KooKoo kaudella 2023–2024 – mihin menet KooKoo?

  • 297 100
  • 1 320

SamiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Juu JYP:n pitäis kairata kaikista vikoista peleistä se 3p että ois ees tasapisteissä mahkut jatkoon. Tosin vaatis muille häviöitä.

Jännäks kyl menee pelit.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Olen tämän varmaankin todennut ennenkin eli SaiPa on voittanut tällä kaudella varsinaisella peliajalla KooKoon 2/6 otteluista.

Muita joukkueita vastaan sama kolmen pisteen voittosaldo on 2/56.

Jos täpärästi jäädään ulos jatkopeleistä, niin ei voi kuin peiliin katsoa ja käydä kesällä Lepran satamassa syömässä vedyn.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Todella mielenkiintoinen loppuhuipennus saatiin runkosarjaan.

Sport 79
KooKoo 79
—————-
TPS 79
Ässät 78

KooKoo pärjäsi ihan mukavasti keskinäisissä otteluissa näitä pahimpia kilpakumppaneita vastaan.

Pisteet:
KooKoo-Sport 8-2
KooKoo-Ässät 7-5
KooKoo-TPS 7-5

Se, että pisteet on näinkin tasan sarjataulukossa, johtuu KooKoon osalta siitä, että luvattoman paljon pisteitä sössittiin näille liigan kolmelle viimeiselle joukkueelle JYP:lle, HPK:lle ja SaiPalle.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Kuis niin? Ei kai kukaan odottanut, että JYP tai SaiPa tänään voittaisivat? Mikä parasta, niin käsittääkseni KooKoolla on edelleen kaikki omissa käsissä. Jos tässä nyt tarvitaan liigan kellarikerrokselta apuja niin ei silloin paikkaa kymmenen parhaan joukossa ole ansaittukaan. Vähän luottoa nyt. Kyllä se KooKoo kymmenen parhaan joukkoon menee.

Viittasin lähinnä siihen, että kun jypi johti 2-0 ja SaiPa sinnitteli pitkään tasoissa niin toiveet avusta nousi ja askel keveni - hetkeksi.
 

Fanatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ydinjätejoukkue
Se, että pisteet on näinkin tasan sarjataulukossa, johtuu KooKoon osalta siitä, että luvattoman paljon pisteitä sössittiin näille liigan kolmelle viimeiselle joukkueelle JYP:lle, HPK:lle ja SaiPalle.
11 menetettyä pistettä SaiPalle. Ei tekis mieli jossitella, mutta.. :D

Edit. Taitaapi olla oikea luku 10, mutta eiköhän sekin ole ihan tarpeeksi.
 

BussiKUSKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
Olisi kiva jos sääleihin menisi spora ja KooKoo niin ehkä se Mestis vinkuminen loppuis
Kerrankin toivotaan samaa, molemmilla on saumat.
Teille osui tähän loppuun tuo Kärppien junailema matalalla roikkuvat pisteet.
- ei ole ensimmäinen kerta kun KalPa tai Sport väsyttää päivää ennen kärppä peliä joukkueen. ( pitäisi tarkistaa onko 95-5 suhde edellä mainitulla tavalla)
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
11 menetettyä pistettä SaiPalle. Ei tekis mieli jossitella, mutta.. :D

Edit. Taitaapi olla oikea luku 10, mutta eiköhän sekin ole ihan tarpeeksi.
Joo kymmenen pistettä menetettiin, joka on ehdottomasti liikaa. No oli miten oli, niin onneksi ei tarvitse pelata ensi kaudella SaiPaa vastaan kuin neljä kertaa. Olettaisin, että Kiekko-Espoon nousun myötä pelataan nelinkertainen sarja ilman näitä lohkoja, jolloin kaikille joukkueille tulee nykyinen määrä (60) otteluita runkosarjassa.
 
Viimeksi muokattu:

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ihan näin hyvin ei kuitenkaan oo menny :)
Hyvä huomio. Korjataan, että KooKoo on ollut neljä kertaa kymmenen parhaan joukossa :)
Ainoastaan viisi muuta joukkuetta KooKoon lisäksi on kyennyt samaan saavutukseen:
HIFK
Ilves
KooKoo
Kärpät
Lukko
Tappara

KooKoo sijoitukset 2019-2023:

2019-2020 KooKoo viides (5.)
2020-2021 KooKoo yhdeksäs (9.)
2021-2022 KooKoo neljäs (4.)
2022-2023 KooKoo kahdeksas (8.)

Nuo kun laskee yhteen, niin KooKoon keskimääräinen sijoitus on 6.5, joka on helkkarin kova suoritus KooKoon kokoiselle seuralle 15 joukkueen liigassa.
 

Kausarimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mikkelin kupla puhkesi jo hyvän aikaa sitten. Kärkipelaajilla ja valmennuksella on sopparit muualle jo ensikaudeksi taskussa, ja valitettavasti porukan ammattiylpeys ei ole niin korkealla että jaksaisivat enää Jukuri-logolle pelata. Jos siis kohtaamme, niin KooKoo lienee saletti jatkoon menijä.
Voimme kohdata välierässä, finaalissa tai pronssiottelussa, jos sinne asti selviämme. Teillä ensimmäinen haaste päästä sijalle 10. Sitten tulee Lukko ja seuraavaksi Tappara. Aika pitkä tie edessä.
 

Roy Race

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Voimme kohdata välierässä, finaalissa tai pronssiottelussa, jos sinne asti selviämme. Teillä ensimmäinen haaste päästä sijalle 10. Sitten tulee Lukko ja seuraavaksi Tappara. Aika pitkä tie edessä.
Joo näin on, pitkä tie kieltämättä. Onneksi meiltä löytyy ihan tästä lähivuosilta kokemusta siitä kuinka puolivälieristä voi säälijengi painella jatkoon. Koitetaan ammentaa sieltä jotain. Koita kausarimies ostella reilusti niitä kausareita jatkossakin, saattaa rahat tulla seuralle ihan hyvään tarpeeseen tässä lähivuosina.
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mihin menit KooKoo? Salon aikakaudella suunta oli koko ajan alaspäin eikä valmennus oppinut virheistään vaikka se sokea Reettakin näki, missä mennään vituiksi.

Kaikki kunnia Salolle seurahistorian parhaasta sijoituksesta, mutta luojan kiitos nämä sankarit lähtevät täältä. Toivottavasti Myrrä pystyy parempaan. Rima ei tämän kauden jälkeen ole korkealla.
 

Kossu123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ryan Lasch, #24
Pelsufani tässä moro. Olin ekaa kertaa teidän hallissa vieraspeliä katsomassa ja pakko nostaa hattua KooKoon fanikatsomoon erityisesti! Aivan jäätävän hienoa meteliä ottelun aivan alusta loppuun, oli tilanne mikä tahansa. Oli todella mukava kokemus ja ehdottomasti uudestaan aion tulla. Oli kova peli, vaikka meille kääntyikin. Tsemppiä ensi kaudelle! :)
 

Kalapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Malikille tänään 77 %. Jos meillä olisi ollut huippumoodissa oleva Malik tällä kaudella, ei olisi tarvinnut jatkoonmenoa jännittää. Mutta nyt kävi näin. Hyviä hetkiä koettiin ja yleisö löysi hallille. Huikeita olivat Quebecin pojat, kiitos heille. Siinä sitä pelaamisen mallia. Harmittavia joukkosairastumisia, etenkin tuo kevään episodi Saipa-peleineen. Söi pisteitä ja myös polttoaineen hirveitä minuutteja urakoineilta. Nyt oli sitten virta loppu ja se näkyi. Mutta uutta kautta kohti. Se on vähän harmina, että siellä on pitkiä ja kalliita papereita tämän kauden tyhjille arvoille. Mutta ehkä sieltäkin löytyy parempaa. Paljon kuitenkin uudistuu. Katsomo jatkakoon entiseen, kivaan malliin
 

sknul

Jäsen
Suosikkijoukkue
montreal canadiens,
suolahden urho.
Voidaankin sitten aloitella yhteenvetoa joukkueesta.

Valmennus : Olli Salo taisikin toissakauden kupla puhjeta ja paljastua johtavien pelaajien ryhdistäytymiseen. Ja Malikin Jumala moodiin. Ja toisaalta OJ playoff kiekon tietämättömyyteen. Kolme vuotta samaa säheltämistä runkosarjassa. Kiitos kaikesta, mutta ei todellakaan jatkoon.

Tommi Satosaari en tiedä miten sinua Kouvolaan suositeltiin, mutta pilasit KooKoon maalivahdit täysin. Kiitos että jatkat matkaa. Toivottavasti KooKoon penkin takaa sinua ei löydy koskaan enää.

Muista ei ole mitään sanottavaa, niin mitäänsanomatonta porukkaa siellä pyöri.

Maalivahdit :
Nick Malik
tp 88,94 np 4 pmk 2,57ajoittain hyvää, mutta pääosin ihmeellistä imurointia. Ihmettelen mitä sieniä toissakaudella söit. Toivottavasti matka jatkuu muualla. En usko että löytää huippuvirettä enää.

Oskari Setänen
Tp 87,98 np 3 pmk 2,82 viihdyttävä persoona, mutta liigavahdiksi ei mitään asiaa enää. Toivottavasti matka jatkuu pois Kouvolasta.

Puolustajat :
Charles Eduard D'Astous
Ottelut 54 maalit 17 syötöt 29 pisteet 46
Ikävä tulee Datsunin hyökkäyspeliä ja poikamaista iloa voitoista ja onnistumisista. Tosin puolustuspelaamisessa oli aikamoisia puutteita, niinkuin myös hermokontrollissa välillä. Kultsilla riittää duunia että löytää korvaajan.

Eero Teräväinen
Ottelut 51 maalit 6 syötöt 11 pisteet 17
Toiseksi tehokkain puolustaja joukkueessa. Mutta mieleen jäi vain kun Teräväinen on pulassa omissa tai laukoo ensimmäiseen vastustajaan. Voisi olla kolmosen kiekollinen pakki maksimissaan voittavassajoukkueessa.

Joonas Lehtivuori
Ottelut 36 maalit 4 syötöt 11 pisteet 15
Olisi ollut ihan pätevä kakkosviulunsoittaja, mutta melkein puolet kaudesta saikulla. Näihin virhehankintoihin ei ole pienellä seuralla varaa. Valitettavasti ensi vuosi saadaan nauttia poissaoloista.

Miska Kukkonen
Ottelut 55 maalit 4 syötöt 7 pisteet 11
Puolustaja jonka ainut käytännöllinen ominaisuus on taklaaminen. Loput taidot on järkyttävän huonoja. Miska tekee välillä taidetta miten voi tilanteen pelata täysin väärin. Onneksi sopimus päättyy ja toivottavasti uutta ei ole tulossa.

Seth Barton
Ottelut 19 maalit 3 syötöt 8 pisteet 11
Oli hyvä pelaamissaan peleissä. Taisi olla liigan kärkeä vastustajan maalipaikkojen estämisessä ja plusmiinuksissa. Toivottavasti on jatkoa jo sorvattu kelpaisi ykkösen tai kakkosen peruspakin rooliin.

Ari Gröndahl
Ottelut 58 maalit 1 syötöt 10 pisteet 11
Teki lähinnä mitä odotettiin. Mutta aika alkaa olla jo ajanut ohi. Voisi mahtua rotaatioon jos haluaa rakkaudesta lajiin pelailla.

Veeti Väisänen
Ottelut 50 maalit 2 syötöt 8 pisteet 10
Ennakkoluulotonta peliä pojalta. Hyvät u18 kisat ja u20 playoffit ja hyvä kesä alle, niin voisi jopa odottaa 15-20 pisteen kautta. Toivottavasti ensivuodeksi on sorvattu sopimus eikä menetetä poikaa minnekään.

Joni Jurmo
Ottelut 18 maalit 1 syötöt 3 pisteet 4
Tuli kesken kauden joukkueeseen vaihdossa Rautaseen. Ensivuosi kertoo kumpi tässä voitti. Ja ymmärtääkö poika kehittää ongelmiaan mitkä löytyvät omanpäänpelissä ja pelin ymmärtämisessä.

Väinö Liikonen
Ottelut 29 maalit 1 syötöt 1 pisteet 2
Liiga kiekkoilijan raamit pojalta löytyy, mutta liike on ensimmäinen mikä täytyy saada paremmaksi että ura tulee liigassa jatkumaan pidempään. Huhuissa viety jypinkylään. Hyvää jatkoa sinne ja toivottavasti kehitystä tapahtuu. Sitten parempana takaisin.

Gustav Bouramman
Ottelut 10 maalit 0 syötöt 2 pisteet 2
Otanta suhteellisen pieni, mutta odotin enemmän kuin hyvää luistelua ja hyvää syöttötyöskentelyä. Laukaus oli kyllä niin pehmeä ettei pelotteeksi voi sanoa. En näe kyllä käyttöä jatkossa.

Tässä jotain mietteitä alkuun. Keskustella asiasta saa ja oikeastaan olisi suotavaa. Hyökkääjät myöhemmin käsittelyyn.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
KooKoo teki tällä kaudella 175 maalia.

Liigassa on pelattu 60 ottelun runkosarjaa kaudesta 2010-2011 lähtien ja sinä aikana kevään jatkopeleistä ulos jäänyt joukkue on tehnyt vain kerran(!) enemmän maaleja kuin KooKoo tällä sesongilla eli Spåra 182 osumaa kaudella 2018-2019. Eli tehtiin lähes kolme maalia per matsi (2,91) ja onnistuttiin silti jäämään ulos säälipleijareistakin.

Saavutus se on tuokiin ja kertoo aika karusti missä päin kenttää KooKoon tämän kauden isoimmat ongelmat olivat.
 

Phaneuf#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Vaikka teillä nyt kausi loppuikin niin itse olen kateellinen teille miten löydätte joka kausi näitä ulkkarihelmiä ja varsinkin hyviä pakkeja! Jarno Kultanenko niitä siellä napsii? D’Astous aivan karmea löytö ja tämä Barton vaikutti hyvältä ennenkuin loukkasi. Siihen päälle vielä nämä hyökkilöydöt aikasemmin Malte ja nyt Tardif, Andersson, Ottosson jne niin huh huh! Hienoa pelaajia.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Puhutaan aina kuuden pisteen pelien tärkeydestä. Tasan viimeisen kuukauden aikana, eli 9.2. alkaen KooKoo pelasi kerran Tepsiä, kerran Ässiä ja kaksi kertaa Sportia vastaan. Otti näistä 11/12 pistettä. Mutta nämä olivat siis AINOAT pelit, jotka KooKoo viimeisen kuukauden aikana voitti. Muista peleistä tuli 2/21 pistettä.

Jepjep, alleviivaa valitettavan loistavasti sitä miten helvetin epätasaista tämän kauden pelaaminen oli.
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Voidaankin sitten aloitella yhteenvetoa joukkueesta.

Valmennus : Olli Salo taisikin toissakauden kupla puhjeta ja paljastua johtavien pelaajien ryhdistäytymiseen. Ja Malikin Jumala moodiin. Ja toisaalta OJ playoff kiekon tietämättömyyteen. Kolme vuotta samaa säheltämistä runkosarjassa. Kiitos kaikesta, mutta ei todellakaan jatkoon.
O.Salo on saanut tällä palstalla aika paljon kritiikkiä koko kauden. Päävalmenta kantaa vastuun tuloksesta, joten siltä osin oikeutetusti, mutta ehkä olisi hyvä vähän katsoa myös sen tuloksen taakse.

Kahdella edellisellä kaudella KooKoo taisi operoida 2. tai 3. pienimmällä pelaajabudjetilla ja samainen valmenta onnistui raahaamaan joukkueen kuitenkin ensin sääleihin ja ennen kaikkea siitä jatkoon varsinaisiin pudotuspeleihin. Ensimmäisellä kaudella tiputtivat jopa liigan 2. jatkosta.

Tälle kaudelle KooKoo teki historialliset satsaukset. Ilmoitetuista pelaajabudjeteista KooKoo oli tällä kaudella sijalla 9. Koskaan aiemmin ei joukkueen kärki kuitenkaan ollut yhtä terävä ja laaja kuin tällä kaudella. Siihen faktaan ja edellisten kausien menestykseen peilaten tämä kausi oli valtaisa pettymys.

Karkeasti yleistäen KooKoo voitti tällä kaudella ne pelit, jotka sen piti hävitä ja hävisi ne, mitkä piti voittaa. Tuolla tarkoitan sitä, että Saipaa vastaan oltiin lähes joka kerta vaikeuksissa ja viimeisillä kierroksilla käytiin häviämässä joukkuettaan tyhjentäneelle HPK:lle, mutta sitten vastapainona Tapparalta ja Jukureilta (sekä Lukolta ja Kalpalta) otettiin pisteitä lähes säännöllisesti. Joukkue pelasi siis epätasaisesti peräkkäistenkin pelien välillä ja usein myös pelien sisällä. Jälkimmäisestä johtuen "varmoja" pisteitä hävittiin monissa peleissä. Usein typeriin ja helppoihin virheisiin.

Lähes joka pelissä joukkueen pelitapa tuotti kiekon hallintaa ja maalipaikkoja. Tuo riippumatta siitä, mikä oli joukkueen terveystilanne, joka oli oikeastaan koko kauden huono. Pelitavan toimivuuden lasken puhtaasti valmennuksen ansioksi. Kannattaa muuten huomioida, että ensi kaudella se ei välttämättä ole selviö. Riippuu, miten Myrrä on onnistunut päivittämään sitä Ilveskauden jälkeen.

Joku joukkueessa kuitenkin mätti, kun pelejä laskettiin omista käsistä luokattoman paljon. Kaiken huippuna se Sport-pelin sulaminen kauden tärkeimmässä pelissä. Joukkueen sisällä kaikki ei ollut kunnossa. Vaatimustaso pelaajien kesken ei ollut riittävä.

Eli Salon tekemisessä oli paljon hyvääkin, vaikka johtajalla (tässä tapauksessa päävalmentajalla) on vastuu myös ilmapiirin johtamisesta. Toisaalta valmentajan on vaikea estää tyhmien jäähyjen tai helppojen virheiden tekemistä.


Henkilökohtaisesti muutamat pelaajat ottivat silmään negatiivisesti. Leskinen, Andersson ja ehkä Ottoson. Ruotsalaisista Emanuelsson oli paras. Tardif ja D'Astous säkenöivät ja mahtuisivat mihin tahansa liigajoukkueeseen kärkiketjuihin. Ilomäki ja Koblizek pelasivat vissiin uransa parhaat kaudet.


Väisänen oli parempi kuin P.Seppälä saman ikäisenä. Hyvä poika.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoo pelasi kuusi kertaa Pelicansia ja SaiPaa vastaan, joten vertaillaanpa miltä joukkueelta KooKoo sai pisteitä prosentuaalisesti eniten. KooKoo sai ylivoimaisesti eniten pisteitä Sportilta voittaen kaikki neljä keskinäistä otteluaan. Seuraavaksi eniten pisteitä KooKoo napsi Ässiltä ja TPS:ltä eli juurikin samalta kolmikolta, jotka KooKoon kanssa tiukimmin taistelivat viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Vähiten pisteitä KooKoo keräsi liigan kuuden parhaan joukossa olevilta Ilvekseltä, Kärpiltä, HIFK:lta ja Tapparalta.

KooKoo voitti varsinaisella peliajalla kaikki muut joukkueet vähintään yhden kerran paitsi Tapparan ja SaiPan.
SaiPa voitettiin neljä kertaa, mutta vasta jatkoajalla tai voittolaukauksilla.

KooKoo sai vähintään puolet jaossa olevista pisteistä Sportilta, Ässiltä, TPS:ltä, Jukureilta, KalPalta ja Lukolta.

KooKoo pärjäsi hyvin keskikastin joukkueiden kanssa, mutta kärkipään joukkueiden ja häntäpään kolmikon kanssa oli vaikeampaa. SaiPaa ja JYP:iä vastaan pelatuissa neljässä otteluissa osui tuo paha joukkosairastuminen, kun yli puolet pelaajista oli sairaana ja siinä kohtaa menettiin paljon tärkeitä pisteitä.

KooKoo pelasi sarjan kärkijoukkuetta Tapparaa vastaan kolme kertaa tasan varsinaisella peliajalla, mutta hävisi nuo kaikki pelit jatkoajalla tai voittolaukauksissa. KooKoo voitti kaikissa Tapparaa vastaan pelatuissa otteluissa laukaukset yhteensä 210-162
Yhden kerran tappio varsinaisella peliajalla 3-2 ja muut pelit hävittiin jatkoajalla tai voittolaukauksissa 4-3, 2-1 ja 3-2. Maalin tappiosta on pitkä matka maalin voittoon

KooKoon pisteet jaossa olevista pisteitä - prosentuaalisesti:

1. Sport 10/12 - 83,33%
2. Ässät 7/12 - 58,33%
3. TPS 7/12 - 58,33%
4. Jukurit 6/12 - 50,00%
5. KalPa 6/12 - 50,00%
6. Lukko 6/12 - 50,00%
7. Pelicans 8/18 - 44,44%
8. SaiPa 8/18 - 44,44%
9. JYP 5/12 - 41,67%
10. HPK 4/12 - 33,33%
11. Ilves 3/12 - 25,00%
12. Kärpät 3/12 - 25,00%
13. HIFK 3/12 - 25,00%
14. Tappara 3/12 - 25,00%
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös