Koronavirus – uhka myös Liigalle?

  • 2 503 324
  • 16 370

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Tepsin kotiotteluissa henkilöllisyys on tarkistettu koronapassin yhteydessä joka kerta. Samoin tarkistettiin toissa päivänä Raumalla. Sensijaan Finnkinon leffateatterissa Turussa ei tarkistettu kun vajaa kuukausi sitten kävin.

Koronapassisäädöksessä on ilmeisesti lähdetty siitä, ettei henkilöllisyyttä olisi välttämätöntä tarkistaa ilman varteenotettavaa epäilyä.

Ylen sivuilla oli aiheesta juttua kuukausi sitten:
Henkilöllisyyden varmentaminen ei ole pakollista koronapassin tarkastuksen yhteydessä – mahdolliset väärinkäytökset herättävät huolta
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Tepsin kotiotteluissa henkilöllisyys on tarkistettu koronapassin yhteydessä joka kerta. Samoin tarkistettiin toissa päivänä Raumalla. Sensijaan Finnkinon leffateatterissa Turussa ei tarkistettu kun vajaa kuukausi sitten kävin.
TuTon peleissä on koronapassin kanssa tarkistettu henkilöllisyys paitsi viime perjantaina ei tarkistettu. Uimahallissa ja Wäinö Aaltosen museon konserteissa on pelkkä passi riittänyt.

Kun olin perjantaina hakemassa kolmatta rokotusta rokottaja paheksui sitä, että monissa paikoissa ei henkilöllisyyttä tarkasteta. Siksi nuoret lähettävät rokottamattomille kavereilleen kuvia rokotepassista, kun nämä sellaista tarvitsevat.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Näitähän on tosiaan heitelty, ja jopa niin päin, että jonkin aikaa koronapassi ei olisi vihreä enää rokotuksilla vaan ainoastaan negatiivisella testillä (koska koronapassi ei todellakaan takaa sitä etteikö henkilö voisi silti kantaa virusta). Mutta sehän nyt vasta vaikeaksi menisi testauskapasiteetin näkökulmasta, ja tapahtumat luultavasti menettäisivät lopunkin yleisön.

Näinhän tuo on. Toki aika helpostikin voidaan estää julkisen puolen testien hyödyntäminen koronapassin hankkimiseen (tarvitaan vain muutaman päivän viive julkisen puolen testien OmaKanta-päivityksiin) ja pakottaa tapahtumiin haluavat maksamaan itse testinsä. Testauskapasiteetin näkökulmasta sekin olisi silti haastavaa ja kaiken lisäksi kilpailisi samoista resursseista, joita julkinen sektorikin käyttää ostaessaan testejä yksityisiltä.

Suomessahan on aina vallinnut sellainen käsittämätön kulttuuri, että ihmistä pidetään arvostettuna ja asiantuntijana silloin, kun hän antaa mediassa erilaisia avauksia ja heittoja panoksenaan yhteiskunnalliseen keskusteluun, kuten nyt nämä ylläolevat joita asiantuntijat ovat mediassa sanoneet. Ja aivan erityisen fiksulta tässä maassa vaikuttaa etenkin silloin, kun antaa lausuntoja tyyliin "toisaalta niin, mutta toisaalta näin". Ja tämä on juuri yksi iso vika suomalaisessa yhteiskunnassa, miksi täällä ei koskaan saada mitään aikaiseksi. Aina vain ihmetellään, pyöritellään ja selvitellään kaikkea ilman, että mitään tapahtuu.. ja sitten kun lopulta tapahtuu, niin se on sitten vanhentunut päätös jo syntyessään..

Luotan kuitenkin enemmän asiantuntijoihin kuin poliitikkoihin, sillä asiantuntijoiden ei tarvitse miettiä, montako ääntä milläkin lausunnolla saa seuraavissa vaaleissa. Asiantuntijoilla on siinä mielessä vähemmän tarvetta värittää faktoja. Siis sikäli kun asiantuntijoilla tarkoitetaan henkilöitä, jotka ovat oikeasti asiaan paremmin perehtyneitä kuin poliitikot, jotka toki omasta mielestään ovat kaikkien alojen asiantuntijoita.

Monimutkaisiin kysymyksiin harvemmin on yksinkertaisia vastauksia, joten sikäli ymmärrän hyvin "toisaalta niin, mutta toisaalta näin"-tyyppisiä lausuntoja. Tietoa tulee koko ajan lisää, joten joskus joutuu myös valitsemaan haluaako olla takinkääntäjä vai onko mieluummin johdonmukaisesti väärässä. Vaikka faktat olisivat selvilläkin, päätökset riippuvat siitä mitä asioita halutaan priorisoida. Ja lopulta on aivan sama minkä päätöksen tekee, sillä kuraa tulee niskaan aina. Tietysti kuraa tulee niskaan siitäkin, ellei tee mitään päätöstä. Jonkun pitää kyetä tekemään päätöksiä vajavaisillakin tiedoilla, sillä muuten käy juuri noin, ettei saada mitään aikaan.

Mun mielestä suurin ongelma Suomen toiminnassa on ollut, että hallituksella on koko ajan ollut vain yksi pitkän aikavälin ennuste, jonka mukaan on yritetty toimia, ja heti on pallo hukassa kun virus poikkeaa ennusteesta. Pelkästään yhteen ennustettuun kehityspolkuun valmistautuminen on huono ratkaisu silloin kun ollaan uuden asian kanssa tekemisissä eikä olla ennustajia. Pitäisi varautua useampiin erilaisiin skenaarioihin mitä voi tapahtua. Uudessa virusmuunnoksessa ei ollut enää oikeastaan muuta yllättävää kuin ajoitus.

Liigan näkökulmasta ajan takaa sitä, että kun lakipykälät ja hallinto olisivat kunnossa useampaa vaihtoehtoista skenaariota varten, pandemiatilanteen huonontuessa voisi olla tarjolla muitakin työkaluja kuin yleisötapahtumien kieltäminen. Pandemia voi kestää vielä vuosia ja tästä tulee ankeaa aikaa, ellei tämän kanssa opita elämään nykyistä ketterämmin.
 
Viimeksi muokattu:

Vino

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt kun koronapassilla pääsee peliin, niin koskahan alkavat tarkistaan että passilla tulee se jonka se passi on? 4 peliä käynyt katsoon passilla ja kertaakaan ei ole henkkareita kysytty..
Tosin uskoisin että oikeastaan kaikki tulee omalla passilla, mutta aina on saumat kusettaa
Jyväskylässä on katottu henkkaritkin joka kerta.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Varmaan laitettu tänne jo, mutta vähän edes valoa tunneliin.

Koronavirusaltistumisen vuoksi karanteenissa ollut Jukurien joukkue testattiin uudelleen torstaina, ja kaikki negatiivisen tuloksen saaneet ovat vapautuneet karanteenista. Positiivisen tuloksen antaneiden henkilöiden karanteeni päättyy 21.joulukuuta.

- Karanteenista vapautuneet pääsevät palaamaan nyt normaaliin harjoitusarkeen. Hyvä uutinen on myös, että positiivisen näytteen antaneet henkilöt ovat edelleen lieväoireisia, ja he vapautuvat karanteenista viranomaisten ohjeiden mukaisesti ensi viikolla, kertoo Jukurien kehityspäällikkö ja joukkueenjohtaja Mikko Hakkarainen.

 

sheiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nyt on korona jyllännyt kolmen täysin rokotetun joukkueen läpi. Jokohan rokotteet ja sairastattu tauti pitäisi huolen siitä ettei samojen joukkueiden kohdalle enää tällä kaudella tässä mitassa osu?
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Epäilen ettei tapaninpäivänä enää pelata, niin on kovat paineet hätäjarrun vedolle.
Loppiaisen jälkeen taas, jos silloinkaan. Kausi voi jopa jäädä kesken....
Tyhjille saleille tuskin pelataan.
Kauden keskeyttämiseen on varmasti korkea kynnys. Keväällä 2020 se oli ymmärrettävää, kun taudista ei tiedetty oikein mitään. Mutta tyhjille katsomoille pelaaminen on ihan realistinen uhkakuva. Voi olla, että niin joudutaan tekemään jonkin aikaa, muttei välttämättä koko loppukautta. Samoin realistinen uhkakuva on se, että korona myllää otteluohjelmaa kunnolla uusiksi. Silti luulen, että tämä kausi rämmitään läpi samaan tapaan kuin viime kausikin. Seurojen taloudellehan tämä on valtava rasite, ja eiköhän palkanalennuksistakin päästä sopimaan, mutta uskon, että seuroilla on tahto pelata kausi läpi.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Onhan toi nyt surkuhupaisaa että yhteiskunnan mittapuulla terveimpiä nuoria ihmisiä, ammatikseen jääkkiekkoa pelaavia rokorettuja ihmisiä ruvettaisiin päivittäin testaamaan, niin kun jenkkilässä on ruvettu tekemään. Massoilla rokotukset kunnossa ja vakavan taudin mahdollisuus samaa tasoa kun se että voittaa älykellon elektroniikkakaupan somearvonnasta. Jotenkin vaikea nähdä tätä kokonaisuutta minkään järkiperusteen kautta. Sama kun autoilu kiellettäisiin kokonaan sen takia että liikenteessä kuolee joitain ihmisiä vuodessa. Laitetaan autoilu pannaan kuukaudeksi, ihastellaan tilastoista kuinka onnettomuuksia ei satu ja sitten ihmetellään kun ne eivät kuitenkaan lopu väliaikaisella rajoituksella kokonaan. Todennäköisesti väärä ketju tälle pohdinnalle, mutta ei voi mitään.
 

Jonde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Varsinais-Suomen koronarajoitukset kiristyvät tuntuvasti – tartuntamäärä tähänastisen pandemian korkein, kuolleita joulukuun aikana 22

Turussa ilmeisesti pelataan tyhjille katsomoille loppuvuosi, jos yleisötilaisuuksia ei saa järjestää?

Nämä kaksi ottelua sinänsä voisi siirtää vuoden 2022 puolelle, mutta tuskin sitä tullaan tekemään. Todennäköisesti nuo rajoitukset jatkuu myös tammikuussa, joten hetken päästä otteluita olisi siirretty jo useampia. Ja kun esimerkiksi Pirkanmaalla siirryttäneen samaan käytäntöön paikallisen AVIn toimesta, niin eiköhän tässä taas pelailla hetki ilman yleisöä aika monella paikkakunnalla.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
On muuten aika hassu kuriositeetti, että koronapassia näytettäessä täytyy näyttää henkkarit jäähallilla, mutta valtion rajatarkastuksessa ei. Eilen tuli testattua tuo Tornio/Haaparanta raja-asemalla.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Onhan toi nyt surkuhupaisaa että yhteiskunnan mittapuulla terveimpiä nuoria ihmisiä, ammatikseen jääkkiekkoa pelaavia rokorettuja ihmisiä ruvettaisiin päivittäin testaamaan, niin kun jenkkilässä on ruvettu tekemään.
NHL:ssä pelaajia joudutaan testaamaan, sillä Yhdysvaltain ja Kanadan välisen rajan ylittäminen ei onnistu ilman negatiivista testitulosta. Jälkiviisaana voisi sanoa, että NHL teki virheen palauttaessaan vanhan lohkojaon jo tälle kaudelle.

Kotimaisessa Liigassa tämän kauden uhkakuvat ovat ihan muualla kuin pelaajien testaamisessa.
 

Tuuletin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps, änäri suomalaiset
On muuten aika hassu kuriositeetti, että koronapassia näytettäessä täytyy näyttää henkkarit jäähallilla, mutta valtion rajatarkastuksessa ei. Eilen tuli testattua tuo Tornio/Haaparanta raja-asemalla.
Turussa kysyivät vain koronapassia mutta ei henkkareita. Ilmeisesti eroavaisuuksia tässäkin asiassa.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Turussa kysyivät vain koronapassia mutta ei henkkareita. Ilmeisesti eroavaisuuksia tässäkin asiassa.
Juu kyllä ainakin Raksilassa täytyy näyttää ja näköjään monella muullakin paikkakunnalla tämän ketjun perusteella.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
kyllä ainakin Raksilassa täytyy näyttää ja näköjään monella muullakin paikkakunnalla tämän ketjun perusteella.

Seuraava ei ole tietoa, enemmänkin puhdasta arvailua, joskin edes ohuesti valistunutta sellaista: Oletettavasti henkkareita tulisi aina ja ilman poikkeuksia kysyä koronapassin ohessa. Ymmärrän kuitenkin aivan hyvin, että säännöt ja teoria yleisemminkin ovat ristissä käytännön kanssa. Jos henkkareita ei pitäisi tai saisi kysyä, mitä vähääkään järkeä olisi passia kysellä, jos ei samalla varmistu siitä, että koronapassi todella on sen henkilön jolta sitä kysyt.

Jos teoriassa paperit pitää aina kysyä passin yhteydessä, niin käytännössä paperien tarkistaminen jää välistä heti kun tulee kiire tai jokin odottamaton hikka esim. tapahtuman sisäänpääsyssä. Ei sen pitäisi noin mennä, mutta kaikki tietänevät sen silti noin menevän.
 

Franck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Seuraava ei ole tietoa, enemmänkin puhdasta arvailua, joskin edes ohuesti valistunutta sellaista: Oletettavasti henkkareita tulisi aina ja ilman poikkeuksia kysyä koronapassin ohessa.

Ei tarvitse. Oikeus on, mutta ei velvollisuutta.

 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei tarvitse.
Asia kunnossa, kiitos oikaisusta. En viitsi linkkiä klikata, mutta esikatselun perusteella henkkareita ei tarvitse tarkastaa, mutta siihen on oikeus. Eipä siinä sitten mitään, ilmeisesti mahdolliset väärinkäytökset on tarkoitus estää jonkinmoisella pelotevaikutuksella, siis että papereita saatetaan kysyä. Aika lailla aukoton systeemi.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Eiköhän kohta mene kiinni jäähallit katsojien osalta AVI:en toimesta ja muutama viikko ollaan ainakin ilman lätkää paikanpäällä.

Hallitus joutuu myös samalla ottamaan lisää lainaa ja avaamaan taas yhden kustannustukikierroksen
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Sillälailla.

Varsinais-Suomessa kielletään henkilömäärästä riippumatta kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ja ulkotiloissa 21.-31.12.2021. Lisäksi määrätään suljettaviksi yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat, joita käytetään tanssipaikkoina, kuorolaulu- tai harrastajateatteritoimintaan tai vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan. Myös kauppakeskusten yleiset oleskelutilat, pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin, on määrätty suljettaviksi yleisöltä. Tilojen sulkeminen perustuu tartuntatautilain pykälään 58 g ja sen 4 momentin kohtiin kolme (3) ja kuusi (6).

Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.

 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Sillälailla.

Varsinais-Suomessa kielletään henkilömäärästä riippumatta kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ja ulkotiloissa 21.-31.12.2021. Lisäksi määrätään suljettaviksi yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat, joita käytetään tanssipaikkoina, kuorolaulu- tai harrastajateatteritoimintaan tai vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan. Myös kauppakeskusten yleiset oleskelutilat, pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin, on määrätty suljettaviksi yleisöltä. Tilojen sulkeminen perustuu tartuntatautilain pykälään 58 g ja sen 4 momentin kohtiin kolme (3) ja kuusi (6).

Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.


Jos jollakulla juridiikkaa tuntevalla palstalaisella olisi nyt aikaa ja kiinnostusta, niin tuosta päätöksestä tulisi tehdä kirjallinen valitus eduskunnan oikeusasiamiehelle. Ainakaan TYKSin tilanne koronapotilaiden suhteen ei oikeuta päätöstä.
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Eiköhän kohta mene kiinni jäähallit katsojien osalta AVI:en toimesta ja muutama viikko ollaan ainakin ilman lätkää paikanpäällä.

Hallitus joutuu myös samalla ottamaan lisää lainaa ja avaamaan taas yhden kustannustukikierroksen

Todennäköisesti näin tulee käymään. Harmi homma, mutta ei voi mitään. Varsinais-Suomen AVI jo pelin avasikin. Eiköhän muut seuraa perässä.
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Jos jollakulla juridiikkaa tuntevalla palstalaisella olisi nyt aikaa ja kiinnostusta, niin tuosta päätöksestä tulisi tehdä kirjallinen valitus eduskunnan oikeusasiamiehelle. Ainakaan TYKSin tilanne koronapotilaiden suhteen ei oikeuta päätöstä.

Siitä vain tekemään. Mitäpä luulet muuttuuko päätös sillä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös