Kim Hirschovits, Oulun Kärpät

  • 46 492
  • 182

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
Oli miten oli palstatoverit, niin täältä kyynisyyden pesästä antaisin luottoa ensi kaudelle sekä Suikkaselle että Hirsolle ensi kaudelle. Tosin tuo Hirson tapaus on mielenkiintoinen. Sen asian ratkaisee muutama asia:

-haluaako Suikkanen Hirson
-haluaako Hirso jatkaa

Minulla ei ole pienintäkään epäilystä siitä, etteikö Hirso onnistuisi Suikkasen alaisuudessa. Marjamäen lätkään lopen kyllästyneenä olen tätä mieltä. Se on jo nähty.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minä tarkoitan flopilla sellaista hankintaa, joka ei millään vastaa odotettua roolia, eikä kykene sillä paikalla pelaamaan. Niemestä odotettiin Liigan eliittiin kuuluvaa kahden suunnan sentteriä ja sellainen saatiin. Loppukautta kohden on pelannut heikommin. Pudotuspeleissä on kuitenkin pelaamatta ne kovimmat pelit, joten aikaa on vielä näyttää.

Odotettiinko? Ei nähdäkseni Aaltosella ole kummoisempia pelillisiä erityisominaisuuksia, joiden perusteella hänet voitaisiin katsoa pelaajaksi, jolla on potentiaalia nousta aivan kärkipelaajiksi Liigassa. Maalinteossa Aaltonen on kieltämättä epäonnistunut ainakin jollain tasolla. Onko Aaltonen edes sen kalliimpi pelaaja kuin Ikonen?

Hirso kyllä, muut olisivat voineet pelata paremmin. Fakta on, ettei joukkueessa voi olla kahdeksaatoista pelaajaa, jotka ovat roolissaan liigan parhaita. Mainitsemasi pelaajat olisivat voineet pelata paremmin, mutta olisivat voineet toisaalta pelata huonomminkin. Aittokallio oli CHL:n parhaita pelaajia Kärppien osalta, ellei jopa paras. Runkosarja meni vähän penkin alle, mutta ei sekään nyt niin huonosti mennyt. En laske muita flopeiksi kuin Hirson, tosin en myöskään huippuhankinnoiksi.

Varmasti floppi on turhan vahva ilmaisu monen kohdalla, mutta itse näen, että kalliimmista uusista hankinnoista odotuksia ei ole täyttänyt oikein kukaan. Aaltosta pidettiin tällä palstalla tosi kovana hakuna ja moni maalaili melkoisia pilvilinnoja hänen kehittymisestään vielä entisestään Marjamäen alaisuudessa. Itse en tosin innostunut ihan yhtä paljoa. Aaltonen tuli sellaisella maineella Ouluun, että pahoin pelkään hänen palkkansa olevan varsin korkean, ellei sitten Marjamäen imu ole laskenut sitä oleellisesti. Ikonen oli varmasti selvästi Aaltosta edullisempi, sillä hänellä oli alla kaksi hyvin tehotonta kautta Jyväskylässä. Ikonen onkin ottanut selvän askeleen eteenpäin ja varmasti potentiaalia on lisääkin. Niemenkin suhteen odotukset olivat katossa ja jotkut maalailivat hänelle Kemppaisen urapolkua rapakon taakse. Hänkään ei ole ollut totaalifloppi, mutta varmasti useimmat odottivat enemmän.

Joukkueessa ei tosiaan voi olla kahdeksaatoista roolissaan liigan parasta pelaajaa, mutta jännästi nuo kärkiroolit ovat menneet muille kavereille. Aho ja Puljukin ovat kevätkaudella selvästi parempia kuin nuo supervahvistukset.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En haluaisi toistaa itseäni, mutta lupaan, että teen sen viimeisen kerran. Ovatko mielestäsi Kukkonen, Pyörälä, Maxwell, Pirnes, J-M Aaltonen ja Masuhr olleet floppeja Kärpissä? Nämä pelaajat nimittäin ovat kallispalkkaisia, Marjamäen aikaan muualta tulleita kalliita pelaajia.

On ehkä vähän typerää väittää, ettei onnistujia löydy ja samalla jättää ne suurimmat onnistuvat pois omalta listalta. Jos argumenttina on Kärppätausta, lue edellinen viestini tähän ketjuun.

Mäkin lopetan tähän oman toistamiseni. Ymmärsit pointtini vähän väärin ja ehkä ilmaisin itseni huonosti. Kukkonen, Pyörälä, Pirnes ja JMA olivat erinomaisia, mutta lähtökohtaisesti äärimmäisen turvallisia hakuja. He olivat kuitenkin todella tuttuja kavereita ja heillä tiedettiin olevan Kärppäsydäntä. Samoin heitä yhdistää se, etteivät he ole epäonnistuneet oikein koskaan missään. Heidän kohdalla olisi uskaltanut lyödä melkoiset summat rahaa onnistumisen puolesta. Maxwell oli hyvä haku, mutta ehkäpä paperilla kovin ulkomaalainen vuosiin, eli kyllä häneltä olikin lupa odottaa paljon. Masuhr on myös täyttänyt paikkansa (vaikka oli KalPassa mielestäni vielä parempi).

Olen sanonut aiemminkin, että ellei scouttauspuoli ole kunnossa kannattaisi Kärppien keskittyä mahdollisimman varmoihin hakuihin. Luettelemasi nimet edustivat tuota puolta, vaikka tietysti nuokin voisivat mennä pieleen. Kun astutaan pykälääkään epävarmempaan sarjaan (Kveton, Deschamps, Hirso, Aaltonen, Davis, Spang, Glenn, Hakanpää) tippuu onnistumisprosentti varsin selvästi.

Nyt kyllä riittää oma negatiivisuuteni tässä asiassa. Kausi on kesken ja kaikki tämän kauden hankinnat ehtivät vielä sankaritekoihin. Hirsoa lukuunottamatta kaikki mahtunevat joukkueeseen, joten huonomminkin voisi olla.
 

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
Jos olisin itse pelaajahankkija Kärppiin, niin panostaisin omiin junioreihin niin kuin nyt tehdään. Vahvistuksia hakisin P-Amerikasta - NHL:n alasarjoista - niistä 22-24 vuotiaista, joiden tavoite on edelleen NHL.

Unohtaisin pääsääntöisesti Itä-Eurooppalaiset heidän liigoistaan. Kärpät on lähtökohtaisesti taitokiekkojoukkue ja siksi haluaisin meidän Kärppiin hiukan agressiivisuutta lisää rapakon toiselta puolelta. Liiga on kasvattajaseura isompiin liigoihin - siis miksi emme hakisi sitä, mitä meillä ei ole eli agressiivisuutta?
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Oli miten oli palstatoverit, niin täältä kyynisyyden pesästä antaisin luottoa ensi kaudelle sekä Suikkaselle että Hirsolle ensi kaudelle. Tosin tuo Hirson tapaus on mielenkiintoinen. Sen asian ratkaisee muutama asia:

-haluaako Suikkanen Hirson
-haluaako Hirso jatkaa

Minulla ei ole pienintäkään epäilystä siitä, etteikö Hirso onnistuisi Suikkasen alaisuudessa. Marjamäen lätkään lopen kyllästyneenä olen tätä mieltä. Se on jo nähty.
Tämän allekirjoitan täysin. Ei ne Hirson taidot mihinkään oo häipyneet. Marjamäen antikiekko ei vaan sovi kaikille, ymmärrettävästi.
Aivan varmasti keskusteluja on käyty ensi kaudesta Suikkasen, Ahon ja Hirson välillä. Kyllä tämän kauden sopimusta tehdessä ja varsinkin optiota tehdessä, Hirso on miettinyt jo tulevaa Suikkasen kautta.
 

Siniharmaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Anteeksi vieraisiin pöytiin huutelusta. Osui silmään tämä ketju, kun tulin tutkimaan, että miten Hirso on pärjännyt Kärpissä ja kiinnitin huomion siihen, että kannattajilla on tuntunut olevan liian suuret odotukset häntä ja muita hankintoja kohtaan. Ihan alkuun totean, etten ole katsonut Kärppien pelejä tällä kaudella pois lukien pelit Bluesia vastaan ja satunnaiset maalikoosteet, joten omat mielipiteeni perustuvat lähinnä tilastoihin.

Hirso on tosiaan ollut varmasti pettymys, jos vertaa hänen peliään ja tilastojaan viime kauteen. Sen sijaan, kun vertaa alkukauteen Bluesissa, Hirson tilastot ovat käytännössä samaa tasoa. Bluesissa Hirso keräsi 25 ottelussa 13 pistettä pelaten keskimäärin 21:07 per peli. Tuosta tulee 40 minuuttia ja 37 sekuntia per piste. Kärpissä vastaavat luvut 29 ottelua runkosarjassa, peliaikaa niissä 16:14, 2 ottelua playoffseissa, peliaikaa niissä 10:08 ja yhteensä 13 pistettä. Tuosta tulee 37 minuuttia ja 46 sekuntia per piste, eli jopa vähän paremmin kuin alkukaudella Bluesissa. Viime kaudella runkosarjassa Hirso tarvitsi vain 21 minuuttia ja 31 sekuntia per piste, mutta kun katsoo miehen tilastoja muutaman viime vuoden ajalta, voidaan todeta viime kauden olleen ennemmin suonenveto ja tämän kauden tilastojen vastaavan paremmin Hirson oikeaa tasoa.

Miro Aaltosen osalta samat laskut tämän ja viime kauden runkosarjojen osalta: Viime kausi Bluesissa, 57 ottelua, 16:57 per peli, 37 pistettä => 26 minuuttia ja 6 sekuntia per piste. Tämä kausi Kärpissä, 58 ottelua, 16:33 per peli, 35 pistettä => 27 minuuttia ja 25 sekuntia per piste. On toki pettymys, ettei Aaltonen ole pystynyt kehittymään viime kaudesta, mutta en kyllä kutsuisi kaveria flopiksi, sillä on pelannut lähes yhtä tehokkaasti kuin viime kaudellakin.

Lasketaan nyt vielä Mika Niemellekin samat: Viime kausi Ässissä, 60 ottelua, 20:42 per peli, 46 pistettä => tasan 27 minuuttia per piste. Tämä kausi Kärpissä, 57 ottelua, 18:28 per peli, 38 pistettä => 27 minuuttia ja 42 sekuntia per piste. Eli Niemikin on pelannut käytännössä yhtä tehokkaasti kuin viime kaudella.

Kaikki kolme ovat siis pelanneet käytännössä omalla tasollaan. En tiedä minkälaista roolia näille pelaajille on annettu Kärppien ylivoimassa, mutta viime kaudella kaikki kolme pelasivat joukkueittensa ykkösylivoimassa, mikä varmasti nosti heidän tehokkuuttaan. Voidaan toki sanoa, että sama rooli olisi ollut tarjolla Kärpissä, mutta fakta on se, että kaikille pelaajille ei riitä paikkaa siinä ykkösylivoimassa. Kärppien oma pelaajatuotanto ja jo olemassa oleva materiaali on niin pirun kovaa, että kaikille uusille hankinnoille ei yksinkertaisesti löydy samaa roolia, jota he ovat edellisissä seuroissaan päässeet pelaamaan. Tällöin saattaa näennäisesti näyttää siltä, että pelaaja alisuorittaa, vaikka todellisuudessa pisteitä syntyisi samaa tahtia kuin aiemminkin.

Hakanpäästäkin täytyy vielä sen verran kommentoida, etten tiedä mitä teidän leirissä odotettiin, mutta omissa silmissä kaveri on aina ollut nimenomaan puolustava puolustaja. Siihen nähden tilastot vaikuttavat ihan kelvollisilta, ainakin kaverilla on yksi Kärppien parhaista +/- saldoista.
 
Hakanpäästäkin täytyy vielä sen verran kommentoida, etten tiedä mitä teidän leirissä odotettiin, mutta omissa silmissä kaveri on aina ollut nimenomaan puolustava puolustaja. Siihen nähden tilastot vaikuttavat ihan kelvollisilta, ainakin kaverilla on yksi Kärppien parhaista +/- saldoista.
Kyllä. Tuota roolia on meilläkin nauttinut. Chl finaalista lähtien olen henkilökohtaisesti ottanut Hakanpään enemmän tai vähemmän sylkykupiksi. Joskus ansaitusti ja joskus vähemmän ansaitusti. Vaikutus itseeni kuitenkin on, että aina hiipii pelko perseeseen kun Hakanpää on kiekossa ja vastustaja antaa painetta. Ratkaisut tuntuvat olevan kerta toisensa jälkeen luokattomia.

Kiitos kattavasta tilasoanalyysista! Näitä on aina mielenkiintoista lukea. Täytyy silti sanoa, että Hirsoa lukuunottamatta näiltä vahvistuksilta odotettiin sitä kuuluisaa seuraavaa napsua urallaan eteenpäin. Vaikka Ikostakin olen hieman sylkykuppina pitänyt, niin fakta on kuitenkin se että hän on ainoana tässä onnistunut ja parantaa koko ajan. Muista ei voi sanoa samaa.
 

Siniharmaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Kyllä. Tuota roolia on meilläkin nauttinut. Chl finaalista lähtien olen henkilökohtaisesti ottanut Hakanpään enemmän tai vähemmän sylkykupiksi. Joskus ansaitusti ja joskus vähemmän ansaitusti. Vaikutus itseeni kuitenkin on, että aina hiipii pelko perseeseen kun Hakanpää on kiekossa ja vastustaja antaa painetta. Ratkaisut tuntuvat olevan kerta toisensa jälkeen luokattomia.
Kuten totesin, en ole Kärppien matseja juurikaan katsellut. Puolustavien puolustajien otteita on muutenkin käytännössä mahdotonta päätellä pelkästään perustilastojen avulla, joten sieltä suunnalta löytyy varmasti parempaa tietoa.

Kiitos kattavasta tilasoanalyysista! Näitä on aina mielenkiintoista lukea. Täytyy silti sanoa, että Hirsoa lukuunottamatta näiltä vahvistuksilta odotettiin sitä kuuluisaa seuraavaa napsua urallaan eteenpäin. Vaikka Ikostakin olen hieman sylkykuppina pitänyt, niin fakta on kuitenkin se että hän on ainoana tässä onnistunut ja parantaa koko ajan. Muista ei voi sanoa samaa.
Näinhän se on aina, että kannattajat toivovat ja uskovat, että uudet vahvistukset kehittyisivät ja onnistuisivat paremmin uusissa seuroissaan. Riensin vain puolustamaan näitä pelaajia, sillä mielestäni on kohtuutonta kutsua heitä flopeiksi vain sen takia, että kehitystä ei olekaan tapahtunut, vaan pistetahti on pysynyt samana kuin aiemminkin.

Näin asiaan liittyen itsekin olen hieman yllättynyt siitä, ettei Aaltonen ole onnistunut paremmin Kärpissä. Muistaakseni Marjamäen viimeisellä Blues-kaudellahan Aaltonen nimenomaan kehittyi huikein askelin ja oletin, että Marjamäen Kärpät olisi Aaltoselle juuri oikea paikka ottaa se viimeinen askel Liigan tähtipelaajien joukkoon.
 

Zinetula

Jäsen
Riensin vain puolustamaan näitä pelaajia, sillä mielestäni on kohtuutonta kutsua heitä flopeiksi vain sen takia, että kehitystä ei olekaan tapahtunut, vaan pistetahti on pysynyt samana kuin aiemminkin.
Hyvää analyysiä. Tuosta vaan pitää sanoa, että alkuunhan Hirso veti ihan hyvin, vaikka varmaan moni odotti vielä enemmän tutun tutkaparinsa Aaltosen kanssa. Ehkä olivat yliodotuksia. Hirson kauden Kärpissä voi jakaa karkeasti kahteen osaan. Eka jakso 3. joulukuuta - 9. tammikuuta tuotti 12 ottelussa tehot 2+7. Sitten tuli muistaakseni joku paha flunssavirus tms., en muista tarkemmin enkä jaksa tarkistaa. Kuitenkin Hirso oli poissa peleistä reilut pari viikkoa. Tämän jälkeen, 26. tammikuuta - tähän päivään eli 19 peliin tehot ovat olleet yhteensä 0+4. Edellisestä tehopisteestä aikaa kuukausi. Kuten @Siniharmaa perusteli, ei koko kauden tehot sinänsä ole se suurin ongelma. Ongelma on se, ettei Hirso ole mahtunut nykykunnossaan joukkueeseen.

Oikeastaan Hirso ei ole vahvistanut jälkimmäisellä puoliskolla kuin aloitusosastoa, mikä Kärpillä on tällä kaudella vailinainen. Kärppien seitsemässä pudotuspelikamppailussa Hirson on mahtunut kokoonpanoon vain kaksi kertaa ja peliaikaa yhteensä n. 20 min. Ekassa Tepsisarjan pelissään ihan kohtuullisia kiekollisia ratkaisuja välillä, mutta liike näytti todella huonolta eli voihan jotain vammaakin olla takana? Toisaalta on annettu ymmärtää, että Huml ja Hirso ovat molemmat terveenä. Ehkä kauden jälkeen kuulemme lisää. Toisen Tepsipelinsä Hirso pelasi 10 päivää ensimmäisen jälkeen ja vastuu 7:36 kertoo kaiken. Ei pystynyt auttamaan joukkuetta. Eilen sairastunut Niemikin oli poissa eikä silti ollut asiaa rosteriin. Tänään voisi olla Hirson sauma, jos on terveenä. Kärpät hävisi hävyttömän paljon aloituksia eilen (oliko toisessa erässä 3-16) ja tähän Hirso toisi muutosta. Voisi myös pelata yv:llä pakkina ja veisi kuormaa pois Kärppien pakeilta.

Tämä on Hirso-ketju, mutta mainitaan muutkin Bluesista tulleet pelimiehet. Ikonen on ollut hyvä vaikka alkuun riitti epäilijöitä tälläkin palstalla. Ehdottomasti kauden onnistujia sekä runkosarjan että tähänastisen pudotuspelitaipaleen suhteen. Aaltosen rankkaisin myös ihan hyväksi, vaikka hänellä kehityskäyrä on ollut päinvastainen Ikosen suhteen. Loppukausi on ollut vaikeampi, liekö vielä nuoruuden ailahteluja vai mitä. Miron ketjukaverit ovat toki vaihdelleet jatkuvasti ja samoin alun peluutus sentterinä. Rooli on myös pienentynyt kun muita ketjuja on loksahdellut paikoilleen ja muut kuten Ikonen ja Mäenalanen saaneet otettua roolia.

Hakanpäältä odotin enemmän. Alkukaudesta ei pelannut riittävän fyysisesti ja nyt kun on käyttänyt fysiikkaansa, niin tuomarit puhaltaa kuten eilenkin aika helposti. Kiekollisesti rajallisempi kuin odotin. Pahoja virheitä kuten CHL-finaalissa. Toisaalta Kärppien pakkikuvio on sekoillut Pitkäsen kohtalon takia. Samoin Niemelä oli pitempään poissa. Pentikäisen piti olla 7-8 pakki, mutta on pelannut paljon ja jostakin syystä on peluutettu Hakanpään parina. En ymmärrä Latelta ja kumppaneilta tämän parin logiikkaa. Ehkä jotain roolitusta haetaan, mutta pari on huonompi kuin osiensa summa. Hakanpäälle tulee liikaa kiekollista vastuuta ja nimenomaan hän näyttäytyy tässä katastrofina usein jopa enemmän kuin Pentikäinen. (Pentikäinen silloin kun joutuu luistelukilpaan tai Kärppien viisikko ei ehyenä). Esim. Nutin tai Ladan parina Hakkis on ollut kohtalainen, mutta ei mielestäni missään kohtaa ole esittänyt loistokkaita otteitaan puolustavana puolustajana. Raameja olisi kyllä, mutta moni asia tökkii, joista osa on johtunut toki olosuhteista.
 
Viimeksi muokattu:

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Hakanpää-Pentikäinenhän toimi tuossa kauden keskellä pari kuukautta oikein hyvin. Oikeastaan vasta CHL-finaalin jälkeen molempien, varsinkin Pentikäisen, taso romahti. Frölundan piti näyttää muille liigaseuroille kuinka kuseen nuo saadaan paineistamalla.
 

Zinetula

Jäsen
Hakanpää-Pentikäinenhän toimi tuossa kauden keskellä pari kuukautta oikein hyvin. Oikeastaan vasta CHL-finaalin jälkeen molempien, varsinkin Pentikäisen, taso romahti. Frölundan piti näyttää muille liigaseuroille kuinka kuseen nuo saadaan paineistamalla.
Totta, ongelmathan kasvavat siinä vaiheessa moninkertaisesti kun vastustaja paineistaa. Jyppiä ja osin Pelicansia vastaan tämä näkyi jo ennen CHL-finaalia, mutta onhan se näin, että sen näyteikkunan jälkeen vastustaja on käyttänyt tätä siekailematta hyväkseen. Toivottavasti Ronkainen saa tänään näyttää osaamistaan eikä ole vain seiskapakkina. Aikamoista selviytymistaistelua on loppukausi ilman Nutia jos Ronkainen ei pelaa kovalla tasolla ja tuo jalkoja ja pelinavaamista porukkaan. Niemelällä ja Hakanpäällä pitää myös pystyä nostamaan tasoaan.
 

SaLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitenkäs tässä ketjussa onkin vatvottu pakkeja näin ahkerasti? :)

Mutta Hirsosta... Harvemmin kommenetteja heittelen, mutta tästä on nyt sanottava, että odotukset oli suuret (ehkä liiankin suuret) vaikka en pelaajaa kovin aktiivisesti ole seurannut kun ei ollut Kärppä. Vihdoinkin, jo lähes toivon menettäneenä, olen nähnyt kuinka tämä sumussa pelannut ja poppareita usein nauttinut pelaaja on parantanut otteitaan peli peliltä. Huml teki lauantaina vihdoin maalin, jospa Hirso seuraa tänään perästä!
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Mitenkäs tässä ketjussa onkin vatvottu pakkeja näin ahkerasti? :)

Mutta Hirsosta... Harvemmin kommenetteja heittelen, mutta tästä on nyt sanottava, että odotukset oli suuret (ehkä liiankin suuret) vaikka en pelaajaa kovin aktiivisesti ole seurannut kun ei ollut Kärppä. Vihdoinkin, jo lähes toivon menettäneenä, olen nähnyt kuinka tämä sumussa pelannut ja poppareita usein nauttinut pelaaja on parantanut otteitaan peli peliltä. Huml teki lauantaina vihdoin maalin, jospa Hirso seuraa tänään perästä!
Olisi kyllä jokseenkin tuhkimotarina jos ikuinen kevään floppi Hirso tekisi nyt jonkun kaikkien aikojen suonenvedon ja johdattaisi tästä meidät ensin finaaleihin ja sitten mestaruuteen...
 

Zinetula

Jäsen
Mitenkäs tässä ketjussa onkin vatvottu pakkeja näin ahkerasti? :)
Eihän se taida olla eka eikä viimenen kerta kun keskustelu rönsyilee. :) Taisi Bluesin kannattaja johdattaa keskustelun muihin sieltäpäin tulleisiin pelaajiin. Mutta joo, toivotaan tänään Hirsolta kauden parasta peliä! Se jo auttaa paljon Kärppiä ja jos menemme vielä päätyyn asti, myös Hirson kausi tuntuu paljon paremmalta!
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
On muuten sanottava, että Hirso on ottanut jalat, sydämen ja hauiksen takaisin haltuunsa. Nyt jo kaksi ottelua erittäin hyvää tekemistä, vaikkei tekeminen tuloksissa näy pisteinä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hirson tekeminen on nyt niin intensiivistä että nostaisin hänet myös kakkosylivoimaan. Voittaa kovalla prosentilla aloituksia, jolloin kiekkoa ei aina tarvitsisi lähteä yv:n aluksi hakemaan omasta päästä.
 

SaLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hirson tekeminen on nyt niin intensiivistä että nostaisin hänet myös kakkosylivoimaan. Voittaa kovalla prosentilla aloituksia, jolloin kiekkoa ei aina tarvitsisi lähteä yv:n aluksi hakemaan omasta päästä.

Totta. Onkin tainnut olla jo yv ja av lopuissa kauhomassa omille aloituksia, voisi jo nostaa ihan kunnolla ylivoimaan mukaan. Eikös Bluesissa ollut juuri yv-pelaaja?
Aiemmin aloitus % yli 50, eilen yli 60, tänään sitten yli 70?
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hirso on skarpannut nyt kovasti, taistelee, paineistaa, taklaa, pelaa kahteen suuntaan. Näyttää ihan Kärppäpelaajalta viimeinkin. Nyt kun pelipaikka on viimeinkin omalla tekemisellä ansaittu, niin ehdottomasti kakkosylivoimaan moottoriksi. Siellä ne Hirson vahvuudet nimenomaan ovat. Meillä tuo pakisto on niin kapea, että ihan hyvin voisi yrittää rakentaa peliä viivasta hyökkääjän, kuten Hirschovitsin tai Puljujärven voimin. En tosin ole varma, kannattaako sitä vielä tälle illalle kokeilla. Panokset ovat kuitenkin aika kovat. Mutta miksipä ei jos on pakkomaalin paikka jossain vaiheessa ottelua.
 

karfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun kärpät
Kokoonpanoon taas päästyään hirso oli arka,virheitä välttelevä mutta niitä silti tekevä. Eilen oli jo erittäin hyvän oloista tekemistä. Lisäksi kiinnitin huomiota että muut kärpät pelin jälkeen koppiin tullessa aika maltillisesti tuulettivat. Hirso sen sijaan fiilisteli kunnolla. Oisko pikkuhiljaa löytämässä itseluottamuksen ja roolinsa "muiden selän takaa" tasavertaiseksi joukkueen jäseneksi. Tiedän, pelkkää spekulaatiota mutta näin näkisin tilanteen. Jospa Hirso näyttäisi tänään hyökkäyspään potentiaalinsa voittomaalin värkkääjänä!
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Katsoisin tämän kortin jos on käytettävissä ensi kaudelle....
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Oli miten oli palstatoverit, niin täältä kyynisyyden pesästä antaisin luottoa ensi kaudelle sekä Suikkaselle että Hirsolle ensi kaudelle. Tosin tuo Hirson tapaus on mielenkiintoinen. Sen asian ratkaisee muutama asia:

-haluaako Suikkanen Hirson
-haluaako Hirso jatkaa

Minulla ei ole pienintäkään epäilystä siitä, etteikö Hirso onnistuisi Suikkasen alaisuudessa. Marjamäen lätkään lopen kyllästyneenä olen tätä mieltä. Se on jo nähty.

Mörkö se lähti piiriin.... Jos Kärpät ikinä alkaa pelaamaan rumputulilätkää lopetan kiekon seuraamisen ja työnnän sormet kurkkuun.
 

sinikettu

Jäsen
Mielestäni Hirschovits on ollut Marjamäen ajan huonoimpia hankintoja. Vain Kveton ja Deschamps voidaan katsoa olevan oikeasti huonompia hankintoja. Hirso menee samalle viivalle Kasparin kanssa, tosin Kasparilla taisi olla jotain vammaa, eikä kyennyt täysillä pelaamaan, joten hankinnan huonoudesta on vähän hankala mennä absoluuttista totuutta sanomaan.
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Itse taas en katsoisi. Tietämättä tarkemmin, Hirson hinnalla saataneen aika kovan luokan ulkkari hankittua. Ei taida Suikkas-kiekkoonkaan tuo Hirson hitaahko jalka soveltua.

Kyllä se siihen paremmin sopiva on. Ollut perinteistä Suikkaskiekkoa pelaavissa joukkueissa kaveri on kuitenkin ollut liigan MVP ja pistepörssin voittaja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös