KooKoo kaudella 2018–2019

  • 414 780
  • 1 663

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
. Strömwallin ja Hakulisen sopimukset vois kyllä jo kertoo,koska suurin osa ne on jo kuullu.

Strömwallin osalta olen itsekin kuullut huhuja, mutta Hakulisesta en ole kuullut mitään. Loistava juttu, jos molemmat heistä jatkavat myös ensi kaudella KooKoossa.

Pelaajasopimuksia luvassa ensi maanantaina joten sitten saadaan vähän valoa tunnelin päähän.

Maanantaina julkistetaan ilmeisesti vain yksi pelaajasopimus.

Onhan tuo Salmi roikkunut jo vuosia HIfkin rosterissa, ettei nyt sinänsä ihan turhake olisi. Fanien hampaissa hän on kyllä ollut jo pitkään.

Jaaha vai että Juuso Salmi. Liigassa 195 peliä 4+15=19. Kyllähän jokaisessa joukkueessa tietysti pitäisi aina olla yksi "mattihana" ja onhan Juuso Salmella huomattavasti kovemmat meriitit liigassa kuin Matti Hanalla, jolla 161 peliä 0+6=6. Voihan Juuso Salmen Kouvolaan tietysti ottaa, jos hän osaa edes auttavasti puolustaa. Tuskin häntä nyt ainakaan Jake Newtonin korvaajaksi ja viivapeloitteeksi on kaavailtukaan vaan huomattavasti pienempään rooliin, jos nyt on ylipäätään tulossa
 
Viimeksi muokattu:

Kurt

Jäsen
Tuskinpa Salmesta mitään pistelinkoa kaavailtaisiinkaan. Oman pään luudan siitä voisi saadakin. Mutta tulee jos on tullakseen. Jos tulee niin taitaa olla niin, että Robin ei enää jatkaisi.

Mulle on ihan ok, että tulee vain 1 sopimus. Voisivat vaikka tiputella omat jatkot 1 kerrallaan muutaman päivän välein, ja vaikka kertoa, että montako sopparia on olemassa.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Tuskinpa Salmesta mitään pistelinkoa kaavailtaisiinkaan. Oman pään luudan siitä voisi saadakin. Mutta tulee jos on tullakseen. Jos tulee niin taitaa olla niin, että Robin ei enää jatkaisi.

Onko tässä joku syvempi syy-seuraussuhde, jota en vain ymmärrä vai mitä merkitystä Salmen tasoisen pelaajan tulolla olisi Jacobssonin jatkoon?
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Puolustajien määrä ja pelaaprofiili. Mutta nuo siis ihan omaa spekulointia ja pelaajien asettelua lokeroihin.

Jos Jacobsson lähtee ja korvaaja on Salmi, niin Kultanen voi jättää samalla eroanomuksensa. Onhan svedu nyt 2-3 kertaluokkaa parempi pelaaja.
 

kurnuttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo
Jos sieltä Juuso Salmi on tulossa niin eiköhän hän lähtökohtaisesti korvaa Jyri Niemen. Samantyyppinen pelaajaprofiililtaan. Yhtä puukäsi kiekon kanssa ja pelaa suht kovaa.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoolla on sopimus ensi kaudelle seitsemän puolustajan kanssa. 17-vuotiaat Salmela ja Seppälä pelannevat ainakin osan kautta A-junnuissa.
Varmuudella KooKoon puolustuksessa ei nähdä ensi kaudella Jake Newtonia eikä Jyri Niemeä.
Ilman sopimusta on lisäksi Niko Tuhkanen, Robin Jacobsson ja Veeti Vainio. Veeti Vainon kahden vuoden sopimus päättyi tähän kauteen. Vainio pelasi kahden kauden aikana KooKoossa seitsemän ottelua 0+1=1, joten hänen liigapeleistään ei paljon jää kerrottavaa jälkipolville. Veeti Vainion sopimusta ei nyt varmaan missään tapauksessa tulla jatkamaan. Henrik Forsbergin varaan ei voi laskea yhtään mitään ja näinköhän Niko Tuhkaselle tarjotaan enää jatkosopimusta.

Huhuissa KooKon puolustukseen on liitetty puolustajat Martin Berger (TPS), Juuso Salmi (HIFK) ja Henri Auvinen (Jukurit). Onko muita? Auvinen on outo hankinta, jos tuo huhu pitää paikkansa. En näe oikein mitään käyttöä Auvisella. Jos Juuso Salmi korvaa Jyri Niemen niin silloin ei voi juurikaan sanoa KooKoon puolustuksen vahvistuvan. No toki jos Salmi pystyy pelaamaan suunnilleen puolet enemmän kuin Niemi niin kyllä sitä voidaan pitää jollain tapaan parannuksena menneeseen kauteen.

Mitä tekee Robin Jacobsson? Tämä kausi meni piloille loukkaantumisen takia. Jos Jacobsson ei jatka niin KooKoo tarvitsee periaatteessa korvaajat Newtonille, Niemelle, Tuhkaselle ja Jacobssonille eli noin 3-4 uutta puolustajaa. Onko uudet sitten Berger, Salmi ja Auvinen jää nähtäväksi. Jos näin on niin kyllä tuonne silloin pitäisi saada vielä yksi kiekollinen ykköskorin puolustaja Newtonin paikalle.

Jake Newton 12+23=35 ? (ei jatka KooKoossa ensi kaudella)
Emil Kristensen 7+10=17 => KooKoo
Arttu Pelli 4+11=15 => KooKoo
Jyri Niemi 2+8=10 => Sport
Niko Tuhkanen 2+8=10 ?
Miro Keskitalo 1+8=9 => KooKoo
Ville Järvinen 1+6=7 => KooKoo
Robin Jacobsson 0+4=4 ?
Santeri Salmela 0+1=1 => KooKoo
Peetro Seppälä => KooKoo
Henrik Forsberg 0+0=0 => KooKoo
Veeti Vainio 0+0=0 => ?
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onkohan KooKoolla jo kiinnitettynä toinen maalivahti Juha Järvenpään lisäksi? Jos Samu Perhonen ei jatka niin miten olisi Leland Irving?
Kelpaisiko takaisin Kouvolaan? Voisi olla jopa saatavilla, koska ei ole pelannut tällä kaudella kuin 6 ottelua AHL:ssä. Lehigh Valley Phantomsissa ei pelannut lainkaan ja San Diego Gullsissa tippui nähtävästi kolmosmaalivahdiksi. Vai meinaakohan KooKoo lähteä kauteen kaksikolla Juha Järvenpää-Oskari Salminen.
Salminen on pelannut loistavan kauden KooKoon junnuissa, mutta onko vielä valmis ottamaan yhden stepin ja nousemaan liigaan.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hätä housut saivat hyviä uutisia! Tämä on järkitiedotuspolitiikkaa!

Toimistolle tiedoksi, että nykyaikaiseen tapaan näin uutisen ensimmäisenä Perhosen Instagramissa.

Ja näköjään sieltä on halvimmillaan 199 euron kausikortteja tulossa. (PS: Ilveksellä oli 149 euroa.)

Mutta oikein hyvät, tarpeelliset ja ilahduttavat jatkosopimukset nämä. Lisää näitä.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Hakulisen kahden vuoden sopimus voi olla pieni lottovoitto KooKoolle. Jannu on parhaassa iässä, suunta selkeästi ylöspäin ja valmis ottamaan sen viimeisen askeleen Liigassa. Siitä lähdetään, että ensi kaudella menee 40 tehopistettä rikki ja 19/20-sesongilla, noh, katsotaan. Tekisi mieli sanoa, että käy laittamassa sinivalkoista päälle jossain kauden maajoukkueturnauksessa/mm-leirityksessä, mutta toisaalta aika harvoin maajoukkueessa nähdään lähes kolmekymppistä ensikertalaista, jolla ei ole yhtään aikaisempaa leijonataustaa.

Perhosen jatkosoppari on itsessään "ihan ok", mutta aavistuksen Perhonen-Järvenpää-kaksikko (<- oletan, että ensi kaudella se on nimenomaan tuossa järjestyksessä) pikkaisen mietityttää. On nyt ainakin sitä jatkumoa, mutta paljon lasketaan Perhosen breikkaamisen varaan. Tämä kausi näytti, että kyllä siellä vielä paloa on, mutta kieltämättä KooKoon maalivahtikaksikko tulee olemaan kauteen lähdettäessä paperilla Liigan kolmen heikoimman joukossa, sen voi sanoa jo nyt. Toki mitäs väliä sitä papereilla on, jos musta tarttuu kaukalossa. Tuokkolalta/Lehtoselta(?) vaaditaan kuitenkin selkeästi järkevämpää maalivahtien peluutusta kuin varsinkin nyt alkukaudesta, jolloin Järvenpää peluutettiin puhki.

Mutta joo, ihan hyvä alku kevään sopimusrintamalla.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hyvät jatkot. Perhosta enemmin huolettaa Järkkäri joka oli aika hukassa alkukauden jälkeen. Perhosesta ykkönen tai no sanotaan että paremmassa vireessä oleva pelatkoon.
 

Coopperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hakulisen kahden vuoden jatkolle iso peukku. Oli jo viime kaudella KooKoon tärkeimpiä hyökkääjiä. Ensi kaudella voi mennä 20 maalia rikki.
 

Peek

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaakonkulma
Olisiko Perhosta parempaa ollut siis tarjolla ?? Realistisesti. ??

Tämä. Mielestäni ketään "parempaa" ei ole ainakaan Suomen maaperältä realistisesti saatavilla.

Ketäs siellä sitten on vapautumassa? Järvisen Mika Spårasta ja Pulicansin Voutilainen & Juvonen duo.

Sopivan tasaisella peluutuksella ja terveenä ollessa Perhonen - Järkkäri on varmasti toimiva kaksikko.
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Niin, ideaalitilanteessa olisi jatkanut jompikumpi, Järkkäri tai Perhonen, ja lähtökohtaisesti kakkosmolarina. Ykköseksi olisi sitten naarattu joku astetta kovempi tekijä. Toivottavasti tällä duolla ja järkevällä peluutuksella päästään mieluisaan lopputulokseen.

Hakulisen kahden vuoden pahville kyllä peukkua.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tämä. Mielestäni ketään "parempaa" ei ole ainakaan Suomen maaperältä realistisesti saatavilla.

Ketäs siellä sitten on vapautumassa? Järvisen Mika Spårasta ja Pulicansin Voutilainen & Juvonen duo.

Voutilaisen olisin mielelläni nähnyt KooKoon paidassa. Potentiaalia on ja tällä hetkelläkin vähintään KooKoo-kaksikon tasolla.

Maalivahtiosasto on nyt ihan ok, mutta ei yhtään enempää. Kahdella tilastojen perusteella häviävällä maalivahdilla noin periaatteessa lähdetään, vaikka eihän se ihan niin yksioikoista ole.
 

Steus

Jäsen
Kokeillaanpa vähän hahmotella:

Järvenpää/Perhonen/(Salminen2020)

Keskitalo-X1
Salmela(2020)-Kristensen
X2-Pelli(2020)
Järvinen-Seppälä(2020)

Hakulinen(2020)-X3-Haataja
Kähkönen-X4-Strömwall
Leivo-Pitkänen-X5
Virtanen-Tamminen(2020)-X6
Korhonen(2020)

X1 = Ykköspakki. 20-25min/peli ja tehopisteitä. Ykkösyv:n viivamies. Saisi olla righti.
X2 = Jacobsson tai vastaava fyysinen puolustaja. Jacobssonista saisi viivapakin kakkosyv:lle, jos se sihti joku päivä löytyisi. Oliwer Kaski sarjan sisältä? Hintalappu voi olla liian iso KooKoolle hyvän kauden jälkeen.

X3 = Pelintekijä. Maalintekijöitä meiltä löytyy mielestäni suht hyvin, mutta sellainen 12+33 tekevä ylivoiman pyörittäjä kelpaisi.
X4 = Tästä onkin jo kuiskittu.
X5 = "Savilahti"/"Leivo2". Voisi olla joku kokenutkin tekijä, eikä välttämättä nuori haku. Nuorisoa meiltä löytyy omastakin takaa, nyt niiden vain pitäisi kasvaa isompaan rooliin.
X6 = Vainikainen? Voisi olla myös joku pistepotentiaalilla varustettu kaveri.

Maalivahtiduo on yhä sarjan heikoimpia, mutta varmaan hinta/laatu kohdillaan.
Keskitalo on ykkösparissa. Ei tarvitsisi olla. Salmela kolmoseen, Keskitalo kakkoseen ja ykköspari kokonaan uusiksi? Rahaahan se vaatisi.
Hyökkäykseen tämän katastrofikauden perusteella mahtuisi laajuutta. Toisaalta aiemmin isompi rotaatio söi pelimerkkejä kärkiosaamisesta. Olisiko Juutilaisella yksi kausi vitosketjussa ja lainalla Mestiksessä? Varmaan halpa mies ja onhan Juuti nyt sentään pitkäaikainen jyrä.

Varmaan ihan paskoja ideoita, mutta tulipahan laitettua jotain nyt paperille.
 

Warrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Onkos Strömwallin jatko jo virallisesti kuulutettu?
Hyvältä näyttää kyllä KooKoon joukkue tässä vaiheessa. Muutama täsmähaku ja tuolla kilpaillaan jo kovasti kympin sakkiin.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Hyvät sopimukset. Olisiko Perhosta parempaa ollut siis tarjolla ?? Realistisesti. ??

Tämä. Mielestäni ketään "parempaa" ei ole ainakaan Suomen maaperältä realistisesti saatavilla.

Ketäs siellä sitten on vapautumassa?

Katselin huvikseni Elitestä ja joitain poimintoja, realismista ei mitään käryä.

Juho Olkinuora JYP, ei sopimusta.
Niko Hovinen KalPa, teki jatkosopimuksen kauden aikana.
Sami Rajaniemi, teki jatkosopimuksen kauden aikana.
Sami Aittokallio, Sparta Praha, ei sopimusta.
Lars Volden, Dukla Jihlava, ei sopimusta.
Kasimir Kaskisuo, Chicago Wolwes, ei sopimusta.
Ville Kolppanen, Rögle, ei sopimusta.
Justin Pogge, Rögle, ei sopimusta.
Kevin Poulin, Kloten, ei sopimusta.

Esimerkiksi nämä jannut olisivat periaatteessa voineet olla saatavilla Liigan ykkösvahdin statuksella ja kaikki vähintäänkin vertailukelpoisia Perhoseen nähden. Hinta on sitten varmasti monen kohdalla toinen asia ja nimimerkin @Steus kanssa samaa mieltä, että varmasti kovin kallis ei Perhonen-Järvenpää-kaksikko voi olla. Sitten on toki laaja liuta häkkäreitä, joista en osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta joista helmiäkin voi hyvällä skouttauksella löytää. Ja ovathan maalivahdit aina vähän arpapeliä, esimerkiksi Treutle on painanut aivan tykkikauden Saksassa, vaikka Sumarissa ei musta oikein tarttunutkaan.

Sopivan tasaisella peluutuksella ja terveenä ollessa Perhonen - Järkkäri on varmasti toimiva kaksikko.

Näinpä.

Paljon on, kuten jo kirjoitin, Perhosen breikkaamisen varassa ja kevään syöksykierteen jälkeen varsinkin Järkkärillä on kyllä hieman todisteltavaa, että lama johtui vain ylipeluutuksesta. Nyt ollaan tasolla "ihan ok" lähtökohtaisesti ja katsotaan mihin se riittää. Turha näitä on murehtia liikaa, kun ei muusta joukkueesta ole vielä oikein kokonaiskuvaa.

Edit: Siis mieluummin olisin nähnyt kuvion Perhonen - X, kuin Järvenpää - X, jos tällä nykytandemille ei olisi jatkettu.
 
Viimeksi muokattu:

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onkos Strömwallin jatko jo virallisesti kuulutettu?

KooKoo ei ole vielä tiedottanut Strömwallin jatkosta, joten vielä huhuasteella mennään tämän suhteen.

Hyvältä näyttää kyllä KooKoon joukkue tässä vaiheessa. Muutama täsmähaku ja tuolla kilpaillaan jo kovasti kympin sakkiin.

Aika paljon toki riippuu minkä tasoisia pelaajia vielä joukkueeseen saadaan. Kuitenkin KooKoon kolme parasta pistemiestä (Keränen, Bjorkstand, Newton) menetetty muualle ja heidän mukanaan 110 pistettä. Kyllähän tuosta nipusta periaatteessa puuttuu vielä ainakin 1. ja 2. sentterit ja myös yksi kärkipuolustaja, kuten @Steus on hahmotellutkin.
 

mmr1979

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiTi, Puhti, HC KSNK, ValKi, KooKoo, MaxMen, AaKoo
Maalivahtiparivaljakolla ei mennä taaskaan pleijareihin, Erik Karlsson on ihan käsittämätön haku (riippuen tietysti hinnasta) mutta miksi halutaan ruotsista tuoda 3/4 kentän pelaajia Suomeen? Loput tulijat saavat kyllä olla tosi kovia... Mutta ei auta kuin yksi kausi taas katsella kotisohvalta kiekkoa... Hallille tulen seuraavaksi, kun liigalisenssi hoidettu ja ilmeisesti sitten varaa hankkia kunnon maalivahti...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös