Koronavirus – uhka myös Liigalle?

  • 2 494 957
  • 16 370

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kun mietin asiaa niin tottakai olisi iso takaisku, jos ei pääsisi paikan päälle katsomaan pelejä. Mutta toisaalta yhtä lailla sitä on osannut nauttia MM-kisoistakin kotisohvalla. Niin todellakin olen sen kannalla, että pelejä jatketaan ainakin tyhjillä katsomoilla vähintään. Uskon monen olevan tästä samaa mieltä.
 

Co.

Jäsen
Pahinta tässä olisi kaikille se jossittelu jos mestaruutta ei jaeta. Vaikka tuostakin porukasta seitsemälle jää luu käteen ja vitutus, mutta mitä jos vaivaisi ainakin itseä niin v*****i.
Vaikka sitten tyhjille katsomoille jos ei muuta.

Toisaalta se jossittelu syntyy myös siitä, jos ratkotaan mestaruus pienemmällä otannalla tai merkittävästi lyhyemmällä kaavalla. Tai en tiedä muista, mutta itseäni ainakin jäisi hieman häiritsemään, jos oma suosikkijoukkueeni voittaisi mestaruuden joidenkin tynkäpudotuspelien jälkeen.

Joten toivotaan tosiaan nyt, että kausi saadaan pelattua kunnolla loppuun, vaikka sitten tyhjille/tyhjemmille katsomoille.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Tällä hetkellä voi olla tyytyväinen siihen että Suomessa on suljettu Liiga. Ruotsissa on oma ongelmansa siinä että jos myös karsintasarja jää pelaamatta, niin kenelle tulee ensi kauden SHL-paikat. Joku on siellä ja väläytellyt sitäkin että tuomioistuin saattaa määrätä ensi kauden pelattavaksi 22 joukkueella, kun kaikki on nostettava joilla olisi ollut siihen teoreettinen mahdollisuus kun sarja löytiin poikki. Siis jos siellä lyödään sarja poikki ennen karsintasarjaa.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ainakin Italiasta kuuluu sen tason viestejä, että siellä on tilanne suorastaan kriittinen joissain sairaaloissa ja lähinnä valitaan enää, että kuka kuolee ja kuka saa hoitoa.

Onneksi Suomi ei ole Italia. Suomessa melko hyvä reservi sairaan- ja terveydenhuollon ammattilaisia muissa kuin varsinaisissa sairaanhoidon tehtävissä, jos tilanne vaatii niin toisarvoisista palveluista siirretään resursseja varsinaiseen sairaanhoitoon. Toisarvoisilla tarkoitan pahassa tapauksessa esimerkiksi neuvoloita, terveyskeskushenkilökuntaa yms. sellaisia palveluita joiden puute ei vaikuta suuntaan tai toiseen lyhellä tähtäimellä.
 
Suosikkijoukkue
Naurettavat agendat
Ratkaistaan pelit pelaamalla NHL20 ensin oman joukkueen kesken josta saadaan selville parhaat pelaajat joukkueen sisällä, tämän jälkeen pelataan sitten normaalin pleijarikaavion mukaan pelit kokonaisuudessaan.

Joka joukkueesta siis valitaan vaikka 10+Molari ns. pelaajiksi ja sitten määrätään kuinka monta kertaa pleijareiden aikana kutakin pelaajaa saa käyttää, ja täten saadaan taktikointia hieman mukaan tähänkin.

Taiiiiii.... sitten vedetään kolikolla ensin paras kolmesta-sarja ja sen jälkeen normaalit paras seitsemästä maaliin saakka.

Leikki leikkinä tietysti, mutta todella ikävää on jos joudutaan pelit jättää pelaamatta. Hyvää pöhinää monessa joukkueessa, ja saataisiin varmasti pelaamalla yksi parhaimmista pleijarikeväistä moneeeeeenmoneeeen vuoteen.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tyhjille halleille jos tilanne sitä vaatii. Ämyreihin voi laittaa nauhoitettua yleisön mölinää vähän samaan tapaan kuin Amerikkalaisissa sitcomeissa tulee naurut.

Mietin kanssa samaa, yleisön mölinää taustalle. Tai sitten sitcomien naurua, poikkeusratkaisuja poikkeustilanteeseen. Myös Migulin ja Jutin EA Sports-ääniraidat olis kovia.

Kyllä mäkin jossain määrin olin valmistautunut kiihkeään playoff-kevääseen. Meni Ässillä miten tahansa. Silti tässä herää ajatus, että toivottavasti tässä tehdään fiksuja päätöksiä, pitkäjänteisestikin. Yks Liigakausi sinne tai tänne.

Siis jos vaihtoehtona on käsiin levinnyt epidemia, sairaalan käytävillä sängyissään köhiviä potilaita, ylikuormittunut terveydenhuolto, satoja kuolleita.

Oliko niin, että kesälle ennustettu tartunta/puhkeamis-piikkiä meillä päin.
 

tadetsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
THL miettii yleisötilaisuuksien rajoittamista 500 henkeen.
Tässä helsingin sanomien jutussa THL taas ollaan sitä mieltä että ei ole tarvetta rajoittaa.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Kyllähän tämä on kurja tilanne meille kaikille, kannatettavasta joukkueesta riippumatta. Kevään kuuluisi olla lätkäfanin parasta aikaa, ja on selvää, että jos (ja kun) pudotuspelejä ei kyetä pelaamaan normaalin kaavan mukaan, se latistaa tunnelmaa.

Ymmärrän silti, että terveysasiat on ykkösprioriteetti ja on selvää, että tämä tilanne pitää ottaa vakavasti. Itse kuitenkin toivoisin, että pudotuspelit saataisi vietyä läpi mahdollisimman normaalisti, vaikka sitten tyhjille katsomoille, jotta mestaruus saataisi kuitenkin reilulla tavalla jaettua ja kaikilla hienon kauden pelanneilla joukkueilla olisi mahdollisuudet kannusta taistella. Kotikatsomo on parempi katsomo, kuin ei katsomoa lainkaan!

Toivottavasti kaikkien joukkueiden osalta kyetään minimoimaan turhat riskit, joissa tartuntavaaraa voi olla, että pelaajat säästyisivät tartunnoilta. Esimerkiksi Kärppien viime viikonlopun ohjelman olisin "just in case" kirjoittanut uusiksi. Viime viikko oli Oulussa hiihtolomaviikko, monet perheet olivat lomareissuilla pitkin Eurooppaa, ja lauantaina oli perhepeli, jossa aamujäät lasten kanssa ja sunnuntaina joukkue oli viettämässä aikaa SuperParkissa lasten kanssa. Voin olla vähän ylihysteerinen, mutta tilanteen ja olosuhteet huomioon ottaen tuollaiset on ehkä hiukan turhaa riskienottoa tässä kohtaa.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Runkosarja loppuun ja sen perusteella mitalit kaulaan. Kannua ei voita kukaan.

Itse uskon, että Ruotsi lopettaa kautensa ensin ja Suomi seuraa perässä. Järkevämpää se on kuin pelata tyhjille katsomoille.
Mestaruutta ei luonnollisesti jaeta ja CHL paikat jaetaan runkosarjan perusteella.

Todellakin aamuteeveessä THL:n edustaja juurikin sanoi, että nyt mietitään yleisötapahtumien rajaamista tuohon korkeintaan mx. 500 henkeen. Aivan muutaman päivän sisällä päätetään ylipäätään yleisötapahtumien kohtaloista, ja kuinka ollakaan aivan muutaman päivän sisällä liigan runkosarja päättyy. Kyllä tässä nyt siis on olemassa todella suurena se vaara, että kausi päätetään runkosarjaan, eikä mestaruutta jaeta..

Jos tuohon päädytään, niin kyllä ihan aidosti pahalta tuntuu raumalaisten ja kouvolalaisten puolesta..
 

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Periaatteessa pelejä voidaan pelata myös tyhjille katsomoille, mutta yleisenä riskinä on lisäksi se, että joku joukkue joutuu karanteeniin. Sairastuneenhan ei tarvitse olla edes kukaan pelaajista, vaan kuka tahansa joukkueen kanssa tekemisissä oleva saattaa altistaa joukkueen. Aika hankala tilanne, jos kesken pudotuspelien alkaa tippua joukkueita karanteenien takia.
 

Samout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko - Suomen Mestari 2021
Suomessa ja Ruotsissa pelastuksena saattaa tosin olla jääkiekon suosio vrt. jalkapallo Saksassa ja Englannissa. Bundesliigaa pelataan tyhjille katsomoille, mutta jo taloudellisten aspektien vuoksi liiga pyritään pelaamaan loppuun asti, sama varmasti Valioliigassa jne. Serie A tosin keskeytettiin, mutta Italiassa menikin kaikki vihkoon tämän viruksen kohdalla.

Suomessakin varmasti joku käsipallon, jääpallon tai lentopallon kauden keskeyttäminen on helpompaa kuin lyödä lappu Liigan luukulle. Vaikka sitten pelattaisiin tyhjille katsomoille. Mutta vaikea nähdä yhtään skenaarioita, missä pystyttäisiin loppuun asti täysimittaisia pudotuspeleisarjoja pelaamaan. Toki jos virus lähtee käsistä niin voidaan ehkä sanoa, että vain positiivisesti testatut pysyvät kotona ja muut tehkööt mitä tekevät, koska jossain vaiheessa napsahtaa joka tapauksessa, oli se sitten nyt tai viikon päästä.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Periaatteessa pelejä voidaan pelata myös tyhjille katsomoille, mutta yleisenä riskinä on lisäksi se, että joku joukkue joutuu karanteeniin. Sairastuneenhan ei tarvitse olla edes kukaan pelaajista, vaan kuka tahansa joukkueen kanssa tekemisissä oleva saattaa altistaa joukkueen. Aika hankala tilanne, jos kesken pudotuspelien alkaa tippua joukkueita karanteenien takia.

Mitkä ovat todennäköisyydet sille, että joku pelaaja/joukkue saisi viruksen, jonka seurauksena joukkue joutuisi karanteeniin? Meinaan vaan, kun en ole löytänyt uutista, missä esimerkiksi Italian, Ranskan taikka Saksan jalkapalloseuroista edes yksittäinen pelaaja olisi sairastunut ja näissä maissa ollaan kuitenkin lähempänä pandemiaa kuin epidemiaa, olisi yksikään pelaaja sairastanut virukseen, niin miksi sitten täällä sairastuisi? Arsenalin joukkue nyt tietenkin, mutta siinäkin oli huonoa tuuria. Tietenkin aina on mahdollisuus eikä voi sanoa "ei täällä", mutta tätä asiaa ihmettelen aina, kun vastaavia kirjoituksia lukee.

Totta vitussa tietenkin se joukkue johon se iskisi olisi vain ja ainoastaan Rauman Lukko ja tietenkin kesken finaalisarjan, jonka johdosta joukkue diskataan. Olisi niin "perussettiä", ettei jaksaisisi edes yllättää.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Periaatteessa pelejä voidaan pelata myös tyhjille katsomoille, mutta yleisenä riskinä on lisäksi se, että joku joukkue joutuu karanteeniin. Sairastuneenhan ei tarvitse olla edes kukaan pelaajista, vaan kuka tahansa joukkueen kanssa tekemisissä oleva saattaa altistaa joukkueen. Aika hankala tilanne, jos kesken pudotuspelien alkaa tippua joukkueita karanteenien takia.
Uskon, että näistä lähipiirin karanteeneista luovutaan aika pian. Ruotsissa on jo siirrytty eilisestä lähtien siihen, että sairastuneita ei edes testata koronan varalta jollei oireet ole vakavia. Jos viikon päästä Suomessa tilanne (ja ohjeistus) on samanlainen, niin siinä oletetussa tapauksessa että joku joukkueen sisältä / läheltä sairastuu, niin tätä sairastunutta ei todennäköisesti edes testata eikä näin mitään karanteeniakaan määrätä. Sairastunut itse toki käsketään kotikaranteeniin. Jos tämän skenaarion mukaan mennään, niin pelit jatkuu niin kauan kun riittää terveitä pelaajia.

Juuri tällä hetkellä pelkään enemmän yleisötapahtumien rajoittamista.
 

Samout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko - Suomen Mestari 2021
Mitkä ovat todennäköisyydet sille, että joku pelaaja/joukkue saisi viruksen, jonka seurauksena joukkue joutuisi karanteeniin? Meinaan vaan, kun en ole löytänyt uutista, missä esimerkiksi Italian, Ranskan taikka Saksan jalkapalloseuroista edes yksittäinen pelaaja olisi sairastunut ja näissä maissa ollaan kuitenkin lähempänä pandemiaa kuin epidemiaa, olisi yksikään pelaaja sairastanut virukseen, niin miksi sitten täällä sairastuisi? Arsenalin joukkue nyt tietenkin, mutta siinäkin oli huonoa tuuria. Tietenkin aina on mahdollisuus eikä voi sanoa "ei täällä", mutta tätä asiaa ihmettelen aina, kun vastaavia kirjoituksia lukee.

Totta vitussa tietenkin se joukkue johon se iskisi olisi vain ja ainoastaan Rauman Lukko ja tietenkin kesken finaalisarjan, jonka johdosta joukkue diskataan. Olisi niin "perussettiä", ettei jaksaisisi edes yllättää.


Melkein osui jo Saksassa kohdalle, on vain ajan kysymys koska napsahtaa.
 
Siinä vaiheessa, jos koko loppukausi perutaan ja tämä kämänen virus ottaa vallan niin siinä vaiheessa loppuu Liigan seuraaminen kokonaan minun osaltani. Arvatkaa vaan kuinka paljon se vituttaa, kun omalla suosikkijoukkueella olisi huikea mahdollisuus voittaa kannu ja sitten kaikki perutaan. En jaksaisi joka paikassa kuunnella sitä vittuilua kun taas pitäisi parikymmentä vuotta odottaa tätä tilaisuutta mestaruuteen. Sama toki KooKoolla ja Ilveksellä. Mielestäni ensi kaudella, jos Ässät pelaa huippukautta niin voitaisiin sittenkin mitätöidä runkosarja, koska joku mummo oli Italiassa sairastunut normaaliin flunssaan.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Mielestäni ensi kaudella, jos Ässät pelaa huippukautta niin voitaisiin sittenkin mitätöidä runkosarja, koska joku mummo oli Italiassa sairastunut normaaliin flunssaan.

Mistä tälläiset traumat? Itse ainakin toivon, että pelit ratkaistaan tänäkin keväänä pelaamalla (vaikka sitten tyhjille katsomoille) mutta jos joku joukkue joutuu kokonaan sivuun niin sitten homma pitää viheltää poikki. Samat olisivat mietteet, vaikka Ässät pelaisivat mitaleista, menee tässä paljon muitakin juttuja peruutukseen ja taloudellisia tappioita tulee niin firmoille, seuroille kuin yksityisille ihmisillekin
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Totta vitussa tietenkin se joukkue johon se iskisi olisi vain ja ainoastaan Rauman Lukko ja tietenkin kesken finaalisarjan, jonka johdosta joukkue diskataan. Olisi niin "perussettiä", ettei jaksaisisi edes yllättää.
Liigan pitäisi ainakin etukäteen sopia ja myös julkistaa yleisölle miten toimitaan jos pelit pitää keskeyttää kesken pudotuspelien, tai joku yksittäinen joukkue pitää jättää pois. Jos vaikka kesken finaalien menee homma poikki, eikä tilanne ole silloin tasan, niin kyllä tuo sarjan johdossa oleva seura voidaan silloin julistaa mestariksi, kunhan siitä on etukäteen yhdessä sovittu että näin toimitaan.
Minun puolestani Liigalta paras ratkaisu olisi myös se että sovittaisiin nyt muutenkin etukäteen miten toimitaan. Eli päätettäisiin ja julkisesti ilmoitettaisiin päätös että mitä tehdä jos isot yleisötapahtumat kielletään. Pelataanko silloin tyhjille halleille vai pelataanko lainkaan. Muutoin pelattaisiin niin kauan kuin viranomaiset katsovat sen turvalliseksi.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Onneksi Suomi ei ole Italia. Suomessa melko hyvä reservi sairaan- ja terveydenhuollon ammattilaisia...

Mitä tarkoitat? Meinaatko Italian terveydenhuollon tason olevan heikko, varsinkin tuolla pohjois-Italiassa?

"Maailman terveysjärjestö WHO on useamman kerran rankannut Italian terveydenhuollon maailman toiseksi tai kolmanneksi parhaaksi. Italian sisällä järjestelmä toimii parhaiten juuri pahimmilla koronavirusalueilla Lombardiassa ja Venetossa." -Talouselämä

Harmillinen tilanne kaikkinensa. Ei minulle tuottaisi ongelmaa jättää sijoituksia historiaan runkosarjan perusteella, mutta kun sitä ei pelata tasapuolisesti niin pakko kai se on mitätöidä koko kausi jos paska osuu tuulettimeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös