Koronavirus – uhka myös Liigalle?

  • 2 500 851
  • 16 370

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Ei kai tässä vaiheessa enää ylipäätään pelaajien tartte olla kuin se 5 päivää sivussa, kuten muutenkin yhteiskunnassa? Jos siis ei ole kipeä, niinkuin se nyt tuppaa olemaan. Yksittäisen pelaajan poissaolo olisi siis keskimäärin 1-3 ottelua.
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Onko JYP muutenkaan kilpailulykyinen rosteri? Olisiko he muutenkaan edes haastaneet Lukkoa? Tottakai nyt Ahvenjärvi selittelee ihan kun karanteenissa olis jotain Suomenmestaruustason ukkoja 15.

Sä nyt pistät täällä sanoja ihmisten suuhun. Missä Ahvenjärvi on sanonut, että karanteenissa olevat tyypit ois suomenmestaruustason ukkoja? JYP on saanut viimeiseen 3 peliin tasan YHDEN liigatasoisen ketjun ja muut on kasattu ties mistä junnuista ja mestis-miehistä mitä vaan ollaan saatu kasaan. Nyt kun tartuntoja on tullut lisää, niin vielä pitää alkaa etsimään uusia miehiä jostain muualta et saataisiin edes joukkue kasaan lauantaiksi.

Te pelasitte pelin vajaamiehisenä JYPiä vastaan ja tuli nekkuun - sekö tässä nyt niin paljon katkeroittaa, et sun pitää tätä samaa agendaa tuutata tänne kymmenien viestien edestä.

Ja kyllä, jos JYP:llä ois ollut edes suhtkoht normaali rosteri kasassa, niin olisivat haastaneet varmasti Lukon ainakin sillä tasolla, että toi peli olisi näyttänyt liigamatsilta.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mestiksestä on siirretty tälläkin viikolla paljon pelejä, kun useissa seuroissa koronaa. Lisäksi vielä joukkueita, jotka joutuvat pelaamaan vajailla koska miehiä ei vain ole. Ei ole ihan kovin helppo tilanne saada Mestiksestä Liigaan miehiä mukaan pariksi otteluksi. Kuinka moni terveenäkään oleva joukkue haluaisi riskeerata Mestiksessä ja lähettää pelaajia lainalle joukkueeseen, jossa todettu paljon koronaa.

Lisäksi taitaa aika moni mestispelaaja käydä siviilitöissä lätkän peluun lisäksi joten ei välttämättä muutaman minuutin varoajalla pysty irtautumaan ja lähtemään ajamaan kohti Jyväskylää, perheelliset jne.. varsinkin tuo että monta peluria pitäisi nopeasti saada kasaan ei ole mikään helppo tehtävä. Keneen edes ylipäätänsä saa heti yhteyden.

Jännä kyllä nähdä mitä liiga meinaa siirtorajan jälkeen jos näitä tilanteita tulee, junnuillakin on omia pelejä ja tartuntoja. Joku varamies systeemi olisi varmaan hyvä kehittää.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
*askassa tilanteessa on pakko elää niiden reunaehtojen kanssa, jotka on ja ne reunaehdot ovat:
  • jokainen joukkue pelaa ihan niin kuin JYP ja hommaa ne pelaajat jostain - jos pelaajia ei löydy niin sitten tästä tuomitaan esiintymiskyvyttömälle joukkueelle tappio pelistä 0-1
  • muut jatkaa normaalisti
Tämä olisi minusta hyvä. Viime keväänähän muuan joukkue pääkaupungista antoi luovutusvoiton, kun ei saatu pelaajia kokoonpanoon kasaan. Sinänsähän tuo oli toki erikoista, koska niitä pelaajiahan voi ottaa mistä vaan, eikä sillä ole väliä, minkätasoisia ovat?

Linkki Iltalehden artikkeliin, jossa Salmelainen nillittää pelaajien turvallisuudesta mm. näin:

– Emme vain saa kokoonpanoa kasaan siihen peliin, Salmelainen sanoo suoraan.
Näin ollen Kärpät saa ilmaiset kolme sarjapistettä luovutusvoiton myötä.
Tervehtyneillä pelaajilla olisi ollut jo pelihaluja, mutta HIFK ei halunnut ottaa riskejä.
– Minä olen vastuussa pelaajien terveydestä ja turvallisuudesta. Kolme pistettä vai pelaajien turvallisuus ja terveys? Tulemme seurana aina valitsemaan terveyden ja turvallisuuden.


Laitetaan nyt vielä varmistuksena, että ei minusta HIFK antama luovutusvoitto tuossa tilanteessa väärin ollut. Pointtina lähinnä se näille kahdelle kaverille, ettei se touhu välttämättä niin erilaista ole omassakaan jengissä.

PS. @Mazaa , kerro jos saat sopimuksen JYPiin. Voisin tulla pelin ajaksi ketjukaveriksi. On tässä kuitenkin nelosdivaria pelattu 20 vuotta sitten.
 

Shifter

Jäsen
Kyllähän tässä pitäis siirtyä vetää niin, että on sulla koronaa tai ei, jos tunnet ittes terveeks ei muuta ku pelaamaan. Suhtautua siihen niinku ihan mihin muuhunki sairasteluun.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Laitetaan nyt vielä varmistuksena, että ei minusta HIFK antama luovutusvoitto tuossa tilanteessa väärin ollut. Pointtina lähinnä se näille kahdelle kaverille, ettei se touhu välttämättä niin erilaista ole omassakaan jengissä.
Eikös tuolloin ollut jo siirtoraja umpeutunut?

Mutta pakko hieman ihmetellä että millä syillä pelejä siirretään? Usealla joukkueella ollut paskat kokoonpanot ja otteluita pelataan, sitten tietyillä joukkueilla taas otteluita voidaan siirtää? Olisi kiva jos tuossa olisi jotain järkeä. Jos nyt vaikka Jukureissa lähtisi leviämään korona, niin saavatko he siirtää pelejään? Entä Saipa tai Ässät? Missä se raja menee?
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eikös tuolloin ollut jo siirtoraja umpeutunut?

Mutta pakko hieman ihmetellä että millä syillä pelejä siirretään? Usealla joukkueella ollut paskat kokoonpanot ja otteluita pelataan, sitten tietyillä joukkueilla taas otteluita voidaan siirtää? Olisi kiva jos tuossa olisi jotain järkeä. Jos nyt vaikka Jukureissa lähtisi leviämään korona, niin saavatko he siirtää pelejään? Entä Saipa tai Ässät? Missä se raja menee?

Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen välissä näyttäisi ainakin olevan joku raja kun Sport saa siirtää ja JYP ei. Kärpätkin taisi pelata suht vajaalla rosterilla pelejä taannoin. Kärpät taisi sentään saada kohtuullisen kokoonpanon jalkeille.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Olipas täällä kiehunut yön aikana. Jostain syystä etenkin Helsingissä puurokattilat tulvivat pahasti yli. Enpä olisi uskonut että se yksi 6-7 maali-iloittelun häviäminen otti noin pahasti tunteiden päälle.

Muutamia yksityiskohtia, joita haluan oikoa. Joku puhui JYPin siirtäneen otteluitaan useaan kertaan kevein perustein syyskaudella, mutta minä en muista ensimmäistäkään tilannetta. Ensimmäiset ottelusiirrot tehtiin tammikuun puolella ja silloin niitä tuli kerralla paljon. JYP oli pelaamatta lähes koko tammikuun ja kyllä, minun mielestäni pelejä siirrettiin silloin liian heppoisin perustein. Peräänkuulutin jo silloin, että JYP pelaa tällä tavalla upporikasta ja rutiköyhää, silllä jos tilanne lävähtää päälle helmikuun otteluruuhkassa, ei varakeinoja enää ole. Ja niinhän siinä sitten kävi. Mutta se ei pidä todellakaan paikkansa, että JYP olisi pitkin kautta siirrellyt pelejään. Siirrot tehtiin tammikuussa ja se ei ole mielestäni millään mittarilla syyskautta, josta täällä puhutaan.

IFK-JYP pelin lehdistötilaisuudessa helsinkiläisten tunteisiin oli mennyt se, että Ahvenjärvi oli mennyt kehumaan omia pelaajiaan voiton jälkeen. Näin ei kuulemma saisi tehdä, koska vastustaja pelasi vajaalla rosterilla. Ihan oikeasti nyt vittu. Ennen tätä peliä JYPillä oli yhdeksän ottelun voitoton putki takanaan ja voitto oli ensimmäinen kuuteen viikkoon. Miksi ihmeessä Ahvenjärvi ei saisi hehkuttaa omiaan? Tuohon aikaan koko Keski-Suomesta ei löytynyt ensimmäistäkään kiekkofania, joka olisi ollut rustaamassa Jusulle jatkosopparia ensi kaudeksi. Nyt kun laiva näytti kääntyvän (osittain IFK:n epäonnen vuoksi), niin olisiko Ahvenjärven pitänyt vetää voitto pressissä pöntöstä alas? "Joo, eihän me oltas tätä peliä mitenkään voitettu ilman vastustajan epäonnea :D Kyllähän sen nyt kuka tahansa näkee, ettei tällä jengillä mistään voitoista pelata, kiitos hei." Näinkö Ahvenjärven olisi pitänyt valikoida sanansa?

Onpahan täällä joku epäillyt myös puheita terveydellä leikkimisestä. Sekin on kuulemma JYPin oma syy, että seura peluuttaa yhtä kentällistä 30-35 minuuttia otteluun, jos joukkue on kiinni pisteissä tai jopa voitossa. Tampereella JYP oli ihan aidosti pelissä mukana sinne 50. peliminuutille asti, kunnes repsahti. Eihän JYP silloin tietenkään peluuta pelkkää ykköstä, jos peli on jo menetetty. Eilen Lukkoa vastaan meidän ykkönen kellotti vain 20-25min peliaikaa, koska ottelu ratkesi jo ensimmäisessä erässä.

Olen yhä sitä mieltä, että JYP siirsi otteluitaan turhan heppoisin perustein tammikuussa, mutta siitäkin huolimatta nykytilanteessa pelaaminen on ihan aitoa perseilyä kaikkien osapuolten kannalta. Ei tuossa ole mitään mieltä pelata, kun joukkue saa kasaan pelkkiä rippeitä. Ne vahvistukset joita JYP on tällä viikolla saanut ovat edustaneet U20 ja Mestiksen keskitasoa. Ei siis edes näiden alasarjojen kärkiäijiä. Lisäksi JYP joutuu haalimaan kavereita peleihin hyvinkin nopealla aikataululla. Lähes kaikkien pelaajien kohdalla kutsu on tullut ottelua edeltäneen päivän iltapäivällä tai illalla, että kiinnostaako tulla kokeilemaan Liigaa Jyväskylässä. Onneksi lähes kaikki vastaavat kyllä, koska siellä on monella elämänsä ainoa mahdollisuus päästä pukemaan päälle Liiga-otteluun. Ehkä sekin kertoo jo jotain vahvistusten tasosta.

Yksi ratkaisukeino JYPin pelaajapulaan voisi olla se, että JYP saa oikeuden napata päivän mittaisia lainoja oman valintansa mukaan muista Liigan joukkueista. Riittää kunhan puhelu tulee edellisenä iltana klo 23:59 mennessä. Ai että epäreilu käytäntö? No miltähän se Mestiksessä tuntuu kun pelaajia viedään päiväksi toiselle puolelle Suomea yhden päivän lainan vuoksi.

Jos Viitasella olisi vittupäisyyttä, niin nyt JYP myisi myyjän työpaikkojen sijasta päiviä Liiga-pelaajina. Maksa muutama tonni, niin pääset pelaamaan. Omat kypärät, hanskat, luistimet ja maila mukaan. Olisihan se koomisen näköistä, kun siellä vedettäisiin ulkojäätyyliin härövarustuksella. Yhdellä on 1990-luvun Jofa päässä, toinen pelaa lapasilla, kolmannella on kaunoluistimet ja neljäs on valinnut vahingossa jääpallomailan. Sitten siellä on vielä yksi psykopaatti, joka haluaa saada itselleen tilastomerkinnän mukiloimalla tai pahoinpitelemällä jotain vihaamaansa vastustajan pelaajaa. Siinä olisi ehtaa kontenttia.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Varmaan jo tullutkin esillä, mutta miksei HIFK saanut siihen tuohon tammikuun kiimaiseen JYP-otteluun kentälle täyttä neljää ketjua? Oliko liian kiire vai halusivatko omasta päätöksestään pelata vajaalla nipulla? Tasollisesti mitaten siellä oli kuitenkin (nopeasti katsottuna) Liiga-/vakiokokoonpanon pelaajia kolme ketjullista hyökkääjiä, kuusi puolustajaa eli kolme pakkiparia ja molemmat maalivahdit. Vajaahan rosteri toki oli kun neloskenttään oli merkattu yksi pelaaja, mutta ihmeen koville on ottanut joillekin nimimerkeille tappio JYP:n kaltaiselle joukkueelle, joka ei terveellä kokoonpanollakaan ole mikään haaste. Voi pojat. No okei ymmärretään, kehtasihan se vastustajan goutsi kehua omaa joukkuettaan kun tekivät kerran kymmeneen otteluun yli kaksi maalia ja voitettiin pelikin. Jos/kun kyseessä oli tärkeät sarjapisteet, niin toki vitutuksen siltä kantilta ymmärtää. Sen varmaan tajuaa jokainen.

Tämä nyt on itsestään selvää mutta jälleen kerran katseet kohdistuu Liigaan ja sen johtoon. Häshtäg puuhastelu. Oli korona tai ei, niin jännä juttu että Liiga on niin kulahtanut tuote. Ammattimaisuus ja urheilullisuus tästä alkaa olla kaukana ja paskoja tilanteita oli kyseessä sitten mikä joukkue tahansa, millä kohtaa sarjataulukkoa tahansa. Tasapuolisuutta ja selkeät sävelet kiitos, mutta turha toivo niin kauan kuin Liigassa sama porukka jatkaa pään raapimistaan.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Siis oikeastikko täällä verrataan JYPin tilannetta tammikuun tilanteeseen? Silloin oltiin määrätyssä karanteenissa eli aika vaikea pelata… Ja voi kun ei me olla ainoita, jotka on vähemmän tai enemmän paskasta syystä siirtänyt pelejä. Samaa teki mm. Ilves. Ilmeisesti niille sama kohtelu, jos korona osuu niiden kohdalle? No kai se edelleen jatkuva vitutus HIFKin fanien osalta johonkin pitää purkaa… Hyväksyttäköön se sitten.
 

Linjatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Älkää nyt liikaa lähtekö tuon yhden trollin koukkuun, joka julistaa JYP-vihaansa joka ketjussa.

Mutta on kyllä taas melkoista puuhastelua, että vedetään kaksilla säännöillä. Eiköhän tuo Sportkin kokoonpanon olisi kasaan saanut, jos olisi aamuyöhön saakka laulattanut puhelinta ympäri Suomea.
 

Latzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mutta on kyllä taas melkoista puuhastelua, että vedetään kaksilla säännöillä. Eiköhän tuo Sportkin kokoonpanon olisi kasaan saanut, jos olisi aamuyöhön saakka laulattanut puhelinta ympäri Suomea.
Ehkä Vaasan kuuluisa AVI kielsi puhelimella soittelun muihin maakuntiin, kun siinä puhelun aikana voisi sitten vaikka korona levitä?
 

Joe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset joukkueet (jokerit on venäläinen)
@JYP#44 täällä ärsytti Ahvenjärven lehdistötilasuus, kun Ahvenjärvi nillit** nyt itse, kun tuli oikein kunnolla turpaa vajaalla, sitä vain, että nillit** Peltonen? Kyllä, on Hifkin aivan oma vika, ettei ottanut laina/a-junioripelaajia tohon Jyppipeliin. Siinä perjaatteessa sen takia ”lahjoitettiin” voitto JYPille. Sen sanon vielä, että me 2 HIFK-fania ajettiin eri asioita täällä. Täällä nyt munkin suuhun panee @Coutinho , että mun mielestä siirto ei olis ollut perusteltu vaikka kokoajan olen sanonut päinvastoin. Varmaan, että toi sunkin ******** onelinerikin kuulostaisi hauskemmalta. Enhän mä ole tässä puhunut muutakaan kuin alunperin, että ihmetyttää miksi Sportin peli sai siirron, mutta ei Jypin. Sitten tuli Ahvejärven nillityspätkä, jonka jälkeen mietin ettei miksi JYP koonnut joukkuetta sitten samalla tavalla kuin Kärpät, mutta se ei ilmeisesti mitenkään ole mahdollista, kun pelaajat pelaavat mielummin Mestistä+kaikki raha-asiat. Sitten mun kimppuun hyökättiin täällä ja alkoi tämä väittely/paskamyrsky.

Anteeksi nyt tämä eilinen paskamyrsky täällä omalta osaltani, meni vähän huuruun niinkuin parista viestistä saattoi huomata. Siirryn sivuun.
 

Latzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Erittäin hyvä pointti. Junioreista ilmeisesti saa nostaa siirtorajan jälkeenkin?

Mutta eikös HIFK:n juniorit ollu koko viime kevään pelaamatta rajoitusten takia, jos oikein muistan? Eli ei sieltä kyllä mitään monta kuukautta pelaamatta olleita junnuja oikeen ois voinu nostaa myöskään. Kyllä silloin aikalailla ainoa vaihtoehto HIFK:lle oli luovutusvoitto näillä säännöillä.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Tarkotin kyllä, että nillittikö päävalmentaja Peltonen?
On hieman eri tilanne pelata 3 ketjulla liigapelaajia, kuin kolmella liigapelaajalla. JYPillä 17- pelaajaa koronassa, siis 17! tai korjataan 20, sillä lisäähän niitä eilisen jälkeen taas tullut.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mutta eikös HIFK:n juniorit ollu koko viime kevään pelaamatta rajoitusten takia, jos oikein muistan? Eli ei sieltä kyllä mitään monta kuukautta pelaamatta olleita junnuja oikeen ois voinu nostaa myöskään. Kyllä silloin aikalailla ainoa vaihtoehto HIFK:lle oli luovutusvoitto näillä säännöillä.
Juu A:n sarjat oli poikki ja taisi pk-seudulla olla harjoituskieltokin päällä joulukuulta asti. Sieltähän lähti jokusia pelaajia jopa maakuntiin muihin seuroihin, että sai ees treenata.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Mutta eikös HIFK:n juniorit ollu koko viime kevään pelaamatta rajoitusten takia, jos oikein muistan? Eli ei sieltä kyllä mitään monta kuukautta pelaamatta olleita junnuja oikeen ois voinu nostaa myöskään. Kyllä silloin aikalailla ainoa vaihtoehto HIFK:lle oli luovutusvoitto näillä säännöillä.
Viime kaudella HIFK pelasi viimeisen ottelunsa U20 SM-sarjassa 21.11.2020 ennen kuin koronarajoitukset laittoivat toiminnan tauolle. Yli neljä kuukautta myöhemmin 6.4.2021 oli sitten tuo liigaottelu, jonka HIFK luovutti. Eihän noilla U20-pelaajilla voinut olla enää minkäänlaista pelituntumaa. Siirtoaika oli umpeutunut 1.3.2021, joten muistakaan seuroista ei ollut mahdollista saada lainapelaajia.

Viime kaudella tilanne oli sikäli selkeämpi, että käytännössä koko joukkueen terveet pelaajat laitettiin viranomaisten toimesta karanteeniin ja tartunnan saaneet eristykseen, jolloin ei tarvinnut miettiä voidaanko pelata vai ei. Tuo HIFK:n luovuttama ottelu oli ensimmäinen karanteenin jälkeen ohjelmassa ollut ottelu, joten viime kauden käytännön mukaan se oli luovutusvoitto.

Tällä kaudella käytäntö on muuttunut paljon sekavammaksi kun ensinnäkään viranomaisilla ei ole enää mitään selkeää linjaa karanteenien ja eristysten määräämisessä. Lisäksi tulee kaikenlaisia vaihtelevia suosituksia siitä miten tartuntatilanteissa pitäisi toimia silloin kun virallista määräystä ei ole. Liiga ja seurat puolestaan yrittävät tasapainoilla määräysten ja suositusten viidakossa huomioiden samalla oman taloutensa ja urheilullisen menestyksensä.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Paljon JYPistä puhutaan, mutta kyllähän tuon eilisen pelin jälkeen korona todennäköisesti myös Lukkoon leviää ja pitkin maakuntia lainapelaajien takia, että yhden pelin perumisella mahdollisesti olisi estetty laajamittainen leviäminen myös ja mahdolliset uudet perutukset/pahat poissaolot.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Erittäin hyvä pointti. Junioreista ilmeisesti saa nostaa siirtorajan jälkeenkin?
Juniorit eivät olleet päässeet jäälle marraskuun jälkeen. Heidän kausi oli siis jo päättynyt kuukausia aiemmin.

En tiedä onko tammikuussa annettu liigalle puolitotuuksia terveystilanteesta varsinkin sen jälkimmäisen HIFK-matsin siirron suhteen ja nyt siitä tuli sitten lasku maksuun. Edelleenkin sitä jälkimmäistä siirtoa kun miettii niin jos teillä on nyt 20 pelaajaa koronassa niin silloin nämä nyt tautia läpikäyneet eivät sitä silloin sairastaneet. Vähän housut kintuissa on nyt EHKÄ jääty kiinni siitä että haluttiin tuohon peliin yleisö eikä siirretty sen vuoksi ettei joukkuetta olisi saatu kasaa. Selittäisi liigan nihkeää suhtautumista Viitasen suuntaan.

Disclaimer loppuun. Mulle on ihan sama mitä joku Ahvenjärvi on pelin jälkeen puhunut. En ole lukenut tai kuullut tavuakaan. En yksinkertaisesti ole kiinnostunut valmentajien kommenteista kun harva niistä kertoo pressissä mitä oikeasti näki jäällä tapahtuvan. Ei kiinnosta lukea edes oman suosikkijoukkueeni koutsin pressejä läpi.
 
Viimeksi muokattu:

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Ilmeisesti vihdoin Liigan toimistolla on käytetty aivoja. Huominen JYP-KalPa peli siirretty maaliskuun alkuun.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllä se nyt vain on niin, että Ahvenjärveä vitutti tuo turpasauna ja hän päätti vetää itkupotkuraivarit pelin jälkeen ja ruveta syyttelemään Liigaa. Se olit nimenomaan Ahvenjärvi sinä itse joka päätit tiettyjä pelaajia peluuttaa yli 30 min, ei Liiga. Ei Ahvenjärvi ole ennen pelaajien terveydestä ollut huolissaan, mutta nyt 6-1 tuloksesta kiehui yli. Sallittakoon se nyt hänelle, koska onhan tilanne toki hyvin paskamainen eikä Liigalle tietenkään voi puhtaita papereita antaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös