Mutta kuukaudessa ei ehdi kovin iso osa populaatiosta tautia saada, hyvä jos edes 1%, vaikka epidemia etenisi kuten Italiassa. Edelleenkään en näe epidemian näkökulmasta estettä pelata pleijarit lyhennettynä tyhjille katsomoille. Pelaajan sairastuminen seuraavien viikkojen aikana on epätodennäköistä, eikä tapahtuessaankaan välttämättä aiheuttaisi enää karanteenia epidemian ollessa jo pitkällä. Ainoa este on mielestäni taloudellinen.
EDIT. Altistuneiden kartoitushan on ilmeisesti jo nyt lopetettu, koska Suomi on epidemia-aluetta. Keskittyminen on jo sairaiden hoidossa, ei yksittäisten ihmisten karanteeneissa.
Ongelma on, että koska Covid-19 on näköjään hyvin herkästi tarttuvaa lajia ja jos hygieniasta ei huolehdita erittäin tarkasti, tauti pääsee leviämään otollisissa olosuhteissa lähes eksponentiaalisesti. Jo yksi tartuttaja voi levittää sen päivässä huonolla tuurilla kymmeneen ihmiseen ja 10 eksponentiaali 10:n on jo älytön luku, joka ei tietysti toteudu koska elämme epätäydellisessä maailmassa, jossa kaikki todennäköisyydet eivät koskaan toteudu jo senkin takia, että ihmiset suojautuvat ja eivät ole koko ajan kontaktissa toisiinsa. Kukaan viranomainen ei kuitenkaan halua ottaa virustartunnan nopean paisumisen riskiä, joten pelataan tyhijille katsomoille.
Esimerkiksi Pohjois-Italiassa terveydenhuolto on lähes täysin romahtunut sen takia, että virus on levinnyt hyvin tehokkaasti osin kulttuurisista syitä (mm. poskisuudelmat ja sosiaalisen kanssakäymisen muutkin tavat) älyttömän nopeasti, jolloin ei enää riitä lääkäreitä, hoitohenkilökuntaa, potilaspaikkoja ja lääkkeitä kaikkien ihmisten hoitamiseen. Tämä kriisi halutaan Suomessa välttää etenkin suuremmissa kaupungeissa, mutta samassa suhteessa myös pienemmillä paikkakunnilla. Nyt esimerkiksi HUS on asettanut yhden lääkärin todetun coronavirustartunnan takia 15 muuta lääkäriä karanteeniin, joka on jo iso aukko terveydenhuollossa. Tämä vaarantaa jo mahdollisesti monen potilaan hengen koska kyse taisi olla ainakin osittain kirurgeista, joilla töitä on koko ajan lähes yötä päivää.
Ikävä virus siis kaiken kaikkiaan ja kukapa jääkiekon ystävä olisi toivonut playoffsien alla, että näin lopulta käy. Kansalaisten terveys ja hyvinvointi menee kuitenkin jääkiekon edelle, joka on vain lopulta perusrealistisesti ajatellen "turhaa viihdettä" elämän ja kuoleman kysymysten rinnalla. Tosin joillekin ultrafaneille jääkiekko on elämän ja kuoleman kysymys, mutta ei kukaan taida sentään riistää itseään hengiltä, jos oma joukkue tippuu playoffseista.