Kuka on KalPan seuraava päävalmentaja?

  • 129 093
  • 356

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Se siitä sitten. Tarkoittanee sitä, että jos valmentaja vaihtuu, päätös siitä tehdään niin myöhään, että pelaajabudjetti on käytetty ja hankinnat Laukkasen johdolla tehty.

On tosiaan Kuivalaisella ja kumppaneilla hommaa saada yhteistyösopimuksia aikaiseksi ja kausikortteja myytyä, kun epäonnistumiselle kasvot antanut mies patsastelee ensi kaudellakin aitiossa. Uskottavuuden palauttaminen vaatisi todellisia ässiä pelaajamarkkinoilta.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jahah, eiköhän tuo Laukkanen ole puikoissa ensikaudellakin. Ja nyt selvisi, miksi tähän mennessä ei ole herran johdolla pärjätty: Ei ole saanut vaikuttaa pelaajavalintoihin. Ei ole "hänen näköisiään" pelaajia. Eli ensi kaudella kaukalossa nähdään "peura ajovaloissa" -ilmein varustettuja jäätyneitä pelimiehiä...

Laukkanen rakentaa ensikauden joukkuetta
Johan tulee paskaa tuutista. Ajattelin ja toivoin, ettei KalPa lähtisi selittämään tätä katastofia huonoilla pelaajahankinnoilla. Tulikin vielä parempaa, ne eivät ole olleet Laukkaselle sopivia! Tietysti sikäli osuvaa, että kun puoli joukkuetta joudutaan nyt joka tapauksessa vaihtamaan niin silloin se on myös hyvä syntipukki...

Tosiaan koska Laukkasen annetaan vaikuttaa pelaajahankintoihin, ei hän ole mihinkään lähdössä. Toki tulevista potkuista ei varmasti muutenkaan vielä kerrottaisi Peuralle, mikäli olisi päätetty hänen jatkavan kauden loppuun asti ja uusi mies vasta ensi kaudeksi tilalle. Mutta siinä tilanteessa Peuran mielipiteitä pelaajahankintoihin ei hirveästi kuunneltaisi, tai ainakaan niiden annettaisi vaikuttaa.

Toisaalta ilmoitetaan ettei tämän kauden osalta voida mennä loppuun saakkaa täydellä riskillä. Sen sijaan ensi kauteen ollaan valmiita lähtemään valtavalla riskillä. Toivotaan, että yleisö ostaa selityksen, että menestys onkin ollut kiinni vääränlaisista pelaajista eikä valmentajasta. Jos homma ei sitten lähdekään toimimaan syksyllä, ei ole enää mitään vaihtoehtoja ja tekosyitä jäljellä, valmentajan on pakko vaihtua. Sitten ollaankin tilanteessa, jossa kausikorttimyynti oli Laukkasen jatkon takia heikkoa, joudutaan kuitenkin maksamaan kahdelle päävalmentajalle palkkaa ja kaiken lisäksi joukkue on rakennettu Laukkasen "pelikirjaa" varten...

Ei hyvältä näytä, isolla riskillä mennään.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Johan tulee paskaa tuutista...Ei hyvältä näytä, isolla riskillä mennään.

Kyllähän Laukkasen jatko päävalmentajana on toteutuessaan tämän tonttuilun multihuipennus. Kohta muuten kynnetään todella syvällä taloudellisesti. Nämä ovat vasta pieniä laineita oikeiden aaltojen edellä, kun alkaa todellinen joukkopako yleisön ja sponsorien suunnalta.
 

August

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Olen täysin sillä kannalla, että valmentaja pitäisi vaihtaa, jo tämän kauden aikana. Tällöin uudelle valmentajalle annettaisiin aikaa tutustua ja vaikuttaa vuoden 2015 joukkueeseen. Yritän ajatella asiaa kuitenkin monelta näkökannalta näin viikonlopun kunniaksi.

Vaihtoehto 1) KalPa valitsee uuden valmentajan, Laukkaselle potkut. Tilalle tulee "mestisvalmentaja". Petrimatikaiset yms. eivät ole varteenotettavia vaihtoehtoja, koska talous on kuralla ja houkuttelevuus - sitä ei ole.

Uuden valmentajan rooli tulevan joukkueen valinnassa sivuosassa, koska saapunut juuri organisaatioon. Lisäksi uuden valmentajan "nimettömyys" ei herätä arvostusta Kapasissa. Joukkue kasataan siis KalPan johdon sanelemana. Syksy alkaa, ja ottelun jälkeen kuulemme taas: " Opin tiellä ollaan", "joukkue hitsautuu yhteen pikkuhiljaa", "jne"... Tuloksena uusi peura ajovaloissa ja ojaanhan sitä mentiin.

Vaihtoehto 2) KalPa tekee strategisen muutoksen toimintaansa. Toimistolla havaitaan, että valmentajan rooli jääkiekkojoukkueessa on loppupeleissä kuitenkin melko suuri, ja siihen päätetään panostaa. Pelkästään medianäkyvyyden, ryvetetyn imagon ja fanien takia päätetään palkata rautainen ammattilainen penkin taakse. Lähtökohtana on se, että tämä uusi valmentaja voi saada heikommistakin pelaajista enemmän irti, jolloin kustannussäästöjä voidaan tehdä pelaajahankinnoissa. Joukkue kootaan tarkalla roolituksella, ei neljällä ketjulla jokapaikanjokuvitunriekkisillä. Syksyllä ottelun jälkeen kuulemme: "Paska peli, suunnitelmana oli voittaa 10-0 JYP eikä vain 9-0. Anna sakkoa saatana, Kapanen saa tulla itse selittämään mikä mätti äsken."

Vaihtoehto 3) Pap Laakkane jatkaa tehtävissään. Hän on päässyt vihdoinkin kasaamaan omannäköisen joukkueen. KalPa tulee ensi kaudella olemaan rautainen puolustuspäässä, ja muutama täsmähankinta tekee tarvittavat 2 maalia/ottelu. Ottelun jälkeen kuulemme: "Olen kuullut kyllä peura-ajovaloissa vertauksen. Mutta ku mie oon niin yksin aina joskus siellä penkin takana, ja jos Sami kuulisi että neuvon, niin en olisi pelkästään enää ajovaloissa."

Helpoimmalla pääsisi ostamalla joukkueeseen Tammis-imitaattorin, joka latelisi itsestäänselvyyksiä Tammisäänellä. Ihan kuin ammattilaisia tarvitsisi opettaa. "Hei Kerman, muistahan aina suoristaa selkä välillä luistelussa".

Heitetään vähän vettä lauteille ja odotetaan ensi kauden nousua!
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Epäilen, että Laukkasen jatkamisen syynä on se, että Sami haluaa itsensä ensi kaudella penkin taakse. Tämä suunnitelma on helpompi toteuttaa, kun vierellä seisoo päävalmentajana mies, jolla ei ole mielipidettä tai joka ei ainakaan julkisesti uskalla sitä kertoa. Ja mikä tärkeintä, vierellä on mies, joka ei uskalla kyseenalaistaa Samin mielipidettä.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Jahah, eiköhän tuo Laukkanen ole puikoissa ensikaudellakin. Ja nyt selvisi, miksi tähän mennessä ei ole herran johdolla pärjätty: Ei ole saanut vaikuttaa pelaajavalintoihin. Ei ole "hänen näköisiään" pelaajia.

Mitä vittua? Vai ei ole ollut Laukkaselle mieluisia pelaajia? Jos olet valmentaja (huom! valmentaja etkä Peura), niin muokkaat pelitapasi joukkueen mukaan. Laukkasella taitaa olla siinä yhden sivun pelikirjassa tavu-viivat helvetin isolla fontilla. Variaatiot eivät kuulu papu-kiekkoon. Mitenkähän joku Suikkanen jokunen vuosi sitten onnistui kriisi-TPSssä, kun tuli kesken kauden valmentajaksi? Oliko silloin Suikkasen näköinen joukkue? Valmentajilla ja "valmentajilla" on eroa.

Ollaan hävitty seuraavakin kausi. Niin kauan kun Laukkanen valmentaa KalPaa en tue millään muotoa seuraa taloudellisesti. "Saatanan tunarit" sanoi joku joskus.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Epäilen, että Laukkasen jatkamisen syynä on se, että Sami haluaa itsensä ensi kaudella penkin taakse. Tämä suunnitelma on helpompi toteuttaa, kun vierellä seisoo päävalmentajana mies, jolla ei ole mielipidettä tai joka ei ainakaan julkisesti uskalla sitä kertoa. Ja mikä tärkeintä, vierellä on mies, joka ei uskalla kyseenalaistaa Samin mielipidettä.
Tätä olen minäkin pohtinut. Tälläkin palstalla on jokunen viesti, jossa tätä huhuillaan. Minulla ei ole harmainta aavistusta onko huhussa perää, mutta jos on ja jos se toteutuu niin seuran loru on loppu.
Jos Sami omistajana ja pelaajana on päävalmentajan kannalta kiero ja hankala kuvio niin Sami apuvalmentajana on niin sairas kuvio, ettei siihen kukaan edes vähän itseään kunnioittava ja osaava valmentaja halua sekaantua. Sami apuvalmentajana on mahdollista toteuttaa vain Peuran tai jonkun muun kulissipäävalmentajan "johtamassa" valmennusryhmässä.
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Nyt kun ajattelee asiaa neutraalista näkökulmasta, ei tämä Laukkasen jatko niin käsittämättömältä tunnu. Ok, ehkä Laukkanen ei ole valmentamistaidoiltaan alan ehdotonta huippua, mutta pitää ottaa huomioon, että hän ei ole kauden aikana päässyt toteuttamaan omaa pelikirjaansa, eli pystysuunnan kiekkoa, jota ilmeisesti ollaan juurruttamassa Kuopioon vanhan, tuloksettoman kiekkokontrollin sijalle. Kauden aikana on ollut paljon loukkaantumisia, okei, niitä on ollut muillakin joukkueilla, mutta koska joukkue on kasattu huonosti (paljon pelikirjaan sopimattomia pelaajia jne.), ei Laukkanen pystynyt toteuttamaan suunnitelmiaan niin kuin olisi halunnut. Nyt kun hänellä on aikaa kasata juuri sellainen joukkue kun hän itse haluaa, luulen, että ensi kausi tulee näyttämään paljon pirteämmältä. Jos sillon säästytään pahoilta loukkaantumishuolilta ja peli ei siltikään lähde kulkemaan ennen joulua, olisin valmis luopumaan Laukkasesta pysyvästi.

Toinen syy potkujen antamattomuudelle voi yksinkertaisesti olla sopimuksen pituus. Jos oltaisiin hankittu ns. "oikea valmentaja" ja peli olisi kontannut silti, oltaisiin paljon pahemmassa lirissä kuin mitä Laukkasen kanssa nyt. Silloin oltaisiin todella voitu puhua haastavasta taloudellisesta tilanteesta.

Asiasta ollaan varmasti käyty keskusteluja toimistolla, ja uskon, että Niggan taidot näissä asioissa ovat jokatapauksessa paremmat kuin kenenkään Jatkoajan kaikkitietävän huutelijan. Kyllä siellä tiedetään asiat paljon paremmin kuin täällä, uskokaa pois.

En sano tätä puolustellekseni Papua, enkä ole myöskään toimistolla töissä, mutta nyt kannattaa jokaisen antaa uusi mahdollisuus hänelle ensi kaudella. Kyllä siellä johtoportaassa keskitytään muuhunkin kuin saunakavereiden palkkaamiseen ja faneille vittuilemiseen.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Minusta tuntuu totaalisen käsittämättömältä Laukkasen jatko sekä se, että jotkut haluavat tämän henkilön jatkavan ainakin seuraavan kauden. Voitko muuten avata, että mitä kiekkoa Jari haluaa peluuttaa? Minulle ei ole täysin avatunut lähes kahden kauden aikana se, että minkälaista on Jari Laukkasen kiekko.

En sano tätä puolustellekseni Papua, enkä ole myöskään toimistolla töissä, mutta nyt kannattaa jokaisen antaa uusi mahdollisuus hänelle ensi kaudella. Kyllä siellä johtoportaassa keskitytään muuhunkin kuin saunakavereiden palkkaamiseen ja faneille vittuilemiseen.

Kohta kaksi vuotta Jari Laukkanen on saanut harjoitella valmentamista - tunnetuin seurauksin. Kuinka monta vuotta Jarin tulee saada harjoitella valmentamista ennen kuin häneltä voi vaatia jotain näyttöjä? Minä en anna Laukkasella uutta mahdollisuutta. Missään muussa seurassa Laukkanen EI olisi saanut huseerata näin kauaa. Vain KalPassa. Vain ja ainoastaan.

Tämä tästä. Kuten jo toiseen ketjuun kirjoitin/ennustin, niin nyt jo hävittiin kausi 2014-2015.
 
Viimeksi muokattu:

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Ja mikä tärkeintä, vierellä on mies, joka ei uskalla kyseenalaistaa Samin mielipidettä.

Onko sinulla olemassa jonkinlaista konkreettista näyttöä tällaisesta, vai miksi jaksat toistaa samaa höpöhöpömantraa päivästä toiseen, viikosta toiseen ja kuukaudesta toiseen? Jokainen yhtään pidempään ihmisten kanssa esim. työelämässä toiminut henkilö kyllä ymmärtää, että reaalimaailma ei toimi noin.

Niin kauan kun Laukkanen valmentaa KalPaa en tue millään muotoa seuraa taloudellisesti.

Joskus elokuussa 1993 silloisen alamäen aikana valittelin Juha Junnolle, miten niin moni tietämäni henkilö oli lopettanut KalPan peleissä käymisen. "Ei sellaisten perään kannata jäädä suremaan", sanoi Junno. Sama periaate toimii edelleen.
 

eakin

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Joskus elokuussa 1993 silloisen alamäen aikana valittelin Juha Junnolle, miten niin moni tietämäni henkilö oli lopettanut KalPan peleissä käymisen. "Ei sellaisten perään kannata jäädä suremaan", sanoi Junno. Sama periaate toimii edelleen.
Hyvät on olleet periaatteet, tuostahan se alkoi KalPalla loistokas vajaan 15 vuoden jakso.
 

Micco!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu muutos
Jari Laukkasella on seuraorganisaation tärkeimmän henkilön, Sami Kapasen luottamus. Se riittää. Sen takia Laukkanen jatkaa valmentajana myös ensi kaudella. Pikkulennot kertovat, että koko joukkueen sisällä luottamus ei ole aivan yhtä suuri. Mutta Sami päättää, ei se mikään huutoäänestys ole. Eikä pidä ollakaan.

Tiedän, että itäisessä Suomessa viritetään jo näppäimistöä. Kyllähän 800 NHL-pelin mies tietää onko valmentaja hyvä vai huono. Sitten voikin pohtia Samia pelaajana. Mikään kaukaloiden professori tai peliälykäs pelaaja hän ei ole koskaan ollut. Äärimmäisen upea pelaaja, joka on meriittinsä täysin ansainnut. Mutta on vaarallista, että valmennuksen tasoa arvioidaan joukkueen sisältä. Varsinkin kun tulokset ovat surkeita.

Liiga on nykyiseltään äärimmäisen taktinen sarja. Videoita tutkitaan ja analysoidaan paljon. Joukkueet tuntevat toisensa erittäin hyvin. Tässä leikissä taktinen osaaminen nousee suureen arvoon. Ja tällä saralla KalPa ottaa jatkuvasti päihinsä. Pelin rakenne ei toimi ja vastustajat pystyvät parilla keinolla purkaan esim. KalPan karvauksen kokonaan.

Laukkasen KalPa on tietyllä tapaa Samin näköinen. Yrittelijäs, energinen, sisukas, nopea, mutta samalla koohottava ja peliälyllisesti puutteellinen. Ja edelleen, Sami on hieno pelaaja, mutta se ei tarkoita sitä, että hän sen myötä pystyisi analyyttisesti arvioimaan valmennuksen tasoa. Osaava valmennus olisi saanut tuosta nipusta enemmän irti. Piste. Pelikirjat helvettiin -taktiikka voi olla pelaajalle hienoa, mutta tuloksia sillä ei oikeasti saa.

Melko vakuuttunut olen myös siitä, että ensi kauden valmennustrio on: Laukkanen-Miettinen-S Kapanen. Mikään marionetti Laukkanen ei kuitenkaan ole, vaan Kapasen omistajana valtuuttama seuran päävalmentaja nyt ja ensi kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Onko sinulla olemassa jonkinlaista konkreettista näyttöä tällaisesta, vai miksi jaksat toistaa samaa höpöhöpömantraa päivästä toiseen, viikosta toiseen ja kuukaudesta toiseen?

Koska pystyt tuomitsemaan sen suoralta kädeltä höpöhöpöksi, niin sinulla ilmeisesti on konkreettista näyttöä, miksi näin ei olisi. Avaapa tämä asia nyt meille kaikille ihan oikeasti ilman, että latelet latteuksia sinun mielestäsi työelämässä vallitsevista lainalaisuuksista.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Pikkulennot kertovat, että koko joukkueen sisällä luottamus ei ole aivan yhtä suuri .. Mutta on vaarallista, että valmennuksen tasoa arvioidaan joukkueen sisältä..

tarkoittaako tämä nyt siis sitä, että joukkueen sisäinen Sami Kapanen on joka tapauksessa väärässä luottaessaan (tai ei-luottaessaan) valmentajaan?

Sitten voikin pohtia Samia pelaajana. Mikään kaukaloiden professori tai peliälykäs pelaaja hän ei ole koskaan ollut. ... Laukkasen KalPa on tietyllä tapaa Samin näköinen. Yrittelijäs, energinen, sisukas, nopea, mutta samalla koohottava ja peliälyllisesti puutteellinen. Ja edelleen, Sami on hieno pelaaja, mutta se ei tarkoita sitä, että hän sen myötä pystyisi analyyttisesti arvioimaan valmennuksen tasoa.

käsittääkseni tämä ei ollut nyt mikään hauska kielikuva, vaan ihan oikeasti vihjaat, että Sami Kapasen profiili ja ominaisuudet PELAAJANA korreloisi jotenkin hänen profiiliinsa SEURAOMISTAJANA? että esim. ovela syöttelijä tekee myös ovelat valmentajakaupat ja täsmäsnaipperi on myös pelaajamarkkinoilla koko ajan yksin läpi?

ei sillä, että olisin itsekään mikään "Jari laukkas MÄÄN", mutta oli kyllä ajokoiran lailla "kapasklaania" jahtaavan Mickhon toimesta aivan uuden kaliberin innovointia nyt :)
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Huuellaan vähän täältä lännestä: Saatte mielihyvin Peksin takas ja Karppisen & Riskmannin kaupanpäälle. Tuokkolan Pekka vois kelvata vaihdos. :)
 

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
Mie olisin valmis antamaan (jos mulla olis ylipäätään valta päättää) Laukkaselle reilun ja avoimen mahdollisuuden näyttää mihin pystyy. Ei sillä, etteikö tässä olisi aikaa ollut näyttöjä jo antaa, mutta nyt kun mies pääsee itse vaikuttamaan pelaajahankintoihin, on erittäin mielenkiintoista nähdä, ketkä ovat niitä "Laukkasen näköisiä" pelaajia ja mikä on se tapa jolla "Laukkasen joukkue" kiekkoa pelaa.
Jos homma ei lähde sitten ensi kaudella rullaamaan; Miestä vaihtoon.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Mie olisin valmis antamaan (jos mulla olis ylipäätään valta päättää) Laukkaselle reilun ja avoimen mahdollisuuden näyttää mihin pystyy. Ei sillä, etteikö tässä olisi aikaa ollut näyttöjä jo antaa, mutta nyt kun mies pääsee itse vaikuttamaan pelaajahankintoihin, on erittäin mielenkiintoista nähdä, ketkä ovat niitä "Laukkasen näköisiä" pelaajia ja mikä on se tapa jolla "Laukkasen joukkue" kiekkoa pelaa.
Jos homma ei lähde sitten ensi kaudella rullaamaan; Miestä vaihtoon.
Jos Laukkaselle annetaan vielä mahdollisuus niin on turha budjetoida ensi kaudelle enempää kuin 2500 katsojaa ja pelaajiin laittaa enemmän kuin 1M€.
Kausikorttimyynti suorastaan romahtaa jos Laukkanen saa vielä jatkaa, mutta ei tunnu Klaanilla olevan munaa myöntää suurinta virhettäään.
 

Dängleri

Jäsen
Ei sillä, etteikö tässä olisi aikaa ollut näyttöjä jo antaa, mutta nyt kun mies pääsee itse vaikuttamaan pelaajahankintoihin, on erittäin mielenkiintoista nähdä, ketkä ovat niitä "Laukkasen näköisiä" pelaajia ja mikä on se tapa jolla "Laukkasen joukkue" kiekkoa pelaa. Jos homma ei lähde sitten ensi kaudella rullaamaan; Miestä vaihtoon.

Paitsi että sitten ollaan taas siinä tilanteessa, että meillä on "Laukkasen näköisiä pelaajia" joukkue täynnä, ja uudella valmentajalla "Laukkasen näköinen joukkue."

Mielestäni Laukkanen on jo täysin riittävät näytöt antanut, ja organistaation pitää tehdä päätös aikooko se jatkaa Laukkasella ensi kauden ja vielä sen jälkeenkin, vai laittaako kaverin vaihtoon. Tuollainen "katsellaan vielä yksi kausi" mentaliteetti olisi jälleen varsin lyhytnäköistä toimintaa, ja palauttaisi jälleen tilanteen lähtöruutuun.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mie olisin valmis antamaan (jos mulla olis ylipäätään valta päättää) Laukkaselle reilun ja avoimen mahdollisuuden näyttää mihin pystyy. Ei sillä, etteikö tässä olisi aikaa ollut näyttöjä jo antaa, mutta nyt kun mies pääsee itse vaikuttamaan pelaajahankintoihin, on erittäin mielenkiintoista nähdä, ketkä ovat niitä "Laukkasen näköisiä" pelaajia ja mikä on se tapa jolla "Laukkasen joukkue" kiekkoa pelaa.
Jos homma ei lähde sitten ensi kaudella rullaamaan; Miestä vaihtoon.

Mie taas olisin valmis antamaan Laukkaselle reilun kengänkuvan takamukseen, viimeistään kauden jälkeen. Peli on ollut Laukkasen ajalla, puolitoistavuotta, pääsääntöisesti sen verran päämäärättömän näköistä touhua etten millään usko että se olisi pelaajista kiinnni. Helvetti, kuin on mahdollista että joukkue on täynnä vain vääränlaisia alisuorittajia. Kyllä tuosta joukkueesta olisi enempi pitänyt ulos mitata. Toisaalta on myös mielenkiintoista kuin useampi muualta tullut onnistuu vahvistamaan joukkuetta vaikkei todellakaan mitään J-M Aaltosia ole tänne rantautunutkaan.

En millään jaksa uskoa että isossa mittakuvassa peli Laukkasen komennossa miksikään muuttuisi. Homma ei ole vakuuttanut pelitavallisesti eikä tuo joukkueen henkikään ole kompensoinut puutteita ( ei tuo Laukkanen kyllä päällepäin miltään hengenluojalta näytäkään). Usein henki kuitenkin voittaa materiaalin. Huippuesimerkkinä tästä on tämän kauden SaiPa, kuten Jokinen eilen sanoi "kaikki lähtee joukkuehengestä". Edelleen pitäisin KalPaa paperilla parempana mutta pelitavan ja varsinkin joukkuehengen osalta ollaan ikävä kyllä varmaan valovuoden perässä. Itseasiassa SaiPa on huippuesimerkki hyvän valmentajan merkityksestä.

Jos Laukkasella ei ole nyt kulkenut niin saattaahan se olla että toinen aika ja paikka voi muuttaa kaiken. Ei se helppoa ole ollut välttämättä muillakaan vaikka ennen olisi kulkenut. Esimerkkinä heitetään vaikka Suikkanen, Virta ja Ara. Toivon Laukkaselle hyvää jatkoa mutta kohtalaisen nopeasti jossain muualla.
 

Börje #6

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Laukkasen KalPa on tietyllä tapaa Samin näköinen. Yrittelijäs, energinen, sisukas, nopea, mutta samalla koohottava ja peliälyllisesti puutteellinen. Ja edelleen, Sami on hieno pelaaja, mutta se ei tarkoita sitä, että hän sen myötä pystyisi analyyttisesti arvioimaan valmennuksen tasoa. Osaava valmennus olisi saanut tuosta nipusta enemmän irti. Piste. Pelikirjat helvettiin -taktiikka voi olla pelaajalle hienoa, mutta tuloksia sillä ei oikeasti saa.

Tämä on mielenkiintoinen ja tärkeä näkökulma. Minusta myös tosiasiat puoltavat sitä. On aivan varma, että Sami Kapasen jääkiekkokäsitys näkyy konkreettisesti kaukalossa muutenkin kuin vain miehen itsensä pelaamisessa. KalPa on koko kauden ajan ollut äärimmäisen taisteleva ja pelimoraali ei ole laskenut missään vaiheessa näistä kaikista potentiaalisesti tahtotilaa häiritsevistä tekijöistä huolimatta.

Samihan on aina ollut periksiantamattomuuden ruumiillistuma - suuri taistelija, kuten Micco! totesi. Lisäksi meillä on/ on ollut joukkueessa mm. Voutilainen, Kolehmainen, Junnila, Masuhr, Timonen, Halonen ja myös Pekka Tuokkola. Enkä epäile Kauppisen ja Kermaninkaan vahvaa merkitystä joukkueelle, vaikka heidän pelityylinsä ei varsinaista kiekon syömistä olekaan. Ainakin kaikki nämä ovat Samin lisäksi kokeneempia, johtavia pelaajia, taistelijoita, jotka eivät varmasti anna nuorempien kavereiden tinkiä asennepuolella tippaakaan. He myös tukevat ja kannustavat muita esimerkillisesti jatkuvasti. Hienoja ukkoja. Jos olisi todella tärkeitä pelejä pelattavana, nämä miehet kyllä hinaisivat joukkuetta. Tällaisen johtajuuden puutteesta KalPan ongelmat eivät johdu. Myös Laukkasen ja Miettisen parhaat puolet taitavat olla tsemppaamisessa. Kyllä he osaavat pelaajia perseelle potkia. Ei homma siitä jää kiinni.

On hienoa, että taistellaan, ja siksi(kin) nämä meidän pelaajat ansaitsevat, että siellä peleissä käydään. Valitettavasti pelkkä taistelu ei Liiga-jääkiekossa riitä mihinkään, kuten Micco! kirjoituksessaan ytimekkäästi perusteli. Tämähän johtuu myös siitä yksinkertaisesta seikasta, että huippu-urheilussa kaikki muutkin taistelevat. Joku on sanonut, että pitkässä juoksussa nämä taistelut ja tahtotilat menevät aina tasan. Näin juuri asia on. Yksittäisen runkosarjapelin marraskuussa voi heikon motivaation vuoksi hävitä, mutta vähänkin merkityksellisemmissä peleissä tahtotilat kyllä kaikilta löytyvät.

Jos nyt KalPassa ollaan rakentamassa peli-identiteettiä "taistelun" varaan, kuten Micco! kirjoituksessaan kuvasi, on se samanlaista kohtalokasta valmennuksen merkityksen aliarvioimista kuin kaikki muukin toiminta tällä sektorilla jo pitkään on ollut.
 
Viimeksi muokattu:

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Mielestäni täällä joidenkin toimesta ajatellaan liian suoraviivaisesti ja putkinäköisesti. Ja eräät Laukkas vihassaan eivät pysty näkemään kuin punaisena vilkkuvan Laukkas nimen.
Kukaan joka on toiminut pelaajana tai valmentajana ei voi sanoa, että esim. sillä loukkaantumismäärällä ja kokoonpanon epävarmuudella ei olisi merkitystä. Ja ennen kuin joku kysyy niin olen toiminut niin pelaajana kuin valmentajana.
Jos sä et tiedä ketä seuraavissa harjoituksissa on mukana, joukkue on vajaa harjoituksissa lukumäärältään ym. niin se on erittäin haasteellinen tilanne ja vielä haasteellisempi ammattilaissarjassa. Ja miten tämä harjoitusten epävarma tilanne näkyy otteluissa? Se näkyy epätasaisuutena. Joskus tulee erinomainen peli, mutta seuraava saattaa olla taas sitä itseään. Katotaan vaikka syksy puolen HIFK:ta. Äijää oli loukkaantuneena kasapäin ja äijää tuli ja meni. Ei ollut Raivollakaan helppoa, mutta kun kokoonpano alkoi hiljalleen vakiintua ja nimenomaan päästiin harjoittelemaan sillä kokoonpanolla ja Summanen myös teki joitain pelitavallisia muutoksia niin vähän kerrallaan peli alkoi tasaantua.
Ja pelitavan kehittäminen on vielä haastavampaa tällaisessa tilanteessa. HIFK:n verrattuna KalPassa tämä epävarma tilanne on jatkunut lähes koko kauden ja jatkuu edelleen. Se, että huudellaan pää punaisena Laukkanen vittuun ym. ei osoita kovinkaan suurta ymmärrystä. Pitäisi nähdä asioita laajemmin.
Vaatimukset Laukkasen erottamiseksi ovat sinällään peusteltuja. Ja ainakin tulosvastuullisesta näkökulmasta katsottuna, mutta pitäisi myös pystyä objektiivisesti katsomaan muita vaikuttavia tekijöitä.
Ensi kaudesta, kun nyt tod.näk. Laukkanen jatkaa. Minusta on mielenkiintoista nähdä mikä on se lähestymiskulma pelillisesti kun hän artikkeleiden mukaan pääsee kokoamaan joukkuetta. Uskon, että pelitavallinen muutos tulee. Jos se on edelläkin muiden toimesta mainittu pelkkä taistelukiekko niin en ennusta kovin ruusuista tulevaisuutta, mutta mikäli se sisältää edellisessä Ässät pelissä nähtyjä elementtejä (esim. nopeita suoria hyökkäyksiä, organisoitua aktiivista karvausta, suoraviivaista kiekon maalille pelaamista) yhdistettynä siihen taistelumoraaliin niin silloin ainakin itse tulen pitämään Kalpan pelitavasta.
Nyt viimeistään se nähdään onko Laukkasesta mihinkään. Tulosvastuu tulee kuitenkin olemaan ensi kaudella huima.
Ja vielä sanon tuohon yleisömäärä keskusteluun, että en voi käsittää sellaisia mielipiteitä, joita edelleen lauotaan, joissa toivotaan, että hallissa olisi mahdollisimman vähän yleisöä. Tämä kertoo ymmärtämättömyydestä mikä suora ja välitön vaikutus sillä on seuraan ja ensi kauteen. Vaatimukset Laukkasen siirtämisestä sivuun ymmärrän.
 

Börje #6

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kun BobHeinonen vihjailet Laukkas-vihaajista, kerro nyt sitten keitä tarkoitat, koska nyt menee vähän jo syyllistämisen puolelle - siis syyttömienkin.

Olen kanssasi aivan samaa mieltä siitä, että valmennuksen suhteenkin pitäisi nähdä suurempia kokonaisuuksia, eikä vain tunkea samaa lötköä käärmettä häntä edellä pyssyyn. Silloin kun on aihetta, pitää puhua myös positiivisista asioista. Pelkkä kriittisyys ei ole koskaan realismia. Olen kanssasi pitkälle samaa mieltä Ässät-pelistä. Ihan oli valmennuksellakin nuo ansiot, joista kirjoitettiin.

On hienoa, kun valmennuksessa tehdään oikeita asioita. Siitä pitää iloita ja se tunnustaa. Valitettavasti laajemmin tarkasteltuna tässä vaiheessa tapahtuvat valmennuksen hyvät reagoimiset ovat marginaalisia asioita. Ongelma on ihmisille pinttynyt kuva uskottavuuden menettämisestä juuri tähän iänikuiseen valmennuskysymykseen liittyen. Kärjistetysti sanottuna pelkään, että Laukkanen - ja seuran johto kaiken takana - ei "suuren yleisön" silmissä saa uskottavuuttaan takaisin, vaikka Laukkasen tiimi äityisi millaisiin urotekoihin tahansa. Tämä on se ongelman ydin. Jos seuran ydintoiminnan uskottavuusongelmaa ei korjata uskottavasti, ei voida odottaa kehällisillä tasoilla olevien uskottavuusongelmien korjaantumista. Siksi Laukkanen on avain. Tämä realiteetti pitää myös tunnustaa.

Hyviä mutta sekundaarisia kysymyksiä ovat sitten nämä: onko mitään järkeä/ mahdollisuuttakaan erottaa Laukkasta enää tässä vaiheessa kautta; onko mahdollista, että riittävän hyvä pelitapa vielä tulevaisuudessa stabiloituu jne. Suuressa kuvassa valitettavasti näillä asioilla ei enää ole kovin suurta merkitystä. Laukkasen johtamana menetettyä uskottavuutta tuskin voidaan saada takaisin. Se on eri asia, että meikäläinen ja BobHeinonen ja moni muu voidaan iloita, jos valmennukselliset asiat edistyvät. Mielestäni uskottavuuden kannalta peli on kuitenkin menetetty. Siksi ainoa mahdollisuus olisi perustavanlaatuisella tasolla muuttaa toimintatapoja. Piste.

Pitää ymmärtää se, että enää ei olennaisinta ole loppukauden taloudelliset tappiot. Loppukauden tapahtumat ovat myös marginaalisia asioita. Panokset ovat paljon suuremmat. Ollaan Ilveksen ja TPS:n kanssa samassa veneessä. Kaikissa Liigan kriisiorganisaatioissa on vakava johtamisen ja uskottavuden kriisi. Ilveksessä taustalla on Manngard-farssi. Tepsissä on loputon, aika kasvoton valtataistelu vahvojen klikkien kesken.

KalPassa taas kaikilla on ongelmilla on kasvot. Se on sekä hyvä että huono asia. Ne kasvot ovat Kapasten ja viime kädessä Sami Kapasen kasvot. Valitettavasti me ollaan siinä tilanteessa, että pitää kysyä suuri, ikävä ja lopullinen kysymys. Voivatko Kapaset enää tulevaisuudessa uskottavasti johtaa seuraa? Tämä tilanne ei pakottavana ole vielä edessä, mutta on varmaa, että ennemmin tai myöhemmin Kapaset joutuvat aivan konkreettisesti tähän kysymyksen vastaamaan tilanteessa, jossa ei enää kysytä selityksiä eikä ole kiertoteitä. Siksi kauheimmatkin kysymykset pitäisi kysyä nyt, koska kohta voi olla myöhäistä. Tämä kauhea lumipallo kasvaa nyt sellaista vauhtia, että marginaaliset asiat eivät sitä enää pysäytä, vaan se ruhjoo kaiken alleen. Vain täydellinen muutos voi toivottavasti auttaa. Tällaisen muutoksen voivat tehdä vain Kapaset. Muutos edellyttää ja sitä edeltää tosiasioiden tunnustaminen.

Täydellisessä muutoksessa välttämätön asia olisi siirtyminen strategiseen, pitkäjänteiseen ajatteluun. Tästähän Micco! on puhunut jo aikoja sitten. KalPalla ei ole ollut strategiaa sitten Sirviön ja Pennasen päivien. Silloin johtamisen ongelmat ja huonot päätökset väistämättä eskaloituvat katastrofiksi - lopulta uskottavuuden menetykseksi. Tällöin eivät yksittäiset hyvät päätökset enää autakaan. Strategian puuttuminen on myös urheilutoimen ja valmennuksen suurin ongelma. KalPassa päätökset tehdään impulsiivisesti, liian myöhään tai pakon edessä - ollaan siis ajopuuna. Näin ei voida enää toimia.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Kun BobHeinonen vihjailet Laukkas-vihaajista, kerro nyt sitten keitä tarkoitat, koska nyt menee vähän jo syyllistämisen puolelle - siis syyttömienkin.

Filimonov, Jani82, Dragon's Den nyt ensimmäisenä tuli mieleen.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
On hienoa, kun valmennuksessa tehdään oikeita asioita. Siitä pitää iloita ja se tunnustaa. Valitettavasti laajemmin tarkasteltuna tässä vaiheessa tapahtuvat valmennuksen hyvät reagoimiset ovat marginaalisia asioita. Ongelma on ihmisille pinttynyt kuva uskottavuuden menettämisestä juuri tähän iänikuiseen valmennuskysymykseen liittyen. Kärjistetysti sanottuna pelkään, että Laukkanen - ja seuran johto kaiken takana - ei "suuren yleisön" silmissä saa uskottavuuttaan takaisin, vaikka Laukkasen tiimi äityisi millaisiin urotekoihin tahansa. Tämä on se ongelman ydin. Jos seuran ydintoiminnan uskottavuusongelmaa ei korjata uskottavasti, ei voida odottaa kehällisillä tasoilla olevien uskottavuusongelmien korjaantumista. Siksi Laukkanen on avain.

Tämä on juuri se asia, mistä olen itsekin huolissani. Mielestäni on edetty jo siihen pisteeseen, ettei uskottavuus palaudu yleisön ja sponsoreiden silmissä muuten kuin päävalmentaja erottamalla. Voi olla, ettei tämäkään enää riitä. Mitä pidempään hiekka valuu tiimalasissa, sitä vaikeammaksi tilanne seuran uskottavuuden näkökulmasta käy. Yleisö on jo äänestänyt jaloillaan.

Olen ilmeisesti rasisti ja viljelen vihapuhetta, mutta olen edelleen sitä mieltä, että Laukkanen on vaihdettava. Olen myös edelleen sitä mieltä, että Kimmo Kapanen on vaihdettava. Näiden muutosten jälkeen olisi mahdollista lähteä puhtaalta pöydältä myös niiden "hyvänpäivänfanien" silmissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös