ei tarvitse pelätä.

No ihan realismia on että Riksman on kunnossa ollessaan niin hyvä että se muutama tehty maali näyttää riittävän voittoon. Jokerit on pelannut passiivista peliä ja luottanut Riksmaniin, tällä pelillä tuloksellisesti ollaan 4 pistettä kärjestä liigassa kun pelejä on jäljellä noin kymmenen. Minä sanoisin että ihan realistinen mahdollisuus on että Jokerit taistelee mestaruudesta. Ei Jokerit suurin suosikki ole, mutta vittumainen vastustaja kaikille. Jokerit myös omaa pelaajistossaan suuren määrän kokemusta näistä kevään tosipeleistä, sen vaikutustakaan on turha tiukoissa peleissä unohtaa.

Katsellaan mitä tuleman pitää, en silti vielä ole menettänyt toivoani. No sitä Jokerikiekon paluuta saan odottaa ainakin ensi kauteen.
 
Viimeksi muokattu:

fireman

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikkiruokainen
Faktoja tunnustaen

On niin tähtitieteellinen ihme, että jokerit uskomattomalla konttauksellaan on tosiaan näinkin korkealla. Se ei millään lailla kerro Jokereiden onnistumisista vaan muiden joukkueiden ailahtelevaisuudesta.Ainoa tasonsa säilyttänyt maalivahtimme on ansainnut kaiken kunnian ja ainostaan hänen ansioista Jokerit eivät kahlaa sarjapisteiden pohjalukemissa ja siinä hommassa Riksman ei ole todellakaan tarvinnut näiden valmentajien ohjausta!. Ihmettelen Cobolin kanssa samaa asiaa; miten ihmeessä täällä jaksetaan vaahdota jostakin kakkoskoutsista, joka ei ole muuta mairittelevaa saanut aikaan kuin kivat kommentit ennen peliä ja pelin jälkeen. Millä ilveellä Lehkonen saa puhtaat paperit tästä historiallisesta kaudesta, jos toinen valmentaja haukutaan alinmpaan maanrakoon? He ovat yhdessä luoneet joukkueen ilmeen ja pelistrategian, sama "kunnia" kummallekkin! Toinen tuli ihan ummikkona töihin sm-liigaan ,näin on turha sinisilmäisenä vaahdota, ettei Lehkonen perehdyttänyt suomalaisia pelinsaloja kaverilleen. Sama tilanne jokaisen pelaajan kohdalla, Lehkosen mielipiteet vaikuttivat Hanlonin ketjumuodostuksiin ja peluutuksiin. YHtä kaikki , synninpäästöä on turha jakaa tässä leijonanpesässä kummallekaan.
Nielettekö todellakin kaiken pureksimatta?
 

Jopi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On niin tähtitieteellinen ihme, että jokerit uskomattomalla konttauksellaan on tosiaan näinkin korkealla. Se ei millään lailla kerro Jokereiden onnistumisista vaan muiden joukkueiden ailahtelevaisuudesta.Ainoa tasonsa säilyttänyt maalivahtimme on ansainnut kaiken kunnian ja ainostaan hänen ansioista Jokerit eivät kahlaa sarjapisteiden pohjalukemissa ja siinä hommassa Riksman ei ole todellakaan tarvinnut näiden valmentajien ohjausta!. Ihmettelen Cobolin kanssa samaa asiaa; miten ihmeessä täällä jaksetaan vaahdota jostakin kakkoskoutsista, joka ei ole muuta mairittelevaa saanut aikaan kuin kivat kommentit ennen peliä ja pelin jälkeen. Millä ilveellä Lehkonen saa puhtaat paperit tästä historiallisesta kaudesta, jos toinen valmentaja haukutaan alinmpaan maanrakoon? He ovat yhdessä luoneet joukkueen ilmeen ja pelistrategian, sama "kunnia" kummallekkin! Toinen tuli ihan ummikkona töihin sm-liigaan ,näin on turha sinisilmäisenä vaahdota, ettei Lehkonen perehdyttänyt suomalaisia pelinsaloja kaverilleen. Sama tilanne jokaisen pelaajan kohdalla, Lehkosen mielipiteet vaikuttivat Hanlonin ketjumuodostuksiin ja peluutuksiin. YHtä kaikki , synninpäästöä on turha jakaa tässä leijonanpesässä kummallekaan.
Nielettekö todellakin kaiken pureksimatta?

Samaa mieltä tästä. Ika ykköseksi ensi kaudeksi olisi liian suuri riski, varsinkin, kun huomioidaan miehen aikaisemmat näytöt liigatasolta. Ikalta olisi ylimielistä odottaa ykkösen paikkaa ensi kaudeksi, ja jos ei muut hommat organisaatiossa kelpaa, niin sitten ei tietenkään tarvitse jatkaa täällä.
Ikalle tuskin aukeaa paikkaa SM-Liigaan ykkösvalmentajaksi ensi kaudeksi missään seurassa, joten hieman ihmetyttää, jos ei Jokereissa jatka. Tietenkin H&V -kaksikon kanssa on voinut mennä sukset ristiin, mutta paluu Mestikseen olisi askel taaksepäin, enkä tiedä, pääsekö Ikan näytöillä ulkomaille valmentamaan.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En tiedä, paskanjauhamisen loppuminen ja jokerikiekon takaisin saamiseen on kaksi vastausta: Aravirta tai Summanen. Jälkimmäisen ensi kauden kuvioista saatika tämän kauden ei ole mitään hajua, mutta jos pienikään mahdollisuus on saada Rami bäkkiin niin totta helvetissä tervetuloa! Samoten Aravirta olisi loistava valinta ensi kauden valkuksi.

Toivottavasti hjalmari tajuaa tämän ja tarttuu jompaan kumpaan!
 

S Gagnon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Rangers FC, HJK
En tiedä, paskanjauhamisen loppuminen ja jokerikiekon takaisin saamiseen on kaksi vastausta: Aravirta tai Summanen.

Molemmat kelpaavat mulle, mutta vaikka Raadon kanssa oltiin mestareita, ei peli tosiaankaan ollut jokerikiekkoa. Olisko Hanlon tutkinut millä tavalla voidaan voittaa pytty tällä rosterilla? Vem vet?

Juttelin tuossa syksyllä ent jokeripelaajan kanssa, joka aloitti edustusjengiuraansa Raadon aikaan. Sen perusteella täytyy olla aika kovakuorinen junnu, jos meinaa junnuna saada peliaikaa Raadon jengistä. Itkuiltakaan ei vältytä...
 

WVirmanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oma veikkaus HTT:n tietojen mukaan:

70% Jortikka - Törmänen
29% Lehkonen - Törmänen
1% Jotain ihan muuta

Onko joku muuten tietoinen Antin pelikirjasta vaikkakin päävalmentajahan se pelitavan taitaa määrätä?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Hmmm. Nyt sitten on kuulunut, että Ilmalaan palaava valmentaja olisikin Aravirta. Mielenkiintoinen tilanne menossa, enkä tässä edes yritä esittää tietäjää, mutta Aran nimi tuli esiin erään pelaajan arviona. Onko Jortsu jäämässä ilman duunia?
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Hmmm. Nyt sitten on kuulunut, että Ilmalaan palaava valmentaja olisikin Aravirta. Mielenkiintoinen tilanne menossa, enkä tässä edes yritä esittää tietäjää, mutta Aran nimi tuli esiin erään pelaajan arviona. Onko Jortsu jäämässä ilman duunia?

Toivon todella, että JHagin tieto pitäisi tässä paikkansa. En todellakaan ymmärrä, mitä hyvää Jortikka toisi Jokereihin? Aika on ajanut ohitse, viime visiitti ei juuri ihmeitä tuonut, varmasti kallis ja sitten vielä perusliksan päällehän Jortikalle pitää kaiken lisäksi maksaa myös kadonneiden kenkien korvaus.

Aravirralle liputan vahvasti, jos meikäläisen liputuksella nyt mitään merkitystä on.
 

Sape28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aravirta kuulostaa aivan liian hyvältä ollakseen totta, aivan mahtavaa jos tämä toteutuisi. Miltäs kuulostaisi kaksikko Aravirta-Törmänen??
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Aravirta olisi erinomainen ratkaisu mutta allekirjoitettua pestiä vastaan sotii ennen kaikkea se, että Ara on ilmoittanut julkisesti ajan olevan sopiva ulkomaanreissulle ja vielä tarkemmin Kaanien kotisivulla "nyt lienee viimeisiä mahdollisuuksia siirtyä ulkomaille."

Toki Ara voisi noin puhella vaikka olisi Hjalliksen soppari jo taskussa - on niitä aiemminkin nähty. Hjalliksen ja Aran välit ovat kuitenkin olleet viileät jo pitkään ja siinä syy, miksi Jokerien valmentajaruletti ei ole pysähtynyt lähtönsä jälkeen enää uudestaan Aran kohdalle ainakaan toistaiseksi. Ehkä Hjallis on vihdoin ymmärtänyt sen, että Ara ei ole edes kallis muihin paitsi Jortikkaan verrattuna. Shedden ja Hanlon ovat sitten rahassa mitattuna vuorineuvoksia mutta todellisissa saavutuksissa nallipyssykerhoa Araan verrattuna.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Hmmm. Nyt sitten on kuulunut, että Ilmalaan palaava valmentaja olisikin Aravirta.

Myöskin Pravda (HS) väitti viikonloppuna, että Aravirta olisi käytännössä ainoa jäljellä julkisuudessa olleista vaihtoehdoista eli Jortikka olisi ulkona. Tosin Pravdan juttuihin ei ole paljon luottamista.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Ara olisi kuin lottovoitto ja mielellään 2-3 vuoden sopparilla. Ika pitäisi kiinnittää kanssa pitkällä sopparilla ja hänen työn pääpaino tulisi olla junnujen kehittämisessä ja edustukseen sisään ajamisessa.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vahva tunne, että kyllä se Jortikka vaan palaa Jokereihin. Kuten cobol jo totesi, Ara on hinkunut niin kovasti ulkomaille, että miksi jäisi vielä suomeen? Eiköhän herra menee tienaamaan suuret rahat muualle, ja ehkä muutaman vuoden päästä palaa sm-liigaan. Toivon toki, että olen väärässä. Aravirta olisi selkeästi paras vaihtoehto Jokereihin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kuulin Arasta siis pelaajalähteestä ja tämä ei ollut edes varsinaisena jutunaiheena. Jubailin niitä näitä erään tsadilaiskiekkoilijan kanssa ja kun tuli puhe kotimaisten seurojen valmentajakuvioista, sain sen käsityksen, että Ara on Jokereiden ensi kauden koutsi. Hesarin maininnasta en edes tiennyt.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Sen verran luotettavan kirjoittajan (JHag) tuntemuksista on kyse että tässähän saattaa olla perää! Voihan esim. kyseessä olla sellainen kuvio että Ara tulee Jokereihin ja pääsee ulkomaille kun ensi vuonna pelataan Euroopan liigaa! Tai sitten ei ;)

Jos Ara tulee niin se olisi paras asia ainakin kymmeneen vuoteen. Ja siinä olisi samalla hyvä mahdollisuus tuhota viimeisetkin hyvät muistot 90-luvulta kun pesti päättäysi potkuihin ja täydelliseen uudellenorganisointiin. Kaikki muut wanhat messiaat onkin jo melkein käyty läpi ja todettu että hyvät ajat eivät enää palaa.
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
Aravirta olisi erinomainen ratkaisu mutta allekirjoitettua pestiä vastaan sotii ennen kaikkea se, että Ara on ilmoittanut julkisesti ajan olevan sopiva ulkomaanreissulle ja vielä tarkemmin Kaanien kotisivulla "nyt lienee viimeisiä mahdollisuuksia siirtyä ulkomaille."

Voisiko olla mahdollista, että Ara ei saanut syksyllä haluamansa kaltaista pestiä ulkomailta ja olisi siksi tulossa takaisin Jokerien ruoriin? Itse en pitäisi tätä vaihtoehtoa aivan tuulesta temmattuna. Ara ei kuitenkaan ole vielä sen ikäinen, että pitäisi seuraavan viiden vuoden aikana päästä eläkkeelle, mutta tuskin koutsaa paljon 10 vuotta kauempaa.

No, on se sitten Jortsu tai Ara, molemmat kelpaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Voisiko olla mahdollista, että Ara ei saanut syksyllä haluamansa kaltaista pestiä ulkomailta ja olisi siksi tulossa takaisin Jokerien ruoriin?

Voisipa hyvinkin.

Oli sitten Ara, Jortikka tai kuka tahansa, sopimus on tehty jo aikaa sitten. Hjallis nauttii kun media sauhuaa Jokerien puuttuvasta valmentajasta. Hjallis tokaisi joskus, että näitä (tarkoitti perättömiä juttuja) tarvitaan jotta Jokerit pysyy esillä. Uskon edelleen, että tulija on vanha tuttu ja sopimus tehtiin viime vuoden puolella.

Ara on Jortikkaa parempi valmentaja, mutta onko hänestä Jortikan tapaan pitämään Hjallis ja Virmanen nuhteessa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös