KooKoo kaudella 2023–2024 – mihin menet KooKoo?

  • 297 407
  • 1 320

Rupture

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, WPG
Kaikkien muiden julkistusajasta löydän suoran yhteyden pelinumeroon, paitsi Setäsen kohdalla.
Jostain syystä nettisivun artikkeli näyttää että uutinen olisi julkaistu 18:48. Jatkoajan artikkeli julkaistiin 15:40. Lähetin myös kaverilleni viestin noin puoli neljä viestin että Setäsen jatko varmistui seuran puolelta, kun olin nähnyt somessa julkaisuvideon. Muistan myös nähneeni lyhyesti sen viestin lähettämisen jälkeen, että KooKoon nettisivuilla on tästä artikkeli, ja myös pelaajasopimuslistan päivittymisen muistan. Uskon että Setäsen jatko julkistettiin klo 15:20, joka viittaisi numeroon #32. En tiedä miksi se ei kuitenkaan näytä sitä, onko joku puuttuva tieto lisätty sinne jälkeenpäin jonka takia se näyttäisi tuota kellonaikaa?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tämän kauden joukkueen pelaajien jatkosopimukset eivät saa aikaiseksi kovin vahvoja tunteita. Maalivahdit ja junnuosaston jatkot toki oikein kivoja, mutta muuten ei tule jäätyä harmittelemaan kenenkään perään muttei myöskään hihkuttua ilosta kenenkään kohdalla.

Top-6 hyökkääjät pitivät olla: Liedes, Antonen, Rautiainen ja ruotsalaiskolmikko. Antonen oli tosiaan hyvin flegmaattinen ja hänestä oli joukkueelle hyötyä vain silloin, kun verkko heilui. Rautiaisella pitkät kuivat kaudet olivat liian pitkiä ja kuivia. Liedekselläkin taisi olla kauden aikana pikkaisen hiljaisempi jaksoja. Ruotsalaisista jäi mielikuva, että olivat koko ajan telakalla, mutta ei se nyt ottelumäärien mukaan ihan niin ollutkaan - mutta ehkä tämäkin kertoo vähän siitä, kuinka vähän olivat esillä.

Mutta olen sen verran yleistä mielipidettä vastakarvaan, että en ihan täysin julistaisi ketään näistä flopiksikaan.
Liedes: toista kautta putkeen 20 maalia ja KooKoon paras maalintekijä
Antonen: liigauran toisiksi tehokkain kausi, ppg sama kuin viime kaudellakin
Rautiainen: uralla yksi tykkikausi Ilveksessä, mutta muihin kausiin peilaten ihan odotetut tehot ja selvästi enemmän pisteitä kuin viime kaudella
Ruotsalaisista Andersson teki paremmat pisteet kuin mitä on tehnyt esim. Allsvenskanissa ja Molin pysyi paremmin ehjänä kuin viime kaudet Ruotsissa

Kauden alla moni piti tätä kuusikkoa ihan kelvollisena ja periaatteessa se täytti realistiset odotukset. Seurajohdossa oli kuitenkin varmaan laitettu sormet ristiin sen puolesta, että joku/jotkut onnistuisivat odotuksia paremmin. Nyt kun näin ei käynyt kenenkään osalta (myöskään ns. alemmat kastin hyökkääjistä kukaan ei ottanut isoa steppiä ylöspäin), niin näistä aineksista ei myöskään saatu missään vaiheessa mitään kunnollista ykkösnyrkkiä kasaan vaan ennemminkin "satunnaisesti onnistuvia kakkoskenttiä".

Jos olisi ollut joku sellainen pelaaja tai ketju, joka olisi pystynyt ratkomaan pelejä säännöllisesti, niin kaikki edellä mainitut pelaajat olisivat täyttäneet paikkansa taustatukena enemmänkin kuin hyvin. Nyt vaan jäi sitten melkein kaikki ratkaisut näiden epävarmojen ja epätasaisten pelaajien varaan.

Se vaan taitaa olla niin, että samalla tavalla tullaan KooKoo kasaamaan jatkossakin. Varmoista huippupelaajista käydään niin kovaa kisaa, että KooKoolla ei pelimerkit siihen skabaan riitä ja hyvän skouttaamisen kaveriksi vaaditaan väkisinkin tuuria. Joko niin, että ulkomaan hankinta osuu enemmän kuin nappiin (esim. koodinimi Malte) tai sitten on tuurilla tehty sopimus etukäteen sellaisen pelaajan kanssa, joka ehtii nousta liigahuipuksi jo ennen tänne tuloaan.

Eikä sekään tietysti ole vielä mikään varman menestyksen tae, että ulkomaalaisvahvistus osoittautuu kovan luokan ratkaisijaksi. Ei se Jolykaan hinannut yksin HPK:ta pudotuspeleihin, eikä Sportia pelastanut se, että kaksi tehokkainta ruotsalaista pelasivat melkein pinna per peli -tahdilla.

Samat sanat pätevät hyvin pitkälti myös puolustukseen. Top-4 -nimet olivat D'Astous, Warg, Manninen ja sitten varmaankin joko Teräväinen tai Kukkonen. Pakiston kärki vaikutti kapeammalta kuin mitä hyökkäyksessä, tai ainakin paljon oli laskettu sen varaan että molemmat ulkomaalaiset ovat kärkipelaajia, Manninen jatkaa luottomiehenä ja osa nuoremmista nostaa tasoaan.

Mutta eihän tässäkään nyt toiveet oikein toteutuneet. Raadollinen tiivistys on se, että kaikki ei ole mennyt ihan putkeen, kun Gröndahl ja Rautanen olivat jossain vaiheessa kautta puolustuksen kärkikaksikko.
 

Kurt

Jäsen
T

Mutta olen sen verran yleistä mielipidettä vastakarvaan, että en ihan täysin julistaisi ketään näistä flopiksikaan.
Liedes: toista kautta putkeen 20 maalia ja KooKoon paras maalintekijä
Antonen: liigauran toisiksi tehokkain kausi, ppg sama kuin viime kaudellakin
Rautiainen: uralla yksi tykkikausi Ilveksessä, mutta muihin kausiin peilaten ihan odotetut tehot ja selvästi enemmän pisteitä kuin viime kaudella
Tästä nappaan kiinni. Oikeastaan olen Evertonin kanssa ihan samaa mieltä kavereista. Nyt päästään lempiteemaani, pelaajien korvaaminen. Itsekään en jää ketään näistä kaipaamaan, mutta se edellyttää että vähintään samaa tasoa tai parempaa pitää tulla tilalle. Pois lähtee kuitenkin 20 maalin mies, sekä kaksi kappaletta 30 pinnan miehiä. Sen verran kuitenkin jää ikävä, että jollain pitää korvata. Odotan mielenkiinnolla millä.
Toistaiseksi meillä on ensi kauden top 6 - hyökkääjiä yksi kappale: Linus Andersson
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: AJM

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
No kuitenkin eiköhän meillä täällä suurella osalla ole sen verran rintakarvoja, osalla jo harmaana, että emme ole pelkän teksti-TV:n varassa. Antosen pisteet tuli ryppäissä ja hiljaiset jaksot olivat liian pitkiä, liian hiljaisia ja liian flegmaattisia. Antonen ja Rautiainen olivat mainioita keväällä 2022, Rautiainen myös keväällä 2023 - ja tosipelien tullessa kun on parhaimmillaan, niin se on aina kova juttu - Liedes oli heistä tasaisin, jota tulee ehdottomasti suuri ikävä, Rautiaista tavallaan ja Antosta ei kyllä tule ikävä. Nyt kun olen taas tämän toistanut, niin olen kaiken heistä sanonut jo, mennään eteenpäin ja rillataan.

Suurosen olisin tiputtanut pois kuten jo todettua, mutta toki jos saa yli 50 peliä kasaan ensi kaudella niin pyörrän kannan - tekeminen kentällä on toki riittävää, mutta ei niin poikkeuksellista, että pitäisi liikoja riskejä ottaa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pois lähtee kuitenkin 20 maalin mies, sekä kaksi kappaletta 30 pinnan miehiä. Sen verran kuitenkin jää ikävä, että jollain pitää korvata. Odotan mielenkiinnolla millä.

Kyllä.

Leikinpä tässä vähän matemaatikkoa. Toki pelkät tehdyt maalit nyt ei vielä merkkaa mitään, mutta aika selvä kaava niistä tuntuu kuitenkin löytyvän. Runkosarjassa kuudenneksi sijoittuva joukkue tekee keskimäärin 170 maalia. Samoissa lukemissa pyöritään myös, jos verrataan joukkueiden maalimääriä ja otetaan sieltä kuudenneksi eniten maaleja tehnyt joukkue. Jos siis KooKoo haluaa mennä eteenpäin, niin tässä ihan hyvä tavoite.

Jokaisesta maalista jaetaan puolestaan keskimäärin noin 1,73 syöttöpistettä. Koska tarvitaan sekä maalintekijöitä että syöttäjiä, niin tässä yksi esimerkin omainen hahmotelma pistemäärien suhteen siitä, millaisilla tehomiehillä kentät pitäisi täyttää jotta tähän maalimäärään yllettäisiin:

I-kenttä:
50 pinnan hyökkääjä, 40 pinnan hyökkääjä, 40 pinnan hyökkääjä
25 pinnan pakki, 20 pinnan pakki

II-kenttä:
35 pinnan hyökkääjä, 30 pinnan hyökkääjä, 25 pinnan hyökkääjä
20 pinnan pakki, 15 pinnan pakki

III-kenttä:
25 pinnan hyökkääjä, 25 pinnan hyökkääjä, 20 pinnan hyökkääjä
15 pinnan pakki, 10 pinnan pakki

IV-kenttä + rotaatiopelaajat:
20 pinnan hyökkääjä, 15 pinnan hyökkääjä, 10 pinnan hyökkääjä, 5 pinnan hyökkääjä, 5 pinnan hyökkääjä
5 pinnan pakki, 5 pinnan pakki

Muutama pelaajasopimus jo onkin julkaistu ja muutama pitäisi olla ns. yleisesti tiedossa, mutta odotellaan nyt vähän lisää lihaa luiden ympärille. Sitten voisi alkaa sijoitella nimiä sopiviin kohtiin.
 

sknul

Jäsen
Suosikkijoukkue
montreal canadiens,
suolahden urho.

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Oli muuten hyvä herätä tähän päivään. Kiitos KooKoo! Ainut sopimus, jota on vesi kielellä odottanut. Rohkeasti vaan ylivoimalle pistämään mustaa verkkoon.
 

TheRikza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
Hyvä jatko ja parillavuodella. Ihmettelinkin talvella, että miksi olisi lähdössä Hämptoniin. Eiköhän KooKoo pysty tarjoamaan täysin yhtähyvän kasvualustan kuin muutkin pikku/keskikokoiset seurat.
Vähän menee off-topic mutta onko jossain huhuttu Hämeenlinnaan? Ei ole ainakaan Kerhon puolella nimi noussut kertaakaan esiin.

Hyvä jatko KooKoolle. Aina hienoa nähdä kun pienempi seura pystyy pitämään omia potentiaalisia pelaajia.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vähän menee off-topic mutta onko jossain huhuttu Hämeenlinnaan? Ei ole ainakaan Kerhon puolella nimi noussut kertaakaan esiin
Täällä KooKoon omalla palstalla oli jossain kohtaa ja kyliltä kuullessani saman jutun aloin pelkäämään olevan totta. Voisin kuvitella kuitenkin, että tuo kylillä kuultu on peräisin täältä tai toisinpäin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös