Kivikausi 2011–2012 – otteet kaukalossa

  • 281 017
  • 1 187

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huomioita ruudun takaa:
HIFK loi paemmat paikat ja voitti ansaitusti, vaikka olenkin puolueellinen niin yleensä melkein ylikritisoin omiani.

2-0 hölmöjen jäähyjen jälkeen, jolloin dumari tasoitti rankaisemalla syytöntä peltosta (pakki rouhi Villen molarin päälle, ja peltonen silti boxiin) + päälle 3 osin kyseenalaista kakkosta ja reilusti 5vs3:sta. Ennen tätä eräs ässätaustainen pelaaja jäätyy takatolpalla varmassa maalipaikassa tyhjän maalin edessä, tästä olisi tullut jo 0-3.

Sitten 1-2, kiekko HIFKjunnun persen kautta lapaan ja siitä maali. Tässä vaiheessa oli Ässilläkin saumat, mutta vedot tuli liikaa kulmista ja Endras hoiti loput. Lopussa ansaittu voitto, ekaa kertaa padasta tällä kaudella.

Ässien kaikki kaikessa oli Armia,melkein kaikki hyvät paikat lähti Armian lavasta (yksi 2-1 hyökkäys olisi tosin päättynyt varmaan maaliin mutta Joel yritti itse vaikka kaveri odotti varmassa paikassa 4m päässä vasemmalla). Toinen pirteä oli Savinainen, koko ajan sai pelätä milloin ne puolittaiset ryntäilyt menee sisään.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Ässien peli-ilme on todella surkea tällä hetkellä. Siellä on tänäänkin kahdessa ekassa erässä ollut tasan neljä jätkää jotka ovat pelanneet hyvin: Uusitalo, Armia, Palonen ja Santavuori. Savinainen ollut myös ihan jees ja Juusela on jotain yrittänyt. Isomman ryhtiliikkeen tuo jengi kaipaa ja kokeneet kaverit Uusikartanon ja Caldwellin johdolla täysin pihalle pelistä nimeltään jääkiekko tällä hetkellä. Dixon ei ole lähelläkään syksyn virettä, eikä kyllä Kudroc myöskään. Raantakin päästää turhan helpostin koko ajan längeistä, hoh hoijaa. Pidettäis nyt edes suora play off paikka..

Alan olemaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella huolissani. Ylivoimakin on ripulipaskaa..
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No kohta tänne tullaan taas irvailemaan miten kitistään turhasta kun joskus ollaan kuitenkin rämmitty pohjalla. Miettikää sitä.

Ongelmat tiskiin: Erikoistilannepelaaminen, Karri Kivi, Oman maalinedustan puolustaminen ja paska asenne.

Paloselle hatunnosto. Ottanut paikan kokoonpanosta, taistelee illasta toiseen. Tuo huomattavasti enemmän lisäarvoa joukkueelle kuin tämä meidän puolustuksen pelote Jani Honkanen. Ennen kauden alkua oli hyvä fiilis tuosta pakistosta kun on materiaalia mitä kierrättää...Noh, Karri ei ajatellut samalla tavalla. Mielonen 10o, Jyrkkiö 14o ja Malkamäki 23o. Peluutetaan vain jos on pakko. Vittumaista tämä on kun täytyy toivoa loukkaantumista omalle pelaajalle, kun ei meidän koutsi saa tuota Jania vilttiin. Jos sen parhaat avut on pukukopissa, niin miksei se jumalauta ole siellä t-paita päällä hillumassa ja heittämässä läppää. Kentälle ei pitäisi olla mitään asiaa.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Jos Honkanen ansaitsee erityismaininnan tänään niin ei mielestäni joukkuekaverit esim. Uusikartanon, Taimen tai Caldwellin osalta ansaitse yhtään enempää. Pelinopeus ja avauspeli ontuu. Armia & Co:lle kohtuullisen puhtaat paperit, muille ei.

Tässä yksittäisessä pelissä kentällä viiletti suhteellisen monta yksilöä joilla ei ollut mitään annettavaa. Uskon kuitenkin että Karri löytää eväät näihin ennenkuin tosipelit alkavat. Ässien pelaaminen alkoi tänään 50min jälkeen.
 

Tompse

Jäsen
Hirveetä paskaa tää nyt on ollu useemman pelin jo. Eikä tunnu Karri saavan juonta takaisin peliin..

Kyllähän ongelmat piilee edellä mainituissa asioissa joita kompataan alla;

Puuttuva ylivoimapeli: Tällä hetkellä kun vastustaja saa jäähyn, ei pakkopeliä päästä pelaamaan tai jos päästään useimmiten pakki vetää ensimmäisen kaverin polkkareihin. Eli siis ei ole mitään tolkkua pelaamisessa ylivoimaisena.

Asenne ja valmentajan rooli pelaajien valmistelussa peliin: Molemmat mättää, pelaajat kuten esimerkiksi Caldwell ja AUK maleksii välinpitämättömästi kentällä ja valmentaja ei saa näitä asioita kuriin. Eikä valmentaja tunnu saavan pelaajia heräteltyä pelin sisällä, eikä pelaajat tunnu tulevan valmiina peliin.

Puolustajien peluuttaminen ja case Honkanen: Eli hyökkääjiä kyllä kierrätetään, mutta puolustajia ei sitten millään. Honkanen ei kuulu SM - liiga joukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Ainoa mistä Honkasesta VOISI olla hyötyä on se, että vetelee lähes joka matsissa yhtä vastustajaa pitkin jäätä, eli hanskaa eli tappelee ja täten herättää joukkuetta ja luo tunnelmaa.

Ylipeluutus: Millä ihmeen perssilmällä noita kavereita tuonne kentällä heitetään, toistuvasti joka pelissä ylipeluutetaan kahden viimeisen erän aikana Dixon, Zaporsky ja Armia. Ylivoimalla ehdottomasti "erikoiskentälliset", varsinkin nyt kun Zaporsky on pois. Ja alivoimalla enemmän vastuuta Sillanpää, Palonen, Laaksonen, Mäkilä, Aaltonen, AUK porukalle. Paljon vähemmän Dixonille. Pelin ratkaisuhetkillä pitää joukkueen parhaimpien pelaajien olla tarpeeksi pirteinä, jotta pystyvät hyviin ratkaisuihin.

Siirrot kesken kauden: Tähänkin otan kantaa, koska nähdyn mukaan Sindelistä ei apua maalintekoon ole. Eikä myöskään ylivoimalle mihinkään rooliin. Eiköhän sieltä olisi isommalla rahalla saatu isompi kala verkkoon. Lee <> Smolenak oli erinomainen "vaihto", tässä voitettiin kyllä. Siltikin tulee mieleen, ettei viime kaudesta opittu tarpeeksi, kun Rautakallio vaati muistaakseni ykkössentteriä ja pakkia tammikuun ikkunasta, joita ei sitten saatu. Loppui pelaajat loukkaantumisten takia ja pelin taso laski, jonka kautta sitten play - offit jäivät turhan lyhyiksi. Tänä vuonna uhkaa käydä samalla tavalla. Tänä vuonna oltaisiin tarvittu Leen ohella hyvää liigatasoa oleva peluri. Eli SM - liigan mittapuulla 2.ketjuun menevä kaveri.
 
Viimeksi muokattu:

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielenkiinnolla odotan palstan virallisen Pelle Positiivin analyysiä tästä pelistä sekä kuinka pian ollaan ulkona kuuden sakista. Onkohan tämä vielä turhaa ranteiden aukomista?

Tästä pelistä jäi käteen läjä paskaa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt on oikeasti aihetta olla huolissaan. Peli oli järkyttävää, halutonta kuraa, vaikka panoksista ei olisi luullut motivaation jääneen kiinni. Pelkään tällä hetkellä suoran pudotuspelipaikan puolesta. Torstaina on iso peli ja ryhtiliikkeen pitää olla melkoinen, jos siitä mielitään pinnoja.

Ei kamppailuhalukkuutta, ei pelinopeutta, surkea laatu syötöissä jne. Armian pelaaminen lievittää sentään hieman vitutusta.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Ässien pelaaminen alkoi tänään 50min jälkeen.

Ei alkanut sitten lähellekään. Armia siellä pelasi, muut vemputti vaihto ja/tai jäähyaitiossa. Haista vitun esitys! Ässillä ei ollut tänään mitään jakoa. Kuten Kivi sanoi, vaikea voittaa kun puolet porukasta ei halua voittaa. Korjaisin tuon sanan puolet muotoon 2/3 osaa ei halua voittaa. Armia pelasi hyvän pelin ja etenkin kolmannessa erässä tuntui tekevän mitä tykkää. Savinaisellekaan ei maistunut täysin tyhjä maali, mutta sentään yritti. Uusikartanon ketju paska, Leen ketju paska, Niemen kenttä Palosta lukuunottamatta paska.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
- edellisessä Saipa- ottelussa 2-0 maali Saipalle noin 20 sekunnin pelin jälkeen toisessa erässä. Ensimmäinen vaihto. Kyseinen maali käytännössä ratkaisi ottelun.

- edellisessä Hifk-ottelussa Hifkin helpohko 2-0- johto tyhmien jäähyjen jälkeen avauskymppiin. Jäähyily alkoi avausvaihdossa. Kyseiset maalit käytännössä ratkaisivat ottelun.

- tämän päivän JYP-pelissä heti ensimmäinen av ottelun alussa kostautui. Lisäksi maalit toisen JA kolmannen erän avausvaihdoissa omiin. Toisen erän alun maali käytännössä sinetöi nollan pisteen illan. Kummatkin maalit tulivat varsin löysän pelaamisen jälkeen

Jotain on pahasti vialla, kun kopista tullaan aina yhtä löysänä.

Paljon on puhuttu yv:n ongelmista.

Nostaisin tähän kuitenkin pari ongelmakohtaa lisää.

- Alivoimapeli on ruvennut pettämään lähes järjestään kriittisillä hetkillä.
- Veskaripeli on ruvennut pettämään lähes järjestään kriittisillä hetkillä. Pystyy helposti ulkomuistista luettelemaan ne lukuisat längistä menneet luritukset ja kainaloista sisään pompanneet.

edit. vielä yksi pointti

- Zabon poissaolo näyttää jopa hieman yllättäen vaikuttavan täysin lamaannuttavasti joukkueen peliesityksiin, itseluottamus ja pelirohkeus ovat kateissa. Viime viikon Kärppä-ottelussa nämä olivat vielä kunnossa ja peli ihan ok, vaikka tappio tulikin. KalPa- matsi on PAKKO voittaa.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Onkohan tämä vielä turhaa ranteiden aukomista?

Et siis nähnyt peliä? Jääkiekon perusasiat oli hakusessa tänään, voitontahtoa ei ollut lainkaan. Karri Kivi sanoi pelin jälkeen olevansa todella huolissaan joukkueen pelistä tällä hetkellä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Näin tänään poikkeuksellisesti vain reilu puoli peliä ja siinäkin oli puolet liikaa.

Ei tässä nyt itkut auta mutta Kivellä on hel-ve-tis-ti töitä tehtävänä, oliko niin että viimeisesti kuudesta pelistä on vain kaksi voittoa? Pleijareissa tämän päivän otteilla ei saada yhtään voittoa ja kausi päättyy hyvin pian.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Ei alkanut sitten lähellekään. Armia siellä pelasi, muut vemputti vaihto ja/tai jäähyaitiossa. Haista vitun esitys! Ässillä ei ollut tänään mitään jakoa. Kuten Kivi sanoi, vaikea voittaa kun puolet porukasta ei halua voittaa. Korjaisin tuon sanan puolet muotoon 2/3 osaa ei halua voittaa. Armia pelasi hyvän pelin ja etenkin kolmannessa erässä tuntui tekevän mitä tykkää. Savinaisellekaan ei maistunut täysin tyhjä maali, mutta sentään yritti. Uusikartanon ketju paska, Leen ketju paska, Niemen kenttä Palosta lukuunottamatta paska.

Pitäisikö korjata sitten että Armia alkoi pelata 50 minuutin jälkeen? Kyllä se nyt edes hetken näytti paremmalta mitä edeltävät 50min. Mutta kuten edellä jo todettiin niin aika moni tosiaan tänään ei halunnut voittaa ja silloin se näyttää tuolta; virheitä ja jatkuvasti myöhässä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ässien pelaaminen alkoi tänään 50min jälkeen.

Samoilla argumenteilla voidaan sanoa, että Jypin pelaaminen loppui 50min jälkeen. Ei Armia ekoissa erissä päässyt samalla lailla pyörittämään Jyp-päädyssä.
 

Hespeler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät sympatiat HIFK
Ollaan sitten tässä vaiheessa kautta tappioputkessa. Vitun hieno homma, ja huolestuttaa aivan saatanasti, että nyt kun pelataan isoista panoksista, niin meidän jätkät taantuu.

Käännän katseeni valmennukseen. Sieltä on nyt löydyttävä keinot saada tuo jengi pelaamaan joukkueena. Tällä hetkellä kaukalossa menee ryhmä haluttomia yksilöitä, ja peli on sen mukaista.

Ranteet pysyy vielä ehjinä, mutta suunnan on muututtava todella nopeasti.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
oliko niin että viimeisesti kuudesta pelistä on vain kaksi voittoa?

Seitsämästä. Kyllä tässä vaiheessa kautta pitää olla oikeasti huolissaan tuollaisten esitysten jälkeen, aika kelkan kääntämiseen loppuu kesken.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Yhteistyön jääkiekon ja pelisuunnitelman puolesta JYP vei 100-0. Aina pitää osata suhteuttaa vastustajaan, mutta hyökkäyksiinlähdöissä hätäiltiin, keskialueella ajettiin sumppuun, etäisyydet repeili eikä ajotukset päätykiekkoihin osuneet alkuunkaan. Ylivoimalla JYP näytti, kuinka pelataan kovalla itseluottamuksella, oikein sijoittuen, kovin syötöin lapoihin. Ässät yritti tänään vähän liiankin passiivista vieraskiekkoa vastustajan vyöryessä päälle, hirveä määrä puolivillaisuuden takia hävittyjä kaksinkamppailuja

Palonen, Armia väläytteli röyhkeyttä ja taidokkuutta, olkoonkin että näitä nähtiin pelin ollessa jo ratkennut. Juuselan paikka ei ole ykkösketjussa. Uusikartano hoiteli ruutuaan, vaikka -2 lukee sarakkeessa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Seitsämästä. Kyllä tässä vaiheessa kautta pitää olla oikeasti huolissaan tuollaisten esitysten jälkeen, aika kelkan kääntämiseen loppuu kesken.

Jossain jatkoajan keskustelupalstan ketjussa listailtiin juuri jokin aika sitten mestaruuden voittaneita jengejä, joiden runkosarjan viimeinen neljännes oli mennyt aivan päin persettä/vähintään heikosti. Tällaisia mestaruusnippuja oli yllättävän monta.

Eipä silti, tilanne on toki nyt erilainen, kun joka pelissä on hirveä panos, eikä johdeta sarjaa jollain 30:llä pisteellä.
 
Viimeksi muokattu:

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Samoilla argumenteilla voidaan sanoa, että Jypin pelaaminen loppui 50min jälkeen. Ei Armia ekoissa erissä päässyt samalla lailla pyörittämään Jyp-päädyssä.
Armia järkkäili toisessa erässäkin parhaan tekopaikan, josta Savinainen ei onnistunut. Ehdottomasti kahden erän jälkeenkin Ässien vaarallisin pelaaja hyökkäyksessä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Armia järkkäili toisessa erässäkin parhaan tekopaikan, josta Savinainen ei onnistunut. Ehdottomasti kahden erän jälkeenkin Ässien vaarallisin pelaaja hyökkäyksessä.

Kyllä Armia oli tänään ainoita Ässiä joilla peli kulki edes sinnepäin, tätä ei kukaan kiistä. Kolmannen erän koukerot olivat osaltaan kuitenkin Jypin pelaamisen loppumisen ansiota, tähän Jyp-valmennus aivan oikein reagoi aikalisällä. Sen jälkeen painopiste siirtyikin aika nopiaan takaisin Ässäpäätyyn ja alkoi varsinainen jäähysuma
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Et siis nähnyt peliä? Jääkiekon perusasiat oli hakusessa tänään, voitontahtoa ei ollut lainkaan. Karri Kivi sanoi pelin jälkeen olevansa todella huolissaan joukkueen pelistä tällä hetkellä.

Törmäsit eräälle henkilölle tarkoitettuun kuittiin joka kylmästi totesi HIFK pelin jälkeen, että turhaa ranteiden viiltelyä kun ilmoitin olevani huolissani pääsystä kuuden joukkoon.

Ja kyllä, näin pelin vaikka toivonkin etten olisi.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ässät eivät ole viime aikoina maaleilla mässäilleet, eli pyyhkeitä hyökkääjille mutta myös kokeneilla pakeilla on alkanut maila tutista. Alkukauden tiivis puolustuspeli on kadonnut jonnekin ja Uusitalot & kumppanit joutuvat jatkuvasti juoksemaan vastustajien perässä kun kiekko on Ässäalueella. Tähän kun lisätään Caldwellin ja Honkasen onneton hitaus niin ollaan helposti todellisissa vaikeuksissa.

Caldwellia ei tietenkään voi ottaa pois kokoonpanosta, koska ukolla on sitä kuuluisaa potentiaalia mutta Honkasen voisin KalPa-peliin vaihtaa Malkamäkeen.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Caldwellia ei tietenkään voi ottaa pois kokoonpanosta, koska ukolla on sitä kuuluisaa potentiaalia mutta Honkasen voisin KalPa-peliin vaihtaa Malkamäkeen.

Itse olen ruvennut epäilemään Caldwellin potentiaalia. Ei olisi välttämättä paha asia jos olisi yhden pelin kokoonpanosta pois.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Itse olen ruvennut epäilemään Caldwellin potentiaalia.

Sama vika mutta eihän sitä täällä ääneen tohdi sanoa. Mies on erittäin kaukana parhaasta tasostaan ja provosoituu heti jos joku vähän tuuppaisee (jäähyherkkyys on varsinainen uhka Ässille). Kyllä tuleva pleijarivastustaja tämän varmasti tietää ja käyttää asian hyödykseen. Ainakin viimeiset 5-6 peliä Ryan on ollut suhteellisen yössä ja tavallistakin löysempi.
 

Puksprööti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuomitsin jo eilen jyrkästi jotkut itkut täällä. Yksi tappio tulee ja taas ollaan putoamassa sääleihin, vaikka seuraava peli on taas uusi kolmen pisteen mahdollisuus. Eikä tämänkään viikon pelit niin anaalista ole olleet etteikö seuraavan pelin voitto olisi aivan mahdollinen.

Kultajuna puksuttaa eikä näy pysäyttäjää, vai mitä? Miten joku voi olla näin pihalla jääkiekosta kuin sinä olet? Alat päästä samaan kategoriaan kuin palstan legendaariset The Rock ja SJS#50. Ei tässä nyt kukaan yhden pelin takia täällä itke vaan koko kauden, onhan tää nyt ollut nähtävistä kauden alusta asti että Kivikausi ei tuo mestaruutta Poriin.

Alkaa olemaan joukkueen parhaat eväät syöty ja terä poissa. Pienet asiat keikuttavat paattia näillä laineilla. Nyt on se hetki kun kopissa pitäisi olla kunnon psyykkaaja mutta kun sitä ei vain ole.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen

Puksprööti on kirvelevän tappion jälkeen ilmestynyt taas purkamaan tuntojaan, prööti tutun tanakasti hanurissa.

Ainoa jäljelle jäävä kysymys on siis:

Missä ihmeessä on Kekkonen??
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös