Kioski auki, eli liigajoukkueiden tyhjennysmyynnit keväällä 2023

  • 117 589
  • 657

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Tasaista on toki, kun ei kenellekään makseta juuri mitään. En puhuisi Veikkausliigan osalta ammattilaisurheilusta.
Niin no viime kaudella pienin pelaajabudjetti oli VPS:llä 500k€ ja isoin HJK:lla 2miljoonaa, joten kyllä siellä jotain maksetaan. Divarissa isoimmat pelaajabudjetit lienee 200k ja 400k välissä. Välillä toki joku reväyttää isompiakin. Joten pienemmillä pelaajabudjeteilla on pystytty haastamaan. Sekai tässä pointti oli. Mutta joo ymmärrän kyllä, että ei ole täysin verrannollinen.
 
Tyhjennysmyynnit jäivät siis kahden joukkueen kokoisiksi tällä kertaa ja parhaat vietiin rajojen ulkopuolelle. Hyvä näin, tosin vieläkin on kaksi joukkuetta liikaa, jotka tyhjennysmyivät pelaajansa. Sarja saatava auki, että tämä pelleily loppuu kokonaan.

Saipan pelaajistosta kuuluu mediaan kuinka ei oikein treenitkään kiinnosta ja luovutettu on jo aikoja sitten ja Sport tiedottaa virallisesti luovuttaneensa vaikka käytännössä mahdollisuus pudotuspeleihin olisi ollut olemassa. Ei pitäisi kummankaan joukkueen pelata liigaa, mutta niin vaan pelaavat jälleen ensi kaudella ja sama tarina toistuu.

Tällä kaudella kärkipään "toteutuneiden" budjettien ero liigan häntäpäähän on jo yli 2 miljoonaa, tyhjennysmyyntien jälkeen varmasti ollaan lähempänä kolmea miljoonaa. Onko tässä tosiaan jotain järkeä?

Minua viisaammat ja tämän pohtimisesta palkkaa nostavat voivat kehittää järjestelyt ja lukumäärät, että miten asia ratkaistaan, mutta ei tämä nykyinen järjestely ole ainakaan kenenkään etu.

Mutta liigan puuhailut tuntien, eiköhän tätä sarjaa vielä kasvateta nostamalla vaan lisää seuroja sitä mukaa kun kiinnostusta on. Jokerit, Kiekko-Espoo ja Jokipojat tuohon niin saadaan mukava 18 joukkueen sarja, jossa 6 joukkuetta luovuttaa Tammikuussa ja pienimmän ja suurimman budjetin välillä vain 4 miljoonaa.

Mutta ei haittaa, kaikki pelaa ja osallistuminen on tärkeintä. Tai jotain sinnepäin.
Jos Lappeenrannassa ei kiinnosta pelaajia harjoittelu niin Turussa taas pelaajia kiinnostaa mieluummin ryyppääminen kuin pelaavassa kokoonpanossa oleminen. Kumpi sitten on kunnioitettavampaa?
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Liigasta on tullut täysi bordelli. Parittajina toimivat Liigan hännänhuippujen toimitusjohtajat, myyvät tuotetta eli pelaajia parhaiten tarjoaville rahamiehille. Jos tavara on huonoa, annetaan kenelle vain.
No tuota sellainen havainto nyt vain tässä Saipa gatessa että totta kyllä keräämällä yhdeksän pistettä enemmän kuin Hpk Saipa pääsisi kyllä kenties ohi. Mutta siinä välissä on kolme muuta seuraa Jukurit, Kookoo ja Jyp. Kookoolla sama määrä otteluitakin mutta Kookoon voittaessa rästiottelut se olisi heittämällä Hpk:n ohi.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mistä fyffet "liigatason" jengin pyörittämiseen mestiksessä?
Ei ole yhtä tapaa hankkia kokoonpanoa, jolla voi haastaa Liigan huonoimman. Yhdellä seuralla se voi olla mesenaatin rahat, toisella lipunmyynti tai laadukas junioritoiminta. Kun on unelma ja päämäärä, niin kyllä nuo muut asiat on ratkaistavissa.
Vai meinaatko, että joulutauon jälkeen kun näyttäisi siltä paukut riittäisi ehkä karsintapeleihin niin vahvistetaan joukkuetta ketjullisella liigatason äijiä?
Miksi ei sekin olisi mahdollista, mutta ei se ole ennenkään sitä vaatinut, joten en usko, että jatkossakaan sitä vaatii.
Tuo avoin sarja on helvetin vaikea yhtälö saada toimimaan jotenkin järkevästi. Mestikseen ei riitä sponssirahaa kun pienemmillä liigapaikkakunnillakin on vaikea saada riittävän isoa budjettia kasaan.
Tämä on paska selitys. Yhdelläkään joukkueella ei ole mitään pakkoa panostaa yhtään enempää kuin tänä päivänä vaikka sarja olisi avoin. Jos esimerkiksi SaiPa tipahtaisi Mestikseen, eikä sieltä enää nousisi takaisin, niin olisiko se isossa kuvassa kovinkaan iso vahinko? Varmasti Lappeenrannassa monella ottaisi koville, mutta Mestikseen se toisi vain lisää virtaa.

Jos HIFK tipahtaisi Liigasta, niin se olisi Liigalle hetkellinen menetys, mutta se kaikki revittely, mitä sen tapauksen ympärillä olisi, johtaisi todennäköisesti siihen, että Liigasta puhuttaisiin vielä enemmän. Nuo tarinat tekee sarjasta mielenkiintoisemman. Jokainen Liigaa seuraava tietää Salmun housunkaulukset, vaikka silloin ei pelattu mestaruudesta. Harvempi muistaa jotain Aleksi Mäkelän mestaruuden ratkaissutta maalia. Niille tarinoille Liigan pitää antaa alusta.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onhan tuo Sportin luovuttaminen ihan täyttä kummelia, kun pisteen edellä oleva ja kaksi ottelua enemmän pelannut JYP ei luovuta.

Hatunnosto toki JYPille. Aina on kunniakkaampaa tapella loppuun asti. Olisi sielläkin saatu varmaan ihan kivat massit jostain Nikusta.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
JYP teki urheiluromantiikan kannalta hienon ratkaisun, mihin sillä oli ilmeisesti kassanpohjalla varaa tosin kuin Sportilla. En mitenkään puolustele Sportin seurajohdon osaamisenpuutetta, koska kyllä se meitä kannattajiakin korpeaa. Mutta kyllä puhtaasti liiketaloudelliselta kannalta toimitusjohtajan laskinta pystyy ymmärtämään. Jos on muutaman prosentin mahdollisuus päästä pelaamaan todennäköisesti YKSI kotipeli lisää versus saada parisataa tonnia säästöjä päästämällä kärkipelaajat menemään 12 kierrosta ennen runkosarjan päästöstä, niin kyllä siinä valitettavasti logiikkaa on.

Kyllä mun puolesta karsinnat voidaan palauttaa vaikka huomenna, mutta yhtälailla täytyisi harkita tuota säälipleijareihin pääsyn taloudellista kannustinta, että olisiko mahdollisuuksia pelata säälikierros paras viidestä menetelmällä ja hieman venyttää muutamalla päivällä puolivälierien alkamista? Onhan tuo jollain tavalla hullua, että tässä sarjassa osalle joukkueista realistinen "maksimisuoritus" rankan runkosarjan päälle on 10 parhaan joukoon pääsy ja siellä se yhden ylimääräisen kotiottelun pelaaminen.

Tai sitten tehdään touhu kunnolla jännittävämmäksi sarjan häntäpäässä, että poistetaan säälipleijarit kokonaan ja laitetaan sen sijaan neljä viimeistä pelaamaan playouteja joiden häviäjä joutuu väsyneenä pelaamaan sarjapaikastaan mestiksen voittajaa vastaan, kuten Ässät 2009.
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Mistä fyffet "liigatason" jengin pyörittämiseen mestiksessä? Vai meinaatko, että joulutauon jälkeen kun näyttäisi siltä paukut riittäisi ehkä karsintapeleihin niin vahvistetaan joukkuetta ketjullisella liigatason äijiä?
Tuo avoin sarja on helvetin vaikea yhtälö saada toimimaan jotenkin järkevästi. Mestikseen ei riitä sponssirahaa kun pienemmillä liigapaikkakunnillakin on vaikea saada riittävän isoa budjettia kasaan.
Ei mestiksen ja liigan (A) välille tule, eikä pidäkään tulla karsintoja. Mestis tulee olemaan vasta 3. korkein sarjataso. Karsinnat A- ja B-liigojen välillä ovatkin sitten ihan eri juttu kuin täällä syystäkin lytätyt liigan ja mestiksen väliset karsinnat.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Jos Lappeenrannassa ei kiinnosta pelaajia harjoittelu niin Turussa taas pelaajia kiinnostaa mieluummin ryyppääminen kuin pelaavassa kokoonpanossa oleminen. Kumpi sitten on kunnioitettavampaa?
Menipäs se pahasti ihonalle. Ei liity mitenkään Tepsin pelaajien ryyppäilyt siihen, onko Saipa tai Sport liigakelpoinen organisaatio, kun kausi on luovutettu seuran, pelaajien tai muiden tahojen toimesta jälleen kerran hyvissä ajoin ennen sarjan päättymistä.

Jos sinulla oli jotain järkevää liittyen suljettua sarjaa tai liigan avaamista, josta viestissäni puhuin, niin kuulisin mielelläni perusteita tälle.

Taidat tosin vain trollailla huvikseen, joten varmaan turha kysyä.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei ole yhtä tapaa hankkia kokoonpanoa, jolla voi haastaa Liigan huonoimman.
On kuitenkin hyvä tiedostaa realiteetit siltä osin, että sen liigan huonoimmankin rosteri on aivan järkyttävän paljon kovempi kuin Mestiksen kärkijoukkueen. Kuvaava esimerkki, että liigan viime kauden huonoiman, siis Ässien, riveissä marginaaliroolissa ja osin muistaakseni hyökkääjänäkin pelannut Aleksi Matinmikko on tällä kaudella Kiekko-Espoon pakeista selvä peliaikaykkönen ja tehnyt selvästi yli pisteen per peli. Totta kai nuori pelaaja voi ottaa isojakin kehitysaskeleista, mutta kyllä tuo silti kertoo paljon sarjojen eroista.

Jo vuosikymmen sitten karsinnoissa rostereissa oli roimat erot, ja siihen verraten liigassa budjetit ovat nousseet, mutta Mestiksessä käsittääkseni ollaan nykyään silloisia lukuja selvästi perässä. Aina voidaan haaveilla, että yleisö ryntäät täyttämään lehterit, kunhan vain luvassa on kauden päätteeksi karsinnat, mutta ikävä kyllä viime karralla nähtiin, että eivät edes ne itse karsintapelit aina riittäneet vetämään kunnon yleisöjä.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On kuitenkin hyvä tiedostaa realiteetit siltä osin, että sen liigan huonoimmankin rosteri on aivan järkyttävän paljon kovempi kuin Mestiksen kärkijoukkueen.
Edelleen. Se Liigan huonoin on tällä hetkellä ihan omaa luokkaansa jos Mestiksen parhaaseen vertaa. Tällä hetkellä! Kuten sanoin jo aiemmin, niin Mestiksessä ei tarvitse kilpailla Liigan joukkueita vastaan, joten ei ole edes tarvetta kasata kovempaa joukkuetta. Jos Liiga olisi avoin, niin se motivoisi myös Mestiksen seuroja.
 

redpecka

Jäsen
Tai sitten tehdään touhu kunnolla jännittävämmäksi sarjan häntäpäässä, että poistetaan säälipleijarit kokonaan ja laitetaan sen sijaan neljä viimeistä pelaamaan playouteja joiden häviäjä joutuu väsyneenä pelaamaan sarjapaikastaan mestiksen voittajaa vastaan, kuten Ässät 2009.
Joo ei nyt kuitenkaan play-outteja hei.

Tuosta kumminkin niin samaa mieltä, että se mahdollisen yhden kotisäälipelin tavoittelu on kyllä absurdia kun se näyttää määrittävän monen mielessä sen, onko jengi onnistunut vai flopannut.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jo vuosikymmen sitten karsinnoissa rostereissa oli roimat erot, ja siihen verraten liigassa budjetit ovat nousseet, mutta Mestiksessä käsittääkseni ollaan nykyään silloisia lukuja selvästi perässä. Aina voidaan haaveilla, että yleisö ryntäät täyttämään lehterit, kunhan vain luvassa on kauden päätteeksi karsinnat, mutta ikävä kyllä viime karralla nähtiin, että eivät edes ne itse karsintapelit aina riittäneet vetämään kunnon yleisöjä.
Miksi tasoerot on selitys sille, ettei karsintoja kannata järjestää? Miksi Liiga pelkää karsintoja jos yksikään Mestiksen joukkue ei pysty ollenkaan edes haastamaan? Eikö olisi helpointa vain avata sarja ja käydä läpsyttelemässä ne karsinnat pois? Ei jokaisesta karsinnasta tarvitse tulla mitään spektaakkelia, mutta annettaisi edes mahdollisuus sille.

Se ei ole keneltäkään pois, että Mestiksen seuroille annetaan unelma noususta. Jos joku liigaseura ei sitä kestä, niin on väärässä paikassa.
 

53300

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Miksi tasoerot on selitys sille, ettei karsintoja kannata järjestää? Miksi Liiga pelkää karsintoja jos yksikään Mestiksen joukkue ei pysty ollenkaan edes haastamaan? Eikö olisi helpointa vain avata sarja ja käydä läpsyttelemässä ne karsinnat pois? Ei jokaisesta karsinnasta tarvitse tulla mitään spektaakkelia, mutta annettaisi edes mahdollisuus sille.

Se ei ole keneltäkään pois, että Mestiksen seuroille annetaan unelma noususta. Jos joku liigaseura ei sitä kestä, niin on väärässä paikassa.

En itse ainakaan näin SaiPan kannattajana näe mitään riskiä tällä hetkellä karsintojen kannalta, ja toki jos kylmät kävisi niin sitten kävisi. Enemmänkin ajettelen, että juuri nyt sarjojen avaaminen ei poistaisi tyhjennyksiä eikä muuttaisi mitään isosti. Eli koen täysin turhaksi monien harrastaman huutelun "se ja se pois ja Espoo+Jokerit Liigaan" "Avoin sarja pelastaa kilpailun ja poistaa luovuttamisen" jne. Oikeanlainen avoin sarja tämän voisi tehdäkin, mutta se pitäisi tehdä todella fiksusti sarjat kokonaan uudistaen. Eikä mielestäni taas tämän hetkisellä sarjajärjestelmällä voida tehdä päätöksiä ketkä sinne kuuluu ja ketkä ei, kyllähän tyhjennysmyynnit ovat kelvanneet miltei kaikille hännille jääneille myynnin kannalta sekä muille ostajien roolissa. Sitten taas nuo Espoo ja Helsinki ei nyt varsinaisesti ole niitä mallioppilaita asioiden oikein hoitamisessa ja urheilun keskiössä pitämisessä, tätä kautta voisikin siis SaiPa tippua viideksi vuodeksi pois ja tulla sarjan toivona puhtaalla pöydällä takaisin.

Itsekin toki aiemmin sanoit ettei tällä hetkellä ole samalla tasolla, avoimen tuodessa muutosta. Eli aika samoilla linjoilla ollaan. Halusin vain tuoda oman näkemykseni tuohon "karsintojen pelkäämiseen".

Tällä kaudella täällä Lappeenrannassa on mennyt kaikki niin pieleen kuin voi olla ja viimeisin uskottavuuden palautusyritys Virran muodssa meni aivan reisille. Tässä vaiheessa en näe SaiPan tyhjentämistä mitenkään huonona ja toivon Markkasen vedättävän tarjouksia ja saavan mahdollisimman ison hyödyn pelaajista ketkä muutenkin vaihtaisivat seuraa ensi kaudeksi. Tuossa Sportin tilanteessa olisi vaikeampi niellä ratkaisu varsinkin kun juuri näytetty hauista ja edistystä jatkosopimuksilla. Tähän asti SaiPalta on lähtenyt Irving, Westerholm, Maalahti ja Koskiranta keiden vaikutuksen näen pelilliseen suorittamiseen olleen positiivisen. Niin huonosti tämä kausi on täällä mennyt. Toivotaan, että SaiPan uskottavuuspalautusviritelmä vm. 2023 sujuu paremmin kuin vuoden 2021 versio tai sitten voi puolestani myydä sarjapaikan jollekin ja aloitetaan Suomisarjan kautta uusi nousu. Yhtä usein minä olisin katsomossa tuollakin.

Jypille tyhjennyksistä kieltäytyminen oli varmaankin helpompi ratkaisu nähtyään Sportin aiheuttaman mainehaitan. Käsittääkseni (?) Jyväskylässä ei ole paljon loppuvia sopimuksia ja on vielä tuo jonkinlainen sauma pudotuspeleihin. Tähän kun lisätään kieltäytymisten tuoma sankarin viitta niin Jypille kaikin puolin voittava ratkaisu. SaiPalle nyt kaikki oli tappiota, teki miten teki pohjien ollessa niin matalalla. Mitenköhän olisi Jyp reagoinut jos SaiPa olisi onnistunut tuon joukkueiden edellisen kääntämään voitokseen?
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos JYP todella pitää pakan kasassa, niin ainakin saadaan mielenkiintoista dataa täysin vastakkaisten ratkaisujen seurauksista ja vaikutuksista.

Joo ja jännä seurata vaikkapa yleisömääriä myös, Jyväskylässä saattaa hyvinkin olla perjantaina tupa täysi mutta minkälaista väestöryntäystä sitten Vaasassa nähdään viikon matseissa..
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Vaikka Liigan viimeinen joutuisi karsimaan, Sport olisi voinut tällaisessa sarjatilanteessa toteuttaa aivan saman tyhjennysmyynnin.

Muistetaan JYPin tyhjennysmyynti kaudella 1997-98, jolloin suljettua Liigaa ei vielä ollut. JYP oli toiseksi viimeisenä turvallisella etäisyydellä jumbosijaan, joten Robert Burakovsky ja Håkan Åhlund päästettiin Ilvekseen jo tammikuussa.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Joo ja jännä seurata vaikkapa yleisömääriä myös, Jyväskylässä saattaa hyvinkin olla perjantaina tupa täysi mutta minkälaista väestöryntäystä sitten Vaasassa nähdään viikon matseissa..

Yleisömäärissä on normaalistikin iso ero Jyväskylän hyväksi. Vaasassa on ehkä 2000 sellaista kannattajaa, jotka käyvät peleissä riippumatta siitä mitä nimiä jäällä viilettää. Mutta en ihmettelisi jos Sportin aiheuttaman viimeisimmän mainehaitan seurauksena myös osa näistä uskollisimmista hallillakävijöistäkin keksisi parempaa tekemistä - mutta vaikka Sportissa pelaisi Crosby niin tällä hetkellä buumi on kyllä olematon johtuen siitä, että seuraa on viimeist 10 vuotta johdettu kuin kirkkoa.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jostain se on romantiikka revittävä.
Ei täällä ole käsittääkseni Sportin fanitkaan varsinaisesti ilahtuneet tyhjennysmyynneistä. Jotkut ovat pitäneet talousasioita tärkeämpinä kuin urheiluromantiikkaa, mikä on ihan ymmärrettävää seuran olemassaolon kannalta, mutta luultavasti jokaisella on ollut tatti otsassa. Jos oma seura olisi tuossa tilanteessa, niin vituttaisi huolella. Eivät kannattajat näitä halua.
 

redpecka

Jäsen
Aika daiju tuo Sportin svedu-pelaajan agentti. Ai hänelle nyt valkeni, että lätkäseuratkin voivat yrittää nyhtää rahaa eikä leikkikenttä ole ainoastaan pelaajien, agenttien ja Lambertin faijan temmellyksille varattu? Oikeasti tuskin on daiju vaan tietää että suurelle yleisölle voi laukoa mitä vain omaa agendaa tukevaa juttua. Pizzerian paperilehtiä lukevalle karjalaheebolle menee läpi, mutta tuskin jääkiekkoaiheisella foorumilla.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos oletetaan että Sport ja SaiPa ovat pelaajamenetyksien jälkeen selvästi helpompia vastuksia kuin muut sarjan seurat (mikä ei tietysti välttämättä ole totta, mutta kelvannee kuitenkin oletukseksi), niin mitkä seurat hyötyvät niiden heikentymisestä?

Jäljellä olevat pelit Sportia ja SaiPaa vastaan:


HIFK
3​
1 x Sport2 x SaiPa
Ilves
3​
2 x Sport1 x SaiPa
Tappara
3​
2 x Sport1 x SaiPa
Ässät
3​
2 x Sport1 x SaiPa
KalPa
2​
1 x Sport1 x SaiPa
KooKoo
2​
1 x Sport1 x SaiPa
Lukko
2​
1 x Sport1 x SaiPa
JYP
1​
1 x Sport
Pelicans
1​
1 x SaiPa
TPS
1​
1 x SaiPa
HPK
0​
Jukurit
0​
Kärpät
0​
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei mestiksen ja liigan (A) välille tule, eikä pidäkään tulla karsintoja. Mestis tulee olemaan vasta 3. korkein sarjataso. Karsinnat A- ja B-liigojen välillä ovatkin sitten ihan eri juttu kuin täällä syystäkin lytätyt liigan ja mestiksen väliset karsinnat.

Minäkään en usko karsintoihin. Mutta pudotuspelisarja suorasta putoamisesta tulee. Ja B-sarjan mestari nousee suoraan.

Tätä toivoi Waltteri Mereläkin.
 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Mitäpä lottoatte paljon Viitasta on tänään vituttanut? Kiusaus laittaa pelaajia kaupaksi on varmasti ollut suuri, mutta tuon Sportin shown, sekä sen saaman mediahuomion jälkeen oli varmasti ihan hyvä ratkaisu jättää kioski avaamatta.

Jyp lähti tähän kauteen todella suurin satsauksin ja tuloksena tullee olemaan ihan täysi farssi. Muutama sata donaa olisi varmasti maistunut Jypin kyläänkin paikkaamaan tästä kaudesta koituvia tappioita.

Tiedotettaan kirjoittaessa Viitasen pään ympäri oli todennäköisesti vedetty n. kaksi rullaa teippiä ja kuumaliimaa vielä saumoihin, ettei lähtisi lentoon korvien heilunnan seurauksena.
 

53300

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos oletetaan että Sport ja SaiPa ovat pelaajamenetyksien jälkeen selvästi helpompia vastuksia kuin muut sarjan seurat (mikä ei tietysti välttämättä ole totta, mutta kelvannee kuitenkin oletukseksi), niin mitkä seurat hyötyvät niiden heikentymisestä?

Jäljellä olevat pelit Sportia ja SaiPaa vastaan:


HIFK
3​
1 x Sport2 x SaiPa
Ilves
3​
2 x Sport1 x SaiPa
Tappara
3​
2 x Sport1 x SaiPa
Ässät
3​
2 x Sport1 x SaiPa
KalPa
2​
1 x Sport1 x SaiPa
KooKoo
2​
1 x Sport1 x SaiPa
Lukko
2​
1 x Sport1 x SaiPa
JYP
1​
1 x Sport
Pelicans
1​
1 x SaiPa
TPS
1​
1 x SaiPa
HPK
0​
Jukurit
0​
Kärpät
0​

Sportin kohdalla tuo varmaan pitääkin paikkansa ja joukkue on ehdottomasti heikentynyt myyntien johdosta suuresti ja on etu esimerkiksi KooKoolle ja Jypille pleijaritaistossa kun taas HPK ja Jukurit ei saa pelata enää kertaakaan kumpaakaan heittopussia kohtaan.

SaiPa 2022-2023 on taas sinällään erikoinen tapaus jopa seuran itsensä mittapuulla, että juurikaan vaikutusta myynneillä ei ole eikä tule. Jos otetaan 15.10.-26.11. pätkä kalenterista pois, niin SaiPa on onnistunut ottamaan kokonaiset kaksi (2) kolmen pisteen voittoa (HIFK ja KalPa). Tämän lisäksi kahden pisteen voittoja on kolme kappaletta (HPKx2 ja Tappara, nämä kolme muuten peräkkäin vuodenvaihteessa). Ja vaikka ottaisi tuon huikean suonenvedon mukaan niin kolmen pisteen voittoja tulisi lisää 4kpl ja lisäpistevoittoja 4kpl. Tarkoitan tällä ainoastaan sitä, että tyhjennysmyynneillä ei kyllä ole SaiPan osalta pistekertymään jne ollut juuri mitään merkitystä tällä kaudella vaan koko kausi on mennyt alusta lähtien aivan ala-arvoisesti.

Ketjun aiheeseen vielä, että eiköhän SaiPan puoti ole aika tyhjä jo. Kenties se Meskanen voi siirtyä jos maksaja löytyy ja joku Moro laajuutta tuomaan niille ketkä taistelevat sarjoissa pysymisestä tai pleijareihin pääsystä. Ojantakanen voisi olla villi kortti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös