KooKoo liigalisenssi-watch – kohta pamahtaa...

  • 89 410
  • 444

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En vaan ymmärrä miksi joukkuemäärää pitäisi laajentaa ja mistä pelaajat? Muutama vuosi sitten kouvolalaiset olivat ajamassa edustusjääkiekkoiluaan alas. Nyt helvetin vaikeassa taloustilanteessa rahaa olisikin pelata liigassa.

En tiedä kannattaako tätä keskustelua jatkaa, koska tunnut olevat aika tietämätön ihan perusasioista Kouvolaan ja KooKoohon liittyen. Keväällä 2005 eli lähes 10 vuotta sitten, KooKoo harkitsi edustusjoukkueen lopettamista liittyen nimenomaan suljettuun liigaan, koska KooKoolla tavoitteet olivat korkeamalla. Lopettamispäätös ei liittynyt sinänsä suoranaisesti talouteen, muutoin kuin siltä osin, että kouvolalaisia ei riittävästi kiinnostanut suljetun liigan alla mestiksen farmisarjan pelit, kuten ei varmasti olisi kiinnostanut raumalaisiakaan.

Pelasiko Lukko viime keväänä liigan mitalipeleissä? Jos muistan oikein niin pelasi, mutta KooKoo veti kuitenkin mestiksen finaalissa kovemmat yleisömäärät? Menikö tämä oikein?

Toisaalta jos et ymmärrä liigan laajentumista niin tämähän johtuu ainoastaan siitä, että liigassa ei haluta, että yksikään joukkue putoaa mikä sinänsä on aika poikkeuksellista eurooppalaisissa palloilusarjoissa. KooKoossa nimenomaan ollaan oltu aina Ruotsin mallin kannalla karsintasarjoineen, mutta näillä mennään. Nämä on liigan ei siis KooKoon päätöksiä.
 
Viimeksi muokattu:

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
En vaan ymmärrä miksi joukkuemäärää pitäisi laajentaa ja mistä pelaajat? Muutama vuosi sitten kouvolalaiset olivat ajamassa edustusjääkiekkoiluaan alas. Nyt helvetin vaikeassa taloustilanteessa rahaa olisikin pelata liigassa.
Heitän muutaman ajatelman.

- KooKoolla on ollut Sportia suurempi yritysmyynti ja tälle kaudelle se on huomattavasti kasvanut, vaikka pelataan sarjasta jossa palkintona on yksi tyhjä KOFF-tölkki, johon voittaneen joukkueen pelaajat saavat raapustaa neontussilla nimensä kaikkien nähtäväksi.

- Vertaa oluttölkkisarjan KooKoon ja Lügan Sportin tämänhetkisiä kokoonpanoja toisiinsa, KooKoo saattaisi viedä Sportia neljän ottelun sarjassa, mahdollisesti jopa kohtalaisen tylyin lukemin? Tai jopa KalPaa... Miten ihmeessä tuollainen voisi olla edes mahdollista.

- KooKoossa pelaa reilun tusinan verran pelaajia tällä hetkellä, jotka mahtuisivat jonkin liigajoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Pelaajia on maailma täynnä. Se ei ole suurin ongelma.

- Muutama vuosi sitten taisi olla 18.3.2005. Kohta tulee kymmenenvuotispäivä täyteen. Tuosta edustuskiekkoilun lopettamisesta uhasta saamme täysin rinnoin kiittää Liigan päättäjiä, jotka täydessä idioottimaisuudessaan sulkivat sarjan ilman yhtään faktoihin perustuvaa argumenttia. Tämän jälkeen on kouvolalaisessa edustuskiekkoilussa on tapahtunut niin uskomaton kasvu, että sitä en olisi mitenkään uskonut tapahtuvan täysin hiipuneen Mestis-ajan perusteella (esim. 2001-2006)

- Sitten, kun sinne taivassarjaan pääsee, niin on hyvin aikaa rakentaa oma KTK-palvelu, joka tukee toimintaa vaikka kolmella miljoonalla eurolla joka vuosi tarvittaessa, eikös näin?
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
KooKoo saattaisi viedä Sportia neljän ottelun sarjassa, mahdollisesti jopa kohtalaisen tylyin lukemin? Tai jopa KalPaa... Miten ihmeessä tuollainen voisi olla edes mahdollista.

- KooKoossa pelaa reilun tusinan verran pelaajia tällä hetkellä, jotka mahtuisivat jonkin liigajoukkueen pelaavaan kokoonpanoon.

Nyt vähän jäitä hattuun. Se, että te voititte Sportin höntsäpelissä ei nyt vielä ole kuu taivaalta.
Myös Sport on voittanut useammin liigajoukkueen Mestisaikana pre-seasonilla, koska ollaan tultu kiimalla ja Liigajengi puolivaloilla ja junnupitoisella jengillä.
Me ollaan nyt pelattu neljä Liigapeliä ja aika opettavaista aikaa on ollut. Ei tää ihan puuhasarja ole.

Sportin viime kausien mestiseliitistä juuri kukaan ei ole vakiinnuttanut Liigapaikka. Ei Heikkinen, ei Uitto ja moni muukin on vaakalaudalla. Heikkinen esimerkiksi oli Mestiksen parhaimmistoa, jos ei jopa paras usean vuoden ajan. Katso vaikka tilastot ja all-star kentälliset.
Pikaisella KooKoon rosteriscouttauksella edes Sportiin ei mahtuisi yksikään KooKoon nykypelaajista, saati nyt KalPaan.
Valot päälle nyt jo!

Jos esimerkiksi laitetaan vielä meidän pelaava pakisto estraadille: Lindbohm, Malkamäki, Generous, Peltola, Valkonen, Pukka. Löytyykö edes lähellekään yhtä hyvää pakkia KooKoosta? No, ei todellakaan. Ja tämäkin Liigan kevyintä settiä. Maalivahtiosasto teillä on auttamattoman kaukana Liigatasosta. Hyökkäyksessä ehkä Kangasmäki voisi mennä rotaatiossa, jos tulisi loukkaantumissumaa.

E: olisit nyt laittanut vielä SaiPan tohon löylytettävien sekaan. Sehän on ihan paska jengi, kuten alkukausikin on näyttänyt.
 
Viimeksi muokattu:

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos esimerkiksi laitetaan vielä meidän pelaava pakisto estraadille: Lindbohm, Malkamäki, Generous, Peltola, Valkonen, Pukka. Löytyykö edes lähellekään yhtä hyvää pakkia KooKoosta? No, ei todellakaan.

En nyt niin kovaksi laske esim. Mikko Pukkaa, etteikö Lehikoinen olisi edes lähellä. Toisaalta uskon, että moni valmentaja päätyisi Sportin kuusikkoon, jos saisi vapaasti valita pelaavat pakit Sportin ja KooKoon rostereista, joten ero on suuri.

Joistain kommenteista välittyy sellainen näkemys, että KooKoolla on jo nyt suunnilleen puolet joukkueesta Sportin tasolla ja puolet lisää hankkimalla mennään ensi kaudella heittämällä ohi. Aika vaikeaa tulee olemaan kun Sportilla on vuoden etumatka ja moni pelaaja kehittyy liigakaudella isossa roolissa. KooKoolla tilanne vuoden päästä tulee kuitenkin olemaan se, että isoihin rooleihin joudutaan kiinnittämään Mestiksen tähtiä, liigassa pieneen rooliin jääneitä tai ulkomaisia arpoja.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Älä nyt viitti, tiedät että vajaa kentällinen menisi heittämällä tuohon teidän nykyiseen mestis rosteriin.
No kun nyt vaan ei valitettavasti menisi. Ei sinne mahdu juuri mainitut Heikkinen ja Uittokaan ja yhtään tuon tasoista ei ole teillä tarjolla. Yhtään peliä eivät ole saaneet edes penkillä istua ja Heikkinen tosiaan ehkä paras pakki monena vuotena. Ainakin ihan top3:ssa jo pitkään. Unohdin vielä Gröndahlin, joka on ainoa Mestiksestä meille mukaantullut pelaaja Kivimäen kanssa, jotka pärjäävät varmuudella Liigavauhdissa. Esimerkiksi Kivimäki on kuitenkin tavallinen täytepelaaja Liigassa ja kun muistelee viime kautta Mestiksessä, teki mitä huvitti. Myös maaliennätyksen.
Gröndahl on puolestaan jälleen kerran ottanut ihan järkyttäviä askelia eteenpäin. Sellaisia, joita ei ihan jokapäivä pelaajilla näe.

E: ja tämä ylläoleva ei ole tarkoituksella KooKoon rosteria dissaava, vaan nimimerkki mazaalle muistutus, että Liigassa taso on huomattavasti kovempi, mitä Mestiksessä yleisesti (allekirjoittanut ja moni, moni muu Sportin fani mukaanlukien) luullaan. Oli lähes järkytys nähdä, että Edu Heikkinen, josta me jo laskettiin YV:n ruoskamiestä ei vaan yksinkertaisesti pärjää fysiikassa, eikä liikkeessä lainkaan Liigassa. Ero on valtava sarjojen välillä, eikä sitä usko ennen kuin näkee kunnolla ja joukkueet pelaavat keskenään tosissaan sarjapisteistä. Höntsäpelit ovat höntsiä.

E: niin, lisättäköön se, että vaikka en näe KooKoon pelaajista meille kenellekään käyttöä, voi KooKoo silti itse rakennusprojektissaan joitain ottaa Liigaan mukaan. Aivan terävimmän kärjen. KooKoon tulee kuitenkin tuottaa omia kasvatteja joka vuosi joukkueeseensa, kuten Sportinkin. Sportilla omia pelaavassa kokoonpanossa on ainoastaan Luomala, Kivimäki, Riska (lasken omaksi) sekä mahdollisesti Kujanpää. Tuo on auttamatta liian vähän. Montako omaa muuten KooKoolla voisi olla ekalla kaudella Liigatasolle?
 
Viimeksi muokattu:
Mainitaan nyt sekin vielä, että Liigassa ei pelaisi sellainen joukkue kuin Rauman Lukko ilman RTK:n rahakukkaroa. Hassua, että joku raumalainen tulee tänne länkyttämään, kun tietää varmasti itse, että oma kaupunki ei pysty millään elättämään Liiga-seuraa ilman sokerisetiä RTK:n johdossa.

Harva tuosta Sportin jengistäkään oikeastaan KooKooseen menisi.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
RTK on osa konsernia ja edustuskiekkoiluun rahaa ei ole annettu ennen Bosman päätöstä. RTK on kuin teidän nakkikioskinne tuottaen enemmän. Mitään omasta pussistaan pistäviä Sakari Välimaita Raumalla ei koskaan ole ollut.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Pakeista Västilä ja hyökkääjistä Rajala ja Rinkinen menisi Sportiin, mutta muuten ei käyttöä. Toki jotain prospektejakin löytyy, mutta ne menisi rotaatioon. Muuten rosterivertailusta sanoisin, että pakisto ja molarit menee selvästi Sportille ja hyökkääjistä KooKoo haastaa ykkösketjullaan, mutta muuten Sportin tasainen kalusto vie voiton.
 
Pakeista Västilä ja hyökkääjistä Rajala ja Rinkinen menisi Sportiin, mutta muuten ei käyttöä. Toki jotain prospektejakin löytyy, mutta ne menisi rotaatioon. Muuten rosterivertailusta sanoisin, että pakisto ja molarit menee selvästi Sportille ja hyökkääjistä KooKoo haastaa ykkösketjullaan, mutta muuten Sportin tasainen kalusto vie voiton.
Onneksi tämän kauden jälkeen ei enää tarvitse venytellä pippeleitä palstalla, vaan voidaan pelata ja todeta kumpi voitti.

P.S. Golfaplodit Dynamon 1kk kakulle :)
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ei sinne mahdu juuri mainitut Heikkinen ja Uittokaan ja yhtään tuon tasoista ei ole teillä tarjolla.

Varsinaisesti ei kiinnosta yhtään vertailla kahden eri sarjoissa pelaavan jengin rostereita, koska se on varsin hedelmätön ja turha savotta. Mittaillaan niitä heppejä taas, kun/jos toimitaan tulevaisuudessa samassa toimintaympäristössä. Silti on pakko puuttua tuohon boldattuun osioon, koska onhan se aika rumasti sanottu KooKoon nykyistä puolustusta ajatellen...

KooKoo ei nouse.

No voi harmi.
 
KooKoo ei nouse. Sarjan laajentamiselle ei ole löytynyt kannatusta 14 liigajoukkueen piiristä.
Kiitos tiedosta. Nähdään ensi vuonna teidän RTK-areenalla ja katsotaan miten teidän sokerisetien rahoittama ostojoukkue pärjää.

Voisin kuvitella, että ensi viikolla tulee jo virallista päätöstä vai onko tuo 30.9 nyt joku virallinen ilmoituspäivä?
 

Magnesia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoo ei nouse. Sarjan laajentamiselle ei ole löytynyt kannatusta 14 liigajoukkueen piiristä.

Mistä siivouskomerosta tällänen trolli ilmaantu?

Nimet meni edellisessä kokouksessa paperille niin kuin aikasemmin kerroin. 'Sorsa' ei vaan suostunut kertomaan päivää millon tärähtää tiekkari, viikon sisään kuitenkin! Juomat on jo kylmässä :)
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kiitos tiedosta. Nähdään ensi vuonna teidän RTK-areenalla ja katsotaan miten teidän sokerisetien rahoittama ostojoukkue pärjää.

Voisin kuvitella, että ensi viikolla tulee jo virallista päätöstä vai onko tuo 30.9 nyt joku virallinen ilmoituspäivä?

Liigaseurat taitaa pitää tuolloin kokouksen. Vähentyneet yleisömäärät ja tulot taitaa olla esillä.
Mistä siivouskomerosta tällänen trolli ilmaantu?

Nimet meni edellisessä kokouksessa paperille niin kuin aikasemmin kerroin. 'Sorsa' ei vaan suostunut kertomaan päivää millon tärähtää tiekkari, viikon sisään kuitenkin! Juomat on jo kylmässä :)
Miten menetetyt tv-rahat korvataan joukkueille? Ottelut KooKoota vastaan joutuu hinnoittelemaan halvimpaan kategoriaan, Yksi paikallispeli kaudessa vähemmän. Miten Rannisto aikoo lyödä tulonmenetykset läpi?

edit. Kymmenen vuotta lainaukset onnistui mutta ei enää,
 

EagleEye

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Liigaseurat taitaa pitää tuolloin kokouksen. Vähentyneet yleisömäärät ja tulot taitaa olla esillä.

Miten menetetyt tv-rahat korvataan joukkueille? Ottelut KooKoota vastaan joutuu hinnoittelemaan halvimpaan kategoriaan, Yksi paikallispeli kaudessa vähemmän. Miten Rannisto aikoo lyödä tulonmenetykset läpi?

edit. Kymmenen vuotta lainaukset onnistui mutta ei enää,
Menetetyt tv-rahat? Miten pitkä tv-soppari liigalla on? Eikös tälle kaudelle ollut PAKKO nostaa joku kun soppari ole neuvoteltu 14 joukkueen mukaan ja narrit lähti niin tilalle piti saada joku. Jos se päättyy tämän kauden lopussa niin eiköhän liiga neuvottele sopparin 15 joukkueen mukaan JOS KooKoo nostetaan.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Eiköhän se nyt ole aika selvää, että puoltava päätös tulee. On toki päivän selvää, että nykyinen jokapäivä heikkenevä taloustilanne otetaan huomioon myös.

Itse odotankin Liigalta suoraselkäistä päätöstä, jossa KooKoo nousee ja samaan hengenvetoon todetaan, että 15. joukkueen sarja ei ole järkevä. Tästä syystä sekä vapaalaskussaolevien katsojamäärien pakottamana Liiga ilmoittaa samassa tilaisuudessa, että ensi kaudella kolme viimeistä pudotetaan ja että sarja jatkuu 12 joukkueen sarjana, jossa viimeinen pelaa tasonmittauksen aina kauden päätteeksi Divarin runkosarjan parhaan kanssa. Tästä mä pitäisin.

Päättyikös muuten toi tv-sopimus tähän kauteen? Jos, niin KooKoo jää valitettavasti junasta ulos, sillä seuraava sopimus ei todellakaan tule olemaan lähelläkään nykyisen sopimuksen kokoinen rahallisesti. Eikös tällä kaudella tippunut jotain järjettömät milli per jengi sopimuksesta? Se on lisenssi aika pitkälle tolla kuitattu. Menee kyllä jo OT tämä tv-sopimusmietintä, sorry.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Tästä syystä sekä vapaalaskussaolevien katsojamäärien pakottamana Liiga ilmoittaa samassa tilaisuudessa, että ensi kaudella kolme viimeistä pudotetaan ja että sarja jatkuu 12 joukkueen sarjana, jossa viimeinen pelaa tasonmittauksen aina kauden päätteeksi Divarin runkosarjan parhaan kanssa. Tästä mä pitäisin.
Niin pitäisin minäkin. Silloin olisi tasokkaampi Liiga, missä ei pelasi Sport KooKoosta nyt puhumattakaan.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Päättyikös muuten toi tv-sopimus tähän kauteen? Jos, niin KooKoo jää valitettavasti junasta ulos, sillä seuraava sopimus ei todellakaan tule olemaan lähelläkään nykyisen sopimuksen kokoinen rahallisesti. Eikös tällä kaudella tippunut jotain järjettömät milli per jengi sopimuksesta? Se on lisenssi aika pitkälle tolla kuitattu. Menee kyllä jo OT tämä tv-sopimusmietintä, sorry.

Sopimus on viisivuotinen ja viime kausi oli ensimmäinen tästä paperista.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Huoh. Raha, raha, raha, talous, talous, talous ja riski. Yritetään pelata välillä jääkiekkoakin, systeemi on paska, kaikkien mielestä. Mutta siitä ei pidä KooKoota rangaista, se on ylimmän urheilullisen vaatimuksen kaukalossa täyttänyt ja ansaitsee kaikkiaan paikan ylhäältä. Mieluummin näkisin avoimen 12 joukkueen liigan, kuten tuossa ylhäällä toivottiinkin. Kimmo ja seurat keksivät tämän paskan ja saavat nyt elää sen kanssa, että saavat toisenkin epäkelvon kultapossukerhoonsa. Toivottavasti siis näin, eikä mitään änkyttäviä"eiks niin?" meriselityksiä.

Ja mitä, onko Välimaa alkanut laittamaan omasta pussista rahaa KooKoolle. Jeebus mitä settiä tulee, vaikka meriitteinä on 10 vuotta virheettömien lainauksien tekoa.
 

Steus

Jäsen
Repolainen puhuu ihan asiaakin, kyllähän raha tuota sarjaa pyörittää ja sieltä voi tulla mitä tahansa. KooKoolla ei ole vielä näyttöjä annettuna 2000-luvun liiga-kiekosta, jossa mennään talous urheilun edellä. Esimerkkijoukkue Rauman Lukko puolestaan pystyy (RTK:n ansiosta) kasaamaan joka vuosi tasokkaan nipun ja pitämään sarjan tasoa korkealla. En kuitenkaan näe syytä, miksi KooKoon ei annettaisi koittaa siipiään. Olisiko pitkänäköistä toimintaa liigan porukalta tappaa tavoitteellinen jääkiekko kaikkialta muualta, paitsi liiga-paikkakunnilta? Tuskin he niin idiootteja ovat.

On mielestäni hyvästä pohtia näitä asioita vähän väliä, mutta nämä liiga-puolen vierailijat voisivat vähän tutustua aikaisempiin postauksiin, koska tuntuu tyhmältä kirjoitella samoista asoista kahden kuukauden välein. Asioista voisi myös ottaa selvää (viittaan nyt "Välimaan rahoihin").

e. pari sana uupui
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Voihan sitä joukkue määrää taas pudottaa parin vuoden päästä jos Kookoolla ei sitten rahkeet satukkaan riittämään. Mikäli ei anneta edes yrittää kun kaikki vaadittava on tehty voi Kookoo haastaa liigan sopimusrikkomuksesta oikeuteen, vaikka liiga taitaa olla kaikkien oikeuslaitosten yläpuolella.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
- KooKoossa pelaa reilun tusinan verran pelaajia tällä hetkellä, jotka mahtuisivat jonkin liigajoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Pelaajia on maailma täynnä. Se ei ole suurin ongelma.

Kumma juttu, että nämä kaverit pelaavat silti Mestiksessä. Löysin tuosta teidän rosterista kolme jotka voisin jopa ottaa meille. Muut joukkueet tuskin kelpuuttaisivat ainuttakaan.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Tottakai talous on huomioitava, mutta on kauheaa krääsää kuunnella kuinka liigan ylimmät talousjumalat ovat huolissaan uusien liigaseurojen "riskeistä". Varsinkin kun samaan aikaan ollaan tyystin hiljaa tiettyjen jo nyt klubissa olevien seurojen talouden hoidon tilasta. Jos riskin liiallinen suuruus realisoituu, niin sitten se on seuran ongelma ja laulu loppuu siihen. Kuitenkin pysymistä nykymuotoisessa Mestiksessä en suosittele yhdellekään tavoitteelliselle seuralle, siellä näivettyy pois. Neil Youngin sanoin: "It's better to burn out, Than to fade away" ja tästä on mielestäni nimenomaan kyse - mieluummin tosissaan yritetään liigaa ja vaikka se päättysi muutamaan kauteen ja riskien maksimaaliseen realisoitumiseen, niin siltikin kaikki uhkakuvat liigassa voittavat sen mitä Mestis tarjoaa. Kuitenkin buumi liigapaikasta vain vahvistuisi ja sillä olisi positiiviset vaikutukset juniorituotantoon, toki myös A:n liigapaikka olisi aikamoinen piristys tuolle sektorille.

Sport vs. KooKoo rostereiden vertailut ovat aikamoisen turhia. Koitetaan toivottavasti mitata näitä asioita kaukalossa ensi kaudella. Sport on tehnyt hyvää työtä liigaa varten ja kyllä meilläkin aika (positiivinen) savotta on sitten edessä, jos kultaiset portit aukeavat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös