Mainos

Kiljun valmistus?

  • 52 882
  • 75

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Oloneuvos

Kotiviiniä on nytkin tulossa kolme kolmenkymmenen litran tonkallista.

Teit sitten kerralla koko kuukauden tarpeesi!:D

Juu, ei tässä ketjussa olleiden kuvausten perusteella edes alle kolmen markan litrahinta paljoa houkuttele kiljun tekijäksi.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Me teimme tuosta kiljunvalmistuksesta lähestulkoon taidetta poikavuosina. Aineiksi ei tarvittu kuin iso ämpäri, pikahiiva, sokeria ja muutama sitruuna.
Sunnuntaina pistettiin tavara käymään äitylin verkkokellariin ja perjantaina se oli ihan käypää nautittavaksi.
Ainoa ongelma oli se, että paska tosiaankin lensi seuraavana päivänä tuon keskenkäyneen juoman seurauksena ja taisi siinä pääkin tulla kipeäksi.

Valppaina jätkinä ratkaisimme tuon pienen maku/krapula/paska ongelman ottamalla kovat otteet käyttöön ja valmistamisen lopettamisen sijasta rupesimme tekemään ko. juomaa entistä isompia satseja. Mutta enää emme juoneetkaan itse, vaan koululta löytyi aina hintatietoisia kavereita, jotka hyvinkin mielellään maksoivat tuosta 15-20mk/mehukattipullo ja saivat halvan kännin pienillä sivuvaikutuksilla höystettynä.
Itse puolestamme lopetimme siinä vaiheessa kuormasta juomisen ja satsasimme nuo myyntivoitot keskiketterään, jota sitten nautimme siinä seurana kavereiden imiessä kiljua tauluun. Siinä turvattiin monen monet perjantai-lauantai kännit ihan pienellä vaivalla, eikä tarvinnut kanssatovereiden lailla mihkään kiljuihin turvautua kuin äärimmäisessä hädässä :)
 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Viestin lähetti bisnesman
Tänään ois pullotus..
Mutta ei pulloja (vielä).
Uskaltaskohan laittaa 1.5l limupulloihin?
Uskaltaa toki, jos ei makuuta pulloja pitkiä aikoja ilman, että päästelee välillä liikoja paineita pois. En myöskään suosittele pullojen pakastamista (siis sisältöineen).
 

Fläppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jep, muistaakseni kokonaishinnaksi 30 litralle kiljuva muodostui n. 40 mk (sokerit 30mk +turbohiiva 10mk). Elikkä litrahinnaksi tuli nopean laskutoimituksen mukaan n. 1,3 mk, ei ollut kallista ei.

Joimme neljän kaveruksen kesken muutaman vuoden lähes yksinomaa kiljua juuri sen kustannustehokkuden takia. 1,5 litraa oli perinteinen ilta-annos ja voin kertoa, että suhteellisen vaikeasti hallittavaan sivuluisuun tuo määrä riitti. Ensimmäisillä kerroilla kilju maistui aivan sanoin kuvaamattoman pahalle, mutta toisin kuinuseimmat, emme jättänet harrastusta kuitenkaan siihen. Ajan kanssa kilju rupesi maistumaan yhä paremmalle (tekniikkakin kehittyi), joka luonnollisesti alkoi hiukan pelottamaankin loppuvaiheessa.

Tuon parin vuoden aikana neljän hengen porukallamme ei kilju lyönyt kertaakaan, toistan ei kertaakaan, vatsaa sekaisin. Aamulla oli aivan vastaava olotila, kuin muutakin alkoholia nautittaessa eli joskus kovempi darra joskus ei juuri mitään.

Alle kaks markkaa per todella tiukka känni! En edelleenkään ihmettele, miksi kilju joskus nuoruudessa maistui.
 

laiska laita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, FPS
Viestin lähetti Master God
Ajattelin tuossa laajentaa kokemuksiani varsin perinteisellä suomalaiskansallisella tavalla, siis kiljun valmistuksella. Laitoin nimittäin juuri äskettäin käymään seuraavanlaisen satsin (koe-erä):

2 l appelsiinituoremehua jäädytettynä
1 kg sokeria

Siis jäätyneet litran mehupurkit kulhoon, sokerit sekaan ja pyyheliina päälle. Astian vein tasaiseen, noin 25 asteen lämpötilaan ja sen pitäisi olla valmista viikon-parin kuluttua.

Tämä kiljun valmistustapa kiirii villinä kylähuhuna eräässä pienehkössä kantahämäläisessä pitäjässä; lähinnä sen koillisnurkilla, mutta itse en ole reseptiä aiemmin kokeillut. Onko siis jollakin tietoa em. menetelmän toimivuudesta (itse voin siitä kertoa parin viikon päästä) tai kenties vaihtoehtoisia tapoja? Useissa ohjeissa neste nimenomaan kuumennetaan ennen käymisreaktiota, toisin kuin yo. mallissa.

.

Kyllä tulee prosentteja. kokeiltu on ja "hyvää" tulee, tai ainakin asiansa ajaa ja taatusti parempaa kuin hiivalla tehty. Vielä kun laitat juodessasi vaikka 1,5 mehukatti pulloon vaikka 1 litran tätä appelsiini lientä ja laitat 1/2litraa appelsiini limonaadia mukaan niin tulee pikkasen hiilihappoja.. niin johan on opiskelia kekekkereihin juotavaa...

Seuraavana aamuna saattaa sitten "pikkasen" närästää joten jos on taipumuksia siihen niin samariiniä kannattaa hankkia. Ja jos kunnon kännin vedät niin tuoremehua ei tarvi pariin viikkoon sitten juoda :)

Ohjeeseen sen verran että 3 viikkoa annettiin me käydä. viikossa käyminen vasta juuri käynnistyy...

Edit:Ja asitiaan ei saa kurkkia sillä se reagoi ilman kanssa jotenkin silleen että käyminen pysähtyy. Jos haluaa tietää että käykö niin siitten täytyy käydä kuuntelemassa jutteleeko "poika" Ja astian täytyy olla todella puhdas sillä ylmääräiset bakteerit pysäyttää kanssa käymisen...

Edit 2: juu ja määrän voit sitten 10 kertaistaa... vai meinaatko tosiaan juoda snapsilasista. Lähtäkohta on että 10 mehukattipurkkia on minimi satsi mistä lähdetään.
 
Viimeksi muokattu:

bisnesman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noniin. Nyt on viinit pullotettu.
Kävin "vuokraamassa" ihan korkkailukoneen, mutta vitut sillä tehnyt mitään. Vanha kunnon korkki_märäksi_ ja_käsipaino_vasarana varmisti sen, että korkit menivät kiltisti paikoilleen.

Aika tyyriitä nuo tyhjät viinipullot. 30 kpl maksoi 20e!
Toivottavasti tuossa oli jonkinlainen pantti tuosta korkkaajasta, muuten hylsyt ovat kalliimpia kuin sisus :eek:


Edit: Onko kukaan muuten kokeillut tehdä sillä tavalla,että vie ämpärin pakkaseen muutamaksi tunniksi. Ottaa sitten jäätyneet kalikat pois. Ideana se, että vesi jäätyy, alkoholi ei :)
 
Viimeksi muokattu:

timmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
FoPS, Kärpät, FC Parta, Kansan Syvät Rivit, Oranje
No johan päästiin asiaan.
Olin poikavuosinani hyvinkin tunnettu kiljunvalmistus taidostani.
Jäätyäni usemman kerran kiinni vanhemmilleni kyseisen tuotteen valmistamisesta, keksin idioottivarman paikan.
Kaiuttimen sisään mahtu just 5litran tyhjä ruotsinmehupänikkä. Siitä paikasta en muuten koskaan kärähtäny.
Valitettavasti en ko. tuotetta ole tosin pystynyt juomaan useampaan vuoteen... Makunystyrät kehittyny tms?

Erittäin hyvä resepti, jonka kaverin kans joskus keksin oli "Kama Tropical". Nimi johtaa juurensa tavastamme kutsua kiljua(kilju=kama) sekä raaka-aineena käytetystä Tropical teestä.
Keitimme 5litraa teetä, annoimme sen jäähtyä, ja pistimme käymään. Oli muuten helevetin hyvvää. En tosin tiiä voisko sitä nykyyän juua.

Kehittelimme myös erilaisia kiljupaukkuja. Kamatequila juotiin niinku tequila yleensä. Verikamassa oli ketsuppia seassa. Kamahörsseliin sekoitettiin kahvinpuruja. Yhden paukun nimeä en nyt muista, mutta se tarjoiltiin hienosta lasista, jonka reunalla oli suolakurkku, ja cocktail-tikkuna nakki. Suolakurkku kiljulasin reunalla on muuten OK. Peittää hyvin alleen kiljun, niin ahhh... jäljittelemättömän tuoksun.

Oi niitä aikoja...

P.S. Kyllä menee muuten aika mukavasti päähän tuo appelsiinisysteemi, mutta ei kannata haistaa ennenku maistaa...
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Viestin lähetti Fläppis
Onko jollain tietoa, että mikä tuossa appelsiinimehu+sokeri yhdistelmässä käynnistää käymis-reaktion?

Idea on muistaakseni se, että mehu pakasteaan ensin, koska se ilmeisesti tuhoaa käymisenestoaineita. Sitten kaadetaan mehut vaan astiaan, ja annetaan olla jonkin aikaa, jotta sekaan eksyy hieman ilmassa olevaa hiivaa(belgialaiset trappist-oluet valmistetaan myös ilman hiivan avulla). Uskokaa minua, kyllä tavallisessa tuoremehussa on uskomaton määrä sokeria, joten voltteja tulee. Ilmasta tuleva hiiva ei todellakaan ole mitään valiolaatua, joten tuotos on varsin sakeaa.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Nyt, kun poika on maannut saunan lauteilla kohta neljä vuorokautta, lienee ensimmäinen tilannekatsaus paikallaan.

Ajattelemattomuuttani panin pojan läpinäkymättömään astiaan, joten ulkonäköä en uskalla tsekata, ettei hiiva saa happea ja lopeta käymistään. Lämpömittarikin on hommaamatta, mutta järjestän sen ensi tilassa, jotta saan selvitettyä huoneen lämpötilan. Veikkaisin sen olevan aika lähellä 25 celsius-astetta.

Minkäänlaista ääntä ei tässä vaiheessa kuulu, mikä lienee ymmärrettävääkin. Jos mehu ottaa hiivansa ilmasta, saattaa varsinaisen käymisreaktion alkamiseen hetkinen kulua. Tosin mahtaako se silloinkaan olla niin voimakas, että jotain ääntä kuuluisi?

Astiaa läheltä nuuskittaessa käy nenään tuoksu, joka vaikuttaa omasta mielestäni lähinnä pullataikinan tuoksulta. Tämä tuntuisi äkkiseltään hyvältä asialta. Olisiko hiiva jo saapunut astiaani? ;)

Ajattelin loppujen lopuksi testata tämän juoman viikolla 38; mahdollisesti ennen kymppi-, eikunsiis kakkostorstaita. Silloin on jo koulukin alkanut, eikä tarvitse stressata seuraavana päivänä. Silloin poika on ollut käymistilassa yhteensä 23 vuorokautta. Siihen saakka jatkan raportointia ja lopetan sen tällä kertaa - ervatsalon sanoin "täältä tähän."
 

Fläppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti Master God


Ajattelin loppujen lopuksi testata tämän juoman viikolla 38; mahdollisesti ennen kymppi-, eikunsiis kakkostorstaita. Silloin on jo koulukin alkanut, eikä tarvitse stressata seuraavana päivänä. Silloin poika on ollut käymistilassa yhteensä 23 vuorokautta. Siihen saakka jatkan raportointia ja lopetan sen tällä kertaa - ervatsalon sanoin "täältä tähän."

Ei tule mitään! Ikuinen pessimisti täällä. Lyö vaan turbohiivalla kehiin, niin hyvä tulee. Sanosin, että jos ei kohta ala tulee porinaa niin voit unohtaa pojan, mutta "lapin taigan" asiantuntijat voivat kommentoida tähän tarkemmin.

Anteeksi kirjotusvirheet, olen känissä.

T:Alpo
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Viestin lähetti Fläppis
Ei tule mitään! Ikuinen pessimisti täällä. Lyö vaan turbohiivalla kehiin, niin hyvä tulee. Sanosin, että jos ei kohta ala tulee porinaa niin voit unohtaa pojan, mutta "lapin taigan" asiantuntijat voivat kommentoida tähän tarkemmin.
No niin, päivänä numero 12 eli viime sunnuntaina alkoi kuulua padasta mukavaa pikku tirinää, joka voimistui voimistumistaan. Nyt on menossa jo päivä numero 15, ja sihinää kuuluu edelleenkin, joskin hieman vähenevissä määrin. Tämä siis tarkoittaa sitä, että käymisreaktio käynnistyi jopa varsin voimakkaana, joten alkoholia on tulossa. Odottelen tässä niin kauan, että ääntä ei enää kuulu, jolloin alkoholia on niin paljon, että hiiva kuolee - toivottavasti noin 17 til-%. Mutta tässä vaiheessa kaikille epäilijöille totean vain, että hah! :)
 

ruoto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Real Madrid,Skellefteå AIK
Mulla on jäänyt kiljusta uskomattomat traumat kaikkeen kotona väsättyihin viineihin, kaljoihin ja kiljuihin.

Nuorempana tehtiin serkun kanssa kiljua, ohjetta en muista, mutta tonkat pistettiin käymään muurahaispesään:) Aikaa en satu hahmottamaan montako päivää siellä kupli. Koitti sitten viikonloppu ja tarkoitus oli ryypätä, pöntöt pois pesästä ja ei kun juomaan. Emme todellakaan poistaneet hiivaa tai muutamia MUURAHAISIA mitkä olivat astioihin päässyt;)

Maku oli mitä hirvein ja haju vielä helvetillisempi. Alussa valui melkein vesi silmistä kun väkisin nieli, mutta loppu ehtoosta serkut saivat repiä tonkkaa pois kädestä etten juo kaikkia..

Oksentelin noin 2 tuntia paikallisella uimarannalla tuota nektaria pihalle elimistöstäni. Nykyään sama refleksi toimii kun vain haistankin kiljua ym. tekeleitä.

Onnea kaikille kotikemisteille, seuraavaksi sitten pontikka otsikkoon uudet sepustukset;)
 

bisnesman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mites kauan muuten kotiviini säilyy pullotettuna huoneenlämmössä (kaapissa)?
Meinaan kun on vielä 24 pullollista, että tuleeko tässä kiire..
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Niin oli Jumala kaukaa viisas, että antoi päivän numero kaksikymmentä lukien Pojan astuttamisesta laskea iltaansa. Tapahtui niinä päivinä, Linnainmaan Tuulan toimiessa läänimme maaherrana, että Pojan sihinä oli vaimennut jo lähes olemattomiin, ja Master Godin juomisen aika oli...

Tosiaankin, sihinä jatkui siis päivästä numero 12 aina 20:n saakka. Olisi se saattanut pidempäänkin jatkua, mutta päätin keskeyttää käymisen. Siilasin sen pariin kertaan teesihdin läpi, mutta suodatinpussin läpi se ei enää mennyt, siinä määrin sakeaa kyseinen tuotos oli. Eipähän ainakaan isompia skögöjä jäänyt. Panin tuotteen pullohin ja pullot jääkaappiin. Aika makealta se maistui, eikä alkoholista ollut ainakaan maun puolesta tietoakaan. Varsinainen maistelupäivä on huomenna ennen liiga-avausta, mutta ajattelin kuitenkin varmuuden vuoksi testata ensireaktiot jo tänään. Pelissä juon kuitenkin rehellistä olutta tai ehkä aavistuksen taskumatiksi kaavailemaani brandyä :)

Ei se siis pahaa ollut, järkyttävän makeaa ainoastaan. Alkoholin ei sinänsä tarvitsekaan maistua, mutta vähän se arveluttaa. Jonkin verran siellä on pakko olla kahdeksanpäiväisestä sihinästä päätellen, mutta alkoholipitoisuus riippunee lähinnä kuun asennosta.

Lähipäivinä lisää raporttia...
 

Bigredtomppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NJ DEVILS, (sympatiat kalpalle)
Punkkua tulossa!

Elikkä laitoin eilen 25 litraa punkkua "tulille" ja poika porpottaa kannussa(onkohan kukaan keksinyt tehdä kiljua kannussa kesken mestaruusjuhlien) jo iloisesti.
Bisnesman: Mistä hommasit tyhjät pullot ku ei viittis parissa viikossa 20 vinkkupulloo tyhjentää? ja onnistuko vinkkus vai tuliko kiljua? Ainakin tuoksu on "pojassa" jo aika punaviinimainen joten luulisi siitä aika lähelle punkkua tulevan!
 

bisnesman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Punkkua tulossa!

Viestin lähetti Bigredtomppa
Elikkä laitoin eilen 25 litraa punkkua "tulille" ja poika porpottaa kannussa(onkohan kukaan keksinyt tehdä kiljua kannussa kesken mestaruusjuhlien) jo iloisesti.
Bisnesman: Mistä hommasit tyhjät pullot ku ei viittis parissa viikossa 20 vinkkupulloo tyhjentää? ja onnistuko vinkkus vai tuliko kiljua? Ainakin tuoksu on "pojassa" jo aika punaviinimainen joten luulisi siitä aika lähelle punkkua tulevan!
Onnistu! En ole koskaan juonut yhtä hyvää viiniä!
Sulla pitää malttaa lappoa sankosta toiseen muutama kerta ja antaa olla pullossa jonkin aikaa niin voila!

Pullot ostin viinitarvikeliikkeestä. Maksoivat kyllä pirusti (66c/pullo), mutta onneksi eivät ole kertakäyttöisiä.

Minähän asustelen kaikesta huolimatta mansesterissa, eli stadin putiikeista en tiedä. Jostain löytyy, olen varma!
 

bisnesman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nostetaan tämä nyt ylös koska asia on taas ajankohtainen.

Elikkä, kuinka kauan viini säilyy 1.5l muovipulloissa?

Olisi taas 20l jumaltenjuomaa valmiina mutta vituttaa ostaa tyhjiä pulloja jotka maksaa enemmän kuin sisällys ;)

Opiskelijajuomaksihan tuo, eli 3kk on maksimiaika ennenkuin uusi satsi on pullotuksen tarpeessa :D
 

Jomppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti bisnesman
Nostetaan tämä nyt ylös koska asia on taas ajankohtainen.

Elikkä, kuinka kauan viini säilyy 1.5l muovipulloissa?

Olisi taas 20l jumaltenjuomaa valmiina mutta vituttaa ostaa tyhjiä pulloja jotka maksaa enemmän kuin sisällys ;)

Opiskelijajuomaksihan tuo, eli 3kk on maksimiaika ennenkuin uusi satsi on pullotuksen tarpeessa :D

Käyppäs kysäisemässä jostakin lähellä olevasta Alkosta, josko ne vaihtaisivat tyhjiä viina-/kalja-/siideri-/lonkeropulloja tyhjiin viinipulloihin. Näin olen kerran itse tehnyt. Pesee pullot ja eikun korkittelemaan.
 

koo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti bisnesman
Elikkä, kuinka kauan viini säilyy 1.5l muovipulloissa?

En tiedä 1,5 pulloista, mutta käteviä ovat 5:n litran Finn Aqua vesipullot. Niissä viini ainakin säilyy tuon mainitsemasi 3 kuukautta.
Vesipullot eivät ole kalliita ja sitäpaitsi voit tehdä viinisi tuohon ostamaasi veteen. Kotiviinillä pullotetut läpinäkyvät muovipullot on ehdottomasti säilytettävä pimeässä.

Terveisin koo
 

Nahkaparturi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiseeraan TuToa
Kotiolutta

Kiljun ja viinintekijöitä siis, mutta onko kukaan tehnyt kotiolutta ja millä menestyksellä? Itse olen valmistanut bisseni jo vuodesta -90, joten kokemusta on karttunut ja olenpa saanut olusistani ihan kehujakin.

Käytän australialaista Cooper's Lager-uutetta, joskus vihreässä tölkissä olevaa Munton's Lageria. Tummista oluista kun en liioin pidä.

Käyttöohje löytyy tölkistä, mutta tässä vielä ohje a'la Nahkaparturi:

- Laita tiskialtaaseen kuumaa vettä ja tölkki veteen lämpeämään/notkistumaan.

- Kiehauta pari litraa vettä ja liuota siihen sokeria 1.2...1.4 kg. Tällä käskyllä prosentit huitovat arviolta siellä kolmos/nelosoluen huiteilla. Kaada neste käymisastiaan.

- Kiehauta toinen pari litraa ja lisää lämminnyt uute sekaan sekoittaen 'soppaa' samalla. Pienen kiehautuksen jälkeen kaada satsi käymisastiaan ja lisää päälle kylmää vettä, niin että kokonaismääräksi tulee n. 23 litraa. (Jos tekee viiniä, kannattaa oluelle hankkia oma pönttö. Samassa astiassa käytettäessä jää niihin toisiaan häiritsevä 'saundi'.

- Tämän jälkeen heitä päälle pakkauksen mukana oleva hiiva. Laita kansi päälle (mielellään vesilukolla varustettu). Varo ettei vesi ole yli 30-asteista, muuten hiiva saattaa mennä pilalle.

- Kaljapanos saa käydä huoneenlämmössä ihan reilusti 9 päivää. Tämän jälkeen lisätään jälkiannostussokeri. Määrä on n. tlk/pullo, mutta kokemuksesta olen oppinut, että kukkupäisestä desin mitallisesta sokeria tulee kutakuinkin em. määrä. Tämä sokeri liuotetaan pariin desiin kiehuvaa vettä ja kaadetaan oluen sekaan, minkä jälkeen lappoa käyttäen se pullotetaan. Kruunukorkeilla sitten pullot kiinni. Kunnon korkitusvehje ei varmaan kymmentä erkkiä enempää maksa. Säilytä oluet huoneenlämmössä ja kulutuksen mukaan siirrä jääkaappiin.

Paria asiaa kannattaa muistaa. Jos pullotat liian aikaisin tai laitat liikaa jälkiannostussokeria seuraa taatusti räjähdys. Tästä alkaa helposti ketjureaktio; viereinen pullo rajäyttää viereisen jne. Tämäkin on koettu. Pullot oli onneksi saunan lattialla eikä vaatehuoneessa kuten tuttavallani. Runsaan viikon kuluttua pullotuksesta ölle alkaa olla juomakunnossa, mutta vanhemmiten se vaan paranee. Tyhjä pullo kannattaa huuhtoa tyhjennyksen jälkeen kuumalla vedellä. Omat pullot olen tiskannut vain sen ensimmäisen kerran kun harrastuksen 'kaupan' pulloilla aloitin. Huuhtelu kuumalla vedellä siis riittää, kun tarkastaa ettei pohjaan jää mitään.

Alkujutskassa menee aikaa parikymmentä minuuttia ja pullotuksessa puolisen tuntia. Hintaa tulee n. 12...15 centtiä pullolle. Miinuspuolena on, että pullon pohjaan jää sakkaa, joten olut on kaadettava varoen stobeen. Kaljaa ei kuskata myöskään kassissa, vaan vakaasti korissa.
 
Viimeksi muokattu:

Nahkaparturi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiseeraan TuToa
Minulla oluen käymään lähteminen on onnistunut joka kerta Coopers'illa sekä Muntonsilla. Finlandia-olutta en ole kertaakaan valmistanut, koska tutut ovat kertoneet sen olevan paljon huonompaa.
 

Warre

Jäsen
Käyppäs kysäisemässä jostakin lähellä olevasta Alkosta, josko ne vaihtaisivat tyhjiä viina-/kalja-/siideri-/lonkeropulloja tyhjiin viinipulloihin. Näin olen kerran itse tehnyt. Pesee pullot ja eikun korkittelemaan.

Itse olen saanut Alkoista aikanaan kieltävän päätöksen tuolle pullojenvaihto-operaatiolle. Eivät myöskään suostuneet myymään pulloja pantin hinnalla. Seuraavaksi kokeiltiin paikallisia ruokaravintoloita (Martina , Rosso ym.) ja heiltä saimme pantin hinnalla tyylikkäitä viinipulloja niin paljon kun jaksoimme kantaa. Vaatii tietysti sutkia ja sulavaa käytöstä, sekä kirkkaita silmiä että ravintolan väki satunnaisille pullojenpyytäjille tyhjiä pullojansa luovuttavat.

Akuuttiin pullopulaan voi auttaa myös vierailut rakkaiden sukulaisten luokse, ja etenkin sellaisten, joiden tiedetään tinttaavan viinaa/viiniä keskivertoa enemmän. Pienenä vinkkinä mainittakoon, että vierailun ajankohdaksi kannattaa valita arkipäivä mikäli mahdollista…
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
En o alkkis, mutta luokkakaverit tuota lapinmiesten taikajuomaa kyllä kokeilivat...

Tuloksena oli seuraavana kouluaamuna melko tuskaisia ilmeitä, kiitos mahakivun. Aineesta kuulemma ei känniin tullut mutta pakki meni siis sekaisin. Itsekin lienee lähdettävä testaamaan kyseinen aine, kunhan oppivat ensin valmistamaan sen oikein...

Appelsiinikiljun ohjeistusta löytyy myös netistä osoitteesta http://appelsiinikilju.toimii.net/. En ainakaan pikaisesti lukemalla huomannut tätä osoitetta ketjussa. Nyt syysloman viettoon ja kotiin!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös