Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
Terolla on kaksi SM-mitalia, Jarnolla yksi
Sitä paitsi Jarnon hopea tuli Hopeakorven joukkueessa, jossa saa aina hopeamitalin tekemättä mitään, joten Teron saavutukset ovat huomattavasti kovemmat.
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019

Nukkemurhaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa & Philadelphia Flyers
Sitä paitsi Jarnon hopea tuli Hopeakorven joukkueessa, jossa saa aina hopeamitalin tekemättä mitään, joten Teron saavutukset ovat huomattavasti kovemmat.
Tähän kinasteluun sopinee tämä legendaarinen kuva.

Itse ketjun aiheesta, itse listaisin TOP-3 tällä hetkellä Liigan ulkopuolelta tulleista näin:

1. Peltola
2. Koskiranta
3. Skalicky

Koskirannan ja Skalickyn taistelu toisesta sijasta oli tiukka, mutta voittajaksi selviytyi kotimainen vaihtoehto kokemuksensa turvin. Koskirannan viime vuodet ovat olleet hiljaisia, mutta mikäli pistetahti palautuu heikommassa liigassa takaisin huippuvuosien tasolle taistelee ykkössijasta Peltolan kanssa.

Odotan silti kovasti vielä jotain kunnon "pommia" siirtomarkkinoilta, Kärpät, HIFK, TPS?
 

Liitteet

"Kapanen on kyllä surullinen tapaus. Keskinkertainen jääkiekkoilija ylisuurilla odotuksilla ja kaikki mikä voi mennä pieleen menee pieleen." @Voranen

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lampertti teki nekin kaksi pistettä umpisurkeaa Ilvestä vastaan. Muut kolme peliä 0+0.

Ei pitäisi Lambertilla olla asiaa vielä tällä hetkellä tähän ketjuun.
Vaikea tietää kun tuonikäiset saattavat kehittyä valtavin harppauksin. Ei kuitenkaan ehkä kauden alussa ole ihan kovimpia, mutta kauden edetessä saattaa yltää vielä koviinkin tekoihin. Kausi näyttää.

Neljän ottelun otannassa ei oikein voi tuijottaa tehopisteitä. Sen mukaan mitä lueskelin HIFK:n palstalla oli hän kahdessa ekassa pelissä hämmästyttävän hyvä, kommenttien perusteella jopa joukkueen parhaita. Kahdessa viimeisessä pelissä Kärppiä vastaan näkymättömämpi.
 
Suosikkijoukkue
Ässät, Hurricanes
Mika Niemi oli suorastaan maagisen hyvä Kärpissä siihen saakka kunnes alkoi tihkumaan huhuja jokeridiilistä ja huhuja myös siitä että kaveri salakuljettaa nuuskaa rajan yli myyntiin. Kaveri hankittiin Kärppiin Joonas Kemppaisen korvaajaksi ja ihan oikeasti hetken aikaa jopa näyttikin siltä että Kemppaisen korvaaja on löytynyt, joten se kertoo siitä miten hyvällä tasolla mies Liigassa oikeasti parhaimmillaan pelasi.

Toki onhan tuosta jo useampi vuosi aikaa, mutta toisaalta ei tuo kai ensimmäinen kerta ole kun jokereiden sieluttomassa muukalaislegioonassa joku vähän hiipuu mutta herää sitten uuteen kukoistukseen taas muualla.
Tuosta kun Mika siirtyi Jokereihin niin hän oli ensimmäisellä kaudellaan siellä ihan sukka. Ei riittänyt vauhti eikä kamppailuvoima. Toiselle kaudelle Mika otti sitten ison kehitysaskeleen ja pelasikin kaksi hyvää kautta, ollen tärkeä palanen "KHLn parasta nelosketjua".

Viimeisimmällä kaudella sitten loukkaantuminen ja Late tappoi pelihuumorin ja kausi oli täysi floppi.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
1. Peltola
2. Koskiranta

Koskirannan viime vuodet ovat olleet hiljaisia, mutta mikäli pistetahti palautuu heikommassa liigassa takaisin huippuvuosien tasolle taistelee ykkössijasta Peltolan kanssa.
Erikoista, jos Koskiranta jää Peltolan taakse pisteiden takia. Peltola ei kuitenkaan ikinä ole millään sarjatasolla pelannut 40 pisteen kautta. Koskiranta on sen tehnyt niin Liigassa kuin KHL:ssä. Ja jos Koskirantaa arvostellaan pistetahdin perusteella, niin täytyy muistaa, että hän on pelannut viime kaudet Euroopan kovimmassa joukkueessa, minkä huippukovassa rosterissa pelipaikka on ollut kolmos-/nelosketjuissa. Peltola pelasi heikommassa joukkueessa ja varmaan siksi hänen keskimäärinen peliaikansa oli pari minuuttia Koskirantaa isompi.

Ja entä ne tehopisteet, mitkä Koskirannalla ovat vaisuja... Peltola teki viime kaudella 48 ottelussa 22 pistettä. Eli keskiarvo oli 0,458. Koskiranta teki 42 ottelussa 19 pistettä, eli pistekeskiarvo oli 0,452. Liigassa Peltolan pistekeskiarvo on 0,42 ja maajoukkueessa 0,08. Koskirannan vastaavat 0,60 ja 0,20. Iänkin puolesta eroa on vaikea tehdä, kun Koskiranta on vain 8-9kk Peltolaa vanhempi.

Onhan Peltola jäätävän kova pelaaja, ja joku voi hyvinkin arvottaa hänet Koskirantaa kovemmaksi, mutta kuulosti vain erikoiselta tuo, että Koskirannan viime vuosia pidetään vaisuina, koska hän nimenomaan on pärjännyt roolissaan niin hyvin, että SKA on pitänyt hänet rosterissaan viisi kautta. Kun joukkueen hyökkäyksessä on samaan aikaan pyörinyt sellaisia nimiä kuin Datsjuk, Kovaltsuk, Gusev, Shipatsev, Tikhonov, Shirokov, Thoresen, Yakupov, Prokhorkin, ym on ihan ymmärrettävää, että Suomi-pojan rooli on ollut pienempi kuin Sibirissä, missä hän sen 45 pistettä naputti parhaalla kaudellaan, eikä kyse silloin todellakaan tarkoita automaattsesti, että Koskiranta olisi ollut huono.
 
"Esittää jotain suurta asiantuntija auktoriteettia, kun tietotaito ja näkemys jääkiekosta on roskalehdistön urheilutoimituksen tasoa"
- dude kuvailee mirasanea

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Onhan Koskiranta selvästi kovin hankinta tällekaudelle Liigaan, jos ei TPS vedä kania hatusta ja hanki Koivua. Peltola hyvänä kakkosena, mutta omasta mielestäni Koskiranta selkeästi kovempi. Koskirannan tasosta kertoo, että pysynyt SKA:ssa 5 kautta. Se on helvetin kova suoritus ulkkarilta. Ei Koskiranta varmastikkaan tule Liigassa pistepörssiä viemään. Tai välttämättä mahdu edes top 10, mutta Saipalle tulee olemaan varmasti aivan uskomattoman tärkeä pelaaja.
 

redpecka

Jäsen
Ei Koskiranta varmastikkaan tule Liigassa pistepörssiä viemään. Tai välttämättä mahdu edes top 10, mutta Saipalle tulee olemaan varmasti aivan uskomattoman tärkeä pelaaja.
Ei varmaan tulekaan eikä kukaan esim. saipalainen ole tällaisia maalaillutkaan. Sanomatta selvää - tai kuten täällä sanottua - on JK kova hankinta tuoden kaikkea muutakin kuin jotain mahdollisia pisteitä.

Vähän itselleni tulee mieleen Nokelainen, jota sitäkään ei oikein pidetty pistenikkarina vaan yleishyvänä joukkuepelaajana ja Noksu pärjäsi vallan mainiosti SaiPan ykkösketjun sentterinä sen lyhyen aikaa kun pysyi kasassa. Edellytykset oli haastaa pistepörssin top20.

Mutta ei yksi koskis mitään kesää tuo. Ongelmat huomattavat ovat muualla ja laskee valitettavasti tätä innostustani tästä näin hienosta hankinnasta. Noh, eri ketjun asioita ne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy