Koronavirus – uhka myös Liigalle?

  • 2 492 428
  • 16 370

Huonoltahan tämä näyttää. Varsinkin kun Saarikkoa ei kiinnostele urheilu. Kososta kiinnosti edes jotenkin.
Punavihreä hallitus kiimassa lopettelee liiketoimia.

Seuraavana pelaillaan kolhoosissa.

Juuri pari pv sitten who tiedote: ”älkää asettako rajoituksia ja tappako taloutta valtioissa ,koska sen kerrannaisvaikutukset ovat moninkertaiset siihen nähden globaalisti mitä sen vapaana oleminen aiheuttaisi”.

Tämä oli tarkoitettu valtioiden hallituksille.

Tässä maassa muutenkaan kohta ole kuin savuavat rauniot saatika jääkiekkoa, mikä ei näitä tämän hetken ministereitä yms. voisi vähempää kiinnostaa.

Eiköhän pelit ole pelattu tältä kaudelta hyvinkin pian.
 

nikozwan

Jäsen
Punavihreä hallitus kiimassa lopettelee liiketoimia.

Seuraavana pelaillaan kolhoosissa.

Juuri pari pv sitten who tiedote: ”älkää asettako rajoituksia ja tappako taloutta valtioissa ,koska sen kerrannaisvaikutukset ovat moninkertaiset siihen nähden globaalisti mitä sen vapaana oleminen aiheuttaisi”.

Tämä oli tarkoitettu valtioiden hallituksille.

Tässä maassa muutenkaan kohta ole kuin savuavat rauniot saatika jääkiekkoa, mikä ei näitä tämän hetken ministereitä yms. voisi vähempää kiinnostaa.

Eiköhän pelit ole pelattu tältä kaudelta hyvinkin pian.

Jep jep. Koska me punavihervasemmistolaiset halutaan että kaikki olisivat työttömiä ja leipäjonossa, koska sillä tavalla saadaan kannatuslukemat nousuun. Ja totta kai vihataan kaikkea urheilua yli kaiken ja ihan vaan vittumaisuuttamme halutaan, että urheiluseurat menisivät konkurssiin ja etenkin nuorisurheilu kaatuisi, jotta kaikista lapsista tulisi rikollisia ja huumeidenkäyttäjiä, koska sekin on mannaa kannatukselle. Terveisiä täältä kuplan sisältä!
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pohdin noita alhaisia yleisömääriä, niin kyllähän siinä varmasti on kaksi isoa syytä. Toinen on se, että osa ihmisistä ei uskalla mennä halliin, koska pelkää tartuntaa siitäkin huolimatta, että seurat ovat tehneet todella hyvää työtä ja halleissa on turvallista olla. Toinen syy lienee se, että osa ihmisistä ajattelee, ettei kautta saada vietyä loppuun jonka takia on vaikea syttyä oman joukkueenkaan peleihin samalla tavalla kuin normaalisti.

Tuo jälkimmäinen syy on ihan ymmärrettävä ja kieltämättä itsekin tuota ajatusta välillä pyörittelee harmistuneena. Joka tapauksessa olen nauttinut suuresti liveurheilusta paikan päällä ja aion istua Nordiksella jokaisessa matsissa niin kauan kuin siellä pelataan. Toivottavasti pitkään ja toivottavasti mahdollisimman moni tekisi samalla tavalla.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tuo ihmisten uskallus halliin menoon kyllä luulisi kasvavan jos mitään katastrofia ei tapahdu. Ihminen tuppaa ensin vähän tarkkailemaan. Kouvolassa oli jo vähän positiivista signaalia eilisessä Pelicans pelissä että väkeä saattaa pikku hiljaa tulla lisää.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
@Dennis juuri nyt tarvitaan tosiaan luovuutta! Mielestäni idean tasolla oikeastaan aika hyvä.
Jokin "tue seuraa" paketti mikä maksaa jotain ja siitä sitten saa vaikka lapsille postikortit nimmareilla, tai helvetti, joukkueen tähtipelaajan video tervehdyksen synttärisankarille, kovemmasta rahasta nhl20 peli kotisohvalla joukkueen pelaajan kanssa tms.

Nyt todella, siis todella tarvitaan luovuutta.
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itse olen tukenut seuraani kausikortilla jo monta kautta. Ainuttakaan peliä en ole käynyt katsomassa, ja lähiaikoina tuskin menenkään. Cmoren kautta toistaiseksi.
 

vilho

Jäsen
Sinänsä hallituksen linjaukset eli suositukset alueille on kohtalaisen selkeästi nyt viestitty ja jokseenkin ymmärrettävissä. Toimeenpano tulee vaan olemaan ongelmallinen, koska nykyisellään ei oteta millään tavalla huomioon sitä, että tässä tavallaan toistetaan samaa mantraa uudestaan ja uudestaan.

Käytännössä kaikki mahdolliset pystyvät työntekijät on jo siirretty etätöihin uudestaan melkein jokaisella alalla. Sama koskee sekä AMK-opintoja että yliopisto-opintoja ja nyt on oikeasti tosi kovaa maskipainettakin jo joka paikassa. Minulle käy oikeasti sääliksi ihmisiä, joille toi maski tekee pahaa ja vaikeuttaa paljon hengitystä, koska sen verran pakollista se rupeaa nyt olemaan.

Sinänsä en pidä näitäkään suosituksia typerinä, mutta suhtaudun niihin aika isolla varauksella. Oikeastaan hallitus ja asiantuntijat aika kovasti lyö painetta siihen, että tämä on ikään kuin meidän käsissämme ja hallinnassa, mutta loogisen päättelyn kurssilla sanon, että tartuntamäärät eivät ole hallinnassamme.

Annan ihan käytännön esimerkin: jääkiekon piirissä on tullut joukkueille tartuntoja koronaviruksesta, mutta yleisöaltistuksia ja tartuntaketjuja ei toistaiseksi ole jääkiekkokatsomosta tullut. Periaatteessa rajoitushan osoittaa toimintansa ja tartuntaklustereita ei ole syntynyt. Ihmettelen vähän sitä, miksi meidän pitää ikään kuin ennakkoon sulkea paikkoja, joilla ei tunnu olevan viruksen leviämisen kannalta mitään merkitystä?

Nyt on saatu jo ravintolat kiinni ja Vaasa on käytännössä lockdown-tilassa. Vaasa on viimeisten lukujen mukaan palaamassa aika tiuhaa tahtia takaisin perustasolle. Hallitus ei myöskään suosituksien osalta linjannut taaskaan selkeästi, miten aluehallintoviranomaiset päättävät, ollaanko esim. kiihtymisvaiheessa ja koska ollaan palattu perustasolle. Hirveä himmeli, jonka seuraaminen on vaikeaa. Esimerkiksi massatapahtumissa rajoituksien kera ollaan koko ajan oltu perustasolla.

Eniten tässä tilanteessa käy sääliksi itse tekijöitä eli pelaajia ja Liigaseuroja, jotka tekevät kaikkensa, mutta heistä riippumatta voidaan vaan tehdä näytöstä huolimatta yhtäkkiä alueellinen päätös, että ei järjestetä mitään. Koronavirukseen on hyvä suhtautua vakavasti, mutta me vain pidennämme tällä hetkellä ongelmia. Miksi tätä strategiaa pitää viikon välein terottaa ja uusia?

Kaikki merkit ympäri Suomen viittaavat siihen, että tartuntoja tulee ja tulee jatkossakin. Puhun edelleen siitä, että meidän täytyy kestää vähän nähtyä suurempiakin lukuja vielä. Asiantuntijoiden mukaan esim. ravintolojen aukiolojen muutokset eivät näy vielä tartunnoissa? Mikä toimenpide siellä nyt sitten näkyy kun esim. Vaasa tulee alas tuota vauhtia?
Aamen. Loistava viesti. Toivon - mutta en pidättele hengitystäni - että esimerkiksi kiekkopelejä ja muita vastaavia isoissa ja väljissä tiloissa järjestettäviä tapahtumia osattaisiin arvioida järjellä, eikä tuijotettaisi pelkkiin raakoihin lukuihin ja rajoiteta kaikkea niiden varjolla. Esimerkiksi Pirkanmaalla koronatartuntoja on ollut viimeisen kahden viikon aikana 128, joka on 0,02 prosenttia koko Pirkanmaan väestöstä. Tilanne ei ole Vaasan aluetta lukuunottamatta missään päin Suomea vielä sellainen, että massiivisiin rajoitustoimiin olisi syytä mennä. Esimerkiksi Hakametsässä on ollut todella väljää ja kansa käyttää maskeja sekä osaa käyttäytyä fiksusti.

Liiallisilla rajoitustoimilla lamautetaan niin liigaseurojen kuin monien muidenkin yritysten ja toimijoiden toimintaa liikaa. Joskus se lasku tulee kuitenkin maksettavaksi.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
”Ei me mitään määrätä, me vaan suosittelemme”. Sitten kun näitä suosituksia ei samantien hulluna olla seuraamassa niin ärähdetään kun ei seurata hallituksen suosituksia? En todellakaan haluaisi olla AVI:ssa päättämässä nyt. Ensin sysätään vastuu heille, sitten kuitenkin sanotaan että mitä pitää tehdä, mutta kritiikin tulessa sanotaan että”me vaan suositeltiin”.

Eli jos vaikka satakunnassa leviämisraja olisi 70tapausta 2vk aikana ja lukema olisi 75-80. Totteletko hallituksen suosituksia vai ajatteletko että tilanteessa ei ole ratkaisevaa muutosta ja pidät tilanteen toistaiseksi entisellään? Näetkö tuollaisessa tilanteessa järkevänä sulkea monet ravintolat, yleisötilaisuudet jnejne.

Mitenkään en ole sitä mieltä etteikö rajoitukset ole tarpeellisia, mutta esimerksi tämä tiedottaminen on ollut kyllä yhtä komediaa jo pitkään.

Puhe on sellaista, että hallitus ottaa vastuun, mutta alueet tekevät toimeenpanon. Viimeiseen asti ollaan sitä mieltä, ettei rajoiteta kuin se, mikä on välttämätöntä. Uskotaan siihen, että ongelma näillä ratkeaa. Lähtökohta on ympäri maailmaa se, että etäisyys ja maskit estää tartunnat. Näin ei kuitenkaan oikeasti ole, koska kaikilla on pakollisia kontakteja. En voi valita nähdä perhettä tai samassa asunnossa asuvia.

Tartuntamekanismi on suosiollinen ja vaikka kaikki noudattaa suosituksia niin silti klustereita syntyy. Epäsuhta kohdistuu siihen, ettei mikään näyttö tunnu riittävän meidän asiantuntijoille siitä, että tartunnat leviää kuitenkin.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Esimerkiksi Pirkanmaalla koronatartuntoja on ollut viimeisen kahden viikon aikana 128, joka on 0,02 prosenttia koko Pirkanmaan väestöstä. Tilanne ei ole Vaasan aluetta lukuunottamatta missään päin Suomea vielä sellainen, että massiivisiin rajoitustoimiin olisi syytä mennä. Esimerkiksi Hakametsässä on ollut todella väljää ja kansa käyttää maskeja sekä osaa käyttäytyä fiksusti.

Kymenlaaksossa on ollut koronatartuntoja kahden viimeisen viikon aikana 6, joka on ainoastaan 0,003 prosenttia Kymenlaakson väestöstä. Koko koronaepidemien aikana Kymenlaaksossa on ollut yhteensäkin vain 103 koronatartuntaa. Viimeisin varmistunut tartunta on todettu 9.10.2020 eli siis lähes viikko sitten. Sairaalahoidossa ei ole koronaviruspotilaita. En ole missään nähnyt niin paljon maskin käyttäjiä kuin KooKoon peleissä, joissa arviolta 95-99 % yleisöstä ihan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta oli maskit. Käsidesiä löytyy, joka puolelta hallia ja ottelutapahtuma oli muutenkin erittäin hyvin järjestetty toteuttaen tarvittavat toimenpiteet tartuntariskin hallitsemiseksi. Peleissä on turvallista käydä niin Pirkanmaalla kuin Kymenlaaksossa.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Väittäisin että joka hallissa on turvallista käydä peleissä. Saarikko tukijoukkoineen vain antaa sellaisen kuvan että ulkona on walking dead meininki päällä.

Joo aivan totta. Jäähalleissa turvatoimet hoidettu viimeisen päälle hyvin. Ei muuta kun kiekko jäähän ja katsomoon.
 

Juippi88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko

Pisti silmään tuo seuraava varsinkin:

"Business Finland myönsi Flow Festivalille keväällä 100 000 euron koronatuen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön kesällä myöntämässä korona-avustuksessa oli ehto, että avustusta ei voida myöntää yhteisöille, jotka ovat saaneet samaa tarkoitusta varten avustusta Business Finlandilta tai ELY-keskukselta.

Ministeriön syksyllä myöntämässä korona-avustuksessa tällaista ehtoa ei kuitenkaan ollut, mikä mahdollisti 780 000 euron avustuksen myöntämisen."



En ole niin tarkkaan seuraillut, mutta tuskin on liiga-tai muille seuroille tälläisia määriä annettu. Yhtä festaria tuetaan mielestäni aika järkyttävällä summalla. Ei nyt sinällään tietysti yllätä kun opetusministeri on ko. festivaalin suuri ystävä. Luulen myös että seurojen vakituisesti työllistävä vaikutus on pikkaisen tätä festaria suurempi.


Ja loppuun vielä: "Flow Festival Oy:n osake-enemmistön omistaa Luxemburgiin rekisteröity LMF Luxco S.A.R.L. -niminen holdingyhtiö."
 
Tuo ihmisten uskallus halliin menoon kyllä luulisi kasvavan jos mitään katastrofia ei tapahdu. Ihminen tuppaa ensin vähän tarkkailemaan. Kouvolassa oli jo vähän positiivista signaalia eilisessä Pelicans pelissä että väkeä saattaa pikku hiljaa tulla lisää.
Ei tällä valtamedian öyhötyksellä ja hallituksen sekoilulla mene monikaan hallille koska ihmiset on vaan peloteltu säikyiksi.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En ole niin tarkkaan seuraillut, mutta tuskin on liiga-tai muille seuroille tälläisia määriä annettu. Yhtä festaria tuetaan mielestäni aika järkyttävällä summalla. Ei nyt sinällään tietysti yllätä kun opetusministeri on ko. festivaalin suuri ystävä. Luulen myös että seurojen vakituisesti työllistävä vaikutus on pikkaisen tätä festaria suurempi.

Kärpät taisi saada Qstockin peruntumisesta 400 000e ja lisäksi olisiko kärpät saanut 300 000e luokkaa siitä kun liikevaihto laski. Muille nuo tuet tainnut jäädä normaaleihin yritystukiin, Business finlandiin tai sitten jos sitä ei saanut niin taisi seurat saada valtiolta pientä olisiko maksimissaan 50 000e tukea ollut palkanmaksuihin. Kyllähän festaritkin taitaa yllättävän paljon työllistää niin vakituisesti kuin niiden esiintyjien kautta ja tapahtuman aikaan, ettei suoraan voi väheksyä yhtä toimijaa, mutta kyllähän kulttuurin lisäksi urheilukin vaatisi omansa.
 

Juippi88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kärpät taisi saada Qstockin peruntumisesta 400 000e ja lisäksi olisiko kärpät saanut 300 000e luokkaa siitä kun liikevaihto laski. Muille nuo tuet tainnut jäädä normaaleihin yritystukiin, Business finlandiin tai sitten jos sitä ei saanut niin taisi seurat saada valtiolta pientä olisiko maksimissaan 50 000e tukea ollut palkanmaksuihin. Kyllähän festaritkin taitaa yllättävän paljon työllistää niin vakituisesti kuin niiden esiintyjien kautta ja tapahtuman aikaan, ettei suoraan voi väheksyä yhtä toimijaa, mutta kyllähän kulttuurin lisäksi urheilukin vaatisi omansa.
Ourait, no hyvä myös jos seurojen suuntaan on tuollaista ollut. Mutta silti mielestäni 780 000e pelkästään yhdelle Festarille on aika kohtuutonta ja aiheuttaa varmasti negatiivisia fiiliksiä muualla.

Kyllä festarit varmasti työllistää jonkun verran, mutta miten paljon siellä on kuluja tälläisessa tilanteessa? Tarkoitan pelkistetysti sitä että jos nyt Maaliskuussa päätettiin festarit perua niin tulot jäivät kesältä nollaan, mutta tuskin menojakaan hirveästi oli vs normitilanne. Sitten kompensoidaan lähes vastaava summa kuin edellisen vuoden tulos ja varmistetaan että kyseinen yhtiö ei tee tappiota vaan saavuttaa toivottavasti nollatuloksen.

Olisiko ministeriö valmis kompensoimaan samaan tyyliin nollatuloksen/minimaalisen tappion myös esimerkiksi liigaseuroille, jotka voisivat tämän avulla välttää lomautukset&irtisanomiset ja täten mahdollistaa kauden pelaamisen(jos vain joukkueiden terveys sen sallii). Rohkenen vähän epäillä.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ourait, no hyvä myös jos seurojen suuntaan on tuollaista ollut. Mutta silti mielestäni 780 000e pelkästään yhdelle Festarille on aika kohtuutonta ja aiheuttaa varmasti negatiivisia fiiliksiä muualla.

Kyllä festarit varmasti työllistää, mutta miten paljon siellä on juoksevia kuluja? Tarkoitan pelkistetysti sitä että jos nyt Maaliskuussa päätettiin festarit perua niin tulot jäivät kesältä nollaan, mutta tuskin menojakaan hirveästi oli vs normitilanne. Sitten kompensoidaan lähes vastaava summa kuin edellisen vuoden tulos ja varmistetaan että kyseinen yhtiö ei tee tappiota vaan saavuttaa toivottavasti nollatuloksen.

Eiköhän festareilla ole useampi työntekijä läpi vuoden töissä ja muita kuluja, mutta sehän eri tukijutuissa on että onhan tuo hieman epäreilu asetelma jos joku ala saa käytännössä semmoisen tuen että pääsevät "nollatukseen" ja muut hyvä jos saavat apua selvitä yhden kuukauden eteenpäin tai ei mitään.
 
Ei tällä valtamedian öyhötyksellä ja hallituksen sekoilulla mene monikaan hallille koska ihmiset on vaan peloteltu säikyiksi.
Täällä on nyt muutaman sivun verran puhuttu tosta pelottelusta ja psykooseista yms. Mitä jos moni ihminen onkin nyt korona-aikana huomannutkin että ei se liiga nyt niin kummoista viihdettä ole että siitä huvittaisi maksaa 30€ istumapaikkoja?
 

Frölunda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Boston
Uuden aika. Joko ihmiset laittaa maskit naamalle ja tottelee, saaden tartunnat laskuun. Tai elvistelee Trump-tyyliin, ja tartunnat lisääntyy ja kaikki loppuu.

Jälkimmäisestä seuraa Liigan hajoaminen ja mahd. uudelleen rakentaminen. Palkkakatot alas, sirkushuvit ja bisnesloiset pois, liigassa pyörivä fyrkkamäärä promilleihin nykyisestä ja kas meillä on kilpaurheilusarja Koffin (sijoita oma yrityksesi tähän) myynnin edistämisliigan sijasta.
 
Kylläpä on ketju lähtenyt hyvään laukkaan viimeisen n. 50 sivun aikana. Vaikuttaa siltä, että koronalla on kuitenkin lopulta suurempi vaikutus kannattajien hyvinvoinnin ja mielenterveyden kuin liigaseurojen selviämisen kannalta. Moni on myös varmaan havahtunut siihen, kuinka paljon peleissä käyminen, pelien seuraaminen televisiosta ja kaikki penkkiurheiluun liittyvä sosiaalisuus itselle merkitseekään.

Ollaan armollisia itsellemme ja toisillemme näinä vaikeina aikoina.
 

Rocko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuo oli aika tyhjentävä tuo eilinen Jortikan haastattelu. Seurat pelaavat Telia-rahojen takia epäedullisessakin tilanteessa, jossa katsojakeskiarvo kyntää. Ei vaihtoehtoja tämän suhteen ilmeisesti. Ei siinä, mennään eteenpäin. Maski naamaan ja menoks.
 
Suosikkijoukkue
KK
Kymenlaaksossa on ollut koronatartuntoja kahden viimeisen viikon aikana 6, joka on ainoastaan 0,003 prosenttia Kymenlaakson väestöstä. Koko koronaepidemien aikana Kymenlaaksossa on ollut yhteensäkin vain 103 koronatartuntaa. Viimeisin varmistunut tartunta on todettu 9.10.2020 eli siis lähes viikko sitten. Sairaalahoidossa ei ole koronaviruspotilaita. En ole missään nähnyt niin paljon maskin käyttäjiä kuin KooKoon peleissä, joissa arviolta 95-99 % yleisöstä ihan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta oli maskit. Käsidesiä löytyy, joka puolelta hallia ja ottelutapahtuma oli muutenkin erittäin hyvin järjestetty toteuttaen tarvittavat toimenpiteet tartuntariskin hallitsemiseksi. Peleissä on turvallista käydä niin Pirkanmaalla kuin Kymenlaaksossa.
Yllättävän vähän kaupoissa asikkailla maskeja näkyy. Tänään kävin muutamalla kirpputorilla sekä Prismassa ja ehkä noin 10%:lla oli maskit kasvoilla. Eipä siinä ei tää nyt täällä niin pahalta näytä.
 

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Yllättävän vähän kaupoissa asikkailla maskeja näkyy. Tänään kävin muutamalla kirpputorilla sekä Prismassa ja ehkä noin 10%:lla oli maskit kasvoilla. Eipä siinä ei tää nyt täällä niin pahalta näytä.

Mikkelissä kaupoissa ehkä 50-60% porukasta käyttää maskia. Jäähallilla 90-95% ja väljästi on saanu istua.. Valitettavankin.
Ei tuo maskin pitäinen mikään ongelma ole.

E.Maskit lähes kaikilla muilla paitsi ehkä alle 10v junnuilla
 

RL1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raumam Boja
Ilmeisesti Tshekissä on siirretty kaikki lokakuun Extraligan sarjaottelut. Samoin ensimmäiset ottelut marraskuun alussa on myös peruttu. Vielä 11.10. tuolla on näemmä pelattu.

Tässä on linkki Livetulokset.com sivulle:
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös