KooKoo liigalisenssi-watch – kohta pamahtaa...

  • 89 406
  • 444

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Oli intohimoa tai ei ja halua tai ei, nämä korreloituvat suoraan katsojamääriin. Vaikka halu olisi kuinka kova tahansa, ei sinne vaan mennä, jos ei ole rahaa yksinkertaisesti. As simple as that

Joo hyvä pitää nämä realiteetit mielessä. Ei laadukkaampi tuote myy automaattisesti enemmän, jos sen hinta on aiempaa tuotetta korkeampi ja liigaottelu tulee luonnollisesti maksamaan katsojalle enemmän. Lisäksi liigassa on katsojille tarjolla helppo ja edullinen vaihtoehto kun pelit näkee kotisohvalta.

Kovasti pitää myydä kausikortteja, jotta yleisömäärät saadaan hyvälle tasolle. Syksyllä on paha buumia rakentaa ensimmäisiä otteluja pidemmälle kun alkuinnostus loppuu ja nousija todennäköisesti pyörii muiden jaloissa ensimmäisen kauden.
 
Mutta toisaalta jos pyörii koko sen kauden muiden jaloissa ja yleisöltä loppuu kiinnostus, niin silloinhan se on soronoo melkoisen nopeasti ja Suomi-Sarja kutsuu. Toisaalta niin se on Mestiksessäkin, jos meiltä Liiga-unelma viedään, niin yleisömäärät romahtavat ja kiinnostus lakkaa.

Toivottavasti KooKoon toimistolla ollaan asiaan suhteen hereillä ja palkataan ammattilaisia markkinoinnin pariin.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Nojoo, KooKoolla on kuitenkin mahdollisen liiganousun tullessa lähes 3000 katsojaa suurempi katsojakapasiteetti (oliko 6800?) päädyn seisomakatsomoksi muuttamisen jälkeen kuin Vaasassa, niin tämä avaa kyllä mahdollisuuksia SaiPan tyyppiseen hinnoitteluun eli opiskelijat, työttömät ja muuten vaan köyhät 10€:lla päätyyn seisomaan.
Hallissa on kuitenkin vain n.3000 istumapaikkaa, joista voi sitten pyytää tuota liigastandardeille normaalia 20-25€ hintaa ja joille maksajia löytyy aivan varmasti.
Sikäli vertailu ontuu hieman teidän "latoon" verrattuna.
Todella hedelmällistä keskustelua, NOT. Toivon sydämmestäni, että Välimaa fiksuna miehenä ei vedä samalla tatsilla budjettejaan. "Aivan varmasti" ei ole aivan varmasti, ennen kuin se on toteennäytetty. Hallien kokoero on tällä hetkellä noin 2000 henkeä, joka on toki suuri. Lasketaan kuitenkin... teillä 10€ / lippu köyhien katsomoon x 3000 katsojaa = 30.000€ / ottelu ja meillä 1500 x 17€ = 25500€ / ottelu. Eroa 4500€, joka on sinällään paljon 30 ottelussa (765.000€), mutta mahtaako Kouvolassa tulla katsomo aina täyteen? Sama tietty Vaasassa.

Edelleen.. Mulla ei ole mitään KooKoon nousua vastaan, päin vastoin. Enkä tätä kirjoittanut provolla, vaikka ilmeisesti näin tulkitsitkin. Kirjoitin vaan sen vuoksi, kun täällä laskettiin jo kovasti, miten Kouvolassa käy täysi tupa ja Vaasassa ei. Näinhän voi toki käydäkin, en sitä kiellä. En vaan itse usko siihen.
Olen onnellinen, että meillä budjetoitiin se 3300 katsojaa, joka on realismia. Me fanithan tuota ihmeteltiin ja oltiin varmoja, että meillä on aina häkki täynnä.
Jos Sport on aina vetänyt runkosarjassa enemmän katsojia Mestiksessä, kuin KooKoo, niin kyllä sitäkin kannattaa punnita, muuttuuko se yht`äkkiä päinvastaiseksi? Kun sitä vielä peilaa talousalueiden kokoon ja työttömyyteen (on suora vaikutus, koska köyhällä ei vaan ole varaa), niin epäilen vieläkin enemmän.

Kun budjetoi realistisesti ja mielellään hiukan alakanttiinkin, voi keväällä olla ilonaihetta, jos esim. saat 300 katsojaa enemmän, kuin budjetoit. Silloin se tekisi näillä meidän hinnoilla jo sen +225k€ ylimääräistä kassaan pelkillä lipputuloilla. Tässä lajissa ei ole sijaa tunteelle, vaan kaikki pitää laskea kymmeneen kertaan ja mieluusti tarkastaa toiset mokomat. Kaiken pitää perustua raakaan faktaan ja siihen dataan, mitä saatavilla on.

Tosta 10€ köyhille vielä. Jos työttömyyskorvaus on jotain 1500€ / kk ja sulla jää jokunen kymppi todennäköisesti ylimääräistä käyttöösi kuukaudessa, sillä ei noita 10€ lippujakaan osteta montaakaan.

E: Työttömyyspäivärahan suuruus oli näemmä 702€, brutto. Ei muuten käy köyhät tolla rahalla kovinkaan monessa matsissa, oli lippuhinnat mitä tahansa.
 
Käsittääkseni KooKoo on jo vuosikaudet mennyt sloganilla "talous edellä", joten kaiken järjen mukaan nämä Patin tarjoamat budjettiehdotukset voivat olla ihan järkiperäisiä ja sellaisia asioita mitä KooKoo tulee tekemään. Ilman provon häivää näen mustaoranssit-lasit päässä vaan vähän edullisemmaksi KooKoon lähtökohdan, kun päästiin kausi kokoamaan joukkuetta ja vahvistamaan organisaatiota + lähtemään puhtaalta pöydältä uutena osakeyhtiönä, toisinkuin Sport joka joutui järjestelemään asioita uudelleen ja keräämään kuluja varten uudella annilla rahaa. Isona miinuksena taas on se, että tämän kauden kulut on saatava minimiin, koska ei ole helppo myydä Mestis-tuotetta ilman panosta. Kaikki mahdollinen on voitettu jo.

Se on haastava lähtökohta uudelle Liiga-seuralle ja toivottavasti päättäjillä on pitkäjänteinen ajatusmalli asian suhteen. Ilman suuria ulkopuolisia rahoittajia ei ole mahdollista iskeytyä heti kamppailemaan tosissaan esim. sääliplejari-paikasta, koska nykyinen nousijajoukkueen Mestis-infastruktuuri stereodeilla ei sitä kestäisi.

Kuten mainitsin on omasta mielestäni tärkeää löytää markkinointiin sellaisia ihmisiä, jotka tuotteistavat kunnolla tuon ottelutapahtuman ja Liiga-ympäristön. KooKoolle suuria etuja tuo uusi mediakuutio, jonka mainosarvoa ei olla ennen päästy kokemaan tai tulevat aitiot, joita päästään myymään. Myöskin seisomakatsomo tuo lippuhinnoitteluun uusia tuulia.

Ihan off-topicina; eikö käytännössä tuosta seisomakatsomosta tuli samankokoinen kuin Vaasassa tämä uusin? Siinä onkin tekemistä luoda Kouvolaan taas sellainen kulttuuri sinnekin päätyyn. Fanitoiminnan kannalta tämä on erittäin hedelmällistä, kun käytännössä potentiaalisia kannattajia on ympärillä satoja. Huomattavasti helpompi haalia porukkaa mukaan, kuin se, että houkutella tulemaan yksittäiseen päätykatsomoon istumapaikoille seisomaan ja laulamaan.
 

Steus

Jäsen
Minun mielestäni tämä keskustelu juurikin on hedelmällistä. Tuodaan esiin pointteja kahdelta vertailukelpoiselta seuralta. Vanhasta tottumuksesta molemmilta osapuolilta vain lipsahtaa aimo annos skeptisyyttä (EI PROVOA) "naapurin" toiminnasta.

Nimimerkki koukou tarkoitti ilmeisesti mahdollisuutta tarjota halpoja lippuja. KooKoolla on tällä hetkellä halvin mahdollinen piletti (opiskelijat, yms.) 12e ja tällä pääsee minne haluaa. Tämä on ehkä johonkin "keskiviikko-lekiin" liikaa, mutta onko se nyt muka pois linjasta muiden vastaavien sarjojen (Superpesis, Veikkausliiga, Korisliiga) lippuihin verrattuna? Ei minusta. Ensi kaudeksi summa varmasti nousee istumapaikkojen osalta, mutta mahdollisen seisomakatsomon hinta tuosta tuskin (ainakaan) nousee. Seisomakatsomo Sportilla kustantaa liigassa 15e (opiskelijat 13e), paljonko se oli mestiksessä? KooKoon kannattaisi minun mielestäni pitää ensimmäinen kausi halpoja seisomapaikkoja (10e?), jotta massa oppisi seisomakulttuurille. Nyt ainoa mahdollisuus seisoskeluun on mennä fanipäätyyn, joka ei ymmärrettävästi ole kaikille se ihan mieluisin vaihtoehto. Ei etenkään, kun samalla hinnalla pääsee istumaan ja vaihtamaan päätyä erien välissä.

Normipaikat KooKoolla ovat nykyisellä lohkotuksella/hinnoittelulla 16e (keskipenkit 20e), Sportilla liigassa 22e (kulmat) tai 28e (keski). KooKoo voi hyvinkin nostaa hinnat vaikkapa noihin 22/28.

Työttömien ja opiskelijoiden tulotasoista voidaan puhua maailman sivu. Väitän kuitenkin, että ne jotka haluavat mennä katsomaan kiekkoa myös menevät katsomaan kiekkoa. Ei se eläminen parista kympistä jää hyvinvointivaltiossa kiinni, kun Suomessa sosiaaliset verkostot pystyvät niin hyvin tukemaan. Erikseen tietty nämä Kale-cupit, jossa pääset katsomaan jotain Japani-Togoa 20:llä ja Suomen pelejä +120e. Hinnoittelu ei ole ongelma, vaan sisällön tuottaminen sille hinnalle. KooKoon pitää olla koko Kouvolan juttu muutenkin kuin pari viikkoa keväästä. Tuon työttömyysasteen pitäis vaikuttaa ennemminkin yritysmyyntiin, mutta sitä se ei ole tehnyt, sillä KooKoo oli jo tovi takaperin ylittänyt aikaisemman ennätyksensä (2012-2013) sen osalta. Katseet kannattaa KooKoon toimistolla suunnata itään, sillä SaiPan pari viime kautta ovat olleet todella upeita taloudellisesti, tuloksellisesti, sekä fanipohjan luomisen ja kulttuurin kehittämisen kannalta. En tiedä mitä lepralaisten toimistolla on tehty, mutta heillä mm. aitioiden täyttöaste oli 90 % myös syksyllä.

Sekavaa tajunnanvirtaa työn ohessa, mutta ehkä siitä joku saa jotain kiinni.
 

1939

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat
Seisomakatsomo Sportilla kustantaa liigassa 15e (opiskelijat 13e), paljonko se oli mestiksessä?

Kaudella 2013-14
Seisomapaikka 14€
Eläkeläiset/opiskelijat/lapset7-15v 12€
S-etukortti 11€

Tuo KKtigin mainitsema seisomakatsomo olisi tervetullutta Liigaan.

Tuosta voi vertailla eroja: Mestis 13-14, Liiga 14-15.

Kyllä ja koko Suomeen ihan kannattajakulttuurillisista näkökulmista. Ainoa päätyseisomakatsomot löytyvät Vaasasta ja Leprasta tällä hetkellä?
Näin taitaa olla. Muualla niitä löytyy mitä naurettavimmista paikoista ja onhan sillä selvä vaikutus kannattajakulttuuriin kehitykseen ja tunnelmaan (pois lukien Espoo ja Rauma).
 
Viimeksi muokattu:
Kaudella 2013-14
Tuo KKtigin mainitsema seisomakatsomo olisi tervetullutta Liigaan.
Kyllä ja koko Suomeen ihan kannattajakulttuurillisista näkökulmista. Ainoa päätyseisomakatsomot löytyvät Vaasasta ja Leprasta tällä hetkellä?

Tärkeintä tosiaan olisi jo lipun hinnoissa muistaa se seisomakatsomo. Tällöin myös sinne saataisiin sitä kulttuuria. Käsittääkseni tosin seisomakatsomon tulo on jo varma jokatapauksessa ja se tulee ensi kaudeksi, näin muistaakseni Välimaa puheli KS:ssä.

Sen verran kuulin, että KooKoon matsit IFK:ta, SaiPaa ja Pelsuja vastaan on ainakin kalliimpia kuin muut.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Steuksella hyvää settiä....

Mä vielä tarkennan omaa pointtiani, vaikka en sitä aiemmin tuonutkaan julki. Parempi silti myöhään, kuin ei milloinkaan.
KooKoolla ei ole siis mielestäni mitään syytä ylibudjetoida tulopuolta katsojamäärien suhteen. Se pärjää aivan hyvin Liigassa alkuun samoilla budjettiluvuilla, mitä Sportkin. KooKoon hanketta tukee lisäksi se, että teillä on Sportin parempi yritysmyynti. Nämä ovat puolestaan karua tekstiä Liigan suuntaan ja niitä on todella vaikea sivuuttaa.

Samalla lailla se KooKoo tulee olemaan Liigan pienin Sportin kanssa ainakin joksikin aikaa, mutta onko sillä oikeastaan mitään väliä? Tämähän toisi tai joko saa puhua muodossa tuo vaan enemmän kiimaa kumpaankin kaupunkiin, koska saadaan samanveroinen jengi, eikä tartte koko kautta ylisuorittaa jotain Kärppiä vastaan. Näen jo silmissäni ne provojen määrät, joita puoleen ja toiseen vaihdetaan suut vaahdossa, kun taistellaan yhdessä jämäpisteistä sarjassa ja kun jokainen tiedostaa, miten tärkeitä pisteitä juuri keskenäisissä otteluissa jaetaan.
 
Suosikkijoukkue
KK
Sitten kun KooKoon Liiga-päätökselle saadaan sinetti ja vielä kun saataisiin Kouvolan oma poika kotiin sieltä Vaasasta, kun sopimus umpeutuu. En usko, että Jake pistäisi pahakseen, toisin kuin vaasalaiset.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Hauskaa seurata jatkuvaa itkemistä. Hommatkaa balalaikan soittaja jäähalliin, niin kyllä täyttyy.

Ei vittu että on vaasan pojille kova pala, kun ei olekaan jonot kiertäneet ympäri Kuparisaarta. Tigi ei millään muotoa dissannut teitä, totesi vain asian niin kuin se on.
Jo kopsahti hupparipojalle kalikka keskelle otsaa.
 

Steus

Jäsen
Kouvolassa on totuttu budjetoimaan yleisömäärät päin vittua ainakin jääkiekon, pesäpallon ja jalkapallon osalta, joten eiköhän ensi vuonnakin mennä nappi edellä puuhun...

Mistä tämä sitten kertoo? Kouvolan kasvaneesta maineesta urheilukaupunkina huolimatta ihmiset eivät ole ottaneet joukkueita vielä omakseen(?) ja gloryhunttaukseen pohjaava kulttuuri elää ja voi hyvin. Toisaalta ymmärrän senkin, että satunnaiskatsoja käy mieluummin katsomassa voittavaa (ja täten mielihyvää tuottavaa) urheilua kuin häviävää - oli se sitten viihdearvoltaan mitä tahansa. Jos et seuraa lajia päivä- tai viikkotasolla ja kurkista tuloksen taakse (peli-ilme, tapahtumat kentällä, ottelutapahtuman viihdyttävyys, jne.), niin et varmastikkaan kiinnostu. Tässä on kaikilla urheiluseuroilla tekemistä. Joukkueen pelin ja ottelutapahtuman viihdearvon pitää aueta katsojalle.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Enemmän olisin huolissani Jukureiden tulevaisuudesta. Mutta näyttää Sport kiinnostavan Mikkelissä.
Otetaanko kertauksena?
Sanotaanko että totuus ja oikeudenmukaisuus ovat aina vetäneet minua puoleensa. Mistäköhän siis johtuu, että juuri Sportin kannattajien kommentteja tulee oiotuksi poikkeuksellisen paljon? Se että aivan aiheesta ihmetellään teidän kahden ensimmäisen kotipelin pienehköä katsojamäärää, niin se otetaan sodanjulistuksena Vaasassa. Nimenomaan te olette uhonneet Kuparisaaren täyttyvän liigapeleissä, ei me.
 

castorpollux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spårt, VPS, Wasa Royals, Suomen maajoukkueet
Ei vittu että on vaasan pojille kova pala, kun ei olekaan jonot kiertäneet ympäri Kuparisaarta. Tigi ei millään muotoa dissannut teitä, totesi vain asian niin kuin se on.
Jo kopsahti hupparipojalle kalikka keskelle otsaa.

Tottakai on kova pala, jos odotukset on olleet kuussa vaikkei niillä olisikaan mitään mahdollisuuksia toteutua. Jukureillahan näin oli esimerkiksi liigan nousun osalta. Kohta piakkoin toivottavasti Kookookin nostetaan omiensa joukkoon ja siinä on sitten Mestiksessä todelliset jännittävän maakuntasarjan ainekset. Helpostihan siitä jukurifani mielensä pahoittaa ja katkeroituu kun todellisuus oman seuran osalta lyö päin näköä. Sportilla taas on ollut ihan maltilliset tavoitteet ja niitä ollaan edella. Hiljaa hyvä tulee, paitsi ilmeisesti Mikkelissä, jossa huudellaan vähän joka suuntaan, paitsi ei oman seuran konttorille.

Patin huomio yleisömääristä on validi. Mielestäni Kouvolassakin kannattaa tarkoin seurata Sportin edesottamuksia tällä kaudella ja ottaa opiksi meidän mahdollisista virheistä. MyPan mahdollinen lopettaminen voi olla joko positiivinen tai negatiivinen juttu Kookoolle. Ensiajatus tosin on, että riittääkö väkeä ja rahaa lätkään, kun ongelmia on ollut jo futiksen kanssa (huomattavasti pienemmät operointikulut, mutta silti kassavirran vähyys tuottaa vaikeuksia jatkaa toimintaa), mutta toisaalta kilpailijoita sponsorirahoista olisi vähemmän. Kyllä Kookoonkin varmasti kannattaa kuitenkin ihan maltilla olla liikenteessä.

http://www.iltasanomat.fi/veikkausliiga/art-1288740725325.html
 
Viimeksi muokattu:

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
MyPan mahdollinen lopettaminen voi olla joko positiivinen tai negatiivinen juttu Kookoolle. Kyllä Kookoonkin varmasti kannattaa kuitenkin ihan maltilla olla liikenteessä.

http://www.iltasanomat.fi/veikkausliiga/art-1288740725325.html

KooKoota ja MyPaa ei oikeastaan voi edes verrata. MyPan toiminta on perustunut aina yhden suuren tukijan eli Myllykoski Oy:n varaan. Kun UPM osti Myllykoski Oy:n ja lopetti myöhemmin tehtaan alkoi MyPan vaikeudet. Samanaikaisesti KooKoo on koko ajan kasvattanut yritysmyyntiään vaikka pelaa vain kakkostasolla. MyPa on lisäksi profiloitunut aikalailla Myllykosken taajaman joukkueeksi ja kovinkaan paljon ei Kouvolan keskustan alueelta, johon lasken vanhan Kouvolan, Kuusankosken, Korian ja Valkealan ei juurikaan käydä MyPan peleissä. Toivon toki kaikkea hyvää MyPalle, mutta itselleni on loppujen lopuksi ihan sama mihin ratkaisuun MyPassa päädytään. Itse olen käynyt viimeksi MyPan pelissä, kun vastassa oli Liverpool ja tuolloin MyPassa taisi pelata vielä Jari Litmanen ja Sami Hyypiä. Mainitaan nyt vielä, että KooKoon yleisömäärät ja yritysmyynti ovat jo nyt huomattavasti suuremmat kuin MyPalla. Ei MyPan mahdollinen lopettaminen nyt ainakaan mitenkään negatiivinen juttu KooKoolle ole. Kouvolan Sanomissa spekuloitiin jo aikaisemmin, että KooKoon liiganousu aiheuttanee vaikeuksia jollekin Kouvolan nykyisistä pääsarjajoukkueista eli MyPalle, Kouvoille tai KPL:lle. Kouvot ja MyPa taitavat molemmat olla enemmän tai vähemmän taloudellisissa vaikeuksissa.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kouvola on vielä Raumaakin pienempi pitäjä. Kuntaliitoksilla saadaan komeita lukuja ja MyPan vaikeata tilannetta on puolusteltu ettei kouvolalaisia kiinnosta MyPa. Miksi kuntaliitoskunnissa kiinnostaisi kouvolalainen KooKoo? Aika suuri osa jääkiekosta kiinnostuneista ihmisistä sympanneet jotain pääsarjajoukkuetta.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Kouvola on vielä Raumaakin pienempi pitäjä. Kuntaliitoksilla saadaan komeita lukuja ja MyPan vaikeata tilannetta on puolusteltu ettei kouvolalaisia kiinnosta MyPa. Miksi kuntaliitoskunnissa kiinnostaisi kouvolalainen KooKoo? Aika suuri osa jääkiekosta kiinnostuneista ihmisistä sympanneet jotain pääsarjajoukkuetta.
Todella jäätävää trollia pukkaa. Tai sitten silkkaa tietämättömyyttä?

Kouvola on noin 1,5 kertaa koko Rauman seutukuntaa suurempi. Myös Kouvolan keskustaajama on Raumaa aika tarkkaan 1,5 kertaa suurempi 60k vs. 40k. Toki oma siivousfirma olisi ihan kiva, mutta onhan tässä aikaa, jos kauden huipennus syyskuun lopulla ei murhaa kouvolalaista kiekkoilua haudan partaalle.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kouvola on vielä Raumaakin pienempi pitäjä. Kuntaliitoksilla saadaan komeita lukuja ja MyPan vaikeata tilannetta on puolusteltu ettei kouvolalaisia kiinnosta MyPa. Miksi kuntaliitoskunnissa kiinnostaisi kouvolalainen KooKoo? Aika suuri osa jääkiekosta kiinnostuneista ihmisistä sympanneet jotain pääsarjajoukkuetta.

No ei asia nyt ihan noinkaan ole. Raumallahan on alle 40 000 asukasta, kun Kouvolan keskustaajamassa on 60 000 asukasta ja koko Kouvolassa lähes 90 000 asukasta. Tuo on lisäksi aika typerä kysymys, miksi KooKoo pitäisi kiinnostaa liitoskunnissa. Totta helkkarissa KooKoo on kiinnostanut paljon jo ennen kuntaliitosta ja KooKoolla on jo tuolloin ollut paljon katsojia Kouvolan lisäksi, mm. Kuusakoskelta, Valkealasta ja Korialta. Jos Raumalla ollaan nurkkakuntalaisia urheilun saralla niin ei se tarkoita sitä, että näin olisi kaikkialla Suomessa. Luuletko tosiaan, että KooKoon mestiksen yleisöennätyksessä 5200 katsojaa kaikki katsojat olisivat tulleet ainoastaan vanhan Kouvolan alueelta? Kuusankoski, Koria ja Valkealan ovat kaikki ainoastaan alle 10 km päässä Kouvolan jäähallista. Tunnen paljon henkilöitä, ketkä käyvät KooKoon peleissä lisäksi Myllykoskelta tai Inkeroisista tai jopa Mäntyharjusta asti vaikka Mäntyharjulla ei ole mitään tekemistä Kouvolan kuntaliitoksen kanssa. Eihän Raumasta ja Kouvolasta voi puhua nyt edes samana päivänä. Koita etsiä Raumalle jokin sopivampi vertailukohta. Kouvolassa sentään on saatu nauttia mestaruuksista niin jalkapalloilun, koripalloilun ja pesäpalloilun saralla. Milloin Raumalle on viimeksi tullut Suomen mestaruus miesten joukkueurheilussa vain onko tullut koskaan?
 
Viimeksi muokattu:

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kouvolassa on ainakin ennen ollut reilut 30k asukasta. Vertaatte itseänne saman kokoiseen Poriin, joka on reilut puolet Raumaa vajaa 40k isompi.

Lappeenrannassa oli aikoinaan myös 30 000 asukasta kunnes siellä tehtiin kuntaliitoksia ja ei tuo mitenkään ole SaiPan menoa haitannut. Alunperinhän SaiPa on Lauritsalasta, joka aikoinaan siis liitettiin Lappeenrantaan muutaman muun kunnan kanssa. Kyllähän nyt jokainen kuitenkin tietää, että Rauma on heittämällä liigan pienin paikkakunta. Kannattaisi ottaa vertailukohdaksi vaikka Pieksämäki.
 
Viimeksi muokattu:

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko

Lappeenrannassa olisi aikoinaan myös 30 000 asukasta kunnes siellä tehtiin kuntaliitoksia ja ei tuo mitenkään ole SaiPan menoa haitannut. Alenperinhän SaiPa on Lauritsalasta, joka aikoinaan siis liitettiin Lappeenrantaan muutaman muun kunnan kanssa. Kyllähän nyt jokainen kuitenkin tietää, että Rauma on heittämällä liigan pienin paikkakunta. Kannattaisi ottaa vertailukohdaksi vaikka Pieksämäki.[/QUOTE]
Rauma voi joutua liittymään Poriin tai Turkuun laman edetessä. Sen kun tulette liigaan, pelkkää heittopussia kukaan ei kaipaa.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kouvola on vielä Raumaakin pienempi pitäjä. Kuntaliitoksilla saadaan komeita lukuja ja MyPan vaikeata tilannetta on puolusteltu ettei kouvolalaisia kiinnosta MyPa. Miksi kuntaliitoskunnissa kiinnostaisi kouvolalainen KooKoo? Aika suuri osa jääkiekosta kiinnostuneista ihmisistä sympanneet jotain pääsarjajoukkuetta.

Nyt vasta huomaisin, että Raumallakin on tehty kuntaliitoksia, mutta Repolainen "unohti" mainita näistä:

Raumaan on liitetty:

1993 Rauman maalaiskunta, 8687 asukasta
2007 Kodisjoki, 525 asukasta
2009 Lappi, 3225 asukasta

Eli kun Repolaisen logiikan mukaan nämä liitoskunnat vähennetään siis Rauman asukasluvusta jää Raumalle ainoastaan 27 504 asukasta.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Kouvolassa on ainakin ennen ollut reilut 30k asukasta. Vertaatte itseänne saman kokoiseen Poriin, joka on reilut puolet Raumaa vajaa 40k isompi.
Eli tuo oli vain pelkkää tietämättömyyttä. Se on ihan ok.

Kouvolan ja Kuusankosken kaupunginosien rajoja ei ole käytännössä eikä teoriassa nykyään. Myös Kouvolaan kuuluvat Jokela ja Koria ovat lähempänä jäähallia kuin Kuusankosken keskusta. Kouvolan keskustaajamaassa (ts. kaupunkialueella) asuu nykyään yli 60k asukasta.

Olisi toisaalta kivaa pelata joskus taas vastakkain, Rauma on ihan mukava mesta. Etenkin kesäisin. Saataisiinko joku kesäsarja aikaan tässä parin vuoden sisällä?
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En vaan ymmärrä miksi joukkuemäärää pitäisi laajentaa ja mistä pelaajat? Muutama vuosi sitten kouvolalaiset olivat ajamassa edustusjääkiekkoiluaan alas. Nyt helvetin vaikeassa taloustilanteessa rahaa olisikin pelata liigassa.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Muutama vuosi sitten kouvolalaiset olivat ajamassa edustusjääkiekkoiluaan alas. Nyt helvetin vaikeassa taloustilanteessa rahaa olisikin pelata liigassa.

Yhdeksän vuotta sitten... Ja ne syyt ovat tälläkin palstalla monta kertaa käyty läpi (velaton seura, ei nousumahdollisuutta suljetun liigan aikana...).

En vaan ymmärrä.

Niinpä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös