Kiekko - Vantaa 2004 - 2005

  • 11 513
  • 52

Reporter

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-liiga ja Mestis sekä nuorten SM-sarjat
Tämä otsikko puuttuikin.
Muista mestis seuroista ensikauden otsikon alla ketjut ovatkin pyörineet pitkään.

Mennyt kausi oli Vantaalaisille odotettua vaisumpi ,tosin pudotuspeleissä Vantaa meinasi yllättää ja näyttää ,mutta se jokin aivan viimeinen puristus puuttui ,niinkuin tuntui koko kuluvan kauden puuttuvan.
No se menneestä ja katseet tulevaan.

KYsymyksiä tulevaan kauteen.

Rahallinen ja taloudellinen panostus?
Valmennus ?
Taustajoukot?
Pelaajasopimukset?
Tavoite?
jne.jne.....

Oman käsitykseni mukaan yksi asia on selvillä tulevaan kauteen ,ja se on valmennuskaksikko JARMO KAUPPI ja PAUL HÖCKBACKA.

Muuten en osaa sanoa mitään ,ainoastaan arvailla.
Toivotaankin ,että tämä pääkaupinkiseudun nuorten pelaajien paras näyteikkuna saa asiansa kuntoon ja panostaa ensi kauteen tosissaan ,sillä taloudelliset rasitteet tuskin ovat mestiksen suurimmat.

Vantaalla on olosuhteiden ja kaupungin talousalueen myötä edellytyksiä tehdä toimiva kokonaisuus mestis tasolla.

Löytyykö halukkuutta osaavissa kiekkovaikuttajissa ,siinä taitaa olla Vantaan kulmakivi.
Kuka haluaa sitoutua mestisjoukkueeseen pyyteettömästi pitkällä tähtäimellä.

Pääkaupukiseutu tarvitsee mestis seurojaan jo suuren juniorikiekkoilijoiden määrän takia ,panostus ja sitoutuminen näihin seuroihin on vain kaukana mestiksen muihin kaupunkeihin nähden Suomen suurimmalla talousalueella.

No valmentajat ovat ainakin valmiina ja odottavat taustajoukoilta jälleen kerran mahdollisimman kovaa panostusta.

Onko omia paluumuuttajia tulossa takaisin?
Tulevan kauden joukkueesta jotain tietävät ,koneet laulamaan tekstiä tulevan kauden joukkueesta ja muista tiedoista.

Jäädään kuuntelemaan mitä tapahtuu.
 

zobrax

Jäsen
Suosikkijoukkue
EVU, Kiekko-Vantaa, TPS
Kiekko-Vantaakin avasi oman sopimusrumbansa:

kiekko-vantaa.fi

Kiekko-Vantaa on julkaissut ensi kauden ensimmäiset sopimukset. Joukkueessa kiekkoilee varmasti kuusi vanhaa tuttua ja yksi uusi vahvistusta: Janne Lehtinen pelasi kauden 2000-01 Kiekko-Vantaan riveissä. Lähiaikoina on tulossa lisää sopimuksia.

MV
Antti Niemi

P
Jani Södö (Hokki)
Patrik Lostedt
Antti Nyrhinen

H
Mikko Kainulainen
Janne Lehtinen (Ahmat)
Petri Pitkäjärvi
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Oliko se Lehtisen Janne, joka oli gaalaristeilyllä alkanut selittää, olevansa Sportin miehiä?-)

no mutta onnea KiVaan vaan! Onhan meillä Jannen tyylisiä pelaajia omastakin takaa.
 

speksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, TPS
No niin, vihdoinkin alkoi tapahtua myös Vantaalla. Näillä on erittäin hyvä lähteä liikkeelle. Lehtisen toivotun paluumuuton myötä hyökkäyspää alkaa olla jo nyt tehokkaampi kuin viime kaudella - enää kolme vitjaa puuttuu. Kainulainen oli viime kauden paras kehittyjä ja selkeä ykköshyökkääjä. Asennekin näytti olevan kunnossa, joten tärkeä kaveri jatkaa lohipaidassa.
Petri Pitkäjärvi voidaan laskea jo perus Kiekko-Vantaalaiseksi neljän täyden kauden jälkeen. Tasaisen varmasti Sege on naputtanut parikymmentä pistettä kaudesta toiseen, eivätkä vikkelät jalat hyydy härkäviikoillakaan.

Puolustukseen tuli nuoruuden intoa. Kärppälähtöinen Södö tuonee kaivattuja tehoja pakistoon. Onko kenelläkään tietoa mikä sai pohjoisen pojan suuntaamaan tiensä Tikkurilaan? Liigaseurojen läheisyys, opiskelu vai kiinnostus voittaa Mestis ensi kaudella?
Antti Nyrhinen kuului ehdottomasti niihin pelaajiin, joiden toivoin viime kauden jälkeen jatkavan Vantaalla. Tehoja ei vielä paljon tullut, mutta kauden edetessä otteet ja varmuus paranivat huomattavasti. Tärkeä pelaaja tulevalla kaudella!
Ja sitten poliisi Lostedt. Todellinen ihmiskuula, joka tarjosi viime kauden parhaat taklaukset Valtti-areenalla. Puhtaiden niittien lisäksi osaa lisäksi olla oikeastikin ilkeä, joten harrastaa aivan liian paljon jäähypenkillä istumista. Ylilyönnit pois niin homma toimii.

Lähes nimensä veroinen maalivahti Antti Niemi kuului myös viime kauden kehittyjiin. Alkukausi meni enimmäkseen luukkuvahtina, mutta etenkin pudotuspeleissä Niemi kasvoi ykkösveskan patjoihin sopivaksi. Tarvinnee kuitenkin hyvän varamiehen huonojen päivien varalle.

Lisää sopimuksia odotellaan, mutta turha vielä on hätäillä. Kesätreenit pitää vetää asenteella läpi, jotta kunto ja taidot riittävät pelipaikkaan talvella!
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Ihan hyvää mieltä voi olla noista uutisista. Varsinkin Niemen ja Pitkäjärven jatkosopimukset lämmittävät mieltä. Lehtinen on varmasti oiva pelimies mestikseen, vahvistaa selvästi joukkuetta. Södöstä ei juuri muistikuvia viime kaudelta ole, mutta eiköhän hänkin paikkansa kokoonpanossa täytä kunnialla.
Saas nähdä, saako Niemi edelleen ykkösmolarin paikan. Ainakin hän olisi vuoden kokeneempi, mutta jos aiotaan taistella mestiksen mestaruudesta, niin vähän epäilyttää riittääkö Antin suoritustaso ihan siihen asti?
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti magnum37
Oliko se Lehtisen Janne, joka oli gaalaristeilyllä alkanut selittää, olevansa Sportin miehiä?-)


Ei vaan Sportin fanit olivat kovasti toivoneet Jannea Sportin paitaan. Näin ei sitten käynyt, Janne olisi kyllä ollut pelimies ja Sportin johto oli jo edelliskaudella tietoinen kaverista.
 

Dave T

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
On pakko ottaa esiin hiukan vaikeampi asia Kiekko-Vantaan seuraavasta kaudesta. Valmentaja Kaupin uskottavuus on mielestäni hiukan kyseenalainen asia. Huhupuheista olen kuullut, että hän ei ole hirveän suosittu joukkueen keskuudessa. Mitään faktoja minulla ei kuitenkaan ole esittää.

Mieleeni on vain tullut, että onko hän niin hyvä valmentaja kuin mitä julkisuudessa on esitetty. Jokerien A-junioreissa materiaali oli jopa ylivertainen muihin verrattuna. Kaupin ansiona voi pitää vain sitä, että hän ei pilannut joukkuetta ja uskalsi ottaa Lehtosen tolppien väliin.

Kiekko-Vantaassa Kaupilla oli myös hyvä materiaali varsinkin finaalivuotena. Pienenä yksityiskohtana voisi mainita, että kun Vantaalla oli voiton avaimet käsissään, Kauppi otti aikalisän viimeisellä minuutilla oman pään aloitukseen. Kardinaalivirhe. Jukurit sai suunnitella kuvion kuntoon ja seuraukset ovat tiedossa.

Viime kaudella vieraspelien saldo oli karmiva. Tilanne tosin muuttui pudotuspeleissä, joissa Vantaa syyllistyi rumiin otteisiin.

Henkilökohtaisesti minulla ei ole mitään valmentajaa vastaan. Ehkä kuitenkin vaihdos olisi ollut tarpeen, jotta K-Vantaan joukkueeseen tulisi uutta potkua.
 

Kenu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kiekko-Vantaa
Vantaa syyllistyi rumiin otteisiin pudotuspeleissä? Tokihan viimeisessä matsissa nähtiin pari ylilyöntiä, mutta ei muissa matseissa sen enempää kuin Jukuritkaan, siis mielestäni. (Myönnettäköön etten nähnyt toista vieraspeliä)

Ehkä nimenomaan tämän yhden matsin loppua tarkoititkin. Minun korvaan tuollainen lause vaan kuulostaa hieman yleisemmältä.
 

Pateettinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Viestin lähetti Dave T
On pakko ottaa esiin hiukan vaikeampi asia Kiekko-Vantaan seuraavasta kaudesta. Valmentaja Kaupin uskottavuus on mielestäni hiukan kyseenalainen asia. Huhupuheista olen kuullut, että hän ei ole hirveän suosittu joukkueen keskuudessa. Mitään faktoja minulla ei kuitenkaan ole esittää.

Miksi edes kirjoitit, kun "ei ole faktoja esittää"? Tätä mainitsemaasi epäuskottavaa valmentajaa on kyselty pari kauttaa SM-Liigaankin, mutta KiVa on ollut vielä kiinnostavampi vaihtoehto.

Toki Vantaan pelityyli muuttui viime kaudeksi merkittävästi - ja sehän on selvä, kun joukkueesta katosi taitavimmat yksilöt (Filppula, Kuusisto ja Suonpää). Mielestäni Kauppi toimi juuri kuin pitää, kun taitoa/luovuutta lähti, pelattiin rouheammin. Mitä ihmettä siinä olisi pitänyt tehdä - opettaa aikuiset äijät kynäämään, kun niin tehtiin viime kaudellakin? Isompi sikailu oli kuitenkin hyvin harvinaista.
 

Dave T

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Ok. Ehkä viestiä olisi voinut muotoilla hiukan paremmin. Faktojen puuttumisen sijaan olisi pitänyt sanoa, etten aio niitä esittää. Faktat tarkoittavat tässä tapauksessa pelaajien puheita. Sen tarkemmin en voi asiaa ilmaista, koska jotkut pelaajista voivat jatkaa Vantaalla ensi kaudellakin.

Tarkoitus ei ole solvata valmentajaa. Häntä toki arvostetaan monella taholla, mutta toisenlaisiakin mielipiteitä olen kuullut.
 

zobrax

Jäsen
Suosikkijoukkue
EVU, Kiekko-Vantaa, TPS
kiekko-vantaa.fi

Kiekko-Vantaa on tehnyt uusia pelaajasopimuksia tulevalle kaudelle. Viimekaudella vantaata edustaneet Olli Julkunen, Miikka Lindholm ja Matti Luoma jatkavat seurassa myös tulevalla kaudella.
Uusina hyökkääjinä joukkueeseen liittyvät Jypiä edustanut Tuomo Jääskeläinen sekä Italiassa viime kauden kiekkoillut Matias Loppi.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Jääskeläinen on varmasti hyvä vahvistus Mestis-tasolle. Liigassa taso riitti puurtamiseen 3-4 - kentissä, kovaan puurtamiseen ja siloin tällöin tehtyihin räkämaaleihin. Mestiksessä pelitemmon ollessa vähän alhaisempi, Jääskeläinen voi olla kovempi sana kuin moni uskookaan.
 

Reporter

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-liiga ja Mestis sekä nuorten SM-sarjat
Alkaahan Vantaallakin tapahtua!

Hiljaa hyvää tulee
ns.vanha sanonta

Sieltä se näkyy hiljalleen Vantaan tulevan kauden ryhmä muodostua.

Joukkueen rakennuksen vanhat perussäännöt muistinvirkistämiseksi.

Ensin paras mies maaliin,
sitten toiseksi parhaat pakeiksi ja senttereiksi,
sekä loput laitaan.

ELI TÄRKEIN RUUTU YKKÖSMAALIVAHTI.
ELINTÄRKEÄÄ HYVÄT PUOLUSTAJAT SEKÄ LUOVAT SENTTERIT.
TÄRKEÄT SNAIPPERIT JA TYÖMIEHET.

Mielenkiintoista nähdä kuka minkin tontin lunastaa Kaupin ryhmässä.

Muutama mielenkiintoisen tuntuinen nimi siinä näkyy olevan,mutta odotamme muutamaa yllätysnimeä tulevan kauden ryhmään. ( siis odotamme vaan emme tiedä ja ainoastaan toivomme mielenkiinnon ja kiinnostavuuden tähden tulevaa kautta silmällä pitäen)

AINA SAA TOIVOA ja toivossa on hyvä elää.

Eikun spekulointi pystyyn ,kuka lunastaa minkin roolin Jamin 2004 - 2005 ryhmässä.
KUKA ON KIEKOLLINEN PELIÄ TEKEVÄ PAKKI?
KUKA ON SYÖTTÖKONE SENTTERI?
KUKA ON YLIVOIMAN PYÖRITTÄJÄ?
KUKA ON SE TYÖMYYRÄ LIKAISEN TYÖN TEKIJÄ JA SYTYTTÄJÄ?
JNE, JNE
JA ENNEN KAIKKEA KUKA ON YKKÖSMAALIVAHTI?
JA KETKÄ OVAT PAHIMMAT VASTUSTAJAT ?
 

zobrax

Jäsen
Suosikkijoukkue
EVU, Kiekko-Vantaa, TPS
kiekko-vantaa.fi

Kiekko-Vantaan rosteriin kaksi puolustajaa
3.6.2004

Kiekko-Vantaan ensi kauden joukkue täydentyi kahdella puolustajalla kun Jussi Erkkilä ja Marko From allekirjoittivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

Vantaalaisten monivuotinen luottopuolustaja Jukka Hakkarainen on siirtymässä ensi kaudeksi Ranskan pääsarjaan.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
No niin! Joukkue alkaa hiljalleen muotoutumaan. Vähän tuo Hakkaraisen todennäköinen lähtö harmittaa, tulivoimaa viivalla ei ole koskaan liikaa...
Talaksesta ei juuri omia muistikuvia ole, KiVan sivujen mukaan peruspakki.
 

drakon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
Hiljaisemman alun jälkeen näyttää Vantaan joukkue moudostuvan ihan mukiinmeneväksi kokonaisuudeksi. Varmistuneet lähtijät ovat kovia, mutta korvaavat pelaajatkin ovat hyvää tasoa. Uusista miehistä Lehtinen vaikuttaa selkeältä ykkössentteriltä. Lopin ja Jääskeläisen kykyjä tällä sarjatasolla on vaikeaa arvioida etukäteen. Södö toivottavasti korvaa Hakkaraisen poistumisen kiekollisen puolustajan tontilla. Talas täyttänee Luotosen roolin monipuolisuudellaan.

Uskaltaudun hahmottelemaan tässä vaiheessa ensimmäiset ketjukoostumukset viime kauden koostumusten perusteella:

Julkunen – Lehtinen – Lindholm
Pitkäjärvi – Kainulainen – ?
Nikoskelainen – Loppi – Jääskeläinen
? – ? – Luoma

From - Nyrhinen
Södö – Erkkilä
Lostedt – Talas

?
Niemi



Ykkönen vaikuttaisi todella kovalta kokonaisuudelta, kakkonen ja kolmonenkin saadaan hyvin kilpailukykyisiksi jo nykyisillä miehillä. Linnonmaan toivottavasti jatkaessa säilyisi viime kauden paras koostumus sellaisenaan. Luomaa lukuunottamatta jokainen hyökkääjä on potentiaalinen 20 pisteen mies. Sopimuksettomista Löfman ja Pietiläinen sopisivat ainakin vielä mukaan, pakeista Kolehmainen.

Tärkein täytettävä paikka on maalivahti. Viime kauden kaltaiseen vaihtosirkukseen ei vain ole varaa. Niemi tarvitsee muutaman kauden Mestis tasolla torjuneen veskarin kaverikseen.

Lopuksi vastaukseni reporterin esittämiin kysymyksiin:

>KUKA ON KIEKOLLINEN PELIÄ TEKEVÄ PAKKI?
-Södö

>KUKA ON SYÖTTÖKONE SENTTERI?
-Lehtinen/Loppi

>KUKA ON YLIVOIMAN PYÖRITTÄJÄ?
-Lehtinen, Södö

>KUKA ON SE TYÖMYYRÄ LIKAISEN TYÖN TEKIJÄ JA SYTYTTÄJÄ?
-Jääskeläinen, Nikoskelainen?

>JA ENNEN KAIKKEA KUKA ON YKKÖSMAALIVAHTI?
...Laaksoharju?

>JA KETKÄ OVAT PAHIMMAT VASTUSTAJAT ?
- KalPa, Sport, Jukurit, KooKoo
 

spesu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk ja mestisjengit
Viestin lähetti Ikijokeri
No niin! Joukkue alkaa hiljalleen muotoutumaan. Vähän tuo Hakkaraisen todennäköinen lähtö harmittaa, tulivoimaa viivalla ei ole koskaan liikaa...
Talaksesta ei juuri omia muistikuvia ole, KiVan sivujen mukaan peruspakki.

Talas silloinen Kiiski pelasi Kiekko-Vantaassa uransa parhaan kauden 02-03. Oli Vantaan pakkien tehokkain pisteiden valossa ja myös +- saldo taisi olla suhteellisen hyvä. Oli myös mestismaajoukkueen mukana Ranskassa.

Haukkafanien mollauksesta huolimatta teki eniten pisteitä puolustajista myös Haukoissa. Kyllähän siihen pelaamiseen vaikuttaa kaverit vierellä, eikä kukaan yksin ihmeitä tee. Joten asioilla on aina monta puolta. Ilmeisesti odottivat hänestä jotain sateentekijää.

Sanoisin, että hänen vahvuutensa ovat nopea pelinavaus ja syötöt. Eikä kokemuksesta ole koskaan haittaa jos vauhti riittää.

Nikoskelainen on tärkeä lisä rightin pelaajana ja hyvän laukauksen omaavana.

Hienoa että, sähäkkä ja kokenut Pitkäjärvi jatkaa uraansa. Vielä kun Kuusisto kävisi vahvistamassa Vantaata ja Helanen maaliin niin hyvin menee. Toki molemmille toivoo menestystä liigassa, mutta jos ei pelipaikkaa irtoa niin Vantaalle vaan loistamaan.
 

zobrax

Jäsen
Suosikkijoukkue
EVU, Kiekko-Vantaa, TPS
kiekko-vantaa.fi

Puolustaja Teemu Kolehmainen jatkaa lohipaidassa kauden 2004-2005 kattavalla sopimuksella. Erinäisissä huhuissa Kolehmaista oltiin viemässä jopa Ruotsiin, mutta parhaimmillaan kiekollisessa roolissa viihtyvä rightin puolustaja päätti kuitenkin jatkaa tulevan kauden vantaalaisryhmässä.

Kolehmaisen sopimuksen jälkeen Kiekko-Vantaan ryhmä alkaa olla viimeistelyä vaille valmis. Omien A-junioreiden lisäksi elokuussa haetaan vielä paria hyökkääjää, yhtä puolustajaa sekä toista maalivahtia.
 

Cimbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Liverpool
Taisi Teemulla nuo perhesuhteet sittenkin painaa vaakakuppia kotimaata kohti. Hyvä niin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kumpula voi ollakin kova vahti, tai sitten ei.

Ei kovin vakuuttvalta näytä kyllä K-Vantaan maalivahtitilanne tällä hetkellä. Jos ennen viime kautta oli pieniä epäilyjä Nymanin suhteen, niin lopultahan koko kausi meni plörinäksi. Kumpula lienee vielä häntäkin epävarmempi tapaus - onko tosiaan ollut kolme vuotta täysin pelaamatta?

Toki Antti Niemi on taas vuoden vanhempi, mutta mutta...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös