Kuka saa Petri Variksen?

  • 35 467
  • 145
Suosikkijoukkue
Jokerit
....vai eikö äijä kelpaa?

Keväällä ja alkukesällä kerrottiin siellä täällä (mm. Veikkaajassa), että Varis palaa kahden vuoden Sveitsin komennukselta Suomeen. Muun muassa Ässien kanssa käytiin neuvotteluja, mutta sopimusta ei ainakaan minun ymmärtääkseni ole syntynyt sinne eikä muuallekaan.

Kun SM-liigasta on viime kauden jälkeen lähtenyt joukkueellinen pelaajia NHL:ään ja melkein saman verran Ruotsiin ja muualle, luulisi, että kaksi vuotta sitten liigaa dominoinut hyökkääjä kelpaisi.

Olisi kelvannut minun puolestani Jokereihin ennemmin kuin Thomas Sjögren. Mutta minähän en ole Matti Virmanen.

Missä joukkueessa olisi tarvetta pystyvälle maalintekijälle, josta on viimevuosina kypsynyt melkoinen pelinrakentajakin? Ainakin runkosarjassa olisi luvassa melkoista pistetehtailua?

Tappara? HIFK? Ässät? Kärpät? TPS? Saipa? Pelicans? Kuka saa Peten?

PS. VIRMANEN, peli ei ole vielä pelattu. Varis on Jokeri, toisin kuin muutamat ensi kauden joukkueen "vahvistukset".
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Viestin lähetti nikolaimakarov

Missä joukkueessa olisi tarvetta pystyvälle maalintekijälle, josta on viimevuosina kypsynyt melkoinen pelinrakentajakin? Ainakin runkosarjassa olisi luvassa melkoista pistetehtailua?

HIFK:ssa olisi ehkä pieni tilaus maalintekijälle, mutta Varis on kyllä niin perus-Jokeri, ettei ole omalla listallani ykkösenä. On kyllä sen luokan pelaaja, että varmasti mahtuisi liigaan. Näkisin mieluiten Jokereissa, mutta esim. Ässiin voisi mennä. Bergeronin laidalle?
 

Tökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti nikolaimakarov
PS. VIRMANEN, peli ei ole vielä pelattu. Varis on Jokeri, toisin kuin muutamat ensi kauden joukkueen "vahvistukset".

Kyllä peli on pelattu. Ylitarjontaakin on, Sjögren hiuksista...

Jokeri on kyllä, ja melko hyvätasonenkin, mutta nyt on aika jollekin uudelle ja voisi mun puolesta unohtaa nää vanhat jyrät. Lindiä lukuunottamatta.
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Re: Re: Kuka saa Petri Variksen?

Viestin lähetti Pärde
HIFK:ssa olisi ehkä pieni tilaus maalintekijälle, mutta Varis on kyllä niin perus-Jokeri, ettei ole omalla listallani ykkösenä.

Variksella ei ole mitään annettavaa tämän hetken IFK:lle. IFK tarvitsee lähinnä monipuolista ykkössentteriä. Varis sopisi kuin nyrkki silmään Virmasen nuorennusleikkaukseen.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jännä kysymys. Varishan on HIFK:n kasvatti, ottajia on varmasti SM-liigassa, kykeneekö kukaan halukas antamaan tarpeeksi kovaa palkkaa? HIFK? Tappara? Kyllä Petri IFK:hon voi vielä hyvinkin suunnata, hän ei kuitenkaan ole yhtä Jokeri kuin Lind. Toivotaan ettei ensi kaudella meillä pelaa, kuitenkin aika vanha eikä tehoja enää huimasti löydy. Oma veikkaukseni on että hän kiekkoilee ensi kauden keski-euroopassa.
 

H.Hietaharju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Norppa
Ennemminkin pitäisi kysyä:
Kuka haluaa Petri Variksen?

Kärppiin sanon minä.

Kaken kärpissä ei nähdä variksen tyylisiä pelaajia.
Kärpät etsii ulkomaalaisia laitahyökkääjiä, ei niinkään sveitsin b-liigassa pelanneita jäähdytteliöitä.
 

JanJ

Jäsen
Re: Re: Kuka saa Petri Variksen?

Viestin lähetti Pärde
Varis on kyllä niin perus-Jokeri, ettei ole omalla listallani ykkösenä.
Viestin lähetti nikolaimakarov
Varis on Jokeri, toisin kuin muutamat ensi kauden joukkueen "vahvistukset".

Tuossa jo teitä muistutettiinkin, että Varis on HIFK:n kasvatti, joka pelipaikkaa vaille jäätyään lähti Poriin. Saman teki aikanaan myös Mika Kortelainen, joka aloitti Variksen tapaan liigauransa Porissa.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Re: Re: Kuka saa Petri Variksen?

Viestin lähetti cobol
Kelpaamista saattaisi jopa merkittävästi edesauttaa se, jos hinta olisi suhteessa oletettaviin esityksiin.

Täsmälleen niin. Variksen hintalappu ei ole missään suhteessa sen paremmin viime aikojen näyttöihin kuin oletettavasti tuleviinkaan. Kertoo paljon SM-liigan tilasta, mikäli joku seura katsoo asiakseen Peten sainata - tai sitten hinnan pitää tulla alas reippaasti.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Juuri näin

Kun Lukko kärkkyi Variksen perässä keväällä, sanoi Santala Variksen palkkapyynnön kuultuaan että sillä hinnalla hän on jokaiselle SM-liigajoukkueelle liian kallis.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Re: Re: Re: Kuka saa Petri Variksen?

Viestin lähetti JanJ
Tuossa jo teitä muistutettiinkin, että Varis on HIFK:n kasvatti,

Paitsi ettei ole koskaan pelannut sekuntiakaan HIFK:ssa - ei junioreissa, eikä miehissä. Petri Varis on KoJo:n kasvatti, pelasi sen jälkeen muutaman vuoden Kissoissa ja lähti sitten Poriin pelaamaan liigaa.

Tuo kuvauksesi sopisi kyllä hyvin toiseen pelaajaan, eli Jari Korpisaloon. Hän on tryffeleiden kasvatti, joka ei mahtunut koskaan äijiin ja meni Kissojen kautta Poriin.
 

JanJ

Jäsen
Ai, Variksesta puhuttiin nimenomaan IFK:n kasvattina hänen siirtyessä Ässiin. Korpisalo sensijaan taitaa olla kyllä Jokerien juniorikoulusta tulleita...?
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Päinvastoin. Tosin Variskaan ei ole jokerijunnu, vaan Kontulan Jokerit.
Korpisalo on HIFK:sta. Taisi pelata kaikki junnuvuotensa siellä, vai olisiko käynyt jenkeissä välillä pyörähtämässä.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Aikaisemmat seurasi:

G - A-jun: Jokerit, HIFK

, sanoo Korppi
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Ei tuo Jokereissa kyllä ole pahemmin tainnut pelailla, jollei sitten ihan pikkukakaravuosina ole kääntynyt. WPK (vai oliko joku muu ?) muistaakseni muisti nuo Korpin vaiheet tarkemmin.

Variksen historiikkia tässä:

75-85 KoJo
86-90 Karhu-Kissat
90-91 KooKoo
91-93 Ässät
93-97 Jokerit
97-98 Chicago/Indianapolis
98-99 Köln
99-01 Jokerit
01-03 Ei aavistustakaan
 

railwayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät (& Devils)
Variksen tilanne on mielenkiintoinen jos yksikään seura ei ole hänen kanssaan edennyt sopimusneuvotteluissa. Aika taitaa olla Variksen puolella, sillä sarjan alettua on takuulla seuroja, jotka huomaavat lähteneensä sarjaan liian kapealla materiaalilla.

Haluaisin kysyä asiasta enemmän tietäviltä, että onko Variksella mahdollisuutta harrastaa veronkiertoa millään tavalla? Jos hän on Sveitsissä pelannut ja pesti Suomessa jäisi lyhyeksi (alle 6 kuukautta), niin voiko hän maksaa veronsa esimerkiksi Sveitsiin?
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Varis rakentaa tiettävästi omakotitaloa Ulvilaan ( Porin lähistölle), joten pelipaikkaa etsitään kai ensisijaisesti Suomesta. Ässillä ei kylläkään ole varaa edes halvempiin pelimiehiin. Luulisi pelipaikan löytyvän pääkaupunkiseudulta, missä rahaa riittää. Todennäköisesti jo lokakuussa Jokerit pistää dollarit jonoon....
 

JanJ

Jäsen
Viestin lähetti Domi28
Varis rakentaa tiettävästi omakotitaloa Ulvilaan ( Porin lähistölle), joten pelipaikkaa etsitään kai ensisijaisesti Suomesta.
Aah, jokavuotinen omakotijuttu.
Tosin totuusperään en ota mitään kantaa.
Mutta Variksen vaimo on porilainen (vai oliko ulvilalainen?).
 

JanJ

Jäsen
Viestin lähetti korkki
Pomarkusta
Samaa nippua.
Tästä lähtien pitää sanoa että "Variksen vaimo on Satakunnasta"
 

Pata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Varis ei ole rakentamassa taloa Porin seudulle, eikä hän sellaista täältä myöskään omista. Kotitalo on jossain päin pääkaupunkiseutua, ja siellä se myös pysynee, riippumatta siitä missä mies ensi kaudella leipäänsä ansaitsee. Petrin vaimon mahdollisista Pomarkku-kytköksistä en tiedä, mutta koska Ruosniemi on Porissa, eikä Pomarkussa, laskisin hänet kuitenkin selkeästi porilaiseksi.

SM-liiga kai olisi mieluisin vaihtoehto, mutta ilmeisesti ulkomaatkaan eivät ole poissuljettu vaihtoehto. Ei ainakaan enää. Tosin ihan mikä tahansa ei taida ulkomailla kelvata, vaan lähinnä miehellä lienee haaveissa pesti Sveitsiin tai Ruotsiin. Näytöt Sveitsistä on kuitenkin sen verran heikot, että pääsarjapaikasta lienee turha haaveilla, ja B-liigaan hän ei suostu menemään. Elitserien onkin ehkä sitten toinen juttu. On sinne huonompiakin ukkoja mennyt. Tosin halvempiakin. Ilmeisesti palkkapyyntö on ainakin toistaiseksi ollut ruotsalaisseuroillekin liian kova.

Palkkapyynnön lisäksi Petrin sopimuksettomaan tilaan on vaikuttanut se, että mies kinuaa pitkää, mieluiten kolmevuotista, sopimusta. Se on selvä, että ainakin tuosta hän joutuu tinkimään, tuskinpa kukaan on tässä vaiheessa valmis tarjoamaan mitään muuta kuin korkeintaan 1+1-sopimusta.

Suomeen paluuta Varis suunnitteli sillä mielin, että tuntee arvonsa ja oli sitä mieltä, että hänen tasoisellaan pelaajalla on vara valita itselleen parhaiten sopiva seura. Siitäkin huolimatta, että ikää on kertynyt ja pari viime kautta on mennyt vaatimattomasti. Ehkä hänelle sitten on ollut jonkinlainen yllätys, että kysyntä on ollut heikohkoa. Tai kysyntäähän on kyllä riittänyt, mutta kilpailua ei ole syntynyt, eikä hänellä sittenkään ole mahdollisuuksia sanella sopimusehtoja. Ilmeisesti olettamus oli, että niin hän pystyy tekemään viimeistään siinä vaiheessa, kun NHL kuorii kermat kakun päältä. Vaan eipä ole näköjään sekään auttanut. Onko Varis nyt sitten valmis pudottamaan pyyntöjään vai saako oman arvon tuntemus miehen mieluummin lopettamaan?

Seuroista Jokerit olisi varmaan muuten mieluisin vaihtoehto, mutta siellä hän ei voisi olla varma, saako sen suuren pelillisen roolin, mitä hän myöskin ehdottomasti haluaa. Ja toisaalta Jokereiden kiinnostus vanhaa sotaratsuaan kohtaan on ollut laimeaa, ilmeisesti Varis ei vain Jortikan suunnitelmiin mahdu. Sikäli kyllä ihmetyttää, että Sjögren kelpaa, mutta Varis ei. Ainakin Jokereiden kannattajat lienevät vähän eri linjoilla seurajohdon kanssa tuosta asiasta?

Ässillä olisi kyllä käyttöä Varikselle. Niin pelillisesti kuin muutenkin. Joukkue suorastaan huutaa lisää taitoa ja ykkösketju on kyllä nykyisillä eväillä kovin kevyttä kaartia. Bergeron-Varis, siinä saattaisi olla varsin kova tutkapari, joiden voisi kuvitella löytävän saman aaltopituuden. Ässissä Varis ainakin saisi sen suuren roolin.

Porissa Varis saisi vastaanoton, mitä ei ole luvassa missään muualla, Jokereita lukuunottamatta. Vujtekin jälkeen Petri olisi todennäköisesti kuitenkin se kaikkein mieluisin paluumuuttaja, joten Tammisen olisi kiva kaupitella kausikorttejakin Variksen nimellä. Ja kun Ässätkin olisi sinänsä kovin mieluisa vaihtoehto Varikselle itselleenkin, niin haluaisin uskoa, että tuo olisi hyvinkin hedelmällinen kombinaatio. Mutta kun rahat eivät riitä. Langkow tuli niin kalliiksi, että Ässät joutui lopulta tekemään Varikselle niin huonon tarjouksen, että sitä voi herkempi mies pitää melkeinpä loukkauksena.

En enää sanoisi, että aika olisi Variksen puolella, vaikka monen joukkueen kokoonpanossa isoja puutteita onkin. Onhan se selvä, että hänenkin on aika rajusti pudotettava pyyntiään. Jos hän sen tekee, niin sitten miehestä saatetaan pieni kilpailu käydäkin. Jos hän ei sitä tee, niin hokkarit naulaan tai sitten jonnekin vähemmän mieluisaan paikkaan Keski-Eurooppaan.

Veikkaan kuitenkin, että se seura löytyy lopulta Suomesta. Kärpät, Tappara, Blues, HIFK, kenties joku noista. Ehkä joku pienempikin seura, jos pelihalut käyvät niin koviksi, että raha menettää merkityksensä. Tuskin näin käy, mutta jos kävisi, niin ehkäpä pari turkulaistakin aloittaisivat Satakunnassa pienen köydenvedon. Tai sitten jokerikorttina apajille ilmestyisi hurrikaanin lailla mustat miehet Jyväskylästä. Sen verran paljon herrat Alatalo ja Varis toisiaan arvostavat, että ei tuokaan olisi mahdottomuus jos JYP:llä vain olisi vähän kahisevaa.

Ihannetilanne kaikkien osapuolten kannalta olisi loppujen lopuksi ehdottomasti se, että Varis ja Ässät löytäisivät toisensa.
 
Viimeksi muokattu:

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Varis oli liian kallis myös pelicansille toimitusjohtaja Kososen mukaan. Hyvä näin, koska kyllä minä ainakin mieluummin katselen Toporowskia kuin Varista.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Päivää vaan. Tulin tänne pistämään pääni pölkylle ja odottamaan tulikiveä niskaani, sillä haluaisin todeta, että The Sir Pentin sekä Aran kannattaisi vähintäänkin ottaa huomioon tämä Variksen poika. Ajatus pitää luonnollisesti sisällään sen, että kaveri ei ole tehnyt veikkoniemisiä pungertaen 120 kilon massaansa joka paikkaan myöhässä. Paitsi palkkapäivänä. Mutta onhan sillä kädet, onpa hyvinkin.

Variksen hyviä puolia vaikkapa HIFKiä ajatellen:

-kotimainen vaihtoehto maalintekijälaituriksi, pidetään ulkomaalaispaikkoja vielä auki, jooko?
-mies on pelannut Sveitsissä ja esimerkiksi Rapperswill on armoton bailausmesta, muusta juustomaasta puhumattakaan
-hän on lähtenyt jokereista, ajatustoimintaa on siis esiintynyt
-kyllä sitten narrifaneja ottaa pattiin, kun kankea ja hidas Varis (jos se on tehnyt ne veikot) törmää polvi edellä heidän nuoreen tähteensä. Esimerkiksi Tomas Sjögreniin
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös