Miksi tuota kutsutaan niin sanotuksi CHL-säännöksi, vaikka CHL:ssä ei ole koskaan ollut systeemiä, että jatkoonmenijän ratkaisisi yhteispisteet? CHL:n pudotuspeleissä ratkaisevat yhteismaalit, jossa on sentään jotain järkeä, mutta sekin systeemi on siellä käytössä, koska vaihtelevan pituiset pudotuspelisarjat on siinä sarjassa logistisesti vaikea järjestää pitkien välimatkojen ja samaan aikaan pelattavien kansallisten sarjojen ikeessä.
MM-kisoissa joskus oli tämä ääliömäinen "pisteet ratkaisevat jatkoonpääsijän" -systeemi ja samoin vanhassa EHL:ssä ja todella usein näissä päädytään siis jatkoajalle, kun molemmat joukkueet voittavat yhden ottelun. Suomi esimerkiksi hävisi tällä tavalla voitoin 1-1 yhden MM-finaalin Tsekille ja vastaavasti voitti Ruotsin jossain välierässä. Tällä säännöllä siis 7-1 ja 0-1, niin äkkikuolema ratkaisee. Tuossa ei mainittu pelataanko osaottelut runkosarjan systeemillä, eli lisäbonuksena siis rankkarikisat saattavat tulla mukaan myös pudotuspeleihin ja voivat ratkaista jatkoonmenijän. Lisäksi toisen pelin lopuksi saatetaan pelata jatkoaika jolla ei ole yhtään mitään merkitystä. Taisi olla vielä niinkin epäreilu juttu, että jos menee hölmöilemään toisessa osaottelussa jäähyn lopussa, niin puhtaalta pöydältä alkava jatkoaika silti alkaa toisen joukkueen ylivoimalla ja samoin mahdolliset ulosajot pysyvät voimassa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kolmannen erän viimeisellä kahdella minuutilla jäähyn saadessaan kannattaa yrittää saman tien tehdä omiin, mikäli se ei vaikuta kyseisen ottelun varsinaisen peliajan voittajaan. Toisen joukkueen kannattaa taas yrittää suojella vastustajan maalia, jotta saisi ylivoimaa myös nolla-nollasta alkavan jatkoajan alkuun. Esimerkiksi 5-2-tilanteessa olevan toisen osaottelun ajassa 59.15 jos kumpi tahansa joukkue saa jäähyn, niin on jäähyn saavan joukkueen intresseissä, että ylivoimamaali tulee 45 sekunnin aikana ja ylivoimajoukkueen intresseissä taas se, että ei tule. Siis jos voitot ovat menossa tasan ja seuraamassa jatkoaika.
Mielummin kerrasta poikki tämä eka kierros. Paras viidestä oikeissa pudotuspeleissäkin olisi kyllä todella huono juttu, mutta ei sentään paras kolmesta, kuten Mestiksessä hölmöillään.