Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Kokkolan Hermes 2011–2012

Viestiketju osiossa 'Hermes' , aloittajana nollanolla, 20.05.2011 klo 20.41.

 1. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Iso pettymys kyllä. Itselle aloitin hoitotyöt jo ennen alkusarjan viimeistä viikonloppua, nyt ihan ok fiilikset ja Hermeksen tulevaisuuteen vaikuttavat pelithän jatkuu kumminkin. Lähtökohdat kauteen huomioon ottaen, joukkue pärjäsi paremmin kuin ennen sarjan alkua osasi odottaa. Joukkueen kokoaminen aloitettiin väärästä päästä, ensin neljännen ketjun varamiehiä ja aivan sarjan kynnyksellä Suomisarjajoukkueen kokoonpanoon kuuluvia. Tässäkin otettiin kaikki ne ulkolaiset, jotka kävivät kokeella. Toki näyttivät hyvältä, mutta tiukan paikan tullen olivatkin vain hyviä pelaajia, joita kaikilla joukkueilla oli ketjullisia.

  Tästä kaudesta on tultava taloudellisesti selvästi plus-merkkinen. Kenellekkäänhän ei makseta pelaamisesta ja ainoa mitä on annettu, on työpaikka Kokkolasta. [Kummeli]Tokihan voi olla että Hermes maksaa mainoksista, ei sekään yllättäisi[/kummeli]

  Periaatteessa ok ettei makseta kenellekkään. No ei ole, Hermeksen pitäisi ainoana kiekkojoukkueena Kokkolassa pystyä kentällinen oikeita mestismiehiä värväämään.

  Samat naamat siellä peleissä on, pelattiin sitten ylempää tai alempaa sarjaa. Veikkaanpa ettei kauden suurinta yleisömäärää ole vielä edes nähty.
   
 2. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Karsintasarjaan jääminen voi olla joukkueelle yllättävänkin kova pettymys, jota ei välttämättä ehditä kahdessa viikossa nollata. Tämä kävi selväksi viime kaudella, kun RJK putosi viime metreillä karsintoihin. Joukkue lamaantui siitä niin pahasti ettei peli kulkenut lähes kuukauteen. Hävittiin jopa TIHC:lle, vaikka torniolaiset olivat alkulohkossa heittopussi.

  Toivottavasti Hermes kuitenkin ehtii käsitellä putoamisen aiheuttaman pettymyksen, sillä tämänvuotisesta karsintasarjasta on tulossa selvästi viimevuotista kovempi.
   
 3. 4ahola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Hermeksen kotisivujen mukaan seura on vaihtanut valmennustaan. Eronneen kaksikon korvaa alussa Olli Lehtimäki ja Marko Ruotsalainen. Loppukautta koskevat neuvottelut ovat käynnissä.

  Tuosta uutiseen seura sivulle.

  jsa
   
 4. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Jaakko Viljanen palasi Hermekseen ja suoraan ykkösketjuun Anttilan Topin ja Gatiksen rinnalle. Jos nyt ei ala voittojakin napsumaan, niin mää lopetan jääkiekon seuraamisen kokonaan. Tällä ketjulla pitäisi jotenkin pärjätä jopa Mestiksessä, siis mikäli Viljanen on hyvässä pelikunnossa ja Gatis jaksaa ottaa tosissaan. Topi on aina "ei peliä ilman maalia"-mies.

  Tokihan annetaan puolustajissa tasoitusta kaikille, mutta katotaan. Seuraava peli vasta viikon päästä, kerkeävät pojat harjoitella yhdessä. :)
   
 5. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Hermeksessä on laitettu tulevaisuuden suhteen ISOMPI ratas pyörimään. Seitsemän vuoden projekti, mm. "tv:stä tuttu" Juha Reini saatu junioripuolta hoitamaan... Enemmän asiasta Klan kiekkofoorumilla -> Kokkolalainen jääkiekko

  *Edellä mainitut siis faktaa ja huhuja liikkuu että Juha Pajuoja tulisi päävalmentajaksi...

  e. YLE:n alueuutiset: Hermekselle nimettiin uusi johtoryhmä | Keski-Pohjanmaa | yle.fi

  e. * Huhuilla oli siivet, mutta Pajuoja vähemmän yllättäen vastasi kieltävästi.
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2011 klo 14.47
 6. 4ahola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Pitkästä aikaa jotain positiivista kerrottavaa Hermeksen peleistä. Tuplaviikonlopun hienot kotivoitot niin sarjaa johtavasta IPK:sta kuin samoista sarjasijoituksista taistelevasta KalPa-Teamista antoivat uskoa jälleen siihen, että sarjapaikka voidaan hoitaa kunnialla eikä tarvitse kyttäillä muiden joukkueiden tekemisiä.

  Pelityyliä on reivattu reilusti puolustavampaan suuntaan ja isketty vastahyökkäyksillä tarvittavat maalit.

  Hermes - IPK 6-1
  Hermes - KalPa Team 5-3

  linkit vie youtube videopalveluun yllämainittujen otteluiden koosteeseen

  jsa
   
 7. Karpaasi_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RoKi
  Pakko sanoa, että kyllä on ihailtavaa nähdä maalikoosteita tältä tasolta noinkin laadukkaina. Millonkahan alkas taas tuolta ss:stä tulemaan videomateriaalia.
   
 8. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Tervetuloa Hermes tänään Raaheen. Vierasjoukkueet eivät ole viime aikoina päässeet kovinkaan helpolla täällä, viimeksi Lämärit otti turpaan 10-3.
   
 9. adidasler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
  Lainaus:
  Forssa: http://www.youtube.com/user/FPS1931#g/u
  Keuruu: http://www.keupaht.fi/fi/Videot.html

  Ainakin yllä olevilla paikkakunnilla väsätään maalikoosteita. Nykytekniikalla luulisi olevan helppoa ja kohtuullisen edullistakin tallentaa pelejä, joten miksei esimerkiksi Rovaniemeltä julkaistaisi Inkeröisen kynäilyä ja Erkkilän ylämummoja? Hyviä valokuvia Rokin sivuilla kyllä on peleistä, kiitos Tommin. Ei muuta kuin kaikki innokkaat järkkärikameran omistajat hakemaan hyvää paikkaa katsomosta!
   
 10. Ronde79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport, Tappara, (Hermes)
  Tulipas tällekkin kautta ensimmäinen Hermeksen peli käytyä katsomassa ja täytyy kyllä todeta että ei itku kaukana ollut katsomossa kun peliä seuras, voitosta huolimatta. Uskoaksen ongelma on tietenkin kyllä koko karsintasarjan yleisen tason, mutta kyllä itse pelikin melkoista kuraa välillä oli. Kaukana on ne ajat kun itsekkin nuorena uimahallinpuoleisessa seisomakatsomossa otteluita katseli esim. Kärppiä vastaan n. 2000 muun kannattajan kanssa. Puhumattakaan siitä kun jo useamman vuoden 120km etelämpänä asustelleena ja Sportia monta vuotta seuranneena paikalliskamppailujen ilmapiirä miettiessä meni oikein kylmät väreet koko kehon läpi.
  Puitteet muuten pitäisi olla erittäin hyvällä mallilla. On riittävän kokoinen ja muutenkin toimiva jäähalli, alueella löytyy väestöpohjaa riittävästi ja kyllähän tuo urheilukulttuuri aika syvällä Keskipohjalaisessa mentaliteetissa on. Mutta siltikään ei Kokkolassa ole saatu nyt useaan vuoteen aikaan mitään kehitystä jääkiekon saralla, pikemminkin päinvastoin. Kun suomi-sarja muutama vuosi sitten kutsui, ja vielä kakkosjoukkuekkin sinne nousi, niin kävi mielessä että eiköhän tuosta vielä Mestikseenkin takaisin aika nopeasti mennä... Kävi kuitenkin päinvastoin, johon toki vaikuttivat myös konkurssit yms. asiat.
  Olisin kuitenkin melkein silloin uskaltanut vetoa lyyä, että tuosta suosta vielä noustaan, mutta pakko myöntää että olin täysin väärässä. Jonkin verran on tullut seurailtua tilannetta niin täältä jatkoajan kirjoittelijoiden teksteistä, kuin myös lehtien yms. välityksellä ja näyttää valitettavasti myös siltä että tuo juniorityökin on melko pahasti retuperällä. Eikö ketään ihmetytä se, että esimerkiksi Kalajoki saa jalkeille SS-tasoisen joukkueen mutta ei Kokkola. Tällä hetkellä koko keskipohjanmaa on aika musta-aukko suomen jääkiekkokartalla.
  Ilmeisesti nyt kuitenkin jonkinlaisia pitkäntähtäimen suunnitelmia ja uudistuksia on tehty ja aika näyttää jos ne kantavat hedelmää. Siihen asti pitää varmaan vaan tyytyä tilanteeseen ja vaikka tukea Kokkolalaista jääkiekkoa pelien seuraamisen muodossa silloin kun se vaan mahdollista on. Totuuden nimissä Mestiksessä, tai mikä ikinä tuon toiseksi korkeimman sarjatason nimi on/tulee olemaan, on kyllä todellista tilausta Hermekselle. Saataisiin hiukan sinnekkin kilpailuasetelmia noiden farmiseurojen sijasta.

  ps. Eli siis nykyisin täällä Sportin kannatusalueella asustellaan ja on tullut lähes tulkoon 10 vuotta nähtyä kaikki Sportin kotipelit... Ihan vaan Magnumille kerron, kun ns. Vaasasta komppaa. :)
   
  Viimeksi muokattu: 19.02.2012 klo 21.36
 11. magnum37 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Vaasasta kompataan Rondea...

  Tilanne Kokkolassa on ilmeisestikin melko lohduton Hermeksen uuden tulemisen suhteen, mitä täällä Vaasassakin toivotaan. Eväät ovat levinneet täysin kasaan eikä voida puhua mistään organisoidusta kiekkotoiminnasta. Haikeat muistot paikallisväännöistä on varsinkin 90-luvun lopulta. Nyt kun täällä Vaasassakin on löytynyt jonkinlainen linja seuran pyörittämisessä niin olisi se edelleenkin kiva, että sarjassa olisi toinenkin pohjalaishaastaja.

  Hermes oli aikoinaan divarissa enemmänkin ns. erikoisseura, jonka toiminta perustui ostotoimintaan. Ei Kokkolassa rahaa sentään niin paljon tuhlattu kuin täällä Vaasassa on tehty, koska Kokkolassa oli aikoinaan osaavat scoutit. Mutta taustalla ei oikeastaan koskaan ollut omaa kiekkokulttuuria. Hermes oli 90-luvun keskipohjalainen ilmiö, ei niinkään kulttuuri. Ostoporukan pyörittäminen Mestiksessä nykyään on taloudellisesti täysin kestämätöntä. Puoliammattilaissarjan ympärillä liikkuu sen verran vähemmän rahaa kuin ennen, että ainoa tapa pysyä hengissä on ryhtyä farmiksi tai sitten luoda vahva konsepti (tie ylöspäin) nuorien kehittyvien pelaajien houkuttelemiseksi. Ja ne omat juniorit - Vaasassakin ollaan vielä vasta alussa tässä. Kokkolassa onkin ilmeisesti edelleenkin täysi työ. Ikävää että sieltä JHT ja jo S-Kiekkokin ovat ajaneet ohi. Aina mielummin Hermes. Mahtavista hetkistään huolimatta takavuosien Hermes oli valitettavasti kupla. Todellista pohjaa kokkolalaiselle kiekolle ei ollut.

  E: Ilmeisesti jopa 2. divisioonaan tippuminen uhkaa ensi kaudeksi?
   
  Viimeksi muokattu: 19.02.2012 klo 14.55
 12. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Ikävä kyllä. Yhtään ei nyt ole jaksanut kommentoida tai kirjotella mitään, johtuen ainoastaan siitä, että meidän lehmä on edelleen aika syvällä suossa karsintasarjassa huolimatta hyvin menneestä sarjan toisesta puoliskosta. Kohtuulliset mahdollisuudet vielä säilymiseen, oletuksellisesti ollaan aika lähellä 50/50.

  Täällä tarkemmin sarjatilanteesta:
  http://kokkolahockey.phpbb3now.com/viewtopic.php?f=2&t=33&p=1901#p1901
  [kokkolalainen jääkiekko -foorumi]

  Itse projektin(7 vuotta) kannalta ei mahdollisella putoamisella ole niin suurta negatiivista merkitystä mitä ajatellaan. Kyllähän sieltä takaisin tälle sarjatasolle tullaan epäilemättä jo ensi kauden päätteeksi ja voittavasta jääkiekosta yleisö tykkää kuten huomattiin Hermes 2:n sarjanoususta kuutisen vuotta sitten. Kysymys kuuluukin, että halutaanko tai joudutaanko ottaa pidempi vauhti suon yli vai jatketaanko suossa lievässä myötätuulessa.
   
 13. 4ahola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Tiukoille meni. Tärkeä voitto IPK:sta 6-3 ja RJK haki vierasvoiton Kemistä tarkoittaa sitä, että Hermeksen kausi jatkuu vielä karsintapeleillä. Keskiviikkona Kokkolassa vieraaksi tulee huomisen ottelun YJK-PiPS parin voittaja. Lauantaina pelataan vieraissa ja sunnuntaina tarvittaessa kotona.

  Lujille meni, mutta Raahelaiset auttoivat josta kiitokset heille.

  Lisäys: Video illan ottelusta. Linkki vie YouTubeen.

  jsa
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2012 klo 22.16
 14. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Tänään karsintasarjan ensimmäinen jatkokarsintaottelu, jonne Hermes sai parikseen Ylivieskan YJK:n. Kahdella voitolla ensi kaudeksi Suomisarjaan. Eli hemmetin tärkeä ottelu!

  Hermeksen facebook-sivulla 599 tykkääjää, kuka on 600? :P
  Kokkolan Hermes | Facebook

  Hermes - YJK | Facebook
   
 15. 4ahola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Nihkeää oli ensimmäinen kohtaaminen YJK:ta vastaan. Ensimmäinen viisi minuuttia oli Hermekseltä vauhdikasta peliä mutta jo sen jälkeen sorruttiin samaan vanhaan helmasyntiin kuin niin monesti ennenkin tällä kaudella. Liike loppuu ja alkaa kiekon kuskaus ja niin tänäänkin.

  Jarkko Anttila parilla maalilla illan positiivisia onnistujia. Toinen rankkarista ja toinen laidasta hieno haasto maalin eteen ja kun YJK veskari piti etutolpan kiinni niin taaemmaksi jää puolimaalia auki. Illan hienoin maali oli YJK tasoitus 2-2 kolmannen erän lopulla. Oman sinisen alta pitkä pystyy hyökkäyssiniselle ja yksin läpi.

  Jatkoerän (4vs4) ei pitkästi ehtinyt vanheta kun YJK otti väärästä vaihdosta jäähyn. Jäähykään ei kauan vanhennut kun M.Niemelä survoi maalin edestä voittomaalin.

  Lauantaina jatkuu Ylivieskassa klo 16:00.

  Hermes - YJK 3-2 ja linkki vie YouTubeen ottelun koosteeseen.
   
 16. Grainger Jäsen

  YJK:n sivuilla oli hauskasti, että Hermes pääsi osittain tuurillakin johtoon, kun se sai rankkarin. Eihän tuossa rankkarissa ollut mitään epäselvyyttä, kaveri hirveällä koukulla läpiajosta nurin, joten ei se hirvittävästi tuuria vaadi saada tuosta rangaistuslaukausta.

  Hermeksen toinen maali oli turhan helppo. Anttila pääsi kiertämään ihan kuin junnupelissä puolustajien yrittäessä roikkua liiveissä kiinni. Komea maali, mutta sitä kyllä pahasti edesauttoi YJK:n puolustus. Tuo Jääkarhujen 2-2 -maali oli kyllä todella hieno. Syöttö napsahti nätisti lapaan.

  Molemmat maalivahdit pelasivat hyvin. Tai sitten se vain näytti siltä, kun olen nähnyt lähinnä nivalalaisten pelejä tänä talvena.
   
 17. 4ahola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Lauantai saapui ja yllättävän moni tuttu kasvo oli vaivautunut Ylivieskaan katsomaan olisiko tänään kauden viimeisen pelin paikka. Ja olihan se, Hermeksen 4-2 voitto kotijoukkue YJK:sta takasi sen, että ensi kausi aloitetaan samasta mistä tämäkin eli Suomi-sarjan alkulohkoista.

  Peli alkoi kylläkin Hermesläisittäin aika nihkeesti, sillä YJK siirtyi ensimmäisessä erässä halvan oloisesti johtoon. Ensiksi rysty nosto takanurkkaan ja perään YJK oman alueen purku karkaa maalivahdin vehkeitä muutaman metrin päähän josta kiekko maaliin. Tästä 2-0 tilanteesta Hermes sai pikkuhiljaa peliä haltuun ja maali kerrallaan tasoihin sitten jopa ohi ja viimeinen tyhjiin.

  Mutta video kertoo paremmin kuin tuhat sanaa, joten

  YJK - Hermes 2-4. linkki vie YouTube

  Kiitokset joukkueelle tästä kaudesta ja syksyllä nähdään taas.

  jsa
   
 18. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes