Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Koulujääkiekko kielletty – rikosilmoituksen uhalla

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Carlos, 04.02.2019 klo 16.15.

 1. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Nyt on käynyt niin että Paraisilla, kuuluisassa saaristokunnassa, on suomenkielinen yläaste, jossa on iso lauma nuoria miehiä, jotka tykkäävät kovasti pelata liikuntatunnilla jääkiekkoa. Sitten on käynyt myös niin, että yhden pikku oppilaan jalkaan oli ilmestynyt pikkuruinen mustelma jääkiekkopelin tiimellyksessä, josta pahastuneena ko. pikku oppilaan vielä pienemmät vanhemmat uhkaavat koulua rikosilmoituksella, jos jääkiekkoa vielä pelataan. Josta viisastuneena, koulussa on nyt sitten kielletty jääkiekko. Eli ei enää jääkiekkoa, koska jonkun tenavan (vähemmän) terävät vanhemmat joilla on ihan selvästi ns. "elämä", tekevät jatkossa rikosilmoituksen. Rikosilmoituksen. Koulujääkiekosta!

  Onko kukaan kohdannut mitään vastaavaa muissa kouluissa? Miten herranjestas tämä on edes mahdollista? Vouhotetaan siitä että nuoret eivät liiku tarpeeksi, ja sitten kun liikkuvat niin jotkut taliaivot saavat päähänsä uhata liikuntaa järjestävää tahoa rikosilmoituksella! Really? Ja koulu joutuu tässä taipumaan ja sitten kieltää sen liikunnan kaikilta? Minunkin lapsuudessani pelattiin koulussa jääkiekkoa - tuliko minusta siksi tämänlainen? Miten tulevat polvet voivat välttyä moiselta rikokselta ihmisyyttä vastaan? Nyt äkkiä päättäjät liikkeelle, kielletään kaikki liikunta. Oikeastaan koulua pitäisi käydä vain etänä, että pupuset voisivat olla vanhempien valvovan silmän alla koko ajan.

  Siis ihan oikeasti, tässä jo pitää kysyä että kenen on vastuu ja missä menee raja. Ajatelkaas jos nämäkin nuoret miehet saisivat vielä idean tästä koulukiekosta että menisivät koulun jälkeen vaikka paikalliselle ulkojäälle pelaamaan ihan itse! Sehän olisi ihan kamalaa. Ei semmoista voi sallia, siitä pitää saada jo joku vankilaan.

  Ei, nyt vaan kaikki lapsukaiset mäkkärin kautta kotiin ja pleikkaria pelaamaan, siinä ei tule mustelmia.
   
  Avuton tunari, Laha, Leitti ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 2. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Onneksi kävin kouluni 80- ja 90-luvuilla. Koulussa oli kivaakin, kun sai pelata jääkiekkoa, jalkapalloa, pesäpalloa, lumisotaa jne välitunneilla. Tärkeitä rivalryja olivat luokkien väliset pelit, joihin mietittiin menestyskeinoja päässä jo edellisen oppitunnin aikana.

  Häiriköt oli heitetty pienempiin kouluihin tai apukouluihin työrauhaa sotkemasta. Jos ei urheiltu, niin vapaa-ajalla luettiin kirjoja. Commodore 64 oli, mutta sen edessä ei elämää heitetty hukkaan. Näillä eväillä juurikaan läksyjä tekemättä pääsi ylioppilaaksi kohtalaisille arvosanoille. Yliopistossa muistan ensimmäisen kerran opiskelleeni.

  Nykyaika ei tuota kuin heikkoja ihmisiä.
   
  iSing ja lake79 tykkäävät tästä.
 3. Larionov #8 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Me pelattiin ala-asteella tennispallolla. Ei sattunut niin paljoa, jos vahingossa nousi.
  Peliin osallistuivat tietty kaikki halukkaat. Ekaluokalla jäinkin kutosen jyräämäksi ja sain luultavasti aivotärähdyksen.
  Jätin pelin kesken.
   
 4. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Lainaus:
  Meillä oli ala-asteella sellainen ratkaisu, että pelasimme kaukalopallolla. Toki pelasimme myös kaukalopalloa, mutta taisi lätkämailatkin olla mukana varoiksi. Yläasteella sitten vissiin lätkämailoilla, ja kaukalopallolla. Toki muistan myös itsekin saaneeni kiekosta johonkin polven hermooni lättysyötön yläasteen valinnaisessa liikunnassa. Ala-asteella oli kielletty kiekolla pelaaminen ja ylä-asteella varmaan hiukan varovaisesti sitä tehtiin valinnaisessa. Jos ei puhuta valinnaisesta liikunnan tunnista, niin siellähän riittää niitä ketkä eivät juuri tajua ettei kiekkoa saisi nilkkaa enempää korottaa ja sitä he juuri yrittävät. En tiedä millainen tapaus on tasan tarkkaan ollut tuolla Paraisilla.

  Eli siis, en tiedä ratkaiseeko tuo ongelmaa yhtään, mutta se sininen pieni pallo. Se on kova ja siitä saattaa tulla mustelma, mutta ei ainakaan sen pahempaa. Toki itsekin höntsäkiekkopelaajani ymmärrän, ettei jääkiekkoa voi korvata jollain pallolla, mutta yläasteikäisille koulussa se ei varmaan olisi sen suurempi ongelma. Meille ei ainakaan ollut.

  Ajat sijoittuvat 2000-luvun puoleenväliin ja hiukan varmaan 2010-luvun puolelle.
   
 5. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Kyllähän liikuntatunnilla sattuu ja tapahtuu etenkin pallopeleissä. Kaatumisia, palloja tulee naamaan, jotkut saattavat töniä toisiaan. Se kuuluu asiaan.
   
  Gemondo tykkää tästä.
 6. Jyväsjemmari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Oliko tästä jonnekin lehteenkin kirjoitettu vai jotain huhuilua Paraisilla?

  Joka tapauksessa jos näin on käynyt, eihän tässä voi syyttää ketään muuta kuin rehtoria pallien puutteesta, jos oikeasti mennyt kieltämään jonkun "pikkuisen mustelman" takia. Ja oliko tuo sitten oikeasti pikkuinen mustelma vai joku isompi vamma? Ei sillä että isommankaan vamman takia pitäisi mitään kieltää, itseltänikin on ylä-asteella murtunut käsi liikuntatunnilla salibandya pelatessa, eikä siinä tullut mielenkään mitään rikosilmoitusta tehdä, lähinnä siksi kyselen, että olisi kiva tietää onko kyseisten vanhempien yhteenlaskettu älykkyysosamäärä 50 vai 10.
   
 7. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tämä on suoraan sieltä kaukalon laidalta välitetty tieto, ei ole missään lehdessä eikä huhu. Eikä myöskään ole tiedossa mustelman koko, mutta kyllä kaikki varmaan tietää että kiekko jalkaan voi tuottaa mustelman, kipeänkin sellaisen, mutta harvoin siihen on kukaan kuollut tai vammautunut. Vähän vastaava kuin vaikka polkupyörän poljin, sekin voi vauhdissa tuottaa kipeän mustelman jalkaan. Harvoin kuitenkaan polkupyöriä on raastupaan viety sen takia.

  Kokonaan toinen asia on sitten, voiko parhaassa teini-iässä olevalta pojalta odottaa mustelmavapaata nuoruutta. Minun mielestäni se on vähän kohtuutonta. Sanoisinko jopa vaarallista ko. pojan tulevaa elämää silmälläpitäen.

  En ole samaa mieltä rehtorinkaan kanssa, mutta minkäs teet. Varmaan tulee semmoinen #pitäkäätunkkinne -fiilis aika nopeasti.
   
 8. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jouel Awrmiia, GeneMatti
  Tuollainen uj-kiekkohan on about turvallisin mahdollinen laji, jos vaaralliseksi lasketaan jo mustelmat. Salibandy on tässä suhteessa varmasti heittämällä vaarallisin. Yleensä tulee pelatessa otettua ja annettua vähintään viitisen mustelmaa tunnissa.

  Ja koululiikassa pelattiin tennispallolla, ulkojäillä oli kohottaminen kielletty, tai no, hyviä lättyjä kyllä saa antaa (yläasteella taidettiin myös koulussa pelata kiekolla). Säbässä sai laukoa täysillä. Eikä mitään suojalaseja tarvinnut olla. Ja meikäläisen peruskoulu osui siis keskimäärin viime vuosikymmenen lopulle.
   
 9. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Lainaus:
  Tennispallo on siitä vittumainen, että karvat keräävät vähän lunta eikä pallo liiku kunnolla kun mailalla koittaa räplätä. Oisko tollanen puolikova melko karvaton tennispallo kuitenkin aika kova vaihtoehto, jopa kaukalopallolle..

  Mutta joo. Koulussa on varmaan ollut jonkinlainen linjaus millä pelivälineellä pelataan. Nyt ilmeisesti on kiekolla saatu pelata, ja on sattunut. Ei kai kuitenkaan pikkumustelmasta mitään rikosilmoitusta..? Jos on ollut liikunnantunti, opettaja voisi hyvin miettiä millä pelivälineellä pelataan; jos on vähän heikompitasoisia pelaajia joukossa paljon, niin joku kaukkispallo. Jos kaikki on enemmän tai vähemmän lätkäpelaajia, niin kiekko. Tämä nyt vähän offtopiccia, mutta kaukalopallo nyt ei ainakaan niin isoa vahinkoa aiheuta, niin pitäiskö vaihtaa. *miettivä hymiö*
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2019 klo 19.10
 10. Sniper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timo Suden kääntölämäri
  Oma poika itsekin pelaa lätkää, mutta valitteli syksyllä 6 lk. liikuntatunneilta tullessaan, että siellä eräät joukkuekaverit(!) lämää täysiä päin. Kyselin että kai nyt opettaja vihelsi pelin poikki ja rankaisi?

  "Se laittoi pelin alkuun ja lähti sitten käymään jossakin."

  Että ei se aina mene ihan PISA-testien mukaan.
   
  iSing, benicio & Jyyd tykkäävät tästä.
 11. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Mikä rikos tässä on vanhempien mielestä tapahtunut?
   
 12. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  No jo on aikoihin eletty. Semmoistakin kuulin, että oli tehty joukkueen johtoryhmästä rikosilmoitus kun peli- tai turnausreissulla pelaajien kännykät oli kerätty yöksi pois jojo tai valmentajan huoneeseen talteen.
   
 13. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tämä nyt taas ei liity itse jääkiekkoon mitenkään, vaan johonkin ihan muuhun. Vähän sama kuin jättäisi luokallisen nuoria seisomaan johonkin sisäpihalle "odottakaa tässä". Ei mene kauaa kun siellä on jo poikapainit käynnissä ja joku vedetty lipputangon nokkaan.

  Faija muuten kertoi vastaavaa tarinaa, tämä tosin tapahtui 50-luvulla. Eli liikuntatunti oli se kun opettaja tiputti pallon kentän laidalle ja puhalsi pilliin. Liikuntatunti päättyi siihen kun opettaja tuli hakemaan pallon ja puhalsi pilliin. Mutta näköjään sitten edelleen vastaavat hyväksi havaitut metodit ovat jossain käytössä.
   
 14. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tarina ei kerro, pääasia että uhataan jollain. Kuten mainittua, kyseiset vanhemmat todennäköisesti eivät kuulu siihen penaalin kynien ihan terävimpään kärkeen. Varmaan jotain pahoinpitelyä hakevat, muuta en itsekään keksi.

  Ylipäätänsä en vaan ymmärrä, että kyllä kai jotain korvaavaakin yleensä saa tehdä jos jonkun pupunen ei saa mennä pelaamaan mitään lajia missä voi tulla mustelma? Vaikka juosta hallia ympäri sen aikaa? Tai hiihtää? Tai mennä tyttöjen kanssa luistelemaan (olettaen että tytöillä on samaan aikaan liikuntatunti). Siinäkin on toki se riski että mitä jos kaatuu ja tulee polveen mustelma. Sitten se on kyllä suoraan kyttikselle, tai tarvittaessa vaikka oman käden oikeutta kehiin! Ugh.
   
 15. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  90-luvulta 2000-luvun alkuun oli ainakin semmoinen käytäntö koulussa, että ns varustelajit (lätkä/luistelu tai hiihto) sai korvata kävelylenkillä.
  Lätkään toki aina osallistuin, mutta hiihtoa en ole kokeillut vielä tällä vuosituhannella kertaakaan. Ala-asteen 4. tai 5. luokalla viimeksi.
   
 16. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Tällöin rikosilmoitus tehtäisiin siitä henkilöstä, joka on mustelman aiheuttanut.

  Lainaus:
  Mun liikunnan opettajana oli aikoinaan Mauri Myllymäki, jonka monet tuntevat urheiluselostajan tehtävistään. Myllymäki oli melkoinen persoona, liikuntatunneilla tapanaan oli usein selostaa joukkuelajeissa. Kerran sählyssä jotkut alkoi kesken pelin tapella ja Myllymäki jatkoi selostamista "ja nyt alkoi pieni paini..."
   
  raju tykkää tästä.
 17. hege Jäsen

  Helposti näissä kieltämisissä on joku vakuutus- tai vastuujuttu takana, tyttö treenailisi kaveriporukalla koulun välitunnilla voimistelunostoja yms. juttuja (siellä porukkaa jotka mukana joukkue yms. voimistelujutuissa) mutta se kiellettiin koska joku voi tippua ja linjaus oli jos yli yhden metrin korkeuteen nostetaan niin tulee wilma merkintä. Tässä perusteluna oli se, että jos jotain tapahtuu niin korvausasia ei välttämättä selvä ja ilmeisesti aina on riski että jos jotain tapahtuu niin sitten keskustellaan halusiko meidän pikku-Liisa tulla nostetuksi ylös jne.

  Pojan (2-luokkalainen) koulussa tuli kyselyä voiko kaikki 1-3 luokkalaiset pelata futista samassa porukassa vai pitäisikö tietty välitunti sopia jonkun luokka-asteen futisvälitunniksi. Tässä järki voitti ja kaikki halukkaat saavat pelata keskenään kun muuten ei sitten olisi ehkä saatu edes jakoja…
   
 18. Golden AWe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charles Darwin
  Hieman mennään Suomi24-tasolla, kun jonkun toisen käden huhutiedon perusteella paheksutaan vähän kaikkea mahdollista, ja ennen oli muutenkin kaikki paremmin.
   
  dana77 tykkää tästä.
 19. Vahva tunne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  No siellä taitaa jalkapallo ja käsipallo olla ykköslajeja, ja ilmeisesti halutaa pitää jatkossakin. On aikoinaan revitty koulun ilmoitustauluilta jääkiekkoaiheiset ilmoitukset pois opettajien taholta. Eli kyllä siellä tahtotilaa löytyy.
   
  Laha ja Carlos tykkäävät tästä.
 20. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Hienoa että jaksoit kuitenkin näinkin hienon kontribuution tehdä tähän ketjuun, ja siten omalta osaltasi nostaa sen tasoa.
   
  korkki tykkää tästä.
 21. Golden AWe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charles Darwin
  Lainaus:
  Kiinnostaa vain totuuden kuuleminen ja ns. kättä pidempi. Nyt mennään huhupohjalla.
   
 22. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Peruskoulun jääliikunnassa tasoerot on massiivisia. Siellä voi viilettää Pohjola-leiriläiset ja luistelutaidottomat&-haluttomat samassa kaukalossa, ja on ihan järkevää että tuollaisessa ympäristössä ei pelata kiekolla (jos ollenkaan), koska yleisen elämänkokemuksen perusteella ne pohjolaleiriläiset haluaa lämätä päähän juuri niitä luisteluhaluttomia, ja tietysti myös toisinpäin, jos saisivat kiekon joskus ja osaisivat kohottaa.
  Sitten jos oikeasti kaukalossa on ne, kenellä on taito ja halu pelata kiekolla, niin miksi ei pelattaisi kiekolla.
  Mahdoton ottaa olemassaolevilla kuulopuheilla kantaa mikä on oikeasti ollut Paraisilla tilanne ja miksi mielet on pahoittuneet.

  Onko muuten vielä olemassa niitä sellaisia pehmokiekkoja, kun ysärillä oli? Se oli aika vänkä väline. Muistaakseni melkein normikiekon painoinen, mutta pehmeä, kimpoili ihan miten sattui ja teki kipeää melkein yhtä paljon?
   
  Jyyd tykkää tästä.
 23. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Lainaus:
  Kyllä sinisiä kiekkoja vielä löytyy, mutta kyllä ne kevyeltä tuntuvat. Toki 125g sininen ja musta 155g+, joten ei erot isoilta näytä.
   
 24. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Ai niin tommosiakin on. Se mun muistikuva on sellainen musta, vähän pyöreäkulmaisempi ja pinta jotain sellaista tekstiiliä tms. Voi kyllä olla että se oli vaikka joku traktorin pusla eikä kiekko ollenkaan alunperin.
   
 25. Sir Markku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnon kirjekuoret, Markku-liitto
  Lainaus:
  Itsellä on myös todella ohut muistikuva. Isot pojat väittivät, että olivat lämineet ne pehmeiksi. Sitä en muista, että kuin kipeää nämä sämpylät tekivät. Ei varmaan ole kokemusta.

  Sen muistan, että kerran päästessäni isojen poikien peleihin, eräs Touko laukoi minua puoleen sääreen. Itkuhan siitä tuli. Touko luonnollisesti sai turpaansa, koska osa isoista pojista oli ottaneet minut siipiensä suojaan. Kunniakysymyksiä. Saman kujan kolleja ja silleen. Olen itse kyennyt antamaan tapahtuman Toukolle anteeksi.