Koulumenestyksesi?

  • 2 727
  • 32

Miten koulutuksesi meni?

  • yo, yleisarvosana L

    Ääniä: 19 10,1%
  • yo, E

    Ääniä: 23 12,2%
  • yo, M

    Ääniä: 54 28,7%
  • yo, C

    Ääniä: 20 10,6%
  • yo, B

    Ääniä: 12 6,4%
  • yo, A

    Ääniä: 3 1,6%
  • Ammatillinen koulutus

    Ääniä: 24 12,8%
  • Akateeminen loppututkinto

    Ääniä: 28 14,9%
  • Peruskoulu, keskiarvo >9,1

    Ääniä: 18 9,6%
  • Peruskoulu, ka. 8,1-9,0

    Ääniä: 46 24,5%
  • Peruskoulu, ka. 7,1-8,0

    Ääniä: 29 15,4%
  • Peruskoulu, ka. 6,1-7,0

    Ääniä: 12 6,4%
  • Peruskoulu, ka. <6,1

    Ääniä: 6 3,2%
  • Vielä jotain muuta, mitä?

    Ääniä: 12 6,4%

  • Äänestäjiä
    188

Miguel

Jäsen
Kouluaiheesta on jo ketju, mutta tämä on kuitenkin hieman eri asia, joten päätin avata uuden ketjun. Nyt tutkitaan hieman jatkoaikalaisten koulumenestystä, joten aikamiehetkin saavat virkistää muistiaan.

Joitain vaihtoehtoja jää varmasti puuttumaan äänestyksessä, mutta sitten voitte kommentoida muuten tähän ketjuun. Vaihtoehtojen skaala on muutenkin ehkä erikoinen, mutta eiköhän tämä nyt jotenkuten onnistu. Jos muistinne toimii, voitte laittaa äänen useampaan kohtaan.

Itse käyn lukiota suunnilleen 8,5:n keskiarvolla, samaa luokkaa oli yläasteellakin. Lukiossahan numerot yleensä laskevat oppilailla, mutta viihtyisämpi työympäristö on auttanut minua.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Vaihtoehto 1 tällä hetkellä.

Akateeminen loppututkinto on vielä muutaman rypistyksen päässä. Kysy samaa vaikka vuoden päästä, niin voin vastata toisin.
 

liverpool

Jäsen
Suosikkijoukkue
EspooBlues & Liverpool
Tällä hetkellä peruskoulu ka:lla 7.1, nyt opiskellaan lisää, muttei niin kauhean hyvällä menestyksellä:(
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Yläasteelta poistuessa keskiarvo oli 8.7

Lukiosta poistuessa 6.9 ja C:n paperit.

Sitten vielä atk-merkonomin paperit kirjoitin, keskiarvo 4.2 (asteikko 0-5), eli kun aikuistui niin ymmärsi ettei koulussa kannatta löysäillä.

Mutta eipä ole haitannut, olen kivassa ja hyvin palkatussa työssä :)
 

Annuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Latvija
Eli peruskoulusta 9.1 keskiarvolla, lukiosta ämmän papereilla, sitten yo-merkonomiksi ja nyt taidan olla ktm...uusi tutkinto on jo hakusessa... olen aina ollut tuhottoman laiska opiskelija, siksi onkin kiva opettaa toisia yhtä laiskoja...on tosiaan.
 

pikkukisu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Liverpool
Kyllä se on ammatillinen koulutus x2 ja sekään ei vielä riitä , lisää on opittava koko ajan että olisi sinut itsensä kanssa ja saisi tehdä sitä mitä itse haluaisi... (sekin kun vielä olisi täysin selvää...)
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Peruskoulu, päästötodistuksen keskiarvo 9,0
Lukio, päästötodistuksen keskiarvo 8,4
Yo-koe: Äidinkieli M
Ruotsi (Keskipitkä) M
Englanti (Pitkä) B
Matematiikka (Pitkä) L
Reaali E

Tampereen teknillinen korkeakoulu, 70 opintoviikkoa, keskiarvo 3,9 (asteikko 0-5)
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tähän en voi oikein muuta kirjoittaa kuin seuraavaa,

en menestynyt päiväkerhossa...

en menestynyt koulussa...

en opinnoissa...

en elämässä sen jälkeen...

ja nyt kirjoittelen Jatkoaikaan. - Alkaako tästä uusi menestyksen aika elämässäni?

(...vai enkö vaan halua brassailla koulumenestykselläni... tai menestymättömyydelläni...).

vlad#16
 

Wolves

Jäsen
Ammatillinen koulutus. Tai ainakin melkein. 4 vuotta käydään kauppista ja ei taida edes riittää se 4 vuotta. Johtuen ainoastaan oppilaskunnan puheenjohtajuudesta, vai olikos se laiskuudesta...ei kyl se johtu puheenjohtajuudesta.
 

pelimanne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Peruskoulun paastotodistuksessani oli keskiarvi noin 8.6, jonka eteen en tehnyt mitaan. Ajattelin alkaa panostamaan kouluun lukiossa. Ei viitsinyt kuluttaa itseaan puhki jo peruskoulussa. Toiveena olisi vetaa lukio lapi hyvilla arvosanoilla, varsinkin matikasta saisi tulla se E tai L. Englannista voisi helposti tulla se L, koska puhun lahes taydellista englantia, vaihtarivuodesta johtuen.

Onko kenellakaan kokemusta Englannin opiskelusta lukiossa vaihtarivuoden jalkeen? Onko helppoa? Entas yo-kirjoitukset? Auttoiko se vuosi mitaan?
 

jackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jahas..no..

Yläasteen keskiarvo yhdeksän paikkeilla vaikken mitään tehnytkään. Se tosin sitten näkyi myöhemmin. Lukiossa päästötodistuksen keskiarvo taisi olla 8,8. Kirjoituksista seuraavat:

Englanti (pitkä): L
Reaali: E
Matematiikka (lyhyt): M, tämä ottaa eniten päähän
Ruotsi (keskipitkä): M
Äidinkieli: M
Ranska: C

Nyt on sitten Tampereen ammattikorkeakoulussa kasattu 117 ov, arvosanojen keskiarvo näyttäisi olevan suunnilleen nelonen. Paikka yliopistossa odottaakin jo..'ere I come.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kyllä se tuo yo,arvosana M on.
Akateeminen tutkinto odottaa tuossa vuoden päästä,jos kaikki menee kuten suunniteltua.

Kävi muuten minulla hieman samalla tavalla kuin pelimannella,peruskoulun päästodistuksen ka oli 8,6 ja sen eteen ei tullut juurikaan mitään tehtyä.Nyt harmittaa vaan että jäi hieman sama vaihe päälle silloin lukioaikoina.Kyllä esim nyt siitä pitkästä matikasta olisi ollut hyötyä...
 

jta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ala-asteen päättyessä oli keskiarvo 7.2,
Yläasteen lopussa 7.8 ja Lukion päästötodistuksessa 8.0.

Yo-kirjoitukset menivät aika putkeen, kun tuloksena oli :
3 Laudaturia (A-Englanti, B-Ruotsi ja Pitkä matematiikka)
2 Magnaa (C-Saksa ja Äidinkieli) ja
1 C (Reaali)

Sitten jatkoin Teknilliseen oppilaitokseen, josta suoriuduin hyvinkin vaihtelevalla menestyksellä. Keskiarvo oli insinöörikoulutuksen päästötodistuksessa hieman alle 3 (0-5 asteikko) ja aikaa meni vuosi enemmän, kuin aluksi suunnittelin.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Viestin lähetti pelimanne
Onko kenellakaan kokemusta Englannin opiskelusta lukiossa vaihtarivuoden jalkeen? Onko helppoa? Entas yo-kirjoitukset? Auttoiko se vuosi mitaan?

Minä en ole vaihtarina ollut (yllätys, yllätys), mutta erään mielenkiintoisen, koulujärjestelmästä paljon kertovan anekdootin voin kertoa.

Nimittäin ne englannin kuuntelut. Eikös täydet pisteet ole 90. Näin ainakin muistelen. Ekalla luokalla sain heti ensimmäisellä kerralla muistaakseni 87 pistettä tai jotain, ja toisena vuonna poikkeuksetta täydet pisteet. Kolmantena vuonna käytiin läpi vaikeimpia kuunteluja, joista sain 84-90 pistettä.

Tähän asti tämä on pelkkää elvistelyä, mutta mielenkiintoiseksi asian tekee se, että samalla luokalla oli vaihtarina ollut, erinomaisesti koulussa menestyvä tyttö, joka ei saanut täysiä pisteitä ainakaan sen enempää kuin minä. Tyttö kuitenkin puhui täydellistä englantia ja varmasti ymmärsi suurimman osan kuulemastaan. Niissä englannin kuunteluissa mitataan kuitenkin jotain ihmeellistä loogista ajattelua, jolla ei kielellisen lahjakkuuden kanssa juuri ole tekemistä.... Uudistuksen paikka, eikös vaan?
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Tuuntelin tuossa taannoin eräsä dokumenttiohjelmaa radiosta, jossa todettiin, että ala-asteelta yläasteelle ja siitä edelleen lukioon mentäessä arvosanat yleensä tippuvat. Itselläni arvosanojen kehityksen huippu on ollut nimenomaan tuossa pahamaineisella (Turengin) yläasteella. Lukioon mennessäni kehitys tippui takaisin ala-asteen tasolle - jopa hieman alle. Siis lukuaineiden keskiarvot näissä kolmessa päästötodistuksessa olivat 8,2 -> 9,2 -> 7,8. Muiden aineiden laskemisen näihin keskiarvoihin olen jo kauan aikaa sitten unohtanut, sillä niiden arvosteluperusteet ovat enemmän tai vähemmän kyseenalaiset. Esimerkiksi lukiossa ainoan hylätyn arvosanan sain kuvaamataidosta, vaikka en kovinkaan paljon keskustellut opettajan kanssa kuvaamataidon opettajien älyllisistä haasteista työssään ;)

Tällä hetkellä lienee kasassa noin 110 ov Teknillisessä korkeakoulussa (jos tämän päivän tentit menevät läpi ;) ), ja keskiarvo on tippunut huimasti jopa lukioajoista ollen tällä hetkellä siinä 2,5 korvilla. Tosin kehitys on jälleen viime aikoina kääntynyt lievään nousuun johtuen siitä, että lähes kaikki rasittavimmat kurssit on jo sivuutettu.
 

Miguel

Jäsen
Hyvällä omatunnolla voin sanoa omaavani suhteellisen hyvän kielipään. Nimenomaan suhteellisen. Nimittäin tasaisesti tulee kielistä (saksa, ruotsi, englanti) ysiä, mutta kymppiä on tullut viimeksi ala-asteella. Pahiten tähän vaikuttavat alituinen huolimattomuus kokeissa (joka matikassa vaivaa vielä paljon enemmän) ja sen lisäksi kuuntelut. Kaikissa kielissä kuunteluista tulee noin numerona arvioituna 8, saksasta ehkä vähän huonommin. Ruotsi on lähes joka kerta todistusta odottaessa ollut lähellä kymppiä (ysiin on jäänyt aina), mutta silti 'riksvenskasta' eli Ruotsin ruotsista ymmärrä paljoakaan.

Ala-asteelta lähtiessä koko todistuksen keskiarvo oli jotain 9,2 (lukuaineet 9,6!), mutta heti seiskan syksyllä lukuaineiden ka. putosi suunnilleen 8,5:een! Lukiossa on mennyt paremmin. Yläasteeni kuuluikin tiukimpiin versioihin, mutta ehkä eniten vaikutti työympäristö. Samassa ryhmässä oli vain yksi vanha kaveri, enkä koskaan pitänyt erityisemmin muista luokkakavereista. Lukiossa (sama koulu kuin yläasteella) ei enää ole kiinteitä opetusryhmiä, opiskelijat ovat fiksumpia ja vanhojen kavereiden kanssa olen aika paljon tekemisissä. Nämä seikat tekevät lukio-opiskelusta mieluisaa. Jos vielä osaisin keskittyä paremmin siihen, mitä opettaja puhuu, voisi keskiarvo olla päälle ysin. Yläasteella voi saada helposti hyviä numeroita (ei minun yläasteellani), mutta lukiossa jyvät erottuvat akanoista.

Osittain ohi otsikon, kun tuo toinenkin koulukeskustelu on, mutta menköön.
 

jyp17

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP.
Peruskoulu tällä hetkellä kokonaan käytynä, olikohan joku 8,6 keskiarvo sieltä päästyäni. Tällä hetkellä kauhon epätoivoisesti lukiota läpi - jos nyt B:n paperit sieltä vaikka vetäsis.. tosin keskiarvo on kuitenkin 7,5 (matematiikka siinä vitosen paikkeilla), mut jotenkin on fiilis, että nuo kirjoitukset ei ihan kohdalleen taida mennä.. (Loistava itsetunto tällä saralla..)
 

calvin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maailman myrkyllisin jääkiekkojoukkue
Fil. maist. paperit löytyy, M:n ylioppilas, yläasteella ka. 8.9, ala-asteella oli vielä 9.3. Jostain syystä opiskelumotivaatio kaikkia muita aineita paitsi luonnontieteitä kohtaan on hiipunut sitä mukaa mitä enemmän ikää on tullut. Oli aika tuskaa vetää yliopiston vaatimia kieliopintoja läpi... Nyt kun työhön vaadittavat opiskelut on ohi, niin voikin keskittyä niihin aiheisiin jotka oikeasti kiinnostaa :cool:
 

Isokissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
yläasteelta ka. oli jotain 7,4 sillä pääsi just ja just lukioon.

yo-todistuksessa

matikka pitkä M, vaikka kurssit linjalla 5,6,4,5,4,6,4 rimaa hipoen ;)
reaali tais olla C, luin 2,5 h enkä vastannut yhteenkään fyssan tehtävään vaikka oli pitkä matikka se meni kanssa aika putkeen
suomi B, näkeehän sen jo mun teksteistä :p
englanti A, ja jäi kolme ylimääräistä pistettä
ruotsi A, ruotsinmaikka sano jo ekana vuonna, että en pääsisi kirjoituksista ikinä läpi, ähäkutti pääsinpäs

päästärin ka. jotain peruskoulun luokkaa

Intin jälkeen tekn.oppilaitokseen mulla tais olla meidän linjan toiseksi parhaat pisteet pääsykokeessa. Inssiksi reippasti yli 3 keskiarvolla, silloin maistui ekaa kertaa toi koulussa käynti ja opiskelu.

Se kyllä kannatti.
 

Cube

Jäsen
Viestin lähetti pelimanne
Peruskoulun paastotodistuksessani oli keskiarvi noin 8.6, jonka eteen en tehnyt mitaan. Ajattelin alkaa panostamaan kouluun lukiossa. Ei viitsinyt kuluttaa itseaan puhki jo peruskoulussa. Toiveena olisi vetaa lukio lapi hyvilla arvosanoilla, varsinkin matikasta saisi tulla se E tai L. Englannista voisi helposti tulla se L, koska puhun lahes taydellista englantia, vaihtarivuodesta johtuen.

No, hyvä, että jaksat nerokkuudestasi huolimatta olla nöyrä :)
Ei ole vittuilua. Tuollainen menestyksen eteen tehdyn työn vähättely saattaa vaan vaikuttaa usein hivenen itsekeskeiseltä. Huomaa kuitenkin keltainen äijä lauseen perässä.

Tohon viimeiseen lauseeseesi kommentoisin sen verran, että mielestäni yksi vaihtarivuosi ei tee kenenkään englannista täydellistä. Tai sitten tekee.. riippuu myös siitä, mitä täydellisellä tarkoitetaan.

Tuli muuten mieleen sellainenkin asia, että miten te laskette lukion keskiarvon? Ovatko kaikki kurssit mukana vai onko kyseessä aineiden keskiarvojen keskiarvo? Itselläni ero on lähes numeron verran.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Arvosanojen tippumisesta

Joo, toihan on ihan yleinen ilmiö, että arvosanat tippuu lukiossa. Koska olen erilainen ihminen, toimin itse tässäkin asiassa erilailla:
Ala-asteelta ka. 7,3 "leikkien'". Yläasteeltä ka. 8,2 "velttoillen". Tässä kohdassa jännitti jonkin verran pääsenkö siihen lukioon johon pyrin) . Lukiossa ensimmäinen ja osa toista luokkaa varsin veltosti, mutta sitten jonkin asteinen ryhdistyminen, koska korkeakouluun opiskelmaan piti päästä. Lopputuloksena päästötodistukseen ka. 9,7 lukuaineet ja 9,5 kaikki (en osaa yhtään piirtää) ja kirjoituksista 5xL (tässä kävi kolmessa aineessa ns. munkki). Pääsykokeisiin luin kesätyön ohella (lahjattomat pitää lukulomia) ja hivutin itseni sisälle TKK:hon pistekattoa hipoen muistaakseni 77,3/80 pinnaa. Molemmista pääsykokeista tuli lähes melkein täydet.
TKK:ssa sitten motivaatio katosi, koska sisään pääsyn jälkeen luennolla meille luvattiin valmistumisen jälkeen automaattisesti arvosanoista riippumatta nopea auto, kaunis vaimo ja iso palkka. Olis varmaan kannattanut opiskella kuitenkin ahkerammin, koska autoni ei ole nopea ja palkkahan voisi AINA olla isompi.
 

PV

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit
Viestin lähetti pelimanne
Peruskoulun paastotodistuksessani oli keskiarvi noin 8.6, jonka eteen en tehnyt mitaan. Ajattelin alkaa panostamaan kouluun lukiossa. Ei viitsinyt kuluttaa itseaan puhki jo peruskoulussa. Toiveena olisi vetaa lukio lapi hyvilla arvosanoilla, varsinkin matikasta saisi tulla se E tai L. Englannista voisi helposti tulla se L, koska puhun lahes taydellista englantia, vaihtarivuodesta johtuen.

Onko kenellakaan kokemusta Englannin opiskelusta lukiossa vaihtarivuoden jalkeen? Onko helppoa? Entas yo-kirjoitukset? Auttoiko se vuosi mitaan?

Samanlaiselta kuulostaa kun oma koulunkäynti...lukiosta oli todellakin tavoitteena saada yhtä hyviä arvosanoja kuin peruskoulusta. Meininki vain jatkui samanlaisena eli en juurikaan jaksanut tehdä edelleenkään mitään ja vietin yhtä paljon aikaa kahvilassa kuin koulussa...tuloksena M:n paperit, en juurikaan lukenut kirjoituksiinkaan. Ainoa syy on täydellinen laiskuus ja välinpitämätön asenne elämään ym. . Ei sitä vain aina jaksa.

Kaduttaa toki oma tyhmyys, mutta toisaalta lukioajoista on jäänyt mieleen paljon hienoja muistoja ja kavereita, joita ilman olisin jäänyt jos olisin viettänyt liikaa aikaa opiskelun parissa.

Olin myös vaihtarina; tosin Englanti on aina ollut 10 joten ei se arvosanoissa näkynyt. Kirjoituksiin en lukenut yhtään ja kyllä sieltä tuli se L, mikä pelasti yleisarvosanani niinkin korkealle kuin ämmäksi.
Ei se vaihtarivuosi tietysti silti takaa mitään hyvää arvosanaa. Meidän luokalla oli yksi jenkkimuija, joka teki pari Englannin koetta alussa ja sieltä tuli sellaista ysiä jatkuvasti....ihan hyvä toki, mutta olisi voinut kuvitella parempaakin tulosta. Suomalaiset kokeet on toki erilaisia kuin jossain muualla kuten jenkeissä ja niissä pitää osata se 'tekniikka', millä vastata kuhunkin kysymykseen...
 

MiikaL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Elikkäs viimevuoden (olin sillon nelosella) keskiarvo oli 8.3 Tänä vuonna olis kiva vähä parantaa, mutta tuntuu et huonompaan päin menee:(
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös