KooKoo kaudella 2023–2024 – mihin menet KooKoo?

  • 298 450
  • 1 320

Kurt

Jäsen
Tästä voidaan vain valitettavasti vetää se yhteys, että aikaa harjoittelulle ei ole - viime kauden alku pelattiin aikamoisen kauheaa lätkää, mutta saatiin todella hyvin pisteitä ja pelivaraa. Nyt ei ole sitä pelivaraa ja lähellä ollaan sitä, että kausi on lokakuussa ohi.
ei tarvi edes venata lokakuun loppuun. Se voi olla ohi jo 2-3 pelin päästä. Ensi viikolta 0-2 pinnaa niin se on siinä.

Sijaan 10 tarvii sen 84 pinnaa. Tohon päästääkseen pitää nyt vetää 1.53 pinnaa per peli koko loppukausi.

Toi on jo nyt sellaista top8 tahtia. Ensi viikko kun perseillään niin loppukausi pitää vetää top6 tahtia. Kuka uskoo kelkan kääntyvän siihen tahtiin?
 

sknul

Jäsen
Suosikkijoukkue
montreal canadiens,
suolahden urho.
Saiskohan Kukkosen, Teräväisen ja Rautasen palkoilla pari liigamitat täyttävää pakkia. Niin hazardi kolmikko on meillä tässä kasassa kuin vain voi olla.

Jotkut puhuvat että Rautanen on kehittynyt. Millä tavalla? Omillamaaleilla, häsläämisenä omissa ja huonona miehenpitona. Parhaimmillaan maskipelaamisessa omalle maalivahdille.

Teräväinen osaa sentään syöttää. Mutta on täysi lapanen omissa. Ei todellakaan mitään käyttöä jos meinataan saada omanpään peliä pitävämmäksi.

Kukkonen on keskittynyt typeriin jäähyihin ja häsläämiseen. En tiedä mitä tässä pelaajassa nähtiin alkujaankin. Menee kategoriaan täysi huti.

En tiedä mikä vaikeus toimistolla on tehdä pieniä muutoksia joukkueen rosteriin. Joukkue huutaa kuitenkin pelimiehiä tyyliin Mingoia ja Mylläri / Blood. Siinä on kiva hyökätä, kun ei tiedä mitä on luvassa ja jokaisesta sentistä pitää maksaa hintaa mustelmien kera.
 

Roy Race

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Laitetaas taas muutamia ajatuksia ylös. Kaudesta on nyt 11 peliä takana, eli ensi keskiviikon Porin vierailun jälkeen 20% runkosarjasta tulee jo täyteen.

* Sairasteluja ja loukkeja on ollut paljon ja tietysti ne ovat vaikeuttaneet alkukautta. Hyväksyn ne selitykseksi parin ekan viikon osalta, mutta jos Tapparaa vastaan peli oli valmennuksen ja joukkueen osalta "sitä mitä on haettu", niin sen jälkeen on pelattu jo 4 peliä joista on voitettu yksi. Ei kai me voida mennä takaisin loukkien taakse, vaikka sieltä nyt yksi pakki ja pari laitahyökkääjää puuttuikin? 11 pelistä 2 kertaa täydet 3 pinnaa ei vaan riitä.
* Salo vei meidät lähes pohjabudejtilla pronssiotteluun, torpedoiden samalla Jukurien unelmakauden. Jo tällä saavutuksella Salo tulee aina olemaan mun silmissä erittäin onnistunut rekry KooKoon koutsiksi. Sillä ekalla kaudella Ollilla oli apunaan Leke ja Heiskanen, sekä kapteeni Bonsaksen. Nyt siellä on apuna sitten jotain muuta. Ennen kuin Ollia aletaan kenkiä, niin mun mielstä hän ansaitsisi vielä sen että tuonne tuodaan "Anton Mylläri" ja ehkä "Trevor Mingoia" vahvistamaan pelaajistoa. Kassassa pitäisi olla tähän varaa, ollaan toimistolla sitten kuinka pihejä tahansa. Jos mitään ei tehdä, niin mun usko seuran todelliseen haluun menestyä heikkenee rajusti. Rosteri on liian ohut. Vai uskooko joku että kaikki tän kauden loukit on jo nähty? Kannattajat ja tukijat syytivät seuraan rahaa vaikeina koronavuosina, ja he ansaitsevat tälle toiminnalle myös vastinetta. Mun fiilikseen vaikuttaa paljon enemmän voitettu peli kuin kiva saldo taseessa, vaikka molemmat onkin tärkeitä. En vaadi että aletaan tuhlaamaan päättömällä riskillä, mutta vaadin että seura reagoi ja yrittää auttaa Saloa onnistumaan kaikin tavoin.
* 5 vs 5 peliä on saatu parempaan kuosiin, mutta alivoima onkin sitten karmaisevalla tasolla. Eilenkin 3 otettua jäähyä Ilvestä vastaan vieraissa oli sinällään ihan ok suoritus, mutta valitettavasti jänne on niin olematon että siinäkin oli kaksi jäähyä liikaa. Salo lupaili muutoksia alivoimaan pressissä, saas nähdä mitä tuleva viikko tuo.
* Pari pelaajanostoa: Ottosson pelaa huikealla tasolla ja on 5 vs 5 pelissä varmaan liigan parhaita pelaajia tällä hetkellä. Liike ja kiekossa pysyminen on ihailtavaa katsottavaa. Valitettavasti hän ei ole mun mielestä yv-pelaajana kovinkaan erikoinen, mutta tasakentin on kyllä loistava. Kanadan pojat vetää hyvin illasta toiseen ja Molinin ja Ilomäen paluut tuovat kaivattua leveyttä tuloksentekoon. Kurjuuden keskelläkin on edelleen kiva nähdä useampi KooKoon kasvatti kokoonpanossa.
* Negan puolelta sitten Leskisen otteet tältä viikolta olivat vähintään huolestuttavia. Tulihan sieltä kai taas pari syöttöpinnaa, mutta liike, laukaus ja kamppailuvoima/-halukkuus olivat vähintään tasoa tuhnu. En tiedä yhtään miehen tilanteesta, mutta ulosanti vaikuttaa siltä että kropassa ei ole kaikki ihan 100% kunnossa. Tykkään Paajasesta hahmona ja harkkapelit näyttivät hyviltä, mutta liigan osalta saldo on tähän asti -7 ja läjä aitiopaikalta todistettuja av-maaleja. Haastava tilanne se on Otollekin johtaa edestä ja vaatia muita lyömään sielua peliin. Toivottavasti suunta kääntyy nopeasti. Aloitukset on sentäs tarttunut hyvin (57%). Kolmantena negana sitten veskarit. On varmaaan ollut vaikeitakin pelejä, kun vetoja tullut harvakseltaan, mut eihän noi prosentit vaan millään riitä tasaisesti voittavaan peliin.

Semmosta tähän rakoon. Kuten edellä on todettu, niin pelejä on vielä paljon jäljellä ja kaikki mahdollisuudet on vielä pohjalta nousuun, mutta ei tässä aikaa ole hukattavaksi. Joillain toimenpiteillä ton joukkueen habitus pitää kääntää häviävästä ja alistuvasta voittavaksi ja kurinalaiseksi. Toimisto ja johtajat, nyt tarvitaan toimenpiteitä.
 

Kalapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
ei tarvi edes venata lokakuun loppuun. Se voi olla ohi jo 2-3 pelin päästä. Ensi viikolta 0-2 pinnaa niin se on siinä.

Sijaan 10 tarvii sen 84 pinnaa. Tohon päästääkseen pitää nyt vetää 1.53 pinnaa per peli koko loppukausi.

Toi on jo nyt sellaista top8 tahtia. Ensi viikko kun perseillään niin loppukausi pitää vetää top6 tahtia. Kuka uskoo kelkan kääntyvän siihen tahtiin?
Tulevalla viikolla Ässät, Tepsi ja Tappara. Siinäpä sitä haastetta. Saas nährä.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Usein on helvetin hankala korvata pelaaja samanlaisella, vaikka kuinka yrittäisi tai tarvisi, mutta Leskinen kyllä korvaa Antosen täydellisesti.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tulevalla viikolla Ässät, Tepsi ja Tappara. Siinäpä sitä haastetta. Saas nährä.

KooKoolle aika selkeä juttu, että pääsevät kaikkiin noihin peleihin lähtemään selvästä altavastaajan asemasta. Saattaa yllättää jonkun noista porukoista, jos lähtevät peliin takinnapit napaan asti avoinna...
 

One-timer

Jäsen
Usein on helvetin hankala korvata pelaaja samanlaisella, vaikka kuinka yrittäisi tai tarvisi, mutta Leskinen kyllä korvaa Antosen täydellisesti.
Leskinen on ollut myös löysä, mutta kyllä noissa kahdessa pelaajassa on taitotasosassa ja kiekon kanssa hyökkäyspäässä esim pelin rauhoittamisessa ihan valtava ero.

Ja tosiaan tarkoitus ei ole väittää että Leskinen olisi ollut sitä mitä odotetaan, mutta mielestäni väite että Leskinen menee yksi yhdestä Antoseen on jo vähän valheellinen. Toivottavasti Leskinen osalta alkaa myös pelillisesti ja tuloksellisesti löytyä jotain taidon tueksi.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tykkään Paajasesta hahmona ja harkkapelit näyttivät hyviltä, mutta liigan osalta saldo on tähän asti -7 ja läjä aitiopaikalta todistettuja av-maaleja. Haastava tilanne se on Otollekin johtaa edestä ja vaatia muita lyömään sielua peliin.
Tällaiset pätkäkapteenit ovat pienempien seurojen erikoisuus. Enkä tiedä, onko se aina hyvä. Ja ei tämä ole sinänsä Paajasen vika, kyse on jatkuvuudesta tai pikemminkin sen puutteesta. Kapteeni saisi olla mielellään sellainen pelaaja, joka on pelannut seurassa pidempään, mutta KooKoossakin on ollut niin paljon vaihtuvuutta, että juuri seuraan tullut pelaaja saatetaan nimetä kapteeniksi.

Vielä on vaikea arvioida Paajasen onnistumista, mutta varmasti sen roolin ottaminen vie aikansa. Tämä on kuitenkin taas uusi porukka. Luulen, että koppi valitsi Paajasen tuohon hommaan siksi, että hän on jonkin verran menestynyt pelaaja ja on myös toiminut kapteenina HPK:ssa ja varakapteenina IFK:ssa. Näillä näytöillä Paajanen voi tottakai olla hyvä kapteeni, mutta mitenkään automaattisesti se asema ei tule, kyllä se pitää lunastaa. Ja nimenomaan vasta sen jälkeen, kun on saanut C:n rintaansa.

Bonsa oli mielestäni hyvä kapteeni, mutta hänkin harjoitteli kauden verran varakapteenina sitä ennen. Oikeastihan KooKoon kapteeni pitäisi olla tällä hetkellä Surma tai Rautanen, mutta ensimmäinen ei valitettavasti pysy kasassa, eikä kapteeni voi olla pitkiä aikoja telakalla. Toisella taas riittää näköjään vain varakapteeniksi asti monista palvelusvuosistaan huolimatta.

Näillä asioilla on merkitystä, kun puhutaan joukkueen yhtenäisyydestä ja hengestä. Nuo eivät tule itsestään, ja jos kopissa on joka kauden alussa paljon toisilleen tuntemattomia kavereita, niin sen yhtenäisyyden ja hengen syntyminen voi viedä aikansa. Paajaselle toivon joka tapauksessa onnea ja menestystä tehtävässä.
 

sknul

Jäsen
Suosikkijoukkue
montreal canadiens,
suolahden urho.
Usein on helvetin hankala korvata pelaaja samanlaisella, vaikka kuinka yrittäisi tai tarvisi, mutta Leskinen kyllä korvaa Antosen täydellisesti.
Kyllä Leskinen on osoittautumassa juurikin siksi mitä keväällä pelkäsin. Toivoa vaan sopii että tämä on vaan harha.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lese on tehnyt 1+5=6 kahdeksassa ottelussa eli 0,75p/ottelu. Jos tahti (pisteet/ottelu) pysyy ennallaan enteilee se 45 pisteen kautta, jolla pistemäärällä viime kauden pistepörssissä olisi sijoittunut kahdeksanneksi. Antosen pisteet tällä kaudella Kärpissä viiden ottelun jälkeen kiikaritehoilla 0+0=0. Edelleen olen sitä mieltä, että KooKoo voitti tässä ”vaihtokaupassa”
 

Rupture

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, WPG
Kyllä noilla Leskisen paikoilla alkaa hiljalleen natisemaan kiekko maaliin. Vaikka on ollut muutama heikompi peli, etenkin viime viikolla oli vähän vaikean näköistä, niin ei tässä ole syytä huoleen. En ymmärrä sitä argumenttia että olisi Antosen kanssa täysin identtinen pelaaja. Leskinen on parempi luistelija, eikä tämä ole edes lähelläkään. Kuten mainittu jo, niin pelin rauhoittaminen ilman veskaria tai ylivoimalla on erittäin vahvan näköistä. Joose olisi heittänyt no-look rystylätyn takatolpalle kun Leskinen laittaa kiekon varmasti viivamiehelle.

Tietääpi sen myöskin siitä että on kova pelimies jos on kahdeksaan matsiin tehot 1+5 ja tämä olisi heikko suoritus tuloksellisesti. Itsekin vaadin enemmän, mutta on turha sanoa että Leskinen olisi iso syy tälle alkukauden rämpimiselle. Toki, onhan Leskinen osa sitä kollektiivia, mutta ei erotu joukosta kuin suomituristi Kreikassa.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
On kyl taas erittäin paikallinen ilmiö jos näin on. Esim. Lahen suunnalla tää markkinoiden kuivuus ei oo juurikaan näkynyt tässä parin viime viikon aikana. Mut Kouvola on toki oma Kultanen alueensa.
Kuivaa on ainakin jos Välimaalta kysytään ja hän joutuu avaamaan kukkaron nyörejä. Toisaalta hattua täytyy nostaa KooKoon toimistolle taloudenpidosta. Ei sekään kivaa olisi, jos kassan pohja olisi tyhjä ja laskujen maksun kanssa olisi vaikeuksia. Noh voisihan niitä nyörejä ihan vähän avata. En osaa sanoa onko koko pelaajabudjetti käytetty. Kaiken a&o jatkossakin on, että pudotuspelejä ei budjetoida, kuten ei tähän asti ole budjetoitu, jolloin vältytään ainakin kaikkein pahimmilta yllätyksiltä.
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllähän se kuuluisa sokea Reettakin näkee, että puolustukseen pitäisi täytettä hommata. Luulisi, että sopivan laadukkaita kavereita löytyy.

Mignon-miehen seuraavaa osoitettakaan ei taida vielä olla tiedoteltu, joten pientä märkää päiväunta voinee katsella, mutta taitaa loppupeleissä olla aika epätodennäköistä, että suuntana olisi Kouvola.
 

Kurt

Jäsen
Sisäinen urheiluromantikkoni tietenkin toivoo Mingoiaa tänne. Mutta totuuden nimissä, jos ottaa realiiteetit huomioon, niin 100 kertaa sadasta ottaisin mielummin tänne puolustajan vahvistukseksi. Etenkin kun ottaa huomioon Mingoian vaikeudet viime aikoina.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllähän se kuuluisa sokea Reettakin näkee, että puolustukseen pitäisi täytettä hommata. Luulisi, että sopivan laadukkaita kavereita löytyy.
Joo kyllähän tämä on ollut jo tiedossa ennen kauden alkua. Jossain vaiheessa Kultanen mainitsi, että mahdollisesti etsitään myös Suurosen tilalle pelaajaa, mutta eipä ole näkynyt. Puolustuksessa toki akuutimpi tarve. Esimerkiksi Liikonen suurissa vaikeuksissa, jos joutuu liian isoon rooliin.
 
Viimeksi muokattu:

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Laituriosastolle tulossa vahvistusta ja puolustajaa etsitään.
Osaatko sanoa milloin laiturin sopimus julkaistaan? KooKoolla keskiviikkona Ässät Porissa, perjantaina TPS Kouvolassa ja lauantaina Tappara Tampereella. Ehtiiköhän mukaan vielä tällä viikolla?
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kiekko-Espoon sivulla mainittiin, että KIm Strömberg olisi käyttänyt ulkomaan optionsa.
Ulkomaille Uttiin, kaukomaille Kaipiaisiin? Vieläkö Strömbergistä olisi vahvistukseksi liigatasolla?
 

Rupture

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, WPG
Vieläkö Strömbergistä olisi vahvistukseksi liigatasolla?
Kun lukee K-Espoon osiota, niin väittäisin että ei olisi vahvistukseksi. Liike ei riitä Mestikseen, niin Liigaan soluttautuminen olisi aikamoinen tehtävä.

Ehkä Strömbergin viides comebackki jää nyt kokematta.
 

Barto32

Jäsen
Osaatko sanoa milloin laiturin sopimus julkaistaan? KooKoolla keskiviikkona Ässät Porissa, perjantaina TPS Kouvolassa ja lauantaina Tappara Tampereella. Ehtiiköhän mukaan vielä tällä viikolla?
Luulisin, että ainakin viikonloppuna olisi jo pelaavassa kokoonpanossa. Sopimuksen julkistuksesta en osaa sanoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös